A 12 legjobb kilátóhely Moszkvában

*A szerkesztőbizottság véleménye szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt szakorvosi konzultáció szükséges.

A fővárosban számos gyönyörű hely van, ahová ellátogathat, hogy élvezze a kilátást. Minden nap órákat tölthetünk azzal, hogy egyik turisztikai látványosságtól a másikig megyünk. De nem kevésbé zsúfoltak a kilátóteraszok sem, mert így időt takaríthat meg, és madártávlatból csodálhatja meg a várost. Vannak ingyenes és fizetős, mindenki számára nyitott megtekintési platformok is. Van, amit mindenki ismer, és vannak olyan helyek, amikről kevesen tudnak.

Az Expertology szerkesztősége összeállította a 12 legjobb, leglátványosabb kilátást nyújtó moszkvai kilátóterasz értékelését. Mindegyiket érdemes meglátogatni, hogy megfagyjon az örömben és kapjon egy adag felejthetetlen érzelmeket.

Moszkva legjobb kilátóteraszai

Jelölés hely Megfigyelő fedélzet értékelés
A legjobb moszkvai kilátóhelyek értékelése 1 Moszkva Városi Múzeum-Review Station 5.0
2

ANORAMA360

4.9
3 “Csak a szeretet van fent” 4.8
4 Ostankino TV torony 4.7
5 Hatvan étterem 4.6
6 City Space étterem 4.5
7 Kilátópont az Orosz Tudományos Akadémia közelében 4.4
8 MSU im. Lomonoszov Moszkva 4.3
9 A Triumph Palace felhőkarcoló 4.2
10 “Sparrow Hills” 4.1
11 “A Központi Gyermekbolt 4.0
12 Megváltó Krisztus székesegyház 4.0

Moszkvai Városi Múzeum és Operaház

Értékelés: 5.0

Múzeum Megfigyelőtorony Moszkva város

Az egyetlen felhőkarcolós múzeum, amely nemcsak lélegzetelállító kilátást kínál a látogatóknak a fővárosra, hanem egyedülálló installációkat is. Itt felnőtteket és gyerekeket egyaránt szívesen látnak, hiszen mindent szabad megérinteni. Az 1867-es épület legmagasabb pontján, az ötvenhatodik emeleten található. A kétszáztizenöt méteres magasságban a látogatók megtudhatják, hogyan nőtt fel a város és milyen utópisztikus projekteket hoztak létre a szovjet építészek, valamint láthatják a modern moszkvai felhőkarcolók prototípusait.

A kiállítás egy része a híres moszkvai városi komplexum történetéről szól. Bemutatja a tizennyolc magasházat, azok műszaki és építészeti jellemzőit, a projekt szerzőit, a jövőbeli épületeket és azokat, amelyeknek az a sorsuk, hogy papíron maradjanak. Vannak túrák, például gyermek túrák detektívkereséssel (30-40 perc, minden szombaton, ára 690 R-tól), “Ikarosz szemén keresztül” – VR-űrrepülés (naponta, ára 990 R-tól), csoportos túrák a komplexum körül – szerzői túrák (naponta, ára 1200 R-tól). Van egy nagyon érdekes projekt is, a “The Voice of the City” (A város hangja), ahol bárki, aki egy retrotelefonra telefonál, meghallgathat egy történetet a fővárosról a város egy híres lakójától. Felhőkarcoló építése” workshopok gyerekeknek a hétvégén. Kellemes bónusz, hogy a gyerekek hatéves korig ingyenesen léphetnek be.

. 6 Presznyenszkaja rakpart, 2. épület, 3. bejárat, Moszkva. Nyitva tartás: H: 16:00-tól 22:00-ig, kedd és kedd: 10:00-tól 22:00-ig, dec. 13: 16:00-tól 22:00-ig, dec. 31: 10:00-tól 20:00-ig, jan. 1: 12:00-tól 22:00-ig. Telefon: +7(495) 775-36-56. Honlap: múzeum..

ANORAMA360

Értékelés: 4.9

PANORAMA360

A megfigyelőterem a moszkvai város egyik tornyának nyolcvankilencedik emeletén található, az egyik legmagasabb ponton. A város hihetetlen szépségének megtapasztalása mellett olyan szórakozóhelyeket is felkereshet, mint a Csokoládégyár vagy a Chistaya Liniya fagylaltozó. Bemutatják a gyártási folyamatokat, és a látogatókat arra ösztönzik, hogy kóstolják meg a csemegekészítményeket. Az ablakok akár hat méteres magasságig is elérnek, így panorámás kilátást nyújtanak. A közelmúltig csak néhány ember tudott bejutni, de most már minden érdeklődő előtt nyitva állnak az ajtók. A kalandot egy nagy sebességű felvonó biztosítja, amely másodpercenként nyolc méteres sebességgel halad felfelé.

Teljes körű, magával ragadó vetítéses előadások interaktív idegenvezetőkkel, vezetett túrák Moszkvában és a látnivalókban. Egy speciális alkalmazás segítségével a látogatók virtuális 3D modelleket gyűjthetnek a komplexum tornyairól, és a fotózási területen gyönyörű képeket készíthetnek. Az ebédet az öko-étteremben, az uzsonnát pedig a kávézóban szolgálják fel. Helyi szuvenírbolt, ahol aranyos dizájner tárgyakat árulnak. A szerelmeseknek olyan szolgáltatást kínálnak, amely lehetővé teszi egy romantikus randevú megszervezését, amely magában foglal egy vacsorát egy étteremben, egy rózsaszirmokkal és gyertyákkal díszített asztalt, egy gyümölcstálat italokkal és egy professzionális fotózást.

. 12 Presnenskaya Embankment, Moscow, Moscow International Business Centre Moscow City, Federation-East Tower, 89. emelet. Nyitva tartás: vasárnap – csütörtök: 10:00 – 23:00; péntek – szombat: 10:00 – 00:00. Tel: +7 (495) 151-94-94. Helyszín: .

“Csak a szeretet van fent”

Értékelés: 4.8

Az Oko felhőkarcoló tetején található Európa legmagasabb kilátópontja, amely háromszázötvennégy méterrel magasabb, mint az Eiffel-torony és az Osztankinszkaja tér. A város központjában lévő elhelyezkedésének köszönhetően Moszkva minden szépségét láthatja. A kockás takarók, a romantikus zene, a fotórobotok, az ingyenes távcsövek, a 600-szoros nagyítású távcső, a WI-FI, a WC és a medence mind azt szolgálják, hogy az itt tartózkodás a lehető legkényelmesebb legyen. Van egy ajándékbolt, fotós és bár is. Egyetlen vendég sem marad közömbös a látogatás után.

Itt naponta, a hét minden napján, orosz, angol és német nyelvű szakvezetéssel tartanak tájékoztató túrákat. Mesél a moszkvai város építésének szakaszairól, a tulajdonosokról és építészekről, világrekordokról, híres látogatókról, érdekességekről, és megmutatja a város összes látnivalóját. Minden látogató jogosult egy finom bókra, amelyet az ár tartalmaz. Érdemes előre helyet foglalni és jegyet váltani, mivel a jegyek száma korlátozott. Jobb, ha ezt a weboldalon keresztül teszi meg, akkor garantáltan az Ön által választott időpontban látogathatja meg. A felnőtt jegy 1500, a gyermekjegy 750 forintba kerül. Hat év alatti kisgyermekek nem léphetnek be a nézőtérre, tizenhat év alattiaknak pedig csak felnőtt kíséretében szabad tartózkodniuk.

. Moszkva, Krasznogvardejszkij Proezd 1, 21, 2. épület. Nyitva tartás: hétköznap: 12:00-23:30, hétvégén és ünnepnapokon: 10:00-23:30. Telefon: +7 (495) 015-03-54. Honlap: www..

Ostankino TV torony

Értékelés: 4.7

Ostankino TV torony

Három peron van, kettő nyitott és egy zárt. Mindegyik a maga módján egyedi. Az első a műszaki erkélyen van, nyolcvanöt méter magasan. Korábban csak meteorológusok juthattak be ide, de 2017-ben, amikor a szerkezet ötvenedik évfordulója volt, úgy döntöttek, hogy minden érdeklődő számára megnyitják a belépést, de csak túracsoportokban. Itt megtekintheti a tornyot belülről, ahol láthatja, hogyan működik a meteorológiai komplexum, és megtekintheti a berendezéseket: a szélerősség és a szélirány, a páratartalom, a hőmérséklet és a légnyomás mérésére szolgáló érzékelőket. A második háromszáznegyven méteres magasságban van. Csak májustól októberig látogatható, ha az időjárás engedi. A harmadik, zárt, a legnépszerűbb, és háromszázharminchét méteres magasságban található. Itt a vendégek az üvegpadlón sétálhatnak, sőt ugrálhatnak is rajta, mivel nagy terhelést is kibír. A híres 7 Heaven étterembe is betérhet, és a boltban ajándéktárgyakat vásárolhat. Nagy teljesítményű panorámatávcsöveket telepítettek, amelyek lehetővé teszik, hogy minden látnivaló látható legyen, és még a külvárosok is láthatóvá váljanak.

Egy tapasztalt idegenvezető lenyűgözően mesél a TV-torony történetéről, a mérnöki és tervezési jellemzőkről, az egyedülálló építmény újításairól. Mindenki felszállhat a nagy sebességű felvonóra, amely mindössze hét másodperc alatt ér fel a helyszínre, ami különösen a gyermekek számára vonzó. A felnőtt jegyek ára 900 és 1200 p, a kedvezményes jegyeké 600 és 800 p. Az e-jegy a jegypénztárban váltható bérletre, és elsőbbségi belépést biztosít. A hat éven felüli gyermekek a kilátóteraszon tartózkodhatnak. A személyazonossági igazolványnak magánál kell lennie.

. 15, 2. épület, Akademika Koroleva utca, Moszkva (Ostankino tévétorony kirándulóépülete). Nyitva tartás: H-P: 10:00 és 23:00 óra között, P: 10:00 és 23:00 óra között. Telefon: +7 (495) 926-61-11. Weboldal: .

Hatvan étterem

Értékelés: 4.6

Hatvan étterem

Európa legmagasabb étterme lehetővé teszi, hogy finom ételeket fogyasszon, élvezze az ünnepi hangulatot és a főváros panorámáját. A Moszkva City egyik tornyának első emeletén található. A város szépségét megcsodálni kívánó látogatók a nagy ablakok mellett foglalnak asztalt. Figyelembe véve, hogy a hely népszerű, gyakran nincs elég hely, ezért érdemes előre foglalni.

A létesítmény belseje a hatvanas évek modern és világos stílusát, az egyszerűséget és az iróniát ötvözi. Drágasága ellenére mindig sokan vannak itt, mert sokan szeretnének ilyen magasan vacsorázni és megcsodálni a várost. Innen különösen érdekes megfigyelni a naplementét és a napfelkeltét. A helyszín egyedülálló az eredeti nyitható ablakrendszer miatt, amely lehetővé teszi, hogy úgy érezzük, mintha a szabadban lennénk.

A konyha élén Szergej Kondakov áll, aki a Mario’s-ban tanult és Flaviano Biasatti alatt dolgozott. Tőle tanulta meg az olasz konyha alapjait: az ízletes öntetek és mártások titkait, a rizottó és a tészta főzési technikáit, a klasszikus desszertek sajátosságait. Ezt követte a Tatler Club sous chefjeként szerzett tapasztalata, a monacói szakmai gyakorlat, a Chips, a BOK és a Bara, majd a BOK és a Bara, mint brand chef. Legutóbb, 2019-ben pedig Kondakov vette át a Sixty séfjének szerepét.

. 12 Federation Tower, 62. emelet, Presznyenszkaja rakpart, Moszkva. H-P 12:00 órától az utolsó vendégig nyitva tart. Telefon: +7 (495) 653-83-69; +7 (915) 240-60-60-60. Helyszín: .

City Space étterem

Értékelés: 4.5

City Space étterem

A helyiség a szálloda harmincnegyedik emeletén található. Természetesen messze nem a legmagasabb pont, de ideális a hatalmas nagyvárosi táj megfigyelésére, mert nincs szükség különleges eszközökre ahhoz, hogy mindent lássunk. Hírnevét nemcsak panorámájának köszönheti, hanem bárlistájának is, amely többször is a legjobbak közé emelte az éttermet. Több mint kétszázötven koktélt kínál, beleértve az aláírt koktélokat is.

A nagy ablakok háromszázhatvan fokos kilátást biztosítanak, így még a kifinomult turisták is elámulnak. Add hozzá ezt a magas színvonalú szolgáltatást, az európai és japán konyha ízletes ételeit, a hangulatos légkört és az érdekes belső teret, és meg fogja érteni, hogy még a magas átlagos számla (2500 rubeltől kezdve) nem akadályozza a hely meglátogatását.

. Moszkva, Kosmodamianskaja naberezsnaja 52, 6. épület, 34. emelet, Swissotel Krasnye Holmy. Nyitva naponta 18:00-tól 3:00-ig. Telefon: +7 (495) 221-53-57. Weboldal: .

Kilátópont az Orosz Tudományos Akadémia közelében

Értékelés: 4.4

Kilátópont az Orosz Tudományos Akadémia közelében

Ingyenes, mindenki számára elérhető megtekintési platform a nap bármely szakában és az éjszaka bármely szakában. Innen varázslatos kilátás nyílik az Orosz Tudományos Akadémiára, a Gagarin-emlékműre, a Frunzenszkaja rakpartra, az Andrejevszkij kolostorra, a Moszkvai Állami Egyetem tornyára, Moszkva város felhőkarcolóira, a Krisztus Megváltó székesegyház kupoláira, a Kreml tornyaira és más látnivalókra. A platformot gyakran nevezik az “alsó”, összehasonlítva azt a Vorobjovy Goryval. De van egy határozott előnye – itt nem fogja látni a látogatók és a turisták tömegeit, mivel a hely nem olyan híres és felhajtott, így élvezheti a főváros csendes élvezetét. Természetesen van egy hátránya, de ez nem döntő – az épület sűrűn beépített.

Az Orosz Tudományos Akadémia új épületének közelében található, hatvan méter magas. Néhány objektum jobban látható, mint a Sparrow Hillsről, így sok érdekes fotót lehet készíteni. A helyszín könnyen megközelíthető, csak sétáljon körülbelül hétszáz métert a Leninszkij Prospekt metróállomástól az Orosz Tudományos Akadémia irányába.

Leninszky Prospekt 32A, 1. épület, Leninszkij Prospekt 32A.

N.E. Bauman Moszkvai Állami Egyetem. Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem

Értékelés: 4.3

Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem

Az épület a toronnyal kétszáznegyven méter magas, torony nélkül pedig száznyolcvan méter. A torony alatt található a kilátóterasz és a Földtörténeti Múzeum. Innen látható a történelmi központ, egy hatalmas pusztaság, az arborétum és a Luzsnyiki, valamint a garázsszövetkezet, ahol minden munka tilos, mivel egy titkos metró-2 vonal van alatta. Itt olyan túrákat szerveznek, mint például “A sztálini felhőkarcoló hét legendája”.

Rudnev Lev tervező több helyszínt is kialakított a koncepció fázisában. A harminckettedik emeleti erkély és a huszonnegyedik emeleti erkély a nyitott erkélyek közé tartozik. Ma a második emelet parkosított és a nagyközönség számára nyitva áll. A közelmúltban felszerelték mindennel, ami ahhoz szükséges, hogy a vendégek biztonságosan és kényelmesen tölthessék idejüket. Van még néhány pont, de ezek nem mindenki számára elérhetőek: erkélyek a tizenhetedik emeletről a huszonkettedikre. A legtöbbjük a kollégiumi részen belül található; vannak díszes erkélyek, amelyek csak ablakon keresztül közelíthetők meg. Az óratoronyban lakó diákok tulajdonában van, de kívülállók nem léphetnek be.

A városnéző túra során minden oldalról láthatjuk Moszkvát, amire nem minden más kilátópont képes. A jegy ára 1000 p. A program tartalmazza a “Sztálinista felhőkarcoló hét legendája” című tárlatvezetést, amely a főépület néhány pontján halad át, és felmászik a harminckettedik emeletre, egy idegenvezető által a fővárosról szóló történet kíséretében. A program másfél órán át tart. Időpontot telefonon vagy a hivatalos honlapon található űrlap segítségével lehet foglalni.

Leninskie hory, 1. Nyitvatartási idő: bármely egyeztetett időpontban. Tel: +7 (495) 741-9-744. Weboldal: .

A “Triumph Palace” felhőkarcoló

Értékelés: 4.2

A Triumph Palace felhőkarcoló

A kétszázhatvan méter magas lakóépület a városközpontban található. 2003-ban bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint Európa legmagasabbja. Az ötvenes évek építészeti stílusú felhőkarcoló, amelyet gyakran összetévesztenek a híres sztálinista magasházakkal, sőt a “nyolcadik nővérnek” is nevezik. A tizenegyediktől a harmincnyolcadikig terjedő negyvenöt emeletes épületet hétköznapi emberek lakják, és magasabb, az utolsó három emeleten egy butikhotel, amely nemcsak Moszkva gyönyörű kilátása miatt népszerű, hanem a szobák eredeti kialakítása miatt is – mindegyik a világ egyik városát ábrázolja.

A komplexum központi szektorában egy 50 méter magas torony található, amelynek tövében egy nyolcszögletű szerkezet található. Van egy kilátóterasz, amelytől mindenkinek eláll a lélegzete. Sajnos, a helyszínre nem lehet bejutni, és kirándulások sincsenek. De van egy módja annak, hogy feljusson ide – meg kell tárgyalni a portással, vagy át kell mennie valakivel a bérlők közül, és meg kell magyaráznia a célját. Ha valamelyik módszer működik, akkor Ön lesz a szerencsés, akinek nem kell belépődíjat fizetnie, ahogy ez a legtöbb kilátóhelyen történik.

Chapaevsky Lane, 3.

“Vorobyovy Gory

Értékelés: 4.1

Egy másik ingyenes oldal, amelyet nem kell bemutatni. Itt kezdődött az első vízmű, a múltban Nagy Péter, Csaljapin és sok más történelmi személyiség látogatott ide, és most a Moszkvai Állami Egyetem – az ország fő egyeteme – található itt. Bár a “hegyek” szó jelen van, valójában nem az. Valójában ez egy földcsuszamlásokkal és sziklákkal tarkított, zord folyópart. A föld alól források fakadnak. Egyszer volt, hol nem volt, volt itt egy tenger, később egy falu, amelyről nem sokat tudunk. A név egy legenda szerint az ott élő nagyszámú verébről származik.

A lakosok és a látogatók ide jártak pihenni, sétálni és teát inni a friss levegőn. Az MSU építése után van egy parkosított síugróterep látványos panorámával. Most természetvédelmi terület, külön hulladékgyűjtéssel, sólyomász családdal, információs táblákkal és piknikezőhelyekkel. Innen látható a város összes fő szimbóluma: a Külügyminisztérium, a Fehér Ház, a Sztálin felhőkarcolók, a Novij Arbat házai, az Osztankino TV-torony, az I. Péter emlékmű és még sokan mások. A közelmúltban ingyenesen tízszeres nagyítású távcsöveket helyeztek el. Az első dolog, amit meg kell jegyezni ezzel a hellyel kapcsolatban, hogy minden turista a Vorobjovij Goriba megy első dolga, így gyakorlatilag soha nem üres.

Leninskie Gory, vl. 1. Weboldal: park-/vg.

“Központi gyermekbolt

Értékelés: 4.0

A legfelső emeleten található, és nemrég nyílt meg, az üzlet felújítása után, de már elnyerte a főváros szépségeinek megfigyelésére szolgáló egyik legjobb hely címét. Mindezt a város szívében való elhelyezkedése teszi lehetővé, ahol a legjelentősebb látnivalók láthatók. A fő jellemzője, hogy ingyenes. A vendégeknek csak a hetedik emeletre kell felmenniük. Igaz, nem könnyű megtalálni a helyet, hacsak nem tudod pontosan, hogy hol található. Menjen a hatodik emeletre, kerülje meg a kávézót, és menjen az átriumba. Egy kis ajtó és egy lépcső vezet a Gyermekkori Múzeumba és a kilátóba.

A peron zónás: az egyik oldalról a Lubjanka és a Politechnikai Múzeum, a másik oldalról pedig a Kreml látható. A két oldalt egy hosszú sétány köti össze. A gyerekeket nyugodtan el lehet vinni ide anélkül, hogy aggódni kellene a biztonságuk miatt, mivel a területet egy meglehetősen magas üvegkerítéssel kerítik el. Vannak teleszkópos csövek, amelyek lehetővé teszik az összes tárgy és az épületek építészetének részletes megtekintését. A kilátó nem veszi fel a versenyt a Veréb-hegyen lévőkkel, de megéri a történelmi belváros szabad kilátását élvezni, különösen a gyerekek társaságában.

7 Teatralny Proezd, 5/1, 7. emelet.

Megváltó Krisztus székesegyház

Értékelés: 4.0

Megváltó Krisztus székesegyház

A harangtornyok között, negyven méteres magasságban négy kilátóterasz található. Gyönyörű kilátás nyílik a fővárosra és az összes építészeti és egyéb látnivalóra. Nemcsak azoknak, akik a panorámában akarnak gyönyörködni, hanem azoknak is, akiket érdekel a történelem, meg kell látogatniuk ezt a helyet. A templomhoz hosszú és nehéz út vezet, ezért a helynek különleges varázsa van. Az első épület negyven évig állt, de a bolsevikok lerombolták, és tervbe vették, hogy a Szovjetek Palotáját építik a helyére, de a háború miatt ez az ötlet nem valósult meg. Húsz évvel később az alapkőből építették fel a Moszkva-medencét, Európa legnagyobb medencéjét, és csak a peresztrojka idején döntöttek úgy, hogy a székesegyházat visszahelyezik eredeti helyére.

A város első felhőkarcolója a Nagy Iván harangtorony volt, amikor a felépítmény elkészült. Nyolcvanegy méter magas volt, és a XVII. század elejéig az ország legmagasabb épülete maradt. A kilátóteraszt 2009-ben nyitották meg, a felújítás után. A 25 méteres magasságból a Zamoszkvorecse utcái és a Kreml látható. A feljutáshoz lépcsőn kell felmászni, mivel nincs lift. A szabadidős klub áprilistól októberig tart nyitva. Egy vezetett túra, amely magában foglalja a helyszín megtekintését, 500 p. Tizenkét év alatti gyermekek nem léphetnek be, még akkor sem, ha felnőtt kíséretében vannak.

15 Volkhonka St. Nyitva tartás: megegyezés szerint. Telefon: +7(495) 637-12-76. Weboldal: .

Olvasson tovább  15 legjobb hely, ahol a gyerekkel együtt lehet maradni
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: