15 legjobb lefolyótisztító

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

Az otthoni vízvezeték-szerelés a kényelmes élet egyik fontos szempontja. Ha megfelelően működik, akkor nem lesz semmi probléma. Ez azonban rendszeres megelőző karbantartást és a dugulások eltávolítását igényli, különben súlyos károkat okoz. Ma már megoldhatja ezt a problémát speciális csőtisztító termékek használatával. Népszerűek a háziasszonyok körében.

A legjobb pipatisztítók értékelése

JelölésHelyszínNévÁr
A legjobb folyékony lefolyótisztítók rangsora1Szinergikus duguláselhárító folyadék240 €
2PROSEPT Bath, egy folyékony csőeltömítő szer158 €
3Yplon lefolyótisztító179 €
4Vakond (1,2 l)274 €
A legjobb géltermékek lefolyótisztításhoz1Dugulásgátló gél Bagi Shumanit480 €
2Expel haj eltömítő gél260 €
3Aktív gél a nehezen tisztítható dugulásokhoz Mr. Izom246 €
4TIRET (1 l)330 €
5SANFOR214 €
6Deboucher277 €
A legjobb granulátum a lefolyók tisztításához1Unicum Tornado duguláselhárító pellet670 €
2RAVAK Turbo Cleaner a fürdőcsapdákhoz828 €
3Bagi “Potxan”557 €
4ORO-Fix311 €
5Chirton Clean Gutters (600 gr.)160 €

A legjobb folyékony lefolyótisztítók rangsora

A folyékony termékek azért jók, mert könnyen behatolnak a mélybe, és a dugulás nagy részét kitisztítják. Régi öntöttvas csövekhez ajánlott, mert segít megszabadulni a sólerakódásoktól.

Szinergikus folyadék a duguláselhárításhoz

Értékelés: 4.9

ELTÖMÍTŐ FOLYADÉK SZINERGIKUS

A Synergetic megoldása a lapos lefolyók gyors és biztonságos tisztítására. Az aktív gél képes feloldani a kommunális zsír- és olajdugulásokat, a szerves lerakódásokat és a hajhagymákat, és növényi A-tenzidek magas koncentrációjából áll, lúgos környezetformáló szódabikarbónával kombinálva. Az oldódási folyamat legfeljebb fél órát vesz igénybe állóvízben, amely után a csatorna szabad lesz, és a vízzel és a lebontott szennyeződésekkel együtt rossz szagot és veszélyes kórokozókat hagy – a termék antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

A Synergetic növényi összetevői veszélyesek az eltömődött csövekre, de biológiailag lebomlóak, ami azt jelenti, hogy szeptikus tartályos autonóm csatornarendszerben is használhatók.

Előnyök

 • Fél óra alatt eltávolítja a dugulásokat;
 • Eltávolítja a fanyar szagokat;
 • alkalmas az eltömődés megelőzésére;
 • A formula biztonságos a szeptikus tartályok számára;
 • hatékony állóvízben.

Hátrányok

 • nem meghatározott.

Dugulásgátló a PROSEPT fürdőhöz

Értékelés: 4.8

PROSEPT Bath, folyékony lefolyóelzáró megoldás

Oldja meg a csatornavezetékek falán felhalmozódott zsíros lerakódások okozta alapos dugulásokat a PROSEPT Bath, egy vízalapú nátrium-hidroxid oldattal, amely a tisztítandó térben erős lúgos környezetet hoz létre. A lúgos víz biztonságos a csövekhez, de nem alkalmas a szeptikus tartályokhoz – az ökoszisztémájuk szenvedhet az agresszív vegyi anyag koncentrációjától. A termék folyékony, így gyorsan keveredik az állóvízzel és felbontja a csatornavezeték tömítését. A lúg feloldja a zsírt, a szőrszálakat, felpuhítja az ételmaradékot, elpusztítja a kórokozókat, és az öblítés után egy ideig a cső falán marad, megakadályozva az új lerakódások megtapadását. A dugulás megszüntetéséhez szükséges idő a dugulás sűrűségétől függően változhat. A felhasználók megjegyzik a termék jó hatékonyságát, de a magas fogyasztást is.

Előnyök

 • lúgos közeg képződése, amelynek maradványhatása van a megelőzésre;
 • feloldja a szerves növedékeket, szőrzetet;
 • nem hagy szagot;
 • Jó ár-érték arány (130 rbl. 750 ml.)

Hátrányok

 • lényeges nem azonosított.

Yplon lefolyótisztító

Értékelés: 4.8

Yplon lefolyótisztító

A belga gyártó Yplon lefolyótisztítója megbízható, ezért sok helyzetben nagy segítség. A hatóanyag a nátrium-hidroxid, amely a dugulások ellen küzd. De keményen támadja az alumíniumot és más fémeket, ezért csak műanyag csövekhez ajánlott használni.

Ez egy erőteljes tisztítószer, de akár 7-8 órát is igénybe vehet a teljes tisztításhoz. Nem egy olcsó lehetőség a piacon, ami vegyes értékeléseket eredményez.

Előnyök

 • Nincs erős vegyszerszag;
 • viszonylagos biztonság a bőr számára.
 • kényelmes zárható fedéllel;

Hátrányok

 • Korlátozott alkalmazási kör;
 • tartós tisztítás.

Vakond (1,2 l)

Értékelés: 4.6

Vakond (1,2 l)

Az orosz gyártók is kínálnak termékeket, köztük Mole. kálium- és nátrium-hidroxidokat és egyfajta ecetsavat tartalmaz, amely lebontja a fehérjéket, növényi és állati zsírokat. Az eredmény nem drága, de erős termék, nem rosszabb, mint a külföldi társaiknál. A reakcióidő 1,5-3 óra, ami szintén jó.

Ár-érték arány és a vakondok minősége– A legjobb folyadék az eldugult csövek ellen. Egyszerű, megbízható, alacsony költségű termék, amely megbirkózik a szerves és zsíros lerakódásokkal is. A gyártó erős kémiai összetételt kínál, amelynek hátránya az erős szag, a bőrre való veszélyesség.

Előnyök

 • hatékony a csövekben lévő lerakódások ellen;
 • alacsony költség a szegmensben;
 • egyszerű alkalmazás és gyors reagálás;

Hátrányok

 • egyszerű kialakítás;
 • Nincsenek védőmechanizmusok a fedélen.

A legjobb géltermékek a lefolyók tisztítására

A gélkészítmények innovatívak a hagyományos folyékony gyógymódokhoz képest. Az emberi testre gyakorolt kíméletes hatás, az erős szag hiánya és a gazdaságos használat jellemzi őket.

Bagi Shumanit duguláselhárító gél

Értékelés: 4.9

Dugulás gél Bagi Shumanit

A Bagi Shumanit gél termék a vásárlói vélemények és a hatékonyság alapján a legjobb a maga nemében. Átlagosan fél óra alatt képes áttörni a szerves dugulásokat, és alkalmas bármilyen szennyvízrendszer megelőző karbantartására és tisztítására bármilyen csőből. Egyszeri 150 ml-es adagolás – ez a mennyiség elegendő az összetett olaj- és zsírlerakódások, ételmaradék dugók, sőt higiéniai tárgyak feloldásához, ami azt jelenti, hogy a termék fogyasztása minimális, a 450 ml-es flakon három teljes tisztításhoz elegendő. A kisebb dugulások eltávolításához elegendő 100-110 ml terméket önteni a lefolyó lyukába. Megelőző tubusos kezelés adagja mindössze 50 ml. A gél bizonyítottan hatékony a nehéz területek – mosdókagylók alatti könyöklő, WC-k – tisztításában. Az eredmény a dugulások és a kellemetlen szagok eltávolítása. A hatóanyag egy koncentrált lúg (nátrium-hidroxid), amelyet nem ionogén felületaktív anyagokkal egészítenek ki.

Előnyök

 • gél alkalmas nagyon nehéz szerves eltömődések feloldására;
 • biztonságos a műanyag és hullámos csövekhez;
 • gazdaságosan fogyaszt;
 • A továbbfejlesztett formula egy tömény lúg és felületaktív anyag.

Hátrányok

 • nem azonosították.

Expel haj eltömítő gél

Értékelés: 4.8

EXPEL HAJZSELÉ A HAJDUGULÁSOK ELTÁVOLÍTÁSÁRA

Ha a dugulások problémáját a hajdugók okozzák, például fodrászszalonban, sportkomplexumban, szépségstúdióban, ahol a fő közönség a nők, ajánlatos az Expel Volosogon gélt választani, amelynek formulája a fehérjeszerkezet néhány perc alatt történő lebontására irányul, a lefolyó tisztítására. Nem alkalmas az olaj- és zsírdugulások feloldására, de megelőzésre használható. Lúgot tartalmaz, amely felpuhítja a csövek falán lerakódott szerves anyagokat.

A gél egyformán hatékony az állóvízben és a szabadon folyó csövekben. Alapja egy nem ionos felületaktív anyag, amely nátrium-hipokloriddal és nátrium-hidroxiddal együtt működik. A formula, hogy úgy mondjam, nem túl erős. Az alapos tisztításhoz az utasítások szerint a 0,5 literes flakon felét kell használni, ami azt jelenti, hogy csak két alkalmazásra lesz elég. Vásárlás Vlasogon lehet egy kis tasak 50 gr., De ez a forma csak otthoni használatra alkalmas, amikor a csatornarendszerben nincsenek nagy forgalmi dugók, de a lefolyó alól el kell távolítani a hajat.

Előnyök

 • Irányított hatás a lefolyóban lévő hajszálak feloldására;
 • a csőfalakon lévő szerves lerakódások megelőzése;
 • csak 5-10 perc expozíciós időt vesz igénybe;
 • 0,5 literes palack és 50 g-os tasak formátumban.

Hátrányok

 • magas fogyasztás;
 • csak szőrös dugulások eltávolítására alkalmas.

Aktív gél a nehéz eltömődések tisztítására Mr. Izom

Értékelés: 4.7

Az aktív gél a nehéz dugulások feloldására Mr. Izom

A vásárlók által a piactereken elismert gél a Mr. Izom, háztartási használatra tervezve, fürdőszobákban, WC-kben és konyhákban. Lúgos formulája felületaktív anyaggal hatékony a csövekben lévő szerves lerakódások és dugulások ellen, feloldja a hajat, zsírt, WC-papírt és felszabadítja a szennyvízcsatornát, íves helyeken is. A palack 500 ml elegendő egy pár alkalmazáshoz, ha a dugulás nem erős, ha egy alapos dugulás a cső az utasítások szerint kell használni a teljes fél liter szerek, és ez nem a leggazdaságosabb használat, de a kapott koncentráció a leghatékonyabb ebben az esetben.

Sok felhasználó megjegyezte, hogy a Mr. Muscle gél. Az izom egyike azon keveseknek, amelyek képesek a nehéz eltömődések megszüntetésére.

Előnyök

 • lúgos és felületaktív koncentrátum;
 • megszabadítja a csöveket a szerves dugóktól;
 • alkalmas a dugulások megelőzésére.

Hátrányok

 • Magas fogyasztás (egy üveg az utasítások szerint).

TIRET (1 l)

Értékelés: 4.7

TIRET (1 l)

A Tiret gél egy jól ismert termék. Szerkezetének köszönhetően mélyen behatol a csatornavezetékekbe, még állóvíz jelenlétében is. Hatékonysága nem csökken, és fém- és műanyag csövekhez egyaránt ajánlott. A Tirette gyorsan tisztít és segít megszabadulni a szerves dugulásoktól (szőrcsomóktól). De 2-3-szor annyiba fog kerülni, mint egy másik analóg.

Tiret megfelel a hirdetés ígéreteinek. A sűrű koncentrált gél gyorsan tisztítja a dugulásokat. Segít megszabadulni a felgyülemlett szőrszálaktól, szennyeződésektől. De egy 1 literes palack csak 2-3 alkalmazásra elegendő, és az árát tekintve sok háziasszony inkább ésszerű alternatívákat keres.

Előnyök

 • hatékony a szerves és zsíros lerakódások ellen;
 • A hatóanyag magas koncentrációja;
 • Minimális szúrós szagok;
 • gyors beavatkozás a dugulásra, 20-30 perc alatt kitisztítja a dugulást;

Hátrányok

 • gyors fogyasztás;
 • magas költség.

SANFOR

Értékelés: 4.6

SANFOR

Ha a Tiret alternatíváját keresi a túlárazás nélkül, vegye figyelembe a Sanfor-t. Ez egy jó ár-érték arányú versenytárs, amely hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Hipokloritokat, nátrium-hidroxidokat, felületaktív anyagokat és ADTA-sókat tartalmaz, amelyek lebontják a szerves anyagokat, a zsírt és megszüntetik a rossz szagok forrását. Ez a termék 5 perc alatt megtisztítja a kis dugulást.

Költségvetési lehetőség a duguláselhárításra. Haj a fürdőszobában, ételmaradék és zsír a konyhában – 5-10 perc alatt áttörik. Gyorsabban működik, mint a drágább alternatívák. A hátrányok közé tartozik a veszélyes összetétel, ezért óvintézkedéseket kell tenni.

Előnyök

 • gyors beavatkozás a dugulások ellen;
 • alacsony költség;
 • praktikus adagoló
 • fertőtleníti a szennyvízcsöveket;

Hátrányok

 • kémiailag káros, klórtartalmú készítmény;
 • gyors fogyasztás.

Deboucher

Értékelés: 4.5

Deboucher

Ez a gél összetett összetételű, nátrium- és kálium-hidroxidokból, felületaktív anyagokból, klórból és katalizátorokból áll a reakció felgyorsítása érdekében. De a gyakorlatban legalább 1 órát vesz igénybe egy dugulás megszüntetése, ami a legrosszabb mutató a géltermékek között.

A Deboucher állítólag a drága tisztítógélek olcsó analógja. És teszi a dolgát. Vannak azonban más termékek is a piacon, amelyek ugyanolyan jók és gyorsabbak.

Előnyök

 • biztonságos a műanyag csövekhez;
 • Könnyen használható adagoló kupak cseppálló zárással;
 • Nincs szúrós vegyszerszag;
 • nagy hatékonyság;

Hátrányok

 • hosszú hatóidő;
 • magas fogyasztás
 • Magas klór- és egyéb veszélyes anyagtartalom;

A legjobb szemcsés csatornatisztító termékek

A duguláselhárításra használt granulátumok a hatóanyagok koncentrációját tekintve különböznek egymástól. Könnyen tárolhatók, mert nem kell aggódnia, hogy veszélyes háztartási vegyszerek szivárognak ki, vagy véletlenül a bőrére kerülnek.

Unicum Tornado csőtömítő granulátum

Értékelés: 4.9

Unicum Tornado duguláselhárító pellet

Az Unicum Tornado erőteljes hidroxid granulátum formulája feloldja a csöveken lévő összetett zsír- és olajlerakódásokat, valamint a csöveken lerakódott szerves részecskéket, amelyek dugókat képeztek. Ennek eredményeként, a mechanikai tisztítás már nem szükséges, miután egy eljárás elegendő, hogy öblítse le a csövet forró folyóvízzel semlegesíteni a környezetet. A granulátum használata után eltűnik a csatorna kellemetlen szaga, és rendszeres használat mellett megszűnik a lerakódások miatti dugulásveszély. Minimális expozíciós idő – körülbelül 5 perc, a szennyeződés összetettségétől és sűrűségétől függően. A folyamatot fel lehet gyorsítani, ha a lefolyót egy dugattyúval lefedjük, így a reakcióból származó gázok nem kerülnek a levegőbe, hanem a vízben koncentrálódnak. Az Unicum Tornado-t azonban óvatosan, kesztyűt és légzőkészüléket viselve kell használni – az anyag a gázok felszabadulásakor irritálhatja a nyálkahártyát. A granulátum ára: 270 rubel 600 grammos üvegenként.

Előnyök

 • a termék magas koncentrációja;
 • Megfizethető ár és kényelmes tároló palack;
 • gyorsan feloldódik és eloszlik
 • Alkalmas a dugulások megelőzésére;
 • eltávolít minden szerves eltömődést.

Hátrányok

 • nincs kellemetlen szag a vízzel érintkezve.

RAVAK Turbo Cleaner fürdőcsapda tisztító por

Értékelés: 4.8

POR A FÜRDŐ SZIFONOKHOZ RAVAK TURBÓ TISZTÍTÓSZERHEZ

Sokan használják a RAVAK Turbo Cleaner granulátumot a fürdőkádak, mosdókagylók és WC-k lefolyóiban és csapdáiban felhalmozódott szennyeződések feloldására. A szerves vegyületekkel egyidejűleg eltávolítják a rozsdás szennyeződéseket és a mészlerakódásokat. Vízzel érintkezve gyorsan feloldódik, felpuhítja a lepedéket, de a teljes tisztítás 15-30 perc alatt várható, ami valamivel hosszabb, mint az előzőekben a felülvizsgálati eszközökben. Kevesebb mérgező gáz kerül kibocsátásra, ami előnyös.

Egy söpréshez 30-90 gramm pelletre van szükség, a mennyiség a dugulás összetettségétől függ, amit szemmel nehéz megtenni, ezért a legtöbb felhasználó maximálisan adagolja. Azt jelenti, hogy 100-400 ml meredek forrásban lévő vízben feloldjuk (szintén nem teljesen kényelmes meghatározási tartomány az átlagember számára), majd az oldatot a lefolyóba öntjük. Az ár viszonylag magas – több mint 800 rubel per 1 kg.

Előnyök

 • fél óra alatt megbirkózik a nehéz dugulásokkal;
 • minimális aromás-toxikus kibocsátással;
 • gazdaságos fogyasztás;
 • Kényelmes tároló palack.

Hátrányok

 • viszonylag magas ár;
 • az utasítások nem pontosak; a forrásban lévő víz és a por mennyisége hozzávetőleges.

a termék magas koncentrációja;;

Értékelés: 4.7

BAGI

A koncentrált granulátum vízzel érintkezve fejti ki hatását. A formula alapja a nátronlúg és a felületaktív anyagok, amelyek gyors hatást biztosítanak. A Bagi Potxan 3-5 perc alatt képes “áttörni” még a súlyos dugulásokat is. A vegyi anyagok magas koncentrációja miatt azonban maró hatású, és tartósan kellemetlen szagot áraszt.

A pellet az erős szerek kategóriájába tartozik, amelyeket csak bonyolult dugulások esetén használnak. Mindig használjon kéz-, szem- és légzésvédelmet. A fő hátránya, hogy túlárazott, ezért a dugulások megelőzésére jobb, ha egyszerűbb terméket, például speciális géleket vásárolnak.

Az érdemek

 • a dugulások gyorsabb elhárítása;
 • szoros és védő műanyag csomagolásban;
 • gazdaságos áramlás (70-100 g. rögök);

Hátrányok

 • veszélyes kémiai összetétel és maró szag;
 • nincs egyszer használatos kis kiszerelés.
 • magas költségek;

ORO-Fix

Értékelés: 4.6

ORO-Fix

A por állagú termék a nátrium- és kálium-hidroxidok (30%), sók és felületaktív anyagok magas koncentrációjának köszönhetően gyorsan tisztítja a dugulásokat. Az ORO-Fix 2-3 perc alatt lebontja a hajat, ételmaradékot és zsírlerakódásokat. Az összetétel kiegyensúlyozott, kevésbé maró és agresszív, mint a vezető termékek, így még az öreg pipák számára is alkalmas. Adjunk 1-2 evőkanál port a lefolyókhoz.

A drága pelletek alternatívája hasonló hatékonyság mellett. Használat közben erős lúgos szag érezhető, de ez körülbelül 2-3 perc után már el is tűnik. 2-szeres mennyiségű nátrium- és kálium-hidroxidot tartalmaz, ami biztosítja a hatékonyságát a.

Előnyök

 • gazdaságos áramlás (50-70 g. egyszerre);
 • megfizethető ár;
 • a baktériumok elpusztítása a csövekben;

Hátrányok

 • Fontos, hogy az adagolást az utasításoknak megfelelően kövesse.

Chirton “Clean drains” (600 g).)

Értékelés: 4.5

Chirton Clean lefolyók (600 gr.)

A “Tiszta lefolyó” azoknak a háziasszonyoknak fog tetszeni, akik egy mindenre használható tisztítószert keresnek. Nem olyan koncentrált, mint más, granulátumban kapható termékek. Alkalmazáskor a lúgos hatás nem túl erős, így a Clean Drains hozzáadható a szennyvízelvezető csatornákhoz, és használható mosogatók, WC-k és kádak tisztítására. Nem károsítja a zománcot, ugyanakkor eltávolítja a rozsdát.

Összehasonlítva más szemcsés eszközökkel Chirton “Clean drains” –a legjobb választás ár és minőség tekintetében.Hideg vízben is működik, és a lefolyókban is használható, bár nem szabad megfeledkezni az óvatosságról és az egyéni védőfelszerelésről. Ez azon kevés szemcsés termékek egyike, amelyek egyetlen adagban (60 g) vásárolhatók meg.).

Előnyök

 • Sokoldalú felhasználás – alkalmas csövekhez és vízvezetékekhez;
 • gazdaságos fogyasztás (50-60 g. egyszerre);
 • Biztonságos a zománc számára;
 • gyors hatás;

Hátrányok

 • Nem találtunk hátrányokat.

Melyik márkájú pipatisztítót válasszuk??

Az orosz piacon a háztartási vegyi anyagok széles választéka létezik minden problémára. Ezek között megtalálhatóak a lefolyók tisztítására szolgáló termékek. Megszüntetik a kézi csőtisztítás és a duguláselhárítás szükségességét.

Reckitt Benckiser

A brit vállalat háztartási vegyi anyagokat gyárt a tömegfogyasztók számára. Ő a Tiret márka tulajdonosa. Ez egy népszerű gyógymód dugulás problémákra.

Vakondok

Az orosz Mole vállalat jelentős vegyipari termékeket előállító vállalat. A műtrágyákra és ipari sókra szakosodott, de házon belül háztartási tisztítószereket is előállító vállalat termékei megfizethetőek és hatékonyak.

Bagi

A Mole 1988-ban alakult, és környezetbarát és hatékony termékeket gyárt háztartási használatra. Az otthoni ápolási termékek választéka vonzó áron kapható. Minden termék tanúsított és biztonságos otthoni használatra.

Chirton

A Chirton márka termékei 25 éve vannak jelen Oroszországban és a FÁK-ban. A termékek a GOST szerint tanúsítottak, így jól beváltak. A termékcsalád szövetségi és regionális kiskereskedelmi láncokban kapható.

Mit jelent a pipatisztító megvásárlása?

 1. Az eldugult lefolyók problémájának megoldása különböző eszközökkel oldható meg. Egy egyszerű lehetőség a speciális folyadékok. Gyengédek és biztonságosak, de időigényesek. Ebben a szegmensben az ár-teljesítmény arány vezetője az orosz Mole termék, de nézze meg az Yplon lefolyótisztítót – nem rossz analóg.
 2. A folyékony gélek hatékonyak és könnyen használhatók. Népszerű Tiret, de 2-3-szor drágább a hasonló termékeknél. Jobb választás a Sanfor vagy a Deboucher, amelyek ugyanolyan jók.
 3. A szemcsés termékek a “nehéztüzérség”. Könnyen tárolható, és egy mosáshoz 1-2 evőkanálra van szükség. Erős – Bagi Potxan, de ez egy erős lúgos mosószer. E szegmens további termékei az ORO-Fix és a Chirton “Clean drains”. Ugyanolyan hatékonyak, de nem olyan lúgosak.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: