Perm 33 legjobb látnivalója

Perm Oroszország harmadik legnagyobb városa. Egyedülálló fekvésének köszönhetően Perm számos természeti szépséggel büszkélkedhet, amelyek a világ minden tájáról vonzzák a turistákat. Emellett Perm lakói fenntartják a kulturális főváros képét, és ha nem is Oroszország, de az Ural képét biztosan. Egyszóval, van itt sok látnivaló, és abszolút minden, amit látni lehet. A legnépszerűbb látnivalók pedig a szakértői értékelésünkben találhatók.

Perm legjobb látnivalóinak rangsora

Jelölés hely Városnézés Értékelés
Perm legjobb vallási látnivalói 1 Péter és Pál székesegyház 5.0
2 Szentháromság Stefan kolostor 4.9
3 Mennybemenetel és Theodosius templom 4.8
4 Belogorszki kolostor 4.7
5 Permi katedrális mecset 4.6
6 Szludszkaja templom Permben 4.5
7 Perm legjobb építészeti látnivalói 4.4
8 Gribusin ház 4.3
9 Meshkov House 4.2
10 “Az Eiffel-torony Permben 4.1
Perm legjobb kulturális látnivalói 1 Permi Művészeti Galéria 5.0
2 Permi Akadémiai Színház-színház 4.9
3 Opera és Balettszínház P. . Csajkovszkij 4.8
4 PERMM Kortárs Művészeti Múzeum 4.7
5 Permi Régiségek Múzeuma 4.6
6 Motovilikhinskie Zavody Múzeum 4.5
7 A Hohlovka Építészeti és Néprajzi Múzeum 4.4
8 Múzeum-dioráma Motovilikában 4.3
9 Perm 36 4.2
10 Színház U Mosta 4.1
Perm legjobb szórakoztató látnivalói 1 Balatovo Park Permben 5.0
2 Permi állatkert 4.9
3 Perm Planetárium 4.8
4 Extrém park Permben 4.7
Perm legjobb természeti látnivalói 1 Kungur barlang 5.0
2 Usva pillérek 4.9
3 Plakoon vízesés 4.8
4 Basegi Természetvédelmi Terület 4.7
5 Stone Town 4.6
6 Kolpaki hegy 4.5
7 A Csodabarlang 4.4
8 Orda barlang 4.3
9 Visher Reserve 4.2
10 Alekszandrovszk kék tavai 4.1

Perm legjobb vallási látnivalói

Perm egy nagyon békés város, amely bár ipari jellegű, mégis nyugodtan mondhatja magáénak a vallási központ nevet. A városban mintegy 120 nemzetiség és több mint 30 vallási felekezet él, köztük keresztény, katolikus, muzulmán és zsidó egyházak. A legnépszerűbbeket vettük fel a rangsorunkba.

Péter és Pál székesegyház

A látnivalók rangsora (Perm): 5.0

Péter és Pál székesegyház

Perm városa egy rézolvasztó építésének köszönheti megjelenését. Korábban a területet sűrű bozótos és áthatolhatatlan erdők borították. Az első faluban, ahol a gyári munkások és családjaik éltek, felmerült az igény egy templomra. Tehát 1724-ben., I. Katalin uralkodása alatt épült egy fatemplom, amelyet Péterről és Pálról neveztek el. Csak évtizedekkel később, Nagy Péter rendeletére, 1764-ben alakították át a székesegyházat gimnáziummá. egy kőből épült, ötkupolás, provinciális barokk katedrális épült.

A 90-es években. a múlt században kísérleteket tettek egy tornacsarnok, egy vasutas klub, egy restaurátorok klubja létrehozására. 1990-ben azonban megnyílt a Csajkovszkij Planetárium a Permi régióban. a templomot ismét keresztény szentély rangjára emelték. Ma a székesegyház szövetségi jelentőségű építészeti műemlék; itt tartják az istentiszteleteket, esküvőket és temetéseket. A belső tér inkább egy kis múzeumra hasonlít. És még ha gyalog nem is könnyű megközelíteni, a templom nagyon népszerű a helyiek és a turisták körében, ezért szakértőink a népszavazás első helyét adták neki.

 1. Nyitva tartás: Minden nap 08:00-tól 18:30-ig
 2. Költség: ingyenes
 3. Cím: Perm, Sovetskaya str., 1
 4. Weboldal:
 5. Telefon: +7 902 792-47-07

Szentháromság Stefan kolostor

A látnivalók értékelése (Perm): 4.9

Szentháromság Stefanoff kolostor

Perm másik híres látnivalója a Szentháromság Sztefanovszkij kolostor Motovilihában. A székesegyház története egy kis templommal kezdődött, amelyet 1790-ben építettek a munkások kérésére. 1816 és 1863 között épült a 18. század elején egy kőből épült, ötkupolás, provinciális barokk székesegyház. Kőtemplomot építettek, és később két melléképületet is hozzáépítettek. Hamarosan a komplexumot átnevezték kolostorrá.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a templom a város névjegye, ezért a minősítésünk második fokára helyeztük. Ma az épület egyszerre ötvözi a bizánci és a régi orosz stílusokat. A templom belseje egyszerűen és ugyanakkor ünnepélyesen van díszítve. Oroszország minden részéből érkeznek ide zarándokok, mert a Szentháromság kolostor templomában az Optina és a Kijev-Pechersk atyák ereklyéi, valamint a híres “A kiöntés kelyhe” ikon található.

 1. Nyitva tartás: minden nap 08:00-tól 16:00-ig
 2. Költség: ingyenes
 3. Cím: Perm, ul. Visimskaya, 4A
 4. Telefon: +7 342 267 51-00
 5. Weboldal:

A mennybemenetel és Theodosius temploma

A látvány értékelése (Perm): 4.8

A Mennybemenetel és Szent Theodosius temploma

Perm egyik spirituális központja, építészeti műemlék és fontos turisztikai látványosság, amelyet folyamatosan látogatnak zarándokok és utazók egész Oroszországból. A mi értékelésünkben a Nagyboldogasszony és Szent Theodosius templom a harmadik helyet foglalja el. A templom képe a legismertebb mind közül, és sokan megjegyzik, hogy hasonlít a moszkvai Kremlhez. Érdekes, hogy az épületet eredeti formájában megőrizték. A régi orosz építészek utánzása tette az építkezést olyan élővé. A templomot egykor “kereskedőtemplomnak” nevezték, mivel eredetileg 1903-1904-ben épült. A város egyik leggazdagabbja volt, és a forradalom előtt is a város egyik leggazdagabbja volt.

Vasárnaponként és a templom ünnepnapjain kórus énekel a templomban. A turisták megjegyzik a templom kiváló akusztikai rendszerét, és ajánlják, hogy hallgassák meg ezt a csodálatos éneket. A templom legtiszteletreméltóbb kegyhelyei közé tartozik az Istenanya “Öröm” ikonja, Szent Theodosius csodatévő képmása, Pál és Gergely ereklyéi, valamint a Szent Szűz Mária-kép.

 1. Nyitva tartás: minden nap 8 órától 20 óráig.00-20.00
 2. Költség: ingyenes
 3. Cím: Perm, ul. Borcsanyinova, 11 éves
 4. Telefon: +7 (342) 236-18-25
 5. Weboldal: veren.

Belogorszki kolostor

A helyszín minősítése (Perm): 4.7

Belogorszki kolostor

A Permtől nem messze fekvő Belaya hegy az egyik legnépszerűbb hely, ahonnan az uráli természet legszebb kilátását élvezhetjük. Sok utazót nem annyira a hely szépsége lep meg, hanem az a tény, hogy itt legtöbbször havazik. A Belaja Gora tetején áll a belgorodi kolostor, ahová a hívők és a turisták folyamatosan zarándokolnak. A kolostort gyakran nem más néven emlegetik, mint Urál-hegység, amely a negyedik helyet foglalja el rangsorunkban.

A templom története 1891-ig nyúlik vissza., Amikor egy nagy keresztet állítottak a hegyre Cserevics Miklós tiszteletére. Nem sokkal később megkezdődött a kolostor építése. Az első, fából készült templom leégett egy tűzben. A kőtemplomot is lebontották. Ma már helyreállították, és ismét üzemképes. Mindazonáltal minden turista a Kereszt felmagasztalásának katedrálisát keresi fel, amely egyidejűleg akár 5 ezer ember befogadására is alkalmas. Kockába írt kereszt alakú. A templomban folyamatosan istentiszteletek és kirándulások zajlanak. A zarándokok szállodában szállhatnak meg.

 1. Nyitva tartás: minden nap 9 órától.00-18.00
 2. Költség: ingyenes
 3. Cím: Perm, Kungurszki járás, Belaja Gora falu, Monasztirszkaja utca., 1.
 4. Telefon: +7 (3427)15-75-35
 5. Weboldal: uralaphone.rf

Permi katedrális mecset

Attrakció minősítés (Perm): 4.6

Permi katedrális mecset

Permi Székesegyház mecset – Perm legrégebbi épülete és a város első muszlim szentélye. Ez az egyetlen hely a nagyszabású muszlim ünnepségek számára, mivel a másik 4 templom túl kicsi hozzá. Ez a permi látványosság méltán elismert építészeti és városépítészeti emlékmű, így az ötödik helyet foglalja el a mi értékelésünkben. A hagyományos orosz építészetet a keleti építészettel ötvöző eklektikus stílusban épült – a faragott díszítések keleti mintákkal keverednek, és a minaret tornya oldalról inkább az ortodox katedrálisok harangtornyára hasonlít.

A turisták a mecsetben rendszeresen megünnepelt muszlim ünnepek – Novruz, Kurban Bairam, Uraza Bairam és sok más – miatt jönnek ide. mások. Ramadán idején emberek százai gyűlnek össze, hogy napnyugta után és hajnal előtt egyenek. A mecsetben iskolát nyitnak, ahol a gyülekezet arabul, tatárul és a Koránt tanulja. A könyvtárat minden hívő ingyenesen látogathatja. A mecsetben található üzletben minőségi és mindig friss “halal” termékeket vásárolhat.

 1. Nyitva tartás: minden nap, 08:00-tól 20:00-ig
 2. Költség: ingyenes
 3. Cím: Perm, Monastyrskaya str. Osinskaya, 5
 4. Tel: +7 (342) 237-50-66
 5. Weboldal: iszlám-

Szludszki templom Permben

A látnivalók értékelése (Perm): 4.5

Szludszkaja templom Permben

Szludka templom Permben, ismertebb nevén a Szentháromság kolostor, amely a város szívében, a Szludka hegyen található. A szentélyt a hatodik helyre soroltuk a rangsorban. Ez a hely mindenképpen ajánlott minden turistának, mivel a 19. század építészeti emléke. A Szentháromság-székesegyház a város egyik legmagasabb temploma, és a harangtorony 3 szintes, ami más permi templomokban nem jellemző.

A templom építése 1842-ben kezdődött, amikor a gazdag kereskedő, E. S. Klimkin építkezésbe kezdett. . Shavkunov kezdeményezte az építkezést későbbi finanszírozással. A projekt szerzője a G. Repülő. A forradalom és az első világháború alatt a templom elpusztult. De 2004-ben a. Kiterjedt helyreállítási munkálatok kezdődtek, és egy idő után a Szludszkij-templom ismét Perm egyik fő látványossága lett, amely látogatókat és zarándokokat vonzott. Ma a székesegyház háromszéki mecset, mivel a szomszédos épületekben a permi egyházmegye adminisztrációja működik.

 1. Nyitva tartás: minden nap 8 órától.00-20.00
 2. Költség: ingyenes
 3. Cím: Perm, ul. Monastyrskaya Street, 95
 4. Tel: +7 (342) 210-55-74
 5. Weboldal:

Perm legjobb építészeti látnivalói

A pihenés Permben először is gyalogtúrák a városban és egyedülálló építészeti látnivalók látogatása. A turisták pedig ugyanolyan lelkesedéssel élvezhetik a klasszikus, forradalom előtti építészetet és a kortárs utcai művészetet. Perm főbb építészeti látnivalóiról a következő rangsorunkban olvashat.

Gribushin ház

Látványminősítés (Perm): 5.0

Gribusin ház

A Gribusin-ház egy klasszikus kúria a cári Oroszország idejéből. Évtizedek óta az egyik leghíresebb látnivaló Permben, amelyet a turisták és a permi polgároknak ajánlott meglátogatni, akik azért jönnek ide, hogy megcsodálják az orosz építészet eredeti példányát. A város egyetlen, egyedi eklektikus stílusban épült épülete az első helyen áll Perm legjobb építészeti látnivalóinak értékelésében.

Olvasson tovább  7 legjobb üdülőhelyek Gelendzsik

A belső és külső díszítés egyedülálló, mivel mind a 18 helyiséget gyönyörű stukkódíszek díszítik, és a bazreliefeken látható női arcok a Gribusin család archívumából származnak. A 20. század végére az épület Perm kulturális központjává vált, ahol a régi idők kulturális hagyományait elevenítették fel: színházi előadásokat és zenei esteket tartottak, értelmiségiek találkoztak. Ma az épület az Orosz Tudományos Akadémia Urali Fiókjához tartozik, és rendszeresen ad otthont kamarazenei esteknek.

A Gribusin-ház a provinciális szecesszió példájaként szerepel az “Általános építészettörténet” tudományos kiadásában. Fényképe a Kongresszusi Könyvtárban található, számos művész ábrázolta műveiben, és feltételezhetően ez szolgált a B. I. Tolsztoj “Doktor Zsivago” című regényében szereplő ház prototípusaként. Pasternak utca.

 1. Nyitva: Nyitva a Gribusinszky-gyűlések egész szezonjában
 2. Cím: Perm, ul. 13 A Lenin utca (Maksim Gorkij utca megálló).
 3. Weboldal:

Meshkov House

A helyszín minősítése (Perm): 4.9

Meshkov House

A Kama folyó partján áll egy régi kúria, amelyet a permi lakosok Meszkov-házként ismernek, bár 130 éves története során számos tulajdonost cserélt. Korábban a ház kétszer – 1820-ban és 1842-ben – tűzvészben pusztult el., Ezután évtizedekig romokban állt. 1886-ban. a romos házat N. Gribusin, a jól ismert permi művészet és emberbaráti szeretet, vállalkozó és az uráli felsőoktatás megalapítója vásárolta meg.. A Meszkov-ház a felújítás után a város egyik legszebb látnivalójává vált, ezért az értékelésben a második helyet adtuk a Meszkov-háznak.

2007 óta. A Meszkov-ház ad otthont a Permi Helytörténeti Múzeumnak, ahol a Permi régió ősi és modern történelmét bemutató kiállítások láthatók. A múzeumban található a permi menazséria gyűjteménye is, amely sok látogató csodálatát kiváltja, valamint régi, 18. századi ikonok és ritka könyvek. A látogatók megjegyzik a kiállítási tárgyak kiváló megőrzését és a múzeumi személyzet udvariasságát. Panaszok a vízadagolók hiánya, a rosszul szervezett szuvenírárusítás, valamint az a tény, hogy néhány kiállítási tárgyon nincs felirat, és hogy a kiállításokat évek óta nem korszerűsítették.

 1. Nyitva tartás: keddtől vasárnapig (a nyitvatartási idő a honlapon található)
 2. Költség: 20 és 100 rubel között
 3. Cím: Perm, Monastyrskaya 11
 4. Telefon: +7 (342) 257 18 06
 5. Honlap: múzeum.

“Az Eiffel-torony Permben

Landmark minősítés (Perm): 4.8

Az értékelés harmadik helyét a Magpermmet ZAO vállalat által 2009-ben felállított modern építészeti emlékmű foglalja el. “Az Eiffel-torony a francia híresség miniatűr mása. Mérete 30-szor kisebb az eredetinél, magassága pedig 324 helyett 11 méter. Mérföldkő a Magpermmet kereskedőház reklámkampányában. A vállalat főirodája elé telepítve.

Ma a fém replika nagyon népszerű a város lakói és vendégei körében. A város szélén található, gyakran látogatják friss házasok, szerelmespárok és turisták, akik a valódi Eiffel-toronnyal szinte teljesen megegyező “párizsi nevezetesség” hátterében fotózkodhatnak. A legtöbb ember péntektől vasárnapig a torony körül gyűlik össze. Manapság ajándéktárgyakat és képeslapokat lehet vásárolni, és az animátorokkal lehet szórakozni.

 1. Nyitva tartás: napi 24 órában
 2. Költség: ingyenes
 3. Cím: Perm, Rjazanszkaja utca 19, Perm

A legjobb kulturális látnivalók Permben

Annak ellenére, hogy Permet vidéki városnak tekintik, rengeteg kulturális tevékenységet élvezhet. A hasonló látnivalók közül kiemelkednek a művészeti galériák, múzeumok és színházak.

Permi Művészeti Galéria

Városnéző attrakció értékelése (Perm): 5.0

Permi Művészeti Galéria

Az Uralban megnyitott első művészeti múzeum, amelyet “Permi Ermitázsnak” neveznek, az első a Perm legjobb kulturális látnivalóinak értékelésében. A Permi Művészeti Galéria gyűjteménye 50000 orosz és külföldi képzőművészeti alkotást tartalmaz az ókortól napjainkig. A galéria hivatalosan 1922 novemberében nyitotta meg kapuit a Transzfigurációs Székesegyház épületében, ahol a mai napig található. A város azonban aktívan keresi a galéria új helyét, mivel a székesegyház az orosz ortodox egyház tulajdonában van.

A Permi Művészeti Galéria évente 129 000 látogatót vonz, és 1600 túrát és kulturális eseményt szervez. A galéria jelenleg több állandó kiállítással rendelkezik: régi orosz művészet, 18-20. századi orosz művészet, 15-18. századi nyugat-európai művészet és permi faművesség. Vannak időszaki kiállítások is, amelyeket rendszeresen frissítenek.

 1. Nyitva tartás: hétfő kivételével naponta 10 órától.00-19.00
 2. Ár: 150 rubel, de vannak akciók is, és a hét egy napján a belépés ingyenes
 3. Cím: Komsomolsky Prospect, d. 4, Perm
 4. Helyszín:

Permi Akadémiai Színház-színház

Látványminősítés (Perm): 4.9

Permi Akadémiai Színház-színház

1927-ben a permi gyárak fiatal munkásai elhatározták, hogy saját, forradalmi színházat alapítanak, amely eltér a megszokott, a korral nem lépést tartó drámai színháztól… Így jelent meg a Permi Akadémiai Színház, amely a mai rangsorban a Permi látnivalók második helyezettje. A színház első éveiben 25 darabot mutattak be, amelyekben a régi rendszert gúnyolták ki, és egy új, szabad világot követeltek. Az elmúlt 90 év alatt több mint 460 előadás került színre a színházban, amelyek közül 20 nemzetközi diplomát kapott az 1990-es években. A színház 2007 óta nevet és hangsúlyt váltott, és modernebbé vált.

Ma a “Színház-színház” a modern színházművészet mintája, kollektívája 300 főből áll, tökéletes technikai felszereltséggel, nem triviális repertoárral rendelkezik. A nagyszínpadon az akadémizmus legjobb hagyományai szerinti előadások, a kisszínpadon (kalapács) – musicalek, drámai produkciók, merész kísérletek…. Az első emeleten a közönség által kedvelt előadások képeiből, makettjeiből és díszleteiből nyílik kiállítás. Évente egyszer a színház “Nyitott ajtók éjszakáját” szervezi, amelyen találkozhat a színészekkel, fényképezkedhet, tárlatvezetést vehet igénybe, vagy bepillanthat a kulisszák mögé egy próbára.

 1. Nyitva 12:00-20:00
 2. Költségek: belépőjegyek, csak jegyek (átlagár 600-800 rubel).
 3. Cím: 614068, Perm, Jaroszlavl. Perm, Petropavlovsk st. Lenin utca 53
 4. Oldal: teatr-

Csajkovszkij Opera és Balett Színház. . Csajkovszkij Színház

Látványminősítés (Perm): 4.8

Csajkovszkij Opera- és Balettszínház

Az Opera- és Balettszínház messze Permen túl is híres, a világ különböző orosz városaiban és országaiban nem kevesebbet hívnak, mint “Csajkovszkij Színház”, és szívesen hívják turnékra a színházművészet olyan “szörnyetegei”, mint a moszkvai Bolsoj Színház. Szakértőink Oroszország egyik legrégebbi zenés színházát a harmadik helyre sorolják a rangsorban. A színház először 1870-ben nyitotta meg kapuit, 1969-ben. Glinka “Élet a cárnak” című művének bemutatójáról. A produkciók hamarosan hatalmas népszerűségnek örvendtek, és Perm színházi városként vált híressé. Volt egy mondás, miszerint Permben csak kétféle szórakozás létezik: nyáron a Káma, télen az opera.

A permi lakosok igazi gyöngyszemnek nevezik az operaházat, és minden látogatónak ajánlják, hogy látogassa meg, különösen a klasszikus produkciókat. Vannak, akiket zavarnak a modernista irányzatok és darabok, de ez ízlés kérdése. A jegyvásárláskor érdemes szem előtt tartani, hogy a jegyek elég sokba kerülnek, és az erkélyen lévő olcsó helyekre korlátozott a kilátás. 2012 óta a színház színpadán ifjúsági versenyt rendeznek fiatal balett-táncosok számára a Permben híres Szergej Djagilev tiszteletére.

 1. Nyitva tartás: Pénztár minden nap 10:00 és 19:00 óra között nyitva
 2. Költség: 300-3000 rubel. A jegyeket érdemes előre megvenni.
 3. Cím: Petropavlovskaya str., 25
 4. Telefon: 8 (342) 212-30-87, 212-54-85
 5. Weboldal:

PERMM Kortárs Művészeti Múzeum

Attrakció minősítés (Perm): 4.7

PERMM Kortárs Művészeti Múzeum

A PERMM Kortárs Művészeti Múzeum az egyik leghíresebb kiállítással, az “Orosz szegények” című tárlattal indult, amelyet a galériás M. Guelman. A “szegény művészet” az arte povera kifejezésre utal, amelynek követői a klasszikus művészetre nem jellemző, úgynevezett szegényes ipari anyagokat használnak műveikben. A megnyitó első hónapjában a kiállítást több mint 35 000 ember látogatta meg. Ez egyfajta rekord volt Perm tartományi szinten. A PERMM megérdemelten foglalja el a negyedik helyet az értékelésünkben.

A PERMM eredetileg a folyami állomás épületében volt, de most egy másik, háromszintes épületbe költözött, ahol minden emeleten különböző témájú kiállítások vannak. Ma a gyűjtemény mintegy 1300 kiállítási tárgyat tartalmaz. A kiállítások pedig elég gyakran változnak, így a PERMM mindig érdekes, de csak a modern művészet kedvelői számára.

 1. Nyitva tartás: keddtől vasárnapig 12-21 óráig.
 2. Jegyár: 150 rubel.
 3. Cím: 24 Gagarina Blvd
 4. Telefon: +7 (342) 254-35-52, 254-35-73
 5. Weboldal:

Permi régiségek múzeuma

Látványminősítés (Perm): 4.6

Permi régiségek múzeuma

A Permi Régiségek Múzeuma, amely a Regionális Helytörténeti Múzeum egyik ága, az ötödik helyen áll a rangsorban. A kiállítás olyan megkövesedett rovarokat és állatokat mutat be, amelyek mintegy 650 millió évvel ezelőtt éltek a térségben. évekkel ezelőtt. A brit tudós, Mursikon a Perm-vidéken felfedezett egy geológiai időszakot, amelyet később “permi időszaknak” neveztek el (egyébként ez az egyetlen időszak, amelyet az orosz területről neveztek el). Vannak interaktív elemek, világítások és még az ősi természet hangjainak utánzása is, így a gyerekek biztosan élvezni fogják a kiállítás megtekintését.

A látogatók szerint az egyik legnépszerűbb kiállítási tárgy az 1887-ben talált Ohana meteorit töredéke. közel a s. Tabory. Egy másik érdekes kiállítási tárgy a mamut, amelyet 1927-ben találtak a Permi régióban. Rendszeresen vannak játékok, kirándulások, kutatóórák, előadóterem, tudományos műhelyek és különböző fesztiválok a gyermekek számára.

 1. Nyitva tartás: minden nap (hétfő kivételével) 10 órától.00-19 óráig.00, csütörtökön 12 órától.00-21.00
 2. Ár: normál jegy 150 rubel, kedvezményes 100 rubel, gyermekek ingyenesen.
 3. Cím: Perm, ul. 15 Sibirskaya st
 4. Telefon: +7 (342) 212-56-57
 5. Honlap: múzeum./fi
 6. a
 7. /muzey-permskih-drevnostey

Motovilikhinskie Zavody Múzeum

A helyszín minősítése (Perm): 4.5

A Motovilikhinskie Zavody Múzeum

Perm iparvárosát a 18. század első felében alapították, mint Motoviliha kohászati üzemet. A vállalkozások dicsőséges történetéről többet megtudhat a “Motovilikhinskie Zavody” múzeumban, amely a hatodik helyet foglalja el értékelésünkben.

A kiállítás két részre oszlik: az első egy klasszikus múzeumi gyűjtemény, a második pedig a szabadban található, a gyár által egykor gyártott katonai felszereléseket mutatja be. “Grádicsok”, “Hurrikánok”, ballisztikus rakéták és még egy igazi, 508 mm kaliberű “cári ágyú” is, amelyet már többször kilőttek! A kiállítás nem csak a fémműveknek, hanem az embereknek – mérnököknek, vezetőknek és egyszerűen a gyári munkásoknak – is szól.

Láthatunk egy hegesztőgépet, ahol az elektromos hegesztés feltalálója dolgozott, egy igazi második világháborús esztergapadot, egy rézolvasztó üzem makettjét és még sok mást is. És hogy emlékezzen a látogatásra, kinyomtathat egy szórólapot, és magával viheti.

 1. Nyitva tartás: Hétfőtől péntekig: 08:30-tól 17 óráig.00; szombat és vasárnap: szabadnap (belépés a szabad térre minden nap napközben)
 2. Költségek: ingyenes, túrák 300 rubeltől (10 fő) 800 rubelig (20 fő).
 3. Cím: Perm, ul. 1905, v. 20
 4. Tel.: +7 (342) 260-59-76
 5. Oldal: mz.

Hohlovka Múzeum

A látnivaló értékelése (Perm): 4.4

Hohlovka Építészeti és Néprajzi Múzeum

A 40 hektáros területen fekvő, 2,5 kilométer hosszú sétaútvonallal rendelkező Hohlovka Néprajzi Múzeum egy olyan komplexum, amely a faépítészetet a szabadban mutatja be. Permtől 41-43 km-re található. A “Khokhlovka” a hetedik helyen állt a látnivalók értékelésében.

A Hohlovka építése 1969-ben kezdődött, de csak 1980-ban nyitották meg a turisták előtt. A 17. századtól a 20. század közepéig 23 műemlék található itt. Itt kunyhók, templomok, pajták és más épületek láthatók, amelyek egy letűnt kor szellemét árasztják. A kiállításokat természeti tájak – dombok, folyó, sziklák, nyír- és lucfenyőerdők – egészítik ki.

A “Khokhlovka” -ban minden tárgyat egyszerre 2 nyelven írnak le, ami nagyon kényelmes. A helyszínen workshopokat tartanak a gyerekeknek, és van egy hely, ahol lehet enni vagy ajándéktárgyakat vásárolni. Vannak padok is, ahol leülhet és pihenhet egy fa árnyékában, vagy fényképezhet egy természetes háttér előtt. Az adminisztráció azt is lehetővé teszi, hogy az épületeken belül is fényképezzenek. A múzeum különösen ünnepnapokon és hétvégén zsúfolt.

 1. Nyitva tartás: minden nap 10 órától.00-18.Az egészségügyi nap 00 órakor, a hónap utolsó hétfőjén van.
 2. Költség: 180 rubel
 3. Cím: Permi régió, s. Khokhlovka
 4. Telefon: +7 (342) 274-77-37
 5. Honlap: múzeum.

A múzeum és a dioráma Motovilikában

Látványminősítés (Perm): 4.3

Múzeum-dioráma Motovilikában

A múzeumot az 1905-ös eseményeknek szentelték, és a motoiliki munkások decemberi felkelését ábrázoló emlékmű részét képezi. A fő attrakció a 25 m hosszú és 6 m magas, nagyméretű dioráma. Szakértőink a nyolcadik helyre jelölték a diorámát a minősítésben.

A múzeum egy magas, festői dombon található, ahonnan kilátás nyílik Perm városára és a csodálatos Szuhoj parkra. A látogatók számára a legérdekesebb hely a Szverdlovi lóösvény, amelyet a köznyelvben “paradicsomnak” is neveznek. Maga a kiállítás számos tárgyi emléket, eszközt, háztartási tárgyat és fényképet tartalmaz, amelyek történelmi párhuzamokat vonultatva vissza a látogatókat a forradalom előtti korszakba.

Különösen érdekes a felnőttek számára, különösen, ha érdekli őket a történelem. A gyerekek valószínűleg kevésbé érdeklődnek a kiállítások megtekintése és a történelmi dokumentumok elolvasása iránt. Egy másik hátránya, hogy Motovilihába csak saját autóval lehet eljutni.

 1. Nyitva tartás: szerdától vasárnapig, 10 és 18 óra között.00-18.00
 2. Költség: 50-100 rubel, gyerekeknek ingyenes.
 3. Cím: Perm, Ogorodnikova 2
 4. Telefon: +7 (342) 267 55 82
 5. Helyszín: Múzeum.

Perm-36

Látványminősítés (Perm): 4.2

Perm 36

A politikai elnyomás történetének Oroszországban egyedülálló “Perm 36” múzeuma, amely a jelenlegi volt GULAG tábor területén található, a kilencedik helyet foglalja el értékelésünkben. Ma a látogatók megtekinthetik a lakótereket, az elkülönítő kórtermet, a kazánházat és az orvosi részleget. 2004-ben a Műemlékek Világalapja felvette a 100 különlegesen védett világörökségi műemlék listájára.

Jelenleg 1751 tétel van a Perm 36-ban. Oroszok és külföldi látogatók egyaránt látogatják. Például 2018-ban több mint 10 ezren látogattak el az egykori táborba. emberek, akiknek 10%-a 48 országból származó külföldi. 2005 óta minden évben megrendezik itt a Pilorama Nemzetközi Fórumot, amely több ezer embert hoz össze, és filmvetítéseket, kiállításokat és koncerteket, találkozókat szervez híres emberekkel.

Előzetes egyeztetés alapján a táborban is lehet ebédelni, de jobb, ha magunkkal viszünk ételt. A múzeumban van egy szálloda, ahol napi 500 rubelért személyenként lehet éjszakázni. A kirándulás megtervezésekor előre le kell foglalni a kirándulást, és figyelembe kell venni, hogy a rezervátum 120 km-re található Permtől.

 1. Nyitva tartás: kedden és vasárnap 10 órától.00-18.00, hétfő – szabadnap.
 2. Ár: 50 rubeltől, 500 rubeltől vezetett túra esetén.
 3. Cím: Kuchino falu, Csuszovszkoj körzet, Permi terület.
 4. Telefon: +7 (342) 212-61-29, +7 992-204-45-10
 5. Weboldal: itk36-

Színház “U Mosta”

Landmark minősítés (Perm): 4.1

Színház U Mosta

A legjobb kulturális látnivalók legalsó sorában az 1988-ban alapított U Mosta szerzői színház áll. A színházat Fedotov alapította, és az első naptól kezdve a nem szokványos előadásokkal robbantotta fel a Permet. A színház koncepciója a színész pszichofizikájának fejlesztésére irányul, arra a képességére, hogy tudatalattijával dolgozzon. Az előadások bizonyos értelemben misztikusnak és pszichológiai jellegűnek mondhatók, a láthatatlan szférájába tartoznak.

Az “U Mosta” színház széles körben ismert Európában; emellett az “Arany Maszk” nemzeti díj díjazottja és jelöltje, külföldi fesztiválok nagydíjasa, nemzetközi fesztiválok résztvevője. A FORBES magazin rangsorában az U Mosta Oroszország 10 legjobb színháza között szerepel.

A színházlátogatás után sokan nyilatkoznak a kiváló színészi játékról, az érdekes előadásokról és a felejthetetlen érzelmekről. Ugyanakkor sokan panaszkodnak a magas jegyárakra, a kényelmetlen fotelekre és a figyelmetlen személyzetre.

 1. Nyitva tartás: hétköznapokon 12 órától.00-19.00, hétvégén 12 órától. 00-18.00
 2. Költség: 400 és 2000 rubel között
 3. Cím: 3, Seidi str. 11 Kuibyshev Street, Perm,
 4. Telefon: +7 342 237-52-55
 5. Oldal: teatr-

Perm legjobb szórakoztató látnivalói

Ipari és kulturális státusza ellenére Permben is vannak szórakozóhelyek. Parkok, állatkertek, planetárium és még egy olyan extrém sportpark is, amilyen nincs még egy Oroszországban. Lásd a következő listánkat a szórakoztató dolgokról!.

Balatovo Park Permben

A helyszín minősítése (Perm): 5.0

Balatovo Park Permben

A helyiek kedvelt kikapcsolódási helye, a Balatovói park vezeti a szabadidős látnivalók listáját. Itt mókusokat etethet, kerékpározhat, vagy csak sétálhat a sávok mentén. A parkban a gyermekek számára is vannak feltételek – tökéletesen felszerelt játszótér, szórakoztató központ körhintákkal, játékautóval és óriáskerékkel.

A parkban is vannak kerékpárutak és görgők, az összes szükséges arzenál itt bérelhető. A görkorcsolyázásért óránként 150 rubelt kell fizetnie. Télen síelhet és korcsolyázhat. És miután jól érezte magát, élvezheti a grillezést vagy egy csésze teát az egyik szabadtéri kávézóban.

A park fő látványossága a barátságos mókusok, amelyeket közvetlenül a kezünkből etethetünk. A diófélék közül a mogyorót kedvelik, de szigorúan tilos mandulával etetni őket.

 1. Cím: Perm, ul. Gatcsinszkaja utca 17. (megállók: “Művelődési Ház” és “Balatovói Kulturális és Szabadidőpark”)

Permi állatkert

Attrakció minősítés (Perm): 4.9

Permi állatkert

A Permi Állatkert a Regionális Tanulmányok Múzeumának egy kis sarkából alakult ki, ahová a helyi lakosok időről időre állatokat hoztak. 1933-ban az állatkert önálló szervezetté vált. A háború alatt az állatkert mozgó állatkertként működött, 2001 óta azonban állatkertként működik. Ma az állatkertet több mint 300 ezer ember látogatja. emberek évente. A második helyre tettük a Permi látnivalók értékelésében.

Az állatkert bejáratánál van egy gyönyörű szökőkút és egy játszótér a gyerekeknek, ahol mindig sok kisgyerek játszik, valamint padok is vannak, ahol megpihenhet. Vannak kávézók is, ahol bekaphat egy falatot. Az állatkertben rengeteg állat található – 409 faj és mintegy 2800 példány, amelyek a Vörös Könyvben is szerepelnek. Sajnos azonban a Permi Állatkert a kis terület miatt nem tud minden állatnak megfelelő otthont biztosítani. A városvezetés ígéri, hogy új állatkertet épít a Csernyajevszkij-erdőben, de az építkezés egyelőre befagyasztva van. A városközpontból nem kényelmes tömegközlekedéssel eljutni az állatkertbe, így vagy átszállni kell, vagy gyalogolni néhány megállót.

 1. Nyitva tartás: egész évben, szabadnapok nélkül
 2. Költség: felnőtt 250 rubel., gyerekek 150 rubel., gyermekek 4 éves korig – ingyenesen.
 3. Cím: Zelenográdszkaja utca 3a. 10 Monastyrskaya Street, Perm
 4. Telefon: +7 342 212-26-21
 5. Weboldal: állatkert.

Perm Planetárium

A helyszín minősítése (Perm): 4.7

Permi planetárium

A Planetárium először 1960-ban nyílt meg, és a Regionális Honismereti Múzeumban volt elhelyezve, amely a berendezésnek, egy kivehető kupolának adott otthont, amely a világegyetem tágasságát sugározta. A planetárium ezután egy különálló épületbe költözött, ahol a mai napig működik. Ma a planetárium minden korosztály számára kínál előadásokat és programokat az űrhajózásról, fizikáról, történelemről, természettudományokról, 3D-s bemutatókat, fotózásokat, koncerteket és esküvői fogadásokat. A planetárium a harmadik helyen áll a látnivalók listáján.

A planetárium 140 fő befogadására alkalmas, és a legmodernebb technológiával rendelkezik, bár az épület felújításra és korszerűsítésre szorul. Egy naptávcső segítségével láthatjuk a Napban zajló folyamatokat, a kupola belső oldalán speciális berendezések segítségével csillagképek képei jeleníthetők meg, egy külön kivetítő pedig mesterséges égboltot hoz létre.

 1. Nyitva tartás: H-Péntek., Tue., Wed., al. – 09:30-tól 17:00-ig; csütörtökön., pt., Sat. – 09:30-tól 19:00-ig
 2. Jegyár: felnőttek 180 rubel. és a gyermekek 120 dörzsölje.
 3. Cím: 27a Gagarina Boulevard, Perm
 4. Telefon: (342) 260-41-29, 294-34-11
 5. Honlap: planetárium.

Extrém park Permben

Attrakció minősítés (Perm): 4.6

Extreme Park Permben

A szokatlan park Permben, ahol nem fogsz látni nagymamákat gyerekekkel vagy anyákat babakocsival, a látnivalók utolsó lépcsőfokán van. Az extrém sportok rajongói a park fő látogatói. Az Extreme Park 2009-ben épült kifejezetten gördeszkások, kerékpárosok, parkour és freestyle versenyzők számára. A projektet az USA-ban, Louisville-ben fejlesztették ki, és ajándékba kapta Permben. Ma a park egyedülálló, mivel Oroszországban sehol máshol nincs ehhez hasonló attrakció.

A park betonozott területének mérete 12 ezer. 2. Az épület 50 millió dollárból épült. Rubelek. Az extrém parkban van oldalsó lábazat és cső ugrásokhoz és csúszásokhoz, platformok meredek lejtőkhöz, rámpák kezdőknek és profiknak, valamint az úgynevezett “kaliforniai” cső, 11 m átmérőjű, amelyen igazi profik mutathatják be trükkjeiket. A park fesztiváloknak, koncerteknek, versenyeknek és a város legjobb oktatóinak ingyenes edzéseinek is otthont ad. Vannak kölcsönzőhelyek is, ahol sportfelszereléseket kölcsönözhet az edzéshez.

 1. Nyitva tartás: napi 24 órában
 2. Költség: ingyenes
 3. Cím: Ekaterininskaya ul., Perm

Perm legjobb természeti látnivalói

Perm egy ősi óceán helyén fekszik, valószínűleg ezért van annyi egyedülálló természeti látnivaló, amelyet a turisták egész Oroszországból érkeznek megnézni. Az Urál-hegység és az onnan nyíló lenyűgöző kilátás, valamint a szárazföldi és víz alatti barlangok, sőt, igazi kőből épült városok is megérnek egy látogatást. Olvasson többet a legnépszerűbb turisztikai látványosságokról Perm legjobb természeti látnivalóinak rangsorában.

Kungurszkaja barlang

Attrakció minősítés (Perm): 5.0

Kungurszkaja barlang

A Permtől 90 km-re fekvő Kungur-barlang az első a besorolásunkban; 10-12 ezer éves. Turisztikai helyszínként alig több mint 100 éve használják. Régebben még a királyi családok is látogatták a barlangot, de ma már egész évben nyitva áll a nagyközönség előtt.

A barlangot túracsoportok látogathatják, de egyéni látogatásra is van lehetőség. Jobb, ha reggel érkezik, mivel fennáll a veszélye, hogy lemarad a csoport, a barlangok bejárata 16 óra előtt van.00. A túra átlagos időtartama 1,5 óra. Jegyeket csak a barlang területén lévő jegypénztárban lehet vásárolni.

Maga a túra, a belső hőmérséklettől függően, több zónára oszlik: tél, ősz, tavasz. A barlang hőmérséklete +5 és -5 Celsius fok között mozog. Télen különösen hideg van, ezért érdemes előre felkészülni és meleg ruhát vinni magunkkal. Ezeket a barlang bejáratánál található kölcsönzőben lehet bérelni. Ami a lábbeliket illeti, érdemes kényelmes és praktikus modelleket választani, mivel a barlangokban csúszós és nedves lehet. A barlangok közelében egy park található fafigurákkal, egy szálloda, egy kávézó, ajándékboltok és ingyenes parkolási lehetőség.

 1. Nyitva tartás: minden nap, szabadnapok nélkül.
 2. Költség: 800 rubeltől 8000 rubelig
 3. Cím: s. Filippovka, Kungurszki járás, Permi terület
 4. Telefon: +7(34271) 6-26-10
 5. Weboldal:

Usva pillérek

A látvány értékelése (Perm): 4.9

Usva pillérek

Az egyik legnépszerűbb turistaútvonal a Káma-vidéki Usva-oszlopok meglátogatása. A helyi nevezetesség, egy sziklás hegygerinc, amely néhány kilométer hosszan húzódik a folyó mentén, lenyűgözően szép. A turisták azért jönnek ide, hogy élvezzék a helyi szépséget és meghódítsák az Ural egyik legrégebbi hegyét. Ezt a természeti látványosságot a második helyre soroltuk az értékelésben.

Az Usvenskie Pillars lényegében egy 120 m magas sziklás gerinc, amely a folyó mentén húzódik, a kompozíció központi része pedig az úgynevezett Ördögujj, egy 70 m magas, a kőfalon kívül álló kiemelkedés.

Az ösvény az ösvény kiindulópontjához a Pt. Az Usva, amely 194 km-re van Permtől. A legnagyobb nehézség ebben a túrában az, hogy át kell menni az erdőn. Azonban, akkor néhány pihenőhelyet az út során. Az egyik az Oszlop-barlang, amelyben egyébként a régészek ősi emberek településeinek nyomait találták.

 1. Cím: Usva, Permi terület, Oroszország

Plakoon vízesés

Látványminősítés (Perm): 4.8

Plakoon vízesés

Nem messze a barlangtól. Suksun a Perm régióban van egy csodálatos Plakun vízesés, amelyhez turisták tömegei özönlenek, mert a vízesések atipikus jelenségek az Urálban. Ez a harmadik a rangsorunkban. A kutatások szerint a vízesést alkotó forrás a homokkő számos repedéséből kiáramló földalatti vízből ered. A vízeséstől 15 m-re indul, majd 2 ágra ágazik. A kis vízesés 2 m magas, a nagy pedig 7 m magas. A vízesés vize nagyon hideg, de néhány turista mégis úszik benne, mivel úgy tartják, hogy aki háromszor fürdik a vízesésben, az egészséges és feltöltődik életerővel. A hívők a Plakun vízesést is tisztelik, Ilyin szent forrásának nevezik. Július 10-én oda tart a Szent Kereszt körmenete, amely a Kiégetetlen Kupina ünnepére emlékezik.

A legenda szerint a vízesés egy lányról kapta a nevét, akit elszakítottak szerelmétől, és egy sziklába falaztak be. A földre zuhanva a vízesésből számos apró, könnyekre emlékeztető csobbanás ömlik. Ezért hívják Plakun vízesésnek. A helyi vizet a tudósok többször is megvizsgálták, hogy ellenőrizzék a minőségét és összetételét, és arra a következtetésre jutottak, hogy a víz itt tiszta, sok hasznos mikroelemet tartalmaz és jól tartják. Ma a vízesés regionális és helyi nevezetesség.

 1. Cím: Permi régió, Oroszország, Szilva folyó

Basegi Természetvédelmi Terület

Attrakció minősítés (Perm): 4.7

Basegi Természetvédelmi Terület

1982-ben megnyitott, 37957 hektár területű természetvédelmi terület. A Permi régió jól ismert hegyvonulata, a Baszegi-hegység mentén található. Ezt a helyet a negyedik helyre soroltuk a rangsorban. A Vörös Könyvben szereplő ritka és a világon sehol máshol nem található növényfajok itt láthatók. Ezen a területen 11 folyó található. Az utazók számára azonban a legnagyobb érdekességet a kőfolyók jelentik, amelyek teraszokra hasonlítanak, sziklás törmelékkel.

A rezervátum látogatása díjköteles, előzetes bejelentkezés vagy telefonos bejelentkezés alapján. A kirándulások csak idegenvezetővel, legfeljebb 10 fős csoportokban lehetségesek. 6-8 órás kirándulási útvonalak. Télen síléccel utazni. A szezonban a magas tűzveszély, heves esőzések, hóviharok – a turisták nem látogathatják meg a tartalékot.

 1. Költség: 550-6,500 rubel.
 2. Cím: Lenina str., 100, Gremjacsinszk, Permi terület, Oroszország
 3. Tel: +7 342 5027049
 4. Helyszín:

Stone Town

A látnivalók értékelése (Perm) 4.6

Stone Town

Stone Town egy természetvédelmi terület, egy különös sziklakonglomerátum, amelyet Ördögdombnak is neveznek. Az 526 m tengerszint feletti magasságban található egyedülálló természeti emlék az ötödik helyen található a látnivalók értékelésében. A hely népszerűsége azonban nem is olyan régen, körülbelül 20 évvel ezelőtt. Ma kirándulások zajlanak itt, és teljesen ingyenesen.

A Kőváros különleges felépítése miatt kapta ezt a nevet – úgy néz ki, mint egy igazi város, megfagyott ősi utcákkal és sávokkal. A helyiek azt mondják, hogy a kő város az ősi folyó alján van. Azokban az időkben az Urál-hegység közelében mély tenger volt, és a tengerbe ömlő folyó a Kőváros maradványain keresztül folyt, amelyek a becslések szerint 300 millió évesek. éves!

A Kővárosi Rezervátum látogatóinak egy része panaszkodik a létesítmények, illemhelyek és szemétgyűjtő helyek hiányára, míg másokat a vad, érintetlen természet vonz: a turisták sátrakkal érkeznek a Kővárosba, és hetekig, sőt hónapokig maradnak itt.

 1. Ár: ingyenes
 2. Cím: Permi terület, Gremjacsinszkij kerület Sumihinszkij települése

Kolpaki hegység

Látványminősítés (Perm): 4.5

Kolpaki hegy

Népszerű kirándulóhely – a Kolpaki hegy 3 km hosszan húzódik keletre, Európa és Ázsia határán, magassága 615 m. A hatodik helyet foglalja el a minősítésünkben. Ez a barlang egy különleges tulajdonságáról kapta a nevét: télen a tetején hósapkák jelennek meg. Az érdekes az, hogy a Kolpaki egyetlen hegy, nem pedig a hegyek rendszere, ahogyan azt a régióba látogató turisták sokan gondolják.

A legjobb idő Kolpaky meglátogatására június és október, valamint január és március között van. Ősszel és nyáron csodálatos kilátás nyílik a környékre. De mindenképpen antimikrobiális és antitick szereket kell szednie. Télen óvatosnak kell lenni a mászásnál, és nem szabad az északi oldalon lévő sziklákon járni, amelyek nem alkalmasak a mászásra.

 1. Költség: ingyenes
 2. Cím: Perm, Permi terület, v. Horgászat

A Csodaország barlangja

A helyszín minősítése (Perm): 4.4

Chudesnitsa barlang

A leghosszabb barlang a Csuszovaja területen, 512 m hosszú, teljesen igazolja a nevét. A barlangtól több száz kilométerre lévő “Csodakészítő” jön, hogy megnézze az adobescent képződmények szokatlan szépségét. A barlangot 1974-ben fedezték fel. És gyorsan turisztikai látványossággá vált. A hetedik helyet adtuk a minősítésben.

Bár a turistáknak, akik be akarnak jutni a barlangba, egy meglehetősen meredek lejtőn kell felmászniuk 46 méter magasra. De magában a barlangban nem lesz szükség semmilyen felszerelésre, minden leereszkedés és felemelkedés könnyen elérhető és leküzdhető még a tapasztalatlan hegymászók számára is. Az egész barlang bejárása körülbelül 2 órát vesz igénybe.

 1. Költség: ingyenes
 2. Cím: Perm, Permi terület, Csuszovszkoj kerület

Orda barlang

Városnéző rangsor (Perm): 4.3

Orda barlang

Oroszország leghosszabb gipszbarlangja az Urál-hegység árnyékában található. A barlang hossza 4400 m, és nagyon könnyű eltévedni a járataiban, ezért csak tapasztalt búvárok látogathatják, mivel nagy része víz alatt van. De vannak száraz szakaszok is, amelyeket a szárazföldi látogatók is meglátogathatnak. Szakértőink az Ordinszkaja barlangot a nyolcadik helyen jelölik a Permi látnivalók értékelésében.

A barlang nagyon szép barlangokkal és díszes természeti panorámákkal rendelkezik, de a gipszbarlangokra mégis jellemző a sziklaomlás, különösen tavasszal. Az elárasztott részen a víz akár -20 fokos is lehet. Mindazonáltal a barlangot még nem fedezték fel teljesen, így van esély arra, hogy olyan helyre jussunk, ahol még soha senki nem járt.

 1. Költség: ingyenes
 2. Cím: Perm, Permi régió, s. A Horda

Visher Reserve

A látvány értékelése (Perm): 4.2

Vishersky tartalék

Európa egyik legnagyobb természetvédelmi területe az Urál-hegység megközelíthetetlen területén található. A minősítés kilencedik sorába tesszük. A rezervátum területe lenyűgöző, összesen 2412 négyzetkilométer. Ennek a régiónak a természete meglehetősen szigorú – évente csaknem 200 nap havazik, és nyáron a levegő soha nem melegszik fel +30 Celsius-foknál melegebbre. A Vishersky rezervátum híres féldrágakövek és drágakövek, valamint hegyikristály lelőhelyeiről. Ezen kívül mintegy 400 növényfaj található itt, amelyek közül sok ritka, valamint a Vörös Könyvben szereplő állatok.

A turisták csak a tartalékosok kíséretében, előzetes engedélyt követően léphetnek be a területre. A látogatás díjköteles. Vannak speciális ökotúrák, például egy 3 napos hegyi túra 9k körül van. RUR/fő, és egy 7 napos túra vízen és gyalog – 17 ezer. RUB./személy. A természetvédelmi területen való önkényes behatolás súlyos bírságokkal jár. Itt tilos a halászat és a vadászat, a gyógynövények, növények, ásványok és rovarok gyűjtése.

 1. Költség: díj
 2. nyitvatartási idő: péntek.-Péntek. 08:00-tól 17:00-ig
 3. Cím: Permi régió, Kosztroma. Krasnovishersk, ul. Gagarina, eh. 36
 4. Tel: +7 (950) 465 93 45, +7 (904) 846 01 35
 5. Helyszín:

Alekszandrovszk kék tavai

A helyszín minősítése (Perm): 4.1

A mészkőbányák fejlesztésének köszönhetően keletkezett kék tavak zárják a permi látnivalók sorát. Az ásatás után úgy döntöttek, hogy elárasztják, és ennek következtében megjelentek a szokatlanul azúrkék vizű tavak, amelyek ma a városlakók kedvelt pihenőhelyei. A legmélyebb tó a Kotlovan (72 m), a leghosszabb pedig a Morozovskoe-tó (1400 m). A víztározók meredek partjain lombhullató és tűlevelű erdők találhatók, ahol madarak és állatok élnek.

Ma az alexandrovszki tóparton van egy jól felszerelt kemping, ahol sátrat lehet verni, ebédelni és csónakot bérelni. Az autósok számára egy speciálisan felszerelt parkoló áll rendelkezésre.

 1. Cím: Alexandrovsk, Perm, Permi terület, Oroszország
Olvasson tovább  Top 10 üdülőhely az Uvildy-tónál
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: