A 8 legjobb környék, ahol érdemes élni Novoszibirszkben

*A szerkesztőbizottság véleménye szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. A megadott anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt tanácsos szakemberrel konzultálni.

Az 1893-ban alapított kisváros az ország harmadik legnagyobb metropoliszává nőtte ki magát. Novoszibirszk egy szövetségi körzet és régió közigazgatási központja. Főleg oroszok. Ezek 95%-át teszik ki. Nyizsnyij Novgorodban összesen több mint 1,6 millió ember él. ember, területileg pedig 502000 négyzetkilométert foglal magában. . Nem hivatalosan Szibéria fővárosaként ismert. Ez érthető. Novoszibirszk a régió legnagyobb üzleti, oktatási, tudományos, kulturális és közlekedési központja.

A város az Ob folyó mindkét partján fekszik.Figyelemre méltó, hogy az 1941-es utcák közül 493-nak olyan neve van, amely csak itt fordul elő, és egyetlen más orosz városban sem ismétlődik. Az elvándorlás ellenére a város folyamatosan lépést tart a népesség növekedésével. A meglehetősen zord éghajlat nem riasztja el a központi régiókból tartósan ide költöző embereket. A munkanélküliségi ráta minimális. Rengeteg állásajánlat van. a régióban nagy ipari létesítmények találhatók, amelyek foglalkoztatási lehetőségeket biztosítanak.

A szociális infrastruktúra nagyon jól fejlett.Novoszibirszkben találhatóak az ország legnagyobb egészségügyi központjai, számos rangos egyetem, gimnázium, líceum, iskola és óvoda. A városban művészszínházak, mozik és szórakoztató létesítmények találhatók. A turisztikai célpont a 20. század elején alakult ki, és mostanra rohamosan fejlődik. Novoszibirszk büszke a jégkorong, a labdarúgás, a röplabda, a rögbi, a gyorskorcsolya és a speedway sportolók eredményeire.

Melyik városrész a legkényelmesebb a gyermekes családok számára, ahol a nyugdíjasok kényelmesen élhetnek, és melyik kerület a legnépszerűbb a fiatalok körében?? Ezekre a kérdésekre szakértőink válaszolnak, akik azonosították a 8 legjobbat, és megismerték azok előnyeit és hátrányait. Figyelembe vették a helyi véleményeket és az alapvető kényelmi szempontokat: közlekedési rendszer, környezeti helyzet, ingatlanárak, infrastruktúra, bűnözési ráta.

A legjobb városrészek rangsora a novoszibirszki élethez

Jelölés helyszín Kerület értékelés
A Novoszibirszk legjobb lakónegyedeinek értékelése 1 Központi 5.0
2 Vasút 4.9
3 Zayeltsovsky 4.8
4 Szovjetszkij 4.7
5 Dzerzsinszkij 4.6
6 Leninszkij 4.5
7 Kalininsky 4.4
8 Kirovsky 4.3

Központi

Szomszédsági besorolás (Novoszibirszk) 5.0

Központi

A listánk élén az a kerület áll, amely azok számára vonzó, akik a dolgok középpontjában szeretnének lenni, mivel számos szövetségi és regionális nevezetesség található itt. Itt épültek olyan fontos épületek, mint egy bank, egy templom, egy villanyállomás és egy stadion. A Central két részre oszlik. Az előbbi nyüzsög az élettől, üzleti központokkal és a város legérdekesebb látnivalóival. Egy másik hagyományos árnyékos terület a kerület csendes terekkel és sikátorokkal, sok zöldterülettel és pihenőhelyekkel.

A területet jelentős közlekedési csomópontok keresztezik, és több metróállomás is található itt. A legtávolabbi helyekre is eljuthat busszal vagy kisbusszal átszállás nélkül. A területen számos könnyű- és élelmiszer-feldolgozó vállalat működik. A csúcstechnológiás tisztítórendszereknek köszönhetően a légszennyezés nem haladja meg a normát.

Olvasson tovább  15 látnivalók Volsk városában

A terület optimális a különböző preferenciákkal rendelkező emberek számára, mivel egy csendes központra és egy üzleti központra oszlik. Minden szükséges infrastruktúrával rendelkezik, beleértve az orvosi, oktatási és szabadidős létesítményeket is. A lakosok a Kultúrparkban élvezhetik a kikapcsolódást, ahol jelentős nyilvános szabadidős és ünnepi rendezvények zajlanak. A városban 21 múzeum, 3 színház, filharmónia, művészeti galéria, 7 könyvtár található. A múlt századi épületek mellett néhány vadonatúj luxus ingatlan is található itt.

Zheleznodorozhnyy

Szomszédsági besorolás (Novoszibirszk): 4.9

Zheleznodorozhnyy

A második helyen a gazdag történelmi múlttal rendelkező terület áll. A szibériai vasút óta fejlődik. A város legtöbb történelmi és építészeti nevezetessége a területen található. Számos infrastrukturális létesítmény pontosan Zheleznodorozhnyban található. A nagyszámú vállalkozás ellenére a környezetet stabilizálták az új parkok és terek rendbetételével, az utcák és mellékutcák fák és cserjék ültetésével.

A térségben több felsőoktatási intézmény is működik, például zenei, katonai, jogi, bölcsészettudományi és drámai szakok. 12 iskola, tinédzser klubok, tanulmányi csoportok… A lakosok mindenféle szakképzett segítséget megkaphatnak anélkül, hogy a térségen kívülre kellene utazniuk. A területen található egy közúti klinikai kórház, poliklinikák, rehabilitációs központok…

A szórakozási lehetőségek közé tartozik több kultúrház, színház, cirkusz, mozi, állami és magánmúzeum. A Zheleznodorozhny a város bevásárlóközpontjaként ismert, több mint 300 üzlettel. A mozgás még a csúcsforgalom idején sem okoz gondot. A területen mind a földalatti, mind a felszíni közlekedés képviselteti magát. Az ingatlanokat szovjet korabeli és új épületekben egyaránt kínálják. Az árak magasak, de a nagy kereslet miatt nem csökkennek, hanem évről évre emelkednek.

Zayeltsovsky

Szomszédsági besorolás (Novoszibirszk) 4.8

Zayeltsovsky

A harmadik díj azoknak szól, akik az ideális környezeti helyzetet és a természeti tárgyak közelségét kedvelik. A város neve fennmaradt az alapítása óta, és Novoszibirszk “tüdejének” tartják. 83 négyzetméternyi földterületen. 1200 hektárnyi erdős terület, két sziget, három folyó. A terület olyan jelentős létesítményeknek ad otthont, mint a nemzetközi kiállítási központ, a műszergyártók, az állami gazdaságok. Az oktatási rendszer 23 óvodát és 22 iskolát foglal magában. 2 egyetem, 4 főiskola és szakiskola is van.

Az orvosi létesítmények teljes mértékben kielégítik a lakosok igényeit a különböző betegségek kezelésében és megelőzésében. Az 1. számú városi kórház, több poliklinika és fogászati klinika, gyermek- és felnőtt szanatóriumok. Szabadidős létesítmények: Novoszibirszki állatkert, gyermekvasút, botanikus kert, kulturális park.

Könnyű és megbízható közlekedési kapcsolatok két metróállomással. Az ingatlanpiac változatos. Ezek az ötemeletes épületekben lévő olcsó lakások, a Stalinkasban lévő drágább lakások, az új épületekben lévő üzleti és elit osztályú lakások… Parkok és érintetlen erdei kilátás. A lakások iránt nagy a kereslet, ezért aktívan eladják őket. A bűnözési statisztikák azt mutatják, hogy a terület folyamatosan biztonságos.

Olvasson tovább  15 legjobb látnivaló itt: Yelabuga

Szovjet

Szomszédsági besorolás (Novoszibirszk): 4.7

Szovjet

A negyedik helyen a legnagyobb kerület áll, 89 négyzetkilométeres területével. km, több mint 140 000 ember otthona. Az Ob folyó mindkét oldalán elterülő területet foglalja el. A központtól való távolsága ellenére a Szovjetszkij nagyon népszerű szálláshely. Itt található a híres szibériai “Akademgorodok”. Van itt egy állami egyetem, egy felsőfokú informatikai főiskola, egy oktatási és kutatási központ és számos más oktatási és kutatási intézmény.

Ideális gyermekes családok számára. Minden oldalról erdő veszi körül. Tiszta levegő mindenhol, rengeteg hely a pihenésre és a babakocsis sétákra. A mókusok szelídek, és nyugodtan elfogadják a felkínált finomságot. Az Ob-tenger partján egy nagy, parkosított strand található. Szovjetszkijban 18 középiskola, egy ortodox gimnázium és 46 óvoda működik. 3 kórház és 8 poliklinika nyújt orvosi ellátást.

A bevásárló infrastruktúrát a nagy bevásárlóközpontok és szaküzletek képviselik. Nagy hangsúlyt fektetnek a tizenévesekkel való munkára. 9 sport- és 12 kreatív klubban vesznek részt. A területen 3 stadion, 6 síkunyhó, 3 uszoda épült. Van Botanikus kert, rekreációs park, 3 kultúrház, múzeumok. A kerületet aktívan fejlesztik. Vannak lakások prémium szegmensben lévő házakban és elit házikókban. Az olcsóbb ingatlanok öt- és kilencemeletes, 60-90 g-ban emelt épületekben állnak rendelkezésre. múlt század.

Dzerzsinszkij

A kerület (Novoszibirszk) minősítése: 4.6

Dzerzsinszkij

Novoszibirszk jobb parti kerülete az ötödik, az építkezés 1933-ban kezdődött. A Kamenka folyó, az erdős területek és a folyamatosan bővülő parkok jó környezetet biztosítanak. A metróvonal építése megnövelte az új lakosok érdeklődését Dzerzsinszkijben, különösen az üzleti osztályú lakások iránt, amelyek a nagyszabású homlokzati és belső rekonstrukció után a “Sztalinkát” is magukban foglalják.

Minden tömegközlekedési eszköz áthalad a területen, 2 metróállomás található. A tekintélyes Szibériai Pénzügyi Akadémia, 3 főiskola és az Aerospace Lyceum. Számos óvoda és középiskola épült a lakosok számára. A gyerekek szabadidejüket sportklubokban, kreatív és művészeti műhelyekben, a stadionban töltik. A Művelődési Házban különböző rendezvényeket tartanak, amelyekre helyi művészeket és orosz sztárokat hívnak meg.

Kiskereskedelmi létesítmények: élelmiszerpiac, nagy bevásárlóközpont és kisebb üzletek. A poliklinikák sétatávolságra vannak. Nem kell a területen kívülre utazni orvosi segítségért. A kerület dinamikusan fejlődik. Az adminisztráció figyelmet fordít a kényelmes élet minden aspektusára. A közműszolgáltatók jó munkát végeznek itt. Tisztaság az időjárástól és az évszaktól függetlenül mind a közterületeken, mind az udvarokon.

Leninsky

A kerület minősítése (Novoszibirszk) 4.5

Leninsky

A hatodik helyezett az a terület, ahol a 18 év alattiak többsége él. A bal parti zóna központi részén található, ahol a város legnagyobb infrastruktúrája található. Leninsky kitűnik kiváló közlekedési csomópontjával. A kerületben két híd ível át az Ob folyón. Van elég szórakozási lehetőség, hogy ne menjen a jobb parton lévő történelmi központba. Étkezési lehetőségek az olcsó bároktól az elit éttermekig, rengeteg szórakozóhely, mozi, sportkomplexumok.

Olvasson tovább  A világ 13 legdrágább üdülőhelye

A szálláshelyek meglehetősen változatosak, és mind a költségvetés, mind a prémium kategóriás lehetőségek közül választhatók. A tengerparti Gorsky lakótelepet aktívan fejlesztik. Ebben olcsó lakásokat vásárolhat, de csodálatos kilátással Novoszibirszk természeti látnivalóira. A Marx sugárúton és a közeli utcákban drágább lakásokat kínálnak.

Az oktatási intézmények között 40 óvoda, 25 középiskola és 25 középiskola található. Az orvosi infrastruktúra fejlődik, új klinikák és kórházak épülnek. A kiskereskedelmi létesítmények is elegendőek a Leninsky lakosok igényeinek kielégítésére. Ökológiai szempontból a helyzet meglehetősen kedvező, annak ellenére, hogy a város peremén ipari övezetek találhatók.

Kalininsky

A kerület értékelése (Novoszibirszk): 4.4

Kalininsky

A hetedik kerület a felmérésünkben a legfiatalabb és a legaktívabban fejlődő, Novoszibirszk lakosságának 12%-ával. Nem hivatalosan kilenc lakónegyedre oszlik. Mindegyikük rendelkezik a nyugdíjasok, a gyermekes családok és a fiatalok kényelmes életéhez szükséges infrastruktúrával. Kalininsky fő látványossága a Bogdan Khmelnitsky utca. A legdrágább lakások a rajonban itt találhatók.

Az európai stílusú sugárút egy erdős területet határol. Rengeteg csendes parkos sikátor, szökőkutas tér és pihenőhely a közelben. Fennállásának negyven éve alatt 8 új iskola és 17 óvoda épült (ebből 5 úszómedencével). Összesen 70 oktatási intézmény van. Új Szibériai Egyetem, 3 főiskola és 3 főiskola működik a területen. Az egészségügyet egy városi kórház, poliklinikák, egy prevenciós központ, gyógyszertárak képviselik.

Szórakozási lehetőségek: koncert- és sportkomplexumok, uszodák, mozi és a Kultúra Háza. Kalininsky a város egyik fő gazdasági ütőerének tekinthető. Novoszibirszk összes termékének 22%-át itt állítják elő. A kereskedelmi hálózat 10 év alatt megtízszereződött. Tömegközlekedési kapcsolatok: trolibusz, busz és villamos a város minden részébe.

Kirovsky

Szomszédsági besorolás (Novoszibirszk): 4.3

Kirovsky

A tiszteletre méltó nyolcadik helyet foglalja el a központhoz közel fekvő hely, amely ugyanakkor hatalmas ültetvényekkel és a természet számos érintetlen szegletével büszkélkedhet. A Kirovszkij kerület az Ob folyó bal partján fekszik, és 52 négyzetméternyi területet foglal magában. km. Kirovszkij több lakótelepre oszlik. Aktív kikapcsolódási lehetőségek gyermekek és felnőttek számára: parkok, terek, játszóterek, udvarok. A városi strand is itt található.

A terület gazdag ipari és oktatási létesítményekben egyaránt. A különböző korú gyermekekkel rendelkező családok 30 napközi otthon egyikét vehetik igénybe. Kirovszkijban 27 iskola, 7 szakiskola, 3 főiskola, 13 ifjúsági klub működik. Vannak sípályák, 2 Művészetek Háza, jégcsarnok, és egy jégcsarnok.

A terület a régió egyik legfontosabb kereskedelmi övezetének számít. Több mint 1000 ruhákat, cipőket, háztartási cikkeket, valamint vendéglátóipari termékeket árusító cég koncentrálódik itt. Az ismert orosz kiskereskedők rendelkeznek a legtöbb szupermarkettel Szverdlovszkban. Az alacsony ingatlanárak egyre több újonnan érkezőt vonzanak. A kereslet miatt a terület megjelenése javul, új infrastrukturális objektumok jelennek meg, kényelmes közlekedési csomópontok épülnek.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: