19 A legérdekesebb látnivalók Izsevszkben

Izsevszk hazánk fegyveres fővárosának számít. Ez ma Oroszország egyik legnagyobb lakott területe. A város nemcsak gyárépületek sokaságával büszkélkedhet, hanem kiváló múzeumi központokkal, színházi előadásokkal és kiváló műemlékekkel is. Jól felszerelt parkok és közparkok, valamint rengeteg szórakozóhely található. Értékelésünk megmutatja Önnek a legérdekesebb látnivalókat Izsevszkben.

A legérdekesebb látnivalók értékelése Izsevszkben

Jelölés hely mérföldkő értékelés
A legérdekesebb kulturális látnivalók Izsevszkben 1 Múzeum n.a. Schmidt. Kouzebay Gerd 5.0
2 Az Udmurt Köztársaság Opera és Balett Színháza 4.9
3 Udmurtia Orosz Drámai Színháza 4.8
4 Udmurt Köztársaság Nemzeti Színháza 4.7
5 Kalasnyikov Múzeum 4.6
A legérdekesebb szórakoztató látnivalók Izsevszkben 1 Udmurt Állami Cirkusz 5.0
2 Izsevszki Állatkert 4.9
3 Ludorvai Múzeumrezervátum 4.8
4 S. . Kirov Múzeum 4.7
5 Nyári kert Izsevszkben. Gorkij 4.6
A legérdekesebb építészeti látnivalók Izsevszkben 1 Udmurtföld fiainak és lányainak harci és munka dicsőségének emlékműve 5.0
2 A népek barátságának emlékműve 4.9
3 Izhik 4.8
4 A pelmeniek emlékműve 4.7
A legérdekesebb vallási látnivalók Izsevszkben 1 Szent Mihály katedrális 5.0
2 Alekszandr Nyevszkij székesegyház. 4.9
3 Iman Nury mecset 4.8
4 Kazáni Miasszonyunk templom 4.7
5 Örmény Apostoli Egyház 4.6

Izsevszk legérdekesebb kulturális látnivalói

Az első jelölés az izsevszki színházakat és múzeumokat foglalja magában.

A Puskin Szépművészeti Múzeum és a Puskin Állami Múzeum. Kuzebay Gerd Múzeum

A látványosság értékelése (Izhevsk): 5.0

Kuzebay Gerd Múzeum. Kusebay Gerd Múzeum

A múzeum gyűjteményei Udmurtia történelmi életének szenteltek. A népszerű kiállítások közé tartozik “A régió története a 15. századig”, “A vásár” és “Az udmurtok”. Összesen több mint 200000 tétel különböző területekről.

Ennek a helynek az előnye az anyagok változatos bemutatása és a rendkívül profi idegenvezetők, akik minden kérdésre válaszolnak, és nagy érdeklődéssel és logikusan felépített információkkal mesélnek. A Gerd Múzeumban megismerkedhetünk a köztársaság szokásaival. Kirándulás ára 300 rubel. Belépőjegy – 150 rubel.

Az Udmurt Köztársaság Opera és Balett Színháza

Látványosságok értékelése (Izsevszk): 4.9

Az Udmurt Köztársaság Opera és Balett Színháza

A színház épülete több mint 35 évvel ezelőtt épült. Avantgárd minimalista építészet. A tetőt hangszereket formázó szobrok díszítik. A színházi előadások új élményeket teremtenek és utánozhatatlan hangulatot közvetítenek.

A színházlátogatók a kiváló előadásokat és a tehetséges művészeket dicsérik. A jó hangulatot elrontja a parkolás hiánya. Mindenesetre ez a hely kiváló lehetőség lesz a szabadidő eltöltésére. Cím: Pushkinskaya ul. 221.

Udmurtia Orosz Drámai Színháza

A látványosság értékelése (Izhevsk): 4.8

Udmurtia Orosz Drámai Színháza

Az Arisztokraták első előadása 1935-ben került színre. Az épület az 1940-es évek elején leégett, majd máshová költöztették. 2011 óta foglal helyet a Gorkij utcában, ahol korábban az Izhmash Kulturális Palota állt.

Napjainkban ez az egyik legjobb színház Izsevszkben, amelynek előadásai az érzések és érzelmek széles skáláját adják. A közönség megjegyzi a hihetetlen zenekart, az épület gyönyörű belső terét és az elegáns díszítéseket. A színház más városok híres művészeivel dolgozik együtt. A repertoárról és a jegyek megvásárlásáról a színház honlapján tájékozódhat. A Mahacskala utcában található előadóterem főleg a Gorkij utca közepén található. Gorkij utca 71.

Olvasson tovább  7 A legjobb lakónegyedek Krasznodarban

Udmurt Köztársaság Nemzeti Színháza

Látványosságok értékelése (Izsevszk): 4.7

Udmurt Köztársaság Nemzeti Színháza

A következő helyen a Nemzeti Színház áll, amely Udmurtia kulturális életében az egyik legfontosabb helyet foglalja el. Az 1930-as években hozták létre. A repertoár többnyire nemzeti szerzők műveiből áll. Néha a világ minden táján népszerű színdarabokat adnak elő itt udmurt nyelven, fordításokkal.

A nézők csodálják a színészek őszinte színészi játékát, gyönyörű hangjukat és fergeteges táncukat. A színháznak sok rajongója van, akik egyetlen előadást sem hagynak ki. A színészeket előadások után virágokkal halmozzák el. Izsevszk vendégeinek meg kell látogatniuk a Nemzeti Színházat. Cím: M. Gorkij utca 73.

Kalasnyikov Múzeum

A látványosság értékelése (Izhevsk): 4.6

Kalasnyikov Múzeum

A komplexumot több mint 15 évvel ezelőtt nyitották meg. A kiállítási tárgyak a fegyveriparhoz és Kalasnyikov személyéhez kapcsolódnak. A csarnokokban történelmi és modern fegyverek láthatók. Lőtér, ahol fegyverekkel lövöldöznek.

Az épület kívülről kissé komornak tűnik. Belül a helyiségek tágasak és világosak. Az idegenvezető szívesen mesél a Kalasnyikov életéről és a kiállított tárgyakról. A múzeum a fegyverek kedvelőinek fog tetszeni. Különösen az erősebbik felének fog tetszeni, de a gyerekek unatkozhatnak. Cím: Borodina, 19.

A legérdekesebb szórakoztató látnivalók Izsevszkben

A kulturális és szabadidős tevékenységeket kedvelő turisták meglátogathatják az izsevszki cirkuszt, múzeumot és állatkertet. Sok élénk benyomást keltenek.

Az udmurt állami cirkusz

Látványosságok értékelése (Izsevszk): 5.0

Udmurt Állami Cirkusz

Az Izsevszki Cirkusz egy érdekes épületben kapott helyet, amelyet 16 évvel ezelőtt építettek egy moszkvai építész tervei alapján. Az épület eredeti megjelenésén kívül kiváló műszaki felszereltségéről is nevezetes. A cirkusz kínálja a leglátványosabb előadásokat. A színház befogadóképessége 1800 néző. Népszerű orosz sztárok gyakran lépnek fel a színpadon.

A látnivalók közé tartoznak az érdekes hangulatú előadások, a szép és kényelmes helyiségek. A hátrányok közé tartozik, hogy a jegyek drágák. Az egész családdal a cirkuszba menni meglehetősen költséges dolog, mivel az ajándéktárgyakra, ételekre, fotókra és játékokra is pénzt kell költeni. 136 Krasznoarmeiskaia utca.

Izsevszki állatkert

Látványosságok értékelése (Izsevszk): 4.9

Izsevszki állatkert

A minősítés egy viszonylag fiatal állatkerttel folytatódik, amelyet 2008-ban hoztak létre Udmurtia vezetőjének kezdeményezésére. Itt minden állat a természetes élőhelyéhez hasonló körülmények között él. Tágas szabadtéri ketrecekben vannak elhelyezve. Az állatkertben nincsenek szűk ketrecek. A látogatókat a rozmárok, medvék, tigrisek, farkasok és majmok lenyűgözik. Felnőttek és gyerekek nagy érdeklődéssel figyelhetik a ragadozó madarakat, fácánokat és tevéket. Rengeteg állat van, és a gyűjteményt folyamatosan bővítik.

A helyszínen számos olcsó kávézó található. Van egy nagy parkoló. Cím: Kirov utca 8. Munkaidő: 9-00-tól 21-00-ig. Bizonyos órákban oroszlánfóka bemutatókat tartanak. Minden eseményről az állatkert honlapján tájékozódhat.

Ludorvai Múzeumrezervátum

A látnivaló értékelése (Izsevszk): 4.8

Ludorvai Múzeumrezervátum

A “Ludorvai” múzeumkomplexum az azonos nevű falu területén található. Több mint 20 épületet foglal magában, köztük kastélyokat, gazdasági melléképületeket és falusi házakat. A rezervátum lehetőséget ad arra, hogy megismerkedjen az Udmurt Köztársaság kultúrájával, megkóstolja a nemzeti konyhát, és még folklórrendezvényeken is részt vegyen.

A múzeum és a környező természet a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt lenyűgözi. Érdeklődve fedezik fel a főzőeszközöket, malmokat és egyéb kiállítási tárgyakat. Dicsérik az olcsó és szórakoztató idegenvezetésekért, a vendégszerető személyzetért és a tiszta levegőért. Érdemes megemlíteni, hogy a rezervátum a szabad ég alatt található. Ezért jobb, ha jó időben megyünk ide. A komplexum a Zavyalovsky kerületben található.

S. Schmidtről elnevezett park. . Kirov utca

Látványosságok értékelése (Izsevszk): 4.7

Kirov Park

A Kirov Közparkot a 30-as években az izsevszki üzemek munkásai szervezték. Mindez idő alatt aktívan fejlesztett. Az állatkert itt található. A lakók görkorcsolyáznak és kerékpároznak, télen pedig síversenyeket és jégpályát szerveznek. A park az év minden szakában gyönyörű. Találkozhatsz mókusokkal és piknikezhetsz a zöld fűben.

Olvasson tovább  A 13 legjobb gyógyfürdő Abháziában

A helyszíni mosdók térítés ellenében vehetők igénybe. Nincs sok pad és urnafülke, de rengeteg frissítőpont és gyermekszórakoztató lehetőség van. Ünnepnapokon ünnepi rendezvényeket tartanak itt. A hely a város bármely pontjáról könnyen megközelíthető. Rossz időben kevés a tennivaló. A park 23.00 óráig tart nyitva. Koordináták: Kirova utca 8.

Gorkij nyári kert. Gorkij

A látványosság értékelése (Izhevsk): 4.6

Gorkij nyári kert

Az Izsevszkij-tó partján van egy kert, ahol 1917 előtt csak a tábornoki ház lakói sétálhattak. Ma mindenki ide mehet. A kertben Makszim Gorkij emlékműve és egy rotunda található. Nagyszerű hely a gyerekekkel való időtöltésre. Vannak itt fuvarok. A legtöbb alkalmas a fiatalabb látogatók számára. Ha akarsz, lovagolhatsz pónin.

A felnőttek szeretik az óriáskereket, amelyek sokkal magasabbak, mint az előzőek. Rengeteg pad, szökőkút és gyönyörű növényzet található itt. A kert 10-00 és 21-00 között tart nyitva. A parkba a belépés ingyenes. A menetjegy átlagos ára 100 rubel.

A legérdekesebb építészeti látnivalók Izsevszkben

A következő jelölés olyan nevezetességeket tartalmaz, amelyek nemcsak a város védjegyei, hanem kulturális és építészeti kincsek is. Mindegyikük színes és változatos. Érdemes fényképezkedni a hátterükkel szemben.

Udmurtföld fiainak és lányainak harci és munka dicsőségének emlékműve

A látványosság értékelése (Izhevsk): 5.0

Udmurtföld fiai és lányai katonai és munkás dicsőségének emlékműve

Az emlékművet 1967-ben állították fel. Szerzője B. Kozlov szobrász volt. Farkasok. A katona alakja egy márvány talapzaton áll. A feje fölött egy zászló lobog. Szigorúan néz előre. Egy beton sztélén harcosok, egy anya és fia, valamint egy acélmunkás látható. Az emléktáblán a Szovjetunió Udmurtia Hőseinek dombornyomott nevei láthatók.

Minden fesztiválon virágokat helyeznek el az emlékműnél. Itt békés gyűléseket tartanak. Az örök lángot kadétok és katonák őrzik… Az emlékmű egy egész komplexum, amely a büszkeség és a csodálat érzését kelti. Az Október 50. téren található.

Népek barátsága emlékmű

A látványosság értékelése (Izhevsk): 4.9

Népek barátsága emlékmű

A “Népek barátsága” emlékművet 1972-ben avatták fel. Az Udmurtia Oroszországhoz való csatlakozásának 400. évfordulója tiszteletére emelték. A magas sztélé bélelt rozsdamentes acélból készült. Munkásokat és parasztokat ábrázoló domborműveket tartalmaz. A környék gyönyörűen parkosított. Az emlékmű este ragyog. Az emlékművet a népnyelvben “Kulakova sílécének” nevezik. Alakja két függőleges sílécre hasonlít. Kulakova, az olimpiai bajnok, aki nem sokkal az emlékmű leleplezése előtt 3 aranyérmet nyert.

Ezt az építményt egyszer jelölték Oroszország hét csodája versenyre. Az izsevszki lakosok úgy gondolják, hogy az emlékmű segíthet a helyes döntésben egy nehéz helyzetben. Álljon vele szemben, és gondolatban háromszor mondja ki a kérdést. Hamarosan rájön az ember, hogy mit kell tennie. A központi kerületben található.

Izhik

A látványosság értékelése (Izhevsk): 4.8

Izhik

Egyszerűen nem hagyhattuk figyelmen kívül a szép emlékművet, amely egy fegyverforgató kaftánt viselő fiú alakját ábrázolja. A sünt a város kabalájának tekintik. A sapkáján a régió szimbólumaként is ismert csipkebokor-ág található. Vasból öntötték, amelyet az izsevszki lakosok hoztak. Az emlékművet 2010-ben avatták fel.

Talán minden helyi lakosnak van egy fotója ezzel az emlékművel. A városba látogatók sem mennek el a szobor mellett. A környezet egyértelműen beruházást igényel. A szökőkút és a sétány pusztulóban van. Az Izhik a város központi terén található, nem messze a rakparttól.

A pelmeniek emlékműve

Látványosságok értékelése (Izsevszk): 4.7

Pelmeni emlékmű

Az izsevszki lakosok szeretnek pelmenit enni. Ennek az egyedülálló emlékműnek az ötlete A. I. Strzhalkovsky művészé volt. Shklyaeva. Az emlékmű egy nagy, három méteres villa, amelyre egy 0,6 m átmérőjű kis gombóc van felfűzve. A szerkezet közvetlenül egy virágágyásban található.

Olvasson tovább  Kanada 17 legjobb látnivalója

A városlakók körében igen népszerű látványosság. Az izsevszki vendégek nagy érdeklődést tanúsítanak iránta, és nem hagyják ki a lehetőséget, hogy fényképet készítsenek mellette. Ezért ajánljuk minden látogatónak, hogy nézzen meg egy egyedi szobrot és kóstolja meg a helyi gombócokat. Cím: V. A templomot a múlt század elején építették a Krayeva utca 35A szám alatt.

A legérdekesebb vallási látnivalók Izsevszkben

Izsevszk lakói multinacionálisak, így a városban különböző kultúrák vallási templomai vannak. Különböző időpontokban épültek. A legérdekesebb katedrálisokkal és templomokkal a minősítés utolsó jelölésében ismerkedhetünk meg.

Szent Mihály székesegyház

Látványosságok értékelése (Izhevsk): 5.0

Szent Mihály székesegyház

A múlt század elején épült templom megnyitja a kategóriát. A forradalom után az épületben múzeumot nyitottak. 1937-ben a székesegyházat teljesen lebontották, és csak 12 évvel ezelőtt építették újjá. Ezt a helyet II. Alekszij pátriárka szentelte fel. Nagyon szép külsővel rendelkezik. Olyan egyedi stílusban épült, amely nem gyakran látható hazánkban.

Az Orosz Föderáció több városa is befektetett ebbe a templomba. A harangokat például voronyezsi mesteremberek öntötték. A székesegyház belső díszítése csodálatra méltó. Az ikonok egy része a moszkvai Megváltó Krisztus templom ereklyéinek másolata. Péter és Fevronia Murom kápolnája látható egy nagy templomban. Cím: Karla Marksa utca 222.

Alekszandr Nyevszkij székesegyház.

Látványosságok értékelése (Izsevszk): 4.9

Alekszandr Nyevszkij székesegyház

A következő a rangsorban a templomépítészet emléke. A 19. század elején emelték. Az épületet klasszikus stílusa és ünnepélyes formavilága jellemzi. Mozi dolgozott az épületben a 30-as években. A 90-es években újraindították az istentiszteleteket, és az épületet felújították.

A város vendégei megcsodálják a templom kegyelmét és luxusát. Sokan úgy vélik, hogy ez Oroszország egyik legszebb katedrálisa. Sok ember számára van hely. Itt mindig zsúfolt a hely. Helyszín: Maksim Gorkij, 66.

Iman Nury mecset

Látványosságok értékelése (Izsevszk): 4.8

Iman Nury mecset

A város első mecsetje a múlt század közepén épült. A muszlim templomok azonban nem tudták befogadni a hívők teljes számát. Ezért döntöttek úgy, hogy építenek egy másikat. Az építkezés 18 millió rubelbe került, amelyből kettő magánszemélyektől és jogi személyektől érkezett. Jelentős hozzájárulást nyújtottak az idős egyháztagok, akik megtalálták a helyszínt, és akiket jótevők támogattak.

Az Iman Nury mecsetet 2012-ben avatták fel. Eklektikus megjelenése és kortárs formái a környezetének legjellegzetesebb vonásai közé tartoznak. A magas minaret úgy néz ki, mint egy űrrakéta. Az épület körül sok virág van ültetve, tiszta és jól karbantartott. Helyszín: M. Baku, 53 Petrov Street, Baku, Azerbajdzsán.

Kazanyi templom az Istenszülő ikonjáról

A látványosság értékelése (Izhevsk): 4.7

A kazanyi Istenszülő ikon temploma

A rangsorban az ortodox egyház következik, amely vasárnapi iskolával és vallási katekizmusoktatási osztállyal rendelkezik. Hétvégenként udmurt nyelvű istentiszteleteket tartanak itt. 2009-ben könyvtárat építettek. A hívek tisztelegnek a templomi szentélyek előtt. Ezek között vannak Szanákszári Fjodor ereklyéi és a Gyógyító ikonja.

Az épület téglából épült. Fákat ültetnek köré. A templomban a nyitott munkák és a bensőséges légkör miatt dicsérik. Az épület a Szent Mihály-székesegyház közelében található, és eredetileg kápolnának tervezték. Cím: Karla Marksa utca 220.

Örmény Apostoli Egyház

A látványosság értékelése (Izhevsk): 4.6

Örmény Apostoli Egyház

Egy többfunkciós spirituális és kulturális komplexum, ahol minden örmény gyermeket és keresztényt megkeresztelnek, teszi teljessé a túrát. Könyvtár és nemzeti iskola. A templom ajtajai mindenki számára nyitva állnak, függetlenül a hitétől. A templomot a közösség pénzéből építették.

A komplexum az ősi és távoli múltat szimbolizálja. Az örmény népirtás áldozatainak emlékművét is magában foglalja. Az épületet körülvevő gyönyörűen parkosított terület egy igazi gyönyör. Azonnal érezni, hogy minden szeretettel történik. Helyszín: október 10., 55K1.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: