12 felső takaró töltelék

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt feltétlenül szükséges a szakorvosi konzultáció.

Mindannyiunknak megvannak a saját személyes preferenciái. Ez vonatkozik az ágyneműre is. Vannak, akik a könnyű, bolyhos takarókat szeretik, míg mások a kemény, nehéz takarókat. A piac ma már minden igényt kielégít. A töltelékek az olcsó hagyományos töltelékektől a prémium egzotikus töltelékekig terjedhetnek.

A múltban csak gyapjút és gyapjút használtak. A modern vállalatok mind az ismert nyersanyagokat használják, mind pedig új technológiai anyagokat fejlesztenek az alvás minőségének javítása és a termék teljesítményének növelése érdekében. A töméseknek három típusa van. Az első növényi anyagokból készül. len, bambusz, hajdina héja, tengeri moszat és gyógynövények. A második típus állati eredetű termékekkel van töltve. Ezek közé tartozik a teveszőr, a gyapjú, a kasmír, a liba- és kacsapehely. A szintetikus töltelékek a hollofiber, a sintepon, a komfortos és mások.

Mi a legjobb anyag és mire figyeljünk vásárláskor?? Magazinunk szakértői elemezték a piacon lévő takarók tulajdonságait, és kiválasztottak 12 olyan tölteléket, amelyek biztonságosak, kényelmesek és tartósak.

A legjobb paplan töltőanyagok rangsora

Jelölés hely név ár
A legjobb szintetikus takarótöltetek 1 Hattyútoll pehely (Tinsulate) 5.0
2 Hollofiber 4.9
3 Comforel 4.8
4 Sintepon 4.7
A legjobb növényi töltelékek paplanok számára 1 Len 5.0
2 Eukaliptusz 4.9
3 Tengeri moszat 4.8
4 Bambusz 4.7
A legjobb állati töltelékek a paplanokhoz 1 Kasmír 5.0
2 teveszőr 4.9
3 Fluff 4.8
4 Birkagyapjú 4.7

A legjobb szintetikus paplan töltelékek

Hattyútoll pehely (tinsulate)

Értékelés: 5.0

Hattyútoll pehely (tinsulate)

Az első egy innovatív töltőanyag volt, amely hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint természetes megfelelője. Ma a természetes hattyúirtás tilos, mert a madarak szerepelnek a Vörös Könyvben, és a kihalás szélén állnak. Ezért a gyártók ezt vették alapul, és mesterséges, energiatakarékos szálakat fejlesztettek ki. Megpuhul és megduzzad, ha levegőnek és magas hőmérsékletnek van kitéve. Ennek köszönhetően a töltelékben normális a levegő keringése.

Az anyag nagyon könnyű, szinte súlytalan, és nagyon jó tulajdonságokkal rendelkezik. A szövet nem hullámzik vagy deformálódik. Még akkor is, ha hosszú ideig összehajtogatott állapotban tárolják, miután a takaró egyenletesen elosztott töltéssel az eredeti helyzetét veszi fel. Ez a szilikonizált összetételnek köszönhető, amely jelentősen megnöveli a termék élettartamát.

A tinsulate nem okoz irritációt, allergiások és túlérzékenyek számára is alkalmas. Az atkák nem fertőznek, a gomba, a penész és a penész nem terjed.

Előnyök

 • alkalmas gyermekek és allergiások számára;
 • Kopásálló és hosszú élettartamú;
 • optimális hőkapacitás;
 • megfizethető kiegészítők.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Hollofiber

Értékelés: 4.9

Hollofiber

Ezüst Az ezüst széles körben használt töltőanyag, amely jó minőségű és elfogadható árú. Könnyű, a takarók szellősek és jól megtartják a hőt. Nem éghető anyag, amely nem halmozza fel a statikus elektromosságot, és eltávolítja azt az ágyneműből. Poliészterszálból készül, amely rugó alakú. Lágyak és ugyanakkor rugalmasak, ami megakadályozza a termék deformálódását a teljes élettartam alatt.

Az üreges szerkezet megakadályozza, hogy a termék szagokat szívjon magába. Szabályozza a hőcserét is. Megakadályozza a túlmelegedést és csökkenti az izzadást meleg időben. Télen melegen tart és optimálisan megtartja a hőt. A hollofiberből készült takarók allergiásoknak ajánlottak. Nem vonzza a port, nem szaporítja az atkákat. A gyártás során nem használnak mérgező ragasztókat.

Olvasson tovább  A 7 legjobb Philips vasaló a vásárlói vélemények és a szakértők szerint

Az anyag könnyen ápolható. A takarók bármilyen mosószerrel moshatók automata gépben. Gyorsan kiszáradnak és nem képeznek csomókat. A takarók kompakt módon összecsukhatók, így minimális tárolóhelyet igényelnek.

Előnyök

 • Jobb hőszabályozás;
 • hipoallergén összetétel;
 • magas tűzállóság;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • nem azonosítják.

Comfornel

Értékelés: 4.8

Vigasztaló

A harmadik helyen egy amerikai cég által kifejlesztett termék áll, amely tulajdonságait tekintve hasonló a természetes töltelékekhez. nem okoz allergiát, és több évvel tovább tart. Az 5-7 mm átmérőjű finom gyöngyöket poliészterszálak hőkezelésével nyerik. Ezután olyan összetétellel vonják be őket, amely antibakteriális hatást biztosít a végterméknek. Az anyag nem kedvező környezet a mikroorganizmusok számára. magas páratartalom mellett nem rothad, nem penészedik.

A lyukacsos szövet gyorsan regenerálódik. Nem gyűrődik vagy gördül el, és sűrűsége nem csökken a hajtásvonalaknál, amikor összehajtogatják. a szál jó hőtartó képességgel rendelkezik. A paplan üreges szerkezete elősegíti a jó légáteresztést, így a töltelék nem szívja magába a kellemetlen szagokat vagy a nedvességet.

Az anyagot antisztatikus tulajdonságai jellemzik. Nem gyullad meg, nem parázslik; ezért a komfortos ágyneműt gyakran választják szállodák, szállodák, egészségügyi intézmények számára. Egy másik nagy előnye: a takarók könnyen tisztíthatók és gyorsan száradnak. A számos mosás nem csökkenti az antimikrobiális tulajdonságokat.

Előnyök

 • az anyag nem allergén;
 • nem hajlamos a vetemedésre;
 • intenzív hőátadás;
 • magas tűzbiztonság.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Chintz

Értékelés: 4.7

Gyapjú filc

A negyedik helyen – a klasszikus töltelék a költségvetési alvók számára. Szintetikus szálakból készül, amelyeket egyetlen rétegben egyesítenek. az anyag könnyű, terjedelmes és jó hővezető képességű. Környezetbarátnak tekinthető, mivel a gyártás során nem használnak káros anyagokat. A szintetikus párnázat gyors és egészséges alvást biztosít. Nem okoz allergiás reakciókat, ezért súlyos légúti betegségben szenvedők is használhatják.

A termékek kézzel vagy gépben moshatók. gyorsan szárad. Kis súlyának köszönhetően a háziasszony a tisztítási és szárítási fázisokat egyedül is elvégezheti. Az anyag nem gyűrődik, gyorsan visszanyeri eredeti alakját. Az anyag alapján különböző töltelékek készülnek természetes eredetű adalékanyagokkal, amelyek már a magasabb árkategóriába tartoznak.

Néhányan úgy gondolják, hogy a gyapjú takarók a legjobb megoldás vidéki házakhoz vagy szűkös költségvetéshez. De ahogy a tanulmányok kimutatták, sok vásárló még mindig ezt a tölteléket részesíti előnyben. A legfontosabb dolog az, hogy egy bevált gyártó termékeit válasszuk, és megfelelően gondoskodjunk róluk, és akkor a takaró hosszú ideig tart.

Előnyök

 • légies és lágy;
 • kiváló hőszigetelés;
 • gyorsan visszanyeri alakját;
 • Alacsony ár a termékért.

Hátrányok

 • rövidebb élettartam a hasonló termékekhez képest.

A legjobb növényi töltelékek paplanok számára

Len

Értékelés: 5.0

Len

Az aranyérmes ebben a kategóriában egy olyan gyógyító tulajdonságokkal rendelkező töltelék, amely sok vásárló igényeit kielégíti. Magas hővezető képessége és önszabályozása garantálja a kényelmet és a teljes kikapcsolódást. A vászon töltelékkel ellátott takaró sokoldalúan használható. Az év minden évszakában alkalmas. Természetes tulajdonságai ellenére az atkák és a mikroorganizmusok nem élnek a termékekben, mivel a rost antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik. Ez a magas szilícium- és szeléntartalmának köszönhető.

Egy másik tulajdonság, amelyet a fogyasztók nagyra értékelnek, a nedvesség nagyfokú felszívódása. A töltőanyag folyadékot átereszt, amely azonnal elpárolog. Nem véletlenül tekintik a vászontakarókat “száraz ágy” termékeknek, és használják a kisgyermekek ágyainak felszerelésére. Hipoallergén a vegyi összetevőket nem használó feldolgozási technológiának köszönhetően. Az anyag képes csökkenteni az otthoni elektronikus berendezések sugárterhelését.

A len az egyik legtartósabb növényi töltelék. Nem igényel különleges gondoskodást. A mosás bármilyen mosószerrel elvégezhető.

A

 • természetes hőszabályozás;
 • antimikrobiális tulajdonságok;
 • magas szintű levegőztetés;
 • Csökkentett gammasugárzás-toxicitás.

Hátrányok

 • nem azonosított.
Olvasson tovább  A 12 legjobb porszívó zsákok nélkül

Eukaliptusz

Értékelés: 4.9

Eukaliptusz

A második helyen álló növényi töltőanyag aromaterápiás hatással bír. A fát egy speciális vegyülettel kezelve nyerik. A nyert nyersanyagot szárítják, és hosszúkás szálakká alakítják. Teljes mértékben megőrzik gyógyító tulajdonságaikat, így az emberek alvás közben maximálisan ellazulnak, és helyreállítják a szervezetben zajló normális folyamatokat. Az eukaliptusz szálak biztonságosak és hipoallergének. Nem okoz mellékhatásokat az asztmában szenvedőknél.

Porózus szerkezetének köszönhetően a levegő szabadon keringhet, és biztosítja a megfelelő hőmérsékletű mikroklímát. Az antibakteriális kezelés garantálja a kártevők, penész és rothadó gombák hiányát. Ez a minőség sok mosás után is megmarad. A takarók meglehetősen gyorsan száradnak, nem deformálódnak, és a töltelék nem halmozódik fel.

A szakértők az eukaliptusz takarókat fejfájás kezelésére, a szorongás enyhítésére és az álmatlanság megszüntetésére ajánlják. Javítja a vérkeringést és serkenti az általános közérzetet.

Előnyök

 • Ez egy puha, légies anyag;
 • kifejezett terápiás hatás;
 • védelem a baktériumok terjedése ellen;
 • a hőmérsékleti egyensúly szabályozása.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Tengeri moszat

Értékelés: 4.8

Tengeri moszat

A harmadik pozícióban egy speciális töltelék van, amely nemcsak ágynemű, hanem terápiás tonik is. A tengeri moszat jódot, aminosavakat és ásványi anyagokat tartalmaz. A levegőbe párologva és diffundálva növelik az immunitást, javítják az idegrendszer és a szív- és érrendszer állapotát. A takarók minden időben melegen tartanak, megszüntetik az álmatlanságot és a szorongást.

A nyersanyag barna, vörös, zöld és kék alga. A kíméletes feldolgozás erős, szálas szálakat eredményez, amelyek önmagukban vagy más anyagokkal kombinálva is felhasználhatók. A termékek tökéletesek az allergiások számára, mivel antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek, nem szívják magukba a szennyeződéseket és nem halmozzák fel a port. A töltelék légáteresztő. A könnyű természetes illat megmarad, nem keveredik más szagokkal.

Tanulmányok kimutatták, hogy a tengeri fűtermékek fokozzák a vérkeringést, megszüntetik a lágyszövetekben lévő pangást és elősegítik a vágások, égési sérülések és sérülések gyors gyógyulását. Sok felhasználó észrevette, hogy a bőr állapota javult, feszesebbé és rugalmasabbá vált.

Előnyök

 • a mikroklíma megőrzésének ellenőrzése;
 • a legkörnyezetbarátabb nyersanyagok
 • terápiás és pihentető hatás;
 • nincs ellenjavallat.

hátrányok

 • nem azonosított.

Bambusz

Értékelés: 4.7

Bambusz

Negyedik helyezett egy gyakori töltőanyag, amely nagy antibakteriális hatással rendelkezik. A bambuszrost környezetbarát anyag, amelynek előállításához nem használnak mérgező reagenseket. Szinte minden szakaszban kézzel készül, ami nemcsak a töltelék minőségét javítja, hanem megőrzi természetes jótékony tulajdonságait is. A bambusz nem allergén. Taszítja a port, légáteresztő.

A takarók mérsékelten puhák és könnyűek. Nem gyűrődnek össze, gyorsan visszanyerik eredeti alakjukat. A töltelék önszabályozza a hőmérsékletet, így nyáron alvás közben nem forró, télen hangulatos és meleg. Nincs kitéve statikus igénybevételnek. A bambusz felszívja a nedvességet, majd azonnal leadja azt, így biztosítva a termék optimális higroszkóposságát. Semleges szagú, és nem szívja magába az idegen anyagokat.

A bambusz takarók mosógépben moshatók. Az anyag megőrzi integritását, és nem nyúlik. Az üzletekben gyakran találhat olyan termékeket, amelyek mesterséges szálból készültek, de a gyártó bambusznak nevezi. Annak érdekében, hogy ne legyen félreértés, és valóban természetes terméket vásároljon, alaposan meg kell vizsgálni a termék összetételét.

Előnyök

 • optimális mikroklíma;
 • hipoallergén;
 • Antisztatikus hatás;
 • könnyű ápolás.

hátrányok

 • sok szintetikus hamisítvány.

A legjobb állati töltelékek a paplanokhoz

Kasmír

Értékelés: 5.0

Kasmír

Az első helyet az egyik legpuhább, legmelegebb és leglégiesebb töltelék kapja. A kasmíri hegyi kecskék gyapjából készül. Ezért kapta az anyag ezt a nevet. A legjobb állati eredetű, takarókhoz használt nyersanyagként ismerik el. A kasmír magas ára abból adódik, hogy egy kecske évente legfeljebb 200 gramm gyapjút tud termelni. Egyetlen takaróhoz pedig legalább 20 felnőtt állat szőrzetére lenne szükség.

Olvasson tovább  Top 10 fali fűtőtest

A termék súlytalansága a szálak mikroszkopikusan vékony voltának köszönhető. A spirálszerű szerkezet sok légpórust hoz létre, így a takarók egyedülálló légáteresztő képességgel rendelkeznek. Minden évszakra alkalmas. A töltelék nem gyűrődik össze. A termék tartóssága kompenzálja a vásárlás költségeit.

Sok fogyasztó választja ezt a természetes tölteléket, mert allergiásoknak és kisgyermekeknek ajánlott. Nem irritál, rendkívül zord körülmények között is melegen tart. A kasmír pszicho-érzelmi jó közérzetet biztosít, terápiás hatású és enyhíti az ízületi fájdalmakat.

Előnyök

 • a termékek hihetetlenül könnyűek;
 • magas terápiás hatás
 • tartós hőtartás;
 • A nedvesség elvezetésének maximális sebessége.

Hátrányok

 • nem azonosították.

teveszőr

Értékelés: 4.9

teveszőr

A másodrangú töltőanyag fiatal állatok gyapjából készül, amely melegen tartja a testet, és alvás közben maximálisan ellazítja azt. Az anyag egyedi tulajdonságait a légüregek és a magas lanolin koncentráció határozza meg. A gyapjú gyógyító hatású. Serkenti az anyagcserét, eltávolítja a méreganyagokat, segít a gyulladásokban és enyhíti az ízületi fájdalmakat.

A töltőanyag véd a háztartási készülékek által generált elektromágneses mezők ellen. A tevék természetes élőhelyét állandó hőmérséklet-ingadozás jellemzi, ezért gyapjukat magas hőszabályozó képességéről ismerik. Ezek átkerülnek a késztermékbe, amely minden évszakban használható. A teveszőr ágynemű évtizedekig tart.

A töltőanyag nagy rugalmassága miatt a takaró felülete nem ragad, nem képződnek csomók és üregek. A teveszőr takarók felhasználói megerősítik a terápiás hatást. Az éjszaka folyamán ellazítja Önt, és friss és kipihent érzéssel ébred fel.

A

 • akár 30%-os nedvességfelvétel
 • Antisztatikus töltés;
 • jó légcsere;
 • általános javulás.

Hátrányok

 • Allergiás reakciót okozhat.

Lefelé

Értékelés: 4.8

Fluff

A harmadik díj nyertese a libapehely töltelék. Kényelmes alvást biztosít: télen otthonosan és melegen tart, nyáron pedig megakadályozza a túlmelegedést és az izzadást. A takaró beburkolja az alvót, test alakot öltve. Kiváló minőségű anyag hipoallergén. Sok gyártó a mikroorganizmusok szaporodásának megakadályozása érdekében a nyersanyagot alapos tisztításnak és ezüstionokkal és ózonnal történő kezelésnek veti alá. Ezek a termékek nem tartalmaznak atkákat és nem vonzzák a port.

A pehelypaplanok könnyűek, puhák és jól tartják eredeti formájukat. A kétágyas modell tömege kevesebb mint 1 kg, ami más töltőanyagokkal összehasonlítva súlytalannak tekinthető. A termékek antisztatikus hatásúak. A levegő állandó keringése egészséges mikroklímát teremt az alvóhelyen.

A baromfipehelytermékek iránti kereslet indokolt. Ez egy hagyományos anyag, amelynek tulajdonságait már évek óta tesztelték. Egy minőségi takaró megfelelő ápolás mellett garantáltan 10 évig vagy tovább tart.

Előnyök

 • Volumenes és könnyű termékek;
 • hatékony hőszabályozás;
 • Antisztatikus hatású;
 • a használat hosszú élettartama.

Hátrányok

 • A nem megfelelően feldolgozott nyersanyagok irritációt okozhatnak.

Birkagyapjú

Értékelés: 4.7

Birkagyapjú

A negyedik helyen egy olyan töltőanyag áll, amelynek nyersanyaga könnyen hozzáférhető, és ezért a termékek a jó fogyasztói tulajdonságok mellett elfogadható árúak is. Nagy hőelvezető képességgel rendelkezik, és stabilizálja a mikroklímát, így az év bármely szakában biztosítja a kényelmet. A birkagyapjú nagyon jól felszívja a nedvességet. Ez az érték a termék teljes tömegének 30%-át teszi ki, így a termék alkalmas fűtetlen, nedves helyiségekben való használatra.

A paplan töltelékében a gyapjú légies párnát hoz létre, így szó szerint lélegzik. Természetes állati zsírral bevont természetes rost. A természetes antibakteriális hatású lanolinnak köszönhetően ellenséges környezetet teremt a mikroorganizmusok és az atkák számára.

Az anyag gyógyhatású tulajdonságokkal rendelkezik. Száraz hőt hoz létre, amely fokozza a véráramlást, segít az ízületi és gerincproblémák, a szív- és érrendszeri, az urogenitális és az idegrendszeri problémák kezelésében. Még az egészséges emberek számára is ajánlott a juhgyapjú az immunitás javítására, tonizálására és a súlyos betegségek megelőzésére.

Előnyök

 • szabályozza a hőmérsékleti egyensúlyt;
 • optimális nedvszívó képesség;
 • jó légkeringés;
 • bizonyított gyógyhatás.

Hátrányok

 • Allergiások számára nem alkalmas.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: