20 legjobb látnivaló Bordeaux-ban

Bordeaux egyedülálló régió Délnyugat-Franciaországban. Világhírű, mint a francia borászat központja. Az azonos nevű bormárkája híres az italok kedvelői körében. De a borászatok mellett Bordeaux városa, a régió központja is számos csodálatos látnivalóval büszkélkedhet. Némelyikük történelmi műemlékként értékes, némelyikük az elmúlt évszázadok építészetének példája. Bordeaux-ba Párizsból nagysebességű vonattal lehet eljutni, de a helyi repülőtérre közvetlen repülőjáratok is indulnak. Felfedeztük a régiót, és kiválasztottuk a 20 legérdekesebb látnivalót.

Bordeaux legjobb látnivalói

Jelölés hely termék neve Értékelés
A legjobb bordeaux-i borászatok és borászatok 1 Chateau Pape Clement 5.0
2 Chateau Haut-Marbuzet – Henri Duboscq 4.9
3 A meztelen borász 4.8
4 Chateau Canon la Gaffe
 • ere
 • 4.7
  5 Chateau Les Carmes Haut
  ion
  4.6
  A legjobb kulturális helyek Bordeaux-ban 1

  A múzeum időszaki kiállítások széles választékával, valamint előadásokkal és műhelymunkákkal várja a látogatókat

  5.0
  2 A víztükör 4.9
  3 A Meztelen Vigneron múzeum 4.8
  4 Grosse Cloche de Bordeaux 4.7
  5 Monument aux Girondins 4.6
  6 Le Hangar Darwin 4.5
  7

  csipke Parlement

  4.4
  8

  Cailhau

  4.3
  9 Quinconces Esplanade 4.2
  A legjobb építészeti látnivalók Bordeaux-ban 1

  A Hold

  5.0
  2 Nagyszínház 4.9
  3 Hotel de Ville (Városháza) 4.8
  4 Notre Dame templom 4.7
  5 Cathédrale Saint-André de Bordeaux 4.6
  6 Le Pont Jacques Chaban Delmas 4.5

  Bordeaux legjobb borászatai és szőlőültetvényei

  Chateau Pape Clement

  Értékelés: 5.0

  Chateau Pape Clement

  Ennek az egyedülálló borvidéknek az egyik leghíresebb pincészete a Château Pap Clément. Bertrand de Gaulle, aki 1299-ben lett Bordeaux érseke, kapta ezt a gyönyörű birtokot Pessac régióban. Csak akkor kapta a birtok a mai nevét, amikor pápa lett, és V. Clementeusnak nevezték el. A szőlőültetvényt 1937-ben egy hurrikán teljesen elpusztította, és a helyreállítása évekig tartott. 40 éve Bernard Magret a Château Pap Clement igazgatója, és 1959 óta a helyi bor a bordeaux-i borok listájának élén áll.

  A pincészet egy régi kastély formájában épült, hatalmas zöld területtel. A mai turistákat nemcsak építészeti szépségei, hanem híres borai is vonzzák. Mostanában vezetett túrákat tartanak, ahol a látogatók megkóstolhatják a legnépszerűbb fajtákat. A kastély pincéjében rengeteg palackot tartanak különböző évjáratokból. A turistákat lenyűgözi a lenyűgöző kilátás, a gyönyörű terep és a Bernard Magret finom borai.

  Chateau Haut-Marbuzet – Henri Duboscq

  Értékelés: 4.9

  Chateau Haut-Marbuzet - Henri Duboscq

  Az ezüstérmes a népszerű Château Haut-Marbuse, amely a Médoc régióban található. A 18. században alapították, és a régió egyik legjobbjának tartják. A borászat hírneve csak 1952-ben vált ismertté, amikor Hervé Dubosque megvásárolta a birtokot. A felvásárlás előtt ez egy elhanyagolt 7 hektáros szőlőültetvény volt. Herve-nek sikerült újjáélesztenie a helyet, és az eladásokat is felpörgette. Ezután a fia követte őt, aki újdonságokkal egészítette ki a recepteket, és egy olyan bort kínált, amelynek különlegessége a tanninok lágysága volt.

  A bor egyedi ízét a szőlő éréshez közeli szüretelésével és legalább 5 éves tölgyfahordós érlelésével érik el. Az eredmény egy fűszeres ital, amely gyümölcsös lágyságával az ínyencek számára is vonzó. A Château Haut-Marbuse Bardot városától távol, a külvárosban található. De az utazás megéri. Az utazók élvezhetik a hagyományos kastélyok hangulatát és a helyi borok kifinomult ízvilágát.

  A meztelen borász

  Értékelés: 4.8

  A meztelen borász

  Egy másik bordeaux-i borászat a rangsorban a tisztes harmadik helyet szerezte meg. A környező városokból és más országokból érkező látogatók kedvelt célpontja. Egyedülálló italok és hihetetlen hangulat, The Naked Vigneron. Messze van a várostól, de megéri az utat. A turistáknak egész napos kirándulást kínálnak ebéddel a szőlőskertben. Meglátogatják a hatalmas szőlőültetvényeket, megkóstolják a legjobb borokat, és közvetlenül az egyedülálló nevezetesség udvarán vacsoráznak.

  A kategóriavezetővel ellentétben itt nincs kastély, hanem egy kis épület, de nem kevésbé érdekes. A látogatók élvezhetik Amanda séf ínyenc ételeit is, amelyek meglepően jól illenek a helyi borokhoz. De a hely fénypontja a pincészet tulajdonosai. Ők maguk fogadják a vendégeket, és idegenvezetést tartanak nekik, ami nagyon atipikus a turisztikai helyekre. A The Naked Vigneron erősen ajánlott.

  Chateau Canon la Gaffe
 • ere
 • Értékelés: 4.7

  Chateau Canon la Gaffe<li></div><p>ere” src=”/wp-content/uploads/2023/05/24316666193311-5120.jpg” height=”400″ title=”Chateau Canon la Gaffe”</p><li>ere”><p>Saint-Emilion déli lejtőjén egy másik borászat a Malé Roquefort család tulajdonában van, amelynek története a középkori lovagokig nyúlik vissza. szőlőültetvényeiket a rómaiak építették az ókorban. A Kr. u. 4. században.. A jelenlegi borászat helyén egy gyönyörű lakóház állt, ahol a tulajdonosok azóta is bort készítenek. De vissza a modern időkhöz. 1990-ben egy új, Philippe Mazières által tervezett pince jelent meg, amely az első precedens a régióban.</p><p>A tulajdonosok rendszeresen újításokat és új konstrukciókat vezetnek be, mint például a 2013-ban telepített rozsdamentes acél kád, függőleges prés és optikai válogatógép. Chateu La Gaffe bor</p><li>A Chateau Les Carmes Haut ere két fajta, merlot és cabernet franc házasítása. 1,5 évig érlelik tölgyfahordóban. A szőlőültetvények meglátogatása különleges élményt jelentett a turisták számára, és a finom borok kóstolása hosszú időre szóló emlék marad.<h3>Chateau Les Carmes Haut <br />ion </h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=Chateau Les Carmes Haut </div><p>ion” src=”/wp-content/uploads/2023/05/56316666193311-4520.jpg” height=”400″ title=”Chateau Les Carmes Haut <br />></p><p>Egy másik elképesztően szép borászat közvetlenül a városban, ami szokatlan egy ilyen helyen. Egy viszonylag nagy birtokon található, amely szőlőültetvényeket, borospincéket és egy régi kastélyt foglal magában. Ez a honlap védjegye. A turisták szeretik a pompás építészet és a modern, jól felszerelt borászat kombinációját. A pincék, amelyekben a borokat tárolják, szintén lenyűgözőek. Fejjel lefelé fordított csónakok alakjában készülnek.</p><p>A vendégeket egy hostess fogadja, aki válaszol minden kérdésükre a borkészítés folyamatáról, a szőlőtermesztésről stb.. A kastélyt a híres francia tervező, Philippe Starck tervezte. Fedezze fel a pincéket és a pincészet helyiségeit. Kellemes benyomást hagynak a helyről.</p><h2>Bordeaux legjobb kulturális helyszínei</h2><h3><p>A Bourse de la Bourse</h3><p>Értékelés: 5.0</p><div style=Place de la BoursePlace de la Bourse

  A híres Place de la Bourse magasan szerepel Bordeaux kulturális látnivalóinak listáján. A korábban Place Royalnak nevezett épületet 1730 és 1755 között építtette Gabriel fia és apja. Az első vázlatokat pedig Claude Pellot, Bordeaux polgármestere készítette. Ez a történelmi hely, közvetlenül a város központjában, a látogatók számára is vonzó, de a bordeaux-iak kedvence is. Ma a helyet a francia klasszicizmus fontos emlékművének tekintik.

  A Garonne folyó partján álló történelmi épületegyüttes a legszebb építészeti épületek közé tartozik. Ezek közé tartozik a Hôtel de Fermes, a Tőzsdeépület, a Vámmúzeum és a Három Grácia szökőkútja. Ez viszont három istennőt ábrázol: Vénuszt, Junót és Minervát, és márványból készült. A “víztükör” szökőkút a tér lenyűgöző látványossága. 130 x 42 méteres, teljes felületén szürke gránitlapokkal burkolt négyzet.

  A víztükör

  Értékelés: 4.9

  A víztükör

  A második helyezett a csodálatos épület, ha lehet így nevezni… A korábban említett “víztükör” szökőkút az Exchange Square-en található. A szökőkutat egy francia kertész ihlette, és 2006-ban mutatták be a világnak. A Garonne rakpart meglehetősen nagy területét foglalja el (130 m x 42 m). Sima, csiszolt, szürke gránitlapok borítják az egész területet, közöttük vízsugarak futnak.

  Öt percig eresztették a gőzt, és két méter magas ködöt hoztak létre az egész szökőkút felett. A vízsugarak onnan emelkednek fel, és a szökőkút tükör alakot ölt, visszatükrözve a körülötte lévő szépséget. Este pedig, amikor az összes épületet kivilágítják, a hely lenyűgöző látványt nyújt. Az izgalmas helyszínt kötelező megnézni, és a látogatók azt tanácsolják, hogy világosban és sötétben is nézze meg.

  Múzeum A bor városa

  Értékelés: 4.8

  A bor városának múzeuma

  Hát nem lenne csodálatos, ha a borkereskedelem fővárosának nem lenne egy múzeuma, amely ennek a mesterségnek lenne szentelve?. Ez az egyedülálló múzeum a Garonne folyó egyik kanyarulatában található. Ez az épület szokatlan építészeti kialakításával tűnik fel – spirál alakú. A homlokzat alsó része alumínium panelekből készült. A múzeum területe 13 000 négyzetméter. négyzet. méterek. A látogatók és a lakosok egyaránt úgy látják az épület formáját, mint egy borpatakot vagy dekantert. Az építészek szerint a szerkezet a pohárban kavargó borra emlékeztet.

  Belül a látogatókat izgalmas utazáson vehetnek részt 20 tematikus területen keresztül, amelyek a borkereskedelem hisztériáját, a modern borkészítés trendjeit, valamint a bortermelés és -készítés fortélyait tárják fel. A múzeum különlegessége a 8 nyelven beszélő multimédiás idegenvezető által vezetett túrák. Az egyik emeletre felmászva a látogatók 35 méteres magasságból csodálhatják meg a városra nyíló kilátást. A múzeum kiállítási tárgyai nagyon szokatlanok és érdekesek, amint azt a turisták is megjegyezték.

  Grosse Cloche de Bordeaux

  Értékelés: 4.7

  Grosse Cloche de Bordeaux

  A bordeaux-i nagyharang Bordeaux szívében található, és a templom kapujaként emelkedik. A középkori polgári építészet jól megőrzött példája. Körülbelül 150 éve szerepel a franciaországi történelmi műemlékek listáján. A kapu a 12. század körül épült, és különösen a Santiago de Compostela útvonalon Santiago de Compostelába érkező zarándokok számára volt rá szükség. Az épület 40 méteres magassága lenyűgöző, és méltóságteljesen emelkedik a város központja fölé.

  A Grosse Cloche de Bordeaux két toronyból áll, amelyeket egy harangtorony köt össze. Kúp alakú kupolájuk van, amelyet egy leopárd alakú szélkakas díszít. Maga a harangtorony a 15. századból származik. Ez jelezte a betakarítás kezdetét, valamint tűz vagy más vészhelyzet esetén az embereket. A kapuknál van egy harangjáték is, amely szintén szerepel a műemlékek listáján.

  Monument aux Girondins

  Értékelés: 4.6

  Monument aux Girondins

  A híres bordeaux-i Girondins-emlékmű nagyon méltóságteljes szépségű. A girondisták Gironde polgárai voltak, akiket a törvényhozó gyűlésbe jelöltek. Ezt a nevet kapta az a párt, amely a francia forradalom kereskedőit és iparosait képviselte. 1881-ben Julienne Guadet – aki az egyik eredeti girondista leszármazottja volt – ötlete nyomán a városháza versenyt szervezett. Három híres építész versengett a díjért, és a hatóságok úgy döntöttek, hogy mindhárom ötletet egyetlen emlékműbe foglalják.

  Az emlékmű 1902-ben készült el. Egy szökőkút, amelynek közepén egy 50 méter magas oszlop áll. A tetején egy bronzszobor áll, amely a bilincseket megtörő Szabadságot ábrázolja. Az oszlop lábánál a “Köztársaság diadala” és a “Konkordia diadala” szobrok, valamint az Ékesszólás és a Történelem képei állnak. A szökőkút kékes-fehéres vízszínnel rendelkezik, ami meglepően gyönyörűvé teszi. A turisták fényképeket készítenek a háttérben, és élvezik a gyönyörű tájat, minden részletet megnézve.

  Skatepark Le Hangar Darwin

  Értékelés: 4.5

  Skatepark Le Hangar Darwin

  Európa egyik legnagyobb gördeszkás parkja Bordeaux városában található. Darwin központja a Garonne folyó jobb partján, egy korábbi katonai laktanya helyén található. A területen található épületek nagyon szokatlanok, egymástól eltérőek, és egyedi hangulatot teremtenek körülöttük. Ez a park egy hatalmas tér, amelynek minden egyes részét más-más művész díszíti, és tele van street art remekművekkel. A kreativitás, a merészség és a tehetség minden falat és sarkot áthat.

  Van egy étterem is egyedi öko-italokkal. A látogatókat lenyűgözi a gördeszkások száma, és úgy tűnik, mintha az egész város összegyűlt volna a parkban. Ráadásul a park számos kulturális eseménynek ad otthont, amelyek nagyszámú látogatót vonzanak. A Le Hangar Darwint egy új generáció bordeaux-i modelljének nevezték. A város kihagyhatatlan nevezetessége.

  Ez a szabadság emlékműve

  Értékelés: 4.4

  Hely Parlement

  A Place de la Bourse-tól nem messze található Place de la Paix Bordeaux egyik leglátogatottabb látványossága. A templomot 1760-ban emelték, és 1952-ben műemlékké nyilvánították. A tér eredetileg Place du Royal Market néven volt ismert, de a francia forradalom idején átnevezték Place de la Libération-ra, és a 18. század végén kapta jelenlegi nevét. Közepén egy gyönyörű kis szökőkút található, amely új reneszánsz stílusban készült. A talapzatára egy aranyozott mészkőlapot helyeztek el.

  A tér körül gyönyörű, a 18. század első feléből származó impozáns kúriák állnak. Hihetetlen homlokzatok stukkó és mascaronok néz lenyűgözően. A hely gyakorlatilag a város központjában van, és könnyen megközelíthető. Este lenyűgözően néz ki, és a Párizsban gyakran megtalálható hangulatos, hagyományos európai sikátorok egyikére emlékeztet. A turisták szeretik ezt a helyet, és nagyon népszerű a séták és az emlékképek készítéséhez.

  orte Cailhau

  Értékelés: 4.3

  Porte Cailhau

  Bordeaux-nak saját diadalíve van, a Porte de Coelho. Ezeket 1496-ban állították fel VIII. Károlynak a Velencei Liga seregei felett aratott győzelmének emlékére. A város védelmi erődítményeinek egyik elemévé váltak. Ez az épület két építészeti stílus, a gótika és a reneszánsz összeolvadásának példája…. A kapu tetején egy tüskés kúp alakú torony áll, a fő torony 35 méter magas.

  1822-ben restaurálták, és a kapu egyes részeit az Aquitániai Múzeumba küldték. A helyszín 1833 óta szerepel a franciaországi műemlékek jegyzékében. A Port de Coelho kapu volt annak idején a város főbejárata. Manapság történelmi értékkel bír, és a turisták gyakran látogatják. Vannak fedett és falazott kiskapuk a torony kerülete mentén, valamint loukarnae. A nagy ablak alatt két angyalt ábrázoló dombormű található.

  Quinconces Esplanade

  Értékelés: 4.2

  Quinconces Esplanade

  Az Esplanade de la Concorde az egyik legnagyobbnak számít Európában. A Girondins-emlékmű és a szökőkút lenyűgözően szép látványossága díszíti. A gyakran Bordeaux főterének nevezett tér a 19. század elejéről származik. Korábban a fenséges Trompette-kastély helyén állt. A tér a nevét a fák kerületéről kapta, amelyeket a francia en quinconces, azaz “sakktábla” kifejezéssel fordított különleges mintázat szerint ültettek.

  A Cencons sétány a Garonne rakpartra ereszkedik, és a víz közelében két, a tengerészek és kereskedők tiszteletére állított oszlop díszíti. A Girondistes emlékmű minden részletét órákig lehet nézni. A híres gall kakas és egyedi szobrok díszítik. A téren Montesquieu és Montaigne fehér márványból készült szobrait is megcsodálhatja. Egy bordeaux-i filozófus és író. A hatóságok gyakran választják fesztiválok, karneválok és koncertek helyszínéül.

  Bordeaux legjobb építészeti nevezetességei

  A Hold

  Értékelés: 5.0

  A Hold kikötője

  A “Hold kikötője” gyönyörű névvel ellátott nevezetesség nyitja meg a kategóriát. A Garonne-völgy a nevét félhold alakú, ívelt szárnyairól kapta. Jelentős kereskedelmi kikötő és a város fő kereskedelmi központja a 16. század óta. Később, a 20. században, a folyón lefelé költöztették. A helyszín 2007-ben felkerült az UNESCO világörökségi listájára is. A kikötő a felvilágosodás korából származó, történelmileg lakott, egyedülálló városi és építészeti együttesként került fel a listára.

  A kikötőt körülvevő épületek mindegyike klasszikus és neoklasszikus stílusban épült. A közelben található a város legtöbb nevezetessége: Place de la Bourse, Grand Theatre, Porte du Callot és mások. Ha egy kicsit mélyebbre ásunk a történelemben, felfedezhetjük, hogy az ókori rómaiak alapították a Lunar Port nevű települést az Atlanti-óceán és a Garonne folyó összefolyásánál. Ez az egyedülálló építészeti komplexum mindenképpen megér egy látogatást.

  Nagyszínház

  Értékelés: 4.9

  Nagyszínház

  A hihetetlenül gyönyörű és fenséges bordeaux-i színház a kategória megérdemelt második helyét foglalja el. A város egyetlen színháza a 18. század közepén tűzvészben teljesen elpusztult, majd helyére egy új színház épült, amely 1780-ra készült el. Építészeti szempontból a színház nagyon értékes, mivel a korinthoszi neoklasszikus építészet példája. Téglalap alakú, oszlopokkal szegélyezett, és a főhomlokzaton 12 masszív oszloppal szegélyezett.

  Fölöttük 12 kőből készült szobor található, amelyek Mineora, Vénusz és Juno istennőket, valamint 9 múzsát ábrázolnak. Az épület belülről is lenyűgözi a látogatókat szépségével és pompájával. A főterem világoskék és fehér színű, nagyon esztétikus és ünnepi. A színház magassága eléri a 88 métert. Ma a Nemzeti Balett és a Bordeaux-i Opera otthona. A Nagyszínházba érdemes ellátogatni a hagyományos koncertek egyikére, vagy legalábbis a dekorációból ízelítőt kapni.

  A Hotel de Ville (Városháza)

  Értékelés: 4.8

  Hotel de Ville (Városháza)

  Bordeaux városának szívében található egy egyedülálló épület, amely ma a városházának ad otthont. A városháza egy ősi roháni palota, amely 1784-ből származik. Az építész a népszerű Victor Louis volt. Az épület külső megjelenése lenyűgöző, szigorú, visszafogott vonalakkal és szimmetrikus homlokzattal. A terv egy főépületet és két szárnyat irányoz elő. A belső tér XVI. Lajos sajátos stílusában van berendezve.

  A második világháborúban súlyosan megsérült, de aztán újjáépítették. Nem olyan könnyű belekerülni, mint a többibe. Mivel ez a jelenlegi városháza székhelye, az épületet csak bizonyos napokon és előzetes kérésre lehet látogatni. De ez ne hagyja magát elriasztani, a palota kívülről is gyönyörű, órákig lehet bámulni.

  Notre Dame templom

  Értékelés: 4.7

  Notre Dame templom

  A bordeaux-i Miasszonyunk-templom, amely nevében hasonlít a párizsi katedrálisra, a város egyik legnépszerűbb látványossága. Különösen érdekes lehet az építészet és a vallási műemlékek szerelmeseinek. Az első változat 1707-re készült el. Az épület története igen érdekes. A 17. században XV. Lajos le akarta fojtani az adóemelésekből eredő népfelkeléseket. És úgy döntött, hogy lerombolja a helyén álló kolostort, és erődítményeket épít a Trompeth várának új kiegészítéseihez.

  10 év múlva a domonkos szerzetesek önállóan kezdtek el építeni egy új templomot, amely a mai nevét kapta. 1908-ban műemléki védettséget kapott. A barokk stílusú épületet korinthoszi oszlopok, egy Szűz Máriát ábrázoló ólomüveg ablak és egy gyönyörű dombormű díszítés díszíti. Belül van egy oltár, amely különböző márványokból készült. A kórusban Jézus Krisztus mennybemenetelét és Szűz Mária mennybemenetelét ábrázoló domborművek találhatók. Élő orgonamuzsika hallgatása.

  Cathédrale Saint-André de Bordeaux

  Értékelés: 4.6

  Cathédrale Saint-André de Bordeaux

  A Szent András-székesegyház az egyik legszebb templom, nemcsak Bordeaux-ban, hanem egész Aquitániában. Amióta a kereszténység megjelent a térségben, különböző időkben több templom is létezett. A történészek úgy vélik, hogy a legkorábbi templomot a 3. században építették itt, és a helyszín legkorábbi említése 814-ből származó feljegyzésekben található. A 11. században VII. Lajos és Aquitániai Eleonóra esküvőjének tiszteletére új templomot építettek. A székesegyházat 1096-ban szentelték fel.

  A következő években az épület egyes részei szétestek, és újra kellett építeni. A székesegyház jelenlegi megjelenése több felújítás eredménye. Később, a 19. században jelentős helyreállításra került sor, amelynek során a padlót, az ablakokat és az ajtókat kicserélték. Ennek eredményeként az építkezés több évszázadon át tartott. A katedrális ma már lenyűgöző látványt nyújt, mindkét oldalán csúcsos tornyokkal, amelyek magassága eléri a 80 métert. A Szent Jakab zarándokút egyik legfontosabb helyének tartják.

  Le Pont Jacques Chaban Delmas

  Értékelés: 4.5

  Le Pont Jacques Chaban Delmas

  A Jacques Chabannes-Delmas híd egy egyedülálló építmény, és a rangsorban a következő helyet foglalja el. Ez a függőleges, traverz híd 77 méter magas, és 156 millió euróba kerül. Ez nem csak egy híd, hanem az UNESCO örökség része. Jacques Chaban-Delmas 1947 és 1995 között volt Bordeaux polgármestere, amikor híresen megszüntette a kormány médiamonopóliumát, és növelte a lakosok szociális ellátását.

  A szerkezet egyedülálló abban a tekintetben, hogy a bazsalagút hidakat felváltó modern híd példája. Amikor egy nagy hajó közeledik hozzá, a híd egy része egyszerűen felemelkedik, mint ahogy mi is felemelkedünk egy felvonóval. Lenyűgözően néz ki. Magán a szerkezeten kívül a híd az építészetének köszönhetően is vonzó. Nagyon elegánsan néz ki, így a turisták szemét is magára vonzza, akárcsak a város összes többi látnivalója.

  Olvasson tovább  9 legjobb piknik szett
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: