10 legjobb snowboard márka

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez a termék szubjektív, nem reklám, és nem tekinthető értékesítési útmutatónak. A síléc megvásárlása előtt kérjük, konzultáljon szakemberrel.

A snowboardozás már régóta elismertséget szerzett, egyre több embert érintve. De ahhoz, hogy jól érezd magad, tudnod kell, hogyan kell deszkán állni. Nem csak a tanulási képességedről van szó, hanem a megfelelő sportfelszerelésről is. Ebben a cikkben megtudhatod, hogyan válaszd ki a megfelelő snowboardot az igényeidnek megfelelő szélesség, hosszúság, merevség és még sok minden más szempontjából.

Szakértőink összeállították a 10 legjobb freestyle márka rangsorát is, amelyek márkaneve alatt kiváló snowboardok találhatók.

Mire kell figyelni a snowboard kiválasztásakor

Úti cél.érdemes pontosan tudni, hogy mire is veszel egy deszkát. Több csoport van:

 1. Merev (faragás)– Alkalmas nagy sebességű lovaglásra speciális lejtőkön. Ezeket a deszkákat csak gyakorlott és tapasztalt versenyzők használhatják.
 2. Univerzális– Ideális freeride és lesikláshoz. Ezek a snowboard kezdők által legjobban kedvelt változatok.
 3. Freeride deszkákkifejezetten mély hóhoz és edzetlen lejtőkhöz készült.
 4. Freestyle deszkákpuha és sokoldalú. Kényelmes a lovaglás, mind arccal előre, mind hátul előre.

Hosszúság és szélesség. Ezeket a beállításokat a testmagasság, a lábméret és a cél határozza meg. A carving és all-round játékosoknak 15 cm-rel rövidebbnek kell lenniük a magasságuknál. Freeride deszkák – 10cm. Ahhoz, hogy snowboardot válasszon egy újratervezéshez, a magasságát 8 vagy 10 cm-rel kell osztania. A testsúlyt is figyelembe kell venni: a vékony embereknek további 5 cm-t kell levonniuk a számított értékből, a nagy testalkatúaknak pedig ugyanennyit kell hozzáadniuk. Sok nagy gyártó rendelkezik speciális táblázatokkal, amelyek segítségével meghatározható az optimális méret. Keressen táblázatot a táblán, matricákon vagy a gyártó honlapján. Szélesség szempontjából a snowboardokat négy csoportra osztják: széles (derék 26 cm), közepes (derék 25-26 cm, vége 30 cm-ig), standard (derék 25-26 cm, vége 30 cm-ig) és keskeny (derék 25 cm-ig). A széles és közepes méretet 44-es és nagyobb lábmérethez kell választani.

Anyagok és szerkezet.Háromféle kialakítás létezik:

 1. Cap. A mag alsó részét egy csúszó rész, a felső részét pedig egy tömör díszítő sapka fedi. Ezek a táblák a leginkább költségvetés-barátok, mivel könnyebb őket építeni és javítani. De a zuhanásokban ezek a táblák gyakrabban bomlanak fel, mint mások.
 2. Szendvics. A burkolatot, a csúszófelületet és a magot nyomás alatt összepréselik. Ez adja a tábla stabilitását. Így ritkábban törnek el, de ha mégis, akkor nehéz megjavítani őket. Mindez tükröződik az árban, amely az első dizájnváltozathoz képest túlárazott.
 3. Kombináció. A középső részük Cap technológiával készült, ami könnyűvé teszi a deszkát, míg a végek rétegesen tömörítettek, hogy garantálják a tartósságot.

Magokáltalában tölgyből, bükkből, fenyőből, lucfenyőből, nyárfából, kőrisből készülnek, és habot használnak, ami csökkenti a termék árát. Ugyanakkor ezeknek a modelleknek a rugalmassága és rezgésállósága is csökken. A csúszkák szinterezett polietilénből készülnek, amely porózus, növelve az olajfelvételt és a csúszóképességet. a karcolások és sérülések nem jelentenek problémát ennél a táblánál. Az alacsonyabb árú snowboardok extrudált polietilén csúszófelülettel rendelkeznek. Kevés karbantartást igényel, és nem igényel bonyolult és költséges javításokat.

Olvasson tovább  10 legjobb robogó márka

domború. A kormányzás könnyűsége ettől a paramétertől függ. 4 csoport van:

 1. Klasszikus, ahol a középső rész megemelkedik. Tapasztalt lovasok számára alkalmas.
 2. Zéró, ahol a végek megemelkednek, a középső pont pedig teljesen sík. Válassza ezt a snowboardot freestyle vagy kezdő lovagláshoz.
 3. Rocker, ahol a végek íveltek, és a középső pont érintkezik a talajjal (ív alakú). Tökéletes flex edzéshez és jibbinghez, freestyle-hoz, freeride-hoz és big-airhez.
 4. Kombináció, ahol hibrid kanyarokat használnak. Ez javítja a snowboard bizonyos tulajdonságait, pl. a sebességet, a könnyű irányíthatóságot stb. .

Geometria. A különbség itt a fülek elhelyezésében van. Három stílus létezik:

 1. Ikertípusú. A farok és az orr egyenlő hosszúságának, valamint a merevségnek köszönhetően minden irányban lehetővé teszi a lovasok számára, hogy minden irányba haladjanak. Parklovaglásra alkalmas.
 2. irányított. Megkülönböztethető a fülek eltolásával, ami a farok vagy az orr kissé hosszabbá tételét eredményezi. Csak egy irányba, pl. lefelé történő vezetés engedélyezése.
 3. Irányított kettős hegyű. Ennek a snowboardnak a flexe eltérő merevségű a farok és az orr részen, és a gusset enyhe eltolódása van. Növeli a stabilitást és előnyöket kínál a talajon való lovaglás során. Az ilyen deszkák alkalmasak a pályán való nagy sebességű lovaglásra és freeride-ra.

A legjobb snowboard gyártók rangsora

Értékelt hely termék neve ár
A legjobb snowboard gyártók rangsora 1 Burton 4.9
2 Fej 4.8
3 Flow 4.8
4
 • b Tech Tech
 • 4.7
  5 Atom 4.7
  6 Nitro 4.6
  7 Soha nyár 4.6
  8 GNU 4.5
  9 Arbor 4.5
  10 Salomon 4.4

  Burton

  Értékelés: 4.9

  Burton

  Az első helyet megérdemelten a legismertebb márka szerezte meg. A Burton elsősorban snowboardokra és snowboard kiegészítőkre összpontosít. A gyártót joggal tartják az iparág királyának és a snowboardozás, mint sportág megalapítójának. Az amerikai székhelyű vállalat a világ legnagyobb, táblák fejlesztésével és gyártásával foglalkozó vállalata. A fejlesztők folyamatosan új technológiákat vezetnek be, amelyeket aztán mások lemásolnak. a legjobb faanyagot választják ki a snowboardokhoz, és a kemény- és puhafa kombinálásával a teljesítmény és a könnyedség legjobb kombinációját érik el. A Channel kötés technológia egy szabadalmaztatott Burton fejlesztés, amely megkülönbözteti ezt a márkát a többitől.

  Előnyök

  • változó vastagságú magok;
  • Egy speciális gyári tesztrendszer (Infinite Ride);
  • szénrudak;
  • kettős, könnyű szálakat használ;
  • EGD fa és T6 alumínium szerkezet kombinációja;
  • a legjobb ék geometria;

  hátrányok

  • drága.

  Fej

  Értékelés: 4.8

  Fej

  A második helyen egy szintén népszerű globális prémium márka áll. A fő termelés Olaszországban, Ausztriában és a Cseh Köztársaságban folyik. A cég snowboardjai a legmagasabb minőséget képviselik. Kizárólag válogatott anyagokat használnak a gyártásukhoz. A Head technológusai fejlesztik a technológiát, hogy a deszkák a lehető legkényelmesebbek legyenek a versenyzők számára. Érdemes megjegyezni, hogy a világ legjobb és legokosabb riderei ezt választják snowboardos márkának. A legutóbbi téli olimpián a Head nyerte a legtöbb aranyérmet a többi márkához képest.

  Az előnyök

  • innováció a tervezésben;
  • optimális ár-teljesítmény arány;
  • széles választék;
  • A snowboardok könnyen kezelhetők;
  • Megerősítés a legkönnyebb anyag, a grafén felhasználásával;

  hátrányok

  • Egyes modellek kiegyensúlyozatlan kötésekkel is rendelkeznek.

  Flow

  Értékelés: 4.8

  Flow

  A harmadik helyezett egy olyan márka, amely már több mint 15 éve van a piacon. Megalapítása óta a cég az ismeretlenségből a nemzetközi elismerésig jutott. 2002-ben a szakemberek egy 14 modellből álló, tömörfa maggal rendelkező deszkacsaládot dobtak piacra, amely az orrtól a farokig terjed. És 2004 óta a cég kezd egyre népszerűbbé válni a snowboardosok körében. Ma a vállalat jól megérdemelt helyet foglal el a legjobb táblagyártók között. a Flow tervezői újítók voltak, akik megváltoztatták a snowboardosok gondolkodását a kötésekről. Ez volt az a márka, amely először könnyítette meg őket, lehetővé téve a lovasok számára, hogy “mezítláb” érezzék a lábukat. Most a Flow rendelkezik a legerősebb freestyle csapattal, mindenféle versenyt, versenyt és az olimpiát is megnyerte.

  Előnyök

  • alapvetően új kötőelemek kialakítása;
  • elfogadható árak.

  Hátrányok

  • nem azonosított.

 • b Tech Tech
 • Értékelés: 4.7

  <li></div><p>b Tech” src=”/wp-content/uploads/2023/08/50216666195791-7610.jpg” height=”512″ title=”</p><li>b Tech”><p>A rangsor negyedik helyén egy jól ismert amerikai márka áll. Már 20 éve van a piacon, de még mindig vezető szerepet tölt be nemcsak Kanadában és az Egyesült Államokban, hanem az egész világon. A snowboardok a Mervin gyárban készülnek. Híres termékeinek magas minőségéről.</p><li>b A Tech a legújabb technológiát alkalmazza, amely biztonságossá és gazdaságossá teszi a gyártási folyamatot. A deszkák készítéséhez használt innovatív formatervek minden szinten garantálják a funkcionalitást, az erőt és a tartósságot a felhasználók számára. Vannak snowboardok férfiaknak, nőknek, gyerekeknek, kezdőknek és profiknak, beleértve a magas szintű sportolókat is.<h4>Az erősségek</h4><ul><li>jellegzetes stílus;</li><li>nagyszámú sor minden igényt kielégít;</li><li>a snowboardok tervezési jellemzői;</li><li>a tökéletes geometria a könnyed motorozáshoz;</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>drága.</li></ul><h3>Atom</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Atom

  Az első ötben egy orosz márka szerepel. A piacon 2000 óta a márka kerékpárokat gyárt, és 2004-ben megkezdte az első snowboardok gyártását. A vállalat prioritása a termékminőség állandóan magas szintjének elérése. Sok versenytársával ellentétben az Atom nem spórolt a gyártási költségeken, és csak a világ legjobb gyáraitól rendelt. A modern technológiai megoldásokat folyamatosan továbbfejlesztik. A vállalat a snowboardozás iránt különböző szenvedélyű, hétköznapi emberek kérései alapján gyűjti az információkat.

  Előnyök

  • függőlegesen rétegelt fa magok;
  • tökéletes ár-érték arány;
  • a tábla elérhetősége;
  • megkülönböztető design;
  • magas funkcionalitás;

  Hátrányok

  • nem azonosított.

  Nitro

  Értékelés: 4.6

  Nitro

  A világ legrégebbi márkája, a hatodik helyen áll a rangsorban. 1990 óta van a piacon. A cég sikere annak köszönhető, hogy az alapító atyák két profi rider voltak, akik nagyon csalódottak voltak az akkoriban létező snowboardok minőségében. Minden modellt Kanadában és az USA-ban terveznek és Ausztriában gyártanak. A Nitro volt az első márka, amely extra merevségű női freestyle deszkát mutatott be. A láva laminált és ultrakönnyű anyagok kiváló teljesítményt nyújtanak minden modellben. A snowboardok mellett a márka stílusos sportruházatot és nagyszerű snowboardos kiegészítőket is gyárt, beleértve a bakancsokat is.

  Előnyök

  • háromrészes freestyle board kötések;
  • technológiailag fejlett eltérítés megvalósítása;
  • minden egyes célú táblához más-más kernel tartozik;
  • aszimmetrikus twin-tip;

  Hátrányok

  • nem derült ki.

  Soha nyár

  Értékelés: 4.6

  Soha nyár

  A rangsor hetedik helyezettje egy olyan márka, amely egyike azon kevés márkáknak, amelyek a snowboardozás kezdeti és végső fázisától kezdve száz százalékban kézzel készített minőséget tartanak fenn. A vállalat 1991 óta van jelen a piacon. A Never Summer egy olyan márka, amely a termékei minőségéről ismert, nem pedig a reklámjairól és az erős menedzsmentjéről. A vállalat táblái számos partner körében népszerűek, még az eladási ajánlatok terén szelektív üzletekben is. A legtöbb denveri snowboardbolt például csak két cég snowboardjait forgalmazza, köztük a Never Summerét.

  Előnyök

  • tökéletes vastagságú vágóval gyártott magok;
  • a táblák alapos minőségellenőrzése;
  • nagy stabilitás;
  • Az építés minden egyes lépéséért külön személy felelős;

  Hátrányok

  • magas ár.

  GNU

  Értékelés: 4.5

  GNU

  A nyolcadik helyet az a márka kapja, amelyik az összes modellt lengőkarral gyártja (Banana). A GNU szakemberei szerint ez a konstrukció a legjobb, mert kiváló siklást, nagy sebességet és teljes kontrollt biztosít a tábla felett. A vállalat csak válogatott anyagokat használ, például fát, polimereket és fémeket, így a termékek robusztusak és nem utolsósorban könnyűek. A magas árak ellenére a szakértők szerint a snowboardok minden pénzt megérnek. Márkás deszkák mindenkinek: nőknek, férfiaknak, gyerekeknek, tinédzsereknek, amatőröknek, kezdőknek és profi sportolóknak. A GNU-t választó versenyzők listája tele van sztárokkal: Mikka Backstrom,

  avis Rice, Jamie Lynn, Victor Teymurov és mások.

  Előnyök

  • megbízható kötések;
  • kiváló minőség;
  • nagyfokú menetstabilitás;
  • erős magok;

  Hátrányok

  • drága.

  Arbor

  Értékelés: 4.5

  Arbor

  A Ninth egy márka, amelynek története 1995-ig nyúlik vissza. A vállalat kezdettől fogva környezetbarát sporteszközök – snowboardok és gördeszkák – gyártására összpontosított. A szakértők úgy vélik, hogy a vállalat nagy sikereket ért el a snowboardozás irányába, mivel deszkái mércévé váltak. A vállalat lépést tart a legújabb trendekkel és technológiai fejlesztésekkel. Külön említést érdemel az Arbor snowboard dizájnja. A cég szorosan együttműködik a hasonlóan gondolkodó művészekkel, akik egyedi és stílusos terveket készítenek a márka számára, amelyek közül sok később műalkotássá válik.

  Előnyök

  • a márka védjegyének számító, jellegzetes dizájn;
  • számos árszegmensben;
  • a megfelelő geometria minden táblához és minden célra;
  • stabilitás és könnyű kezelhetőség;
  • szükséges magvastagság;
  • tervezési jellemzők, amelyek megkülönböztetik a snowboardokat társaiktól;

  Hátrányok

  • nincs.

  Salomon

  Értékelés: 4.4

  Salomon

  Az 1947-ben Franciaországban alapított márka teljesíti a rangsort. Igaz, a vállalat csak 1997-ben kezdett snowboardokat gyártani. Ma a vállalat vezető pozíciót foglal el a világ legjobb tábláival rendelkező márkái között. A szigorú követelmények és a tudományos és technológiai szakértelem biztosítják, hogy a piacon lévő snowboardok kiváló minőséget, funkcionalitást, praktikumot és hosszú élettartamot kínáljanak. Sok felhasználó, aki a Salomon deszkákat választja, azt mondja, hogy különösen kényelmes megtanulni, mert könnyen kezelhetőek, és a megfizethető árak lehetővé teszik, hogy bármilyen költségvetéshez megvásárolhassuk a készletet. Az aprólékos tervezés, a professzionalizmus és az egyedi stílus az a három alapelv, amely garantálja a hibátlan terméket a termék életciklusának végén.

  Előnyök

  • nagyfokú rugalmasság;
  • megfizethetőség;
  • magok, amelyek erősítik a lapok teljesítményét a különböző alkalmazásokban;
  • a megfelelő geometria;
  • nagy dinamizmus;

  Hátrányok

  • nincs.
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: