10 legjobb pehely töltőanyag

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám és nem minősül vásárlási útmutatónak. Konzultáció szakemberrel vásárlás előtt.

A pehelykabátok megalkotása új korszakot jelentett, és minden korosztály számára maximális kényelmet biztosított, mivel a nehéz kabátokat és ruhákat többrétegű töltelékkel helyettesítették. És bár nem tömeges használatra tervezték őket, később annyira népszerűvé váltak, hogy mindenhol és mindenütt viselik őket, és nem csak sportolás vagy szabadtéri tevékenységek során.

A libatollat a XV. század óta használják. De ez akkoriban ritkaság volt, és a téli könnyű ruhák népszerűségének csúcspontja a 70-es években jött el, amikor a jól ismert tervezők felhívták a figyelmet a sarki felfedezők és hegymászók hihetetlenül kényelmes kabátjaira. oktatás 1 A téli könnyű ruhák népszerűségének csúcspontja a 70-es években volt. Az első tervek nagyon terjedelmesek és nem teljesen kényelmesek voltak. Ma már ez a hátrány megszűnt, és bármilyen hagyományos szabású és eredeti pehelykabátot vásárolhat. Néhányan közülük a design művészet remekművei, amelyek különleges alkalmakkor “sétálnak”.

A felsőruházati kínálat évről évre bővül az új anyagok használatával. A hagyományos pehelyt szintetikus analóg váltja fel, amely többszörösen nagyobb teljesítményű. De a klasszikusok kedvelőinek sem kell csalódniuk. A tervezők nem felejtik el a téli ruhákat sem, amelyek csak szerves pehellyel vagy más szigetelőanyagokkal kombinálva vannak.

Listánk a legnépszerűbb modern töltelékeket tartalmazza. Ma ezek a legjobb anyagok, amelyek kényelmet, meleget, tartósságot és könnyű ápolást biztosítanak.

A legjobb töltőanyagok értékelése a pehelykabátok számára

Jelölés hely név Értékelés
A legjobb természetes töltelékek a pehelykabátok számára 1 Fluff 5.0
2 pehely / toll 4.9
3 Gyapjú 4.8
Pehelypaplan töltőanyagok a pehelypaplan dzsekikhez 1 Thermofin 5.0
2 Tinsulate 4.9
3 Topsil 4.8
4 Isosoft 4.7
5 Primaloft 4.6
6 Szintetikus pehely 4.5
7 Hollofiber 4.4

A legjobb természetes pehelypaplan töltelékek

Fluff

Értékelés: 5.0

Lefelé

Ez az a nyersanyag, amelyből a legsokoldalúbb téli ruhadarab gyártása kezdődött. A pehely megvédi a vízimadarakat szélsőséges körülmények között is. Egyedülálló tulajdonságai miatt a pehelykabátok és a pehelydzsekik ideálisak az alacsony hőmérséklet, a szél és a nedvesség elleni védelemre. A legdrágább anyag az eiderdown. Tulajdonságai biztosítják a meleget, még sarkvidéki hidegben is. De az ár ennek megfelelően magas.

Goose down a második helyen. A ruházat már a közepes árkategóriába tartozik. A legolcsóbb az összes közül a kacsa lefelé. A gazdaságos osztályú ruhák gyártásához használják. A töltőanyag kényelmet biztosít felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Könnyű súly az aktív játékokhoz és sportokhoz. A belső nedvesség jól szellőzik kifelé, a külső nem hatol be a ruházat alá. Lélegző, nincs üvegházhatás.

Egy minőségi pehelypaplan dzseki 10 évig tart. Nem halmozódik fel, nem vékonyodik el. A pehelyruhák összenyomva többszörösen kisebbek lesznek, így nem igényelnek sok helyet a tároláshoz és szállításhoz. A leeresztés után visszanyeri teljes, terjedelmes alakját.

Előnyök

 • a termékek könnyűsége és puhasága;
 • Fokozott hőszigetelés;
 • optimális higroszkóposság;
 • hosszú távú tartósság.
Olvasson tovább  7 Top Untee termelők

Hátrányok

 • Irritációt okozhat.

Pehely / toll

Értékelés: 4.9

Pehely / toll

A második legnépszerűbb töltőanyag a természetes szövet. A kétféle nyersanyag keverése csökkenti a termék végső költségét. Ezért van az, hogy a férfi, női és gyermekruházat annyira keresett a vásárlók körében. Nyersanyagként vadon élő és háziasított madarak: libák, kacsák, egerészölyvek tollát és pehelytollát használják. A következő besorolások a pehelyszigetelés százalékos arányán alapulnak: 95/5% prémium, 70/30% superior, 50/50% első, 30/70% második.

A nyersanyag akár 20 különböző feldolgozási lépésen megy keresztül. Vízlepergető vegyülettel van bevonva, hogy meghosszabbítsa a pehely élettartamát. Fertőtlenített is, hogy megszüntesse a szagokat és csökkentse az érzékeny személyek irritációjának kockázatát. Könnyen mosható a gépben. A száradási idő közepes.

Sokan megtapasztalták már a pehely- / tollpehely ruhadarabok minőségét. Könnyű, szellős, jól melegít hideg időben, véd a széltől és a nedvességtől. A megfelelő mikroklíma minden körülmények között megmarad: nagy mobilitás és pihenés esetén is. Alkalmas a különböző éghajlati övezetek téli időszakaira.

Előnyök

 • A legelterjedtebb pehelytöltő anyag;
 • A tömörítés után az alak visszaáll;
 • egyszerű ápolás automatikus üzemmódban;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • allergiát okozhat.

Gyapjú

Értékelés: 4.8

Gyapjú

A harmadik helyen a bárány- vagy teveszőrből készült töltelékek állnak. Bár nincs benne pehely, mégis pehelykabátnak számít. Az anyag a gyakorlatban is bizonyított. Tökéletesen megtartja a hőt, véd a széllökésektől, hagyja a testet lélegezni, és nem halmozódik fel a túlzott nedvesség.

A gyapjútermékek súlya kissé magasabb, de nincs komoly kényelmetlenség a viseléshez. Csökkenti a terjedelmet. A teljesítmény növelése érdekében gyakran szintetikus szálakat adnak hozzá. Ez az anyagkombináció csökkenti a mikrobiológiai elszaporodás kockázatát, és csökkenti a ruhadarab zsugorodását mosás közben, miközben megőrzi eredeti alakját.

A gyapjú egyedülálló gyógyító tulajdonságai kétségtelenül előnyösek. Nemcsak melegít, hanem javítja a test kondícióját, fokozza a vérkeringést, serkenti a gyulladások és sérülések utáni gyógyulási folyamatokat, csökkenti a fájdalom tüneteit. Ha nincsenek kellemetlen reakciói a természetes pehelyszigetelésre, akkor a gyapjúval készült pehelykabátok kiváló választás a zord télre.

Előnyök

 • Jó hőtartás;
 • A harmadik helyet a gyapjúszálak foglalják el, amelyek kifejezett terápiás hatással rendelkeznek;
 • Az anyag kényelmes a testnek;
 • Megfizethető költség a pehelykabátok.

Hátrányok

 • Allergiások számára nem alkalmas.

A legjobb szintetikus töltelékek a pehelypaplan dzsekikhez

Thermofin

Értékelés: 5.0

Thermofin

Vezető a mesterséges töltelékek között, amely -50°-os és az alatti hőmérsékleten is képes védelmet nyújtani. Oroszország és Finnország tudósai fejlesztették ki, és mivel hazánkban gyártják, a ruhák árai kellemesen meglepőek. A Thermofin alkalmas újszülöttek számára, és ezt tanúsítványok is megerősítik. Az egyedülálló tulajdonságokat kétféle nyersanyag és különleges technológiai feltételek alkalmazása biztosítja. A hagyományos és a biokomponensű szálak hő hatására különböző mértékben zsugorodnak, ami a fonal nagyobb szakítószilárdságát eredményezi.

A thermofill puha és rugalmas, és optimális térfogatot biztosít a pehelykabátokban. Nem okoz irritációt és jól tolerálható az allergiások számára, mivel nem vonzza a port és nem szórja szét a baktériumokat. A ruhákat tömörített formában lehet tárolni és szállítani. Azonnal kiegyenesedik, nem jelennek meg hibák horpadások, megvastagodások vagy hézagok formájában. Ugyanezek a tulajdonságok többszöri mosás és fonás után is megmaradnak.

A szigetelés taszítja a külső nedvességet. A termék még teljesen átitatva is megtartja a hőt, és kevesebb mint 0,02%-kal zsugorodik. Magas nedvességelnyelés az üvegházhatás elkerülése érdekében.

Előnyök

 • a legmagasabb biztonsági osztályba sorolva;
 • mérsékelten terjedelmes, könnyű pehelypaplan dzsekik;
 • Deformálódás után is megtartja alakját;
 • Különösen kemény télre alkalmas.
Olvasson tovább  A 10 legjobb nyakkendőmárka

Hátrányok

 • nem azonosították.

Tinsulate

Értékelés: 4.9

Tinsulate

Ezüst – a hattyúlepény szintetikus megfelelője. Találmánya amerikai tudósoké, akik az űrhajósok és a sarkkutatók ruházatának gyártásához készítették a szálakat. Az anyag egyedülálló tulajdonságai lehetővé tették, hogy a márka azonnal piaci részesedést szerezzen, és ma a Tinsulate ruházati cikkek ugyanolyan népszerűek, mint az organikusan előállított drága pehely. Könnyű, súlytalan és alig érezhető a testen. Ennek oka, hogy a szálak többszörösen vékonyabbak, mint az emberi haj, és néha egyetlen réteg szigetelőanyag elegendő a védelemhez rendkívül hideg körülmények között.

Egy másik megkérdőjelezhetetlen előnye, hogy hipoallergén. A szigetelés tisztán és frissen tartja a használat időtartama alatt. Nem vonzza a port, nem engedi a baktériumok elszaporodását, ellenáll a penésznek és a gombáknak. A szigetelőanyag taszítja a nedvességet a légkörből, és fiziológiailag kifelé szállítja azt. Széles körben használják sport- és síruházathoz. Gyermekruházathoz is használják.

A termék mosás után nem deformálódik. A tömörítés után könnyen kibontakozik görcs vagy gördülés nélkül. Kézzel vagy géppel mosható, gyors száradású.

Előnyök

 • a legkönnyebb töltőanyag;
 • hattyútoll pehely tulajdonságai;
 • alkalmas a zord télre;
 • allergiabarát.

Hátrányok

 • nem azonosítják.

Topsil

Értékelés: 4.8

Topsilfe

A harmadik helyen olyan anyag áll, amely képes szabályozni magát, hogy különböző időjárási körülmények között is megőrizze a hőt. Minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál jobban felpúposodik a szál, és szivacsos kamrákat hoz létre, amelyekben a levegő megreked. A sarkvidéki állatok gyapjának tulajdonságain alapuló fejlesztők. A szintetikus szál teljes mértékben megőrizte a természetes szőrme tulajdonságait, miközben maximalizálta a teljesítményt.

A Topsil nemcsak könnyű, hanem nagyon tartós is. A természetes szálakkal ellentétben megakadályozza a mikrobák szaporodását és a por felhalmozódását, ami ideális az allergiások és a gyermekek számára. Az anyag légáteresztő, szabályozza a hőmérsékletet és kizárja az izzadást, a lehűlést és a túlhűtést.

A töltelék nem deformálódik a tömörített tárolás és mosás után. Azonnal helyreáll, amint azt számos teszt is bizonyítja. 100-ból csak 1 % veszik el a teljes élettartam alatt. a könnyű ápolhatóság egy másik plusz a felsőingek esetében.

Előnyök

 • önszabályozó hővisszatartás;
 • Magas szintű nedvességfelvétel;
 • környezeti biztonság;
 • minden tulajdonságának megőrzése.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Isosoft

Értékelés: 4.7

Isosoft

Negyedik helyezett egy innovatív töltőanyag, amelyet belga tudósok fejlesztettek ki. Olyan anyagot hoztak létre, amely tökéletesen ötvözi a szerves és a mesterséges nyersanyag tulajdonságait. Optimalizált szálméretének és légáteresztő képességének köszönhetően a meleg még rendkívül hideg hőmérsékleten és erős széllökésekben is megmarad. Amikor a külső anyag nedves lesz, az izosoft nem engedi be a nedvességet, így minden időjárási körülmények között kényelmes marad.

A sokoldalú tölteléket a pehelykabátok, valamint a munka-, sí- és expedíciós ruházathoz használják. A kategóriától függően egy vagy több, különböző sűrűségű réteget használnak. Az anyag lehetővé teszi a test légzését, és nincs üvegházhatása. Az Allergia Bőrgyógyászati Bizottsága bőrgyógyászati teszteket végzett, amelyek bizonyították, hogy az allergiások számára teljesen biztonságosak.

A ruházat nem szívja magába a port és a szagokat. Számos mosásnak vethető alá a fogyasztói tulajdonságok elvesztésének veszélye nélkül. Az isosoft kabátok gyorsan száradnak. Kompaktan összehajthatóak anélkül, hogy gyűrődéseket okoznának, csökkentve vagy növelve a szigetelés sűrűségét.

Előnyök

 • Alkalmas különböző típusú ruhákhoz;
 • Minimális szállítási térfogat;
 • magas hőtakarékossági tulajdonságok;
 • könnyű tisztítás minden eszközzel.
Olvasson tovább  12 Top termikus fehérnemű gyártók

Hátrányok

 • nem azonosították.

Primaloft

Értékelés: 4.6

Primaloft

Az ötödik helyen az ultravékony töltelék áll, amely összehajtogatva jól zsugorodik, és azonnal visszanyeri korábbi alakját. Az amerikai katonák számára készült, de fokozatosan népszerűvé vált a ruházat tömeggyártásában is. A poliészter szálak könnyű tulajdonságaikról nevezetesek. Vízálló és szélálló. A libatoll tulajdonságait vették alapul.

A Primaloft termékek alkalmasak aktív szabadidős és téli sportokhoz. Fenntartják a normális mikroklímát és elvezetik a nedvességet a bőrről, így nem fázik, és nem hajlamos a hipotermiára. A Primaloft biztonságos kisgyermekek és allergiások számára. Nem bocsát ki mérgező anyagokat, nem vonzza a port, csökkentett éghetőségű.

A töltelék népszerű a modellruházat-gyártók körében. Lehetővé teszi a tervezők számára, hogy vékony pehelykabátokat hozzanak létre, amelyek tökéletesen illeszkednek a testhez. Az összes anyag közül a primaloftot tulajdonságai különböztetik meg. Sok társa többszörösen vastagabb, mint ez. A termékek a szokásos módon moshatók. Néhány óra alatt megszáradnak.

Előnyök

 • magas termikus hatékonyság;
 • nedvességlepergető bevonat;
 • deformációs ellenállás
 • antisztatikus hatás.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Szintetikus pehely

Értékelés: 4.5

Chintz

A hatodik jelölt egy mesterséges lefelé helyettesítő. Tulajdonságai hasonlóak, de teljesítménye többszörösen jobb. A nem szőtt szigetelőanyag poliészterből készült. A finom szálak biztosítják a puhaságot, rugalmasságot és formamegmaradást a számos mosás és a tömörített tárolás után is. Ez azért van így, mert szilíciummal vannak impregnálva, ami szétválasztja őket, és megakadályozza az összegabalyodást és a gömbölyödést.

A miniatűr üregek védelmet nyújtanak a nedvesség bejutása ellen, miközben tökéletesen elvezetik a természetes folyadékpárát a külvilág felé. Kényelmes pehelypaplan kabátban, akár mozgásban, akár pihenésben van. A ruhákat allergiások is viselhetik. Megszünteti a viszketés, kiütés megjelenését, mert a szigetelés nem halmoz fel szennyeződést, port, gombát, penészt, nem szaporítja a mikrobákat.

A fleece pehelykabátok sokáig szárazak maradnak esőben vagy hóban, de nedves állapotban is megőrzik a hővisszatartást. A tisztítás nem igényel különleges feltételeket, mint a szerves pehely esetében. A ruhadarabok mosógépben moshatók. Kiterítve, néhány óra alatt megszárad.

Előnyök

 • a pehely szintetikus megfelelője;
 • magas hőszigetelés;
 • Hipoallergén és biztonságos;
 • nincs statikus.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Mountain Hardwear hollofiber

Értékelés: 4.4

Hollofiber

Hetedik hely egy olyan töltőanyag számára, amely magas hőtartó tulajdonságai mellett megfizethető is. Poliészterből készül, amelyet spirális szálakba csavartak. Az üreges üregek megkötik a hőt, így a ruhadarab melegen tartja Önt nagy szélben és hidegben vagy heves esőzések esetén. Könnyű hollofiber. Megfelelő légkeringést biztosít, így kényelmet teremt a hosszú, csendes séták és az aktív játékok során.

A szálak szilikonnal vannak kezelve, így mosás és tömörítés után is megtartják alakjukat. A ruhák biztonságosan tisztíthatók automata gépekben mindenféle mosószerrel anélkül, hogy a termék deformálódásától kellene tartani. A pehelykabátok gyorsan száradnak anélkül, hogy megváltoztatnák az alakjukat, és egyenletesen eloszló belső szigetelőréteget hagynak maguk után.

Olcsó ruhák hollofiberrel, amelyek alkalmasak allergiás betegségekben szenvedők viselésére. Nem szívnak magukba port vagy szagokat, nem bocsátanak ki mérgező anyagokat, és nem nyújtanak táptalajt a mikroorganizmusoknak vagy a penésznek. Hosszú élettartam garantált. A gazdaságos változatok közül a hollofiberrel ellátott pehelypaplan a legjobb választás.

Előnyök

 • hipoallergén összetétel;
 • nincs üvegházhatás;
 • robusztusság és tartósság;
 • Tisztítás minden eszközzel.

Hátrányok

 • nem azonosított.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: