Malajzia 20 legjobb turisztikai látványossága

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Az anyag szubjektív, nem reklámnak szánjuk, és nem minősül eladási ajánlatnak. Kérjük, vásárlás előtt kérdezze meg szakértőjét.

Malajzia olyan kelet-ázsiai ország, amely a hagyományos életmódot magas szintű gazdasági és technológiai fejlődéssel ötvözi. Különféle kultúrák és vallások – muszlim, hindu, buddhista. Az ország gazdag történelemmel rendelkezik, amely a civilizáció hajnaláig nyúlik vissza. Malajzia túlélte az európai gyarmatosítást, és eljutott a függetlenséghez és a gyors gazdasági növekedéshez.

Malajzia legtöbb látnivalója a fővárosban, Kuala Lumpurban található. Ezek főként különböző korszakokban épült épületek és épületegyüttesek – paloták, mecsetek és lakóházak -. Vannak azonban természeti látnivalók is, mint például parkok, kertek és hegyvidéki tájak. Malajzia a gyors technológiai fejlődés korában is meg tudta őrizni természetét.

Malajzia legjobb látnivalói

Jelölés hely név Értékelés
Malajzia legjobb látnivalói 1 Petronas Towers 5.0
2 Menara TV torony 4.9
3 Masjid Jamek mecset 4.8
4 A Batu-barlangok 4.7
5 Abdul-Samad szultán palotája 4.6
6 Sri Mahamariamman templom 4.5
7 Gulung Mulu Természetvédelmi Terület 4.5
8 Mount Kinabalu 4.5
9 Istana Negara királyi palota 4.5
10 Bukit Bintang 4.4
11 Langkawi üdülőhely 4.4
12 Malakkai Tengerészeti Múzeum 4.3
13 A kígyó templom 4.2
14 Cameron Highlands 4.2
15 Malajziai Nemzeti Múzeum 4.1
16 Tioman-sziget 4.1
17 Kek Lok Si templom 4.1
18 Perdana Botanikus Kertek 4.1
19 Régi vasútállomás 4.0
20 Seven Wells vízesés 4.0

Petronas Towers

Értékelés: 5.0

Petronas Towers

Malajzia fő nevezetessége a főváros, Kuala Lumpur fölé magasodó két torony. A két szinte azonos építmény magassága 452 méter. A nyolc torony egyenként 88 emeletes – ez azzal függ össze, hogy a malájok a nyolcat tartják szerencseszámuknak.

A tornyokat 1998-ban állították fel, hat évnyi munka után. Építésük az ország technológiai fejlődését szimbolizálta: korábban Malajziában nem voltak magas épületek. Egy ideig a tornyok voltak a világ legmagasabb épületei – szimbolikusan nyolc évig tartották meg ezt a státuszt. Aztán 2004-ben a Taipei 101 felhőkarcoló megelőzte őket.

A tornyok bejárati ajtaja előtt szökőkutak, a hátsó oldalon pedig egy park található. Van egy mesterséges tó és vízesés, valamint egy medence, ahol a gyerekek úszhatnak. Az épületek földszintjén egy bevásárlóközpont, míg a harmadik emeleten egy tudományos és szórakoztató komplexum található. A 42. emeletről, ahol a tornyok között egy függőhíd ível át, a városra pillanthatsz fel.

Menara TV torony

Értékelés: 4.9

Menara TV torony

A maláj főváros másik messziről látható nevezetessége az ország legmagasabb tévétornya. Paramétereit tekintve persze észrevehetően elmarad a Petronas Towers óriásitól – mindössze 421 méter magas. De csak itt lehet egy ilyen dombon állni a szabadban, hogy érezzük a földfelszíntől való teljes távolságát.

A feljutás a csúcsra gyors és egyszerű, a nagy sebességű felvonó kevesebb mint egy perc alatt felvisz a csúcsra. A bázisugrók a legjobb formájukat hozzák – senki sem tiltja meg nekik, hogy ilyen magasságban veszélyes mutatványokat hajtsanak végre. Néhány malajziai megmássza a tornyot, hogy eredeti módon ünnepelje az esküvőket. Még speciális partyprogramok és étkeztetési szolgáltatások is léteznek számukra.

A torony Kuala Lumpur számos pontjáról látható. Különösen feltűnő éjszaka, amikor szokatlan világítása átvágja a sötétséget. Az épület magasságát kiegészíti az a tény, hogy egy dombon áll. A hegyoldalt növényzet borítja, és a tornyot a Bukit Nanas Nemzeti Park veszi körül.

Masjid Jamek mecset

Értékelés: 4.8

Masjid Jamek mecset

A Masjid Jamek Kuala Lumpur egyik legrégebbi mecsete. 1909-ben alapították a Klang és a Gombak folyók összefolyásánál. Itt bányászták egykor az ónt, itt voltak a bányásztáborok, amelyek Kuala Lumpur alapját képezték. A mecsetet a brit Arthur Hubback tervezte. Az épületet három nagy krémszínű kupola, piros és fehér minaret és számos kisebb torony díszíti. A mecset éjszaka különösen szépen néz ki, amikor felgyulladnak a körülötte lévő fények.

Építésének idején a Dzsamek Maszdzsid volt a város legnagyobb mecsete. A botanikus kert közelében lévő Nemzeti Mecset már megelőzte a befogadóképesség tekintetében. A Dzsamek Maszdzsidba a turistáknak ingyenes a belépés, bár csak bizonyos órákban engedélyezett. Nem ajánlott könnyű ruházatot, például pólót és rövidnadrágot viselni bent. Az így öltözött turistáknak karjukat és lábukat egy speciális köpennyel kell eltakarniuk.

Batu-barlangok

Értékelés: 4.7

Batu-barlangok

A Kuala Lumpur melletti erdő mészkőbarlangoknak ad otthont, Malajzia egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága. Nevüket a közelben folyó Sungai Batu folyóról és az azonos nevű faluról kapták. A barlangok 400 millió éve léteznek, és alig változik a kinézetük.

Olvasson tovább  6 legjobb éjjellátó távcső

A földalatti menedékhelyeket évszázadokon át a helyi Besisi törzs használta, amelynek tagjai a közeli erdőben vadásztak. A nyugati világ 1787-ben szerzett tudomást a Batu-barlangokról, amikor az amerikai William Hornaday felfedezte őket. Azóta a világ minden tájáról vonzza a turistákat.

A Batu-barlangok az egyik legfontosabb hindu szentély India határain kívül is. Ez egy aktív természetes templom, amely évente zarándokok millióit vonzza. Belsejében található a világ legnagyobb Murugan szobra, Siva második fia, akit a tamilok tisztelnek. Az Indiában tiltott tamil rituálék némelyike – mint például a testre felajánlott horgok felkötése – Malajziában megengedett

Abdul Samad szultán palotája

Értékelés: 4.6

Abdul-Samad szultán palota

Szinte minden maláj tudja, hogy néz ki ez az épület Kuala Lumpurban – egy palota, amely egykor Abdul-Samad tulajdonában volt. A nevezetesség a 19. század végén épült, amikor ez a szultán volt az ország uralkodója. Az egyedülálló épület építészetében a gyarmati és a helyi hatások, a luxus és a monumentalitás keverednek.

A szokatlan építészet mellett a 40 méter magas óratorony is szemet gyönyörködtető. A Big Benhez, Anglia híres nevezetességéhez hasonlították. A hasonlóság valószínűleg nem véletlen – elvégre a palota eredetileg a brit gyarmati adminisztráció igényeinek kiszolgálására épült.

A palota körül számos ünnepségre kerül sor, például a szilveszteri ünnepségekre. Minden évben augusztus 31-én, Malajzia nemzeti ünnepe alkalmából pompás felvonulást rendeznek itt. De máskor is van itt látnivaló – különösen éjszaka, amikor a palota extra fényekkel van kivilágítva. A közelben található a Masjid Jamek mecset.

Sri Mahamariamman templom

Értékelés: 4.5

Sri Mahamariamman templom

Hotos/jlascar, CC BY 2.0 creativecommons.org/

 • censesy/2.0gt;, via Wikimedia Commons

  Sri Mahamariamman – az ország legrégebbi hindu temploma, amelyet a Nagy Anyának, Maryamman-nak szenteltek. A szentély építése 1873-ban kezdődött, a helyi tamil közösség finanszírozásával, amely a Dél-Indiából Malajziába munka céljából érkező bevándorlókból állt. 1885-ben a templom megváltoztatta eredeti helyét a kínai negyedbe, ahol ma is áll.

  Eredetileg nem az volt a cél, hogy a templomból turisztikai látványosságot csináljanak, csak a tamil nép személyes igényeinek kielégítésére épült. Csak az 1920-as években kezdte vonzani a turistákat, amikor a bejáratot mindenki előtt megnyitották.

  Mahamariamman nem könnyű kiszúrni a színes kínai negyedben. Az egyetlen dolog, ami kiemeli a környező tájból, a gopuram – a kaputorony. A belépés ingyenes és reggel 6 órától sötétedésig engedélyezett. Mielőtt az ember beteszi a lábát a templom területére, le kell vennie a cipőjét.

  A Mahamariamman belseje Európából importált csempékkel van kirakva. A főteret különböző falfestmények díszítik. A hinduizmusban tisztelt istenségek számos templomszobra. A fő látványosság azonban a harangokkal díszített ezüst szekér. A Thaipusam ünnepségekhez kapcsolódik. Sok más fesztivál is van itt, amelyek nagyszámú embert vonzanak.

  Gulung Mulu vadrezervátum

  Értékelés: 4.5

  Gulung Mulu rezervátum

  Kalimantan maláj részének fő látványossága a nagy Gulung Mulu Nemzeti Park. A terület 1985 után a maláj kormány utasítására a maláj kormány szentélyévé vált. A park méltán foglal helyet az UNESCO örökségi listáján. Évente több ezer turista látogat el ide.

  A Gulung Mulu 50 000 hektárnyi területet foglal magában. A park változatos tájakat kínál – hegyvidéki tájakat, erdős dombokat, folyókat és tőzeglápokat. A középső részen három csúcs – Mulu, Benarat és Api – alkotja a “hegykoronát”. A Mulu csúcs 2376 méterrel emelkedik a tengerszint fölé.

  A szárazföldi tájakon kívül Gulung Mulu híres barlangrendszereiről is. A park karsztbarlangjai a legnagyobbak a világon. Belül nagy barlangok, földalatti folyók és tavak, valamint bizarr mészkőből készült természetes szobrok találhatók. A legérdekesebb földalatti folyosó a Lubang Nasib Bagus. Itt található a Föld legnagyobb barlangja.

  Mount Kinabalu

  Értékelés: 4.5

  Mount Kinabalu

  Kinabalu – egy másik nemzeti park Kalimantanban. Kiszámíthatatlan időjárás jellemzi – az év bármely szakában előfordulhatnak heves esőzések. A legnagyobb valószínűséggel a novembertől januárig és májustól júliusig tartó esős évszakokban fordulnak elő.

  A park legnagyobb látványossága a Mount Kinabalu, amely 4095 méter magasra emelkedik. Ez az a csúcs, amelyet a turisták általában megpróbálnak megmászni, amikor megérkeznek a parkba. Az egyik legkönnyebben elérhető hegycsúcs, amelynek megmászása mindössze két napot vesz igénybe. A hegyi kirándulásokat gyakran megzavarja az időjárás, ezért jobb, ha a száraz évszakban számolunk velük.

  A hegy lábánál lévő park területe civilizált és alkalmas a kirándulások utáni pihenésre. Éljen itt egy darabig, böngésszen a park túraútvonalain és fényképezze a környéket. Ezen a területen ne gyújtson tábortüzet és ne grillezzen – a parkban ez tilos.

  Istana Negara királyi palota

  Értékelés: 4.5

  Istana Negara királyi palota

  Ez a látnivaló gazdag történettel rendelkezik. Eredetileg 1928-ban épült kétszintes kúriának egy kínai milliomos számára. A japán megszállás alatt (1942-1945) az épületben a japán kormányzónak adott otthont. Amikor Japán megadta magát, Nagy-Britannia átvette a kastélyt, ahol a katonai vezetőket szállásolták el. A kastélyt ezután Selangor szultánja telepítette le, majd később, az átépítés után Malajzia királyának székhelye lett.

  A kastély palotává alakítása fokozatosan történt. Az eredeti épületet különböző kiegészítésekkel egészítették ki. A legnagyobb bővülés 1980-ban következett be. A palota jelenleg 28 hektáron terül el, és néhány épületet kupolák koronáznak. Magasan fekvő, nem messze Kuala Lumpur központjától. A kastélyhoz park, sportpályák, uszoda és tó tartozik. A turisták azonban nem léphetnek be, így csak fényképet készíthetünk a látványosságról.

  Olvasson tovább  Delhi 30 legjobb látnivalója

  Bukit Bintang

  Értékelés: 4.4

  Bukit Bintang

  Bukit Bintang az egyik legfontosabb bevásárlóközpont a maláj fővárosban. A három zsúfolt utca – Bukit Bintang, Imbi és Sultan Ismail – által alkotott háromszögben fekszik. Itt számos szálloda, bevásárlóközpont, éjszakai klub, üzlet, étterem és bár található. A Bukit Bintangon szinte mindent meg lehet vásárolni, az élelmiszerektől az új autókig.

  Települjön le a környéken bármilyen költségvetéssel. Választhatsz olyan szállodák közül, amelyek kevesebb mint 1000 rubelbe kerülnek egy éjszakára, és olyan luxusszállodák közül, amelyek előkelő szálláshelyeket kínálnak. Napközben bevásárlóközpontok vannak, amelyekben több ezer üzlet található, éjszaka pedig, amikor a bevásárló élet elalszik, számos klub és más szórakozóhely található.

  Az éttermek és bárok a háztömbben szintén megérnek egy pillantást. Vannak nyugati helyek, mint a McDonald’s és a Subway, de vannak helyi helyek is, ahol a világ más részeiről származó ételkülönlegességeket kínálnak.

  Langkawi üdülőhely

  Értékelés: 4.4

  Langkawi üdülőhely

  Langkawi, ami barna sast jelent, egy szigetcsoport a Malakkai-szorosban, amely 99 szigetből áll. A név nem véletlen, hiszen egy ritka, téglára festett szárnyú sasnak ad otthont. A szigetcsoport legnagyobb szigete Langkawival azonos nevet visel. Számos szálloda található ezen a háromszögön.

  Langkawi üdülőhelyet fehér homokos strandjai miatt értékelik. Ezt a színt a magnéziumvegyületek okozzák. Az ásványi anyagokkal teli homok gyógyító hatásúnak tartják, segít a hörghurut, a csontritkulás és a reuma kezelésében. A tenger is elég tiszta.

  Langkawi Mennyei híd a sziget fő látványossága. A Ganung-hegység közötti szurdokban, 700 méteres magasságban húzódik. 2004-ben hozták létre, és egy évvel később nyitotta meg kapuit a turisták előtt. A szerkezetet nyolc, egyetlen tartóra erősített drótkötéllel függesztették fel egy szakadék fölé. Az alatta lévő szakadék a legerősebb szélben a legjobban érzékelhető.

  Malakkai Tengerészeti Múzeum

  Értékelés: 4.3

  Malakkai Tengerészeti Múzeum

  Malacca leghíresebb látnivalója a Tengerészeti Múzeum. A főépület a Flor de la Mar, a “tenger virága” portugál hajó pontos mása, amely a 16. században kincseket szállított az Indiai-óceánon keresztül. 1511-ben a Malakkából származó zsákmánnyal megrakodva a “Tenger virága” nem tudta átvészelni a vihart, és elsüllyedt. A fenséges hajó emlékére múzeumot hoztak létre.

  A múzeum kiállítási tárgyai felidézik a különböző korszakokat, amelyeken Malakka keresztülment – a portugál, a holland és a brit gyarmati időszakot. A kiállításon hajómodellek, hajózási dokumentumok az elmúlt évszázadokból, valamint a korabeli kincsek gyűjteményei – fűszerek, szövetek, forfora és selyem az ősi arab kincsesládákból. A hajó belsejében található festmények Malakka gyarmati történelméről mesélnek.

  A holland hajó mellett egy új múzeumépület is található. Itt a helyben épített halászhajók modelljei, katonai egyenruhák és különböző fényképek találhatók. Az egyik kiállítási tárgy – egy Sri Trenganu őrhajó, amely az 1960-as években közlekedett – a múzeum kertjében található.

  Kígyó templom

  Értékelés: 4.2

  Kígyó templom

  A Kígyótemplom Penang legbizarrabb látványossága. Az épület a buddhista pap, Chor Su Conghe egykori otthonának helyén épült, aki arról volt híres, hogy minden vadállatot, köztük mérges kígyókat is beengedett a házba. A pap halála után, 1850-ben templomot építettek az emlékére.

  Állandóan több tucat kúszó hüllő lakja… Egyes napokon a környék kígyóinak száma megugrik, mivel a helyiek úgy vélik, hogy ez csak a kínai naptár bizonyos dátumain történik. A turisták azért látogatnak el a helyszínre, hogy megnézzék a csúszómászó állatokat és fényképeket készítsenek velük. Minden állandó lakosnak eltávolították a méregmirigyeit, és nem ismert olyan eset, hogy a látogatókat megharapták volna.

  Cameron Highlands

  Értékelés: 4.2

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands egy maláj üdülőhely, amely egy 1500 méter magasan fekvő hegyvonulaton található. Mérsékelt, párás éghajlat, a nappali hőmérséklet ritkán haladja meg a 25°C-ot. A hegyoldalakat zöld növényzet borítja, ritka orchideafajokkal és rododendronokkal. A terület az 1960-as évek óta védett, amikor védetté nyilvánították.

  Cameron Highlands időjárása kedvező a tea és az eper termesztéséhez. A teaültetvények a mezőgazdasági célra kijelölt területet foglalják el. Itt megvásárolhatja az ital legjobb fajtáit, meglátogathatja a teamúzeumot, és körbejárhatja a gyártóüzemeket. Egy másik Cameron Highlands-i látványosságot, a Rózsák völgyét is megtekintheti. Ez egy többlépcsős kert, különféle virágokkal – rózsákkal, szegfűvel, gladiolival.

  Malajziai Nemzeti Múzeum

  Értékelés: 4.1

  Malajziai Nemzeti Múzeum

  A múzeum Kuala Lumpurban, a Traverse Street egyik dombtetőjén található. 1953-ban épült hagyományos maláj építészeti stílusban. Ez az ország legnagyobb természeti, kulturális és történelmi tárgyi emléktára. Hatalmas turisták tömegei látogatják ezt a látványosságot minden évben.

  A múzeumban a helyi művészet és kézművesség legjavát láthatja. Az épület négy részre oszlik. Ezek közül az első a paleolitikumból származó régészeti leleteket tartalmaz. A második galéria a malajziai földön található ősi települések maradványait tartalmazza, amelyek a civilizáció hajnalán zajló helyi életről mesélnek. A harmadik rész a gyarmati korszaknak, a negyedik pedig a modern kor vívmányainak szentelt. Így fokozatosan haladsz a távoli múltból a jelenbe.

  Olvasson tovább  25 főbb látnivalók Szimferopolban

  Tioman-sziget

  Értékelés: 4.1

  Tioman-sziget

  Malakkától nem messze található egy kis sziget, amely szintén Malajziához tartozik – Tioman. A Pahang Nemzeti Park része. A szigeten buja és vadregényes erdők, hegyvidéki tájak és fehér homokos strandok találhatók. Ott van a “civilizáció sarka” is, egy olyan földterület, ahol szállodák, üzletek és éttermek csoportosulnak.

  Tioman fő látogatói a szingapúriak. Általában péntek este érkeznek, és vasárnap hagyják el a szigetet. Emiatt a hétvégeken nagyon zsúfolt, és előfordulhat, hogy a szállodákban nincs szabad szoba. A nemzetközi látogatók számára a legjobb, ha hétköznapokon látogatják meg a szigetet. Tiomanban a búvárkodás és más vízi sportok a fő tevékenységek közé tartoznak.

  Tioman saját állandó lakossággal rendelkezik. Az emberek több faluban élnek, mindegyiknek megvan a maga íze és hangulata. A turistáknak érdemes meglátogatniuk ezeket a falvakat, hogy megkóstolhassák az ott kínált tengeri ételeket.

  Kek Lok Si templom

  Értékelés: 4.1

  Kek Lok Si templom

  A Kek Lok Si, vagyis a Végső Boldogság Temploma Malajzia legnagyobb buddhista temploma. Az épületet változatos építészeti stílus jellemzi – a kínai, thaiföldi és burmai építészeti stílus elemei találhatók benne. A templom legérdekesebb része a IV. Rama hétemeletes pagodája. Belül egy 36 méter magas szobor található az Irgalmasság Istennőjének és 10.000 Buddha szobornak a szobra.

  A különböző építészeti stílusok keveredése annak köszönhető, hogy a templom fokozatosan épült. 1905-ből származik, de az 1930-as években tovább bővítették. Az eredmény egy túlnyomórészt kínai kinézetű templom. A Kek Lok Si egy nagyon nagy terület, amelyen órákig lehet sétálni.

  A Végső Boldogság Temploma egy dombtetőn áll, és az oda vezető úton kereskedők tolonganak, hogy különböző árukat áruljanak a túrázóknak. A felvonó felvisz az Irgalmasság Istennőjének szobrához. Panorámás kilátás az egész Penang-szigetre és Georgetownra. Sokan csak azért jönnek ide, hogy megcsodálják a kilátást.

  Perdana Botanikus Kertek

  Értékelés: 4.1

  Perdana Botanikus Kertek

  Nem messze a KL Central, egy másik Kuala Lumpur nevezetessége érdemes meglátogatni a nagy botanikus kertben. A trópusi növények széles választékával rendelkezik, amelyek a szabadban és az üvegtető alatt nőnek. Gyakran vannak mellettük táblák, amelyeken a faj neve és eredete angolul szerepel. Külön vannak gyümölcsfák, valamint ehető és gyógynövények.

  A kertben számos túraútvonal található. Kerékpárral és egy speciálisan felszerelt villamossal is megközelíthető. Van egy játszótér hintákkal, homokozóval és várakkal, valamint egy kis kávézó a kert közepén. Különleges csemege a rénszarvasfarm, ahol a gyakoribb rénszarvasok mellett egereket is láthatunk, egy törpe fajt, amely körülbelül akkora, mint egy házimacska. Számos víztest található itt – köztük egy tó, amely elég nagy a katamaránok számára.

  A régi vasútállomás

  Értékelés: 4.0

  Régi vasútállomás

  A KL Central vasútállomás, mint sok más látnivaló, a malajziai fővárosban található. A projektet ugyanaz az építész tervezte, aki a Dzsamek Maszdzsidot is megalkotta, a brit Hubbeck. Az épület jellegzetes gyarmati stílusú, kis díszes tornyokkal, boltívekkel és tornyokkal. Az 1910-ben megnyitott állomás az ország legnagyobb közlekedési csomópontja volt.

  Az épületben vonatperonok vannak. A távolsági vonatok már nem haladnak át itt, hanem egy másik közlekedési csomóponton állnak meg. A régi állomás épületein ma már csak a helyi vonatok közlekednek. Egyikük például a Batu-barlanghoz is elviszi Önt. Az épülethez tartozó melléképületben található a Heritage Hotel, amely korábban egy útszéli szálloda volt.

  A Seven Wells vízesés

  Értékelés: 4.0

  Seven Wells vízesés

  A Seven Wells vízesést egy magas szikláról lezúduló patak alkotja Langkawi szigetén. Fantasztikus látvány: egy patak vize egymás után hét, sziklába vájt tálba ömlik, mielőtt harminc méteres zuhatagba zuhanna. A természeti csoda sok utazót vonz, akik fotókra és egy jó fürdőzésre vágynak.

  A lenti parkolóból 638 lépcsőfok vezet fel a vízeséshez. Egy átlagos turista fél óra alatt átsétálhat rajta. Az ösvény felénél le lehet fordulni, hogy megnézzük, hogyan néz ki a vízesés alulról. Miután a túrázó végigsétált a lépcső hátralévő részén, egy speciálisan felszerelt területre ér.

  A csúcson pavilon, WC és öltözködési lehetőség van. Itt majmok élnek, akik gyakran ellopják a turisták holmiját, ezért jobb, ha nem hagyjuk őket őrizetlenül. A tavak vize hűvös és tele van légbuborékokkal, amelyek jakuzzi-hatást keltenek. Az úszás érezhetően megkönnyebbülést jelent majd egy hosszú hegymászás után, mivel itt általában meleg van.

  Azok, akik még nem fáradtak ki a vízeséshez való feljutás és az úszás után, továbbmehetnek. A Mat Tsingang-hegy tetejére, ahol a folyó lefolyik, egy öko-ösvény vezet. A vízeséstől még 700 métert halad tovább, körülbelül 220 méter magasan. A feljutás két órát vesz igénybe, és fizikai állóképességet igényel. A hegy tetejéről, valamint a drótkötélpályáról az egész szigetvilág látható.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: