A 12 legjobb moszkvai környék, ahol érdemes élni

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási tanácsadásnak. A vásárlás előtt kérjen szakmai tanácsot.

A lakás kiválasztásakor mindig vegye figyelembe számos olyan tényezőt, amelyek befolyásolják az életminőséget és a háztartás minden tagjának kényelmét. És az elrendezés és a méret a ház nem mindig az első helyen van. Fontos paraméterek a terület környezetbarátsága, az infrastruktúra és az, hogy gyorsan el lehessen jutni otthonról a város bármely pontjára. Néhányan különös figyelmet fordítanak a közelben lévő szabadidős létesítményekre. Valaki úgy gondolja, hogy a biztonság fontos érv, és tanulmányozza a kerület bűnözési statisztikáit.

Függetlenül attól, hogy milyen otthont választunk: olcsó vagy csúcskategóriás, fontos, hogy komolyan vegyük ezt a kérdést. A nehézségek a moszkvaiak számára merülnek fel, nem is beszélve az újonnan érkezőkről, akik a városban szeretnének letelepedni. A főváros mely kerületei a legvonzóbbak a lakhatásra?? Magazinunk szakértői az ingatlanszakértőkkel közösen összeállítottak egy minősítést, hogy segítsenek Önnek a nehéz döntés meghozatalában. Figyelembe vették az újonnan érkezők és a régi motorosok visszajelzéseit is.

Moszkva legjobb kerületeinek rangsora, ahol élni lehet

Jelölés helyszín Moszkvai kerület értékelés
Moszkva legjobb presztízsű kerületei az élethez 1 Ostozhenka 5.0
2 Arbat 4.9
3 Prechistenka 4.8
Moszkva legjobb környezetbarát kerületei, ahol élni lehet 1 Strogino 5.0
2 Izmailovo 4.9
3 Yasenevo 4.8
A legjobb helyek Moszkvában 1 Khamovniki 5.0
2 Ramenki 4.9
3 Zyuzino 4.8
Moszkva legjobb kerületei a gyermekekkel való élethez 1 Fili-Davydkovo 5.0
2 Krylatskoe 4.9
3 Filevsky park 4.8

Moszkva legjobb presztízsű kerületei az élethez

Ostozhenka

Értékelés: 5.0

Ostozhenka

Vezető a rangos kerületek között Ostozhenka vagy ahogy azt is nevezik “Golden Mile”. Korábban kommunális lakások és régi, romos épületek voltak itt jellemzőek. Idővel azonban, a nagyszabású rekonstrukciót és újjáépítést követően a kerület különösen vonzóvá vált az újonnan érkezők számára, akik megengedhették maguknak a luxus ingatlanokat. A lakások teljes mértékben megfelelnek a tehetős bérlők magas igényeinek. A klubházak és az alacsony lakóépületek különösen keresettek a vásárlók körében. Nagyszerű kilátás nyílik a Krisztus Megváltó székesegyházra, a Zachatyevsky kolostorra, a Prechistenskaya rakpartra és a Moszkva folyóra.

Sétatávolságra vannak Moszkva építészeti és történelmi nevezetességei. A kerületben tornatermek és óvodák, szórakoztató központok és sportkomplexumok találhatók. Az ínyenceknek lehetőségük van meglátogatni a legjobb, különböző konyhákat kínáló éttermeket, amelyekben a világ minden tájáról érkező neves szakácsok dolgoznak.

A környéken számos parkoló és fedett parkoló áll rendelkezésre, Moszkva összes elővárosi célpontja közvetlenül megközelíthető. A magas lakásárak ellenére a kereslet meghaladja a kínálatot, és sokan itt választják a lakásvásárlást.

Előnyök

 • luxus ingatlanok;
 • fejlett közlekedési elérhetőség;
 • történelmi nevezetességek;
 • magas szintű kényelem.

Hátrányok

 • drága lakások.

Arbat

Értékelés: 4.9

Arbat

A második a minősítésünkben a moszkvaiak és a főváros vendégeinek egyik leghíresebb és legkedveltebb kerülete. A történelmi épületek, amelyek az ország építészeti és kulturális örökségét képviselik, kétségtelenül vonzóak. Nem maradtak romos épületek a környéken. Minden teljesen újjáépült, nemcsak kívül, hanem belül is. A házak körüli területek a legapróbb részletekig átgondoltak.

Ha az Arbaton vásárol lakást, biztos lehet benne, hogy kényelmes életminőséget biztosít. Számos épületet külföldi nagykövetségek és missziók használnak. Az alacsony építési sűrűségnek és az új házak építésének lehetőségének hiányának köszönhetően itt egy sajátos lakókontingens alakult ki.

Olvasson tovább  12 A legjobb hotelek itt: Jalta

Minden szükséges infrastruktúra gyalogosan elérhető. A legtöbb elit gasztronómiai hely az Arbaton található. A kerületben több mint 20 állami és magánóvoda várja a gyerekeket. Az iskolások számára tornatermek és líceumok állnak rendelkezésre.

Előnyök

 • kiváló helyen;
 • A lakosok egységes társadalmi összetétele;
 • Magas színvonalú infrastruktúra;
 • épületek vonzó külső és belső díszítése.

Hátrányok

 • Az ingatlanpiaci ajánlatok hiánya.

Prechistenka

Értékelés: 4.8

Prechistenka

A minősítés harmadik helyén a kerület méltán nevezhető Moszkva egyik legrangosabb kerületének. Megőrizte a 19. és 20. századi külsejét, és számos épület szerepel az UNESCO katalógusában. Az elit ingatlanok régi kúriákban találhatók, de vannak újonnan épült fejlesztések is, luxus és deluxe osztályú lakásokkal. A környék arisztokratikusnak számít. Itt élt az ország elitje: írók, művészek, költők stb. Még mindig sűrűn lakott, ami sokak számára fontos kritérium a lakás kiválasztásakor.

Prechistenka nem hiába hasonlít a francia Saint Germain negyedhez. A fővárosban nincs még egy utca, ahol ennyi luxuslakás állna… Neves építészek irányításával épültek: N. Zherikhov, A. Obera, A. Grigorieva, G. Gelrich és az ország más építészei.

Kiváló tömegközlekedési kapcsolatok a metró- és buszjáratokkal. Prechistenka két főútvonalra – a Bulvarnoye és a Garden Ring -, valamint a Vernadskogo sugárútra való közvetlen kijárattal rendelkezik. A lakosok élvezhetik a Moszkva központi részén található összes infrastruktúrát. A kerületben tornatermek, óvodák, zeneiskola, zeneiskola.

Előnyök

 • A főváros történelmi központja;
 • gyönyörű megjelenés;
 • Maximális életkomfort;
 • fejlett közlekedési csomópont.

Hátrányok

 • drága ingatlanok.

A legjobb ökológiailag tiszta kerületek Moszkvában, ahol élni lehet

Strogino

Értékelés: 5.0

Strogino

A minősítés első jelöltje az a kerület, amely kedvező elhelyezkedése, biztonságos és stabil környezete miatt különleges népszerűségnek örvend. A Moszkva folyó jobb partján található, és nem hivatalos neve Fehér-sziget. A terület felét zöldfelületek foglalják el. A kerület lakosainak az év bármely szakában lehetőségük van a természetben pihenni anélkül, hogy elhagynák a kerületet.

Strandok a Strogino árterében. Síelés a Rublevszkij erdőben télen. Nyáron babakocsis anyukákat és kocogó sportolókat találunk. A kiskereskedelmi és szociális infrastruktúra szintje sok elit területével egyenrangú. Vannak iskolák, óvodák, poliklinikák, zenei és művészeti központok, sportkomplexumok…

A Strogino nem csak a főváros legzöldebb kerülete. Sikeresen ötvözi a jó közlekedési rendszert az alacsony bűnözési rátával. az elérhető ingatlanok széles választéka lehetővé teszi, hogy minden jövedelemszintű ember minőségi otthont vásárolhasson. A lakások üzleti osztályon és olcsóbb változatban is elérhetők.

Előnyök

 • Kiváló ökológiai helyzet;
 • Nagyszámú rekreációs terület;
 • minden kényelmi szolgáltatás biztosítása;
 • Másodlagos lakások és új épületek.

Hátrányok

 • felfedezetlen.

Izmailovo

Értékelés: 4.9

Izmailovo

A második helyet a minősítésben a kerület foglalja el, amely az azonos nevű parkban található. Izmailovóban található Moszkva egyik legrégebbi és legszebb tava, a Szerebrjano-Vinogradnij tó. A zöld területek kombinációjának köszönhetően a környezetet folyamatosan magas szinten tartják. A területen élők számára minden szükséges infrastruktúrát biztosítanak. 15 magán- és állami iskola, 4 felsőoktatási intézmény van.

A látnivalók között szerepel az Izmaylovsky Kulturális és Szabadidőpark. A különböző korú gyermekes családok szívesen töltenek itt időt. Az aktív kikapcsolódás szerelmesei sportkomplexumokat és stadionokat látogatnak. A környéken egészségügyi klinikák, számos üzlet, nagy bevásárlóközpontok találhatók.

Az ingatlanpiac új és második otthonokat kínál. A főépületek monolitikus és téglaépítésűek. Az előre gyártott házak teljes számának legfeljebb 15%-a. A terület népszerűségét jellemzi, hogy a vásárlók nem költöznek ki Izmailovóból, hanem itt vásárolnak drágább ingatlanokat.

Olvasson tovább  22 legjobb hotelek itt: Prága

Előnyök

 • Jó ökológia;
 • Sok zöld parkos övezet;
 • egyetemek, iskolák, óvodák magas koncentrációja
 • Széles szállásválaszték a turistaosztálytól az üzleti osztályig.

Hátrányok

 • A közlekedési helyzet nem mindig stabil.

Yasenevo

Értékelés: 4.8

Yasenevo

A szakértők a harmadik helyet annak a kerületnek adták, amelyet erdő vesz körül, és ahol nincsenek nagy közlekedési csomópontok és ipari üzemek, így tiszta levegő és kedvező környezeti feltételek biztosítottak az élethez. Moszkva központjától való távolsága ellenére sokan választják Jasenevót az elfogadható ingatlanárak és a jó infrastrukturális rendszer miatt.

A lakóparkokat Bittsevszkij erdő, Jasenevszkij és Butovszkij erdőparkok veszik körül. A változatos földrajzi táj vonzza a pihentető és az aktív pihenés szerelmeseit egyaránt. Jasenevo kollégiumi területnek számít, de ennek ellenére az infrastruktúra lehetővé teszi a kényelmes életet a területen, kihasználva a járóbeteg-rendelőket, iskolákat, óvodai intézményeket, sportklubokat és kreatív hobbicsoportokat.

A környéken több metróállomás is található. A buszjáratokat a főváros különböző részeire irányuló utazásokra tervezték. A lakosság napi fogyasztási cikkekkel való ellátásához elegendő kiskereskedelmi üzlet áll rendelkezésre.

Előnyök

 • nagy erdő- és parkterületek;
 • Jól fejlett infrastruktúra;
 • gyárak, építőipari és közlekedési vállalatok hiánya;
 • fejlett közlekedési rendszer.

Hátrányok

 • a városközponttól való távolság.

Moszkva legjobb kerületei fejlett infrastruktúrával

Khamovniki

Értékelés: 5.0

Khamovniki

A főváros legjobb életkörülményeket kínáló komfortnegyedének listavezetője. Szó szerint minden megvan benne. Ezek történelmi és kulturális helyszínek, építészeti emlékek, egészségügyi központok, óvodai, általános és felsőoktatási intézmények. Központi fekvése ellenére Hámovniki kedvező környezeti helyzettel rendelkezik. A bűnözési ráta alacsony. Vannak parkok és terek, parkosított játszóterek és sportpályák.

A szállítással nincsenek problémák. A Khamovniki városrészből metróval, busszal vagy trolibusszal a város bármelyik kerületébe el lehet jutni. Számos metróállomás és kijárat van a Garden Ring, a harmadik körgyűrű és más főútvonalak felé. A környéken számos szórakozóhelyet építettek, és a különböző díszítésű és konyhájú éttermek széles választéka áll rendelkezésre.

A lakhatás drága az elhelyezkedés miatt, de ez nem állít meg sok vásárlót, akik magas életminőséget és maximális kényelmet akarnak minden tekintetben.

Előnyök

 • Neves középiskolák és főiskolák a környéken;
 • Számos egészségügyi intézmény;
 • szervezett közlekedési rendszer;
 • festői parkok és terek.

Hátrányok

 • nagy népsűrűség.

Ramenki

Értékelés: 4.9

Ramenki

A második helyet a minősítésben a kerület foglalja el, amely sikeresen egyesíti a következő paramétereket. A közeli ipari üzemek hiánya miatt a levegő tisztasága megfelel a jelenlegi szabványoknak. A nagy mennyiségű zöld növényzet megakadályozza a kipufogógázok általi szennyezést. Az ingatlanokat különböző javaslatok képviselik, így mindenki a jövedelmének megfelelően választhat lakást. Ramenkiben számos csúcskategóriás fejlesztés található, kiváló felszereltséggel és szolgáltatásokkal.

A területen tornatermek és líceumok, óvodák, többcélú és szakorvosi központok, gyógyszertárak, kiskereskedelmi és kereskedelmi infrastruktúra található. A felsőoktatási intézmények között vannak: Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem, Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem, Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem és a Zyuzino Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézete. Zyuzino tömegközlekedési infrastruktúrája; Nagy magánlakótelep; Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem, Összoroszországi Külkereskedelmi Akadémia, Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézete.

A környéken több metróállomás is található. Vannak villamos-, trolibusz- és buszjáratok. Az útkereszteződés kiküszöböli a forgalmi dugókat, így könnyen eljuthat Moszkva bármelyik kerületébe.

Előnyök

 • Egy zöld, jól karbantartott terület;
 • több mint 20 óvodai intézmény és 12 iskola;
 • Jó közlekedési lehetőségek
 • rengeteg szabadidős és rekreációs hely.

Hátrányok

 • nem található.

Zyuzino

Értékelés: 4.8

Zyuzino

A minősítésünk harmadik díjazottja egy olyan nagyvárosi terület, amely jó ökológiával, kényelmes közlekedési rendszerrel és a kényelmes tartózkodáshoz szükséges infrastruktúra minden tárgyának elérhetőségével büszkélkedhet. A közelben nincsenek veszélyes üzemek, a Bittsevo Park pedig a következő helyen található. A terület zöldövezetben fekszik, ami jót tesz a környezetnek. Van egy folyó és három tó, ahol kacsák élnek, és ahol a helyi halászok töltik idejüket.

Olvasson tovább  Top 10 szálloda Fethiye

Sokan választják Zyuzino-t, mert a másodlagos piacon és az új épületekben is meglehetősen megfizethető és kiváló minőségű lakások vannak. Az 1960-as években, miután a kerületet Moszkvához csatolták, tömeges lakásépítés kezdődött. Ma már minden ötemeletes épületet felújítottak, és a nagy, többszintes komplexumok helyére üzletek, gyermek- és felnőtt szórakoztató központok kerültek.

A környező terület nagyon parkosított. Gyermekjátszóterek, parkolók, zöld rekreációs területek.

Előnyök

 • minőségi infrastrukturális rendszer;
 • Elhelyezkedés távol az üzletektől;
 • Közlekedési megközelíthetőség;
 • magas környezeti teljesítmény.

Hátrányok

 • nincs.

Moszkva legjobb kerületei a gyermekekkel való élethez

Fili-Davydkovo

Értékelés: 5.0

Fili-Davydkovo

A Fili-Davydkovo kerület vitathatatlanul vezeti a minősítést. Ideális hely a gyermekekkel való élethez, mivel a lakosok számára rangos gimnáziumokban, általános iskolákban és óvodákban biztosít helyet. Sport-, művészeti és fejlesztési központok sokasága. Az ökológiai állapotot a főváros egyik legjobbjának tartják. Az autópályák negatív hatását több park, erdő és vadrezervátum semlegesíti.

Kényelmes pihenőhelyek a közkertekben és parkosított udvarokban. Közlekedési elérhetőség – magas szinten. A terület öt metróállomással és számos, a főváros különböző részeibe vezető földalatti járattal rendelkezik. Az autósok számára sem okoz gondot a megfelelő helyre való eljutás, még akkor sem, ha a forgalom túlterhelt.

A Lomonoszov-iskola tehetséges gyerekeket fogad, akik érettségi után a Moszkvai Állami Egyetemen tanulnak tovább. Vannak bevásárló- és szórakoztató központok, ahol az egész család jól érezheti magát.

Előnyök

 • kiváló ökológia;
 • Jól karbantartott parkok és udvarok;
 • Állami és magánintézmények széles választéka;
 • jó elhelyezkedés.

Hátrányok

 • nem található.

Krylatskoe

Értékelés: 4.9

Krylatskoe

A második helyet a kerület kapja, ahol mindenféle sportot lehet űzni, mivel számos egyedülálló létesítmény van: kerékpárutak, stadionok, evezős csatornák…. Nagy a zöldterületek koncentrációja, ami folyamatosan tiszta és biztonságos környezetet biztosít. Nincs ipar a környéken, egy folyócsatorna és több festői tó.

A Moskvoretsky Parkban a csendes pihenés rajongói és az aktív kikapcsolódás hívei egyaránt jól érzik magukat. Az ingatlanpiac kínál lakásokat a gazdaság, az üzleti és az elit osztályok számára. Krylatskoe metróval és tömegközlekedéssel kapcsolódik más területekhez. Megfelelő számú óvoda és iskola, egészségügyi intézmények találhatók itt.

A szórakoztató központok lehetőséget nyújtanak arra, hogy minden korosztályú gyermekkel együtt töltsenek időt. A szomszédos területeken játszóterek, szép sétányok a babakocsik számára, gondozott virágágyások és padok találhatók.

Előnyök

 • Multifunkcionális sportkomplexum;
 • Minőségi oktatási intézmények;
 • Kiterjedt rekreációs terület;
 • Jó orvosi és bevásárlási infrastruktúra.

Hátrányok

 • Nem található.

Filevsky park

Értékelés: 4.8

Filevsky park

A minősítés bronz díjasa – az egyik legoptimálisabb lehetőség a gyermekes családok kényelmes tartózkodására. Turista és üzleti osztályú ingatlanokat is kínálnak. A szomszédos területek minden korosztály számára alkalmasak. Számos zöld terület garantálja a tiszta környezetet. A park télen és nyáron, valamint szezonon kívül is számos sportolási lehetőséget kínál. Vannak felszereléskölcsönző pontok is.

A Fili Park a gyermekek számára különböző rendezvényeknek, lovasklubnak és mini állatkertnek ad otthont. A területen az elmúlt évszázadok történelmi helyszínei és építészeti együttesek találhatók. Vannak óvodák és iskolák.

A Filevsky park kerület alkalmas a gyermekek számára csecsemőkortól kezdve. Vannak olyan helyek, ahol a gyerekek babakocsival sétálhatnak, és olyan nagyobb gyerekek számára, akik kerékpározni vagy görkorcsolyázni szeretnének. Minden jól átgondolt: oktatás, szórakozás, szabadidő, sport… Az alacsony bűnözési ráta és a kényelmes közlekedési rendszer további érvek a kerület választása mellett.

Előnyök

 • gyermek és felnőtt vidámparkok;
 • Tiszta környezet;
 • Számos továbbképző központ;
 • Sétatávolság az iskolákhoz és óvodákhoz.

hiányosságok

 • nem észleltek.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: