12 legjobb cégek az önfúvó szőnyegek számára

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. A vásárlás előtt feltétlenül konzultáljon szakemberrel.

Minden kiló felszerelés megviseli a túrázás során, ha hosszú út áll előtted. De jó érzés felhúzni a lábad és pihenni egy puha matracon, nem csak egy vékony alátétmatracon. Ezért találták fel az önfúvó szőnyegeket. Ez egy habanyag egy lezárt borítékban, amely a szelep kinyitásakor magától húzza be a levegőt. Magassága és szerkezete tökéletesen elnyeli az egyenetlenségeket és szigetel a hideg ellen. Összehajtogatva, leeresztett állapotban és zárt szeleppel nem foglal sok helyet, és könnyen feltekerhető. Olvassa el vásárlói véleményeinket, hogy megtudja, melyik cég termékeit tartják a legjobbnak!.

Hogyan válasszunk egy felfújható szőnyeget

Mielőtt megvizsgálnánk a 12 legjobb vállalatot, tekintsük át röviden az önfelfújható szőnyeg kiválasztásának paramétereit. Kérjük, vásárláskor figyeljen a következő tulajdonságokra:

 1. Méret. Egyes modelleket gyermekek és serdülők számára terveztek, így a hosszuk nem haladja meg az 1.7 m és a szélessége 0.6 . A közepes magasságú emberek számára vannak matracok 1.8-1.9 m hosszú és 0.6-0.7 m szélesség. A táborozóknak olyan szőnyegeket kell keresniük, amelyek paraméterei 1.98-2.0 . A családi kempingezők számára 127-157 cm széles dupla szőnyegek állnak rendelkezésre. De minél nagyobb a szőnyeg, annál nehezebb, és annál több helyet igényel összehajtva.
 2. Magasság. A hab magassága 25 mm és 100 mm között lehet. Minél magasabb, annál kényelmesebb az alvás. A legvastagabb szőnyegek olyanok, mint egy közönséges ágy. De a vastagság befolyásolja a súlyt és a méreteket.
 3. A poliuretán sűrűsége.15-20 kg/köbméter. Minél sűrűbb a hab, annál jobban megtartja az alakját a felhasználó alatt, és évekig eltart anélkül, hogy megvetemedne. Egy kevésbé kemény matrac hamarabb behorpad, és a “felfújás” nem segít.
 4. Szezonalitás. Egyes szőnyegek nyári használatra, mások tavaszi, nyári, őszi, megint mások téli vagy egész évszakos használatra készültek. Vegye ezt figyelembe saját preferenciái szerint.
 5. Súly.Az önfelfújható szőnyeg súlya szerepet játszik túrázáskor, amikor mindent magadnak kell cipelned. A szőnyegek súlya 500 g-tól 4 kg-ig terjed. Minél könnyebb, annál vékonyabb, keskenyebb és rövidebb az alvóhely.

A legjobb gyártók a felfújható szőnyegek

A top cégek listáján olyan vállalatok szerepelnek, amelyek termékei a bolti eladások csúcsát jelentik. A szakértők figyelembe vették a termékismertetőket és azon szakemberek véleményét is, akik hosszú távú túrázáshoz, hegymászáshoz, horgászathoz vagy vadászathoz használnak önfújó eszközöket.

JelölésHelyszínNévÉrtékelés
A legjobb önfelfújható szőnyegek gyártóinak rangsora1Talberg5.0
2

inguin

4.9
3Therm-A-Rest4.8
4Tramp4.7
5Trek Planet4.6
6Alexika4.5
7Robens4.4
8Magas csúcs4.3
9Ötvözet4.2
10King Camp4.1
11Outwell4.0
12Ő
 • os
 • 4.0

  Talberg

  Értékelés: 5.0

  Talberg

  A Talberg egy német vállalat, amely kültéri termékekre, például sátrakra, termo alsóneműkre, takarókra, felfújható és vékony szőnyegekre, utazótáskákra és hátizsákokra, valamint kempingbútorokra specializálódott. A gyártó 1996 óta működik, és Európa-szerte ismert. Oroszországban 2010 óta vásárolhat önfúvó túrafelszerelést ettől a cégtől, amikor a vállalat bővítette piacát. A szőnyegek a népszerű 190×77 cm-es méretben kaphatók, de vannak más változatok is, például 183×63 vagy 183×51 cm-esek, amelyek kisebbek és könnyebbek, és alkalmasak a tizenévesek és a lányok számára. A szezonalitást tekintve a vállalat katalógusa téli használatra szánt termékeket és univerzális termékeket tartalmaz tavaszi, nyári és őszi használatra. 75D poliészter, laminált bevonattal a szoros bélés érdekében. A szőnyegek színei bézs, kék, zöld és terepszínűek. Az önfúvó termékek tartományokra oszthatók

 • ght, Classic, Comfort és Big Mat.

  A kényelmi kínálatban a Forest szőnyeg a legnépszerűbb. 90 milliméteres magasságával ideális a hideg elleni védelemhez és a szabadban való jó alváshoz. Annak érdekében, hogy a hatalmas, önfelfújó szőnyeg gyorsabban szívja be a levegőt, a fejlesztők egyszerre két szelepet készítettek, és ez csökkenti a felszerelés kibontásának és összehajtásának idejét.

  Előnyök

  • különböző színek;
  • vastagság 3 és 9 cm között
  • sok méretben;
  • nagyszerű borítók laminált kivitelben;
  • néhány kétlapos szőnyeg.

  Hátrányok

  • magas költségek;
  • A 3 cm vékony szőnyegek kiválóan érzékelik az egyenetlenségeket.

  inguin

  Értékelés: 4.9

  Pinguin

  A vállalat 39 és 89 mm közötti vastagságú, téglalap vagy gubó alakú, önfelfúvódó szőnyegeket gyárt. A szőnyeg külső burkolata a következő színek egyikében kapható: zöld, kék, narancssárga, szürke vagy világoszöld. Az önfúvó utazószőnyegek 50-70 cm szélesek és egy felhasználó számára készültek, de a Nomad 50 Double 1300 mm széles és két személy számára készült, ami hasznos a dupla sátorral utazó párok számára. A szőnyeg felülete poliészterből készült, amely megakadályozza a hálózsák csúszását. Két, csak ezen a modellen található nejlonszárny gyorsítja az önfelfúvási folyamatot. A cég minden termékhez mellékel egy javítókészletet, hogy kempingezés közben rögzíthesse a szőnyeget, ha az éles tárgyakra akadna.

  A legjobbnak a 199 cm hosszú, önfelfújható szőnyegek miatt ítéltük meg. Nem minden versenytársunk kínálja ezt a méretet a magasabb emberek számára. Például a fenti cég határa 190 cm.

  Előnyök

  • öt színváltozat;
  • téglalap alakú modellek és gubók állnak rendelkezésre;
  • vastagsága 4 és 9 cm között van;
  • egyes szőnyegeket magasabb emberek számára terveztek.

  Hátrányok

  • a szélessége legfeljebb 70 cm.

  Therm-A-Rest

  Értékelés: 4.8

  Therm-A-Rest

  Az 1971-ben Írországban alapított vállalat világelső az utazási felszerelések terén. Az amerikai Backpacker magazin háromszor választotta a vállalat termékeit a legjobb hegymászó és túrázó termékeknek. Az önfelfújható szőnyegek, matracok és párnák kategóriája pedig még az aranyérmet is elnyerte a kiadótól. A cég egyes termékeit az amerikai hadsereg használja, ami szintén a praktikusságukról és tartósságukról árulkodik. A gyártó katalógusában hálózsákok, függőágyak, sátrak, takarók és zárt zsákok is szerepelnek. Az önfúvó szőnyegek 183×51, 183×63 és 196×63 cm-es méretben kaphatók. De a nagyon magas emberek számára is vannak exkluzív lehetőségek 203 cm-ig. Ebben az esetben az önfelfúvódó szőnyeg szélessége 760 mm. A katalógusban szereplő termékek a Dream sorozatba vannak sorolva,

  ekker, Pro,
 • te, Evo
 • te és XS.

  A szakértők a legjobbnak ítélték a MondoKing vastag, 100 mm magas szőnyegét. Ez egy nagyon puha, önfelfúvódó szőnyeg a sátorban való kényelemért. Minden időjárási körülmények között használható kempingezéshez, mivel az anyagot úgy tervezték, hogy akár -40 fokos hőmérsékletet is kibírjon.

  Előnyök

  • közvetlenül Írországban vagy az Egyesült Államokban gyártják;
  • Szélességben és hosszban különböző méretek;
  • tartós poliészter mindkét oldalon;
  • van egy nagyon magas, 100 mm-es változat.

  Hátrányok

  • nagyon magas ár.

  Tramp

  Értékelés: 4.7

  Tramp

  A vállalat sátrakat, kempingfelszereléseket, gázégőket, üléseket és egyéb tartozékokat értékesít. narancssárga, zöld, kék, álcázott és egyéb színekben kapható önfelfújható változatok. A tervezők egy nem eltávolítható fedéllel látták el, amely csak kissé kinyílik a forgatással. Ez segít megakadályozni, hogy az elem elveszjen a fűben, és megakadályozza a rovarok bemászását. Ennek a cégnek a termékei a legelterjedtebbek Oroszországban, és szinte minden városban vásárolhat felfújható szőnyeget.

  A termék különlegessége egy perforáció az önfelfúvódó szőnyeg kontúrján, amelyet a szőnyegek egymáshoz való rögzítésére terveztek. Megakadályozza, hogy az egymásra hajtogatott szőnyegek szétcsússzanak. És a modellben

  ampAz I-017 még a végszelvényeken is vannak lyukak a mellékelt párna rögzítéséhez. Ennek köszönhetően a szabadtéri kikapcsolódás még kényelmesebbé válik.

  Előnyök

  • Egyes szőnyegek hurokkal rendelkeznek a szőnyegek egymáshoz rögzítéséhez;
  • különböző színek;
  • Összehajtogatva kompaktak;
  • lehetőség van egy párna felcsatolására.

  Hátrányok

  • Az igényelt 30 másodperc helyett akár 2 perc alatt kibontható.

  Trek Planet

  Értékelés: 4.6

  Trek Planet

  A közepes árkategóriájú termékek a cég szőnyegei

  ek Planet. A katalógusban az önfúvó utazószőnyegek két sorozatra oszlanak: Camper és Relax. Egy- és kétszemélyes változatban, 1300 mm szélességgel. Az első sor kiemelkedik az alacsony, 1 %-os súlyával.25-2.2 kg, a szőnyeg magasságának köszönhetően 40-60 mm. A “Relax” a sátorban való kényelmesebb tartózkodásra lett tervezve, ezért vannak 70-90 mm magasságú, önfelfújó modellek. Hosszúság tekintetében a vállalat 185 és 198 cm közötti matracokat gyárt. A kempingfelszerelés alváshoz sokoldalú párnákkal kapható, amelyek nem foglalnak sok helyet a hátizsákodban, de itt külön kell megvásárolnod őket.

  Más gyártóktól eltérően a vállalat PVC Antis

 • p csúszásgátló matrac. A szilikon matt felület egy vékony, érdesített réteget hoz létre, és lehetővé teszi, hogy a hálózsák a helyén maradjon, még akkor is, ha alvás közben aktívan megfordul.

  Előnyök

  • kiváló minőségű csúszásgátló szilikon bevonat;
  • vannak szimpla és dupla szőnyegek;
  • Alacsony súly 1-től.5-3 kg-ig
  • ágynemű hossza 198 cm.

  Hátrányok

  • Egyeseknél a megadott szélesség helyett 63 cm szélesek.5 62 cm volt.

  Alexika

  Értékelés: 4.5

  Alexika

  A vállalat jól ismert a kempingezés és a túrázás szerelmesei körében, mivel 1, 2, 3 és 4 személyes sátrak, valamint hálózsákok, takarók, gubók és szőnyegek széles választékát gyártja. A vállalat termékeit az extrém felfedezők és a kezdők egyaránt aktívan használják. Minden önfelfúvódó matrac 198 cm hosszú. A katalógusban szereplő termékek az Alpine Plus, Comfort, Grand Comfort és Comfort Plus sorozatokra oszlanak. Amint az a sorok nevéből is látható, a legtöbb terméket úgy tervezték, hogy a párna 50-75 mm-es vastagsága miatt nagyszerű pihenést biztosítson egy hálózsákban, de az önfúvó matracok ára ugyanolyan magas. A Grand Comfort termékcsaládban a matrac magassága 100 mm-ig terjed. Sok változat két szeleppel rendelkezik, ami felgyorsítja a hálózsák kibontását és a felszerelés egymásra helyezését. A vélemények szerint a sűrű, 20 kg/m3 -es poliuretán véd a sziklák és az egyenetlen talaj ellen. Ez a hab jól tartja az alakját, amikor felfújják, és tovább tart, mint mások.

  Véleményünk szerint ez a legjobb cég a kéthosszúságú komfort szőnyegekhez, amelyek szélessége 152 cm (a legtöbb versenytársé 130 cm). Ez két felnőtt számára biztosít helyet, akárcsak egy normál kétszemélyes kanapéágy. Ha nem szereted erőltetni magad, válaszd a gyártó túlméretezett, önfelfúvódó hálózsákját.

  Előnyök

  • vannak két szelepes változatok;
  • a szőnyegek magassága 50 és 100 mm között mozog;
  • dupla ágytakaró extra nagy méretben;
  • 20 kg/m³ poliuretán sűrűség.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Robens

  Értékelés: 4.4

  Robens

  Szőnyegek kültéri használatra tavasszal, nyáron és ősszel. A legtöbb szőnyeget minimum -4 Celsius-fokos hőmérsékletre tervezték, de a Campground termékcsaládot -12 Celsius-fokig méretezték. Az önfújó változatok poliészterből és poliészterből készülnek. A külső anyag szögletes ripstop, amely megvédi a túl nagy nyomás alatti szakadástól. A TPU bevonat megakadályozza a hálózsák csúszását és megkönnyíti a könnyű tisztítást. A Cocoon modellek dominálnak az alakjukban, kevesebb helyet foglalnak el a sátorban vagy a hálózsákba illeszkedve. A legnagyobb méretű önfelfújható ágynemű 1950x620x38mm. A visszajelzések szerint a szőnyegek kellemes tapintásúak és könnyen feltekerhetők.

  A cég termékei összehajtva a legkompaktabbak közé tartoznak. Például egy 1850x510x60 mm-es PrimaCore kibontva csak 270×90 mm helyet foglal el. versenytársaink önfelfújható szőnyegei akár 200 mm átmérőjűek is lehetnek. A csökkentett méret lehetővé teszi, hogy a felszerelését egy hátizsákban hordozza, nem pedig a szabadban. Az 580 g-os súlya szintén ideális túraszőnyeggé teszi.

  Előnyök

  • -4 és -12 Celsius-fok közötti hőmérsékletre alkalmas;
  • az anyag szakadásálló;
  • könnyen összehajtható és leereszthető;
  • kompakt méretek összehajtva;
  • Alacsony súly 500-1500g.

  hátrányok

  • Gyengébb, mint mások választékban.

  Magas csúcs

  Értékelés: 4.3

  Magas csúcs

  A High Peak német túrafelszerelés márka a Simex tulajdonában van. Sátrakat, hálózsákokat, hátizsákokat, kempingfelszereléseket és egyéb kültéri cikkeket is árul. A katalógusban a denveri termékcsaládot mutatjuk be,

  The ekking Matte, Montana, Twin Peak és mások. Magasabb felhasználók számára a cég 2 m hosszúságú, önfelfúvódó szőnyegeket gyárt. A szőnyeg szélessége általában 60-70 cm, de a túrázó párok számára vannak 120 cm-es párosok is. A vélemények azt mutatják, hogy a termék kiváló minőségű, a szőnyegek gyorsan megtelnek levegővel, és könnyen leeresztik a levegőt, amikor feltekerik. Még a nagy, kétüléses szőnyeg is 600×250 mm-es, ha összecsukjuk, míg a többi modell fele ekkora.

  A mi szőnyegeink a legtartósabb szőnyegek. A felsőrész 210D poliészterből készült Diamond Rip Stop technológiával, ahol a szövött szálak megakadályozzák az anyag nyúlását. Az alja 150D poliészterből készült és csúszásmentes (non-s technológia)

 • p). Ha olyan önfúvó szőnyeget szeretne, amely évekig szolgálja Önt, válasszon ennek a cégnek a termékei közül.

  Előnyök

  • vannak szimpla és dupla szőnyegek;
  • tartós külső borítás;
  • különböző színek és stílusok.

  Hátrányok

  • magas költség.

  Ötvözet

  Értékelés: 4.2

  Ötvözet

  Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kínál szőnyegeket, így az egész család túrázhat. Katalógusunkban 122 és 198 cm hosszúságú önfelfújható szőnyegek találhatók. a szőnyegek vastagsága 25 és 64 mm között van, de a vékonyabb változatok is érvényesülnek. Minden modellnek egy szelepe van, de ez jól teszi a dolgát, hogy gyorsan kiengedje a levegőt. A szőnyeg felülete sima vagy texturált, hogy megakadályozza a csúszást. Belül a cég ugyanazt a hab poliuretánt használja, mint a külföldi gyártók. Tökéletesen szigeteli a testet a hidegtől és kisimítja az egyenetlenségeket. Minden szőnyeg teljesen párnázott, és a legnagyobb 1980 x 640 mm-es szőnyeg súlya mindössze 2 kg.

  A szakértők felhívták a figyelmet a cégre, mert a ritka típusú szőnyegek elérhetősége miatt a hegymászók és az extrém turizmus más rajongói körében igényeltek. Például az Extreme

 • A ght 3 comby gubó alakú, az oldalán gördülő görgőkkel. Biztonságban tartják az alvót, ha meredek lejtőn kempingezel. Sokkal biztonságosabbá teszik az éjszakai kempingezést szélsőséges körülmények között.

  Előnyök

  • a formátumok széles skálája;
  • praktikus szelep;
  • kiváló minőségű külső anyagok;
  • kedvezőbb ár.

  Hátrányok

  • néhány változat vastagsága meghaladja a 60 millimétert.

  King Camp

  Értékelés: 4.1

  King Camp

  A gyártó termékeket gyárt piknikekhez és turizmushoz. Van egy sor önfelfújó és felfújható szőnyeg, valamint standard futon szőnyegek is. A légelnyelő habtermékek kategóriákba vannak sorolva: Classic, Comfort,

 • ght és Delux. A széles színválasztékával könnyen színben is összehangolhatja sátrát vagy más ruházatát. Minden szőnyeg tasakkal és húzózsinórral van ellátva, hogy ne rázódjanak ki a zsákból. A matrac külső burkolata Oxford 150D PVC-ből készült, amely kiváló nedvességállósággal rendelkezik. Szőnyegek súlya 1.90.6 m az 1.3-2.0 kg, így tökéletes a túrázáshoz.

  A vállalat termékeit érdemes megfontolni azoknak, akik szeretik a szabadban való fokozott kényelmet. Az önfelfújó ágyneműk között van az 1903 Comfort

 • Különleges vastag fejtámlával. Ez a forma lehetővé teszi, hogy a hab több levegőt szívjon be ezen a ponton, és egyfajta párnát hoz létre. Egy darabból áll a matraccal, így lehetetlen otthon felejteni vagy elveszíteni. Egy másik Super Comfort Double 1270 mm széles, és lehetővé teszi, hogy a padlótól 100 mm magasan egy kétfős sátorban pihenjen.

  Előnyök

  • mindig van egy hordtáska;
  • megbízható szelepek;
  • számos méretválaszték;
  • van egy utánzat párnával ellátott változat is.

  Hátrányok

  • az egyes modellek ára nagyon magas;
  • kevés lehetőség 1-nél nagyobb hosszúsággal.9 .

  Outwell

  Értékelés: 4.0

  Outwell

  A cég olyan profi kempingezőknek gyárt szőnyegeket, akik nem tudják elképzelni az életüket kés és fém kempingbögre nélkül, de a családi kempingezés szerelmeseinek is. Az önfelfúvódó kültéri párna magas hőátadási ellenállással rendelkezik, és nem szívja magába a nedvességet. A katalógusban egy- és kétszemélyes modellek állnak rendelkezésre. A gyártó a zöld és szürke ruhákat részesíti előnyben. A termékek sorozatba vannak osztva Dreamcatcher, Deepsleep, Nirvana. A legújabb termékcsalád 198 cm hosszúsággal és 75 mm-es matracmagassággal növeli a kényelmet. A kezdők számára, akik nem szoktak szilárd anyagon aludni, van egy 100 mm magas, önfelfúvódó változat, de a hossza 1 mm-re korlátozódik.95 .

  Az Outwell önfelfújó modelljei szabadalmaztatott Air Flow Valve Control rendszerrel rendelkeznek, amely gyorsabb leeresztést és felfújást biztosít a hálózsáknak, és finom sűrűségbeállítással rendelkeznek. Ez megkönnyíti a hálómatrac kívánt puhaságának kialakítását.

  Előnyök

  • 100 mm magas szőnyegek állnak rendelkezésre;
  • szabadalmaztatott rendszer a szelepen keresztüli levegőáramlásra;
  • az alvóhely puhaságának finomhangolásának lehetősége.

  Hátrányok

  • csak zöld és szürke színek.

  ő

 • os

  Értékelés: 4.0

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: