8 legjobb kerékpáros számítógép

A modern kerékpáros ritkán indul útnak olyan eszköz nélkül, amely kijelzi a sebességet, a megtett távolságot és egyéb információkat. Ilyen eszközként használhatja okostelefonját. De mi van akkor, ha az utazás elhúzódik, és nincs nálad a hordozható akkumulátor?? Így kapcsolatban maradhatsz. Ezért van még mindig nagy kereslet a kerékpáros számítógépek iránt. Az EDGE egy kis eszköz, amely a kormányra rögzíthető. Ebben a cikkben megnézzük azokat a kerékpáros számítógépeket, amelyek megérik a pénzt. Beszélni fogunk mind a költségvetési modellekről, mind a GPS-chippel és más számítógépekkel való adatcsere képességgel rendelkező igazi szörnyetegekről.

A legjobb kerékpáros számítógépek értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb kerékpárszámítógépek 1 Garmin EDGE 1000 30 500€
2

olar V650

18 490€
3 Sigma ROX GPS 7.0 11 391€
4 VDO M7 GPS 6 813€
5 Sigma BC 16.16 STS 4 038€
6 TOPEAK Panoram V10 3 460€
7 Echowell Ui20 1 150€
8 VENTURA IV 850€

Garmin EDGE 1000

Értékelés: 4.9

Garmin EDGE 1000

A jelenleg kapható egyik legdrágább kerékpáros számítógép. Az árcédula a mi topsellerünkön 44k körül van. rubel. És lehet még egy probléma a vásárlással – a Garmin termékek aligha keresettek Oroszországban, így előfordulhat, hogy külföldről kell rendelnie.

Mi az oka az ilyen magas árnak? Először is, a Garmin sport- és turisztikai készülékei rendkívül megbízhatóak, ezért komoly felárral rendelkeznek. Másodszor, a Garmin EDGE 1000-et funkcionalitását tekintve csak a Garmin még fejlettebb kerékpáros számítógépe tudja legyőzni, nincs riválisa. Harmadszor, a termék nagyon nagy érintőképernyővel rendelkezik, amely színes kijelző. Nagy, de nem túl nagy – a képernyő képátlója 3 hüvelyk. Természetesen a háttérvilágításról sem feledkezhetünk meg – így még sötétben is kényelmesen utazhat.

Szokás szerint saját firmware-t használ. Tele van beállításokkal és funkciókkal. Itt például versenyezhetsz egy virtuális rivális ellen. Mindenféle automatikus funkciót – például új kör indítását, amikor egy bizonyos távolságot vagy egy kiindulási pontot átlépsz – nem felejtettünk el. Előre feltöltött topográfiai térképpel is rendelkezik, így GPS-navigátorként is használhatja. Érdekes, hogy műholdképeket is le lehet tölteni.

Bluetooth és Wi-Fi vezeték nélküli modulokat tartalmaz. A Garmin EDGE 1000-et okostelefonjához csatlakoztatva szinkronizálhatja más, azonos funkcióval rendelkező Garmin kerékpáros számítógépekkel. Érdekesebbé válik a többi versenyzővel való versenyzés.

Természetesen a számítógép most már vízálló. Ez lehetővé teszi, hogy minden időjárási körülmények között lovagolhasson. A termék egyébként képes a környezeti levegő hőmérsékletének mérésére is. Aztán ott van a barométer, amely a naplójában biztosan megmutatja, milyen magasra másztál fel, és milyen magasról ereszkedtél le.

Ahogy azt már sejthette, a készülék határozza meg a GPS-navigáció sebességét. Nemcsak az amerikai, hanem az orosz műholdakat is megérti. Valós időben is feltérképezheti a lépéstempót. De csak akkor, ha rendelkezik a megfelelő érzékelővel. A készüléket a pulzusmérővel is szinkronizálhatja. A Garmin EDGE 1000 képes hangjelzéssel is kedveskedni – akkor szólal meg, ha egy bizonyos távolságot megtett vagy egy bizonyos idő alatt mozogni kezdett.

Meglepő módon még egy ilyen drága számítógépen is lehet hibákat találni. Például nem mindenki lesz elégedett a 240×400 pixeles kijelzőfelbontással. Ha hosszú kerékpártúrára tervezzük, az akkumulátor meghibásodhat – 15 órás üzemidőt biztosít. És ha nem tervezi, hogy éjszakára sátorban alszik, egy teljes töltés még mindig bőven elég.

Ez a ciklusszámítógép rendelkezik bizonyos mennyiségű belső memóriával. De ajánlatos azonnal felhalmozni egy microSD-kártyát – minden térképet jobb, ha dobja azt.

Megjegyzés: vannak újabb Garmin kerékpáros számítógépek is ebben a sorozatban. Ez a modell elavultnak tekinthető. A baj az, hogy az új eszközök még drágábbak.

Előnyök

 • GPS és GLONASS támogatás;
 • A részletes topográfiai térképek előretöltve;
 • Lehetőség van műholdképek letöltésére;
 • Tele van időzítési funkciókkal;
 • Érintésérzékeny színes kijelző;
 • Beépített hőmérő és barométer;
 • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
 • A Bluetooth és a Wi-Fi vezeték nélküli szabványok támogatottak;
 • A tok vízálló;
 • Pedálérzékelő opció is rendelkezésre áll.

Hátrányok

 • Kevés maradandó emlék;
 • A firmware meglehetősen lassan működik;
 • Alacsony kijelző felbontás.

V650

Értékelés: 4.8

Polar V650

A versenytársak Garmin megérti, hogy nem kellene eladniuk a kerékpáros számítógépeket ugyanazon a magas áron. Néhány eszközük azonban nem nevezhető olcsónak. Például a minősítésünk egyik legfunkcionálisabb képviselője a Polar V650, az orosz üzletekben erre a szerkentyűre először 16 ezer körül van. Rubelek. Mit tud ez a kerékpáros számítógép?

Először is nem hagyhatjuk figyelmen kívül a felszerelést. A készülékkel együtt kap egy pulzusmérő készüléket, amely a képernyőn megjeleníti az adatokat. Végül, de nem utolsósorban, ez a tartozék mellkasra szerelhető, így a mérési pontossággal nem lehet hibázni. Létezik azonban egy ilyen érzékelő nélküli változat is, kicsit olcsóbb áron. Legfőképpen a gyártó nem spórolt a térképekkel. Ha a Garmin saját topográfiai szolgáltatást fejleszt, a Polar V650 csak az OpenStreetMap térképeit kínálja. Ezek azonban semmiképpen sem rosszak. Mivel ezek a térképek egyes területeken a lehető legpontosabbak, más területeken a szolgáltatás csak olyan utakat jelenít meg, amelyek már nem léteznek.

Természetesen ez a kerékpáros számítógép nemcsak a térképeket, hanem az útvonalakat is megjeleníti. Könnyen importálható más szolgáltatásokból – a GPX és TCX fájlok támogatottak. Természetesen a kerékpáros számítógép más adatokat is megjeleníthet. Érdekes, hogy a felhasználó testre szabhatja a profilokat. Ez lehetővé teszi, hogy a képernyőn megjelenjen minden olyan információ, amelyre kifejezetten szüksége van. Ez lehet például a pulzusszámod, az eddig megtett emelkedő mennyisége, az utazási időd, vagy valamilyen hasznos grafikon.

A beépített kijelző színes és érintőképernyős, 2,8 hüvelykes képátlóval. És ez egy olyan eset, amikor maga a ciklusszámítógép nem tűnik nagynak, így ez a képernyő itt indokolt. Az étlapok orosz nyelven vannak, ami nem lehet nem tetszeni. A sebességet és a megtett távolságot a GPS határozza meg. Sajnos a GLONASS nem támogatott, így a műholdak azonosítása eltart egy ideig. És van egy szenzor, ami érzékeli a magasságot… Részben felelős az összes emelkedő és ereszkedő megörökítéséért.

Ez a készülék Bluetooth modult tartalmaz. Elsősorban az adatok okostelefonra vagy laptopra történő átvitelére szolgál. Edzéseredményeit nagy képernyőn tekintheti meg, akár egy speciális alkalmazáson keresztül, akár a kerékpárszámítógép gyártójának weboldalán. A termék támogatja a kiegészítő érzékelőket is. A pulzusmérőt már említettük. Egy másik hasonlóan hasznos érzékelő az, amely a pedálok lépéstempóját rögzíti.

Az még nem derült ki, hogy a burkolat védve van-e a csepegéstől vagy a fröccsenéstől. Az új szenzor érzékeli a lépésszámot, ami azt jelenti, hogy a számítógépet nem befolyásolja az eső. Az egyetlen probléma akkor merül fel, ha a kerékpár és a kütyü egy folyóba esik – a Polar V650 teljesen immunis a víz alatti búvárkodásra.

Előnyök

 • Szívritmusmérővel ellátott változat is kapható;
 • Beépített magasságmérő;
 • A GPS chip jól működik;
 • Az interfész orosz nyelvű;
 • Támogatott térképek az OSM-ből;
 • Nem rossz az érintőképernyős kijelző, ami színes;
 • Lehetőség van útvonalak importálására;
 • Könnyen beállítható profilok a különböző információk megjelenítéséhez;
 • Az okostelefonokkal való szinkronizálás lehetséges;
 • Van némi vízállóság;
 • Körülbelül 16 óra akkumulátor-üzemidő.

A hátrányok

 • Magas költségek;
 • A kijelző felbontása csak 240×320 képpont.

Sigma ROX GPS 7.0

Értékelés: 4.7

Sigma ROX GPS 7.0

Ha egy kerékpáros olcsó kerékpáros számítógépet keres, általában a Sigma márkájú termékeket keresi. A legtöbbször ezek az eszközök nem rendelkeznek gazdag funkcionalitással és nem képesek a GPS műholdakkal együttműködni. A szabály alól azonban vannak kivételek. De már nem kaphatóak alacsony áron. Például, a Sigma ROX GPS 7.0 kérjen 11-12k. RUB. A gyártó azt állítja, hogy a sportolóknak biztosan tetszeni fog a teremtés. Kezdetleges megjelenése ellenére 68 funkciót kínál. Használhatja egy meghatározott útvonal követésére is.

Sajnos ez a modell csak monokróm kijelzővel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a teljes térkép megjelenítése nem éri meg a reményt. Ha korábban feltöltött egy útvonalat GPX formátumban, akkor az csak sematikusan jelenik meg. Ez azt jelenti, hogy megmondja, mikor és hová kell fordulnia, valamint megjeleníti a hátralévő távolságot. De nem fogja látni a térképet, amely bizonyos korlátozásokat ír elő az ingyenes utazásra, ha az útvonaltól való eltérés lehetősége fennáll. Például lovagolhatsz vidéken, és láthatsz egy ösvényt. Nagyon is képes lehet lerövidíteni a távolságot. De lehetséges, hogy valahol fél kilométerrel arrébb véget ér, és mezővé válik – ezt a kerékpáros számítógépen nem lehet megtudni, így elő kell venni az okostelefont. Ez a probléma az olcsó, GPS-chippel ellátott kerékpáros számítógépekkel.

Ezzel a szerkezettel minden edzést élvezhet. Felveheti a maximális és átlagos sebességet, írhatja a becsült kalóriafelhasználást, kiszámíthatja az érkezési időt és megjeleníthet mindenféle adatot az aktuális körökkel és a navigációval kapcsolatban. Végül, de nem utolsósorban digitális iránytűvel rendelkezik, ami megkönnyíti az útvonal leolvasását. A kerékpáros számítógép burkolata alatt egy magasságmérő is található. Ez azért fontos, mert enélkül a készülék nem érzékelné a mászásokat, ami miatt több kalóriát kell elköltenie.

El kell ismerned, hogy a kalóriaszámláló nem éppen a megfelelő számokat mutatja. A helyzet az, hogy nem veszi figyelembe a pedálok sebességét vagy a kerékpáros pulzusszámát. Sajnos az ilyen érzékelőket egyszerűen nem támogatja a készülék. Ennek oka, hogy nincs Bluetooth chip. Emiatt nem lehet szinkronizálni az okostelefonnal. Ha továbbra is látni szeretné az eredményeket a mobileszközén, akkor minden utazás után újra csatlakoztatnia kell a Sigma ROX GPS 7-et.0 a számítógéphez USB-kábelen keresztül. Az adatokat a DATA CENTER-be továbbítják, majd elküldik a fejlesztő szerverre. Továbbá nem nehéz megtalálni őket az alkalmazásban.

A

 • Számos funkció;
 • A GPS chip elég jól működik;
 • USB-kábel segítségével szinkronizálható a PC-vel;
 • Képes meghatározni a tengerszint feletti magasságot;
 • Digitális iránytűt használnak;
 • Útvonalvezetés lehetséges;
 • Állítólag IPX7 vízálló;
 • Beépített hőmérő.

Hátrányok

 • Még egy ilyen kerékpáros számítógép is drágának tűnhet;
 • Nincs vezeték nélküli modul;
 • A kijelző monokróm.

VDO M7 GPS

Score : 4.6

VDO M7 GPS

Egy másik kerékpáros számítógép GPS-chippel. A listánkon szereplő modell ára 6000-7000 euró körül mozog. Rubel. Egyértelmű, hogy ennyi pénzért nem szabad színes kijelzőt várni. Ez itt monokróm. Ráadásul ez a képernyő szegmentált! Ez azt jelenti, hogy bizonyos szögekből nem a legszebb képet látja. Ez komoly korlátozást jelent az információk megjelenítésére vonatkozóan is. Láthatja a sebességét, a megtett vagy elhagyott távolságot, a haladási irányt, a GPS-chip GPS-vételi szintjét, az akkumulátor töltöttségi szintjét és néhány más információt. De ennél többet nem! Nem tud másik kijelzőprofilra váltani – ez nem lehetséges ezen a képernyőn.

Röviden, ez a kerékpáros számítógép emlékeztet a 2-3kért eladott olcsó alkotásokra. rubel. A fő különbség a GPS-chip, amely kiküszöböli, hogy a kerékre külön érzékelőt kell szerelni. Azt is lehetővé teszi, hogy útvonalakat töltsön le a készülékre – a termék időben figyelmeztet a fordulókra. Nincs kártya, természetesen, nem lesz biztosítva.

Valójában a VDO M7 GPS egy nagyon funkcionális dolog. A gyártó hőmérővel látta el alkotását – a hőmérsékletmérés hasznos lehet, különösen hazánkban, ahol gyakran túl hideg a hosszú kerékpártúrákhoz. Egy kis ügyességgel a kerékpár jelenlegi és abszolút futásteljesítménye is leolvasható. A sebességjelzés bal oldalán egy nyíl látható, amely felfelé vagy lefelé mutathat. Megmutatja, hogy az aktuális sebességed az átlag felett, illetve alatt van.

A szerény képernyő ellenére a funkciók száma huszonkettővel egyenlő. Működését beépített újratölthető akkumulátor biztosítja. A töltéshez USB-kábelt használ. Az adatokat a számítógépre is továbbítja. Ezt rendszeresen meg kell tenni, mivel a beépített memória csak az utolsó 100 órányi útra elegendő. Ez az érték azonban csak azoknak a kerékpárosoknak tűnhet alacsonynak, akik gyakorlatilag az egész napot kerékpározással töltik. Ezenkívül a ház vízállósággal rendelkezik, és a kijelző háttérvilágítással rendelkezik.

Sajnos ez a készülék nem rendelkezik vezeték nélküli modulokkal. Ez lehetetlenné teszi, hogy némi gond nélkül információkat küldjön az okostelefonjára. De ez érthető, hiszen a gyártónak spórolnia kellett egy kis pénzt.

Előnyök

 • Beépített hőmérséklet-érzékelő;
 • A tengerszint feletti magasságot érzékeli;
 • A vízállóság megvalósult;
 • Letölthető vezetési útvonalak;
 • Jó GPS chip teljesítmény;
 • Kompakt méret;
 • Az eredményeket elküldheti egy számítógépre.

Hátrányok

 • Nincs szinkronizálás az okostelefonnal;
 • Kis monokróm kijelző;
 • Nem túl hosszú az akkumulátor élettartama;
 • Nem a legnagyobb mennyiségű memória.

Sigma BC 16.16 STS

Score : 4.5

A Sigma BC 16.16 STS

Egy másik kerékpáros számítógép a német Sigma márka alatt a mi értékelésünkben. Ez egy lényegesen egyszerűbb egység, amelyet kezdő kerékpárosok számára terveztek. Nincs GPS chip. Ez azt jelenti, hogy az útvonal vezetéséhez a megfelelő alkalmazást kell használnia okostelefonján, ami lemeríti azt. Nagyon egyszerű kijelzőt is használ. Szerény képátlóval rendelkezik, és az információkat szegmentális technológiával jeleníti meg. Ez azt jelenti, hogy ha egy területen számokat lát, akkor a képernyőn semmit sem fog látni. És míg a fenti kerékpáros számítógép rengeteg információt mutat, itt csak a sebességet és az úton töltött időt láthatja (vagy a hátralévő időt, ha azonos tempóban halad).

Azonban a megjelenítés – nem jelenti azt, hogy rögzíteni. Beépített magasságmérővel rendelkezik, amely nemcsak a sebességet, hanem az emelkedőket és lejtőket is tárolja. Érdekes, hogy a 4000 rubeles kütyü NFC-chippel rendelkezik. Minden információt átküld az utazásról az okostelefonra, amennyiben az rendelkezik ugyanazzal a chippel. Az eredményeket csak az ingyenes Sigma alkalmazásban lehet megtekinteni

 • nk.

  Mint fentebb említettük, két mérés jelenik meg egyszerre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy például csak az aktuális sebességedet látod majd. A megfelelő gomb megnyomásával megjelenik a maximális és az átlagos sebesség, valamint az aznapi futásteljesítmény. A készülék tárolja a teljes futott kilométert is. A Cyclocomputer a célállomás távolságát is meg tudja mutatni (ha előre megadta, hogy hány kilométert fog meghódítani). Az aktuális hőmérsékletet is elérheti – elképesztő, hogy egy ilyen olcsó kerékpáros számítógép hőmérővel rendelkezik.

  STS technológiával mért sebesség és távolság. Ez azt jelenti, hogy egy speciális érzékelőt kell előzetesen felszerelni a kerékre, és a beállításoknál meg kell adni a kerék átlóját is. És még így is biztos lehet benne, hogy nem kapja meg az ideális eredményt – elméletileg korrigálni kell a gumiabroncs vastagságát.

  Úgy érezzük, hogy a gyártó a legtöbbet hozta ki a GPS-chippel nem rendelkező kerékpáros számítógépből. Hiányzik az egyetlen lehetőség a lépéstempó-érzékelő és a pulzusmérő csatlakoztatására. A kezdő kerékpárosoknak azonban nincs szükségük erre a bonyodalomra – ezt a készüléket olyan embereknek tervezték, akik a kerékpárjukat kikapcsolódásra, nem pedig edzésre használják.

  Előnyök

  • Beépített NFC chip van az okostelefonoddal való szinkronizáláshoz;
  • Alacsony költségek;
  • Megjeleníti az érkezés becsült idejét;
  • Kényelmes működés;
  • Egyszerű adatátvitel a számítógépre;
  • IPX8 szabvány szerinti vízállósággal rendelkezik;
  • Kompakt méret.

  Hátrányok

  • Nincs interakció az iPhone-nal;
  • Nincs lépésszám-érzékelő és pulzusmérő támogatás
  • A monokróm szegmenskijelző nem mindenki ízlésének megfelelő;
  • Nincs GPS chip.

  TOPEAK Panoram V10

  Score : 4.4

  TOPEAK Panoram V10

  Egy másik kompakt kerékpáros számítógép, amely bekerült a mi értékelésünkbe. Négyzet alakú, és a szegmenskijelző alatt egy kétszínű hátlap található. Ez az, hogy a szem azonnal meghatározza a paramétert, hogy ismeri a.

  Oroszországban ez a készülék 3-4 ezerért értékesíti ezt a készüléket. RUB. Persze, ennyi pénzért nem várhatja el, hogy GPS-chippel ellátott készüléket kapjon. És hogy férne el itt, ha a kütyü olyan apró? Ehelyett a keréktárcsára erősített speciális érzékelő leolvasásait használja. A sebesség a kijelző közepén jelenik meg. Ha megnyomja az erre a célra szolgáló gombot, láthatja, hogy mennyi volt a végsebessége. Egy újabb koppintás az aktuális út átlagsebességét mutatja.

  Az alábbiakban a leolvasott idő. Alapértelmezés szerint a kerékpárkomputer megmondja, hogy mennyi ideig utazott. Az átlagos idő megjelenítéséhez is rendelkezésre áll. A hátralévő idő azonban nem jelenik meg – ezt nem tanítja a ciklusszámítógép. Ez megkönnyíti az indulást. A lovaglás előtt nem kell megadnia a megtett távolságot – a készülék bekapcsolása után azonnal lovagolhat.

  A sebesség felett a készülék egyszerre két paramétert jelenít meg. Ezek közül a legfontosabb a távolság. Mindig láthatja, hogy milyen messzire lovagolt. Egyébként van egy kilométeróra is. Ez azt jelenti, hogy az összes korábbi túrát a kerékpáros számítógép memóriája tárolja. Összeszámolja a kerékpárral megtett kilométereket, és lehetővé teszi, hogy élvezze a nagy számot. Vagy nem elég nagy, ha csak hetente egyszer használja, és csak a parkban való utazásra. És pontosan ez az, amiért a TOPEAK Panoram V10-et a legjobban szeretik az emberek. A többiek legalább vízszigetelést és legfeljebb GPS chipet akarnak. Igen, ez a készülék semmilyen módon nem fröccsenésbiztos. Ez csak azt jelenti, hogy nem kapta meg a megfelelő tanúsítványt – a gyártó nem költött pénzt tesztekre. A valóságban azonban a készülék meglehetősen képes túlélni nem a legsúlyosabb esőt, amely alatt a korcsolyázás még nem kényelmetlen.

  Egyes üzletekben TOPEAK Panoram V10X is kapható. Ez ugyanaz a modell, de vezetékes. Ez azt jelenti, hogy a keréken lévő érzékelőtől származó adatokat egy vékony vezetéken keresztül küldik. Mondanom sem kell, hogy ez kevésbé kényelmes? De ez a kerékpáros számítógép körülbelül feleannyit ér.

  Előnyök

  • Egyszerű, egygombos működtetés;
  • Egy gyors pillantás az összes fő paraméterre;
  • Van egy akkumulátorjelző;
  • Alacsony költségek;
  • Kompakt méret.

  Hátrányok

  • Az adatok számítógépre vagy okostelefonra történő átvitele nem lehetséges;
  • Nincs GPS chip;
  • Nincs teljes körű nedvességvédelem;
  • Nem túl gazdag funkcionalitás.

  Echowell Ui20

  Értékelés: 4.3

  Echowell Ui20

  Egy másik olcsó tagja az ár-érték arányú kínálatunknak. Erre a kerékpár számítógép kér kevesebb, mint háromezer rubel! Ez azt jelenti, hogy néhányan még jobban fogják szeretni, mint a fentebb áttekintett modellpárt. Vagy éppen fordítva, a fordítottja is igaz – egyeseket megdöbbenthet a dizájn. Az a tény, hogy ez a kütyü inkább egy elektronikus könyvhöz hasonlít. Különösen a fehér változat. Ez az összehasonlítás annak is köszönhető, hogy a kijelző szürke hátlappal rendelkezik.

  A monokróm kijelzőn számos paramétert lehet megjeleníteni. Hagyományosan a leggyorsabb kijelző a sebesség. Ezt úgy mérik, hogy kiszámítják, mennyi idő alatt tesz meg egy, a felnire szerelt kerékérzékelő egy teljes kört. A kijelzőn az átlagsebesség is látható, amit sok kerékpáros fontosabbnak tart. Az aktuális hőmérsékletre vonatkozó információkat tartalmaz. Ez egy igazi meglepetés! Néhány évvel ezelőtt még csak álmodni lehetett arról, hogy egy számítógépben hőmérő legyen.

  Az előlapot három gomb teszi teljessé. Ezek az adatok visszaállítására és a különböző beállítások közötti váltásra szolgálnak. A gombokkal is dolgoznia kell, amikor először helyezi a kerékpáros számítógépet a kormányra. A lényeg az, hogy ezen a ponton a kerékpárosnak ki kell választania a felni átmérőjét. Nem kell megmérnie, hogy megtudja, elég, ha megnézi a gumiabroncs jelöléseit. Egyébként két profil támogatott – bármikor átviheti a terméket egy másik kerékpárra, amelynek kerekei más átmérőjűek.

  Az érzékelő adatai vezeték nélkül továbbítódnak. Ez jó dolog. A Bluetooth és az NFC hiánya azonban csalódást okoz. Ez azt jelenti, hogy nem tudsz szinkronizálni az okostelefonoddal, és az összes edzési adatodat átvinni rá. Ezenkívül nincs USB-csatlakozó. Tehát az információ nem továbbítható számítógépre sem. Ha azt tervezi, hogy feltölti kerékpáros útjának adatait egy szolgáltatásba, akkor egy megfizethetőbb számítógépre lesz szüksége.

  Azonban felejtsük el az Echowell Ui20 komoly hiányosságait. Ez a készülék számos pozitív tulajdonsággal is rendelkezik. Az elemtartó például vízálló. Természetesen a víz alatt kezdődnek a problémák. De elviseli az esőt, ezt garantáljuk. És a számítógép nem fél a hideg vagy meleg hőmérséklettől. Nem szabad használni, ha kint fagy van, és a hőmérséklet -11 °C-ra vagy még alacsonyabbra csökken. Ilyen hideg időben azonban a kerékpárosok ritkán merik megülni a “vaslovat”.

  Sajnos nincs magasságmérő. Ez azt jelenti, hogy nem képes érzékelni az emelkedőket és a lejtőket. Valószínűleg ezért a számítógép nem is veszi a fáradságot, hogy megszámolja a kerékpáros által elégetett kalóriákat. Azt méri, hogy mennyit lovagoltál, ahelyett, hogy azt mérné, hogy mennyit lovagoltál. A számítógép kilométer-számlálóval is rendelkezik, amely megmondja, hogy hány kilométert tettél meg életed során. Így nyomon követheted az összes kerékpártúrád teljes idejét.

  Leggyakrabban egy ilyen szerkentyűt használnának az aktuális és az átlagos sebesség figyelésére. Egy gombnyomással láthatja a térképen a végsebességét. Ha van egy érzékelő csatlakoztatva a számítógéphez, az pillanatok alatt megjelenítheti a lépéstempót. A megfelelő gombok ismételt megnyomásával megjelenik az átlagos és a maximális lépésszám.

  Ez a számítógép olcsó, mégis meglepheti Önt néhány tulajdonságával. Különösen sok drágább készülék nem képes a ritmusérzékelésre! De ez nem ideális – az okokat fentebb kifejtettük.

  Előnyök

  • Alacsony költségek;
  • Megmérheti a lépéstempót;
  • Beépített hőmérő;
  • Kompakt méret és alacsony súly;
  • A ház vízálló;
  • A keréken lévő érzékelő vezeték nélkül továbbítja a leolvasott értékeket.

  Hátrányok

  • Nincs GPS-chip;
  • Más érzékelők nem támogatottak;
  • Nem számolja ki a hátralévő időt az úton;
  • A képernyő monokróm.

  VENTURA IV

  Értékelés: 4.2

  VENTURA IV

  A legolcsóbb számítógép a kínálatban. VENTURA IV-et mindössze 1000 rubelért vásárolhat, és néhány üzletben még olcsóbban is. Természetesen ezért a pénzért csak vezetékes modellt kap. Ez azt jelenti, hogy a kerékérzékelő vezetékkel kapcsolódik a főegységhez, nem képes a levegőn keresztül továbbítani a leolvasott értékeket. Itt jelentkezik egy komoly probléma – a kábel nem elég hosszú. Van, akinek csak a drótra van szüksége, de néhány kerékpárosnak talán kétszer is meg kell gondolnia, hogy több drótot adjon hozzá.

  Ez a kerékpáros számítógép 14 funkcióval rendelkezik. Fekete festett műanyagból készült. A kijelző monokróm. Ráadásul szegmentált – a négy sor szinte kizárólag számokból áll. A legnagyobb betűtípus a gyorsaságot jelzi – kissé merészebb, mint a többi. A megfelelő gomb megérintésével megkaphatja a maximális sebességet (MAS) és az átlagos sebességet (AVS). Talán már kitaláltad, hogy a legnagyobb kihívás a ciklusszámítógép vásárlójára vár. Meg kell tanulnod, hogy mit jelentenek az egyes ikonok, mert csak angolul vannak. Az interneten még egy megfelelő táblázatot is találhat, amely leírja őket.

  Természetesen ez a kerékpáros számítógép azt is meg tudja mondani, hogy mennyi távolságot tettél már meg. Sajnos ez a kütyü nem tudja megjósolni, hogy mennyi idő alatt érsz a célba. Egyáltalán nem támogatja a megtenni kívánt távolság megadása. Ez a baj az összes olcsó kerékpáros számítógéppel. Ha rendszeresen nagy távolságokat tesz meg, jobb, ha olyan modellt keres, amely GPS-chippel és a saját útvonalak feltöltésének lehetőségével rendelkezik.

  Természetesen ott van a kilométeróra funkció is. Megmutatja a teljes futásteljesítményt kilométerben mérve. De itt is kellemetlen meglepetés vár rád. A szegmenskijelző csak 9999 kilométert tud megjeleníteni, többet nem. Egy ilyen távolság megtételéhez azonban csak tíz-húsz év szükséges egy városi út során. Ismétlem, nem alkalmas hosszú utazásokhoz.

  Természetesen a kerékpáros számítógép segítségével meg tudja mondani, hogy mennyi időt tett meg a pályán. Valójában stopperórává alakítja. Van egy kalóriaégető is. De ne bízzon a kijelzőben; nem tudja, hogy hegynek felfelé vagy lefelé, és azt sem, hogy mennyi a súlya.

  A készüléket egy kivehető akkumulátor táplálja. Teljes feltöltöttségével akár a városban, akár vidéken bárhová el lehet menni kocsikázni. Sajnos nem volt lehetséges megtudni a pontos akkumulátor élettartamát – sem a kézikönyvben, sem a véleményekben nincs megadva. De az utolsó azt mondja, hogy a kijelző nem túl könnyen olvasható. Sajnos, ez az alapvető szerencsétlensége minden szegmens képernyőnek, amely a lehető legolcsóbb kerékpáros számítógépekhez van felszerelve.

  Előnyök

  • Gyors telepítés, könnyen eltávolítható;
  • Minimális árcédula;
  • Orosz nyelvű használati utasítással;
  • A test rendelkezik némi nedvességvédelemmel.

  Hátrányok

  • Nyilvánvalóan gyenge bemutató;
  • A mérések nem nevezhetők nagyon pontosnak;
  • Nincs GPS chip;
  • A kerékérzékelőt bekötötték;
  • Néhányan panaszkodnak a vezeték hosszára;
  • A funkcionalitás elég gyérnek tűnik;
  • További érzékelőket nem tud csatlakoztatni;
  • Nem jeleníthet meg információkat egy másik eszközön.

  Következtetés

  Ez a lista a legjobb kerékpáros számítógépek listája azok közül, amelyek jelenleg a megfelelő üzletekben találhatók. Ne feledje, hogy nem mindenkinek van szüksége olyan csúcskészülékre, amely GPS-navigációval képes meghatározni a sebességet és a távolságot. Ezekre a modellekre csak azoknak lesz szükségük, akik rendszeresen kerékpároznak a városon kívül és kerékpárral közlekednek. Ha pedig csak a lakóhelye közelében motorozik, akkor megelégedhet a kedvező árú modellel, amely a keréktárcsán elhelyezett érzékelővel számol.

  Olvasson tovább  17 legjobb csali a halászathoz
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: