10 legszebb falu Oroszországban

A nagy népességű központok növekedésével párhuzamosan a falvak többnyire hanyatlanak. Elhaladva az úton lakott házak váltakoznak elhagyatott és romos házakkal, és néha egész szellemfalvakkal találkozhatunk, amelyek lakói már régen elvándoroltak a városokba. Oroszországban azonban még mindig sok olyan hely van, ahol az emberek ápolják falujuk identitását és egyedi megjelenését. Az ilyen festői helyek részt vesznek a versenyeken, és ha megfelelnek bizonyos követelményeknek, bekerülnek Oroszország legszebb falvainak szövetségébe, és valójában teljes értékű turisztikai célpontokká válnak. Kiválasztottuk a tíz leglátványosabb és legfestőibb közülük, ahová legalább egyszer az életben el kell látogatnia.

Oroszország legszebb falvai

Jelölés hely A falu értékelés
Oroszország legszebb falvai 10 Varzuga falu 4.1
9 Nikolo-Lenivets falu 4.2
8 Esso falu 4.3
7 Bogolyubovo település 4.4
6 Kinerma falu 4.5
5 Desiatnikovo falu 4.6
4 Oshevensky Pogost falu 4.7
3 Bolsoj Kunalej falu 4.8
2 Kimzha falu 4.9
1 Vjatszkoje falu 5.0

Varzuga falu

Értékelés: 4.1

Varzuga falu

Varzuga a Kola-félsziget egyik legnagyobb és legrégebbi faluja volt, első történelmi említése a XV. század közepére nyúlik vissza. Most a Murmanszki régió igazi gyöngyszeme, amely Oroszország egész területéről és még külföldről is vonzza a turistákat. A helyi folklór mellett a falusiak megőrizték hagyományos konyhájukat, amelynek középpontjában a lazacos ételek, a rozstésztából készült állatfigurák és a pomori piték állnak, északi bogyós gyümölcsökkel: áfonyával, áfonyával és másokkal.

A félsziget természeti tájait tökéletesen kiegészíti a Varzuga építészeti stílusa. A falu büszkesége a Nagyboldogasszony-templom, amely egyetlen szög nélkül épült a XVII. század végén, és ma már a faépítészet műemlékének számít. További látnivalók: a XIX. században épült Szent Athanáz templom és Péter és Pál apostolok temploma, valamint a Pomori Vidéki Múzeum. De a turisták nem csak a gyönyörű látnivalók és a helyi kultúra miatt jönnek ide. A Varuga folyó minden évben otthont ad az atlanti lazac tavaszi ívásának, ilyenkor a horgászat szerelmeseinek sátortáborai sok kilométer hosszan elterülnek a folyó partján.

Nikolo-Lenivets falu

Értékelés: 4.2

Nikolo-Lenivets falu

A 19. században Nikolo-Lenivets lakossága elérte a 10 ezer főt, de az urbanizáció kezdetén ez a szám folyamatosan csökkent, míg az 1980-as évek végére néhány tucatra csökkent. A falu esélyt kapott a második életre, miután Nyikolaj Poliszkij festő meglátogatta. A helyi táj lenyűgözte, és hamarosan szabadtéri galériát alapított itt. Rövid idő elteltével már építészek, festők és tervezők tucatjai éltek itt és alkották meg műalkotásaikat. A Nikola-Lenivets Művészeti Park 650 hektárnyi területet foglal el. Az összes installáció főként természetes anyagokból készült: fából, tobozokból, gallyakból, fakéregből, szénából és hasonlókból. Némelyikük akár a 20 méteres magasságot is elérheti. Évente kétszer rendezik meg itt az Archstoyanie fesztivált, amely nemcsak Oroszország egész területéről, hanem más országokból is vonzza az építészeket.

Olvasson tovább  A 6 legjobb környék Kazanyban

A különleges státusz lehetővé tette a falu körüli természet érintetlen szépségének megőrzését. Az erdőkben vadállatok és ritka madarak élnek, a helyi Ugor folyó pedig kristálytiszta és halban gazdag. A park létrehozói mindent megtettek az ökoszisztéma, valamint a település eredeti megjelenésének megőrzése érdekében. Így a faluban a művészeti projektek mellett régi épületeket is láthatunk, például az 1802-ben épült Szentháromság-templomot. Stílusa a bizánci építészet és az orosz építészeti hagyományok keveréke. A nyaralók számára Nikola Lenivets egy hangulatos szállodakomplexumot, idegenvezetést és különböző kreatív tevékenységeket kínál.

Esso falu

Értékelés: 4.3

Esso falu

Esso falu a tundra határán fekszik, 600 kilométerre Petropavlovszk-Kamcsatszkijtól. A számos termálforrásnak köszönhetően a falu lakói nem szenvednek a tundra zord időjárási körülményeitől. A források hőenergiáját a hideg évszakban házak és üvegházak fűtésére használják, valamint egészségjavító célokra, mivel saját gyógyfürdővel rendelkezik. Egész évben táplálják a főtéren lévő szabadtéri medencét és a szálloda medencéjét is.

A helyiek Essót nevezik Oroszország legboldogabb falujának. Nem csoda, hiszen a civilizáció egyes előnyeinek hiányát bőven ellensúlyozza a tiszta levegő, a környező természet pompája és a megőrzött nemzeti kultúra. A településen ünnepnapokon dalokat és táncokat szerveznek, és minden évben színes fesztiválokat tartanak. Februárban pedig a lakosok összegyűlnek a fő eseményre, a hagyományos kutyaszánversenyre, a “Beringia. Ez a verseny a leghosszabb a világon a hasonló versenyek között, az útvonal teljes hossza 1100 kilométer. Az Ichinsky vulkán, Eurázsia egyik legnagyobb vulkánja szintén az Esso közelében található (80 km távolságra).

Bogolubovo falu

Értékelés: 4.4

Bogolyubovo falu

Bogoljubovo egy festői falu, amely Vlagyimir városától tíz kilométerre található. Több mint 600 éves története Andrej Bogoljubszkij, a Kijevi Rusz hercege által kezdődött, aki lerakta az első épületek alapjait, és a települést lakóhelyévé tette. Bogolubovo falu nemcsak az a hely, ahol a Nerl folyó a Kljazma folyóba ömlik, hanem az a hely is, ahol a Szent Szűz közbenjárásának temploma épült. A zöld rétekkel körülvett fehér templom az ősi orosz építészet igazi remekműve. A Bogoljubszkij ősi várának maradványaival együtt az UNESCO Világörökség része.

Olvasson tovább  16 A legjobb hotelek Belek városában

A faluban egy másik ortodox szent hely, a XII. században alapított és a XVII. században átépített Bogoljubszkij kolostor is látható. A székesegyházban egy múzeum található régészeti kiállításokkal.

Kinerma falu

Értékelés: 4.5

Kinerma falu

A karjalai Kinerma falu a 16. század óta létezik, ma egy település és egy szabadtéri múzeum kombinációja. Nem több mint egy tucat ember él itt állandóan, de minden évben rengeteg turista, köztük külföldiek is, érkeznek ide, hogy megcsodálják a helyi látnivalókat. A helyi lakosok erőfeszítései által megőrzött régi házak faragott sövényekkel az olonyecki karjalaiak hagyományos építészetének egyedülálló példái. A legfontosabb helyi nevezetesség a felújított fakápolna a 18. századból származó ikonosztázzal.

Kinerma lakói támogatják a hagyományos vidéki életmódot, fenntartják a gazdaságot, és természetesen gondoskodnak a turisták kikapcsolódásáról. A látogatókat klasszikus orosz kunyhóban szállásolják el, a szórakozás pedig a helyi szokásokon, a hagyományos karjalai nyelven, szövésen vagy főzőműhelyeken alapul. A látogatóknak lehetőségük van gőzfürdőzésre egy régi fürdőházban.

Desiatnikovo falu

Értékelés: 4.6

Desiatnikovo óhitű falut a 18. század közepén alapították, és ma mintegy 800 lakosa van, akik gondosan őrzik őseik hagyományait. Többnyire mezőgazdasággal és méhészettel foglalkoznak. Az ősi építészet és a jellegzetes életmód miatt a falu az UNESCO Világörökség része lett. Desiatnikovo a Burját Köztársaság Tarbagataisky járásában található.

A helyi házak eredeti jellemzője, hogy szinte mindegyikük kívülről élénk színűre van festve, és színes, virágos vagy mesebeli motívumokkal díszített belsővel rendelkezik. Az építészet egyszerű és szerény, de a zöld dombok közül kiemelkedve nagyon festői és pozitív hangulatot teremt. kirándulásokat szerveznek a faluba, hogy a vendégek megismerkedhessenek az óhitűek életmódjával, a néphagyományokkal és a híres sémi dalokkal.

Oshevensky Pogost falu

Értékelés: 4.7

Oshevensky Pogost falu

Az Oshevensky Pogost egy ősi település, hagyományos faházakkal és generációról generációra átörökített etnokultúrával. Az épületek egy része már a 15. században épült, köztük a Szent Szűz Mária-kolostor. A szovjet időkben tönkrement, de helyreállították, és ma már ismét aktív. Szintén lenyűgöző az Epifánia-templom, amelynek eredeti nyolcszögletű kupolája van, és amelynek belsejét falfestmények díszítik.

A falusiak a mai napig kitartóan ragaszkodnak a helyi rítusokhoz, amelyek egyike az ehető sós tésztából készült esküvői amulett sütése. Vendégeiket megtanítják keksz és más hasonló régi ételek készítésére, fonóleckéket adnak, kirándulásokat szerveznek és szabadidős tevékenységeket szerveznek. Egy felújított kereskedőházban kapnak szállást.

Bolsoj Kunalej falu

Értékelés: 4.8

Bolsoj Kuralej gyönyörű burját falut a 18. század elején Szibériába vándorolt óhitűek alapították. Házaikat és kerítéseiket élénk, színes színekkel festették, és faragott tálcákkal és más díszítőelemekkel díszítették. A falu modern lakói (összesen mintegy ezer ember él itt) továbbra is őrzik ezt a hagyományt, így a hangulatos utcák elegánsnak, sőt egy kicsit meseszerűnek tűnnek. A környék nagyon tiszta, és minden udvaron sok virág és fa van.

Olvasson tovább  14 Bali legjobb strandjai

A faluban megismerkedhet a helyi rituális folklórral, láthatja a történelmi hitelességgel újraalkotott népviseleteket, és meghallgathatja a Transbaikalia Semeiskie hagyományos dalait. A Bolsekkunalejszkij Népdalkör Szibéria egyik legrégebbi zenei csoportja, amely számos fesztiválon vett részt, többek között külföldön is.

Kimzha falu

Értékelés: 4.9

Kimzha falu

Igazi paradicsom az északi építészet és a falusi folklór szerelmeseinek, itt minden ház a történelem egy darabkáját hordozza. Külön figyelmet érdemelnek a XIX. században épült robusztus, kétszintes kunyhók és a csücskös tetejű Odigitrievszkaja templom. A falu lakói szigorúan követik a pogányság által befolyásolt ősi rítusokat, szokásokat és életmódot. Őseiket feketeszívűeknek, azaz boszorkányoknak nevezték, mert úgy vélték, hogy tudnak varázsolni, gonosz varázslatokat mondani és eltávolítani stb. Érdemes megjegyezni, hogy a 20. század közepéig a falunak nem is volt saját temetője – a halottakat a hozzájuk tartozó területen temették el, így a szellem őrizte a lakást és a földosztást.

Kimjában a turisták két jól megőrzött, fa alapokra épült malmot láthatnak. Az egyikben múzeum működik, a másodikat pedig holland mesteremberek segítségével restaurálták, és még mindig működőképes. Van itt egy néprajzi múzeum és egy kézműves iskola is, ahol megtanulhatunk agyagot szőni és formázni.

Vjatszkoje falu

Értékelés: 5.0

Vjatszkoje falu

2019-ben a 16. század elején földművesek és kereskedők által alapított Vjatszkoje falut választották a legszebb orosz falunak. Ma a falu egy nagy történelmi és kulturális komplexum, amely turisták tömegeit vonzza. Számos ősi épület maradt fenn természetes állapotában: kereskedőházak, fatemplom, parasztkunyhók – összesen mintegy ötven építészeti látnivaló, a természet zöldjében eltemetve. A faluban nem kevesebb, mint tíz múzeum található, ahol megismerkedhetünk a hely történelmével, hagyományaival és a Vjatkában született tehetséges emberekkel. Sőt, az egyik múzeum, a Műszaki Múzeum egy különleges szerszámgép segítségével mutatja be a gravírozás folyamatát, a Gyermekmúzeum pedig az ország legnagyobb játékgyűjteményével rendelkezik.

A turisták szabadideje a faluban nem korlátozódik a múzeumok látogatására és az építészeti emlékek megtekintésére. Rendszeresen tartanak itt különböző versenyeket, fesztiválokat és orosz népünnepélyeket. Van egy vidámpark is, amelyet régi rajzok alapján hoztak létre. Három szálloda, több étterem és egy koncertterem szolgálja a látogatók kényelmét.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: