Petrozavodszk 20 legjobb látnivalója

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánt, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. Vásárlás előtt kérjen tanácsot szakértőtől.

Az Onega-tó partján fekszik Petrozavodszk régi városa, amelyet 1703-ban alapítottak Oroszország első császárának parancsára. A Lososinka folyó közelében tüzérségi öntödét építettek, és körülötte egy kis település alakult ki, amelyet Petrozavodszknak neveztek el. Jelenleg fejlett ipari központ, Karélia fővárosa és a régió fő kulturális központja. A város rengeteg látnivalóval rendelkezik, többek között színházakkal, színházakkal, színházakkal, színházakkal, színházakkal… Ezek közül különösen figyelemre méltó az Onega-tó rakpart, a Szépművészeti Múzeum és számos templom. Szerkesztőségünk szakértői összeállították a város legjobb látnivalóinak értékelését, amely több kategóriát is tartalmaz.

Petrozavodszk legjobb látnivalóinak értékelése

Jelölés hely név Értékelés
A legjobb építészeti látnivalók Petrozavodszk városában 1 Az Onega-tó rakpartja 5.0
2 Nagy Péter emlékműve 4.9
3 Karéliai Nemzeti Könyvtár 4.8
Petrozavodszk legjobb természeti látnivalói 1 Petrozavodszk Kulturális és Pihenőparkja 5.0
2 Governor’s Park 4.9
3 A Petrozavodszki Állami Egyetem Botanikus Kertje 4.8
4 Paanajärvi Nemzeti Park 4.7
5 Sampo Hill 4.6
6 Vottovaara hegy 4.5
A legjobb vallási látnivalók Petrozavodszk városában 1 Katalin templom Petrozavodszkban 5.0
2 Szent Kereszt Katedrális 4.9
3 Alekszandr Nyevszkij székesegyház 4.8
4 Isten Anyja templom 4.7
5 Az Úr megtisztulásának temploma 4.6
6 Panteleimon templom 4.5
Petrozavodszk legjobb kulturális látnivalói 1 Karéliai Nemzeti Múzeum 5.0
2 Ipari Történeti Múzeum 4.9
3 Szépművészeti Múzeum 4.8
4 Múzeum “Sarki Odüsszeia 4.7
5 Bábszínház 4.6

A legjobb építészeti látnivalók Petrozavodszk városában

Onega-tó Onega rakpart

Értékelés: 5.0

Az Onega-tó partja

Petrozavodszk építészeti látnivalóinak értékelésében az első helyet az Onega-tó rakpartja foglalja el – a helyi büszkeség és az egyik legjobb hely a sétákhoz. Annak ellenére, hogy viszonylag nemrégiben, 1994-ben épült, de 2003-ban már. hozzávetőlegesen 500 méter, 19. századinak stilizálták. A töltés mentén a helyi vállalkozások által készített emlékművek és szobrok találhatók.

Közülük a legértékesebb a Rafael Consuegra kubai művész által fémcsövekből készített Halászok című kompozíció. És ez az első szobor a rakparton található szobrok közül. A Petrozavodszk és Duluth közötti barátság emlékére hozták létre. Számos más külföldi mű, többek között francia és norvég művek is vannak.

Nagy Péter emlékműve

Értékelés: 4.9

Nagy Péter emlékműve

Petrozavodszkban nagyon büszkék a város alapítójára, az első orosz császárra, aki elrendelte az acélöntöde megnyitását. Ezért a Nagy Péter emlékműve a központi parkban található, amelyet mólók, egy rakpart és egy vízállomás vesz körül. Az épület bronzból készült, a császár ünnepi katonai egyenruhát és csizmát visel, és egy szalagot visel, amelyen rendfokozatok és egy Szent András-emlékérem látható.

A talapzat teljes egészében gránitból készült. És a császár keze a Lososinka folyó felé fordul, ahol a Petrozavodszki Öntödét alapították. Ma ez a város egyik legfontosabb vállalkozása. Az emlékmű több mint 6 méter magas. Petrozavodszk központi kerületében, a rakparton található. Megközelíthető tömegközlekedéssel, a Kirova utcán állva.

Karéliai Nemzeti Könyvtár

Értékelés: 4.8

A Karéliai Nemzeti Könyvtár épülete

A harmadik helyen a több mint 185 éves Karéliai Nemzeti Könyvtár épülete áll. Hosszú idő alatt a kormányzó rezidenciájának egy kis szobájából egy modern és nagyméretű könyvraktárrá nőtte ki magát, amely szinte a város központjában található. A történelmi részen, az Onega-tó partja mellett pedig egy új épületet hoztak létre kifejezetten ennek a céljára.

1991-ben nemzeti státuszt kapott. Maga az épület a klasszicizmus példája. Nagy oszlopai és érdekes kialakítása kiemeli a környezetéből. Az épületet az évfordulóra alaposan felújították, és számos technikai berendezéssel egészítették ki. Például a könyvek automatikus visszaküldésére szolgáló eszközök. A Nyikolaj Róberti Kulturális Központ. A könyvtár a Pushkinskaya utca 5. szám alatt található.

Olvasson tovább  14 legjobb városok élni

Petrozavodszk legjobb természeti látnivalói

Petrozavodszk Kulturális és Szabadidős Parkja

Értékelés: 5.0

Kulturális és Pihenőpark Petrozavodszkban

Petrozavodszk zöldterületei között a fő attrakció a Kulturális és Szabadidőpark, amely emlékezetes hely a város minden lakosa számára. A település alapítása a park területével kezdődött, és a Nagy Péter parancsára visszatelepített sikátorok a nemesítés alapjává váltak. Gyakran nevezik Nyírfa ligetnek vagy a Császár kertjének. A nevezetesség az Onega-tó partján található, és egy gátba torkollik.

A parkhoz tartozik az Alekszandr Nyevszkij sugárút is. Számos látnivaló van, és nem rossz infrastruktúra. A zöld terület a rakpartról érhető el, ezért gyakran szerepel a leglátogatottabb helyek listáján. A látnivalók este 10 óráig tartanak nyitva. A jegyek ára 150 rubel. Van egy óriáskerék is.

Governor’s Park

Értékelés: 4.9

Governor's Park

Petrozavodszk természeti látnivalóinak rangsorában a második helyen a Gogol utca és a Zakamensky Lane között található kormányzói park áll. A terület közvetlenül kapcsolódik a régi rezidenciához, amely jelenleg a Karéliai Nemzeti Múzeumnak ad otthont. Ezt a parkterületet 1917-ben hozták létre, miután a közeli kerteket beolvasztották. Az egyik a kormányzóé, a másik egy katonai szakemberé volt.

1930 óta úttörő park, ahol a fiatalabb generáció sok időt töltött a kilátópontokon, szabadtéri mozikban és más helyeken. A parkot a Petrozavodszk alapításának 300. évfordulójára állították helyre, és az utakat bíborvörös kvarcittal burkolták. A park modern lámpákat kapott. Megtalálható egy szobor Gov.. Derzsavinnak.

A Petrozavodszki Állami Egyetem Botanikus Kertje

Értékelés: 4.8

A Petrozavodszki Állami Egyetem Botanikus Kertje

A botanikus kert, amelyet 1951-ben szerveztek, amikor az egyetem visszatért Petrozavodszkba a Nagy Honvédő Háború utáni evakuálásból, a harmadik helyet foglalja el a természeti látnivalók értékelésében. Az ötletet először 1944-ben vetették fel. Kutatási céllal alapították, a Petrozavodszki Állami Egyetem kísérletek és gyakorlati órák helyszínéül. És a terület egy része megmaradt eredeti formájában.

A növények egy részét az északi területekről hozták át. A Petrozavodszki Egyetem felelős az arborétum bevezetéséért. Területe közel 3,5 négyzetkilométer, és zónákra van felosztva, beleértve a tudományos kutatásra, növényvédelemre és különösen védett területekre használt zónákat. A három részből álló arborétum a fő attrakciónak számít. A 27-es busszal lehet eljutni oda.

Paanajärvi Nemzeti Park

Értékelés: 4.7

Paanajärvi Nemzeti Park

A negyedik helyen a Paanajärvi Nemzeti Park áll, Petrozavodszktól némi távolságra. Az Északi-sarkkör határán található, és a park területén az ország leghidegebb régióinak állatvilágának tipikus képviselői nőnek. Nyugati részén egybeesik az Oroszország és Finnország közötti államhatárral, valamint az Oulanka parkkal, amelyet felosztottak.

Az 1992-ben Petrozavodszkban létrehozott műemlék fő célja az volt, hogy megőrizze az északi növényzet hagyományos példányait. Nevét a Paanajärvi-tóról kapta, amely a Karéliai-félsziget szikláinak hasadékában alakult ki. Elérhető a Pyaozersky falu felé tartó magánközlekedéssel. A Petrozavodszk és a park közötti távolság azonban hosszú, így nem minden turista választja az utat.

Mount Sampo

Értékelés: 4.6

Mount Sampo

A Sampo hegy egy természetes csúcs, amely Petrozavodsk-tól távol található, és méltán csatlakozik a város látnivalóinak listájához. Nem magas, csak 40 méter, és vannak kis lépcsők és kilátóteraszok. A közelmúltban egy itt forgatott filmről nevezték el. A helyi filmkészítők feldolgozták a Kalevala című karjalai népkölteményt, amelyben Sampo a szerencsét hozó tárgy.

A sziklás hegycsúcs kissé magasabb, mint a környező fák, de gyönyörű panorámát nyújt a karéliai természetre. Sampo legendákkal átszőtt, ezért a turistákat a misztikus energia vonzza ide. A közelben található a Marcial Waters Spa, a legrégebbi Oroszországban, és egy ősi inaktív vulkán.

Vottovaara hegy

Értékelés: 4.5

Vottovaara hegység

A rangsor utolsó mérföldköve a Vottovaara-hegy, amely közel 7 km hosszú és közel 6 km-es területű. Petrozavodsk-tól 260 km-re található, 260 km-re. A csúcs 417 méter magas. A név a helyi nyelvből fordítva a diadal hegye. A turisták számára érdekes a legendák és rejtélyek, valamint a számos tengerpart és kőépület.

A hegység területén a fák szinte mind meghajlottak. Ez Nyugat-Karélia legmagasabb pontja, és viszonylag nemrég, körülbelül 9 000 évvel ezelőtt alakult ki, amikor egy nagy földrengés egy kisebb árkot okozott. A hegyet 1960-ban tárták fel, amikor is közel 1600 tengeriföldet találtak. 2011-ben kezdték feltárni a vottovaarai Szent Kereszt Felmagasztalása templomot. Vottovaara csatlakozott Karélia legjobb természeti helyszíneinek listájához.

Olvasson tovább  A 25 legjobb látnivaló Firenzében

A legjobb vallási látnivalók Petrozavodsk

Katalin templom Petrozavodszkban

Értékelés: 5.0

Katalin templom Petrozavodszkban

A Petrozavodszk vallási látnivalóinak kategóriájában az első helyet az 1880-ban alapított templom foglalja el. Nagyon érdekes, hogy érintetlenül megmaradt, ezért ez a templom sokak számára építészeti műemléknek számít. A falu várossá alakulásának századik évfordulója alkalmából épült a helyi kereskedők pénzéből. A XX. század elején pedig azt tervezték, hogy leváltják, de a forradalom miatt ez nem sikerült.

A katedrális viszonylag kis méretű, és teljes egészében deszkákkal bélelt rönkökből áll. Ez a hagyományos, forradalom előtti építészet egyik legszembetűnőbb példája. Kocka alakú, a ferde tetőn kupolával. Az épülethez egy narthex és egy refektórium csatlakozik. A tetején pedig egy harangtorony áll. A belső díszítés meglehetősen szegényes, és a faragott ikonosztáz a fő fénypont. A templom a Petrozavodszki Városi Kórház közelében, a Volnaja utcában állt.

Szent Kereszt templom

Értékelés: 4.9

Szent Kereszt székesegyház

A második helyet Petrozavodszk lelki látnivalóinak listáján a Zaretsky temetőben található Kereszt felmagasztalásának temploma foglalja el. Többször átépítették. Eredetileg egy kápolna állt itt, és a fatemplom helyett 1848-ban épült a kőtemplom. Az építész V. V. A belső díszítés meglehetősen szegényes, és a faragott ikonosztáz a fő fénypont. A templomot 1852-ben szentelték fel, és 6 évvel később egy újabb oltárral bővítették.

A forradalom után a templom katedrális státuszt kapott, amit az ortodox egyház nem erősített meg, és 1941-ben bezárták. Az épület klasszikus téglalap alakú, 4 kupolával ellátott szerkezet. A székesegyházban 3 trónus található, az egyiket a Szent Kereszt tiszteletére áldották meg. A létesítményt többször felújították, legutóbb a 2000-es években.

Alekszandr Nyevszkij székesegyház

Értékelés: 4.8

Alekszandr Nyevszkij székesegyház

Harmadik a petrozavodszki Alekszandr Nyevszkij székesegyház. Ez a fő intézmény az egész Karéliai Egyházmegyében. A XIX. század elején emelték a hazafias háborúban elesettek emlékére. A templomot Alekszandr Nyevszkij tiszteletére szentelték fel, aki a Novgorodi Fejedelemség földjeinek fő patrónusa volt, amely Karélia egy részét is magában foglalta. A templom építését I. Sándor császár hagyta jóvá, aki közel 30 ezer rubelt adott az építkezésre.

A költségek nagy részét azonban a helyi kereskedők és munkások fizették. Építészetileg a faépítészet ragyogó példája, és mivel rendkívül nehéz volt megépíteni, egy olasz szakembernek, P. Panteleimonasnak kellett megépítenie, aki nagyon aktív volt a területen.. Ez annak a személynek a neve, aki az ötkupolás, neoklasszicista stílusú templomot tervezte. A forradalom után és a szovjet uralomig az épület a helytörténeti múzeum egyik fiókjaként szolgált.

A Szűzanya kegyhelye

Értékelés: 4.7

Miasszonyunk templom

A negyedik helyet Petrozavodszk egyetlen katolikus temploma foglalja el, amely nagyban különbözik az ortodox intézményektől a megszokott építészetükkel. Építészetileg hasonlít a Közép-Európában gyakran megtalálható hagyományos protestáns bazilikákra. A XIX. század végén sok lengyelországi és más oroszországi katona alapított katolikus közösséget.

A templom 1904-ben épült. 1927-ben a székesegyházat bezárták, és az épületet elkobozták. bezárták és az épületet elkobozták. A szolgáltatások csak 2005-ben indultak újra. A templomot kis mérete és szerény berendezése jellemzi, a finanszírozás hiánya nyilvánvaló. Vörös téglából épült, és szinte észrevehetetlen volt a város egyéb látnivalóinak hátterében. A Lenin sugárúton található, és az állami filharmóniától busszal is megközelíthető.

Egyház az Úr megtisztulásának nevében

Értékelés: 4.6

Az Úr megtisztulásának temploma

A Petrozavodszki Szretenskaja templom a város északi részén, a Szolomenszkij kerületben, a híd közelében található. Könnyen megközelíthető a Jalgubská úton vagy a 111-es buszjárattal. A történelmi templomot a szentpétervári kereskedő pénzéből épült I. A konovalovai templom a XVIII. században. Az építkezés helyét nem véletlenül választották ki, itt korábban egy kolostor állt. Az új templom a Szent Péter és Pál templom mellett nyílt meg, és több melléktemplomot is magában foglalt.

Néhány év múlva azonban a templom leégett, és újjáépítették. Ezután 1906-ban lángba borult, majd a híres építész, I. Makushev. A templomot a Szovjetunió idején bezárták, de a XXI. században újjáépítették. A legfőbb látnivaló a vászon riza, amely Szofia cárnő hozományának része volt, valamint számos más tárgy.

Olvasson tovább  A 12 legjobb szálloda Vietnamban gyerekeknek

Panteleimon templom

Értékelés: 4.5

Panteleimon temploma

Petrozsavodszkban, a Szijktivkarszkaja utcában található Panteleimon, a Nagymártír temploma. Az 1-es vagy 9-es busszal lehet odaérni, kérje, hogy álljon meg a Lyceumnál. A templom a Karéliai Egyházmegye része. 2010-ben épült Szent Panteleimon, a gyógyító tiszteletére. Azóta fontos helyi nevezetességgé vált.

Az épület teljes egészében kőből készült, és a komplexumhoz tartozik egy kis kápolna és egy harangtorony. A földszinten található a sekrestye, a refektórium és a könyvtár. Az összes ikont palekh-i szakemberek készítették. A Tutaevben öntött főharang súlya közel 800 kg. Az esemény menetrendjét a hivatalos csoportban találja a közösségi hálózatokon.

Petrozavodszk legjobb kulturális látnivalói

Karéliai Nemzeti Múzeum

Értékelés: 5.0

Karéliai Nemzeti Múzeum

Petrozavodszk kulturális látnivalóinak listáján az első helyet a Karéliai Nemzeti Múzeum foglalja el, amely a régi kormányzói rezidencián található. Ezt az örökségi helyszínt 1871-ben hozták létre, és eredetileg a néprajznak és a természetnek szentelték. A forradalom és a Szovjetunió létrejötte után átkeresztelték Karéliai Regionális Tanulmányok Múzeumára. 1960-ban pedig jelentős számú festményt gyűjtött össze, amelyeket a képzőművészetnek szentelt kulturális komplexumnak adtak át.

A jelenlegi nevét 2011-ben kapta. A régió kormányzójának történelmi rezidenciáján található a Lenin téren. Karéliában több fióktelepe van. A páncéltermekben közel 200 000 tárgyat őriznek. Minden kiállítási tárgy segít megismerni a régiót.

Ipari Történeti Múzeum

Értékelés: 4.9

Ipari Történeti Múzeum

Az ipartörténeti múzeum, Karélia egyik legrégebbi múzeuma, a régió legjobb kulturális látnivalói között a második helyen áll. A régi traktorgyár háztartási épületében található. Története a XVIII. század közepén kezdődött. Az első bányászati múzeum 1838-ban jelent meg a helyszínen, és a kiállítás a vállalat termékeinek szenteli magát.

Az épület fő felelőse R….. Armstrong. A múzeum kiállítási tárgyai alapján megnyílt az Onega Traktorgyár történelmi komplexuma. 1967-ben éledt újjá, amikor új épületbe költözött. 1990-ben pedig Karéliában megnyílt az ipartörténeti múzeum. felfüggesztette munkáját. 2003-ban nyitották meg újra. A kiállítási tárgyak között szerepelnek a termeléssel kapcsolatos információk, valamint a gépek és berendezések képei. A múzeum a Liteynaya utcában található, és busszal vagy trolibusszal érhető el az Ul. Gogol.

Szépművészeti Múzeum

Értékelés: 4.8

Szépművészeti Múzeum

A harmadik helyet Petrozavodszk kulturális helyszínei között a Nemzeti Szépművészeti Múzeum foglalja el, amelyet 1960-ban hoztak létre a Regionális Tanulmányok Múzeumának alapjain. A Kirov térre néző, 1790-ben épült tornacsarnok épületében található. Többször felújították, legutóbb 2001-ben. Jelenleg a Szépművészeti Múzeum Petrozavodszk és Karjalia egyik legfontosabb örökségi helyszíne.

A gyűjtemény nagyszámú festményt tartalmaz, az ókori ikonfestészettől kezdve a XVII-XX. századi díszítő- és iparművészeti tárgyakon át a XVII-XX. századi remekművekig. A modern festészet típusaihoz tartozó képek is vannak. A gyűjtemény teljes állománya meghaladja az 12000 darabot, és a könyvtár történelmi dokumentumokat őriz. Vannak Levitan, Vasnetsov és Shishkin művei. A múzeum a Karl Marx sugárút 8. szám alatt található.

Polar Odyssey Múzeum

Értékelés: 4.7

Polar Odyssey Múzeum

A negyedik helyen a Petrozavodszki Tengerészeti Klubnak szentelt mérföldkő áll. Története 1979-ig nyúlik vissza, amikor az alapító, V.. Dmitrijev – vásárolt egy fahajót és elnevezte Polar Odüsszeia-nak. A klub később ezt a nevet kapta. Az 1996-ban megnyitott múzeumban jelentős számú vitorlás hajó található, amelyek rendszeresen részt vesznek tematikus fesztiválokon.

Szinte mindegyiküket saját hajógyárukban építették és bocsátották vízre, némelyiküknek volt ideje kutatási céllal körbeutazni a Jeges-tengeren. Több mint 40 vitorlás hajó gördült ki a hajógyárból. A turisták számos érdekes veterán hajótervet fedezhetnek fel.

Bábszínház

Értékelés: 4.6

Bábszínház

A Petrozavodszki Bábszínház kiemelkedik a gyerekekkel látogatható helyek közül. 1935-ben alapították, mint az egyik szórakoztató létesítményt, ami a legrégebbi Karéliában. A színház mostanra új épületbe költözött, amely számos modern felszereléssel, többek között világítással és hangosítással rendelkezik. Ezért minden előadás nagyon jó minőségű zenével van összeállítva.

A színtársulat rendszeresen járja az orosz városokat, és részt vesz a nagyobb fesztiválokon is. A bábszínházhoz a 4-es trolibusszal lehet eljutni a Kirov térre. A Karla Marksa utca 19. szám alatt található. Az épület nagyon modern, és mindig vannak plakátok a közelben.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: