17 Tutaev legjobb látnivalói

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem vásárlási útmutatónak szánjuk. Konzultáció szakemberrel vásárlás előtt.

Tutaev egy kisváros Jaroszlavl régióban, Oroszország Aranygyűrűjének része. Híres csodálatos ikonjairól, festői tájairól és érdekes múzeumairól. Számos kulturális és történelmi örökséget láthatunk. A legjobb látnivalók Tutaev, lásd a szakértőink által készített áttekintést.

Tutaev legjobb látnivalói

Jelölés helyszín termék neve Értékelés
Tutaev legjobb kulturális látnivalói 1 Borisoglebskaya Side Múzeum komplexum 5.0
2 Uzsakov admirális és az Orosz Haditengerészeti Múzeum 4.9
3 Múzeumház a Novinszkaja utcában 4.8
4 Gagarin Kozmosz Múzeum. .. Tereshkova 4.7
5 Zatsepin birtok 4.6
Tutaev legjobb építészeti látnivalói 1 Tűzoltótorony 5.0
2 A Vagin kereskedő háza 4.9
Tutaev legjobb templomai és templomai 1 Szent Feltámadás székesegyház 5.0
2 Kazan Transfiguration templom 4.9
3 Az Annunciáció temploma 4.8
4 Szent Kereszt székesegyház 4.7
5 Szentháromság templom 4.6
Tutaev legjobb látnivalói 1 Kompátkelés 5.0
2 Baranki Múzeum 4.9
3 Tutaev Kulturális és Szabadidős Park 4.8
4 Nikolina Gora síközpont 4.7
5 Nézőpont 4.6

Tutaev legjobb kulturális látnivalói

Borisz és Gleb Múzeumkomplexum

A látnivalók értékelése: 5.0

Múzeum komplexum

A 2006-ban létrehozott Borisoglebskaya Sided Museum Complex, elsősorban a következők látogatására ajánlott. 7 kiállításból áll, amelyek mindegyike a Tutaev történetét és fejlődését mutatja be. A cári juhok kiállítása például egy paraszti kunyhóból, háztartási tárgyakból, birkabőrrel borított padokból, sőt még egy piros sarokfőzőből is áll.

A következő “Erdőink lakói” kiállítás több mint 200 kiállítási tárgyat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik, hogy még többet tudjon meg a közép-oroszországi állatokról és madarakról. Egyéb kiállítások: “És a megmentett világ emlékezik”, “Szovjet tartomány”, “Primer lakás”, “Manufaktúra E.. Klassen”, valamint a “Kustodievskaya Teahouse”.

A múzeumkomplexum keddtől péntekig (08:00-17:00), szombaton és vasárnap (10:00-17:00) látogatható. A hétfő szabadnap. Itt részt vehetsz mesterkurzusokon, és megismerkedhetsz a különböző kézműves mesterségekkel. A múzeum ünnepnapokon tematikus rendezvényeket tart. Ez az egyik egyedülálló hely nemcsak Tutaevben, hanem egész Oroszországban is. Nevezési díj – 120 RUB.

Cím: ul. Lunacharskogo st. 40

Uzsakov admirális és az Orosz Haditengerészeti Múzeum

A látvány értékelése: 4.9

Uzsakov admirális és az Orosz Haditengerészeti Múzeum

Annak ellenére, hogy a múzeum csak nemrég nyílt meg, a város egyik fő kulturális látványosságának számít. A komplexum Oroszország egyetlen olyan kiállításából áll, amelyet a híres orosz haditengerészeti parancsnok, Fjodor Uzsakov életének és tetteinek szenteltek. A múzeum látogatása során megismerkedhet az orosz flotta szokásaival és sajátosságaival, valamint a jelentős tengeri csatákkal.

Mindenki, aki már járt ebben a kis múzeumban, azt mondja, hogy nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is nagyon érdekes. Az idegenvezető elmagyarázza az alapvető programot, és érdekes tényeket közöl az admirális életéről. Itt vásárolhat pólókat és emléktárgyakat, hogy megőrizze emlékezetét elfogadható áron (50-70 rub.).).

A hozzászólások szerint a látogatóknak csak kellemes benyomásaik vannak. Nyitva keddtől vasárnapig (10:00-17:00). Nagy előnye a hangulat. A múzeum mennyezete alatt lécek és vitorlák vannak, és a hajó oldalait nagy részletességgel rekonstruálták. Itt megtanulhatod, hogyan kell tengeri csomót kötni, és még az orosz tengerészek által használt zászlójelzéseket is megkülönböztetheted… A jegyek ára 100 rubel.

Cím: ul. Lunacharskogo v. 43

Múzeum “Ház a Novinszkaján”

A látnivalók értékelése: 4.8

A város legrégebbi múzeuma, 1919-ben nyitotta meg kapuit. A huszadik században többször is feloszlatták, de aztán újra megnyitották. Most Oroszország egyetlen múzeuma a vidéki polgárság mindennapi életének múzeuma. Egyedülálló abban a tekintetben, hogy néhány év alatt 3 helyszínről 18-ra bővült.

A fő kiállítások: A tartományi bank és a bankigazgató lakása. Ezeket aztán interaktív múzeumok egészítették ki: A Romanov-szög, A Romanov-bárány, A Romanov-birka és társai. Az egész gyűjtemény a polgárság életmódjának történetét meséli el. Egyébként ezek a falak a bank és a bank lakásának vezetője számára szolgáltak. Tehát minden “valós eseményeken” alapul.

Olvasson tovább  15 Top látnivalók Vyshney Volochok városában

Nyitva keddtől vasárnapig (10:00 – 17:00). Hétfő – szabadnap. A szobák rendkívül tágasak, és soha nem zsúfolt. A belépőjegy ára mindössze 100 rubel. A közelben van egy nagy parkoló, ahol hagyhatja az autóját, és egy kávézó, tökéletes egy kis pihenésre a kirándulás után.

Cím: ul. Lenina, v. 52

Múzeum Kozmosz im. .. Tereshkova

A látnivaló értékelése: 4.7

V.V. Tereshkova nevét viselő űrmúzeum Tereshkova

Ha többet szeretne megtudni a világ első nőjének űrrepüléséről, V.. Ha többet szeretne megtudni a Tereshkova nő történetéről, akkor javasoljuk, hogy látogasson el a Csiolkovo nevű helyre. Nikulszkoje (Tutaevszkij kerület). Itt olyan kiállításokat talál, amelyek lehetővé teszik, hogy végigkövethesse egy hétköznapi orosz nő útját, aki az “évszázad asszonyának” igazi megtestesítőjévé vált.

A múzeumkomplexum a Tereshkov család mindennapi életét rekonstruáló falusi házból, a fő kiállítóteremből és az előcsarnokból áll. Itt beülhetsz egy űrhajós székbe, és még egy igazi űrhajós sisakot is felpróbálhatsz.

Nagy előnye a múzeum területén található parkkomplexum. Itt sétálhat, és akár piknikezhet is szendvicsekkel és italokkal. Ingyenes belépés 7-16 éves korú gyermekeknek. A jegy ára felnőtteknek 70 RUB. A nappali tagozatos diákok és nyugdíjasok számára kedvezmények vehetők igénybe.

Cím: ul. Centralnaya, v. 42

Zatsepin birtok

A látnivaló értékelése: 4.6

Ha érdekli az orosz kultúra és történelem, ajánljuk, hogy látogasson el erre az oldalra. Ez egy tipikus orosz kastély az óvárosban található. A főépület (lakóház) a 19. század első felében épült, így tökéletesen rekonstruálja a nemesi stílusokat.

Nemcsak szépsége, hanem érdekes történelme miatt is vonzó hely. Korábban nemesek tulajdonában volt, később sebesült katonák gyengélkedőjévé építették át. A kastélyban zeneiskolák és klubok épültek. Ma ez egy magánmúzeum Tutaevben.

A kastély területén láthat egy juhnyájat Romanov birkákkal, és megismerkedhet a 19. század eleji házak belsejével. Egyébként a főépületben van egy szálloda. A hely éjjel-nappal nyitva van, de azt tanácsoljuk, hogy a reggeli és esti órákban jöjjön, amikor kevesebb ember van itt.

Cím: ul. A kereszt helye, r. 45

Tutaev legjobb építészeti látnivalói

Tűzoltóság

Látvány értékelése: 5.0

Tűzoltótorony

Ha érdekli az építészet, az első hely, amit Tutaevben érdemes felkeresni, a Tűzoltóház. Amikor 1912-ben épült, ez volt a város legmagasabb épülete. A látványosság teteje alatt egy kilátóterasz található, ahonnan 25 m magasságból az egész területet látni lehet.

Az objektumot már nem használják rendeltetésének megfelelően, de mint építészeti műemlék a város védelme alatt áll. Maga az épület 4 emeletes, egy kis felépítménnyel, amely egy csonka piramisra hasonlít. A tűzoltótorony a város történelmi részén – a Bazarnaja téren – található.

Ezen a helyen nemcsak nappal, hanem éjszaka is gyönyörű képeket készíthet. 2018 óta világítás van. Ha több érdekes információt szeretne megtudni, javasoljuk, hogy vegye igénybe egy idegenvezető szolgáltatásait. A helyszínen minden megtalálható, amire szükség van ahhoz, hogy a városra nagy magasságból biztonságos panorámát élvezhessünk.

Cím: Lenin str. Lenin str. 59/8

Vagin kereskedő háza

A látnivalók értékelése: 4.9

Vagin kereskedő háza

A Vagina kereskedő háza a XIX. században épült tatai kastélyok egyik kevés példánya. A látogatás során lehetőség nyílik a korabeli lakószobákat reprodukáló kiállítások megtekintésére. Itt van az étkező, a nappali és a hálóterem. A legfigyelemreméltóbb egy kereskedő boltjának másolata, amely a korabeli árukat (például a rigai balzsamot) reprodukálja.

Májustól szeptemberig két imádnivaló Romanov bárány él a ház területén. Örömöt szereznek mind a város lakóinak, mind a múzeumkomplexumot látogató vendégeknek. Érdekes, hogy maga a ház alaprajza és belseje változatlan maradt. Lehetővé teszi, hogy teljesen elmerüljön a kor hangulatában, és többet tudjon meg a kereskedők életmódjáról.

A kápolna keddtől péntekig (08:00-17:00) és szombattól vasárnapig (10:00-17:00) tart nyitva. Hétfő – szabadnap. Egyetlen jegy ára idegenvezetés nélkül 50 rubel. (gyerekeknek) és 80 rubel. (felnőtteknek). A kirándulás interaktív pillanatokkal csak 350 rubelbe kerül., és egy látogatás a Romanov birkák 30 rubelben. az embertől. Kedvezmények diákoknak, nyugdíjasoknak és Nagy Honvédő Háború veteránjainak.

Olvasson tovább  24 legjobb látnivaló itt: Kolomna

Cím: ul. Lunacharskogo, d. 38

Tutaev legjobb templomai és templomai

Voskresensky székesegyház

A látnivalók értékelése: 5.0

Voskresensky székesegyház

Ez a hely egyedülálló, mivel 1652 és 1678 között épült. A katedrális ettől kezdve a mai napig használatban van. Ez az egyik olyan hely, amelyet nem pusztítottak el a szovjet uralom alatt. Ma is működő templomként működik.

A templom fő díszítése – XVII. századi freskók. A székesegyház belső falai teljesen be vannak borítva velük. A freskók az Ó- és Újszövetség különböző részleteit ábrázolják. Van egy régi, aranyozással díszített ikonosztáz. Maga a katedrális kívül és belül is nagyon szép, ezért a város legtöbb városnéző programjában szerepel.

Ha érdekli a vallás, láthat ókori ikonokat (XV-XVI. sz.). Sok látogató szerint a hely erős benyomást kelt. A kilátás a harangtoronyból a város másik oldalára lélegzetelállító. A székesegyház fő ereklyéje a Megváltó csodálatos ikonja. Azt mondják, hogy itt bölcs papok dolgoznak, és a nehéz pillanatokban mindig lehet tőlük tanácsot kérni.

Cím: ul. Sobornaya utca, 13A. 13

Kazan Transfiguration templom

A látvány értékelése: 4.9

Kazáni Szűzanya átváltoztatásának temploma

Ez a székesegyház 1758-ban épült az Átváltoztatás templomának helyén. Három szintből áll, ahol vannak “hideg” és “meleg” templomok, valamint egy hely a refektórium számára. A harangtorony a főépülettől kis távolságra található.

Az egyház nem működött a szovjet uralom alatt. Ez egy sörgyár helyszíne volt.A katedrálisban még mindig láthatók az ősi festmények töredékei. A fő szentélyben a kazanyi Szűzanyának szentelt ikon található.

A templom a Volga partján található, így még a legmelegebb napon is hűvös van bent. Sokan megjegyezték, hogy felújításra szorul, ezért 2020 augusztus-szeptemberére tervezik. Egy jó hely, hogy tükrözze a kultúra és a történelem Tutaev.

Cím: ul. A hely a Volzhskaya naberezhnaya utca 3. szám alatt található. 25

Az Annunciáció temploma

Látványminősítés: 4.8

A Boldogságos Szűz Mária Nagyboldogasszony Temploma

Itt található Oroszország legnagyobb ikonja (2×4 m), a Megváltó képe, ezért mindenképpen érdemes meglátogatni ezt a helyet. A templom a Volga folyó jobb partján található, és 1660-ban építették moszkvai építészek. Különböző időszakokban a Szovjetunió “Karen Demirchyan” klubjának adott otthont. Sztálin, majd pékségek és raktárak.

2001 óta folyamatosan tart liturgikus istentiszteleteket és liturgiát. A templom részt vesz az éves keresztúti stációkon. A fő ereklye – a csodatevőként tisztelt Boldogságos Szűz Donskoi ikonja. Azt mondják, hogy 1771-ben megmentette a település lakóit a pestistől (pestisjárvány Oroszországban).

Cím: ul. Jaroszlavszkaja, v. 24

Szent Kereszt székesegyház

A látnivaló értékelése: 4.7

Szent Kereszt székesegyház

A helyet a Kereszt felmagasztalásának székesegyházának nevezik, “amely a bástyában van”. Az építkezés több mint 40 évig tartott, így a templomot csak 1658-ban szentelték fel. A székesegyház falait kosztromai mesterek festették, de műveik a mai napig nem maradtak fenn.

A templom jellegzetessége az ezüstös kupolák, amelyek a katedrálisoknál meglehetősen ritkák. Amikor a szovjetek átvették a templomot, az összes ikont elvitték. A terület a 20. század elejéig romos állapotban maradt, amikor részben helyreállították és átadták a plébániának.

Sokan azt mondják, hogy a helyet egy nagyon kellemes gondozónő vezeti. Nemcsak a templomról, hanem magáról a városról is részletesen beszámol. Belül néhány falfreskó megmaradt. Elég hangulatos hely, amit ajánljuk, hogy látogasson el.

Cím: ul. Krasznoarmejszkaja v. 47

Szentháromság templom

Látványosság értékelése: 4.6

Szentháromság templom

Ez az egyik legegyszerűbb és legszerényebb templom a városban, de a helyiek és a látogatók visszajelzései alapján felvettük a rangsorba. A templom tágas termekből áll, amelyek nagyszámú ember befogadására alkalmasak. A városon kívül található, de ettől még az emberek szívesen látogatják a templomot.

Kellemes itt órákat eltölteni, egyedül lenni önmagunkkal, kikapcsolódni a nyüzsgésből, és választ találni a nehéz kérdésekre… Bár a templomot a szovjetek lerombolták, helyreállították, és ma már rendszeresen tartanak benne istentiszteleteket. A főépület mellett található egy harangtorony, a tető fölött hagyma alakú kupolával.

Az emberek azt írják a véleményekben, hogy a terület nagyon tiszta és jól karbantartott, és a közelben történelmi helyek vannak. A templom megtekintése után tegyen egy sétát a környéken, és élvezze a helyi természet varázslatos szépségét.

Cím: ul. Fieldhouse

Legfőbb látnivalók Tutaev

Kompátkelés

Látványosság értékelése: 5.0

Kompátkelés

Tutaevben a komphajó nagyon népszerű a látogatók és a lakosok körében egyaránt. Az a tény, hogy a város a Volga két oldalán fekszik, és nincs hely, ahol a két partot össze lehetne kötni. Ezért döntöttek a helyi hatóságok egy átkelő építése mellett, amely később a város igazi nevezetességévé vált.

Olvasson tovább  11 legjobb kemping lámpák

A kompon utazva megcsodálhatja a város varázslatos panorámáját, a gyönyörű tájat és a varázslatos folyó természetét. A kikötőben két hajó közlekedik: a “Moszkva-102” személyszállító hajó és az “SP-44” teherkomp. Óránként mennek, szünet nélkül. Az utolsó hívás 18:30-kor lesz a jobb partról.

Viteldíj – körülbelül 30 rubel., kártyaelfogadás (készpénz/nem készpénz). Kerékpárokat, motorkerékpárokat és akár autókat is magával vihet, de térítés ellenében. Mínusz – a töltés rendezetlen környéke.

Cím: ul. Volzhskaya Naberezhnaya, 9. 684

Baranki múzeum

A látnivaló értékelése: 4.9

Ha még mindig azt hiszi, hogy Tutaev csak a Romanov-birkákról és a körmökről híres, akkor sajnos téved. A város történelmében, kultúrájában és életében különleges helyet foglalnak el az édességek. Ezért van egy ramen múzeum, több száz kiállítási tárggyal. A kiállításra a helyi pékek készítették őket.

A múzeumban tett látogatás során gyönyörű birkákat, érméket, szögeket, sőt Nagy Péter csizmájának másolatát is megtekintheti. Javasoljuk, hogy látogasson el ide gyerekekkel, hogy szórakoztató módon ismerkedjen meg a város és a régió történelmével. A barankit az ókorban egy különleges recept szerint készítették, de ez a mai napig nem maradt fenn.

A múzeum kiállítási tárgyai olyan valósághűnek és étvágygerjesztőnek tűnnek, hogy az ember legszívesebben megkóstolná őket. Néhány látogatónak azonban már sikerült! Egy újabb tárlatvezetés után a kiállítás munkatársai megtalálták a hiányzó tésztadarabokat Nagy Péter cipőjén. a múzeum keddtől péntekig (08:00-17:00) és szombattól vasárnapig (10:00-17:00) tart nyitva.

Cím: pl. A Lenin utca, Pervomaisky kerület, Lenin utca, Lenin str. 8/59

Tutaevsky kulturális és szabadidős park

Látványminősítés: 4.8

Tutaevszkij Kulturális és Szabadidős Park

Jó hely a gyermekekkel való kikapcsolódásra. Itt sétálhat a friss levegőn, és élvezheti a természeti szépséget. Itt minden megtalálható, ami egy jó nyaraláshoz szükséges: játszóterek a gyerekeknek, számos látnivaló, sétányok és padok.

A park nagyon tiszta és kényelmes, naponta többször takarítanak. A közelmúltban modern játszótérrel és biztonsági kamerákkal szerelték fel a nyaralók nagyobb biztonsága érdekében. Minden télen van gördeszkás részleg és kiváló jégpálya (korcsolyát lehet bérelni).

A parkban több múlt századi autó is található. Ha a Volga felé sétálsz, több látnivalót is láthatsz (pl. Admiral Ushakov és az Orosz Haditengerészeti Múzeum).Nagy előnye a néhány kávézó, ahol ízletes, olcsó harapnivalót kaphat.

Cím: ul. Sobornaya st. 40

Nikolina Gora síközpont

A látnivaló értékelése: 4.7

Egy gyönyörű és hangulatos hely azoknak, akik az aktív kikapcsolódást választják. Vannak pavilonok és kunyhók, amelyeket akár hosszabb időre is bérelhet. Van egy kis lejtő, egy olcsó kötélhúzó felvonó. A bérleti díjak elfogadhatóak, de szezonban előfordulhatnak sorok.

A síközpontban szauna is van, és korcsolyát is bérelhet. Sí- és snowboardoktatás a téli hónapokban tapasztalt oktatók vezetésével. Az üdülőhelyen rendszeresen tartanak szórakoztató rendezvényeket.

Az előnyök közé tartozik a segítőkész személyzet, a játszóterek és a grillezőhelyek. Átlagosan 20 emelkedés 300 rubelbe kerül. Diákok és nyugdíjasok számára kedvezményeket biztosítanak. Van egy kis tanulópálya a kezdők számára. Van egy kávézó, de az árak nem olcsóak, ezért sokan elvitelre viszik az ételt.

Cím: ul. A park a Komszomolszkaja utcában található. 64

Kilátó platform

Látványminősítés: 4.6

Javasoljuk, hogy a városnéző sétát a Tutaev kilátópontnál fejezzük be. A Volga jobb partján található, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a bal partra. Innen látható a fenséges Feltámadás székesegyház, a Megváltó templom és számos más ortodox műemlék (például a Szentháromság templom).

Ez a kilátópont a város egyik legszembetűnőbb nevezetessége. Mindig tele van emberekkel, különösen reggel és este. Gyakori fotózások és kirándulások. Ha van rá lehetőségük, érdemes megnézni a napfelkeltét. Ezek az emlékek sokáig veled maradnak.

A városnézés éjjel-nappal nyitva van. Nincsenek őrök és nincs belépési díj. Ami a hátrányokat illeti, sokan megjegyzik a régi és kényelmetlen lépcsőházakat, amelyek régóta esedékesek a felújításra.

Cím: Svobody tér. Lenin str. 8/61

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: