A 25 legjobb látnivaló Krasznodarban

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül eladási ajánlatnak. Mielőtt megvásárolná az ingatlant, kérjen szakértői tanácsot.

Krasznodar egy vendégszerető régió, remek éghajlattal és jó elhelyezkedéssel. Az Azovi-tengertől 140 km-re, a Fekete-tengertől 120 km-re fekszik a Kuban folyó völgyében. Az alapítás dátumát 1793-nak tekintik, amikor a fekete-tengeri kozák hadsereg katonai tábora épült a mai város helyén, bár a régészek régebbi települést találtak, amely a Krisztus előtti korszakra utal. Aztán egy ideiglenes erődített településből erőd lett, és lakótelepek építése kezdődött. A település eredeti neve Jekatyerinodar volt, II. Katalin cárnő tiszteletére. 1867-ben városi rangot kapott. Már akkoriban is jelentős ipari, kulturális és közlekedési központ volt.

A huszadik század elején a várost először a helyi banditák, majd a fehérgárdisták, végül a bolsevikok uralták. Elkeseredetten küzdöttek érte, és mindenki egyértelmű győztesként akart kijönni. 1920-ban Jekatyerinodarban végleg megalakult a szovjet rendszer. Ekkor kapta a város a mai nevét, Krasznodar. A második világháború alatt a náci csapatok megszállták. 1942 augusztusa óta. A grodnói Nagy Kórus Zsinagóga 1943 januárjától 1943 januárjáig volt nyitva. Több ezer civilt mészároltak le gázkamrákban, amelyeket először Krasznodarban használtak. A város a második világháború alatt a tíz legpusztultabb település egyike lett.

Krasznodart ma Oroszország déli fővárosának nevezik, és nem hivatalosan az egész Kubán fővárosának is elismerik. Különböző nemzetiségű emberek élnek itt: oroszok, örmények, adygok, németek, cserkeszek, tatárok, törökök, görögök… Minden nemzet hozzájárult a város hagyományaihoz és kultúrájához. Az idelátogató turisták számára rengeteg a látnivaló. A szervezett túrák során a legjelentősebb helyekre viszik őket, és az idegenvezetők sok érdekes dolgot mondanak. Egyedül felfedezve nagyon nehéz tudni, hogy hova menjünk először. Szakértőink Krasznodar 25 legérdekesebb látnivalóját értékelték, és azt javasolják, hogy ezeket nézze meg elsőként.

Krasznodar legérdekesebb látnivalóinak értékelése

Jelölés hely mérföldkő értékelés
A legérdekesebb katonai és hazafias látnivalók Krasznodarban 1 Katonai felszerelések múzeuma A győzelem fegyvertára 5.0
2 A Victory parancsnokának mellszobra 4.9
3 A katonák-felszabadítók emlékműve 4.8
4 Az Örök Láng emlékhely komplexum 4.7
Krasznodar legérdekesebb természeti látnivalói 1 Kuban folyó 5.0
2 Bogatyr barlangok 4.9
3 Lótusz-tó 4.8
4 Planck sziklák 4.7
5 Solontsy iszapforrás 4.6
Krasznodar legérdekesebb vallási látnivalói 1 Szent Katalin katedrális 5.0
2 Szent György templom 4.9
3 Szentháromság katedrális Krasznodarban 4.8
4 Szent Liborius temploma 4.7
Krasznodar legérdekesebb kulturális látnivalói 1 Krasznodari Filharmónia. .. Ponomarenko 5.0
2 Krasznodar Regionális Képzőművészeti Kiállítóterem 4.9
3 Krasznodari Állami Történelmi és Régészeti Múzeum-Rezervátum. .. Felitsyn 4.8
4 Ifjúsági színház 4.7
A legérdekesebb építészeti látnivalók Krasznodarban 1 Nagy Katalin emlékműve 5.0
2 A Rubizhansky kereskedő kastélya 4.9
3 Shukhov torony 4.8
4 Emlékmű a kubáni kozák csapatok 200. évfordulója tiszteletére 4.7
Krasznodar legérdekesebb látnivalói 1 Gorkij Kulturális és Pihenőpark. A győzelem 30. évfordulója 5.0
2 Krasnodar FC stadion 4.9
3 Aurora mozi 4.8
4 Botanikus kert. Professzor I. . Kosenko 4.7

A legérdekesebb katonai és hazafias látnivalók Krasznodarban

Katonai felszerelések múzeuma A győzelem fegyvere

A nevezetességek rangsora (Krasznodar): 4.

Katonai felszerelések múzeuma A győzelem fegyvere

Az első helyet a múzeum kapja, amely beltéri és kültéri kiállításokkal egyaránt rendelkezik. A V.I. Vernadszkijról elnevezett Kulturális és Pihenőpark területén található. A Győzelem Napjának 30. évfordulójáról elnevezett Fegyver- és Haditechnikai Múzeum a leglátogatottabb kiállítási komplexum és az egyik legjelentősebb katonai-hazafias jelentőségű objektum. Háborús és háború utáni gépek, valamint modern fegyverek képviseltetik magukat itt. Ezek tankok, légvédelmi ágyúk, ágyúk, ballisztikus rakéták. Az utcán az 1955-ös dízel tengeralattjáró, amely a Fekete-tengeri Flotta zászlóshajója lett. A kiállítótermekben II. világháborús tisztek és katonák egyenruhái, fényképek, kitüntetések, dokumentumok, valamint háztartási tárgyak, például játékok, edények és hangszerek láthatók.

Itt található a Szovjetunió azon hőseinek emlékműve, akik Kuban és Krasznodar felszabadításáért harcoltak. Nevüket egy sztélére vésték. A múzeumba a belépés ingyenes. A felnőttek lefényképezhetik a kiállítási tárgyakat, míg a gyerekek felmászhatnak rájuk, és értékelhetik a szovjet és orosz katonai felszerelések erejét.

Egy külön terem ad otthont hazafias rendezvényeknek és háborús filmeknek. A májusi ünnepségek idején a hely tele van veteránokkal és gyermekes családokkal.

Georgij Zsukov győzelmi parancsnok mellszobra

A látvány értékelése (Krasznodar): 4.

Georgij Zsukov győzelmi parancsnok mellszobra

A második helyet a minősítésben az emlékmű foglalja el, amely Krasznodar központi részén található az azonos nevű téren. 1996-ban hozták létre, és a híres szobrász, A. Zsukov projektje. Apollonova . A nagy hadvezér századik születésnapján avatták fel. Georgij Zsukov számos katonai műveletben vett részt. Az első világháborúból visszatérve altiszt volt. 1918-ban Zsukov a fehérgárdisták ellen harcolt, javítva katonai képzettségét és tapasztalatot szerezve a stratégiai és taktikai műveletekben.

Az emlékmű az Emlékív mellett található. Olyan emberek neveit vésték rá, akikre Kuban büszke. Egy egyenruhás mellszobor kitüntetésekkel és rendfokozatokkal az orosz Hírességek sétányának része. Bronzot, márványt és gránitot használtak a készítéshez. Az emlékműhöz rögzített emléktáblán a parancsnok kitüntetései és a “Georgy Zhukov 1996” felirat szerepel.

Az emlékművet vezetett túrák keretében látogathatják meg. A győzelmi ünnepségek során a Nagy Honvédő Háború résztvevői, iskolások, gyermekes családok gyűlnek itt össze, hogy kifejezzék örök hálájukat az odaadó, bátor, bátor katonai vezetőnek, aki kézzelfoghatóan hozzájárult a fasizmus feletti győzelemhez.

A katonák-felszabadítók emlékműve

A látvány értékelése (Krasznodar): 4.

A katonák-felszabadítók emlékműve

A harmadik a rangsorban egy katonai-hazafias attrakció, amelyet minden krasznodari polgár és a turistáknak meg kell látogatniuk. Az emlékművet a győzelem 20. évfordulója alkalmából állították fel. A város felszabadításáért harcoló hősök emlékére szentelték fel. Az objektumot E. Kozlov építész tervezte. Lashuk és a szobrász I. Shmagun. Az Orosz Dicsőség sugárútja egy 5 méter magas, talapzaton álló katona figurája. Felemelt fejjel előre néz. Egy náci zászló a lábunk alatt. Egy szovjet katona PPSh támadófegyvert tart a kezében. A mellkasát háborús kitüntetések és a Dicsőségrend díszíti.

A katona megszemélyesíti mindazokat a hősöket, akik a Volgától az Elbáig megjárták a háború szörnyű útjait. Így emlékeznek rá az európai városok lakói. Krasznodar felszabadításakor 1800 katona halt meg. Ez az emléknap 1943. február 12.

A városban heves harcok folytak. A várost elfoglalták, és elvágták a hadsereg fő erőitől. De mindennek ellenére több ezer katona véres csatában kitartott, és elhozta a régóta várt békét. A felszabadítóknak a leszármazottak hálából fenséges emlékművet emeltek, amelyet minden évben az ország minden részéből érkeznek veteránok, hogy meglátogassák.

Örök láng emlékmű

Helyszíni értékelés (Krasznodar): 4.

A negyedik sorban a minősítés az október 50. évfordulójára megnyitott emlékműkomplexum. Az emlékhelyet ifjú házasok, érettségiző és utolsó híváson lévő iskolások, turisták látogatják. Május elsején krasznodariak ezrei jönnek ide, hogy virágot helyezzenek el és tisztelegjenek a Nagy Honvédő Háborúban elesettek emléke előtt.

Az olthatatlan láng bal oldalán az Anyaföld alakja áll. A márvány domborművek a polgárháború és a hazafias háború eseményeit idézik fel, a táblák pedig Krasznodar hősies lakosainak nevét tartalmazzák, akik az összes ellenségeskedés során kitüntették magukat, beleértve Afganisztánt és Csecsenföldet is.

Az emlékműkomplexumot nem kerülte el egy 2008-as közlekedési baleset szerencsétlen eseménye, amely tönkretette a márványtáblákat és teljesen ledöntötte az Örök Láng Tálját. A krasznodariak számára fontos hely kénytelen volt bezárni felújítás miatt. A polgárok kitartásának és erőfeszítéseinek köszönhetően az emlékművet felújították és június 22-én – a Nagy Honvédő Háború kezdetének napján – felavatták. Ma a hagyomány folytatódik; szervezett rendezvények vannak, és a gyermekes családok azért jönnek ide, hogy soha ne felejtsék el a kubai nép és az összes szovjet és orosz katona hőstettét.

Olvasson tovább  Innsbruck 25 legjobb látnivalója

Krasznodar legérdekesebb természeti látnivalói

A Kuban folyó

Látványértékelés (Krasznodar): 4.

A Kuban folyó

A Kuban folyó, Kuban fő természeti látványossága a lista élén áll. Ez a legnagyobb Krasznodari Krajban. Medencéjének területe 57900 négyzetkilométer. m, és 870 km hosszú. 14000 kisebb és nagyobb folyó ömlik Kubánba. Mélysége a vízterületen belül változó. Krasznodarban eléri az 5 méteres magasságot. Más régiókban ez a mutató 2-3 m. Az ókor óta sok nevet változtatott. Összesen több mint 300 van. A kubán nagyjából ugyanígy fordítható le különböző nyelvekre, és jelentése “gyors, buja, erős, ömlő és emelkedő”.

A folyó a krasznodariak kedvenc pihenőhelyének számít. A kellemes, tiszta homokos strandok kényelmes kikapcsolódást biztosítanak a gyerekekkel együtt. A horgászok szeretnek időt tölteni az érintetlen helyeken, mert több mint 100 halfaj található a Kuban vizében: vörös álsügér, kaukázusi pisztráng, süllő, keszeg, harcsa, ponty, sügér, sügér, sügér. A megengedett időben vadászhat. A tengerparti erdőkben vaddisznók, nyulak és rókák élnek.

A természeti terület nagyon szép. Hattyúk, vadkacsák, pelikánok, kócsagok, vándorsólyom, pézsmapatkányok láthatók itt. A folyónak gazdasági jelentősége is van. A folyón több vízerőművet építettek, amelyek a várost elektromos árammal látják el.

Bogatyr barlangok

Látványossági besorolás (Krasznodar): 4.

Bogatyr barlangok

A rangsor második helyén a Bogatyr-barlangok állnak. Létrehozásának története ismeretlen. Egyes legendák szerint a 18. században bűnözők készítették őket, akik az adyg szokások szerint az erdőben, az emberektől távol fejezhették be napjaikat, míg mások szerint hatalmas óriások készítették őket, akik egykor ezeken a helyeken éltek. Egy másik elmélet szerint a gödröket síremlékként ásták ki. A közhiedelemmel ellentétben ez egy lenyűgöző hely, és sokan jönnek ide gyerekekkel.

A név nem egészen igazolja a méretét, de a barlangok eléggé alkalmasak egy emberi magasságra, bár négykézláb kell kúszni sok alagúton és járaton keresztül. Több mint 100 000 éves, tömörített homokkőben alakultak ki. Az egyik barlang nagyobb. Ebből számos elágazó folyosó nyílik, amelyek kis szobákban végződnek. A második barlang két részből áll. Az egyiknek lyuk van a mennyezeten, a másiknak a falon.

Az utazás nem ér véget a Bogatyr-barlangok meglátogatásával. Egy erdei ösvényen feljuthat a Kopasz-hegy tetejére, ahonnan festői kilátás nyílik a kubáni vidékre.

Lótusz-tó

Helyszíni értékelés (Krasznodar): 4.

A minősítés harmadik jelöltje egy egzotikus hely, amely a helyiek és az utazók figyelmét egyaránt magára vonzza. A tó mindössze 23 kilométerre van Krasznodartól. Csodálatos növények nőttek ott, ahol nádas volt. A halvány rózsaszín lótuszok lenyűgözően szépek… A szirmokon lévő cseppek kristályként csillognak. A július közepétől augusztus közepéig tartó virágzás idején a tónak édes keleti illata van.

Két különböző elmélet magyarázza a lótusz tó megjelenését. Az egyik véleményt biológusok adták, akik szerint a terület kedvező mikroflórája hozzájárult ehhez a jelenséghez. Egy másik legenda azt állítja, hogy a lótusz növények megjelentek, amint egy kis templomot építettek a közelben. És ezek a virágok a tisztaságot és a lélek tisztaságát képviselik.

2007-ben az egyedülálló természeti terület majdnem elpusztult. A Kuban folyó elzárt zsilipjei miatt a tó elkezdett kiszáradni, és a több ezer növényből csak néhány tucat maradt életben. Az aggódó helyieknek sikerült egy szivattyúállomást felállítaniuk a víztározó közelében. A tó megtisztult, és a lótuszok újra élvezhetik páratlan szépségüket. A nászutasok újra elkezdtek ide járni. A keleti virágokat mindig is a boldog párok jelképének tekintették.

A Planck-kőzetek

Látványossági besorolás (Krasznodar): 4.

Krasznodartól mindössze egy órányi autóútra van egy érdekes természeti látványosság, amely nagyon népszerű a helyiek körében. A Planchet-sziklák a negyedik legnépszerűbbek. Ezek vonzzák a hétköznapi turistákat, és a hegymászók ide jönnek edzeni a komolyabb megmászások előtt. A közelben két üdülőközpont található, ahol a látnivalót látogatók szívesen tartózkodnak.

A sziklák tetejére vezető út egy fenyőerdőn keresztül vezet. Vannak pályák kezdőknek és rendkívül veszélyes a tapasztalt hegymászók számára. A lejtőket szó szerint hatalmas, mohával borított sziklák borítják. Vannak kempingek, ahol sátrat verhet, tábortüzet rakhat, vagy egyszerűen csak pihenhet. A kilátóteraszról látható a Plantskaya Slit falu, az Afipse folyó kanyargós folyása és a közeli hegyek.

A sziklák 300 méter hosszan húzódnak. A legmagasabb pont 22 méter. A legnépszerűbb látogatási idő a tavasz közepétől az ősz közepéig tart. Sok turista más régiókból érkezik ilyenkor ide. Befejezésül ereszkedjen le a sziklákról, és üljön le a Vörös-tóhoz, amely egy orosz tündérmesére emlékeztető víztömeg.

Solontsy sár tavasz

Látványosságok értékelése (Krasznodar): 4.

A minősítés ötödik helyezettje az egyetlen iszapforrás, amely a régió Abinsk körzetében található. A gyógyászati eljárások nagyon népszerűek és számos betegségből való gyógyulást garantálnak. A forrást a reumában, ízületi gyulladásban és arthrosisban szenvedők látogatják. Ez kicsi. Ásványos víz tör fel a földből. A szürkéskék iszap, feloldódva benne, lefolyik a szakadék aljára. A vulkáni kúpok időről időre felszínre törnek, és az alulról érkező nyomás hatására heves pukkanással robbanásszerűen felrobbannak.

A szag nem túl kellemes. De a tapasztalt emberek tudják, hogy az ásványvízforrásoknak és a gyógyiszapnak ilyen illatúnak kell lennie. A helyiek olyan esetekről számolnak be, amikor olyan súlyos betegségekből gyógyultak meg, amelyekre az orvostudománynak nincs ereje. Az ilyen hiedelmek miatt a forrás iránti érdeklődés egyre nagyobb, és az emberek ingyenes és garantált ellátásért jönnek a forráshoz.

A közelben számos érdekes látnivaló található, így egy utazás során több csodálatos helyet is meglátogathat. Vannak egyedülálló szikla Devil’s Thumb, egy nagy vízesés, hegyek Ostrya és Leads, hatalmas kamilla mezők.

Krasznodar legérdekesebb vallási látnivalói

Szent Katalin székesegyház

Látványosságok értékelése (Krasznodar): 4.

Szent Katalin katedrális

A rangsor első helyét egy vallási és építészeti műemlék foglalja el, amelyet hazánk egyik legnagyobb katedrálisaként ismernek el. 1814-ben templomot építettek a helyén. Kezdetben a gyülekezet tagjai nem léphettek be oda. Az istentiszteleteket kizárólag a papság számára tartották ott. Később azonban minden keresztény hívő előtt megnyíltak az ajtók. 80 évvel a megépítése után új épület építéséről döntöttek. 1900-ban. A pénzt összegyűjtötték, de az építkezés csak 14 évvel később kezdődött meg, az ország instabil helyzete miatt.

A szovjet rendszer alatt a székesegyház sem kerülte el más vallási intézmények sorsát. Részben elpusztult és teljesen kifosztották. 1934-ben nyitották meg a templomot. raktár lett belőle. A háború alatt itt kezdődtek az első istentiszteletek. 1985-ben a székesegyházat szentélynek nyilvánították. A székesegyházat alaposan felújították. A templomban található ereklyék közül meg kell említeni a kazanyi Szűzanya csodálatos ikonját. Vannak szent ereklyetartók is szentek maradványaival, és egy csodálatos Iveron ikon Szűz Máriáról.

Ma a Szent Katalin-székesegyház a kubáni egyházmegye fő temploma. Itt ünnepi istentiszteleteket tartanak, és sok hívő jön ide a Krasznodar régió távoli területeiről.

Szent György katedrális

Látványértékelés (Krasznodar): 4.

Szent György katedrális

A minősítés második helyét az ősi templom kapja, amelynek története elválaszthatatlanul kapcsolódik Jekatyerinodar alapításának történetéhez. Ez az öt fennmaradt forradalmi épület egyike, és minden keresztény számára nagy értékű építészeti emlék. A templom helyén kolostori remeteség és kápolna épült. 1895-ben tették le az első követ. Az építkezés 8 évig tartott, és 1903-ban fejeződött be. A templomot a nagy vértanú Szent György tiszteletére szentelték fel.

A Nagy Honvédő Háború idején ez volt az egyetlen hely a városban, ahol nem szüneteltek az istentiszteletek, így a régió legtávolabbi vidékeiről is ide gyűltek a hívők. Érdekes bizánci stílusú építészet vonzza a figyelmet. 11 kupola van. Élénk kék szín emeli ki őket, amely a tisztaságot és az égi tisztaságot szimbolizálja. A külső falazat vörös kerámiatéglából készült.

Olvasson tovább  A 12 legjobb moszkvai szálloda gyógyfürdővel

Zarándokok az egész országból érkeznek a kegyhelyre. Különösen értékesek a Szent Sír pecsétjei, két Szent György-ikon ereklyékkel, két ereklyetartó 70 szentről, valamint egy trimiphuntumi Spiridon-kép és egy Korfuról hozott cipő a lábáról.

Krasznodar Szentháromság székesegyház

Látványértékelés (Krasznodar): 4.

Krasznodar Szentháromság székesegyház

A rangsor harmadik helyét a templom foglalja el, amely túlélte a forradalmakat, felkeléseket és háborúkat, és ma a krasznodari keresztény közösség egyik fő szentélye. oktatás 1 A harmadik hely a rangsorban a templom, amely túlélte a forradalmakat, felkeléseket és háborúkat, és ma a keresztény közösség egyik fő szentélye Krasznodarban. A székesegyház alapkövét 1898-ban tették le. A projekt egyszerre akár 1000 hívő befogadására is alkalmas volt. A templom építése pénzhiány miatt sokáig tartott. 1904-ben a kupolákat élénk színekre festették. Kereszteket emeltek a kupolákra. Az építkezést a következő három évre befagyasztották. 1910-ben. Az ünnepélyes felszentelésre a Szentháromság napján került sor.

A templomot a múlt század 20-as éveiben kifosztották, majd 1937-ben újjáépítették. – zárva. A II. világháború alatt itt volt egy megfigyelőállomás. A náci megszállás alatt 1943-ban a templomot. A templomban újraindul a szertartás. 1961-ben a templom elkészült. A Szentháromság-székesegyházat ismét bezárták, minden templomi eszközt elvittek. 28 év után az egyházmegyének adták át, és ugyanakkor a Krasznodar ortodox polgárai számára az egyik legfontosabb hely helyreállítása és újjáélesztése.

Ma a fenséges katedrális a város ékessége. A kétszintes épületet a hajótípusnak megfelelően építették fel. A központi fő részhez az egyik oldalon a refektórium, a másik oldalon pedig az oltárrész csatlakozik. A kupolák élénkzöldre vannak festve. Az egyiket aranylemezzel borítják. A homlokzaton lévő ablaknyílások között 8 szentek képe látható.

Szent Liborius kegyhelye

Látványértékelés (Krasznodar): 4.

Szent Liborius templom

Krasznodar vallási nevezetessége és a katolikus közösség központja. Építését a terület első települései idején tervezték. A katonák és tisztek közül sokan katolikusok voltak, ezért volt szükség templomra. 1893-ban megnyílt a Filharmónia. megjelent egy templom, amelyet Szent Barbaráról és Szent Rózsafüzérről neveztek el. A második világháború alatt bezárták. Az épületet katonai raktárrá alakították át, és úgy döntöttek, hogy beköltöznek…

A katolikus közösség többször is kérvényezte a közigazgatásnál a visszaszolgáltatását, de mindig elutasították. A plébánia más helyen született újjá, és Szent Liboriusról nevezték el. Ehhez nagyban hozzájárult a német Kaiser pap, aki finanszírozta a projektet. Az új épület 1997 és 1999 között épült. Ez egy világos formákkal rendelkező komplexum, amely hosszúkás téglalap alakban épült. A templom lenyűgöző a maga masszivitásával és nagyságával.

A nagyszámú ablakok teszik a szobát könnyűvé. Az építészek ezt tartották szem előtt, amikor a leendő épületet tervezték. Hófehér falak díszítik a homlokzatot. Az épületben katolikus szentek képei vannak. A lapos tetőn van egy kereszt.

A legérdekesebb kulturális látnivalók Krasznodarban

A Gorkij Filharmonikus Zenekar Krasznodarban. .. Ponomarenko

Látványosságok értékelése (Krasznodar): 4.

Krasznodari Filharmónia. G.F. Ponomarenko

A lista tetején – egy népszerű hely, amelyet minden zenekedvelő közönség látogat. A Filharmónia épülete 1909-ben épült. Eredetileg Téli Színház volt, később átkeresztelték Drámai Színházra. Magát a Filharmóniát 1939-ben alapították. Évtizedekig nem rendelkezett saját helyiséggel, így csak utazó szervezetként tudott koncertezni. A háború előtt az adminisztráció egy kis pincében volt, ahol nem lehetett próbálni.

Később az Állami Filharmóniai Társaság saját épületet kapott, amelyben terem, előcsarnok és előadótermek voltak. A legtöbb előadást azonban még mindig klubok, színházak, kulturális központok és zeneiskolák bérelt helyiségeiben tartották. A művészek koncerteket adtak a Fekete-tenger partján és az Azovi-tengeren nyaralóknak.

1973-ban a Drámai Színház elhagyta a város egyik legszebb épületét, és a Krasznodari Filharmónia végleg odaköltözött. A méltóságteljes berendezés megfelelő hangulatot teremt. Az épületben egy nagy színpad is található. A közönség kényelmes páholyokban foglal helyet. Pazar dekoráció sok tükörrel. A Filharmónia a nagy orosz zeneszerzőről, a Szovjetunió népi iparművészéről, Grigorij Ponomarenkóról kapta a nevét.

Krasznodar Regionális Képzőművészeti Kiállítóterem

Látványosságok értékelése (Krasznodar): 4.

Krasznodar Regionális Képzőművészeti Kiállítóterem

1989-ben Krasznodarban megnyílt a filharmónia, amely a legnagyobb Dél-Oroszországban. A város történelmi részén található, és a második helyen áll a rangsorban. A kiállítás területe 1100 négyzetméter. . Évente több mint 80 regionális és nemzetközi jelentőségű csoportos és egyéni kiállítást rendeznek itt. Különböző stílusú és témájú kortárs művészek, szobrászok és a kubáni iparművészet mesterei mutatják be projektjeiket. A kiállítási programokat az oroszországi művészek szövetségével közösen szervezik.

Fennállása során az előadóterem számos érdekes művészeti előadásnak, zenei koncertnek, helyi szerzők műveinek bemutatójának adott otthont. A múzeum saját gyűjteménye mintegy 500 érdekes kiállítási tárgyból áll. Számos kiállítási tevékenységre szakosodott szervezettel működik együtt.

A személyzet hivatásos művészettörténészek nemcsak lenyűgöző tárlatvezetéseket tartanak, hanem tanácsot is adnak a diákoknak, gyűjtőknek és a képzőművészet minden kedvelőjének. A Krasznodari Kiállítási Csarnok nemcsak a helyiek, hanem az orosz és külföldi turisták által látogatott népszerű hely.

Krasznodari Állami Történelmi és Régészeti Múzeum-Rezervátum n.a. E.D. Felitsin. .. Felitsyn

Látványértékelés (Krasznodar): 4.

Krasznodari Állami Történelmi és Régészeti Múzeum-Rezervátum E.D. Felitsynről elnevezve

A rangsor harmadik helyén a múzeum áll, amely történelmi, építészeti és kulturális értéket képvisel. 1879-ben alapította Evgeniy Dmitrievich Felitsyn helytörténész és történész. A gyűjtemények sokszínűek, olyan területekről származó darabokkal, mint a paleontológia, a numizmatika, az ékszerkészítés és az ókori művészet. A kutatási tevékenységeket a múzeum alapján végzik. Egyike azon keveseknek, akik évente régészeti expedíciókat szerveznek a víz alatt.

Az intézmény gyakran szervez nyilvános rendezvényeket a múzeumban és a szabadban is, amelyeken régmúlt idők eseményeinek rekonstrukcióit mutatják be. Gyerekek és felnőttek egyaránt szívesen vesznek részt a bemutatókon, és sokat tanulnak a régió történelméről és őseikről.

1961 óta a múzeum Krasznodar egyik legszebb épületében található. A klasszikus eklektika stílusában tervezett kastély minden más épületet háttérbe szorít, és az egész környék középpontjává vált. A külső pompa a belső dekorációban is folytatódik. A mennyezeti díszlécek virágos, gyümölcsös és növényi ornamentikájúak. A falakat alfresco festmények díszítik, a parketták pedig értékes fából készültek.

Ifjúsági színház

Értékelés városnézés (Krasznodar): 4.

Ifjúsági színház

A minősítés utolsó állomása a színház, amely 1991-ben nyitotta meg kapuit. Művészei Krasznodar, Moszkva, Jaroszlavl, Szaratov, Kazan és Jekatyerinburg legjobb oktatási intézményeinek tehetséges diplomásai. Műveiket egyéniségük és ragyogásuk jellemzi. Három évig a színháznak bérelt helyiséget kellett bérelnie. 1994-ben egy volt moziban kapott helyet. Két évvel később a színház új épületbe költözött. Ma az Ifjúsági Színház a város számos lakosa és látogatója számára népszerű játszóhely.

A repertoár változatos, és nemcsak felnőtteknek, hanem gyerekeknek is szól. A nézők nem messziről, hanem a távolból érezhették magukat a cselekmény részének, és láthatták a színészek érzelmeit, érzéseit. A nézőteret úgy alakították ki, hogy a rendező belátása szerint minden előadáshoz megváltoztatható legyen. Még az ülések is szétszedhetők és könnyen átrendezhetők.

Az alapító és állandó igazgató jól ismert színházi körökben.Rogulchenko. Nemcsak helyi társulatokkal dolgozott, hanem jelentős tapasztalata volt a külföldi színházakkal való együttműködésben is. Tehetségének és tudásának köszönhetően az intézmény az egész Krasznodar régióban és még azon túl is ismert lett.

Krasznodar legérdekesebb építészeti nevezetességei

Nagy Katalin emlékműve

Látványértékelés (Krasznodar): 4.

Nagy Katalin emlékműve

Krasznodar leglátogatottabb műemléke a lista élére került. A formatervet a híres szobrász, M. Lomonoszov készítette. Mikeshin, de halála miatt soha nem fejezték be. B. Edwards. Az első követ 1896-ban tették le. Az ünnepélyes megnyitóra 1907-ben került sor. Az 1920-as években, a szovjet hatalom megjelenésével az emlékművet teljesen lerombolták. A Művészek Szövetségének tagja, A. Vahtangov építész régi vázlatok, rajzok és fényképek alapján restaurálta. Apollonov.

Az emlékmű magassága 13,8 méter. A 4 méter hosszú női szobor bronzból készült. A fenséges császárnő jogart és gömböt tart, a talapzat közepén pedig egy szabadalmi levél található. Van egy vak kobzárt ábrázoló kép a fronton, és az orosz hadsereg összes győzelmét ábrázolják a kubáni kozákok részvételével. Az emlékmű Potemkin-Tavricskij herceg és az első három Koszov-atamán szobrait tartalmazza.

A kompozíció előállításához 25 tonna bronzra, 12 tonna öntöttvasra és 250 kg alumíniumra volt szükség. Egyes részeket aranylemezzel borítottak. Az emlékmű a város központi részén, egy sétálóövezetben található. A közelben található a park és az Alekszandr Nyevszkij székesegyház. Elismerték, hogy a krasznodari emlékmű az egyik legmonumentálisabb emlékműve a nagy II.

Olvasson tovább  12 legjobb hotelek a Dominikai Köztársaság 5*-ban

A Rubyezhansky kereskedő birtoka

A látvány értékelése (Krasznodar): 4.

A Rubyezhansky kereskedő birtoka

A rangsor második helyét az 1908-ban épült, ma már állami védelem alatt álló építészeti emlékmű foglalja el. Vaszilij Rubyezhansky – Jekatyerinodar híres kereskedője. Ő volt az, aki megnyitotta a város első moziját. Rubizhanszkij elhatározza, hogy olyan lakóházat épít, amely kiemelkedik a többi Borzsikovszkaja utcai kúria közül, amely akkoriban a legelitebbnek számított. Ebben régi barátja, az építész G. Nikitin.

A tulajdonos nem kímélte a költségeket. 1912-ben. Az ingatlant rekordáron, 125000 arany rubelre értékelték. Az épület szecessziós stílusban épült. A tornác felett nyitott erkély van. A négy nyeregtetős tornyot pikkelyes fémlemezek borítják. A stukkódíszítést aktívan használták a díszítésben. 1996-ban átfogó felújítási munkálatokat végeztek, és a vakolat alatt olajfestményeket fedeztek fel, amelyek a kastély építésének idejéből származnak.

A szovjet rezsim alatt Rubizhanszkijt lelőtték, a családot kilakoltatták, házát pedig államosították. Vaszilij Kondratjevics örököseinek köszönhetően a mai napig fennmaradt egy kereskedő család életének története.

Shukhov tornya

A látvány értékelése (Krasznodar): 4.

Shukhov torony

A rangsor harmadik helyét egy 1935-ben épült érdekes építészeti emlék foglalja el. Szerzője egy legendás feltaláló és tudós, Vlagyimir Grigorjevics Shukhov, aki híres lett szokatlan projektjeiről. A mai napig kevesebb mint tíz, az építész által tervezett torony maradt fenn a világon. Az építkezés 1925-ben kezdődött. A munka 10 évig tartott. A víztornyot 1935-ben avatták fel. és tiszta vizet biztosított a krasznodariak számára, ami sokkal kényelmesebbé és könnyebbé tette az életet.

Az áttört szerkezet azonnal kitűnt a városi építészet hátteréből. A hálós lemezeknek köszönhetően minimális volt a szél hatása, ami akkoriban sok építménynél problémát jelentett. A tornyot a nemzetközi szakértők a legmagasabb mérnöki teljesítményként ismerték el…

A második világháború idején petíciót nyújtottak be az épület lebontása érdekében, mivel a közeli gyár vezetősége úgy vélte, hogy az épület a nácik légi támadásainak támpontja lehetett. De a helyi lakosok többsége nem támogatta. A víztartályt az 1990-es években lebontották. Ma a torony köré magas épületek és bevásárlóközpontok épülnek. De mindezek ellenére az objektum vonzza a turistákat, és értékes építészeti műemlék.

Emlékmű a kubáni kozák csapatok 200. évfordulójának emlékére

A látvány értékelése (Krasznodar): 4.

Emlékmű a kubáni kozák csapatok 200. évfordulójának emlékére

A minősítés negyedik jelöltje az obeliszk, amely más látnivalókkal együtt Krasznodar védjegye. 1897-ben nyitották meg. A kubáni, doni, zaporozsjei és fekete-tengeri kozákok jelen voltak az ünnepségen, amely a haza valamennyi bátor védelmezőjének összetartozását szimbolizálta. A forradalom éveiben az emlékművet a cári korszak számos más történelmi emlékművével együtt lerombolták. Először a kétfejű sas tűnt el a tetejéről, majd a 30-as években a talapzatáig leszerelték.

A kubáni hadsereg 300. évfordulóján tették le az alapkövet. A terv a híres szobrász, A. Kozlov tulajdona volt. Apollonov, aki számos más értékes kiállítási tárgyat állított helyre, amelyek megsemmisültek. Az emlékmű az eredeti obeliszket a lehető legnagyobb pontossággal rekonstruálja. A torony 14 méter magas. Négy márványtábla meséli el az azovi erőd elfoglalásakor történt eseményeket. A tetején egy gömb és egy kétfejű sas látható.

Esténként és éjszaka a stadion körkörösen kivilágított, és Krasznodar számos pontjáról látható. A lakosok gyakran nemcsak ünnepi eseményekre jönnek ide, hanem azért is, hogy tisztelegjenek őseik előtt, akik nem kímélték életüket az ellenség elleni küzdelemben.

Krasznodar legérdekesebb szórakoztató látványosságai

Gorkij park. A győzelem napjának 30. évfordulóján

Mérföldkő értékelés (Krasznodar): 4.

A Győzelem Napja rekreációs és szabadidős park 30. évfordulója A Victory 30. évfordulója

Ebben a minősítési kategóriában a vezető Krasznodar régió legnagyobb parkja, amely a fiatalok és az idősek számára egyaránt a szórakozás központi helye. Ma a helyszín 57 hektárnyi területet foglal el. Számos zöld terület van, amelyek árnyékos helyeket biztosítanak a nyári hőségben. Felnőtt látogatók pihennek a padokon, élvezve a gyönyörű virágágyásokat és a gondozott gyepet. A gyerekek körhintáznak a körhintán. Egész évben működő extrém látványosságok a tinédzserek számára.

1975-ben nyitotta meg kapuit. Eredetileg 26 hektáros terület volt. 15 évvel ezelőtt jelentősen kibővítették és felújították. A parkban található egy katonai múzeum, ahol a II. világháborúból származó ritkaságokat gyűjtenek. Vannak lőfegyverek és éles fegyverek, valamint egy tengeralattjáró és a legendás Katyusa.

A különféle programok nem hagyják a szabadtéri tevékenységek rajongóit unatkozni. Szabadtéri sporteseményeket szerveznek. A szórakozás is bőséges. Számos verseny, koncert és mesterkurzus várja a résztvevőket. A stadionban vendéglátóhelyek állnak rendelkezésre, ahol a polgárok harapnivalót vagy bőséges ételt fogyaszthatnak, és megünnepelhetik a gyermekek vagy felnőttek születésnapját.

Krasznodar stadion

Látványértékelés (Krasznodar): 4.

Krasznodar stadion

Ezüstérmes a rangsorban – szövetségi rekreációs létesítmény. Az ünnepség előkészületei 2011-ben kezdődtek. A stadion építése két évvel később kezdődött és 2016-ban fejeződött be. Teljes egészében Szergej Galickij üzletember finanszírozta. A nagyszabású létesítmény homlokzatát olasz travertin díszíti. Az összes előadótermet kábeles tetőszerkezet borítja. Az a tény, hogy a stadion kizárólag futballstadion, és nincsenek futópályák, lehetővé tette, hogy a lelátókat közelebb hozzák a pályához, és javítsák a nézői élményt.

Van egy médiaképernyő a periméteren, ahol minden mérkőzésre vonatkozó információ megjelenik. Területe 4700 négyzetkilométer. . A hideg évszakban az üléseket egy speciálisan felszerelt infravörös rendszer fűti. A stadion befogadóképessége – 35179 ülőhely. A projekt védnöke, Galitsky szerint ez a szám 42 700-ra növelhető.

Az első mérkőzésre 2016 szeptemberében került sor a stadionban. A helyszín az Európa- és világbajnokságok, az UEFA Európa Liga és a Bajnokok Ligája csapatainak otthona. A velencei templomot jelölték az év legjobb stadionjának, és a szakértői zsűri szavazásán a harmadik, a közönségszavazáson a második helyen végzett… A helyi lakosok és a város vendégeinek véleménye szerint – ez a legjobb szórakoztató sportlétesítmény a Krasznodar régióban.

Cinema Aurora

Mérföldkő értékelés (Krasznodar): 4.

Aurora mozik

A mozik most két teremmel rendelkeznek, szélesvásznú vásznakkal és kényelmes ülésekkel, modern hang- és vetítőberendezésekkel a 2D és 3D filmek vetítésére. Az épületet műemlékként elismert épületben helyezték el. Az építkezés 1963-ban kezdődött. Négy évvel később a mozit üzembe helyezték, így a Krasznodar régió legnagyobb szórakoztató létesítménye lett.

Építészete egyedülálló volt a maga korában. A hatalmas baldachin mintha a levegőben lógna, a tükrös homlokzatnak támaszkodva. Természetesen ez egy megtévesztő látvány volt, és mindent a biztonság és a védelem szem előtt tartásával terveztek. Az oldalak és a középső rész ablaküvegből készültek. Szellőzőrendszer van a lombkoronában.

2000-ben Krasznodarban megnyílt az Aurora mozi. átfogó felújítást végeztek. A homlokzatot és a belső teret felújították. A kis előadóteremben az ülőhelyek számát csökkentették és kényelmesebbé tették. A berendezések teljes felújítása megtörtént. Ma a termeken kívül egy játszószoba, egy pizzéria és egy kávézó is található benne. Az új mozik és szórakoztató központok megjelenése ellenére az Aurora még mindig a családi szórakozás egyik kedvenc helye Krasznodarban.

Az I. S. Kosenko professzorról elnevezett botanikus kert. I. professzor úr. . Kosenko

Látványosságok értékelése (Krasznodar): 4.

I. Kosenko professzorról elnevezett botanikus kert

A rangsor negyedik helyezettje sok polgár kedvenc parkja, akik szeretnek sétálni a családjukkal vagy anélkül. Mindenki találhat egy kényelmes helyet magának, és van egy hely, ahol elrejtőzhet a kíváncsi szemek elől. A botanikus kertet 1959-ben nyitották meg. 1200 fa- és bokorfajta, valamint 500 vadon élő fűszernövény- és virágfaj található itt. Itt láthatja mind az ismerős növényeket, mind az egzotikus növényeket, amelyeket nem fog látni Krasznodar utcáin.

Az értékes gyűjteményt a Kuban Állami Agrártudományi Egyetem tudósai válogatták össze és igazították a helyi éghajlathoz. A Kaukázusból, a Távol-Keletről, Szibériából, a Krímről, Észak-Amerikából és Nyugat-Európából származó növényeket tartalmaz. A parkban 70 veszélyeztetett faj szerepel a Vörös könyvben. A kertben számos tájképi kompozíciót találunk élénk, sokszínű növényekből.

Vannak mókusok a helyszínen, amelyek szabadon megközelítik az embereket, és sok madár van. A madárházban pávák, fácánok és gyöngytyúkok élnek. A botanikus kert jól karbantartott. A padokat felállították. A park széles sugárútjain kerékpározni és görkorcsolyázni lehet. Hétvégenként piknikeket szerveznek itt, ahol élvezheti a legtisztább levegőt és a csodálatos természetet anélkül, hogy messzire kellene utaznia a várostól.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Comments: 1
  1. Levente

    Mi a te véleményed a Krasznodarban található 25 legjobb látnivalóról? Melyiket ajánlanád a leginkább?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: