A 11 legjobb overlocker

Az overlock egy olyan eszköz, amely segít szépen átvarrni a szövet széleit, hogy azok ne morzsolódjanak össze, és szépen nézzenek ki. Egyesek úgy gondolják, hogy nem érdemes pénzt költeni ilyen berendezésekre, ha van otthon egy hasonló funkciójú varrógép. De ez nem egészen így van. A titok a minőségben rejlik, az overlock jobbá teszi a varrást, a szálak nem esnek le mosás után, és a szél lapos marad. Tehát kötelező darab a sokat varró nők számára.

Hogyan válasszuk ki az overlockot

Ma rengeteg modell van a piacon különböző árfekvésben. Általában mind ugyanazt a munkát végzik, de különböznek egymástól a fonalazási rendszerben, vagy egyesek jobban működnek bizonyos szövetekkel. A pénzkidobás elkerülése érdekében azonban ismernie kell néhány szabályt, mielőtt overlock gépet vásárol:

 1. Az igény.Természetesen érdemes eldönteni, hogy szükség van-e erre a dologra. A varrógépek overlock utánzattal rendelkeznek. De jó, ha ezt a funkciót akkor használja, ha ritkán varr. Ha a háziasszony az egész családot hímzi, vagy megrendelésre dolgozik, akkor egyszerűen szükséges egy overlock megvásárlása. Egyetlen varrógép sem képes olyan jól lekötni az éleket, mint egy varrógép.
 2. A varráshoz használt szálak száma. Az overlock lehet két, három, négy vagy öt szál. Az első teljesíti a feladatát, de nem 5 ponton. A munka minősége sok kívánnivalót hagy maga után. A szakértők azt tanácsolják, hogy legalább egy háromszálas overlock modellt válasszon. A szál a túlvarrás után nem jön ki, a varrás sűrű és tiszta. És a profiknak, akkor menjen öt-stranderek. Tudnak hímezni és alkatrészeket összevarrni is.
 3. Az öltéstípusok száma. A kezdők elégedettek az alap öltésekkel, míg a gyakori varrónők steppeléssel, patchworkkel és kötéssel ellátott modelleket választhatnak.
 4. Vezérlés. Az elektronikus vezérlés lehetővé teszi, hogy a kijelzőn gyorsan váltson a műveletre, változtassa meg az öltéstípust vagy automatikusan állítsa be az öltésméretet. A mechanikus modellek viszont bizonyos időt igényelnek. Például egy öltés megváltoztatásához akár a tűlemez cseréjére is szükség lehet. Nem jó választás azoknak, akik szeretnek sorban varrni a gyártósorokon.
 5. Szálazás– Automatikus vagy mechanikus. Legyen olyan modellje, amely automatikusan visszahelyezi a tűt. De az ilyen eszközök költsége sokkal magasabb, mint a szokásos, kézi menetes mechanizmussal.

Kiválasztása overlock, akkor találkozhat egy javaslatot, hogy vásárolni egy másik eszköz, az úgynevezett mássalhangzó – egy quiltlock. Mik a különbségek??

Egy jobb overlock vagy egy steppelt gép előnyei és hátrányai táblázatának táblázata

Ez a két gép tényleg hasonlóan működik, de ez csak első ránézésre. Egy normál overlock géppel különböző szorosságú overcasting varratok varrhatók. A steppelőgép több funkcióval rendelkezik. Ez valami az overlock és a stoppológép között helyezkedik el. Jobbak a kötött és sztreccs anyagok varrásánál, és képesek lapos öltéseket készíteni, valamint több. Általában, ha a varrónő csak kötött ruhákat varr, a tűsarukon kívül más felszerelésre nincs szüksége. Képes a sztreccs anyagokat átkötni és összevarrni.

Természetesen ma már számos overlock modell létezik flatlock funkcióval, de ez a stretch öltés egyszerűsített változata. Sokkal jobb minőségű és kidolgozottabb lehetőség egy steppelőgépen. A tájékozódás megkönnyítése érdekében itt egy táblázat, amely bemutatja az egyes gépek előnyeit és hátrányait.

Olvasson tovább  14 a legjobb törökfürdő és finn szauna zuhanyok közül

Eszköz típusa

Előnyök

Hátrányok

Overlock gép

Felhősödés. Pontosan kezeli az éleket, hogy azok ne essenek le vagy akadjanak be.

Szegélyvágás. Az overlockok speciális pengékkel rendelkeznek, amelyek laza szöveteket vágnak le.

Könnyen kezelhető. A kezdők és a mesteremberek számára sok szakértő ajánlja az overlock vásárlását.

Kevés varróművelet. A tűzár hasznosabb.

Ne fonja a terméket.

Steppelőgép

Felhősödés és felhősödés. A tűzáras overlock egyesíti a varrógép funkcióját, és különböző szövetekkel is képes dolgozni. De fordítva is lehet varrni.. Nagyszerű a rugalmas szövetekhez.

Varrás. Tud csinálni egy basting és overcasting öltés, t.. Varrás és borítás egyszerre.

Munkaszálak száma. Az overlock akár 10 szálas is lehet, így különböző nehézségű dekoratív varratok készítésére is használható. Overlock maximum öt szálban kapható.

Költségek. Az overlockok sokkal drágábbak, mint az overlockok, ez indokolja a funkcionalitásukat. Ha tehát csak felülvarráshoz van szüksége gépre, nincs értelme beruházni egy ilyen gépbe.

Tömörség. A szervógépek 2 gépet egyesítenek, ezért többnyire terjedelmesek és nehezek.

Szakértőink részletes elemzést végeztek az overlocker márkákról és modellekről, és rangsorolták őket. A tulajdonosok és az iparági szakértők visszajelzései alapján értékelve.

Legjobb Overlocker értékelés

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb olcsó overlock gépek 1 Janome MyLock 210D 12 845€
2 rother 1034D/929D 13 056€
3 Aurora 600D 12 290€
A legjobb overlockerek ár-érték arányban 1 Janome MyLock 944D 27 500€
2 Juki PE 770 28 500€
3 Aurora 700D 19 900€
4 rother 4234D 27 500€
5 Bernina Bernette Funlock B44 24 990€
6 Merrylock 010 17 500€
A legjobb professzionális overlockerek 1 abyLock Ovation BLES8 139 900€
2 Janina 1300MDC 79 900€

A legjobb olcsó overlockerek

Janome MyLock 210D

Értékelés: 4.8

Janome MyLock 210D

Jó modell nemcsak kezdőknek, hanem tapasztalt nőknek is. Nem valószínű, hogy megrendelésre készült munkákhoz használják, de családi szabáshoz tökéletes. A Janome MyLock 210D az egyik legmegbízhatóbb overlock, jól teljesíti funkcióit.

Hírneve szerint a modell minden anyaggal megbirkózik, beleértve a szűk farmereket is. Jól varrja a kötöttárut. Jellemzői a szerepvarrás és a flatlock (hasonló a varrógép által készített flatlock öltéshez). Kézi szálfeszítés. Maximális varrássebesség 1500 öltés percenként. Nincs kijelző. Konstrukciós súly 8 kg.

Előnyök

 • minőségi öltések;
 • flatlock funkció;
 • minden szövetet kezel, beleértve a finom szöveteket is;
 • egyszerű eszköz.

Hátrányok

 • Egyes vélemények a készülék zajosságát emlegették.

egyéb 1034D/929D

Értékelés: 4.7

</div><p>1034D/929D” src=”/wp-content/uploads/2023/11/3881666194051-1411.jpg” title=”<br />1034D/929D”></p><p>Rendszeresen rangsorolja a modellt <br />1034D/929D. Három- és négyszálas varratok készítésére alkalmas, a varrás minősége meglehetősen tisztességes. A vélemények szerint a készülék árával kompatibilis. Az overlock minden szöveten működik, beleértve a sifont és a farmeranyagot is.</p><p>Varrási műveletek száma 8, automatikus gomblyuk befűzés. Szerepvarrás és flatlock varrás. A szálazás állítólag egyszerű, még egy teljesen kezdő is meg tudja csinálni. Bár mechanikusan működik, könnyen kezelhető. <br />Az 1034D/929D 1300 fordulat/perc sebességgel varr. A fonal feszességének szabályozása manuálisan történik, nincs kijelzés.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>jó minőségű öltések;</li><li>nem melegszik fel működés közben;</li><li>egyszerű kialakítás;</li><li>könnyű befűzés;</li><li>A modell nem igényes a szálakra.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A vélemények szerint az asztalon lovagolhat, ha nem tesz semmit az overlock alá;</li><li>Sok időt vesz igénybe a kézikönyv megértése.</li></ul><h3>Aurora 600D </h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=Aurora 600D

Ez a modell lehetővé teszi két-, három- és négyszálas varratok varrását, szoros öltés létrehozásával. Az overlockolásra alkalmas műveletek száma 6. Az eszköz eszköz egyszerű. Lánc és láncöltés. A vélemények szerint az overlock jól működik.

Könnyedén kezeli a kemény és foszlós szöveteket minden súlyban. Van egy kézi vezérlés a fonal feszességére, könnyen beállítható. A modell maximálisan 1200 öltés/perc kapacitással képes varrni. A világítás jó; a fény közvetlenül a munkafelületre világít. A gép alján lévő tapadókorongok megakadályozzák, hogy a gép az asztalon pattogjon és akadályozza a munkát.

Előnyök

 • jó minőségű öltések;
 • bármilyen sűrűségű szövetekkel működik;
 • egyszerű mechanizmus;
 • képes az asztalhoz tapadókorongokkal rögzíteni;
 • Puha borító véd a portól.

Hátrányok

 • A visszajelzések szerint a levágott szövetdarabkák az elülső borítás alá eshetnek.

A legjobb overlock ár-érték arányban

Janome MyLock 944D

Értékelés: 4.9

Janome MyLock 944D

Tisztes helyet foglal el a rangsorban overlock Janome MyLock 944D. A varrás minősége a vélemények szerint kiváló. A gép elvégzi az alapvető munkát. Két-, három- és négyszálas varratokat tud készíteni, így az öltések szorosak, a szélek nem esnek le.

Az overlock akár 11 különböző öltés varrására is képes. Ezek között van a flatlock funkció – a flatlock öltés szimulációja. A szuperelasztikus varrás opció segít a jó hatás elérésében a kötöttáru túlvarrásakor. Egy perc alatt a készülék akár 1300 öltést is képes elvégezni. Ez több mint elég otthoni használatra. Automatikus gomblyuk befűzés és a fonal feszességének kézi szabályozása. Alkalmas minden típusú szövethez: a legfinomabbtól a több rétegű farmerig.

Előnyök

 • kibővített műveletszám – 11 öltést tud varrni;
 • Jó minőségű munka;
 • van egy puha borító;
 • Minden szövetet kezel.

Hátrányok

 • A visszajelzések szerint nincs panasz az overlockra, kivéve, hogy az ár egy kicsit meredek.

Juki PE 770

Értékelés: 4.8

Juki PE 770

A modell könnyen használható, profik és kezdők számára egyaránt alkalmas. Könnyen követhető utasítások és nem bonyolult beállítások. A Juki PE 770 számos öltést tud varrni, beleértve a két-, három- és négyszálas öltéseket is.

A felhasználók az overlockot megbízható, jól teljesítő eszköznek minősítik. Alkalmas bármilyen típusú szövethez. Az automatikus szálfeszesség-szabályozás nagy előny. Ez az opció időt takarít meg és segít a munka minőségének javításában. A kialakítás kompakt, munka közben nem ül fel az asztalra, és nem okoz nagy zajt. A percenkénti öltések maximális száma 1500. Lábemelés akár 8 mm-ig.

Előnyök

 • Minőségi modell;
 • Nagyon kevés zajt csap;
 • alkalmas különböző szövetekhez.

Hátrányok

 • A modellről azt mondják, hogy halványan megvilágított.

Aurora 700D

Értékelés: 4.8

Aurora 700D

A rangsorban egy másik helyet az Aurora 700D overlock gép foglal el. Gyors és csendes, akár 9-szer is varrhat. 2, 3, 4 szálból varrható. Az öltések minősége magas, bármilyen anyagot felvesz, még a kötöttáru felhasználóknak sincs panaszuk a túlvarrásra.

A modell gyönyörű szerepöltést és láncöltést végez. A lényeg az, hogy helyesen állítsa be, és panasz nélkül működik. A készülék egyszerű, még egy kezdő is megértheti. Színes jelölések vannak a menetvágáshoz. Megvarr minden szövetet, még a régieket is. Tisztán vág, a termék sérülése nélkül. A maximális sebesség, amellyel a készülék dolgozik, 1200 öltés percenként. Van egy differenciált táplálás.

Előnyök

 • hatékonyan végzi a munkát;
 • kivehető hüvelyes platform;
 • Automatikus gomblyuk befűzés;
 • könnyen kezelhető.

Hátrányok

 • A visszajelzések szerint az olyan alkatrészek, mint a kések, nem mindig állnak rendelkezésre.

egyéb 4234D

Értékelés: 4.7

</div><p>Egyéb 4234D ” src=”/wp-content/uploads/2023/11/2001666194051-311.jpg” title=”<br />Egyéb 4234D”></p><p>Még a legtapasztaltabb varrónők is értékelni fogják ezt a modellt. A varrás 2, 3 és 4 szálon történik. Egyenes és egyenes öltések. Automatikus tűbefűzés, automatikus gomblyukbefűzés, cérnavarró és varrásnyomás-beállítás.</p><p>Műveletek száma 15. Van egy flatlock öltés és egy szerepöltés. Mindezen nagyszerű funkciók mellett a gép nagyon kevés áramot fogyaszt, mindössze 70 wattot. A felhasználó által igazán nagyra értékelt extra funkciók a levehető kar platform és a színes jelölések voltak. Maximális öltésszám percenként 1300. Csak 6kg súlyú. Lábpedállal rendelkezik.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>minden szövetet összeszed</li><li>Varrási műveletek száma 15;</li><li>Automatikus menetvágás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Egyes vélemények szerint kényelmetlen a tűcsere.</li></ul><h3>Bernina Bernette Funlock B44 </h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=Bernina Bernette Funlock B44

A következő legjobb öltés a rangsorban a Bernina Bernette Funlock B44. Kezdőknek és tapasztalt szabóknak egyaránt alkalmas. Az overlock két-, három- és négyszálas varratok készítésére alkalmas. Maximális sebesség 1300 öltés percenként. Ez a modell összesen 15 különböző funkciót tud varrni. Könnyen kezelhető, még kezdők számára is. Könnyen követhető utasítások. A cérna behelyezése gyors, van egy automatikus gomblyuk befűzés.

A szemetes tárolása és ürítése, hogy a munkahely mindig tisztán tartható legyen. Biztonsági rendszerrel rendelkezik, ha a fedél nyitva van, az overlock nem kezdi el a varrást. A kényelem érdekében a modell fényes háttérvilágítással van felszerelve, nincs szükség további világításra.

Előnyök

 • Alkalmas otthoni varráshoz;
 • szépen varr;
 • könnyű kezelhetőség;
 • 15 varrási művelet.

Hátrányok

 • Egyes vélemények szerint a készülék túl zajos működés közben.

Merrylock 010

Értékelés: 4.5

Merrylock 010

Nagyszerű lehetőség a gyakori otthoni varráshoz. Segíti a tapasztalt kézműveseket, hogy rövid idő alatt felöltöztessék az egész családot. Az overlock percenként 1300 öltést varrt, a szálak száma a 3. és 4. szálhoz. Van egy görgős varrás. Varrási műveletek száma összesen 8.

A vélemények szerint a modell könnyen beállítható és előkészíthető, ha megérti az utasításokat, akkor legfeljebb 10 percet vesz igénybe. Az automatikus gomblyukbefűzés elengedhetetlen. Az anyag simára van vágva, a varratok rendezettek. A modellnek van egy kis tartozékrekesze és egy fiókja a díszített szövetnek. A kialakítás kompakt, de a vélemények szerint kissé zajos.

Előnyök

 • tiszta öltések;
 • rendelkezik az összes szükséges varrófunkcióval;
 • könnyen beállítható.

Hátrányok

 • Kicsit zajos;
 • a vélemények szerint a lámpa fénye túl gyenge.

A legjobb professzionális overlockerek

BabyLock Ovation BLES8

Értékelés: 4.9

BabyLock Ovation BLES8

A rangsorban tisztességes helyet foglal el a BabyLock Ovation BLES8. Az Overlock 2-5 szál varrására képes. Ez a gép nem csak felülvarrásra használható, hanem különböző díszítések hímzésére is használható a szöveteken. Maximális öltésszám percenként 1500. Van egy menetadagoló és egy differenciális adagoló. A felülvizsgálatok is megjegyzik a szinkron vágás és a szövet előrehaladásának kényelmét egyszerre. Az igazi előnye azonban az, hogy a gomblyukak légsugarasan befűzhetők. Nagy segítség a csatornázók számára, hogy időt és energiát takarítsanak meg.

A BabyLock Ovation BLES8 pedig könnyen válthat az overlock és a varrógép között. A vélemények szerint a kialakítás kényelmes testtel és jó háttérvilágítással rendelkezik.

Előnyök

 • Egy jó bevonat;
 • 5 szálba lehet betűrni;
 • fejlett funkcionalitás;
 • Fűzés levegővel a gomblyukakban.

Hátrányok

 • magas költség.

Bernina 1300MDC

Értékelés: 4.8

Bernina 1300MDC

Igazi segítség azoknak, akik sokat varrnak igény szerint. Az overlock akár 24 varrási műveletet is végezhet, a szálak száma a 2, 3, 4 és 5 szálhoz. Lehetővé teszi a különböző öltések és díszítések varrását. Az Overlock nagyszerű munkát végez a szerepvarrással, a láncöltéssel és a flatlockkal. A percenkénti öltések maximális száma 1500. Ez a modell energiatakarékos is, mindössze 90 W-ot fogyaszt.

Automatikus gomblyuk befűzés, differenciális adagolás és tűbefűző. Szabályozhatja a fonal feszességét, de kézzel. Bár sok felhasználó megbízhatóbbnak találja, mint az automatizálást. Bármilyen szövet alkalmas, és az overlock beállítása könnyen megváltoztatható vastag szövetről vékonyra és fordítva.

Előnyök

 • A varrott öltések jó minőségűek;
 • van egy kijelző;
 • nem fogyaszt sok áramot;
 • ötszálas öltés.

Hátrányok

 • A visszajelzések kiemelik az eszköztár kinyitásának nehézségét;
 • az ár, bár, ez teljes mértékben indokolt a készülék képességei által.
Olvasson tovább  Top 12 LED izzó gyártó
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: