10 legjobb légfüggöny a bejárati ajtóhoz

A legnagyobb hőveszteség egy fűtött épületben a bejárati ajtónál van. Ez különösen olyan üzletekben vagy műhelyekben figyelhető meg, amelyekben a nap folyamán nagy a forgalom. A probléma megoldható a bejárati ajtó feletti hőfüggöny felszerelésével. Ez egy olyan készülék, amely meleg levegő áramlását felülről lefelé (ritkábban egyik oldalról a másikra) szállítja. Az eredmény egy merev redőny, amely megakadályozza a hideg levegő kívülről történő bejutását. Az orosz piacon ma sok különböző modell létezik. Az egyes esetekhez a leghatékonyabb eszköz kiválasztásához hallgassa meg szakértőink ajánlásait.

Hogyan válasszunk hőfüggönyt a bejárati ajtóhoz?

 1. A hőfüggöny mérete. A fűtőtest kiválasztásakor az egyik fő szempont a teljes méret meghatározása. Ezek közül a legfontosabb az ajtónyílás szélessége. A maximális védelmet az ajtó szélességével megegyező vagy annál nagyobb méretű hőfüggönyök biztosítják. Egyetlen bejárati ajtókhoz elegendő a 800-1000 mm-es készülékszélesség, üzlet vagy műhely esetén elegendő az 1500-2000 mm-es szélesség. Ha az ajtónyílás jelentősen szélesebb, mint a hőfüggöny szélessége, javasoljuk, hogy két egységet szereljen fel egy sorba.
 2. Teljesítmény. A hőfüggönyt nem hosszú távú fűtésre tervezték. Feladata, hogy rövid ideig tartó, erőteljes meleg levegőáramlást hozzon létre. Ezért a készüléknek nagy teljesítményűnek kell lennie (maximális légcsere). Egy egyszerű arányszám jó kiindulópont ennek a számnak a kiszámításához. A 2 méter magas és 1 méter széles ajtónyílás körülbelül 800 köbméter/óra légcserét igényel. Ez a maximum, a bejárati ajtó gyakori nyitását és alacsony külső hőmérsékletet feltételezve.
 3. A fűtőközeg típusa. A hőátadó közeg lehet gáz, víz vagy elektromos áram.
 4. Gázüzemű modellekmagas hatásfok (95-98%). Propán-bután keverékkel működnek, és nagy helyiségekbe alkalmasak. Ezeknek az eszközöknek a fő hátránya a magas ár.
 5. A fogyasztók ritkán használjáklégfüggönyök vízhőcserélővel. Ez költséghatékony projektet tesz lehetővé, t. . a meleg vizet a fűtési rendszerből veszik. A telepítés jelentősen bonyolultabbá válik, de ami még rosszabb, a légfüggöny hatékonysága teljes mértékben a fűtési rendszerben lévő víz hőmérsékletétől függ.
 6. Az orosz fogyasztók körében a legnépszerűbbek a következőkelektromos modellek. Könnyen telepíthető, egyszerűen kezelhető és megfizethető. Az egységek teljesen biztonságosak és meghosszabbított élettartammal rendelkeznek.
 7. Vezérlés.Bár az elektromos légfüggönyöket könnyű használni, a magassági tényezőt figyelembe kell venni. Ha a légfüggönyt naponta többször kell működtetnie, használhat egy zsámolyt vagy létrát. További állványok nélkül is elérhetjük, ha a szerelési magasság 2,0-2,5 méter. Gyakori be- és kikapcsolás esetén a távirányítóval ellátott termékeket kell előnyben részesíteni. A szakértők a hőmérséklet, a sebesség és a légáramlási szög beállítását ajánlják a további kényelem érdekében. A legfejlettebb modellek olyan érzékelőkkel vannak felszerelve, amelyek nemcsak az ajtó nyitására, hanem a külső légtömegek sebességére is reagálnak.
Olvasson tovább  10 legjobb zuhanykabin 90x90cm

Ebben a felülvizsgálatban kiválasztottuk a 10 legjobb légfüggönyt a bejárati ajtóhoz. Mindegyik széles körben elérhető üzleteinkben. A minősítés a szakértők és a felhasználók visszajelzésein alapul.

A legjobb légfüggönyök értékelése a bejárati ajtóhoz

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb nagy teljesítményű ajtószellőzők (12 kW felett) 1 allu BHC-M20T12-PS 22 020€
2 Timberk THC WT1 24M 20 935€
3 Hyundai H-AT2-12-UI533 19 090€
A legjobb légfüggönyök 10 kW-ig 1 allu BHC-L15-S09-M (távirányító)
C-E)
12 610€
2 Timberk THC WT1 9M 16 800€
3 allu BHC-B10T06-PS 11 749€
4 Timberk THC WT1 6M 9 989€
Csúcskategóriás hővédő függönyök 5 kW-ig 1 allu BHC-L08-S05 5 390€
2 Timberk THC WS8 5M 8 588€
3 allu BHC-CE-3T 5 109€

A legjobb nagy teljesítményű (12 kW feletti) ajtószellőző függönyök

A legerősebb légfüggönyök a járműműhelyek, üzletek és gyártócsarnokok bejárataihoz szükségesek. Nagy légcsererátával kell rendelkezniük, és nagy teljes méretekkel kell rendelkezniük. A szakértők a következő eszközök teljesítményét értékelték.

Ballu BHC-M20T12-PS

Értékelés: 4.9

Ballu BHC-M20T12-PS

A Ballu BHC-M20T12-PS hőfüggöny egy rendkívül hatékony készülék ipari felhasználásra. A 12 kW teljesítményfelvétel mellett a készülék 3000 köbméteres légcserét biztosít. m/h. A gyártó a készüléket legfeljebb 1900 mm széles ajtónyílásra ajánlja felszerelni. A szakértők megjegyzik a modell előnyeit, mint például az univerzális rögzítés, a kényelmes távirányító és a korrózióálló kivitel. A teljesítmény és a teljesítmény optimális kombinációja miatt a hővédő függöny a rangsorunk élén áll.

A műhely- és műhelytulajdonosok a készüléket a hosszú élettartam (25 000 h), a teljesítménybeállítás és az elektronikus termosztát miatt kedvelik. A termék könnyen telepíthető, kis súlyú (24,2 kg).

Előnyök

 • nagy hatékonyság;
 • univerzális rögzítés;
 • a burkolat korróziógátló kezelése;
 • elektronikus termosztát.

Hátrányok

 • nem található.

Timberk THC WT1 24M

Értékelés: 4.8

Timberk THC WT1 24M

A Timberk THC WT1 24M egy 1800 mm széles bejárati ajtókhoz tervezett svéd hőfüggöny. Ennek a modellnek a teljesítménye 24 kW, amely 3050 köbméter maximális légcserét biztosít. m/h. A szakértők felvették a készüléket az innovációs értékelésünkbe. A gyártó számos úttörő fejlesztést hajtott végre, mint például az AERODYNAMIC CONTROL technológiát, a FastInstall megoldást, a többszintű túlmelegedés elleni védelmet. A burkolaton lévő, finoman eloszlatott korróziógátló bevonatnak köszönhetően hosszú éveken át megőrzi lenyűgöző megjelenését.

A boltok és irodák dolgozói szerint a légfüggöny nagy teljesítménye. Sokan csak a teljesítmény felét (12 kW) használják a kényelmes beltéri klíma megteremtéséhez. Hátránya a magas energiafogyasztás és a jelentős, 32 kg-os tömeg.

Előnyök

 • nagy teljesítmény;
 • gyors felmelegedés;
 • innovatív technológia;
 • tartósság.

hátrányok

 • nagy súly;
 • magas energiafogyasztás.

Hyundai H-AT2-12-UI533

Értékelés: 4.7

Hyundai H-AT2-12-UI533

A modern elektromos berendezés egy koreai Hyundai H-AT2-12-UI533. A készülék tartós, kiváló minőségű anyagokból készült, a szakértők nem panaszkodnak, és megbízható teljesítményt nyújt. Így hosszú ideig nincs szükség karbantartásra. A hővédő függöny a harmadik helyen áll csendes működése, stílusos kialakítása, nagy kapacitása (3,050 köbméter), valamint a hővédő függöny halk működése miatt. m/h). 1900 mm-es modellszélességével a készülék alkalmas éttermi bejáratokhoz, üzemi padlókhoz és kiskereskedelmi üzletekhez.

Az üzlet és a raktár dolgozói elégedettek az elektromos készülék teljesítményével és hatékonyságával. Tökéletesen ötvözi a megfizethetőséget a minőségi kivitelezéssel.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • minőségi gyártás;
 • megbízhatóság és tartósság;
 • elegáns design.

Hátrányok

 • a nagy súly (32 kg);
 • Alacsonyan szerelhető (2,2 m).

Csúcskategóriás hővédő függönyök 10 kW-ig

Magánlakások, kávézók vagy éttermek kétszárnyú ajtóihoz ideálisak a kb. 1500 mm széles hőfüggönyök. Ezek az eszközök biztosítják a szükséges kimenetet, könnyen vezérelhetők és könnyen telepíthetők. A szakértők több modellt is azonosítottak.

Ballu BHC-L15-S09-M (távirányító)
C-E)

Értékelés: 4.9

Ballu BHC-L15-S09-M ( </div><p>C-E)” src=”/wp-content/uploads/2023/08/93216666194371-5910.jpg” height=”420″ title=”Ballu BHC-L15-S09-M (távirányító) <br />C-E)”></p><p>A Ballu BHC-L15-S09-M légfüggönyt úgy tervezték, hogy távol tartsa a hideget az étterem vagy a gyár ajtaján. A készülék elegendő teljesítményt nyújt ahhoz, hogy széles ajtónyílásban is hatékonyan működjön. Ez a teljesítmény (9 kW), a szélesség (1570 mm) és a maximális légcsere (1050 köbméter) a készülék fő előnyei. m/h). A készülék elegáns, elegáns kialakítású, amely nem rontja el a belső tér szépségét. A levegő fúvási kapacitása a kültéri hidegfokozatnak megfelelően állítható be. Ventilátorként is használható. A szakértők a hővédő függönyöknek adták a rangsor első helyét.</p><p>A kávézók és éttermek tulajdonosai elégedettek a könnyű kezelhetőséggel, a könnyű súlyával (12,6 kg), az alacsony zajszinttel és a mellékelt távirányítóval.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Széles ajtónyílást takar;</li><li>nagy teljesítmény;</li><li>könnyű kezelhetőség;</li><li>stílusos design.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem található.</li></ul><h3>Timberk THC WT1 9M</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Timberk THC WT1 9M

A legnagyobb teljesítmény (1650 köbcentiméter/perc); – Nagy fúvási sebesség; – Kiváló hőátadó képesség. A Timberk THC WT1 9M hőfüggönnyel rendelkezik (szövet hőcserélő, köbméter/óra). A svéd fejlesztők a teljesítmény (9 kW) és a szélesség (1440 mm) kombinációjának köszönhetően maximális légcserét tudtak elérni. A szakértők számos technológiai fejlesztés miatt vették fel a modellt a minősítésünkbe. Bordázott rozsdamentes acél fűtőelem, aerodinamikus vezérlés, méhsejt alakú légbeömlő panel. A készülék többszintű túlmelegedés elleni védelemmel rendelkezik a motor élettartamának növelése érdekében. a ház korrózióvédelmét finom szórásos bevonat biztosítja.

A felhasználók a véleményekben dicsérik a légfüggönyt a hatékonyság, az erőteljes áramlás, a megbízhatóság miatt. Nyáron a készüléket ventilátorként használják, megakadályozva a rovarok bejutását a szobába.

Előnyök

 • nagy teljesítmény;
 • fejlett technológia;
 • Többszintű védelem a túlmelegedés ellen;
 • széles körű funkcionalitás.

Előnyök

 • magas ár.

Ballu BHC-B10T06-PS

Értékelés: 4.7

Ballu BHC-B10T06-PS

Az ár és a minőség optimális kombinációja a szakértők által a Ballu BHC-B10T06-PS légfüggönyben. Ezek a tényezők vonzzák a hazai vásárlók figyelmét. Alacsony teljesítmény (6kW) és magas hatásfok (1100 cu. A légfüggöny szélessége 1125 milliméter (m³/h), az ajtó szélessége 1125 milliméter (mm). A légfüggöny az első háromban van az értékelésünkben az elektronikus termosztátért, amely lehetővé teszi, hogy a hőmérsékletet 0,5 ° C-on belül állítsa be. A készülék érdemei közé tartozik a kis súly (12,8 kg), a test korróziógátló kezelése és a távirányító elérhetősége.

Az értékelésekben a felhasználók dicsérik a Ballu BHC-B10T06-PS-t az alacsony zajszint, a gazdaságos energiafogyasztás, az elfogadható ár miatt. A hátrányok közé tartozik, hogy a ventilátornak csak egy fordulatszáma van.

Előnyök

 • könnyű telepítés;
 • praktikus távirányító;
 • erőteljes fújás;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • nincs be/ki jelzés;
 • egy fordulatszám.

Timberk THC WT1 6M

Értékelés: 4.6

Timberk THC WT1 6M

A Timberk THC WT1 6M légfüggönyről sok pozitív visszajelzés olvasható az orosz felhasználóktól. A szakértők figyelembe vették a tulajdonosok véleményét, és bevonták a modellt a minősítésünkbe. A gép fő előnyei közé tartozik az alacsony ár és a nagy kapacitás (1500 cc/perc. m/h). Ez a készülék a kis szélessége (1070 mm) miatt nem tudta legyőzni a vezetőket. A légfüggöny egyszerű beállításához távirányítóval rendelkezik. A robusztus burkolatnak köszönhetően a fűtőelem hosszú ideig működhet sérülés nélkül.

A tulajdonosok elégedettek a gyors fűtéssel, a teljesítmény szabályozásának lehetőségével, a vezetékes távvezérléssel. Nincs panasz a zajszintre, az építési minőségre és az ajtónyitás hatékonyságára. Csak a bejárati ajtó szélessége nem haladhatja meg az 1 métert.

Előnyök

 • nagy teljesítmény;
 • alacsony ár;
 • felhasználóbarátság;
 • kiváló minőségű összeszerelés.

Hátrányok

 • kis szélesség;
 • nagy súly (16 kg).

A legjobb légfüggönyök 5 kW-ig

Hozzon létre megbízható gátat a hideg levegő ellen az egyszárnyú bejárati ajtókon keresztül kompakt, gazdaságos, akár 5 kW-os hőfüggönyökkel. Ezeknek a készülékeknek a felhasználási területei magánlakások, irodák, kis fodrászszalonok stb. . A következő modellek állnak a potenciális vásárlók rendelkezésére.

Ballu BHC-L08-S05

Értékelés: 4.9

Ballu BHC-L08-S05

Folyamatosan nagy érdeklődés a hazai fogyasztók részéről a Ballu BHC-L08-S05 termikus légfüggöny iránt. Két hónap alatt a YAM termékkártya száma átlépte az 16000-es határt. A szakértők ezt a jelenséget az alacsony árnak, a jó légcserének (450 köbméter) és a kiváló szellőzésnek tulajdonítják. m/h), alacsony zajszint (47 dB). A modellt a legjobb egyszárnyú ajtónak tekintik (800 mm és 900 mm között). A készülék szélessége 805 mm, ami elegendő a lakások és magánházak bejárati ajtóihoz. A légfüggöny elegáns kialakításával úgy tervezték, hogy illeszkedjen az otthoni vagy irodai környezetbe.

A kiváló minőségű kivitelezés, a funkcionalitás és a gyors felmelegedés miatt a mi értékelésünk győztese. A vásárlói vélemények dicsérik a stílusos kialakítást és az energiahatékonyságot.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • kiváló minőségű összeszerelés;
 • csendes működés;
 • gyors felmelegedés.

Hátrányok

 • nem található.

Timberk THC WS8 5M

Értékelés: 4.8

Timberk THC WS8 5M

A légkondicionáló rendszer maximális légcsere-kapacitása (500 köbméter). A Timberk THC WS8 WS8 5M hőlégfüggöny jó ár-érték arányú. Szélessége 814 mm, ami bőven elegendő bármely egyszárnyú ajtóhoz. A szakértők hangsúlyozzák a rugalmas szerelhetőséget, és szükség esetén függőlegesen is felakasztható. A készülék túlmelegedés esetén kikapcsolási funkcióval rendelkezik, hogy elkerülje a hálózat felesleges terhelését. A biztonság és a könnyű kezelhetőség (távirányító) tekintetében a modell a második helyet foglalja el a rangsorban. Kicsit gyengébb a győztesnél zajszint (52 dB) és ár tekintetében.

Az orosz fogyasztók nagyra értékelik a stílusos megjelenést, a nagy teljesítményű hideg elleni védelmet és a többféle üzemmódot. Hátránya a nagy energiafogyasztás és a zajos működés.

Előnyök

 • elegáns megjelenés;
 • nagy teljesítmény;
 • Sokoldalú telepítés;
 • könnyű kezelhetőség.

Hátrányok

 • zajos működés;
 • magas energiafogyasztás.

Ballu BHC-CE-3T

Értékelés: 4.7

Ballu BHC-CE-3T

A Ballu BHC-CE-3T hővédő függöny csak kevéssel marad el az értékelés győztesétől. Alacsony teljesítménye (3 kW) ellenére kedvező árával vonzza a potenciális vásárlókat. Fűtés nélküli szellőztetés, ami a készüléket multifunkcionálissá teszi. A maximális légcsere-kapacitás eléri a 400 köbmétert. A jelölések m/óra alapon is elvégezhetők, és a hőmérséklet szabályozható. A készülék 770 mm széles és a legkevesebbet nyom (6 kg). A készülék eszközoldalán alacsony zajszint (46dB) és stílusos kialakítás figyelhető meg.

A hőfüggönyök tulajdonosainak visszajelzései hízelgőek a gazdaságosság, a kivitelezés minősége és a könnyű telepítés tekintetében. Hátrányai a nem megfelelő teljesítmény.

Előnyök

 • alacsony zajszint;
 • vonzó ár;
 • minőségi kivitelezés;
 • sokoldalúság.

Hátrányok

 • szerény teljesítmény;
 • nincsenek kötőelemek.
Olvasson tovább  8 legjobb otthoni planetárium
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: