Delhi 30 legjobb látnivalója

Delhi India fővárosi kerülete és egyben a világ egyik legnépesebb és legősibb országának metropolisza. Az államalapítás idején azonban a régió fejletlen volt. Az új ország teljes egészében a mogul dinasztia alatt kezdett formálódni. Indiát a világ egyik legkozmopolitább országának tartják, jelentős építészeti, kulturális, történelmi, vallási és egyéb látnivalókkal. Szakértőink rangsorolták a régió legjobb látnivalóit, és kategóriákba sorolták őket.

Delhi legjobb látnivalóinak rangsora

Jelölés hely: Név Értékelés
Delhi legszebb építészeti nevezetességei 1 India kapuja és Rajpath 5.0
2 Vörös Erőd 4.9
3 Humayun sírja 4.8
4 Tuglakabad erőd 4.7
5 Safdarjang sírja 4.6
6 Rashtrapati Bhavan 4.5
7 Purana Qila erőd 4.4
8 Az Agrasen Ki Baoli kútja 4.3
9 Nizamuddin mauzóleum 4.2
Delhi legjobb kulturális látnivalói 1 Chandni Chowk piac 5.0
2 A Mehrauli Régészeti Park 4.9
3 Mahatma Gandhi emlékmű 4.8
4 Nemzeti Modern Művészeti Galéria 4.7
5 Jantar Mantar 4.6
6 Mogul kertek 4.5
7 A csodák világa 4.4
Delhi legjobb múzeumai 1 Indiai Nemzeti Múzeum 5.0
2 Nemzeti Vasúti Múzeum 4.9
3 Gandhi Smriti Múzeum 4.8
4 House Khas építészeti komplexum 4.7
5 Lodi Gardens 4.6
Delhi legjobb vallási látnivalói 1 Akshardham 5.0
2 Lótusz templom 4.9
3 Qutb Minar Minaret 4.8
4 Gurdwara Bangla Sahib 4.7
5 Jama Masjid mecset 4.6
6 Lakshmi Narayan templom 4.5
7 Chhattarpur templomkomplexum 4.4
8 Gurudwara Sis Ganj Sahib 4.3
9 Radha-Parthasaratha templom 4.2

Delhi legjobb építészeti nevezetességei

India kapuja és Rajpath

Értékelés: 5.0

India kapuja és Rajpath

Az első helyen a Delhi nevezetességei rangsorában az a hely áll, amely a város bejáratánál először fogadja a turistákat. Az indiai Gateway az ország legfelismerhetőbb építészeti helyszíne. A csatamezőkön, többek között az első világháborúban elesettek tiszteletére épült. A hatalmas boltív helyi nevezetesség.

Közel 42 m magas, és a két világháború közötti időszakban, 1931-ben épült. A boltív a királyok útján található, ahogyan a Delhi bejáratánál található Rajpath sugárút nevét fordítják. Az emlékmű íve körül több park is található, amelyekben nagyon kellemes sétálni este, amikor a hőmérséklet elfogadhatóvá válik az északi éghajlaton élők számára. Szinte minden idegenvezető innen indítja kirándulását.

Vörös Erőd

Értékelés: 4.9

Vörös Erőd

Ez az építészeti nevezetesség, amely a rangsor második helyén áll, egy védmű, amelyet a középkorban, a Mogul-dinasztia idején építettek. Az új erődítmény építészetének első kövét 1638-ban a helyi kormányzó tette le. A hagyományos európai erődítményekhez képest ez az erőd karcsú és nagyon díszes.

Az erődítményt arról az anyagról nevezték el, amely a falakat ilyen színűvé tette. A hindu hatások mellett az építészet perzsa és arab motívumokat és díszítőelemeket is tartalmaz. Amellett, hogy az erőd egy helyi történelmi nevezetesség, gyakran használják a kormány vezető tisztségviselői, köztük a miniszterelnök is, hogy beszédet mondjanak a lakosoknak.

Humayun sírja

Értékelés: 4.8

Humayun sírja

India őslakosai nagyon tisztelettudóan viszonyulnak a halálhoz, ugyanez elmondható a Delhiben élő más népekről is. Ezért 1562-ben egy mongol uralkodó özvegyének kezdeményezésére úgy döntöttek, hogy egy olyan hatalmas síremlék építésébe kezdenek, amelyet sok európai palota megirigyelhetne. Ez a hagyományos indiai építészet egyik példája, amely számos perzsa elemet is tartalmaz.

A sírkertben nyugszik Humayun, Delhi egyik padisahja. Stílusát tekintve ez a hely Gur Emirhez hasonlítható, ahol az Indiát meghódító uralkodó rokonának, Tamerlánnak a holtteste nyugszik, valamint az akrai Tádzs Mahalhoz, amelyet az egyik felesége dédunokája épített. A síremlék 8 év alatt épült, és nagy hatással volt rá Szamarkand. A mauzóleum az UNESCO Világörökség része.

Tuglakabad erőd

Értékelés: 4.7

Tuglakabad erőd

Ez az egyik legrégebbi építmény Delhi és a város területén. A Tughlaq-dinasztia alapítója építtette a 14. század közepén. Az alapkövet hivatalosan 1321-ben tették le, amikor a város és az ország uralkodója konfliktusba keveredett a környék egyik legtiszteltebb prédikátorával. A legenda szerint kutat és víztározót építettek a szomjas helyieknek.

Az uralkodó azonban úgy döntött, hogy a munkálatokat az erődbe költözteti. Egy prédikátor megátkozta Tuglak szultánt, aki hamarosan meghalt, és az erőd szinte teljesen elnéptelenedett. Ma már csak egy kis része maradt meg a falazatnak, valamint a szultán sírja. Ugyanakkor a régió egyik legfontosabb látnivalója, amely bepillantást enged a 14. század eleji építészeti jellegzetességekbe.

Safdarjung sírkert

Értékelés: 4.6

Safdarjang sírja

Az ünnepélyes mauzóleum, amely a 18. század közepéről származik, a hindu és perzsa építészeti stílusok kombinációjának kiváló példája. Az épület kevésbé jó állapotban van, mint sok más palota a régióban, de hatalmas történelmi és kulturális értéket képvisel a tudósok számára. A sírkert a területet uraló Mohammad szultán miniszterelnök végső nyughelye.

A komplexum számos építményből áll, amelyek közül néhány korábban lakóépület volt. Jelenleg a főépületben a régészeti iroda működik, a felső teraszon pedig egy hatalmas kilátó áll. Pálmafákkal és más növényekkel szegélyezett nagy park. Az épületet rendszeresen felújítják, hogy visszaadják eredeti megjelenését.

Rashtrapati Bhavan

Értékelés: 4.5

Rashtrapati Bhavan

A legjobb látnivalók listájáról nem hiányozhat az államfő legnagyobb rezidenciája az egész bolygón. Eredetileg az ország alkirálya számára épült, akit a Brit Birodalom helyezett hivatalába. Amikor azonban India 1947-ben elnyerte függetlenségét a metropolisztól, az új uralkodók úgy döntöttek, hogy az állam közigazgatási apparátusát az egyik szárnyba költöztetik.

Olvasson tovább  12 legjobb gyógyfürdők Baskíria területén

Az épület nagy részét a vendégek és a külföldi delegációk fogadására használják. A turisták számára a fő probléma az, hogy csak kérelem benyújtásával és a jóváhagyásra való várakozással lehet bejutni. Ezen túlmenően a látogatások bizonyos időpontokban engedélyezettek, amikor megengedett. Ezért az egyik legszebb épület olyan alacsonyan esett a látnivalók rangsorában.

Purana Qila erőd

Értékelés: 4.4

Purana Kila erőd

A 16. században épült erőd a régió egyik legérdekesebb látnivalója. Nyugodtan nevezhetjük az egyik legikonikusabb példájának a védelmi struktúráknak az ősi indiai főváros területén. Purana Qila helyi fordításban “régi erőd”. A falak több mint 1500 m hosszúak és gyakran 15 m magasak.

Az erődítmény legvastagabb pontján egy pár ló által húzott szekér át tudott lovagolni a bástyán. Az erőd jelenleg a három kapu egyikén keresztül is megközelíthető, de a turisták számára csak a fő kapun keresztül javasolt a bejutás. Egy nagy mecset és könyvtár található benne. Sajnos, a tartalma rosszul megmaradt, de még mindig az egyik legérdekesebb építészeti látnivaló.

Agrasen Ki Baoli kút

Értékelés: 4.3

Az Agrasen Ki Baoli kút

Ez a monumentális építmény fontos történelmi és építészeti mérföldkő Indiában. Úgy gondolják, hogy a legendás Agrasena király uralkodásának idejéből származik, aki a félsziget északi részén kereskedők királyságát hozta létre. Szintén az ő uralkodása alatt törölték el az állatáldozatot.

A tizennegyedik században. Az építészeti kompozíciót jelentősen megváltoztatták, hogy alkalmazkodjon az új realitásokhoz. A 108 lépcsőfokból álló hatalmas kőlépcső vezet a három épület alsó szintjére. A szerkezet általános elrendezése monumentális és ősi, és nagyszerű a történelem iránt érdeklődő turisták számára. India sok ilyen építménynek ad otthont, de ez a kút az egyik legmélyebb.

Nizamuddin mauzóleum

Értékelés: 4.2

Nizamuddin mauzóleum

A 14. század körül épült, és az egyik legjelentősebb szúfi szent mauzóleuma volt. Indiában nagy tiszteletnek örvend, katedrálisokat szentelnek neki, és gyakran tartanak fesztiválokat a tiszteletére. Mauzóleuma ezért fontos vallási és hagyományos indiai stílusú építészeti nevezetesség is.

Az egész területet Nizamuddin Auliáról nevezték el, aki sokáig Delhiben élt. Ez a város egyik legtisztább területe, mivel az önkormányzat igyekszik fenntartani a város elit városrészének hírnevét. A turisták számára érdekes, hogy a közelben számos más sír található, köztük Amir Khosrow sírja. A közelben található egy szuvenírpiac, valamint egy kis helyi bazár.

Delhi legszebb kulturális látnivalói

Chandni Chowk piac

Értékelés: 5.0

Chandni Chowk piac

Delhi etnikai és kulturális látnivalóinak listáját a híres bazár vezeti, ahol a szuvenírek hatalmas választékát árulják. A Chandni Chowk kerületben található. Ez az egyik legnagyobb bazár egész Indiában, és a terét oroszra úgy fordítják, hogy “a Hold fénye által elárasztott hely”.

A piaci pavilonok szinte az egész területet elfoglalják, és a hagyományos fűszerektől és füstölőktől kezdve az elektronikáig és a ruhákig mindent megtalálhat a piacon. Van egy egész részleg, amely a kézműves termékek készítésére és értékesítésére szakosodott. Ez egy gyönyörű hely, ahol ételeket, szabadidős és ajándéktárgyakat találhat.

Mehrauli régészeti park

Értékelés: 4.9

Mehrauli régészeti park

A második helyen az ókori romok állnak, amelyek a történelmi műemlékek egyikeként védettek. Ez nem is egyetlen látványosság, hanem egy egész komplexum, ahol a turisták heteket tölthetnek el. A történészek mintegy 100 kulturális, mindennapi élet és építészeti emléket azonosítottak a parkban. Néhányuk a 12. és 13. századból származik. Emellett sokukat kezdik helyreállítani, de jelenleg a munkálatok még nem fejeződtek be.

A korábban Mihir-házként ismert komplexumot az azonos nevű király tiszteletére építették, aki a környék híres dinasztiájához tartozott. Ez a komplexum óriási jelentőséggel bír Delhi építészeti karaktere szempontjából. Még a főváros végleges áthelyezése után is sok más uralkodó hozta a saját különlegességeit a helyszínre. Ezért Mehrauli az egyik legfontosabb kulturális nevezetesség, amely India történelméről és fejlődéséről mesél.

Mahatma Gandhi emlékmű

Értékelés: 4.8

Mahatma Gandhi emlékmű

Mahatma Gandhit az ország egyik legnagyobb politikai alakjának tartják. Ő volt az az ember, aki megteremtette az indiai államiságot, számos irányzatot ösztönzött. Ezért van annyi emlékmű, amit neki szenteltek… Az egyik legnagyobb Delhiben található, a kerület és a város legfontosabb nevezetessége, amelyet szinte minden indiai rendszeresen látogat.

Mahatma Gandhi testét 1948-ban hamvasztották el, a talapzat teljes egészében márványból készült, és gyakran díszítik a helyi lakosok. A vezető utolsó szava van belevésve, és később úgy döntöttek, hogy nemzeti múzeumot nyitnak a területen. Az értékes tárgyak között megtalálható az a golyó, amely véget vetett a politikus életének.

Nemzeti Kortárs Művészeti Galéria

Értékelés: 4.7

Nemzeti Kortárs Művészeti Galéria

Ezt a létesítményt 1954-ben hozták létre. Később az 1947-ben függetlenné vált indiai hatóságok vették át először a területet., úgy döntött, hogy egy olyan helyet tervez, amely otthont ad az ország kortárs művészei által készített összes jelentős festménynek. India legtöbb nagyvárosában további alapítványokat hoztak létre. Jelenleg mintegy 14 000 egységnyi különböző kulturális létesítmény található.

2009-ben végül úgy döntöttek, hogy nincs elég hely, ezért az épületet egy új szárnnyal bővítve átépítették. Az épületet körülvevő múzeumi terület egy kiállítási terület. Vannak olyan szobrok és installációk, amelyek nem szenvednek a helyi éghajlati viszonyoktól. Ezen kívül számos parkot alakítottak ki a környéken.

Jantar Mantar

Értékelés: 4.6

Jantar Mantar

India híres asztrológusairól, akik nagyrészt a csillagos égbolt térképét készítették el, hogy átvezessenek az óceánon. Így nem meglepő, hogy a nemzeti fővárosban egy olyan obszervatórium építéséről döntöttek, amely a legnagyobb az egész országban. A 18. század elején épült, hogy a helyi tudósok naptárakat és csillagászati táblázatokat állíthassanak össze.

Olvasson tovább  15 Legjobb látnivalók Kotka

Delhi nevezetessége egyszerre több kategóriába is besorolható: India történelmi, építészeti és kulturális öröksége. Jelenleg 13 különböző struktúrából áll. Bár már nem használják, a csillagvizsgáló rendkívül népszerű turisztikai látványosság, ahol emlékképeket készítenek, és ahol a hagyományos építészeti gyakorlatokat lehet felfedezni.

Mughal Gardens

Értékelés: 4.5

Mogul kertek

Az indiai elnöki palota közelében egy nagy park található. Ez az egyik legszínesebb hely az egész országban, ami több okból is fontossá teszi. A kerteket 1924-ben tervezték., a két világháború közötti időszak, amikor a palota a brit királyi család székhelye volt. Azóta mind a faji sokféleség, mind a méret tekintetében a.

A palotához hasonlóan azonban ez is csak évi 30 napig, februártól márciusig tart nyitva. A kert fő színének kiválasztásakor hosszas tájékoztatót tartanak, hogy előkészítsék a kertet a látogatásra. Egyszerre színes és megközelíthetetlen terület, amely kiállításoknak és egyéb ünnepi eseményeknek ad otthont. Szakértőink szerint a Mogul Kertek megérnek egy látogatást, de hatalmas kihívások is vannak vele kapcsolatban.

A csodák világa

Értékelés: 4.4

A csodák világa

A nagy vidámpark nagyszerű célpont a turisták számára. 2007-ben avatták fel Delhi egyik külvárosában. Ez az egyik legjobb látnivaló a régióba látogatók számára. Majdnem mindig vannak vidámparkok, némelyikük extrém. Ezen kívül a Worlds of Wonder saját vízi parkkal, valamint számos más szabadidős tevékenységgel is rendelkezik.

A turisták biztonsága érdekében számos korlátozást vezettek be a látogatókkal szemben. Az extrém attrakcióra például nem engedik be a gyerekeket. Ezenkívül lehetőség van jegyet vásárolni a komplexum nagy részének önálló meglátogatására. A környéken kávézók és üzletek találhatók. Valójában ez egy olyan hely, amelyet érdemes meglátogatni a gyerekekkel a nyaralás végén, hogy benyomásokat szerezzenek.

Delhi legjobb múzeumai

Indiai Nemzeti Múzeum

Értékelés: 5.0

Indiai Nemzeti Múzeum

Delhi legjobb múzeumainak listáján az első helyet egy meglehetősen fiatal épület foglalja el. Amikor bemutatták, ez egybeesett a helyi hegyek feletti brit uralommal. Az 1940-es évek végén, még a függetlenség előtt elhatározták, hogy Londonban megnyitják a különböző művészeteknek szentelt nagyszabású kiállítást. Az új galéria létrehozása során megállapodtak abban, hogy Indiába költözik.

A múzeumot 1949-ben nyitották meg, majd később új épületbe költöztették. A gyűjteményben mintegy 200 ezer különböző örökségi tárgy található, amelyek az ország 5000 éves történelméről mesélnek. Ideális úti cél a kíváncsi utazók számára, akik szeretnék felfedezni. Ezenkívül az Indiai Nemzeti Múzeum gyakorlatilag a város központjában található.

Nemzeti Vasúti Múzeum

Értékelés: 4.9

Nemzeti Vasúti Múzeum

A hatalmas és igen népes országnak mindig is problémái voltak az emberek szállításával. Ezért a vasút létrehozása és megépítése a térségben a vonatok használatához vezetett, ami mérföldkőnek számított a. Nem csoda, hogy 1977-ben úgy döntöttek, hogy múzeumot nyitnak ennek a közlekedési módnak. A látványosság fénypontja a hatalmas számú vonat, amelyek a vásznak alatt vannak kiállítva.

Például közöttük megtalálható a brit királyi család kocsija. A legrégebbi vontatóvonat pedig a 18. századi mérnöki munka példája, és a helyi mesteremberek erőfeszítéseinek köszönhetően még mindig mozgatható, bár nem használják. A múzeumban sokféle fényképet is könnyű megtalálni.

Gandhi Smriti Múzeum

Értékelés: 4.8

Gandhi Smriti Múzeum

Gandhi Smriti, más néven a Birla-ház, az indiai tragédia helyszíne, amelyet az ország, a régió és a világ egyik legfontosabb személyiségének szenteltek. Itt töltötte élete utolsó hat hónapját a politikus, akit meggyilkoltak. Az épület eredetileg az egyik legjelentősebb üzleti mágnásé volt, aki a Birla család tagja volt. 2005-ben azonban a helyi lakosok és a hatóságok nyomására úgy döntöttek, hogy Mahatma Gandhinak szentelt örök múzeumot nyitnak.

Az épület 1928-ban épült, és úgy tervezték, hogy nagyszámú lakos befogadására alkalmas legyen. A mauzóleumban a politikus életéről és haláláról szóló kiállítások találhatók. Például megőrizték azt a szobát, ahol lakott, és feldíszítették azt a helyet, ahol lelőtték. Egy mártír oszlopot emeltek ott.

House Khas építészeti komplexum

Értékelés: 4.7

House Khas építészeti komplexum

Az ókorban több szultánság is létezett a Delhi kerület területén. Ez az építészeti komplexum egy jelentős történelmi műemlék, valamint egy múzeumi intézmény, a második legnagyobb. Az ősi India és a félszigetet a 13. században uraló szultánság történelméről rendszeresen új felfedezések születnek.

A főépület egy hatalmas úszómedence, amely az egész terület nevének prototípusa lett. A víztározó körül idővel földet műveltek, hogy madrassákat, pavilonokat és más vallási épületeket hozzanak létre. A komplexum szomszédságában egy park található, amely számos paradicsommadárnak, a páváknak ad otthont. Jelenleg a House House-t a helyi hatóságok gyorsan restaurálják, hogy visszanyerje eredeti külsejét.

Lodi Gardens

Értékelés: 4.6

Lodi Gardens

Az egyik legfestőibb komplexum, amely sok különböző objektumot tartalmaz, szintén bekerült Delhi látnivalóinak rangsorába. Az ősi sikátorok és zöldövezetek mellett számtalan olyan építészeti és történelmi helyszínt találunk, amelyek még a legkíváncsibb látogató figyelmét is megérdemlik.

A parkban egy kis szentély is található, amelyet egzotikus pillangófajoknak szenteltek. A helyiek erősen dicsérik a helyet, és védik a kártevőktől és a madaraktól. A park területén több múzeum is található, és az örökké virágzó növények miatt ez a legszebb hely az egész ókori város területén. Minden turista megtalálja itt a panorámákat, hogy fényképeket készítsen, valamint más helyeket, hogy elüssék az időt.

A legjobb vallási látnivalók Delhiben

Akshardham

Értékelés: 5.0

Akshardham

Delhi vallási nevezetességeinek aranyrangsorát egy hatalmas templomkomplexum foglalja el. Szakértőink meg vannak győződve arról, hogy ez az egyik legdíszesebb és legszebb építmény az egész világon. A teljes terület mintegy 12 hektár. A főépület a mindenható hatalmas, többszintes lakhelye. A templom díszítése még a világot látott, kíváncsi szemlélőt is elkápráztatja.

Olvasson tovább  Rzhev 20 legjobb látnivalója

A puszta mérete és történelme miatt az Akshardham megérdemelten került be a Guinness Rekordok Könyvébe. Építésénél sokkal több stílust használtak, mint bármely más templomnál a környező országokban. Kertek és parkok veszik körül, és messziről nézve könnyen összetéveszthető a padisah palotájával. Ezért az Akshardham megérdemelten foglalja el az első helyet a kategóriában.

Lótusz templom

Értékelés: 4.9

Lótusz templom

Az ősi város egyik legszokatlanabb építménye ezüstérmet kapott a Delhi látnivalói rangsorban. Építészetileg némileg emlékeztet a Sydney-i Operaházra, de teljesen különálló projekt. 1986-ban hozták létre. Az építmény azóta világhírűvé vált.

A lótusz templom szinte teljes egészében márványból készült. Egy medence veszi körül, hogy a virág illúzióját keltse a vízben. A szerkezet 27 különböző mértékben nyitott sziromlevelet tartalmaz, amelyek 3 sort alkotnak. Nincsenek egyenes vonalak belül, hogy rugalmasabbá és szellősebbé tegye azt. Ezenkívül a belső térben nem találhatók feliratok vagy vallási tárgyak. Azt javasolják, hogy gondolatokon keresztül kommunikáljunk az istenekkel, ne ikonokon vagy szobrokon keresztül.

Qutb Minar Minaret

Értékelés: 4.8

Qutb Minar Minaret

Az ősi torony, amely vallási nevezetesség, közel 1,5 évszázadon át épült. 1193 és 1368 között épült., az indiai padisahok uralkodása alatt. Az eredmény egy ötszintes vallási építmény, amelynek története közel 700 évet ölel fel. A csúcsra való feljutáshoz 5 emelet 60 lépcsőfokot kell megmászni.

A minaret építésének fő célja az volt, hogy a világ megtudja, hogy az iszlám itt győzött. A csúcsot olyan helynek tervezték, ahonnan a müezzin imára hívja a híveket. A minaret magassága azonban akadályozta ezt a célt. A történelemben számos öngyilkos merénylőt is említenek, akik leugrottak a toronyból. Jelenleg inkább krónikai, mint vallási mérföldkő, de az iszlám számára nem tagadható az értéke.

Gurdwara Bangla Sahib

Értékelés: 4.7

Gurdwara Bangla Sahib

A negyedik helyen az egész város fő szikh temploma áll. A régió építészeti és vallási nevezetessége a 18. században épült, amikor a hit követői különösen ismertek voltak ezeken a vidékeken. Külsőleg a templom több indiai stílus érdekes kombinációja. Aranyozott kupolájának köszönhetően már messziről látható.

A nevezetesség belseje sokkal szerényebb, kivéve a hatalmas szertartási termet, amelyet a szikhizmus legjobb hagyományai szerint díszítettek. Az udvart szinte teljesen elfoglalja a Sarovar nevű nagy tó. A fő jellemzője, hogy minden felekezet képviselői, még az ateisták is látogathatják. Belépés előtt azonban le kell vennie a cipőjét. A nemtől függően a belépésnek számos korlátozása van.

Jama Masjid mecset

Értékelés: 4.6

Jama Masjid mecset

A legnagyobb mecset indiai földön a lista élére kellett, hogy kerüljön. A mogul dinasztia idején épült, és úgy tervezték, hogy több mint 25.000 ember egyszerre prédikálhasson. A 17. század 50-es és 60-as éveiben épült. A fő jellemzője, hogy a belsőépítészetben jelentős mennyiségű márvány található.

A belső tér szinte teljes egészében a Koránból vett feliratokkal van tele. Jelentős belépési korlátozások vannak érvényben, például a nem muszlim turisták nem léphetnek be az istentisztelet idején. Minden más alkalommal, ha nincsenek öltözködési korlátozások, nem nehéz bejutni India legnagyobb mecsetjébe. És érdemes megtenni, hogy megismerkedjen az egyik legszebb látnivalóval.

Lakshmi Narayan templom

Értékelés: 4.5

Lakshmi Narayan templom

A soknemzetiségű ország egyik legújabb építménye, amely Delhi történelmi és vallási nevezetességének vallja magát, szintén felkerült a csúcsra. A hely fő jellemzője, hogy a katedrális egyszerre van szentelve az ország összes vallásának. És Indiában rengeteg ilyen van. A templomot 1939-ben építették. Az építkezés a környéken meglehetősen szokatlan stílusban készült.

A hinduizmus, a buddhizmus és más vallások szentélyei is megtalálhatók a területen. Azonban a fő istennőnek Lakshmi-t tartják, aki a boldogságért és a jólétért felelős. A templom belseje díszes és gyönyörű. Sok üzlet árul szuveníreket a környéken. Van egy kis jógaterem a helyszínen.

Chhattarpur templomkomplexum

Értékelés: 4.4

Chhattarpur templomkomplexum

Delhi legjobb látnivalóinak rangsorában a következő helyet egy kis komplexum foglalja el, amelyet a hinduizmus egyik istennőjének, Kathiyani-nak szenteltek. Az 1974-ben helyi mesteremberek által épített, mintegy 24 hektáros területen található. Több vallási intézményt egyesít magában, amelyeket hagyományos indiai stílusban építettek.

Helyi hagyomány, hogy a templom körüli fákat karkötőkkel díszítik, hogy a saját kívánságok valóra váljanak. A főtemplom szinte mindig zárva van. Ünnepélyesen csak évente 2 alkalommal használják, amikor a régióban fontos fesztiválok vannak. A komplexumot alkotó többi vallási nevezetesség szinte minden nap nyitva van. A fő fénypont a nagy szobor.

Gurudwara Sis Ganj Sahib

Értékelés: 4.3

Gurudwara Sis Ganj Sahib

Delhi látnivalóinak rangsorában az utolsó előtti helyen áll a híres templom, amely azon a helyen épült, ahol Szent Tegh Bahadur, a szikh vallás egyik tanítója és alapítója fejét elhamvasztották. Úgy döntött, hogy feláldozza magát, hogy megakadályozza az emberek áttérését az iszlámra. Aurangzeb császár kínzásoknak vetette alá a Gurut, de ő becsülettel túlélte a megpróbáltatásokat.

Mivel nem tért át az iszlámra, kivégezték, és úgy döntöttek, hogy templomot építenek a halála helyén. A templomot a 17. században építették hagyományos szikh stílusban. A csúcspont a talapzat, a legrégebbi az összes ilyen hely az országban. Más templomokhoz képest a Gurudwara katedrális jóval kevésbé díszes.

Radha Parthasaratha templom

Értékelés: 4.2

Radha Parthasaratha templom

Az utolsó helyet a hinduizmus temploma foglalja el, amelyet egyszerre két istennek szenteltek: Krishnának, e vallás fő mindenhatójának és Rádhának. A templom India egyik legnagyobb modern épülete. Az építész a híres Achyut Kanvinde volt, önkéntes alapon. A templom kissé eltér a hagyományos építményektől.

A templomot mindenki ingyenesen látogathatja, függetlenül a hitétől. 1998-ban nyitotta meg kapuit. Érdemes meglátogatni a templom kapuit hindu vallási fesztiválok idején, amikor tömeges felvonulásokat és más fontos eseményeket tartanak. A hívők száma ebben az időszakban meghaladhatja a kétszázezret. Ezenkívül a Rádhá-Párthaszaratha templom India modern építészeti stílusának kiváló példája.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: