Róma 10 legjobb turisztikai területe

Róma, Olaszország fővárosa egy határok nélküli város. Más néven az Örök Város. Kr. e. 753-ra nyúlik vissza… Róma, az ellentétek és lehetőségek városa. Könnyű megtalálni szinte bármit. Első pillantásra ez a történelmi központ, de a falak mögött sokkal több rejtőzik. Egyrészt láthatjuk a filmekben és képeslapokon látott Rómát. Sikkes, pompázatos a nagy mesterek szobrainak sokasága között. Másrészt meleg, meghitt, otthonos, az a fajta hely, ahol a lélek megnyugszik. Harmadrészt Róma nem túl barátságos és titokzatos. Rangsorunkban a turisták számára legjobb környékeket választottuk ki. A környéken rengeteg a látnivaló és a tennivaló. A legfontosabb, hogy ne ússzon szökőkútban: 500 eurós bírsággal sújtható.

A legjobb környék Rómában a turisták számára

Jelölés hely Róma környéke értékelés
A turisták számára legjobb római városrészek rangsora 1 Navona Pantheon 5.0
2 Prati, Vatikánváros 4.9
3 Monty 4.8
4 Celio 4.7
5 Via Veneto 4.6
6 Trastevere 4.5
7 Termini 4.4
8 Borgo 4.3
9 Re Di Roma 4.2
10 Gettó 4.1

Értékelés: 5.0

Navona Pantheon

A Navona Pantheon nem a környék hivatalos neve. Az Ön kényelme érdekében szétválasztottuk ebben a rangsorban, így többet láthat a látnivalókból. A város kulturális központjaként ismert, híres szökőkútjairól és építészeti kincseiről. A filmrajongók felismerhetik a legtöbb látványosságot az ‘Angyalok és démonok’ című filmből. A piazza központja a fő turistaforgalomtól nyüzsgő, nagyon ritka pillanatokkal, amikor kevesen vannak.

Helyszín szerint. Mert a központot úgyis meglátogatja, és ha ott lakik, megspórolhatja a szállítási költségeket, és közben még a hangulatot is élvezheti. A szállásárak változatosak; könnyű találni drága szállodát és olcsó hostelt is. Tehát ha nem bánja a turisták tömegét, és a történések közepén szeretne lenni, maradjon a Navona Pantheonban. Ráadásul a közlekedés szempontjából is kényelmes.

Az étkezés jó, mert rengeteg gyorsétterem és kis étterem van. Az étlapok inkább olasz vagy európai. Egy változatlan szabály a kávéval kapcsolatban: olcsóbb a pultnál, mint az asztalra rendelni.

A központ nevezetességei izgalmakat és rengeteg jó fotót kínálnak. Olyan sok van belőlük, hogy egy egész könyvre lenne szükség a leírásukhoz. A Piazza Navona Róma egyik központi tere. Szökőkutakkal, történelmi épületekkel és szobrokkal ékesített. Egy ókori aréna helyén épült. Tehát madártávlatból a tér úgy néz ki, mint egy stadion. 1400 óta használják kereskedelmi helyként, ünnepségek helyszínéül. Decemberben karácsonyi vásár van a Piazza Navonán.

A Pantheon eredetileg az összes isten pogány temploma volt. A 7. században felszentelték és Róma egyik szent helyévé vált, megmenekült a pusztulástól. Raphael Santi a kápolnákban van eltemetve. A turisták figyelmét a kupola vonzza. Magas és ablaktalan – a középen lévő egyetlen lyukon kívül nincs más fényforrás.

A Palazzo Pamphili Róma egyik legszebb és legpazarabb épülete. X. Innocentus pápa állíttatta menye tiszteletére. Hivatalosan a brazil kormány tulajdonában van. Előzetes online foglalás szükséges, és ezt legalább egy hónappal előre meg kell tennie.

A Neptunusz-kút a Piazza Navona északi részén található. Kicsi, de a története érdekes. Évszázadokba telt, amíg a szökőkút megépült, ahogyan most Rómában áll.

A Négy folyó szökőkút a Barromini és Bernini közötti egyik fő vita tárgya. Bernini nagy pofonként értékelte Barromini munkásságát.

Előnyök

 • Nagyon sokféle látnivaló.
 • Jó közlekedési kapcsolatok.
 • Központi helyen, a város kulturális szívében található.

Hátrányok

 • Mindig sok a turista.

Prati, Vatikánváros

Értékelés: 4.9

Prati, Vatikánváros

Prati Róma a saját népe számára. Annak ellenére, hogy rangsorunkban előkelő helyet foglal el, Prati nem túl ismert a turisták körében. Nem fogsz híres szobrokat vagy épületeket találni. De ez egy olyan környék, ahol élvezheti az életet, egy kis szünetet tarthat a nyüzsgéstől, és közel van a történelmi központhoz. Az egyik oldalon a Vatikánváros, a katolikus hit központja és különálló állam. Főkapuja a Borogo negyedben van, így Prati egy kicsit nyugodtabb. De hozzáfér a vatikáni múzeumokhoz. A közelben található az Angyalvár is, amely egykor Róma legmagasabb épülete volt. Ha átkel a Tiberisen, a történelmi központokban találja magát, például a Piazza Navonán, és nem messze a Pantheontól. Tehát azok számára, akik egy jó fotót szeretnének, csak néhány lépést kell tenniük a környékről.

A Prati a város bevásárlóközpontja és üzleti központja. Via Cola di Rienzo, a főutca butikokkal és híres márkaboltokkal. Ha tehát nem akarsz homályos kereskedőknél vásárolni egy példányt, most már tudod, hova kell menned. Sok kis kávézó és néhány jó étterem a környéken. Az élelmiszer- és szállásárak alacsonyabbak, mint a történelmi területeken. Másrészt viszont könnyebb jó ár-érték arányú szállást találni a Vatikán közelében. Rengeteg kis piac van friss gyümölcsökkel és zöldségekkel.

Olvasson tovább  A 18 legjobb hotelek itt: Sharm El Sheikh

Esténként a környék a kocsmák és bárok megnyitásával változik át. A városrészek nyugodt hangulatúak, és élvezik az élőzenét. A Prati tehát tökéletes azoknak, akiknek nem kell a régi Róma az ablakukból, akik közepes árú szállást és étkezést szeretnének a látnivalókhoz közel.

Előnyök

 • Gyakorlatilag Róma kulturális központja mellett.
 • Kompromisszumos árak az étkezés és a szállás tekintetében.

Hátrányok

 • Kevés látnivaló.

Monti

Értékelés: 4.8

Monti

Informális Róma. A terület közel van a történelmi központhoz, de egészen más a hangulata. Régebben nem volt túl népszerű, de az évek során a hely fejlődött. A Pratihoz hasonlóan ez is gyakorlatilag műemlékmentes övezet: van néhány érdekes templom és szobor, de ezek nem vehetik fel a versenyt a Négy folyó kútjával vagy a Colosseummal. A Monti a művészek, galériák, borok, kocsmák és éjszakai élet negyede. A Monti ötvözi a divatos mozdulatokat, az olasz hagyományokat az új technológiával.

Érdemes azonban rámutatni, hogy az autók a múlté. A környék összes útja macskaköves, akárcsak a Szent Péter tér. A terület egy része le van zárva a forgalom elől, így a tömegközlekedés, a kerékpározás és a gyaloglás továbbra is lehetséges. Vannak fiataloknak szóló kávézók, kocsmák és klubok, valamint egyéb, fiatal vendégkörnek szóló szórakozóhelyek. A központban található a Piazza Modonna dei Monti. Első pillantásra nem sok látnivaló van itt – nem azok a lenyűgöző szökőkutak, mint a Piazza Navonán. A helyiek azonban inkább találkozóhelyként használják, és esténként a Modona dei Monti egy nagy szabadtéri kávézóvá változik.

A környéken komolyan veszik az étkezést. Tehát ez elsősorban egy “slow food” hely, ahol le lehet ülni, gondolkodni és elvonulni a nyüzsgéstől. Sok kávézó úgy készült, hogy két ember ül egy asztalnál. Ezért van az, hogy sok kocsmában ki van írva, hogy “fogj egy barátot”. Az ínyenceket jó áron várják az ételek és borok. Az utcák közepén van egy hentesüzlet is, amely az elnököt látja el hússal. A Monti az a hely, ahol eredeti ajándéktárgyakat lehet vásárolni, mivel tele van különböző kézművesekkel. Ha reggeli ember vagy, ez a kerület nem neked való, mert itt késő estig isznak és buliznak.

Méltóságok

 • Róma éjszakai életének központja.
 • Napközben csendes, nyugodt és kimért.

Hátrányok

 • A pacsirták nem megfelelőek, mert éjszaka zajos.

Celio

Értékelés: 4.7

Hogyan kombináljuk a pihenést, a nyugalmat és a városnézést?? A válasz a Celio területén található. A Monty’s mellett található, ahol éjszaka pihenhet és szokatlanul jól érezheti magát. Chelio előnye a többiekkel szemben, hogy a város legjobb kilátásához közel és gyakorlatilag csendben él. A turisztikai terület nem akadályozza az üdülés élvezetét. Maga a terület szűk, ezért sok utcája van. És mind híres római nevezetességekhez vezetnek. A Chelio egy univerzális lehetőség arra, hogy a központban élést a nyugodt élettel kombináljuk.

Az árak a közepestől a kissé magasabbakig terjednek. Ez lehetővé teszi, hogy jó áron és a Colosseumra néző szállást találjon. A házak többnyire régimódiak, cserepekkel, erkélyekkel és fákkal. Az egyik ilyen épületben lakott A nagy szépség hőse. A környéken a közlekedés szűkös, de gyalogosan könnyen megközelíthető. Ez jobb ár-érték arány, mert órákat várhatsz a buszra. A Celiónak is van egy furcsa hangulata: a lakosok nem rendelkeznek előítéletekkel, így ne lepődjön meg a meleg és leszbikus témán.

Ahogy a Navona negyedben, úgy a Celióban is számos római kincset találhat. A Colosseum az egyik fő látnivaló. Gyakorlatilag senki sem hallott róla. Krisztus előtt 72-ben épült.. Ehhez kapcsolódik a híres “kenyér és cirkusz” kifejezés, mivel ott gladiátorviadalokat tartottak, és minden néző kenyeret kapott.

A Szent Kelemen-bazilika Róma egyik rejtett temploma. Az útikönyvek ritkán említik. A Colosseum közelében található. Több szintből áll, és a régi Róma sok titkát őrzi.

A Santi Cuattro Coronati udvari temploma, egy rendkívüli történelmű és szépségű kolostoregyüttes. Önmagában is nagyszerű, de ne felejtse el meglátogatni az udvart, és élvezze a hangulatot.

Constantine diadalíve – nem veszi el a figyelmét, de meg kell látogatnia. Mert története még Rómában is szokatlan: ez az egyetlen boltív, amelyet nem külső háborús győzelem, hanem polgárháború emlékére építettek.

Látnivalók

 • Csendes kis környék, nem messze a városközponttól.
 • Nincsenek előítéletek a lakosok között.
 • Jó árak a szálláson.

Hátrányok

 • Kevés tömegközlekedési lehetőség.

Via Veneto

Értékelés: 4.6

Via Veneto

A Via Veneto a szépek és a gazdagoké. Soha nem változott történelme során. Eleinte fényűző üdülőváros volt, és az összes híres arisztokrata házat épített az utcában. A 20. századra a luxusvillákat szállodák váltották fel. Tehát éppen azoknak való, akik ötcsillagos plusz vakációra vágynak. Az árak elfogadhatóak, és nem kell hostelt keresni. Az éttermek, nem pedig a kávézók élveznek elsőbbséget. Számos ország nagykövetségének ad otthont. Az utca sokáig a sztárok találkozóhelye volt. Bár az évek során kevesebb lett belőlük, a Via Veneto még mindig az egyik legelegánsabb és legszebb helynek számít.

Olvasson tovább  22 top szálloda Budapesten

Ma, bármennyire is csendes, ez egy kellemes, nyugodt hely a pihenésre. A “La Dolce Vita” című film tette híressé. Ezért nem volt hová menni az 50-es években. A siker alábbhagyott, és a Via Veneto ma már csak egy előkelőbb célpont. De azok, akik a filmszereplők nyomdokaiba szeretnének lépni, feliratkozhatnak különleges túrákra.

Kis mérete ellenére a környéken kényelmesen lehet sétálni és beszélgetni. Nem sok látnivaló, de elég ahhoz, hogy nagyszerű felvételeket készítsünk anélkül, hogy a turisták tömegébe ütköznénk.

A kapucinus kripta – félelmetes és elbűvölő látvány. Ez azt mutatja, hogy a halált tisztelettel kell kezelni. Nem a gyengéknek való, mert a kriptát emberi maradványok “díszítik”.

A Santa Maria della Concezione templom tükrözi a környék hangulatát; fényűző és gyönyörű, lenyűgöző képekkel.

A Casinò del Aurora egy bíboros egykori rezidenciája. A mennyezete külön cikket érdemelne, mert ha már bent van, azt hihetnénk, hogy nem is létezik.

A Méhek szökőkútja a híres olasz szobrász, Bernini alkotása. Egy kicsit odébb lépve megtalálod a másik alkotását, a Triton szökőkutat.

Méltóságok

 • Ez egy csendes, előkelő környék.
 • Számos érdekes látnivaló várja a látogatókat.

Hátrányok

 • Minden nagyon drága.

Trastevere

Értékelés: 4.5

Trastevere

Trastevere-t “képeslap Rómának” is nevezik. Ez egy kettő az egyben. Mert az egyik oldalon Róma, vibráló és élő. Másrészt, ez egy csendes hely a pihenésre. Trastevere messze van a főbb történelmi központoktól. Ha tehát a négyzetek fontosak az Ön számára, akkor ez nem az Ön számára megfelelő terület. Gyalogosan legalább 30 perc alatt odaérhet. A reggeli sétálóknak azonban elég csak átkelni a Tiberis hídon, és máris az ókori Rómában találjuk magunkat. Színes, barátságos és híres az ételekről. A minden árkategóriájú éttermek és kávézók között mindig találsz valami reggelire valót. Ugyanez vonatkozik arra is, hogy hol fogsz megszállni: a lehetőségek széles skálája áll rendelkezésedre, a drága szállodáktól kezdve a házi szállásokig. De óvatosnak kell lenned, mert a terület egyre népszerűbb, és az árak is nőnek.

Fontos, hogy gondosan válassza ki a hálóhelyét, mert az éjszakai élet egészen a kora reggeli órákig hangos lehet. Az étkezési helyeket alaposan nézze meg, mert a kávézótulajdonosok szeretik a félkész ételeket házi készítésűnek kiadni. Ez az intimitás, a nyüzsgés, a lehetőségek és néhány gyönyörű helyszín keveréke. Tehát, ha érdekli a város kultúrája, érdekesnek fogja találni.

San Pietro in Montorio templom – A legenda szerint Szent Péter keresztre feszítésének helyén áll, és különböző korok alkotásait ötvözi.

Santa Maria in Trastevere bazilika – Róma első hivatalos temploma és a Trastevere negyed kincse. Ha letelepedsz, nem fogsz elmenni mellette, belenézhetsz a belsejébe is.

A Gianicolo dombon lévő kilátó gyönyörű és feltűnő hely. A legtöbb látnivaló innen látható. Minden nap 12 órakor ünnepélyes lövések dördülnek.

A Villa Farnesina a reneszánsz építészet egyik legszebb példája. Sok híres festő dolgozott a villa szépségén, mint például Raffaello.

Lásd

 • Egy változatos környék azoknak, akik szeretik a váratlan dolgokat.
 • Minden pénztárcának megfelelő szállást és ételt találunk.

Hátrányok

 • Éjszaka zajos lehet.

Termini

Értékelés: 4.4

Termini

Termini a továbbutazás helye. Főleg bevándorlók, diákok és turisták lakják. A központi pályaudvar területén található, így mindig zsúfolt. Azoknak ajánljuk, akik sokat utaznak, olcsó szállásra van szükségük, vagy félnek attól, hogy lekéssék a járatukat. A Termini minden nemzetiség szomszédsága. Nehéz az igazi Rómának nevezni, mert a kultúrák keverednek. Itt találkozhatsz oroszokkal, arabokkal, kínaiakkal és másokkal. A konyhák széles választéka található a környéken. Alacsonyabb árak, mint máshol Rómában. De ne reménykedjünk a csendben. A Castro Prettio és az Esquilino negyedek között található, a nagyobb biztonság és nyugalom érdekében jobb, ha közelebb van az utóbbihoz. Az előbbi tele van sötét utcákkal és zajjal. A Termini a legjobb egy gyors éjszakai kiránduláshoz, mert nem kerül sok pénzbe, de eljutsz vele oda, ahová szeretnél.

Óvakodjon a jegyautomatáktól. Döntse el azonnal, hogy kártyával vagy készpénzzel szeretne-e fizetni, és álljon be a sorba. Jobb, ha kártyát használsz, mert az automatában nem mindig van aprópénz. Nincs különösebb látnivaló, de az Ön számára megtaláltuk a Szent Praxedes bazilikát. Róma egyik legrégebbi temploma. Állítólag itt található az oszlop, amelyhez Krisztust kikötötték.

Olvasson tovább  12 A legjobb hotelek Gelendzsik városában gyermekek számára

Előnyök

 • Közel a vasútállomáshoz, így könnyen eljuthat a város bármely pontjára.
 • Megfizethető étel és szállás.

Hátrányok

 • Nagyon zajos, sokféle emberrel találkozik.

Borgo

Értékelés: 4.3

A Vatikán és az Angyalvár között fekszik. A szentség levegője van. Borgo a Vatikán kapuja. Tehát zajos, és rengeteg ember sétál át rajta minden nap. Ez egy alternatíva a csendesebb Prati negyedhez képest. A turistaforgalom ellenére kényelmes helyen található, a történelmi központoktól gyalogosan is könnyen megközelíthető, és közvetlenül a Vatikán tetején található. Tehát azok számára, akik ezt a kis államot látogatják, Borgo a legjobb hely, ahol megszállhatnak.

Az árak a környéken meglepőek: átlagos szinten vannak, így könnyen bejuthatsz egy jó hostelbe. Rengeteg kávézó, hogy minden gyomor jóllakjon. Vannak butikok, piacok, ajándéktárgyak és még sok más. Ha tehát nem zavarja a nappali zaj, imádni fogja Borgót. A Vatikánban tett hosszú séta után nincs is jobb, mint beülni egy kávézóba egy pohár borral és lazítani. Borgo közel van a Vatikánhoz, de számos saját látnivalóval rendelkezik.

Castel Sant’Angelo – az Angyalok és démonok című filmből ismerős lehet. A Vatikán tornya a második században épült, így sok titkot rejt. A vár volt sírbolt, börtön, a pápa otthona…

Pasetto di Borgo, a Vatikánnal közvetlenül összekötő fal. Ez egy titkos átjáró, ami megkönnyíti a pápa számára, hogy saját biztonsága érdekében elmeneküljön.

Rue de la Conciliation – története nem olyan régi: a 20. században, a nácik alatt jelent meg. A vallási és a világi hatalom egyesülését szimbolizálja. Ez Borgo főutcája.

A Palazzo Castellese egy pompás épület a Szent Péter-bazilika felé vezető főutcán. Története során volt már főiskola, nyugdíjas otthon és nagykövetség is.

Előnyök

 • Nagyon közel a Vatikánhoz.
 • Az élelmiszer- és szállásárak meglehetősen elfogadhatóak.

Hátrányok

 • Zajos nappal és éjszaka.
 • Nem sok látnivaló.

Re Di Roma

Értékelés: 4.2

Re Di Roma békés és családbarát. Ideális azok számára, akik távol szeretnének lenni a népszerű látnivalók nyüzsgésétől. Ugyanakkor azt akarja, hogy elérhetőek legyenek. Minden a Piazza Re Di Roma köré épült. Gyakran tartanak itt kiállításokat és versenyeket. Így a terület a kulturális nyaralást családias légkörrel ötvözi. Másrészt a metró közel van, így könnyen eljuthat oda, ahová mennie kell. Egy kellemes 30 perces sétával elérheti a történelmi központokat és a Piazza Navona-Pantheon térséget. Celio és Monti városrészek a közelben vannak. Az előbbiben Róma számos építészeti kincsét találja. A másodikban galériák, éjszakai élet és kocsmák találhatók.

A területet azoknak ajánljuk, akik szeretnék megtapasztalni a római mindennapi életet. Azoknak való, akik hosszú távra jöttek. A kiadó lakások kellemes árúak. A közelben vannak a híres gyorsétteremláncok és éttermek.

Azoknak, akik Róma híres szimbólumain kívül mást is szeretnének látni, ajánljuk a Lateráni Bazilika megtekintését. Ez egy ősi székesegyház, amely a pápai trónnak ad otthont. Szintén a másik oldalon található a Santa Croce in Gerusalemme. A belépés ingyenes, és keresztény ereklyéknek ad otthont, mint például Krisztus koszorújának tüskéi.

Kiemelt információk

 • Ideális terület a családdal való tartózkodáshoz.
 • Földalatti gyalogos távolságra.

Hátrányok

 • Kevés látnivaló.

Gettó

Értékelés: 4.1

Róma zsidó zónája. Történelmileg a 16. században ezt a kis földterületet zsidó lakosok lakhatták. Ez a második világháborúban is folytatódott. De a nem túl kellemes történelme ellenére a zsidó központ a gettóban található. Szent Angelus negyedként is emlegetik, de nem tévesztendő össze a Vatikán melletti várral.

A területet elegáns, kissé bohém hangulatáról és finom ételeiről ismerik. A gettó zsidó-román konyhája világszerte ismert. Különös hangsúlyt fektetnek az articsókás ételekre. A halászlé is népszerű. A terület gazdag, így mindig rendezett, sok fotózásra alkalmas hellyel. A gettó a lehető legbiztonságosabb. Átlagon felüli árak. Ide koncentrálódnak a butikok, szállodák, művészeti galériák és éttermek. A gettóban vannak a legjobb és legfinomabb ételek. A Tiberis sétány csendje fogadja Önt.

A meglátogatandó helyek közül több látnivalót ajánlunk. A római Zsidó Múzeum – a római közösség büszkesége. Egy kétezer évre visszanyúló kultúra nyomait őrzi. A múzeum több mint 400 művet, 1000 példát tartalmaz Európa minden tájáról származó büszkeségből.

Ősi Marcello Színház – az i.e. 1. században épült.. Caesar tervezte, de Augustus építette. Csaknem 15 000 embernek adott helyet. Ezt követően védelmi erődítményként, majd házként használták.

Az Octavianus portikuszt Augustus építtette. A városnak ma már csak az a része maradt meg, amelyet felfedezhetünk…

Campo de’ Fiori piac – mindig friss zöldségek és halak. Róma kulturális és gasztronómiai negyede.

Előnyök

 • Maximális biztonság a turisták számára.
 • Jó ételek – az ínyencek paradicsoma.

Hátrányok

 • Elég magas árak.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: