Top 12 LED izzó gyártó

*A szerkesztő véleménye a legjobbakról. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

LED-es lámpák otthoni használatra – nagyszerű alternatívája a hagyományos világítótesteknek. Nem villódznak, különböző színhőmérsékletűek, minimális energiafogyasztással és hosszú élettartammal rendelkeznek. De a legfontosabb dolog a megfelelő lámpa kiválasztása.

Ezért készítettünk egy értékelést a 12 legjobb LED-es lámpagyártóról, amelyek termékei rendkívül megbízhatóak és kiváló minőségűek.

Hogyan válasszunk LED izzót

A LED-izzó kiválasztásakor érdemes odafigyelni a következő paraméterekre:

 1. Tényleges vagy azzal egyenértékű teljesítmény;
 2. Fényáram;
 3. Színhőmérséklet;
 4. színvisszaadási index;
 5. Hullámtényező.

LED lámpa teljesítményetényleges vagy azzal egyenértékű. Az első paraméter azt jelzi, hogy a készülék mennyi áramot fogyaszt. Ez lehet nagyon kicsi – szó szerint 6-10 watt, de ez nem szabad zavarba hozni. Mivel a LED-ek minimális elektromos áramot vesznek fel. Például egy 6 wattos LED izzó ugyanolyan fényes, mint egy 40 wattos izzó; egy 10 wattos LED izzó ugyanolyan fényes, mint egy 60 wattos izzó.

Valójában ez az a paraméter, amely a csomagoláson feltüntethető – “40 W-os izzóval egyenértékű”, “60 W-os izzóval egyenértékű”.

fényáram– az a paraméter, amely meghatározza az izzó fényerejét. Objektívebb, mint a tényleges vagy egyenértékű teljesítmény. A 400 lm-es LED izzók fényereje hasonló a 40 wattos izzókéhoz, a 600 lm a 60 wattoséhoz és az 1000 lm a 100 wattoséhoz.

Színhőmérséklet– Leírja, hogy a lámpa meleg vagy hideg fényt bocsát-e ki. Rendben:

 1. Akár 2800 K – “meleg sárga”, mint a régi izzók;
 2. Kb. 3000 K – “meleg fehér”, mint a modern izzólámpákban;
 3. Kb. 4000 K – “semleges fehér”, konyhákba és irodákba;
 4. 5000 K körüli – “hideg fehér”, kereskedelmi helyiségekbe. Kényelmetlen lesz a házban egy ilyen lámpával, és sok feszültséget okoz a szemnek.

Színvisszaadási index– egy fontos paraméter, amely meghatározza, hogy az izzó fénye mennyire befolyásolja a környező tárgyak színárnyalatát. Ezt a CRI vagy Ra. Ajánlott, hogy a színvisszaadási index legalább 80, de lehetőleg 90 vagy annál magasabb legyen.

Alacsony színvisszaadási index esetén a körülöttünk lévő tárgyak szürkének vagy természetellenesen sárgának tűnnek, ami nemcsak a hangulatunkra, hanem a szobában lévő általános komfortérzetünkre is hatással van.

A pulzációs tényező a fény egyenletességét jelzi. A legtöbb jó LED izzó 5% körüli. Ha a hullámzási tényező nagyobb, mint 35%, akkor jobb, ha nem használ ilyen lámpát – ez komoly megterhelést jelent a szemnek.

Az egyéb jellemzőknek nincs különösebb hatása a teljesítményre. Ezért lehet, hogy nem érdemes megfontolni őket – vagy válasszon LED izzókat az Ön kívánságai és igényei alapján.

A legjobb LED izzó gyártók rangsora

Jelölés hely termék neve értékelés
Top LED izzó gyártók 1

Szia

 • ps
 • 4.9
  2 Osram 4.9
  3 Gauss 4.8
  4 Feron 4.7
  5 Camelion 4.6
  6 ASD 4.5
  7 Navigátor 4.5
  8 Jazzway 4.4
  9 Era 4.4
  10 Cosmos 4.3
  A legjobb LED intelligens izzó gyártók 1 Xiaomi 4.9
  2 Redmond 4.8

  A legjobb LED izzó gyártók

  Szia

 • ps
 • Értékelés: 4.9

  Philips

  Miért jó: Bizonyított szembiztonság és a legmodernebb technológia használata.

  A Philips az egyik legrégebb óta működő világítástechnikai gyártó, különösen a LED-lámpák terén. De a fő előnye a legújabb technológia használata. A jelenlegi termékpaletta például tartalmaz egy érintéssel kapcsolható fényhőmérsékletű megoldásokat, a gyors és gazdaságos LED-eszközökre való gyors és gazdaságos átállást lehetővé tevő Essential változatokat, sőt, az egyenletes fénybeesési szögek érdekében még az átlátszó üvegházzal ellátott izzólámpákat is.

  A vállalat által tervezett és értékesített összes LED-lámpát laboratóriumi vizsgálatoknak vetették alá, amelyek igazolják a látásbiztonságot. Ezt nem csak a dedikált hőmérsékleti beállításokkal érik el, hanem a közel villogásmentes környezet révén is, amelynek hullámzási indexe még a csúcsminőségű Essential modellek esetében is ritkán haladja meg a 10%-ot.

  Előnyök

  • A biztonságos használat érdekében minden lámpa laboratóriumi vizsgálatnak van alávetve;
  • Vannak kapcsolható színhőmérsékletű modellek;
  • Szuper megfizethető megoldások.

  Hátrányok

  • Magas árú süllyesztett és izzólámpák;
  • Szűk fényszög az alsó kategóriás modelleknél.

  Osram

  Értékelés: 4.9

  OSRAM.webp

  Miért ő: Az egyik legnagyobb világítástechnikai megoldásokat gyártó vállalat.

  A német Osram cég az egyik legnagyobb világítástechnikai megoldások gyártója, és nem csak a rangsorban, hanem az egész világon. Ezért rendelkezik a LED-lámpák legszélesebb választékával. Termékválasztékában megtalálhatók az alacsony árú és hosszú élettartamú klasszikus megoldások, jelzőberendezések, izzólámpák, intelligens funkciókkal ellátott konfigurációk (pl. automatikus átállás a meleg és hideg fényárnyalatok között), irányított lámpák és csöves lámpák. A termékválaszték ezért minden alkalmazást lefed.

  A vállalat készülékeit kiváló teljesítmény jellemzi. A hullámzási tényező még az alsó kategóriás modellekben is kevesebb, mint 10-15%, a színvisszaadási index pedig általában 80 alatt van. Ez csökkenti a szem megterhelését.

  Előnyök

  • Megoldások hatalmas választéka minden alkalmazáshoz;
  • A nagy teljesítményű olcsó és csúcsmodellek egyaránt;
  • Jó gazdaságosság.

  Hátrányok

  • “Intelligens” modellek csak közvetlen csatlakoztatáshoz, lábazat nélkül. Ehhez képest a Philips SmartSwitch hagyományos talppal van felszerelve;
  • Viszonylag magas ár;
  • Néha vannak hibák.

  Gauss

  Értékelés: 4.8

  GAUSS.JPG

  Miért: Hosszú élettartam és garanciaidő (az egyik leghosszabb a rangsorban).

  A LED lámpák fő előnye – hosszú élettartam. A gyártó állítása szerint a legtöbb modell akár 50 000 órát is kibír, ami mindennapi használat mellett körülbelül 35 évnek felel meg. Ezt a hosszú, modelltől függően 3-7 éves garanciaidő is alátámasztja.

  A legtöbb Gauss LED izzót fényes, telített, semleges fehér színű világításra tervezték. Nagy fényerősséggel rendelkeznek, 900lm-től kezdve. És az áramfogyasztás alacsonyabb, mint a legtöbb versenytársé.

  A Gauss termékcsalád azonban különösen vonzó azok számára, akik otthonukban vagy irodájukban szeretnének reflektoros rendszert kialakítani. A márkás lámpatestek csúcskategóriás dizájnnal rendelkeznek – például az Antique vonalat az antik művészet ihlette, a Back

 • ght üvegkeretben kapható, amely megtöri a fényt, és az üveg modernnek tűnik, és díszíti a high-tech belső teret.

  Előnyök

  • A szokatlan kialakítású reflektorok védjegye;
  • Hosszú élettartam és garanciaidő;
  • Számos lámpamodell kapcsolható fényhőmérséklettel.

  Hátrányok

  • Viszonylag magas ár;
  • Offline üzletekben nem gyakran kapható;
  • Nem működik jól egyes kapcsolókkal, beleértve a dimmerekkel ellátottakat is, a kompatibilitást meg kell határozni.

  Feron

  Értékelés: 4.7

  FERON.webp

  Miért: Széles hatótávolság és kifinomult hőelvezető rendszer.

  A LED izzók egyik fő problémája a működés közbeni magas felmelegedésük. Ez a LED-elemek természetéből adódik. A Feron azonban a hűtőborda speciális kialakításával megoldotta ezt a problémát – a lámpák gyakorlatilag nem melegednek működés közben. És kiválóan alkalmasak beépített megoldásokhoz, beleértve a reflektorokat is.

  A vállalat termékválasztéka is nagyon széles – mindenféle belsőépítészeti vagy mérnöki megoldáshoz találhat minden típusú modellt. Beleértve az egyedi. A “négyszázadik” sorozat kapszulás LED izzói például ideálisak a reflektorok megvilágítására, köszönhetően a megemelt és látható LED elemeknek. A minősítésben szereplő többi vállalat vagy egyáltalán nem kínálja ezeket a megoldásokat, vagy csak nagyon korlátozott mennyiségben rendelkezik velük.

  Előnyök

  • Világos, villódzásmentes fény, kiváló színvisszaadási indexszel;
  • Jól megtervezett hűtőrendszer;
  • Alacsony energiafogyasztás.

  Hátrányok

  • Alacsony megbízhatóság, magas hibaarány;
  • Problémák a garanciális visszaküldéssel, mivel Oroszországban nagyon kevés hivatalos Camelion szervizközpont van.

  Camelion

  Értékelés: 4.6

  Camelion.webp

  Miért jó: Sok szokatlan megoldás, kiváló üzemidő.

  A Camelion 2017-ben a világ 7 legjobb LED izzógyártója közé tartozik. Ez mindenekelőtt a termékek kiváló minőségének köszönhető, ami miatt ezt a márkát több millió ember választja abban a 90 országban, ahová exportálják. A vállalatot kiváló választéka is megkülönbözteti, amely nagyon szokatlan megoldásokat tartalmaz.

  Így a különböző formájú klasszikus LED-lámpák (“gömb”, “gyertya”, “körte”), izzólámpák, reflektor, kapszula, spot, speciális nagy teljesítményű, lineáris és “malac” mellett a vállalat kínálatában vannak vintage – izzólámpák a XX. század eleje által inspirált dizájnnal és sárgás üveggel, valamint fitolámpák – egyedi színvisszaadással, amelyeket a növények rendkívül hatékony termesztésére terveztek lakásokban és üvegházakban.

  Minden Camelion LED izzó hosszú tényleges üzemidővel rendelkezik.

  Előnyök

  • Hosszú tényleges üzemidő;
  • Világos fény villogás nélkül;
  • Alacsony energiafogyasztás.

  Hátrányok

  • Viszonylag magas ár;
  • Kevesebb garanciaidő, mint a rangsorban szereplő többi modellnél;
  • Nehéz megtalálni az eladó.

  ASD

  Értékelés: 4.5

  ASD.webp

  Miért: Orosz vállalat, így a lámpák a hazánkban uralkodó használati feltételekhez igazodnak.

  Az ASD LED izzókat Oroszországban tervezik és gyártják, így speciálisan a helyi áramellátáshoz igazodnak – képesek a feszültség kisebb ingadozásai mellett is működni, így hosszú élettartamot biztosítanak. A megoldások köre azonban viszonylag szűk.

  A vállalatnak tehát három LED-lámpa modellcsaládja van – a “Standard” sorozat alacsony költségű eszközökkel, amelyek kiválthatják a hagyományos izzólámpákat, vagy integrált világítási rendszerekben használhatók; a megfelelő lámpatestekhez való T8-as csöves lámpák, amelyeket nagy fényáram jellemez, és ezért alkalmasak irodákban, ipari és laboratóriumi létesítményekben való használatra; valamint a hosszú élettartamú és legnagyobb fényáramú professzionális PRO lámpák – közvilágítási megoldásokhoz.

  A

  • Nagy megbízhatóság és a termék tartóssága;
  • Csöves és professzionális LED-lámpák széles választéka;
  • Nagyon alacsony ár.

  Hátrányok

  • Egyes modellek hűtőrendszere rosszul van kialakítva, ami miatt viszonylag gyorsan kiégnek;
  • Viszonylag magas selejtarány.

  Értékelés: 4.5

  NAVIGATOR.webp

  Miért jó: Széles választék, könnyű elérhetőség (szinte minden üzletben kapható), sok egyedi megoldás.

  A Navigator az egyik legnagyobb oroszországi LED izzógyártó. Ennek következtében termékei könnyen elérhetőek – szinte minden szórakoztatóelektronikai üzletben megtalálhatók; széles választékkal és kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik. De a fő előnye a speciális lámpatestek széles választéka.

  Például a standard és süllyesztett megoldások mellett nagyobb teljesítményű konfigurációk beltéri és kültéri használatra; “törpe” modellek; forgó talppal ellátott modellek; speciális fitólámpák a sík és üvegházi körülmények között termesztett növények növekedésének és egészségének javítására; és még az üzletekben és szupermarketekben a hústermékek megvilágítására szolgáló megoldások is. Vannak is dekoratív, a létrehozásával egy dinamikus fény jelenet és a háromdimenziós réteges design – a belső terekben a különböző rekreációs területek használatára.

  Előnyök

  • A villogás hiánya, még az alsó kategóriás modellekben is;
  • Hosszú tényleges élettartam;
  • Egyenletes szögletes világítás.

  Hátrányok

  • A feszültségingadozások elleni védelemre szolgáló impulzusmeghajtó, amelyet csak a drágább modellekbe építettek be;
  • Észrevehető hűtőborda;
  • Egyes modellek teljesítménye magasabb a névlegesnél.

  Jazzway

  Értékelés: 4.4

  JAZZWAY.webp

  Miért: Alacsony költségű, vannak nagyobb energiamegtakarítással járó megoldások.

  A Jazzway zászlóshajója az Eco LED izzók speciális sorozata, amely jobb energiahatékonyságot kínál. Kb. 5 wattos átlagos teljesítményükkel – ez a ténylegesen felhasznált villamos energia mennyisége – kb. 400 lm fényáramot biztosítanak, ami egy 40 wattos izzónak felel meg. Ezt a tajvani Epistar gyártó kiváló minőségű LED-elemeinek használatával érik el.

  De nem csak energiatakarékos megoldások szerepelnek a kínálatában. Vannak fényerőszabályozó lámpák, nagy teljesítményű otthoni és professzionális használatra, izzólámpák, csöves (T8) és speciális célú lámpák. Ez utóbbiak között vannak hűtőszekrényekhez, növénytermesztéshez, teraszvilágítási konfigurációkhoz – amelyek nem vonzzák a rovarokat -, valamint két speciális, eladótérbe szánt változat – hús- és növényi termékeket tartalmazó vitrinek megvilágítására.

  Előnyök

  • Számos különleges megoldás;
  • Stabil, ütésálló házak, megbízható összeszerelés;
  • Jó radiátorok.

  Hátrányok

  • Nem minden modell kínál természetes fényt;
  • Egyenetlen (többpontos) fényforrás;
  • Viszonylag rövid garanciaidő.

  Era

  Értékelés: 4.4

  ERA.webp

  Miért: Alacsony ár.

  LED izzók “Era” – az egyik legolcsóbb a rangsorban. Ebben az esetben a teljesítményük majdnem olyan jó, mint más gyártók modelljei. A nagy hőelvezető képességű anyagok használata miatt hosszú élettartamúak – ezért a telepítés után még évekig nem égnek ki.

  E lámpák talpát a hagyományos izzólámpákhoz hasonlóan hővezető kerámiából készítik. Radiátorok, amelyek elvezetik a magas hőmérsékletet a LED-elemek és a futószalagok alumíniumból – ahogy a hatékony hűtés érdekében kell is. A legtöbb modellben az izzó üveg, ami nemcsak egyenletes, természetes megvilágítást, hanem jó hőelvezetést is biztosít.

  Az “Era” cég LED izzóinak köre több száz különböző típusú modellt tartalmaz.

  Előnyök

  • Alacsony ár (néhány tíz rubelből az írás időpontjában);
  • Standard modellek széles választéka;
  • Széles körű elérhetőség.

  Hátrányok

  • Viszonylag magas, körülbelül 15-20%-os flicker faktor;
  • Nagy fényáram;
  • Vékony tápkábelek, ami miatt a lámpa kényelmetlenül ül a talapzatban.

  Űr

  Értékelés: 4.3

  COSMOS.webp

  Miért ő: Alacsony ár, vannak megoldások a nagyobb gazdaságosság érdekében.

  Mint a rangsorban szereplő előző gyártó cég, a “Cosmos” a szuper-budget LED-izzók széles választékát kínálja néhány tíz rubel áron (az írás időpontjában). De a fő előnye a költséghatékonyság további javítását célzó különböző modellekben rejlik.

  A vállalat szuperhatékony LED-lámpáinak “Economy” termékcsaládja 5 watt körüli tényleges fogyasztással rendelkezik, de 350-400 lumen fényerőt produkál, ami egy 40 wattos klasszikus izzólámpának felel meg. Ennek eredményeképpen a Cosmos megoldásokkal energiatakarékos világítási rendszerek hozhatók létre otthonok, irodák, ipari és kereskedelmi létesítmények számára.

  Természetesen a vállalat nagy teljesítményű megoldásokkal is rendelkezik. És olcsók is.

  Előnyök

  • Energiatakarékos lámpák széles választéka;
  • alacsony ár;
  • Széles körű elérhetőség.

  Hátrányok

  • Nem mindig jól megépített;
  • A hibák nagy százaléka;
  • Viszonylag rövid garanciaidő.

  A legjobb LED intelligens fény gyártók

  Xiaomi

  Értékelés: 4.9

  XIAOMI.webp

  Miért jó: Alacsony ár, kompatibilitás a márkás okosotthon platformmal.

  A kínai Xiaomi cég LED izzóinak fő előnye – teljes kompatibilitás a márkás intelligens otthoni platformmal. Nincs szükség további hubok vásárlására és algoritmusok előírására az eszköz konfigurálásához. Ha már van egy Xiaomi “fejegység” a házban – az izzó automatikusan csatlakozik hozzá.

  Xiaomi Yee intelligens LED izzók

 • ght is jó fényforrásként. Az RGB LED elemeknek köszönhetően több mint 16 millió színárnyalatot támogatnak, a színhőmérséklet 1500 és 6500 Kelvin között állítható (a “halvány meleg sárgától” a “hideg fehérig”), és kevesebb mint 10%-os flicker faktorral rendelkeznek.

  A lámpa támogatja az okostelefonos kommunikációt és vezérlést a Google Assistant és a Yandex hangalapú asszisztenseken keresztül.Alice (harmadik féltől származó plugineken keresztül). Más alkalmazásokat is csatlakoztathat – például automatizálhatja az IFTTT segítségével.

  Előnyök

  • Teljes integráció a Mi Home rendszerbe;
  • Széles színhőmérséklet- és árnyalatválaszték;
  • Bővíthető funkcionalitás harmadik féltől származó alkalmazásokkal.

  Hátrányok

  • Az alkalmazás néha instabil működése;
  • Nehéz megfelelő aljzattal rendelkező modellt találni;
  • Gyengén rosifikált szoftver.

  Redmond

  Értékelés: 4.8

  Redmond

  Miért jó: Nagyon alacsony ár, teljesen távirányítós támogatás.

  A Redmond intelligens LED-es izzó a legolcsóbb eszköz a minősítési szegmensében. Az írás időpontjában szó szerint néhány száz rubelért vásárolható meg! A készülék teljes mértékben támogatja a távvezérlést, valamint az automatikus be- és kikapcsolást időzítéssel vagy okostelefonnal való kommunikációval.

  A teljes távvezérléshez a készülék támogatja a saját fejlesztésű Ready for Sky technológiát, amely a vállalat összes intelligens készülékét egyetlen otthoni hálózatba kapcsolja, amely a Gateway alkalmazáson keresztül internet-hozzáféréssel rendelkezik.

  Az automatikus be- és kikapcsolás három esetben működik. Az első valójában az alkalmazáson keresztül. A második az okostelefon és a készülék közötti kapcsolat: például, amikor a tulajdonos hazaérkezik. Harmadszor – menetrend szerint. Szintén fontos előnye a készüléknek, hogy szabványos E27-es talppal rendelkezik.

  Előnyök

  • Gyors és egyszerű csatlakozás;
  • Teljesen távirányító támogatás;
  • Stabil teljesítmény.

  Hátrányok

  • Maga a készülék terjedelmes;
  • Műanyag tok.
  Olvasson tovább  9 legjobb fürdőfüggöny
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: