11 legjobb napelemek

A villamosenergia-termelés alternatív módjai egyre nagyobb érdeklődésre tartanak számot hazánk lakosai körében. Az egyik legjövedelmezőbb alkalmazás a napenergiának villamos energiává történő átalakítása. A tudósok nagy előrelépést értek el ezen a területen a félvezető ostyák előállításával. Napjainkban egyre több napelemgyártó van, és termékeik ára folyamatosan csökken. A nagyméretű, helyhez kötött panelek mellett mobil, hordozható akkumulátorok is rendelkezésre állnak az ügyfelek számára. A választás tehát összetettebb; szakértői tanácsadásunk segíthet megtalálni a leghatékonyabb tápegységet.

Hogyan válasszunk napelemet

EFFICIENCY.A napenergia villamos energiává alakításának hatékonysága szempontjából az egyik fő kritérium a panel hatékonysága. Minél magasabb, annál jobb a teljesítmény. A maximális hatékonyság (44,7%) bizonyítja a német tudósok fejlődését, ez egyfajta jelzőfény lesz más gyártók számára. Hobbistáknak megfelelő modul, amelynek hatékonysága 10-20% között van.

A lemez típusa.Ma minden napelem két csoportba sorolható.

 1. SzilíciumAz akkumulátorok a legnépszerűbbek, részarányuk a világon 90%-os. Három altípusuk van, amelyek hatékonyságban és árban különböznek egymástól. A polikristályos panelek számítanak a legolcsóbbaknak. A magelem egy kristály, amelyet olvasztott szilícium hűtésével állítanak elő. Az anyag nem a legtisztább; hatékonysága legfeljebb 15%. a monokristályok rendkívül tiszta szilícium anyagot alkotnak, amely magas hatásfokkal (kb. 20%) rendelkezik. Az ilyen panelek ára azonban magas. Az amorf modulok szilícium-hidridből (SiH4), erősségük a gyenge fényviszonyok (eső, poros levegő, szürkület, köd) mellett nyújtott nagy teljesítményük.
 2. Filma modulok rugalmasságuk és egyszerű használatuk miatt fokozatosan teret nyernek. Ezek a modulok késsel vághatók, illeszkednek az egyenetlen alapokhoz, vékonyabbak és könnyebbek. A szakértők szerint a filmpanelek hátránya az alacsonyabb kapacitás, a légköri támadásra való érzékenység és a magas ár.

Megbízás. A napelemek választéka meglehetősen széles. Ezért a kiválasztásnak a panel funkcióján kell alapulnia.

 1. Ha a cél egy mini-erőmű létrehozása, akkor a hó, eső, fagy stb. ellen jól védett, nagy teljesítményű, helyhez kötött egységeket kell előnyben részesíteni. .
 2. A világítás megszervezéséhez kempingezéskor vagy az okostelefonok és táblagépek akkumulátorainak feltöltéséhez könnyen szállítható mobil panelek szükségesek. Megfizethetőek, de alacsony teljesítményűek.

Minőségi kivitelezés.Minden napelemhez osztályba soroljuk, ami az összeszerelés minőségét mutatja.

 1. Az “A” fokozatú modulok nem lehetnek hibásak. Tehát ha egy eladó az AlieXpress-en ezt a minőségi szintet állítja, akkor ha egy kisebb hibát talál, akkor vitát indíthat.
 2. Leggyakrabban az Aliyexpress webáruházban a napelemeket B osztályú címkével látják el. Ez azt jelenti, hogy a teljesítményt nem befolyásoló kisebb hibák megengedettek.
 3. Ha egy termék C osztályú címkével van ellátva, akkor a terméken lehetnek lepattanások, csipkézett élek vagy repedések.

A 11 legjobb napelem kiválasztása. Megvásárolhatja őket orosz üzletekben vagy a kínai Aliexpress piactéren. A szakértői és fogyasztói visszajelzéseket használták fel a minősítés során.

Olvasson tovább  12 legcsendesebb generátor

A legjobb napelemek értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb napelemek az orosz piacon 1 Goal Zero Bo
  der 100
  iefcase
21 500€
2 Feron PS0303 150W 31 020€
3 Sunways FSM-200F 200 wattos 24 V-os Sunways FSM-200F 27 800€
4 AXI-Premium 290W 24V Mono 21 785€
5 SilaSolar (dupla üveg) 360 W 17 900€
6 Delta BST 360-24 M 16 900€
A legjobb napelemek az Aliexpress-től 1 DOKIO FFSP-320M 24 178€
2 KÖRNYEZETBARÁT L02P100-N-2 9 338€
3 BOGUANG 12001 11 228€
4 EPSOLAR BPS 32-100 5 723€
5 DOKIO FFSP-80W 6 422€

A legjobb napelemek az orosz piacon

Egyre több vonzó árú napelem jelenik meg az orosz piacon. A hazai gyártók egyenlő feltételek mellett versenyeznek a külföldi vállalatokkal. A szakértők több ígéretes modellt választottak ki.

Goal Zero Bo
  der 100
  iefcase

Rangsor: 4.9

Goal Zero Bo<ul></div><p>der 100 <br />iefcase” src=”/wp-content/uploads/2023/09/80916666193271-9211.jpg” height=”448″ title=”Goal Zero Bo</p><ul>der 100 <br />iefcase”><p>Az amerikai Goal Zero cég legújabb tagja a napelemek sorában a Bo</p><ul>der 100 <br />iefcase. Ez egy kétrészes, Bo paneleken alapuló szerkezet<ul>der 50. Az elemek összekapcsolása forgó zsanérokkal történik, amelyek lehetővé teszik a panel félbehajtását. Mivel a tápegység egy aktatáska méreteire összehajtogatható, bárhová magával viheti, akár vidékre is. a gyártó által állandó és ideiglenes telepítésre egyaránt előirányzott. Egy speciális tartó segítségével beállítható a dőlésszög, akár 100W teljesítményt biztosítva.<p>A napelem győztes a rangsorunkban monokristályos szerkezete, könnyűsége, tömörsége és könnyű kezelhetősége miatt. Hátrányai közé csak a magas ár tartozik.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>könnyű és kompakt;</li><li>használhatóság;</li><li>nedvességállóság;</li><li>kiváló minőségű kivitelezés.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3>Feron PS0303 150W </h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Feron PS0303 150W

Feron PS0303 hordozható napelem Feron PS0303 autó akkumulátorok, laptop akkumulátorok és okostelefon akkumulátorok, világítótestek töltésére tervezték. A tápegység akár 17,6 V-os és 150 W-os teljesítményt biztosít a fogyasztók számára. A gyártó merev, összecsukható kialakítást választott, munkaállapotban 1340 mm hosszú és 780 mm széles. PWM töltésvezérlővel felszerelt töltési szintjelzővel ellátott töltésvezérlő. A lumineszcencia 20 m távolságból látható. A szakértők megjegyzik az akkumulátor túltöltés, túlterhelés és rövidzárlat elleni védelmi funkciót.

A felhasználók elégedettek az orosz napelem minőségével, kompakt méretével és kis súlyával (15,1 kg). A potenciális vásárlók aggódnak a kereskedelmi forgalomban kapható töltésvezérlők és akkumulátorok hiánya miatt.

Előnyök

 • nagy teljesítmény;
 • összecsukható kialakítás;
 • biztonsági jellemzők;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • nincsenek elemek és vezérlők.

Sunways FSM-200F 200 Watt 24V

Értékelés: 4.7

Sunways FSM-200F 200W 24V Sunways FSM-200F 200W 24V

A Sunways FSM-200F rugalmas napelemmodul a prémium szegmensbe tartozik, ami a gyártás magas minőségét jelzi. A panel az első három helyen szerepel a rangsorunkban az A osztályú monokristályos cellák használata tekintetében. Hosszú élettartamot garantálnak állandóan magas teljesítmény mellett. A szakértők a modell számos előnyét azonosították. Ez egy automatikus egykristályos forrasztás, kettős minőségellenőrzés, nagy hatékonyság (17,6%). A kínai gyártó védelmet biztosított termékei számára az árvízzel szemben, az érintkező dobozokat speciális tömítőanyaggal zárják le.

A leendő vásárlókat a 10 év gyártói garancia, a legmagasabb minőségű kivitelezés, a könnyűség (4 kg), a könnyűség (4 kg). Hátránya a magas ár és a mechanikai sérülésekkel szembeni alacsony ellenállás.

Előnyök

 • rugalmasság;
 • könnyedség;
 • magas minőség;
 • 10 év garancia.

Hátrányok

 • magas ár;
 • alacsony ellenállás a mechanikai sérülésekkel szemben.

AXI-Premium 290W 24V Mono

Értékelés: 4.6

AXI-Premium 290W 24V Mono

AXI-Premium 290 W nagy hatásfokú 24 V-os monokristályos napelem panel 60 monokristályos cellából áll. A tápegység A fokozatú, ami lehetővé tette, hogy megjelenjen a minősítésünkben. A szakértők nagyra értékelik a német gyártó hosszú garanciaidejét (12 év) és a modulok magas hatékonyságát (17,83%). Az elülső oldal 3,2 mm vastag edzett finom üvegből készült. A hátoldalon egy összetett fólia van. Az alumíniumkeret robusztus konstrukciót biztosít.

A felhasználók a véleményekben hízelgőek a kiváló minőségű csatlakozókról, a csatlakozódobozról és a nedvesség elleni védelemről. Hátrányai közé tartozik a nagy súly (18 kg), ami korlátozza az alkalmazási területet.

Előnyök

 • Hosszú garanciaidő;
 • Német minőség;
 • 12 év garancia;
 • robusztus alumínium keret.

Hátrányok

 • nagy súly;
 • magas ár.

SilaSolar (dupla üveg) 360 W

Értékelés: 4.5

SilaSolar (dupla üveg) 360W

A SilaSolar (dupla üveg) 360W-os panel alkalmas egy magánlakás önálló áramellátásának biztosítására. Monokristályos elemekből készül, amelyeket edzett üveglapok közé helyeznek. Ennek a kialakításnak köszönhetően a napfény akadálytalanul bejuthat az épületbe. A szakértők számos előnyt láttak a modellben, például a panel nem igényel földelést, nincs fémkeret. A modul a magas hatékonysága (20%) miatt is bekerült a rangsorunkba. A kínai gyártó 10 év garanciával igazolja a magas minőséget (A fokozat).

Sok potenciális vásárlót vonzanak a napelem technikai paraméterei és megfizethetősége. Visszafogja lelkesedésüket a panelek nagy súlya (28 kg) és az akkumulátorok, vezérlők és inverterek kiválasztásának nehézségei miatt.

Előnyök

 • átlátszó kialakítás;
 • nagy hatékonyság;
 • megfizethető ár;
 • 10 év garancia.

Hátrányok

 • nagy súly;
 • Nehéz további felszereléseket vásárolni.

Delta BST 360-24 M

Értékelés: 4.4

Delta BST 360-24 M

A legkedvezőbb áron értékesített a hazai piacon napelem Delta BST 360-24 M. A szakértők az alacsony árat a legmodernebb gyártási technológiának tulajdonítják. 36 mono- és polikristályos napelem egy modulban. A gyártó azt ajánlja, hogy a tápforrást 250-750 V üzemi feszültségű berendezések táplálására használja. Az állítólagos hatékonyságú PV modul eléri a 18,65%-ot. A minőségi anyagok és az innovatív technológia használatának köszönhetően egy olyan modul jött létre, amely megfelel az A minőségi osztály követelményeinek. A kínai gyártó 10 év garanciát vállal.

A panel a jó műszaki paraméterei miatt kerül a rangsorunkba. Hogy emelkedik a modul nem sikerült miatt rövid életű fotovoltaikus cellák és a nagy súly (23 kg).

Előnyök

 • alacsony ár;
 • magas minőségű összeszerelés;
 • magas hatékonyság;
 • terhelési ellenállás.

hátrányok

 • nagy súly;
 • rövid életű kristályok.

A legjobb napelemek az AlieXpress-től

A napelemek legjobb árait a kínai gyártók kínálják, az Aliexpress platformon keresztül az értékesítéshez. Számos modell között lehet igazán jó minőségű modulokat találni. Szakértők elemezték a napelemek kínálatát egy népszerű online áruházban, és számos érdekes terméket választottak ki.

DOKIO FFSP-320M (ru.a
 • //Dokio-300-18-Hiqh/32878736954.html)
 • Értékelés: 4.9

  DOKIO FFSP-320M

  A DOKIO FFSP-320M rugalmasan összecsukható panelt a civilizációtól távol lévő készülékek energiaellátására tervezték. Teljesítménye eléri a 300 wattot, maximális feszültsége pedig 18 V. A modul négy részből áll; kibontott állapotban 2000 mm hosszú és 500 mm széles. Tekintettel könnyű súlyára (7,1 kg), könnyen szállítható. A kínai tervezés minőségét európai tanúsítvány igazolja. A szakértők megjegyzik a monokristályos napelemeket, amelyek biztonságosan össze vannak kötve, valamint az alumíniumkeretet, amely a szerkezet robusztusságát biztosítja. A modell a győztes a mi rangsorunkban.

  Eddig nem sok valódi napelem vásárló. Nincs panasz a termék minőségére, csak a leírásban szereplő méretek nem mindenki számára egyértelműek.

  Előnyök

  • jó kivitelezés;
  • monokristályos fotocellák;
  • kompakt méretek;
  • alacsony súly.

  Hátrányok

  • magas ár.

  KÖRNYEZETBARÁT L02P100-N-2

  Értékelés: 4.8

  KÖRNYEZETBARÁT L02P100-N-2

  Az ECO-WORTHY L02P100-N-2 napelemmodul 200 W-os, kétrészes konstrukció. A panel mérete 975×665 mm. A polikristályos napelemek felelősek a napfény elektromos árammá alakításáért. Széles hőmérséklet-tartományban (-40…+80°). A szakértők megjegyzik a modell hatékonyságát gyenge fényviszonyok között, valamint a robusztus alumínium keretszerkezetet. A gyártó a termékhez hosszabbító kábelt és egy extra pár MC4 csatlakozót mellékel a csatlakoztatáshoz. Második a ranglistánkon, a győztes mögött a teljesítményben.

  A napelemmodul valódi vásárlói az Aliexpressen eddig kevés, de a termék átlagosan 5 csillaggal büszkélkedhet.

  Előnyök

  • tömörség;
  • széles üzemi hőmérséklet-tartomány;
  • megbízhatóság;
  • Termelékenység gyenge fényviszonyok mellett.

  Hátrányok

  • a polikristályok magas ára.

  BOGUANG 12001

  Értékelés: 4.7

  BOGUANG 12001

  A BOGUANG 12001 napelemmodul 12 V-os akkumulátorok töltésére alkalmas. A szakértők rámutatnak az energiaforrás előnyeire, mint például a rugalmasság, a vékonyság (3 mm), a monokristályos fotovoltaikus cellák kiváló minőségű csatlakoztatása. A napelem még felhős napokon is 15V-ot termel. A modul két részből áll, mindegyik 100 W kapacitású. Minden csatlakozó időjárásálló, a töltöttségi állapotot fényes LED jelzi. A modell a rangsorunk utolsó három helyezettje.

  Több mint 200 ember vásárolta meg a BOGUANG 12001 napelemet az Aliexpressről. A legtöbb vélemény pozitív, a megrendelés gyorsan megérkezik, ritkán sérül meg a szállítás során. Csak az egyes panelek valós teljesítménye kisebb, mint az állítólagos (75W).

  Előnyök

  • elfogadható ár;
  • rugalmasság;
  • kis vastagság;
  • gyors szállítás.

  Hátrányok

  • A tényleges teljesítmény alacsonyabb az igényeltnél.

  EPSOLAR BPS 32-100

  Értékelés: 4.6

  EPSOLAR BPS 32-100

  Az EPSOLAR BPS 32-100 napelemet a legkedvezőbb áron kínálják a kínai online boltban. Rendelhet egy 100W-os modult vagy több. Az akkumulátor monokristályokon alapul, amelyek hatékonyan alakítják át a napenergiát elektromos árammá. A gyártó egyedülálló PECVD technológiát fejlesztett ki sötétkék szilícium-nitrid előállítására. A szitanyomás alkalmazása segített a pontos méretek elérésében, a fotovoltaikus cellák megbízható csatlakoztatása lézerhegesztéssel történik. Mind az elülső, mind a hátsó felület vékony filmrétegből készült. Ez a kialakítás rugalmas és vízállóvá teszi a modult.

  A modell egy lépéssel megáll az első három helyezett előtt, t. . Az ügyfelek panaszkodnak a panelek szállítás közbeni sérüléseire.

  Előnyök

  • fejlett gyártási technológia;
  • pontos méretek;
  • kiváló minőségű összeszerelés;
  • vonzó ár.

  Hátrányok

  • szállítás közbeni sérülések előfordulnak.

  DOKIO FFSP-80W

  Értékelés: 4.5

  DOKIO FFSP-80W

  A DOKIO FFSP-80W egy megfizethető és kompakt napelemes panel. Félbehajtható, hogy egy fogantyús táskát alkosson (hasonlóan a notebookhoz), a könnyű és biztonságos szállításhoz. Kompakt méretek (550x500x5 mm), kis súly (3,2 kg). Alapja az edzett üvegbe zárt monokristályok, alumínium kerettel. A napelem maximális teljesítménye 80W-ra van korlátozva, a készlethez 12 és 24V-os vezérlő tartozik. A készülék -20 °C-os környezeti hőmérsékleten is képes energiát termelni…+40°. A szakértők a hordozhatóság és a használhatóság értékelésébe bevonták a panelt.

  A felhasználók dicsérik a boltot a gyors szállításért, a megbízható csomagolásért, a világos visszajelzésekért. Hátránya az alacsony teljesítményű modul.

  Előnyök

  • kompakt méret;
  • alacsony súly
  • megfizethető ár;
  • 12V és 24V vezérlő.

  Hátrányok

  • korlátozott teljesítmény.
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: