Hogyan válasszunk snowboard bakancsot

Snowboardozás közben a motoros lábai jelentik a fő terhelést. A snowboard csizmák ezért nagy figyelmet kapnak. Ezek kiválasztása és a vezetési körülményeknek való megfelelősége közvetlen hatással van a kényelemre és – ami a legfontosabb – a motoros biztonságára. Ezért a snowboardcipő kiválasztásakor nagy gondossággal kell eljárni.

tartalom

 1. A legjobb snowboardcipő gyártók
 2. Legfontosabb különbségek és snowboard bakancsok
 3. Fontos szabályok a snowboardcipő kiválasztásához
 4. Hogyan válasszuk ki a megfelelő csizmaméretet
Hogyan válasszunk snowboard bakancsot

Top snowboard bakancs gyártók

A kiváló minőségű snowboard csizmák márkás termékek, amelyek neve a fogyasztók körében felismerhető. A legjobb, ha a jól ismert gyártók cipőit választja:

 1. Nike
 2. Fekete tűz
 3. uma

 4. Gomb
 5. Reebok

Mindegyik márka több tucat különböző stílust kínál. A kiválasztott modell a lovas anatómiájától, valamint az online vélemények formájában bemutatott adott modell műszaki jellemzőiről szóló információktól függ.

A snowboard bakancsok legfontosabb különbségei és típusai

A hétköznapi cipőkkel ellentétben a snowboard bakancsokat aktív lovaglásra, a deszkán való stabilitásra és lovaglás közbeni védelemre tervezték. Nagy tartósság jellemzi őket, szorosan rögzülnek a lábfejhez, és szilárdan a helyén tartják a bokát – a szabadtéri tevékenységek és a lesiklás során leggyakrabban érintett ízületet.

A snowboardcipők közötti különbség elsősorban a merevségükben van.

Puha cipő

Puha csizma

Kényelmes modellek, amelyek lehetővé teszik a könnyű manőverezést és az esés utáni felállást, mindenféle kellemetlenség nélkül. Szintetikus anyagból vagy bőrből készülnek, és az alsó lábszárat és a bokát tartják a helyén. Népszerű a freestylerek és a jibbing rajongók körében.

Előnyök

 • Alacsonyabb súly;
 • Kényelmes nagy sebességű manőverezéshez;
 • Tisztességes kivitelezés;
 • Olcsó;
 • Anatómiai rögzítés az alsó lábszáron;

Hátrányok

 • Nem nyújthat védelmet a súlyos sérülések ellen;
 • Kevésbé stabil, mint a merev modellek;

Kemény cipő

Kemény csizma

A fenti változat ellentéte. Olyan teljesítményketreccel van ellátva, amely rögzíti a lábszárat és véd a mechanikai sérülések ellen. Különösen alkalmas lesikláshoz és nagy sebességű trükkökhöz.

Előnyök

 • Nagyon traumatikus;
 • Stabil és strapabíró;
 • Nagy bokastabilitás;
 • Kényelmes manőverezés és professzionális vezetéstechnika;

Hátrányok

 • Drága;
 • Nehéz;
 • nem alkalmas kezdőknek;

kompromisszumot kötni a félmerev csizmákkal, amelyek bőséges védelmet nyújtanak a mechanikai sérülések ellen, és a bokát a helyén tartják, de könnyebben kezelhetők. A legtöbb tapasztalt lovas ajánlja, mivel olcsóbbak, mint merev társaik.

A snowboard bakancsok kiválasztásának legfontosabb kritériumai?

snowboard bakancs kiválasztási kritériumok

A minőségi snowboard bakancsok kiválasztásának számos kritériuma van, amelyek mindegyike hasonló a mindennapi használatra vonatkozó kritériumokhoz.

csizma anyaga

A természetes anyagot nagy szilárdság, mozgékonyság és képlékenység jellemzi. széles hőmérséklet-tartományban ellenáll, és pozitív és negatív léghőmérsékleten is síelhető. A bőrcipők hátránya a higroszkópos jellegük – a nedvesség felszívására való képességük, ami növeli a súlyukat – és az igényességük az ápolás és karbantartás tekintetében.

Ebben a tekintetben egyértelműen a mérnöki csizma a győztes. A neoprén nem befolyásolja a nedvesség és a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok, a neoprén minden körülmények között jól teljesít. A szintetikus anyagok nagyszerű teljesítményű választásnak számítanak, mivel különböző funkcionális célokra különböző habanyagok kombinálhatók. A hátrányok közé tartozik, hogy a műcsizmák nem lélegeznek, valamint a kedvező árú modellek közepes építési minősége;

csizma alakja

Ezt az opciót az Ön lovaglási körülményei és a snowboard heveder felépítése szerint kell kiválasztani. Vannak univerzális kötések, amelyeket úgy terveztek, hogy minden típusú cipővel működjenek, valamint speciális kötések, amelyeket úgy terveztek, hogy bizonyos cipőkkel használhatók legyenek. Például a Flow kötés lehetővé teszi az alacsony, kerek orrú csizmát, a Step-In kötésrendszer pedig egy bizonyos típusú cipő használatát.

Belső boot konfiguráció

Vagy csizma, ahogy a lovasok hívják. Jelenleg két fő típusú csizma van forgalomban e kritérium szerint:

 1. A neoprén csizma univerzálisnak tekinthető. Az anyag jó használhatósági tulajdonságokkal rendelkezik, és lehetővé teszi a láb anatómiai ülését. Lágysága miatt a neoprén kényelmet és szigetelést biztosít. A neoprén csizmával ellátott bakancs univerzálisnak tekinthető;
 2. A Thermofit bakancs egy fejlettebb változat, nagyfokú anatómiai illeszkedéssel. Az anyagot nem természetes állapotában alakítják ki. A csizma használatra való előkészítéséhez melegítse fel és tegye a lábára. hőszigetelőként működik, hűsít és követi a lovas egyéni lábformáját az anatómiai illeszkedés és a maximális kényelem érdekében.

A csizmák nemi szegregációja

Megkülönböztetünk férfi, női és gyermek csizmákat. Az első két modell csak a csizma formavilágában és a csizma magasságában különbözik – anatómiailag a női boka magasabb, mint a férfi boka. A gyermekcipők nemcsak méretükben, hanem keménységükben is különböznek – szinte mindig puhák vagy félkemények.

Cipőfűző rendszer

A klasszikus fűzésnél a cipőfűzőt egyenletesen körbehúzzák a felsőrészen, majd masniba kötik a cipőt;

 1. Az Adidas által kifejlesztett gyorsfűző rendszer egy olyan speciális konstrukció, amelyben két különböző kábel húzza meg a cipőt felül és alul, majd speciális fémkapcsokkal rögzíti azt;
 2. A BOA fűzőrendszer nagyon hasonlít a gyorsfűzőrendszerhez. a kötés felső és alsó végeinek összeillesztése, de nem kézzel, hanem egy speciális, a tengelye körül forgó bukószerkezet segítségével. Rögzítő reteszként is működik.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csizmaméretet

A megfelelő snowboardcipő kiválasztása

Csak akkor hozhat végleges döntést egy adott snowboardcipő modellről, ha pontosan kiválasztotta a lábméretét.

Először is meg kell vizsgálnia a cipő méretét, és össze kell egyeztetnie a viselt cipőjével. Ez az információ a nyelv belső oldalára van nyomtatva, és klasszikus szám és a legközelebbi külföldi analóg szám formájában áll rendelkezésre.

A megfelelő méret kiválasztása után próbálja fel a cipőt. Ezt egy olyan zoknin kell elvégezni, amelynek vastagsága hasonló a síelés során viselendő zokni vastagságához. A fűzéskor a csizmának szilárdan kell ülnie a lábán, és a lábfejnek nem szabad lejönnie a talpról guggolás vagy guggolás közben. A manipulációk elvégzése közben nem szabad kellemetlen érzésnek, dörzsölésnek és görcsnek lennie, a lábad nem lehet fájdalmas és merev. A cipőt legalább 25-30 percig fel kell próbálni.

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válassza ki a megfelelő kötést a snowboard csizmájához.

Olvasson tovább  Hogyan válasszuk ki a bokszkesztyűket a képzéshez
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: