20 fő látnivalók Gatchina

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem tekinthető vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt kérdezzen meg egy szakembert.

Hotchino falu első dokumentált említése, amely később Gatchina várossá nőtte ki magát, 1500-ra datálható. A következő 250 évben pedig kevéssé ismert föld volt, amíg Nagy Katalin Orlov hercegnek nem adományozta. Azóta virágzott, és ma Szentpétervár egyik legérdekesebb külvárosa. Szakértőink összeállították Gatchina legjobb látnivalóinak értékelését. Jó olvasmány.

Gatchina legjobb látnivalóinak értékelése

JelöléshelynévÉrtékelés
Gatchina legjobb építészeti látnivalói1Gatchina Grand Palace5.0
2Connetable tér4.9
3Vénusz pavilon4.8
4Priory Palace4.7
5Amfiteátrum Gatchinában4.6
6Palota-park együttes4.5
7Ptichnik pavilon4.4
A legjobb természeti látnivalók Gatchina1Palace Garden5.0
2Zverinets park4.9
3Park Sylvia4.8
4Eagle’s Grove Park4.7
5Priory Park4.6
A legjobb vallási látnivalók Gatchina1Pokrovszkij székesegyház Gatchina5.0
2Mindenszentek templom4.9
3Szent Miklós templom4.8
A legjobb kulturális látnivalók Gatchina városában1Gatchina Állami Múzeum-Rezervátum5.0
2Kerek Riga4.9
3Birch Cabin4.8
4Púpos híd4.7
5Az első orosz tengeralattjáró emlékműve4.6

A legjobb építészeti látnivalók Gatchina városában

Gatchina Grand Palace

Értékelés: 5.0

Gatchina Grand Palace

Az építészeti látnivalók listájának élén a gácsi Nagy Palota áll, ahol a királyi család szívesen töltötte szabadságát. A vidéki ház építése 1776-ban, Orlov gróf uralkodása idején kezdődött. Az épület megtervezésére és irányítására egy olasz építészt kértek fel, aki a klasszicizmus stílusában tervezte az épületet. A palota csak 1781-ben készült el.

Azóta többször átépítették. A palota a második világháborúban részben elpusztult. A műemlék helyreállítása pedig még mindig nem fejeződött be. A palota egy dombon áll az Ezüst-tó felett. Grigorij Orlov halála után I. Pál lett a tulajdonos. Ekkor épült az épülethez a bástya és egy kert.

Connettable tér

Értékelés: 4.9

Connetable tér

A második pozíció a Connettable tér, amely a palota közelében, a Gatchina Park bejáratánál található. Összeköttetésben áll a Mészkert és a sugárúttal. Ez I. Pál császár francia stílusú parkegyüttes iránti szenvedélyének egyik megtestesítője. A 18. század végén Conde herceg zöldövezetének látogatása vezetett egy hasonló terület kialakításához Gatchinában.

A Connetable tér és egyes részei még majdnem egy évig folytak. Van például egy 32 méter magas központi sztélé, amely 640 tonnát nyom. Ezenkívül az együttes több olyan elemet is tartalmaz, amelyek a gnómont alkotják. Az obeliszk azonban részben megsérült, és újjászületése megkezdődött. A gránit jellegéből adódóan rendszeres felújítási munkálatokra van szükség.

Vénusz pavilon

Értékelés: 4.8

Vénusz pavilon

Szerelem-sziget a tó partján: itt található Gatsina harmadik nevezetessége. Ez az építészeti objektum I. Pál uralkodása alatt jelent meg a kastélyparkban. A cár egy franciaországi körútja során észrevett egy hasonló építményt. 1791-ben kezdődött., és 2 évvel később elkészült a Vénusz pavilon. A vízparton épült.

A homlokzatot kifejezetten klasszikus stílusban díszítették. Például tornácot és oszlopcsarnokokat építettek be. És van egy parapet hálóval körülvéve, és a boltívek közé néhány medaliont helyeztek el. Ez a templom teljesen fából készült. Belül csak néhány szoba van. A Vénusz pavilonhoz a gácsi kastélyparkban található hídon keresztül lehet eljutni.

Priory Palace

Értékelés: 4.7

Priory Palace

A negyedik helyet a gácsinai látnivalók rangsorában a Fekete-tó partján található Priory Castle foglalja el. Az épület 1799-ből származik, amikor Conde herceg I. Pált látogatta meg. Miután a Nagy Forradalom alatt gyakorlatilag mindent elvesztett, az orosz császárnál keresett menedéket. És a perjelpalota épült hozzá.

Ez egy egyedülálló építmény az országban, mivel nincs más hasonló, földmunkával épített építmény. Maga a palota azonban nem hasonlít a klasszikus szentpétervári rezidenciákra. Leginkább egy hagyományos kolostorhoz hasonlít. Az aszkézis belül is megfigyelhető. A palota alatt van egy átjáró a gácsi császárok rezidenciájára.

Gatchina Amfiteátrum

Értékelés: 4.6

Gatchina Amfiteátrum

A parkművészet fénykora Európában és Oroszországban a 18. század végén kezdődött. És szinte kötelező attribútum abban az időben volt a romok zöld területeken, ami antikvitást adott az építéshez. Erődöket, sőt páholyokat is használtak erre a célra. 1797-ben a Gatchina Palota parkját egy amfiteátrummal egészítették ki. A Sas-oszlop közelében helyezték el. Elsősorban I. Pál szórakoztatására épült.

Ezt a körülbelül 65 méter átmérőjű, kör alakú arénát bástya veszi körül. Előadóteremként használták. Jelenleg az amfiteátrum romjai, mivel a tizenkilencedik század közepén újították fel utoljára. A Krasznoarmeisky sugárúton található.

A kastély és a park együttese

Értékelés: 4.5

Palota-park együttes

A kategória hatodik helyezettje a kastély és park együttes. Ez az egyik legambiciózusabb objektum az országban. És gyakorlatilag a régió minden érdekes látnivalója megtalálható itt. A terület csaknem ¼-ét két víztest foglalja el: az Ezüst- és a Fehér-tó, valamint több folyó. Partjait részben megművelték a mérföldkő kialakulása során.

Gatchina szinte minden objektumára csodálatos kilátás nyílik. A kastély és a parkegyüttes teljes területe mintegy 143 hektár. Ezen a helyen épült a nagy gácsi rezidencia. A terület egy részét pedig a legjobb orosz és európai mesteremberek és építészek művelték. Az eredmény a kecses angol kert.

A Baromfi Pavilon

Értékelés: 4.4

A Ptichnik pavilon

Ezt a látványosságot a XVIII. század végén hozták létre a Dvortsovy parkban. A Gatchina Pavilon egy épület, amelyet Andreyan Zakharov építész tervezett, aki leginkább az Admiralitás épületének tervezőjeként ismert. I. Pál halála miatt azonban az épületet nem tudták időben befejezni.

Számos díszítőelemet megőriztek. Ezen a területen egy U alakú épület található, kétszintes résszel és kompakt szárnyakkal. A főhomlokzatot hagyományos portálok díszítik, az alsó részt pedig oszlopcsarnok díszíti. Sajnos a pavilon épülete 1983-ban súlyosan megrongálódott. És jelenleg csak a falak egy részét lehet tanulmányozni.

Gatchina legjobb természeti látnivalói

Palace Garden

Értékelés: 5.0

A palota kertje

Gatchina fő természeti látványossága a Palotakert, amely az épületegyüttes része. A zöldterület pontosan a rezidencia körül van kialakítva, és úgy tartják, hogy ez az a hely, amelyet a turisták elsőként látogatnak meg. A kastély parkja a 18. és 19. századból származó gyönyörű építészet szép példája.

Ezt a zöldövezetet 1765-ben, Grigorij Orlov, a gácsinai gróf megbízásából alakították ki. A projektet a híres angol szakértő, John Bush készítette el. A tó körüli területen a kertész rengeteg ritka növényt ültetett, és számos építészeti műemléket épített. A Sas-oszlop és egy kis barlang is megmaradt közöttük. A parkot többször is fejlesztették.

Zverinets Park

Értékelés: 4.9

Zverinets Park

A második helyet a természeti látnivalók értékelésében a Zverinets nevű parkja foglalja el. A város fő zöldterületétől kissé északra található. Teljes területe körülbelül 340 hektár volt. A területet II. Katalin és az illusztris Orlov gróf alatt fejlesztették ki, aki nagyra értékelte a vadászatot. “A Zwierzyniecet elsősorban természetvédelmi területnek tervezték.

Számos állatot, köztük nagyon ritka fajokat engedtek szabadon a területén, tágas farmokon belül élve. És miután Orlov meghalt, Pál császár hozott ide egy tevét… A “Zverinets” az ő irányítása alatt nyerte el hagyományos elrendezését, majd számos érdekes tárggyal egészült ki.

Sylvia Park

Értékelés: 4.8

Sylvia Park

Ez a gácsinai látványosság francia gyökerekkel rendelkezik. A zöldterület a gácsi kastély- és parkegyüttes részét képezi. Viszonylag kis mérete ellenére – mindössze 17,5 hektár – nagyon érdekes terület, ahol sétálni lehet. Ezt a területet a francia kultúra nagy tisztelőjének, I. Pálnak a parancsára hozták létre. Az országot járva látott egy hasonló területet Shantayiban.

Ez a parkterület szigorúan tervezett. Az építész és a tájépítész több radikális hármas módszert alkalmazott. Az eredmény Gatsina egyik legszebb látnivalója, ahol a császár sok időt töltött. Közel 8 évet töltöttek a park létrehozásával.

Orlov’s Grove Park

Értékelés: 4.7

Orlov's Grove Park

Gatchina természeti látnivalóinak rangsorában a negyedik helyet a park foglalja el, amelyet a település jótevőjének, II. Nagy Katalin kedvencének tiszteletére építettek. A város zöldterületeinek listáján szerepel. A mérföldkő építésének alapja egy olyan ösvényhálózat volt, amely bonyolultan egymásba fonódó utakat alkotott.

A parkot I. Pál alatt, Orlov gróf halála után alakították ki. Ekkor jelent meg a liget északi részén egy kis vadászkastély, amelyet Rinaldi építész segítségével építettek. A 19. században a nevezetességet átnevezték, és magát a várat részben lebontották. 1956-ban az Orlovka liget területén létrehozták a Nukleáris Fizikai Kutatóintézetet. Jelenleg ez Gatchina egyik legnépszerűbb üdülőhelye.

Priory Park

Értékelés: 4.6

Priory Park

A gácsinai természeti látnivalók rangsorában az utolsó látnivaló a Priory Park. Ez a zöld terület összesen mintegy 150 hektár, és itt található az azonos nevű palota-múzeum is. A helyszín azonban nem része a gácsinai kulturális rezervátumnak.

A tereprendezés során a Zwierzyniecből egy területet különítettek el. A park pedig Gatsina I. Pálnak való átadása és a palota építése után kapta mai nevét. A tervezéshez Hecket tájépítész szakembert hívták segítségül. A parkterület kialakítása során a Fekete-tavat jelentősen elmélyítették, és számos sétaútvonalat alakítottak ki.

A legjobb vallási látnivalók Gatchina

Pokrovszkij székesegyház Gatchina

Értékelés: 5.0

Pokrovszkij székesegyház Gatchina

A rangsorban az első helyen a gácsinai Közbenjárás székesegyház áll. Ez a vallási műemlék a legnagyobb a Leningrádi területen. A XIX-XX. század fordulóján épült. És a projekt kidolgozásakor a szerzők megpróbálták megtestesíteni a hagyományos orosz stílus helyreállításának gondolatát. A nehézségek azonban nem tették lehetővé, hogy a projektet úgy fejezzék be, ahogyan az építész szerette volna.

A székesegyház egy régi faház helyén épült, amely egy apácazárdához tartozott. A befejező munkálatokat azonban az első világháború és a forradalom miatt nem lehetett befejezni. A homlokzatot csak 2011-ben fedték be jó minőségű vakolattal. A templomban csak 1991-ben kezdődtek meg az istentiszteletek.

Mindenszentek templom

Értékelés: 4.9

Mindenszentek temploma

Gatchina spirituális látnivalóinak rangsorában a második helyen a Mindenszentek temploma áll. Története 1851-re nyúlik vissza, amikor a városban új temető épült, és mellette egy kompakt kápolnát emeltek. A hagyományos pszeudorosz stílusban, téglából épült templom azonnal fontos nevezetességgé vált. Így állt a II. világháború közepéig, amikor egy tüzérségi támadás lerombolta a templom kupoláját.

A park nehéz állapota ellenére 2015 óta ismét tartanak itt istentiszteleteket. A külsőt alkotó fő elemek az egyhajós címertemplom egy oldalkápolnával és egy harangtoronnyal, amelyet fokozatosan restaurálnak. A Mindenszentek temploma a gácsinai Sztancsionnaja utcában található.

Szent Miklós templom

Értékelés: 4.8

Szent Miklós templom

A kategória harmadik helyét a Szent Miklós-templom foglalja el. Miután Pál császár hatalomra került a városban, a protestáns gyülekezeti tagok száma drámaian megnőtt. 1793-ban egy kis fatemplomot építettek számukra, amelyet később Szent Péter és Szent Pál tiszteletére szenteltek fel. Nicholas. Építészetileg egy nagyon gyakori 19. századi lutheránus imaház példája.

A műemlék építéséhez hagyományos helyi anyagot, barna mészkövet használtak. Belül pedig a lehető legszerényebb és legvilágosabb, tiszta és szép falakkal és fából készült székekkel vonzza a turistákat. Sajnos a szovjetek alatt részben kifosztották. Később pedig sportiskolaként használták.

A legjobb kulturális látnivalók Gatchina városában

Gatchina Állami Múzeumrezervátum

Értékelés: 5.0

Gatchina Állami Múzeum-Rezervátum

A gácsi kulturális látnivalók kategóriájában az első helyet az Állami Múzeumrezervátum foglalja el, amely gyakorlatilag a birtok egész területét foglalja magában, hatalmas számú palotával, amelyeket a XVIII. században hoztak létre. Az épületet 1917-ben nyitották meg az Ideiglenes Kormány parancsára, a látogatókat 1918-ban engedték be. A palota és az együttes az évek során súlyosan megrongálódott.

Csak az 1980-as években építették újjá. Gatchina szinte minden főbb látnivalója a múzeumrezervátum területén található. Területe körülbelül 150 hektár. Jelenleg restaurálási munkálatok folynak, például a hidakat részben újjáépítették.

Kerek Riga

Értékelés: 4.9

Kerek Riga

A rangsor második helyét a Kerekháza foglalja el, amely Gatsina legrégebbi fennmaradt épülete. A Kerekegyháza a 18. század közepéről származik, vagyis még azelőtt, hogy a várost átadták volna Orlov grófnak. Úgy vélik, hogy a svédek építették erődítményként, vagy egy későbbi időpontban.

Építészetileg a Round Riga egy pár kör alakú, körülbelül 32 méter átmérőjű kőfalpár. A központi objektum valamivel magasabb, mint a körülötte lévő erődítmény, és a falakon hagyományos sáncok találhatók. A gazdasági épületekhez I. Pál uralkodása idején kerekházat építettek, és 1852-ben tűzvész pusztított. A nevezetességet azonban gyorsan helyreállították. A 4-es vagy a 21-es buszjárattal lehet eljutni oda.

Birch Cabin

Értékelés: 4.8

Birch Cabin

Ez a gácsinai nevezetesség a város Palotaparkjában található monumentális portál, a “Maszk”, és egy kis nyírfaház. Kívülről egy hagyományos rönkházra hasonlít, de a város egyik legpompásabb építménye. Belül van egy érdekes pavilon. A házat I. Pál kapta ajándékba. Az ilyen meglepetésszerű épületek építése a 18. és 19. század hagyományos látványossága volt.

Egy rögtönzött nyírfakunyhóban egy kis festett plafond található, amely a férfiasságot szimbolizálja. A sarkokban lévő medalionokon az évszakokat ábrázoló női domborművek láthatók. Fölöttük a zodiákus jegyei vannak felrajzolva. Ez a látványosság a kastélyparkban található.

Púpos híd

Értékelés: 4.7

Púpos híd

A következő kulturális látványosság Gatsina városában a Púposhíd, amely a Palotaparkban található. Ez az átkelés lehetővé teszi, hogy szinte minden olyan irányzatot lásson a császári Oroszország parkterületének kialakításában, amelyet más országokból hoztak be. A Púposhíd a Fehér-tó túloldalán található, és egy kilátópavilon.

Minden egyes lépcsőfok, amelyet a turista megmászik, lehetővé teszi a híd díszítésének megtekintését. A második világháború alatt ez a gácsi nevezetesség súlyosan megrongálódott. De túlélte, és a hidat később újjáépítették. Az átkelő ma 3 részből áll, támaszokból és egy fesztávból.

Az első orosz tengeralattjáró emlékműve

Értékelés: 4.6

Az első orosz tengeralattjáró emlékműve

Gatchina érdekes látnivalói között van az első orosz tengeralattjáró modellje. Ezt a grandiózus konstrukciót a mérnök és feltaláló Sztepan Dzsevetszkij mutatta be III. Sándor császárnak. Az eseményre 1881-ben került sor. Innovatív fegyverek tesztelése a tó területén. Felesége, Marija Fjodorovna is részt vett az eseményen.

Ennek során a feltaláló megtette azt a rendkívül kockázatos lépést, hogy a jég alól az uralkodó csónakja mellett felbukkant, és a feleségének egy csokorral a kedvenc virágaiból. Részben ennek köszönhető, hogy III. Sándor engedélyt adott a hajó vízre bocsátására. 2006-ban pedig az első bemutató 125. évfordulója alkalmából a tengeralattjáró pontos másolatát állították ki.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: