16 top látnivalók Ples

Plyos egy kisváros a Volga folyó partján, az Ivanovói régióban. A 12. században alapították. A régió természeti szépségeit többször megörökítették I. Vlasov ismert festményein. A legjobb hely, ahol rövid időre megszállhatsz, Levitanéknál van, akik sok időt töltöttek a városban. A gyönyörű nyírfa liget és más látnivalók évente turisták ezreit vonzzák. Ezen kívül a Plyos strandjai népszerűek a helyiek és a látogatók körében. És hogy a lehető legérdekesebbé tegyük az ideutazását, szakértőink összeállítottak egy listát a város legjobb látnivalóiról.

Plyos legjobb látnivalói

Jelölés a hely név Értékelés
Plyos legjobb építészeti látnivalói 1 Volga rakpart 5.0
2 Plyoss erőd romjai 4.9
3 I. Bazil szobra a Sötét 4.8
4 Városi bevásárlónegyed 4.7
5 Levitan emlékmű 4.6
Top vallási helyek Plyos-ban 1 Szent Feltámadás Templom 5.0
2 A Feltámadás Kőtemploma 4.9
3 Szent Barbara templom 4.8
4 Szentháromság templom 4.7
5 Mihály arkangyal és feltámadás temploma 4.6
Plyos legjobb természeti látnivalói 1 Cathedral Hill 5.0
2 A kastély “Quiet Quay” 4.9
Plyos legjobb kulturális látnivalói 1 Tájmúzeum 5.0
2 Múzeumi rezervátum 4.9
3 Levitan Emlékmúzeum 4.8
4 “Prestochny Mesto” múzeumi komplexum 4.7

A Plyos legjobb építészeti látnivalói

Volga rakpart

Értékelés: 5.0

Volga rakpart

A Plyos építészeti látnivalói között az első helyen áll a sétány, amelyet gyakran Volga sétánynak neveznek. A város egyik legérdekesebb sétálóhelye. A területet a XVIII. században építették és finomították II. Katalin parancsára. Az egész Orosz Birodalomból nagyszámú szakembert vonzott az építkezés. A sétányra tervezett épületeket pedig gondosan választották ki.

Mindegyik ugyanabban a stílusban épült, és a kiváló minőségű anyagoknak és a többszöri restaurálásnak köszönhetően ma már tökéletesen megmaradtak. A rakparton számos móló található, ahonnan más városokba lehet eljutni. És a sétányon sétálva érdemes meglátogatni az ősi üzletsorokat.

A Plyoss erőd romjai

Értékelés: 4.9

A Plyoss erőd romjai

A székesegyház területén ősi erődítmények találhatók, amelyek a 12. századból származnak. Ezzel az erőddel kezdődött a Plyos története. Az első épületek szinte teljesen elpusztultak a mongol-tatár invázió során. A várat a 15. században újjáépítették, de hamarosan leégett.

A szerkezeteket szinte azonnal helyreállították, de a faszerkezet nem bírta az időt, és a pusztulás miatt elpusztult. Jelenleg csak a bástya és a várárok egyes részei maradtak meg. A régészek részben rekonstruálták az egyik várfal alapját. Maga a hely pedig a régészet műemléke.

I. Vaszilij szobra

Értékelés: 4.8

I. Bazil szobra a Sötét

A Plyosban számos különböző szobor található. Az egyiket I. Vaszilij hercegnek szentelték. A Sobornaya-hegy területén található. A fenséges emlékmű a Volga fölött emelkedik több templom között. Köztudott, hogy a herceg Dmitrij Donszkoj leszármazottja volt, és ez a szobor egyedülállónak számít, mert nincs második egyedi szobor.

Olvasson tovább  14 legjobb látnivaló Uppsala városban

I. Vaszilij arról híres, hogy hosszú ideig egyedül uralkodott az orosz földeken. Gyakran járt Plesbe. A XV. században elrendelte egy erődítmény építését, amely vámhivatalként is szolgált, ahol pénzt szedtek be a folyón közlekedő hajóktól. Egy ideig a város alapítójának tekintették, és az emlékmű 1910-es keltezésű.

Városi piactér

Értékelés: 4.7

Városi bevásárlótér

A rangsorban a negyedik helyet a Piactér foglalja el, amelyet a város minden lakója ismer. A területet már a mongol-tatárok betörése előtt is a Plyos központi területének tekintették. Az ókorban itt üléseztek a városi tanácsok. A város legrégebbi utcái erről a térről indulnak. Szakértőink azt is javasolják, hogy tegyen egy sétát.

Az utca mentén több sor nevezetesség húzódik. Ezek közül a legfontosabbak az ősi rezidenciák a. És főleg a kis vidéki házak teremtik meg a hangulatot ezen a helyen. A tér mentén hagyományosan kiváló infrastruktúra van. Ide tömegközlekedéssel vagy taxival lehet eljutni.

Levitan emlékmű

Értékelés: 4.6

Levitan emlékmű

Az építészeti objektumok közül a Plyos utolsó nevezetessége a Levitan-emlékmű.. Levitan emlékműve. A festő 3 évet töltött a városban, és sokáig tájképeket festett. Az egyik helyi birtokon múzeumot szenteltek az ecset mestere tiszteletére. 1974-ben pedig egy Levitan emlékművet avattak a közelében.

Ez egy bronz mellszobor, amely egy gránitoszlopon áll. A művész egy festőállványt és egy ecsetet tart a másik kezében. Tekintete a messzeségbe réved, a vidék szépségét értékelve. Az emlékmű alkotója N. Vakhtangov szobrászművész. Dydykin. A Lunacharskogo utcában található.

A legjobb vallási látnivalók Plyos-ban

A Feltámadás temploma

Értékelés: 5.0

A Feltámadás temploma

A vallási nevezetességek között az első helyet a fából készült Feltámadás temploma foglalja el, amely a Levitan-hegyen található. Az első hasonló épületet a 18. század közepén emelték, de 100 évvel később leégett. A templomot gyorsan újjáépítették, és a mai napig megmaradt. Maga a kolostor rendkívül vonzó látványosság.

Egy dombon található, egy ősi temetővel körülvéve. Minden oldalán rengeteg kereszt van. Sok turista azért jön ide, hogy a Levitan által festett tájképeket megtalálja. A legegyszerűbben taxival lehet eljutni.

A kőből épült Feltámadás templom

Értékelés: 4.9

A Kő feltámadás temploma

A második helyet a Plyos spirituális látnivalóinak értékelésében a XIX. század egyik legérdekesebb építménye foglalja el, amely a város területén maradt. A kőből épült Feltámadás-templom a Napóleon felett 1812-ben aratott győzelemhez kapcsolódik. Maga a templom pedig 1817-ben jelent meg. Építészetileg ez az épület több stílus keveréke.

Sokszor használták filmek és festmények színesítésére. A templom például a “Dva Kapitanov”, a “Zolotoj Kolenok” és számos más szovjet klasszikus filmadaptációjában látható. A templom belseje rendkívül érdekes. A legegyszerűbben taxival vagy autóval lehet ide eljutni.

Olvasson tovább  A 12 legjobb moszkvai környék, ahol érdemes élni

Szent Barbara templom

Értékelés: 4.8

Szent Barbara templom

A Plyos keleti részén található Szent Barbara-templom a harmadik helyet foglalja el a vallási látnivalók listáján. Ez egy érdekes szerkezet, amelyet egyszerűsége különböztet meg. A fehér kőből épült katedrális egy dombon, lakóépületek mellett található. Stílusilag a klasszikus irányzathoz tartozik.

Szerény mérete és a díszítés hiánya ellenére is rendkívül érdekes hely. A templomot teljes egészében téglából építették egy régi fatemplom helyén, amely nem maradt meg. Az építés dátuma ismeretlen. A belső falakat hagyományos bibliai jelenetekkel festették le.

Szentháromság templom

Értékelés: 4.7

Szentháromság templom

A plyoszi egyházi helyek értékelésében a negyedik helyet foglalja el a templom, amely 1628 óta ismert. Eredetileg fából épült, ami lehetővé tette, hogy az épület közel 180 évig álljon. Ebben az időszakban részben új, rönkházból épült templomot emeltek. 1778-ban pedig a téli istentiszteletekre épült a kőből épült Vvedensky-templom.

A XIX. század elején pedig a Szentháromság-templom helyén új épületet építettek. Több mint 20 évvel később gazdag kereskedők pénzén újjáépítették a kőből épült Vvedenskaja templomot. Mindkét látnivaló a közelben található, és némileg különbözik egymástól. A Kornilova utca 9/11. szám alatt találhatók. A Szentháromság-székesegyház a barokk stílushoz tartozik, míg a Vvedensky – a birodalmi stílushoz.

Mihály arkangyal és feltámadás temploma

Értékelés: 4.6

Mihály arkangyal és feltámadás temploma

A spirituális látnivalók részlegének végén található a Feltámadás temploma, amely az ősi téren épült. A templom létrehozásához szükséges pénzeszközöket a plébánia tagjai adományozták. 1817-ben, miután a szükséges összegeket összegyűjtötték, új kőkatedrálist építettek, harangtoronnyal. Az 1812-es honvédő háborúban elesett katonák tiszteletére szentelték fel.

Ebben az erődben 2 trón van. Volt itt egy iskola és több egyesület is. Az épületegyüttes második épülete a Mihály arkangyal temploma. Ez egy hagyományos fából készült rönkház, amely egy hagyományos házra hasonlít. Eredetileg Antonovo faluban épült, majd később Plyosba költözött.

Plyos legjobb természeti látnivalói

Cathedral Mountain

Értékelés: 5.0

Cathedral Hill

A természeti látnivalók kategóriájában a Szobornaja-hegy az élen jár. A XII. században itt kezdődött Plyos városépítése. Számos látnivaló várja a turistákat, köztük a Nagyboldogasszony-székesegyház, a kapuk és még egy Nagy Bazilnak szentelt emlékmű is. Ezen kívül egy ősi kereszt is található ezen a hegyen.

A Sobornaya Hill olyan területnek tekinthető, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Az év bármely szakában nagyon színes. A turisták számára ez a hegy elsősorban az egyedülálló háttere miatt érdekes, amely tökéletes a saját fotóalbum elkészítéséhez. A Katedrális-csúcsra gyalogosan is eljuthatsz.

Udvarház “Quiet Quay

Értékelés: 4.9

A természeti látnivalók listáján a második helyet a Silent Quay nevű kastély foglalja el. A Volga partján fekszik. A tengerparti dombokat pedig teljesen ellepik a szakadékok és benőtték az erdők. A rezidencia fokozatosan lecsúszik a folyóhoz. A kastélyt számos természetes rés veszi körül, amelyek elválasztják a szomszédos házaktól.

Olvasson tovább  7 a legszebb helyek Spanyolországban

Több nagy szakadékkal határos, amelyeknek saját nevük van. Korábban ez a kastély Fjodor Csaljapin dácsájával szomszédos volt. Az érintetlen természet veszi körül, ami a Plyos minden látogatója számára nagy érdeklődésre tarthat számot. Ide taxival vagy hajóval lehet eljutni.

Plyos legjobb kulturális helyszínei

Tájmúzeum

Értékelés: 5.0

Tájmúzeum

Az első helyet a Plyos kulturális látványosságai között az 1997-ben megnyitott Tájképmúzeum foglalja el. Erre a célra kifejezetten a város egyik kereskedőházát választották ki, amelyet később felújítottak. Ez az egyetlen múzeum az Orosz Föderációban, amely a festészet e különleges műfajának szenteli magát. Azért fedezték fel itt, mert a régió környéke gyakran vonzotta a művészeket.

Levitan, Savrasov és sokan mások dolgoztak a Plyosban. És jelenleg óriási a városban tájképeket festeni vágyó művészek száma. A múzeum minden turistának érdekes programot kínál, amelynek során a festészet fejlődésének különböző szakaszait ismertetik. A gyűjtemény a festők munkásságának néhány legszembetűnőbb példáját tartalmazza. A Lunacharskogo utcában található.

Múzeumi rezervátum

Értékelés: 4.9

Múzeumi rezervátum

A második helyen a Plyos Múzeum-Rezervátum áll, amely egy nagyon fontos és érdekes hely. Több részlegből áll, amelyek közé tartozik a Levitan Ház Múzeum, számos kiállítás, sőt természeti helyszínek is. Különösen érdekes a turisták számára az ősi építészeti struktúrák.

Egy séta a régi Moiseyev vagy egy katedrális mellett feltárja az ősi építészet különböző érdekes jellemzőit. És egy séta a komplexum körül akár több napig is eltarthat. Az érdeklődők közül mindenki meglátogathatja a különböző dekorációk készítésének mesterkurzusait.

Levitan Emlékmúzeum

Értékelés: 4.8

Levitan Emlékmúzeum

A harmadik helyet a plyosi kulturális látnivalók rangsorában a Levitani Emlékmúzeum foglalja el. A művész gyakran megfordult a városban, és történetei szerint itt merített ihletet műveihez. Számos történész szerint úgy vélik, hogy Plyos elsősorban e mester festményeinek köszönhetően vált híressé.

A ház-múzeum belsejében I.. A múzeumban rengeteg festmény található magától a festőtől és több barátjától. Ezen kívül vannak szobrok. Ezen kívül van egy emlékszoba, ahol Levitan gyakran tartózkodott… A helyi kézművesek gondosan újraalkották a kereskedő kúria színpompás elemekkel teli környezetét.

Múzeumkomplexum “Reverend’s Maidenhead” (Maidenhead tiszteletes)

Értékelés: 4.7

A Refektórium Múzeumkomplexum

A Plyos kulturális látnivalók rangsorában a negyedik helyet a “Prestigious Seats” komplexum foglalja el. A történelem és a régészet elkötelezettje. A jelenlegi kiállítások tárlatvezetésekkel ismertetik meg a látogatókat az ókor eseményeivel. Nevét az itt található korábbi intézményekről, például a bankról és az önkormányzatról kapta. Ezenkívül az épületet korábban iskolák és főiskolák számára használták.

Most egy állandó kiállítás látható benne, amely a város történetét mutatja be. A program segít megismerni a város első telepeseinek életét, valamint a geopolitikai helyzet jellegzetes vonásait. Például egy sor egyedi női ékszert találtak a kincsesbányában. A Kr. u. VII. századból származnak.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: