29 A legjobb látnivalók Kiotóban

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánják, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt szakorvosi konzultáció szükséges.

Kiotó Japán egyik legrégebbi városa, és néhány császár idején főváros volt. Bár hivatalos státusza jelenleg Tokióé, az ősi település számos látnivalót őrzött meg, amelyek népszerű turisztikai célponttá teszik. Itt láthatja a japán nemesek palotáit és más kultikus helyeket. Szakértőink értékelték Kiotó legjobb látnivalóit.

Kyoto legjobb látnivalói

Jelölés hely név Értékelés
Kiotó legjobb építészeti nevezetességei 1 Nijo kastély 5.0
2 Kiotói császári palota 4.9
3 Gion negyed 4.8
4 Sannen-zaka utca 4.7
5 Ponto-teo negyed 4.6
6 A Kiotói torony 4.5
7 Togetsu-kyo híd 4.4
Kiotó legjobb természeti látnivalói 1 Sagano Grove 5.0
2 Sagano vasútvonal 4.9
3 Maruyama Park 4.8
4 Iwatayama 4.7
5 Botanikus kertek 4.6
6 Filozófiai út 4.5
A legjobb vallási helyek Kiotóban 1 Inari szentély 5.0
2 Arany pavilon 4.9
3 Kiyomizu-dera templom 4.8
4 Byodo-in templom 4.7
5 Ezüst pavilon 4.6
6 Ryoan-ji templom 4.5
7 Heian-jinggu templom 4.4
8 Nanzen-ji templom 4.3
9 To-ji templom 4.2
10 Ninna-ji templom 4.1
Kiotó legjobb kulturális látnivalói 1 Nishiki piac 5.0
2 Szaké Múzeum 4.9
3 Szamuráj és Ninja Múzeum 4.8
4 Manga Múzeum 4.7
5 Kiotói Nemzeti Múzeum 4.6
6 Vasúti Múzeum 4.5

A legjobb építészeti látnivalók Kiotóban

Nijo kastély

Értékelés: 5.0

Nijo kastély

Az első helyet a legjobb kiotói építészeti látnivalók kategóriájában a Tokugawa sógun családot szolgáló erődítmény foglalja el. Ez a védelmi komplexum számos épületet és kertet tartalmaz, a központban pedig a Ninomaru-palota található. Teljes terület – több mint 275 ezer négyzetméter. És ezek közül csak 8.000 a lakott épületek száma. Maga az erődítmény Nakage területén található.

A Nijo kastélyt a rajta keresztül vezető útról nevezték el. 2 erődítménygyűrűből áll, beleértve a fennmaradt falakat és vizesárkokat is. Több közülük még mindig tele van. És csak egy hatalmas, Edo-stílusú kapun keresztül lehet megközelíteni. Ez egy példa egy Japán elszigeteltségének idejéből származó szerkezetre. Az építkezés 1601-ben kezdődött, és csak 25 évvel később fejeződött be. Az évek során folyamatosan bővült.

Kiotói császári palota

Értékelés: 4.9

Kiotói császári palota

Bár nem a császár rezidenciája, a palota mégis a nevét kapta. Az ország legfőbb uralkodója 1869 óta él itt, a Meidzsi-restauráció idején. A palotát 1977-ben leállították. Kiotó Kamigyo kerületében található. Ma a palota területén egy kis múzeumkomplexum található, amely naponta többször is nyitva áll a turisták előtt.

Bár a rezidenciát ma már nem használják császári palotaként, Japán néhány uralkodója hosszú ideig élt itt. 794-ben, miután a főváros Kiotóba költözött, a város központi részén új rezidenciát építettek. A romlás és a tüzek miatt azonban többször átépítették. A rezidenciát többször is áthelyezték egy ideiglenes palotába.

Gion negyed

Értékelés: 4.8

Gion negyed

Kiotó nagy hagyományos területe a város egyik fontos nevezetessége. A középkorból származik, és azóta szinte változatlan maradt, így gyakran ez az egyetlen terület, ahová az ember eljut Kiotóban. A terület a gésák és maiko tanoncaik munkájának központja. A hagyományos ételeket kínáló külföldi diaszpóráknak és a nemzeti hajdíszeket árusító kisboltoknak is otthont ad.

Magát a területet 656-ban alapították, nem messze a Yasaka-szentélytől. A terület ma már híres a soknemzetiségű éttermeiről. Gion a legismertebb a hagyományos japán kultúra maradványairól is, amelyek méltóságteljesen összefonódnak a modernitással.

Sannen-zaka utca

Értékelés: 4.7

Sannen-dzaka utca

Ez egy másik hagyományos kulturális és történelmi nevezetesség Japánban. A legtöbben azért jönnek ide, hogy felfedezzék az ország elszigeteltségének időszakából származó régi polgárházakat. Itt található az azonos nevű negyed is. Az itt épült házak szinte tökéletes állapotban maradtak fenn. Fontos jellemzője ennek a helynek a hozzá kapcsolódó érdekes legendák.

A kiotói kilátótorony 100 méteres tengerszint feletti magasságban található, és a település közepén fekvő Kiotóra néz. Érdemes tehát meglátogatni a bátor turistáknak, akik nem félnek a babonáktól. Innen kiválóan megközelíthetők a nemzeti parkok, üzletek és boltok Kiotó ezen részén. Az utca kiváló infrastruktúrával rendelkezik, így találhat szuvenírboltokat is.

Ponto Teo negyed

Értékelés: 4.6

Ponto-teo negyed

Tekintettel arra, hogy Kiotó nemcsak politikai, hanem vallási szempontból is Japán fővárosa volt, nem meglepő, hogy számos templomot találunk, amelyeket különböző istenségeknek szenteltek. Azoknak a turistáknak azonban, akik egy építészeti és kulturális nevezetességet szeretnének meglátogatni, nagyszerű dolog, ha eljönnek abba az utcába, ahol a gésák éltek. Ez egy meglehetősen jól ismert terület, amely északról délre húzódik.

Számos különböző gésa tulajdonában lévő létesítmény található a területén: teaházak, szuvenírboltok, sőt még egy kis, olcsó vendéglátóhely is. Építészetileg a történelmi ország hagyományos lakóházainak ad otthont. A 19. század óta rendszeresen tartanak itt gésa-bemutatókat. Szakértőink azt tanácsolják, hogy ezeken az ünnepnapokon jöjjön ide.

Kyoto Tower

Értékelés: 4.5

Kyoto Tower

Kiotó egyik legmagasabb nevezetessége a torony. És gyakorlatilag a város központjában van, így tökéletes egy rövid látogatásra az egykori fővárosban. Legfőbb fénypontja a 100 méter magasan található kilátótorony, ahonnan egész Kiotót belátni. Ez a hatalmas építmény egy ötcsillagos szálloda tetején áll, és kifejezetten a kilátás miatt épült.

Olvasson tovább  Top 10 homokos strandok Egyiptomban

A Kyoto Tower egy 1964-ben elkészült háború utáni épület, amely némileg emlékeztet egy hagyományos japán gyertyára. 2 részből áll, amelyek közül az egyik egy nagy fémcsőnek tűnik, és számos felvonóval lehet megközelíteni, a másik pedig a tornyot tartó szerkezet. A területen egy többszintes étterem található, ahonnan az egész városra rálátni.

Togetsu-kyo híd

Értékelés: 4.4

Togetsu-kyo híd

A következő a sorban egy híd az ősi Heian-korszakból (a Gergely-naptár szerint a 8. és a 12. század között). Nem lesz könnyű eljutni, fel kell szállni az ingázó vonatra, és onnan gyalogolni az Arasiyama lábához. Itt található Japán egyik legrégebbi hídja. Több mint 200 méter hosszú, korábban főleg a nemesség sétányaként használták.

Jellemző, hogy a folyónak, amelyen áthalad, 2 neve van, amelyeket az ellentétes partokon használnak: Katsura és Hozu. Maga a híd kiegészíti a hegyre nyíló kilátást, így az egyik legszebb Japánban. Nem ritka, hogy a turisták esténként ellátogatnak a területre, hogy élvezzék a fényt, amely keretbe foglalja a területet, és a hidat egy igazi holdfényes úttá változtatja. A félig legendás Kameyama császár így írta le a hidat.

A legjobb természeti látnivalók Kiotóban

Sagano Grove

Értékelés: 5.0

Sagano Grove

A Sagano ligetet Kiotóban és Japánban hatalmas látványosságnak tartják, és megérdemli, hogy szerepeljen a legjobb turisztikai látványosságok listáján. Ez egy sugárút, amely több tízezer különböző bambuszfajtát tartalmaz. Minden üzem más-más sorrendben van, ami még a nagyvárosi egyenes vonalakhoz szokottakat is meglepte. Ez a látványosság tökéletes azok számára, akik aktív életmódot folytatnak.

A Sagano Alley elején kerékpárt bérelhet vagy riksával utazhat. A riksasofőrök pedig angolul beszélnek, és el tudják mesélni a liget lenyűgöző történetét. Ezek a helyek arra is jók, hogy Kyoto egyéb látnivalóiról érdeklődjön, ha a városban tartózkodik egy ideig. Örömmel osztják meg tudásuk csomagját egy kis díj ellenében.

Sagano vasútvonal

Értékelés: 4.9

Sagano vasútvonal

Szokatlan, hogy a látnivalók listáján egy vasútvonal szerepeljen, de ez a vasútvonal Kiotó festői tájain halad keresztül. Ez az egyik legrégebbi ág, amely lehetővé teszi a japán természet csodálatos panorámájának megfigyelését, és alacsony sebességgel, modern vonatok nem közlekedhetnek rajta. A Sagano vasút 1989 óta Japánban a turisták számára is elérhető látványosság.

Összesen csak 7 km hosszú, és az ország egyik legszebb részén halad át, az Arashiyama lábánál és a Hoju-völgyön keresztül. A kocsik itt meglehetősen alacsonyak és nyitottak, így mindig sok képet készíthetsz. Érdemes nyáron ellátogatni ide, amikor a cseresznyevirágok virágzásnak indulnak. És amikor megáll, sétálhat a festői környezetben.

Maruyama Park

Értékelés: 4.8

Maruyama Park

Kiotó egyik fontos nevezetessége a Maruyama Park. Ebben a városban jelentős számú zöldterület található, az egyik legfontosabbat a minősítéshez hozzá kell adni. A japán kultúrát kevéssé ismerő turisták számára a Maruyama Park az egyik legjobb hely a cseresznyevirágzás megtekintésére. A parkban több mint hétszázféle szilvafa terem.

A parkot tavasszal érdemes meglátogatni, amikor ezek a gyönyörű fák virágba borulnak. Áprilisban a turisták azért jönnek ide, hogy megnézzék a növények növekedését és részt vegyenek a fesztiválon. Éjszaka pedig a tavak kivilágítanak. A tájat számos ember alkotta nevezetesség díszíti, többek között víztározókkal.

Iwatayama

Értékelés: 4.7

Iwatayama

Japánban számos majomfaj él, és az egyik legnépszerűbb hely, ahová érdemes ellátogatni, az Iwatayami Park, amely otthont ad ezeknek az intelligens és lenyűgöző állatoknak. A rangsor negyedik helyezettje az Arashiyama-hegységben található, amely a Sagano vasúttal nagyon könnyen megközelíthető.

A látogatóknak egy meredek hegyoldalon kell felmászniuk, és egy sor keskeny úton kell áthaladniuk. Jelentős számú hómajom és főemlős otthona. Nagyon jól alkalmazkodtak az emberi interakcióhoz, így akár etetni is lehet őket, vagy fotózkodni velük. És minden fajnak megvan a maga jelleme és intelligenciája. Néhányan megpróbálhatják elrabolni a dolgaidat.

Botanikus kert

Értékelés: 4.6

Botanikus kert

Kiotó legszebb természeti látványossága egy botanikus kert. Ez egy hagyományos japán park, amely virágairól és parkosításáról híres. A szakértők így fejezik ki saját filozófiájukat és világértelmezésüket. Ez a park sem kivétel: mintegy 120 növény folyamatosan virágzik, és gyönyörű illatával tölti meg az üvegházakat.

A növények mindegyike a világ egy másik részéről vagy Japánból származik. Mindegyik különböző árnyalatú, különböző méretű, egyik vagy másik rendszertani csoportba tartozó. A botanikus kert több részre oszlik, az üvegházak hatalmas komplexumként emelkednek ki. A közelben egy shinto templom és egy kis tó található.

Filozófiai út

Értékelés: 4.5

Filozófiai út

Végül, de nem utolsósorban a rangsorban a Filozófusok útja, a Higashiyama lábánál található kőburkolatú terület. Nevét egy híres tudósról kapta, aki ezen a nevezetességen sétált végig az egyik legfontosabb oktatási intézmény, a Kiotói Egyetem felé. Teljes hossza körülbelül 2 kilométer, és körülötte számos kávézó és étterem található.

És főleg mézeskalácsot árulnak, ami a helyiek kedvence. A csúcspont az út mentén ültetett cseresznyefák sora. De ne higgye, hogy csak áprilistól júniusig kell idejönnie, ősszel, amikor a levelek hullanak, az erdő narancssárga színének köszönhetően alkonyatkor “égni” kezd. Ez Japán egyik legszebb látványossága.

A legjobb vallási látnivalók Kiotóban

Inari szentély

Értékelés: 5.0

Inari szentély

Ez a hagyományos sintó szentély Japán ősi fővárosának egyik legfontosabb látnivalója. Nem meglepő, hogy a helyi hatóságok felvették a nemzeti örökségi helyszínek listájára. Egy fontos történelmi komplexum egy sintó szentély, amely Kiotó déli részén található. Naponta több ezer turista látogat el ide, hogy megnézze az Inari istennőnek szentelt szentélyt.

Olvasson tovább  Top 25 látnivaló Kazánban

Legfőbb nevezetessége a sok Torii kapu, amelyek végtelen folyosókat alkotnak, összesen több mint 3 kilométer hosszúak. A szentély fő épülete egy helyi hegy lábánál található. És a dombtetőn van egy kis szentély, ahová több száz ösvény vezet.

Arany pavilon

Értékelés: 4.9

Arany pavilon

A világ kevés látnivalója ér fel a kiotói Aranypavilon külsejéhez. Ez egy ősi buddhista templom, amely múzeumként is szolgál. Számos örökségi tárgyat tartalmaz, ami a város egyik legérdekesebb helyszínévé és az ország nemzeti kultúrájának részévé teszi. Ennek a látványosságnak a helyszínét gondosan megtervezték.

Az arany pavilon, japánul Kinkaku-ji, a kis Tükör-tónál épült. Hajóval vagy gyalogosan is megközelíthető. És az út mentén minden turista találkozik az őshonos fajok fenyővel borított szigeteivel. Miután felfedeztük a fák sugárútjait, a teaház felfedezésével tölthetjük az időt. A hagyomány szerint az ősi szobrok előtt egy érmét kell hagyni, hogy szerencsét hozzon.

Kiyomizu-dera templom

Értékelés: 4.8

Kiyomizu-dera templom

A kiotói vallási látnivalók listájának harmadik helyén a kiotói hegyoldali szentély áll, amely igazán egyedi építészeti megoldásokkal rendelkezik. A pavilon csúcspontja a fából készült emelvény, amely több mint 10 méterrel a föld felett helyezkedik el. Ez a jellegzetesség a táj következménye. A hegy lejtése miatt alakult így.

A Kiyomizu-dera templom Kiotó egyik legkülönlegesebb nevezetessége. Ha rövid időre látogat el ebbe az ősi városba, mindenképpen érdemes megnézni ezt a szentélyt, nehogy később csalódnia kelljen. Ez az oldal gyönyörű látványt nyújt Japán természeti látnivalóiról. Ezért a turisták gyakran jönnek ide fényképezni. Papok és miko-k folyamatosan mozognak, és rituálékat végeznek.

Byodo-in templom

Értékelés: 4.7

Byodo-in templom

Ez egy másik hagyományos templom a kiotói szentély területén. És a helyi hiedelmek szerint egy kis tó partján található, és belül jelentős számú csarnokot találunk, köztük egy Amida szobrot, és egy glóriát, amely több mint 20 megvilágosodottat tartalmaz. Ez egyike azon kevés templomoknak Japánban, amely buddhista. Annak ellenére, hogy az elszakadási időszakban a hatóságok erőteljesen ellenálltak a kereszténységre való áttérésnek, más vallások is jól érzik magukat itt.

Az istenek és istenségek hagyományos ábrázolásai, valamint a buddhista templomokban szokásos örökségi freskók találhatók itt. A Bedo-in hátsó részében pedig egy kis kincstár található, amely főnix-szobrokat, valamint harangokat és a megvilágosodott emberek valódi képeit tartalmazza. A régiségek szerelmesei számára a Byodo-in szentély nagyszerű felfedezés lesz.

Ezüst pavilon

Értékelés: 4.6

Ezüst pavilon

A Ginkaku-ji buddhista templom és hagyományos nevezetesség Kiotóban. A helyiek gyakran “Ezüst pavilonként” emlegetik, hivatalos neve pedig Jisyo-ji. A helyszín 1483-ra nyúlik vissza, amikor Ashikaga Yoshimasa sógun uralkodása alatt egy másik, a Kinkaku-ji rangsorban már említett épületet építettek a császár nyári rezidenciájaként.

A főépület a Kannon istennő háza. Ez az egyetlen templom, amely joggal viseli az Ezüst Pavilon nevet. Amikor épült, a helyi mesteremberek nemesfémmel akarták bevonni, de a háború miatt a munkát befejezték. A pusztítás után Yoshimasa császár szerzetesi fogadalmat tett a zen iskolában, és az épületből templom lett. Tökéletesen megmaradt a zord tél és a kemény idők ellenére.

Ryoan-ji templom

Értékelés: 4.5

Ryoan-ji templom

Egy másik buddhista templom Kiotó egyik fontos nevezetessége. Az egykori főváros Ukyo kerületében található, és a Myoshin-ji ághoz tartozik. Maga a név japánul úgy hangzik, hogy “A nyugvó sárkány temploma”. A látványosság az UNESCO örökség részét képezi. Hosokawa Katsumoto idején épült a tizenötödik század közepén.

Az épület védnökei Japán egyesítője, Toyotomi Hideyoshi és Tokugawa Ieyasu, a névadó császári dinasztia alapítója voltak. Ez a terület korábban a Fujiwara családé volt. Sajnos a templomot több tűzvész miatt nem sikerült eredeti formájában megőrizni a mai napig. Fő látványosságának a világhírű kőkertet tekintik.

Heian-jin-gu templom

Értékelés: 4.4

Heian-jingu szentély

Ha úgy dönt, hogy elutazik Kiotó valamelyik fontos vallási helyszínére, érdemes meglátogatni ezt a templomot. Japán legnagyobb kapuja mögött található. Az ünnepnapokon, amikor a városlakók és a papok tömeges ünnepségeket tartanak, hogy tisztelegjenek az istenek előtt, ide érdemes jönni. A sintó szentély egy hagyományos formájú templom a középkori Japánból, de méretarányaiban kissé eltér más városok hasonlóitól.

Hagyományos zöld és narancssárga színekben. Az ünnepségek idején különösen díszes, és az állami látogatók és tisztviselők nemzeti ruhát viselnek, és a híres császárok, Komei és Kammu maradványait viszik ki a palotából. Úgy tartják, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy megnézzék a Heian-jingu templomot, amely hozzájuk tartozik.

Nanzen-ji templom

Értékelés: 4.3

Nanzen-ji templom

Egy másik fontos vallási komplexum Kiotóban a Nanjin-ji templom, amelynek ősi története van. A helyszín 1291-ből származik, és Kiotó egyik legnagyobb sintó intézménye. A hagyományos szentély mellett egyedülálló kertek is találhatók, amelyek alig változtak az elmúlt hat évszázadban.

A turisták számára szórakoztató a főépület előtt található Kőkert megtekintése. Ráadásul az ásványokat úgy választották ki, hogy a lehető legjobban hasonlítsanak a játszó tigrisekre. A nevezetesség déli része pedig egy nagyszerű zöld terület, ahol könnyű békés sétákat tenni. Itt kis mesterséges tavakhoz lehet felsétálni, és egy vízvezetéket kell meglátogatni, hogy eljussunk oda.

To-ji templom

Értékelés: 4.2

To-ji templom

A kiotói buddhista templomok közül a To-ji templom, egy hagyományos, ötemeletes pagoda, fontos látnivaló. Az ilyen építmények nem ritkák az ázsiai országokban, ezért az ókori főváros örökségi rangsorának alján áll. A pagoda 57 méter magas, így az egyik legmasszívabb faépítmény Kiotóban. A nagyterem nem kevésbé grandiózus.

Olvasson tovább  16 legjobb hostel Moszkva területén

Ez a legnagyobb terem a komplexumban, és a felkelő nap országának nemzeti kincseként emlegetik. Belül számos különböző emléktárgy, például egy hatalmas Buddha-szobor található. Más termekben található szobrok némelyike pedig a Gergely-naptár szerint a Kr. u. 1. évezredből származik. Legtöbbjük fából készült.

Ningna-ji templom

Értékelés: 4.1

Ninna-ji templom

Ez a nevezetesség egy korábbi trónterem, amelyet ma a kiotói shingon-ryu buddhista iskola részeként tartanak számon. Ez egy kis faépítmény hagyományos stílusban, festményekkel és különböző festményekkel díszítve a japán művészeti irányzatban. Ebben a templomban található Japán egyik nemzeti kincse, az arany katedrális.

Története több mint 1100 évre nyúlik vissza. Uda császár alapította, miután lemondott és szerzetes lett. Ezt követően több vérbeli herceg – egy uralkodó dinasztia férfi tagjai – uralkodott. A 15. századi polgárháború idején a város gyarmati uralmát a mongol invázió Japánban felváltotta. majdnem teljesen elpusztult. A 17. századig nem építették újra, amikor egy új pagodát építettek.

A legjobb kulturális látnivalók Kiotóban

Nishiki piac

Rangsor: 5.0

Nishiki piac

A kulturális látnivalók kategóriájában az első helyet egy kis, fedett sikátor foglalja el, amely Kiotó híres Nakagyo-ku kerületében található. Korábban rengeteg kutat ástak itt az élelmiszer tárolására. Ez az oka annak, hogy ezt a területet kereskedelmi központnak tekintették, beleértve az innen a császári udvar számára szállított halat is. Az Edo-korszakban a terület fejlett bazárrá vált.

Így jött létre a nagy Nishiki piac. Azonban 150 évvel a fénykor után, 1927-ben sok boltos költözött a kiotói központi komplexumba, amely modernebb és kényelmesebb volt. De ez csak jót tett Nishikinek, mivel a halárus mellett más üzletek is megjelentek itt. Jelenleg több mint 120 stand kínál mindenféle, a turistákat érdeklő árut.

Szaké Múzeum

Értékelés: 4.9

Szaké Múzeum

A nemzeti ital készítésének szentelt múzeum egy másik fontos kulturális látványosság Kiotóban és Japánban. A Gekkeikan vállalat hozta létre, hogy a turisták megismerjék a szaké készítésének technikáit és hagyományait Fushimi környékén. Maga a hely a Meidzsi-restauráció idejéből származik, amikor a fővárost Tokióba költöztették. Ebben az időszakban jelent meg a társaság szeszfőzdéje.

Az új létesítményt elsősorban az indokolta, hogy itt talajvíz folyik, és kiváló minőségű rizs terem. Így aztán a szakét sok alkoholista Japánban a legjobbnak tartja. És már a Muramacsi-korszak óta, a 14. és a 16. század között készült. A japán alkohol körülbelül 1/5-ét jelenleg a Fushimi régióban állítják elő.

Szamuráj és Ninja Múzeum

Értékelés: 4.8

Szamuráj és Ninja Múzeum

Mint a feudális Japán fővárosa, Kiotó mindig is tele volt harcosokkal. Így nem meglepő, hogy itt egy szamurájmúzeumot hoztak létre, hogy közelebbről is megismerkedhessünk a hagyományos katonás kultúrával. Ha van szabadideje, érdemes meglátogatni ezt a kiotói nevezetességet, amelyet a harmadik helyre tettek fel. A kézművesek és a tudósok a legnagyobb gondossággal próbálták megragadni a japán föld szellemét.

A csarnokokban számos ősi fegyver található, köztük a legendás kovácsok tárgyai is. Hagyományos páncélokat és a nindzsák és kunoichik történetét bemutató kiállításokat is tartalmaz. Egyes tárgyakat fel lehet próbálni, és fényképeket is lehet készíteni. Az egyik szoba teaszertartásra van berendezve, több másik pedig tökéletes a meditálni vágyók számára.

Manga Múzeum

Értékelés: 4.7

Manga Múzeum

A modern Japán híres animéiről, így nem meglepő, hogy egy nagyváros területén egy manga-múzeumot találunk, amely az anime eredeti forrását, a mangát mutatja be. Ez a kulturális jellegzetesség nagyon fontos az országban. Jellegtelen rajzai és érdekes cselekményei pedig lehetővé tették, hogy az egész világon elterjedjen. A japán kultúra iránt érdeklődők számára kötelező a kiotói Manga Múzeum meglátogatása.

A könyvtár polcain több mint 300 000 mű található, és csak 1/6-uk áll rendelkezésre tanulmányozásra. A gyűjteményt folyamatosan bővítik, és a múzeumnak saját kávézója van, ahol tanfolyamokat tartanak. A közelben néhány szobalány kávézó is található, ami a kawaii művészet kedvelőinek nagyon jól fog jönni. Látogasson el a múzeumba, és tanuljon sokat Japán kultúrájáról.

Kiotói Nemzeti Múzeum

Értékelés: 4.6

Kiotói Nemzeti Múzeum

A múzeumkomplexum, amelyet érdemes meglátogatni, a téli évszakok miatt nevezetes. Ilyenkor Kiotó nemzeti nevezetessége a legérdekesebb. Ebben az időszakban népszerű látványosságnak számítanak a hatalmas kiállítások, amelyek a modern Japán különböző kulturális, társadalmi vagy közösségi témáit mutatják be. Még a hagyományos főzési technikákat is megismerheti.

Fontos jellemzője, hogy belülről elég érdekes lesz az emberek minden kategóriája számára, és különösen azok számára, akik kíváncsiak az ország kulturális szokásaira. A tárgyak szinte mindegyike az elszigeteltség idején az állam művészetének van szentelve. Maga a múzeum szinte közvetlenül a Meidzsi-restauráció után nyílt meg, ami Japánt a világ egyik vezető országává tette. Jelenleg számos képzőművészeti alkotásnak és több mint 12 000 történelmi tárgynak ad otthont.

Vasúti Múzeum

Értékelés: 4.5

vasúti múzeum

A kiotói vasúti múzeum betekintést nyújt a város e közlekedési módjának igen hosszú és érdekes történetébe. A fő kiállításon a Meiji-korszakig visszanyúló technológiai vívmányok egész sora látható, sőt a legmodernebb vonatok modelljei is, amelyekkel percek alatt el lehet jutni egyik városból a másikba. És minden egyes kiállítási tárgy egy információs kártyával van ellátva, amely a következőket tartalmazza.

A könyvtárban mintegy 34 000 könyv és folyóirat található különböző témákban, beleértve az autókat is. A park területén pedig egy kisvasúttal is utazhatsz, és még azt is kipróbálhatod, hogy jó mozdonyvezető vagy-e. Ez az egyik olyan látnivaló, amelyet szakértőink a “geek-barát” kategóriába soroltak. Ez a tökéletes hely a felkelő nap országának technológiai vívmányainak megismerésére.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: