6 legjobb latex matrac

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt szakember tanácsát kell kérni.

A latexhab az egyik legnépszerűbb anyag a modern matracok gyártásához. Elaszticitás, rugalmasság, kopásállóság, légáteresztő képesség – mindezek a tulajdonságok teszik ezt az anyagot kényelmessé. Természetes latex, amely a Hevea fa duzzadt nedvéből származik, és szintetikus latex formájában kapható. Mindegyik lehetőségnek megvannak az előnyei és hátrányai, valamint az ára.

A latex tökéletesen alkalmazkodik a test ívéhez anélkül, hogy összenyomná a szöveteket vagy befolyásolná a vérkeringést. Az optimális hőmérsékletnek köszönhetően a latex matrac télen és nyáron egyaránt kellemes alvás.

Szakértőink tanulmányozták az ágyneműpiacot, és elkészítették a jelenlegi minősítést, amely a 6 legjobb latex matracot tartalmazza.

Mire kell figyelni a latex matrac kiválasztásakor

 1. A latex típusai. A természetes jelölés NRL, a mesterséges jelölés pedig S
  . A természetes latex meglehetősen drága, ezért ritka az olyan matrac, amely csak ezt a fajtát használja. A mesterséges olcsóbb, de rövidebb az élettartama. Gyakran eladásra kerülnek a természetes és mesterséges latex kombinációjával ellátott matracok: a gyártók kísérleteznek az arányokkal, érdekes modelleket hozva létre egyedi támogató tulajdonságokkal.
 2. Variety.A latexmatracok monolitikus blokkokból vagy váltakozó vékony lécekből állhatnak. Vannak memóriahabos modellek is. Ezeknek a termékeknek a sűrűsége 34-95 köbcentiméter. kg/m. Az ilyen latex matracok több ponton is szilárdan alátámasztják a testet, így a lehető legjobb kényelmet nyújtják pihenés vagy alvás közben. Ne feledje, minél nagyobb a sűrűség, annál jobb a memóriahatás.
 3. Az ágy mérete. A megvásárolt matracnak szorosan illeszkednie kell az ágy belső kerületéhez. Mielőtt elmegy a boltba, mérje meg, hogy biztosan jó legyen. Ne próbálja ki olyan matracon, amelyen már aludt, mert az a használat során megvetemedhetett. Ha egy centiméternél nagyobb eltéréssel nem szabványos méretet kap, ne kerekítse lefelé.
 4. Merevség.A különböző latexgyártási módszerek különböző merevségű anyagot eredményeznek. A legmerevebbet általában alapként használják, míg a lágyabb a felsőrészként szolgál. a keménységet rétegezéssel is el lehet érni, amikor a latexlapokat egymásra helyezik. A rutinvizsgálatok lehetővé teszik számunkra, hogy megtaláljuk az Ön számára megfelelő szilárdságot. Vásárlás előtt mindig feküdjön és üljön rá a termékre, amelyik tetszik. Javasoljuk, hogy csak azt a modellt vásárolja meg, amelyen a legkényelmesebben és legbiztonságosabban érzi magát. Ha osteochondrosisban vagy gerincferdülésben szenved, akkor fontolja meg az extra merevségű modelleket, amelyeket egy további kókuszdió kókuszrost réteg biztosít. Ne feledje, hogy gyakorlatilag minden modern matrac ortopédiai tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek nem függnek a merevségtől. Ha mindig egyszerű matracon aludt, de most ortopéd matracot szeretne, ez nem jelenti azt, hogy a legmerevebbet kell választania. Ellenkezőleg, válasszon olyan matracot, amely közel áll ahhoz, amelyen aludni szokott.
 5. Egyszemélyes ágy maximális kapacitása.Az ágyankénti megengedett maximális alvósúlyt nem szabad túllépni. A latexmatracok azért jók, mert nagy terhelést (akár 200 kg-ot) is kibírnak, de a független rugótömbbel ellátott termékek ebből a szempontból gyengébbek. Az üzletekben kapható modellek többsége 100-130 kg teherbírású, így a lakosság jó részének megfelelnek.Ha a terméket két, nagy súlykülönbséggel rendelkező személynek kell használnia, lehetőség van olyan matrac megvásárlására, amelynek fele különböző töltelékkel rendelkezik, így mindkét partner a számára legmegfelelőbb oldalt kaphatja, figyelembe véve egyéni igényeit.
Olvasson tovább  5 legjobb gőztisztító Karcher

A legjobb latex matracok értékelése

Jelölés hely termék neve az ár
A legjobb latex matracok értékelése 1 Álom
 • ne Sleep Smart zóna
 • 14 879€
  2 Dimax “Onli Soft Suite 22 143€
  3 Promtex Orient Latex 6 8 843€
  4 LONAX Latex 14 18 842€
  5 Violaite Marto 16 888€
  6 Ascona Compact Új 6 250€

  Álom
 • ne Sleep Smart zóna
 • Értékelés: 4.9

  Dream<li></div><p>ne Sleep Smart Zone” src=”/wp-content/uploads/2023/10/36916666195691-456-.jpg” title=”Álom</p><li>ne Sleep Smart Zone”><p>A rangsor élén egy független rugóblokkal és hétzónás természetes latexszel ellátott matrac áll. Jellemzője a kiváló légáteresztő képességű méhsejtes szerkezet által létrehozott mikromasszázs hatás. A rugóblokk öt keménységi zónával rendelkezik, így a termék nagy súlykülönbségű párok számára is alkalmas. Rugók száma négyzetméterenként 250 db. A matrac biztosítja a szükséges alátámasztást a test minden részének. Jó alvást és kényelmes pihenést biztosít az izmok ellazulásával. A felületet steppelt kötött borítás védi. a felhasználók dicsérik a kiváló minőségű anyagokat és a szabásvonalakat.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>magassága – 22 cm</li><li>Max. terhelés ülésenként 150 kg-ig</li><li>közepes merevség;</li><li>A súlykülönbség akár 25 kg is lehet;</li><li>ortopédiai hatás;</li><li>levehető fedél;</li><li>kedvező ár – 14900 p (80 x 190).</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>nincs.</li></ul><h3>A Dimax Onli Soft Lux</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Dimax Onli Soft Luxe

  Rugó nélküli matrac természetes latex párnázással. Belül egy 14 cm széles, monolitikus latexlap található, amelynek mindkét oldala ugyanolyan keménységű. A felület túl puha, ezért ez a termék nem alkalmas gerincproblémákkal küzdő emberek számára. Hipoallergén, asztmások számára is alkalmas. Tökéletesen eloszlatja a testet a megfelelő helyeken megtámasztó súlyt. Tökéletesen követi a kontúrokat, ellazítja az ízületeket és az izmokat, enyhíti a stresszt és a fáradtságot. Tökéletesen szellőző és vízfelszívó. Ez a matrac egy kötött huzattal rendelkezik, antibakteriális AloeVera impregnálással, szintetikus pamutra steppelve. Ezt a modellt levehető vagy rögzített fedéllel áruljuk – a vásárló választása szerint.

  Előnyök

  • magasság – 15 cm
  • Max. terhelés ülésenként legfeljebb 120 kg;
  • közepes merevség;
  • Magas anatómiai és ortopédiai tulajdonságok.

  Hátrányok

  • drága – 41700 p.

  Promtex Orient Latex 6

  Értékelés: 4.7

  Promtex-Orient Latex 6

  A harmadik egy másik modell a rugózatlan matrac latex töltéssel. A termék belsejében két vékony, természetes latexből készült lemez található. Ez a modell alacsony magassága miatt nem használható teljes értékű matracként; ezért matracbetétként használható – az alvóhely felújítására. Puha; merev matracok és kanapék fölé fektethető a jobb alvási kényelem érdekében. Ha nincs pénze teljes értékű matrac vásárlására, a Promtex-Orient matracbetét is megfelelő lesz, amely a kényelmes pihenés és az egészséges alvás érdekében befedi az elhasználódott felületet. A termék könnyen tárolható, mivel könnyen összecsukható, és szekrényben vagy máshol tárolható. A sarkokban gumiszalaggal rögzíthető. Pamut jacquardból készült levehető huzat.

  Előnyök

  • Magasság – 6 cm
  • Max. terhelés ülésenként legfeljebb 150 kg;
  • mérsékelt keménység;
  • ortopédiai hatás;
  • kedvező ár – 8800 p (70 x 186 cm).

  Hátrányok

  • Kezdetben a természetes latexre jellemző szúrós szagot érezni.

  LONAX Latex 14

  Értékelés: 4.6

  LONAX Latex 14

  Negyedik helyezett a nem rugós matrac, monolitikus természetes latex talppal. A latexblokk egy független boxspringhez hasonlítható, amelynek sűrűsége négyzetméterenként ezer rugó. Többféle keménységű zónát biztosít, hogy a test különböző területei megkapják a szükséges támogatást. Az ezen a matracon való alvás tehermentesíti az ágyéki és mellkasi gerincet, és pihenteti az ízületeket. Tökéletesen követi a kontúrokat, alkalmazkodva az alvóhely ívéhez. Idősek számára ajánlott, fájó ízületekkel. A huzatot tartóssága jellemzi, mivel jacquard szövésű. Díszítés szintetikus szálon dekoratív steppeléssel.

  Előnyök

  • magasság – 15 cm;
  • Max. terhelés ágyanként – legfeljebb 110 kg;
  • ésszerű merevség
  • ortopédiai tulajdonságok;
  • környezetbarát;
  • Teljesen csendes.

  Hátrányok

  • Viszonylag drága – 30500 p (115 x 220 cm).

  Violaith Marto

  Értékelés: 4.5

  Violaith Marto

  Az ötödik helyen egy független rugókkal és három centiméteres latexblokkokkal ellátott matrac áll. Az egy négyzetméterre jutó rugók száma 566. Poliuretán habbal megerősített peremkerületek. A termék tökéletesen alátámasztja a gerincet, miközben biztosítja annak természetes helyzetét, ami jótékonyan hat a keringésre és az ízületek egészségére. Pontosan illeszkedik a test körvonalaihoz, enyhíti az izomfeszültséget. A természetes latex mint nyersanyag biztosítja a természetes gázcseréhez és a hőmérséklet szabályozásához szükséges támogatást. A huzat pamut jacquardból készült és hollofiberen steppelt.

  Előnyök

  • 20 cm magas;
  • megengedett terhelés ülésenként – legfeljebb 110 kg;
  • átlag alatti merevség;
  • ortopédiai hatás;
  • megfizethető ár – 16900 p (80 x 200 cm).

  hátrányok

  • nem azonosított.

  Ascona Compact Új

  Értékelés: 4.5

  Ascona Compact Új

  Az Ascona rugózatlan matrac zárja a rangsort. A monolitikus latex panel szintetikus GreenFlex anyagból készül, szójakivonat hozzáadásával, így a modell ára olcsó, de a termék tartóssága alacsonyabb, mint a természetes latexet tartalmazó analógoké. Tökéletesen szellőzik, nem halmozódik fel a nedvesség, por és nem fél a hőmérséklet-változásoktól. Támogatja a gerincet, ellazítja az izmokat és enyhíti az ízületeket. Az egyik latex oldal dombornyomott, hogy masszírozó hatást biztosítson. Jacquard huzat speciális antibakteriális szerrel impregnálva és OrtoFoam steppelve.

  Előnyök

  • magasság – 14 cm
  • A matrac maximális terhelhetősége 90 kg;
  • közepes keménység;
  • ortopédiai hatás;
  • hipoallergén;
  • nem deformálódik;
  • alacsony költség – 10 ezer p. p (160 x 200 cm).

  Hátrányok

  • nincs.
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: