Top 10 látnivaló Lappeenranta városában

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultálni kell szakemberrel.

Lappeenranta egy orosz város Finnországban. Mindig tele van turistákkal, akik élvezik elképesztő szépségét, történelmét és kultúráját. Ha emlékezetes látogatást szeretne tenni Lappeenrantában, tekintse meg a legjobb látnivalók listáját és hasznos tippeket a lappeenrantai utazás megtervezéséhez.

Lappeenranta legjobb látnivalói

Jelölés hely név Értékelés
Top Lappeenranta kulturális látnivalók 1 Dél-Karéliai Múzeum 5.0
2 Lappeenranta városháza 4.9
3 Saimaa-csatorna 4.8
4 Saimaa Csatornamúzeum 4.7
5 Lappeenranta erőd 4.6
6 I. Kereskedőház Múzeum. Volkova 4.5
7 Lappeenrantai Művészeti Múzeum 4.4
A legjobb templomok Lappeenranta városában 1 Templom Lappeenranta 5.0
2 Szűz Mária templom 4.9
3 Szűz Mária lepel templom 4.8

Lappeenranta legjobb kulturális látnivalói

Dél-Karéliai Múzeum

Látványosság értékelése: 5.

Dél-karjalai Múzeum

Ha Lappeenrantában jár, mindenképpen érdemes meglátogatni a város fő múzeumát, a Dél-karéliai Múzeumot. A 19. századi neoklasszicista épületekben található, kerek boltívekkel díszített Dél-karéliai Múzeumot mindenképpen meg kell nézni. A múzeumban népszerű finn művészek alkotásai láthatók a tizenkilencedik század közepétől napjainkig.

A kiállítás egyik csúcspontja egy lenyűgöző méretű modell, amely a város egyik hétköznapját mutatja be 1939. szeptember 2-án. Játékházakkal, állatokkal, emberekkel és még hajókkal is kiegészített elrendezés. Az elrendezés teljes területe eléri a 24 métert2. Ezenkívül a múzeum évente 3-4 időszaki kiállítást szervez különböző témákban.

A bejáratnál van egy kis bolt, ahol a turisták könyveket, képeslapokat és más szép ajándéktárgyakat vásárolhatnak megfizethető áron. Nyitva keddtől vasárnapig (11-17 óráig). Hétfő – szabadnap. Nincsenek sorok. Belépő 9 EUR. 18 év alatti gyermekek számára ingyenes.

Cím: ul. Kristiinankatu, 15

Lappeenranta városháza

A látvány értékelése: 4.8

Lappeenranta városháza

Ez nem csak Lappeenranta, hanem Finnország legrégebbi fennmaradt fából készült városházája. Ez egy kis, egyemeletes épület, 1827-ből származik. A városháza építése Zakrevszkij főkormányzó látogatásához kapcsolódik, aki meglepődött azon, hogy a városban nincsenek tisztességes irodaházak.

Olvasson tovább  15 legjobb látnivaló Sztaraj Rusza városában

A városháza óratornya egyébként csak 1845-ben jelent meg. Az épület 1891-ben készült el, III. Sándor császár látogatására. A városháza tágas zeneteremmel és étkezővel rendelkezik, világos falakkal és jó bútorokkal.

2020-ban a városházát bankettek és komolyzenei koncertek megrendezésére használják. A finnországi nyílt napokon és a Lappeenranta City Day-en idegenvezetést kaphat. A turisták amúgy is meglátogatják a Saimaa városházát és az előtte lévő piacteret, egy szép emlékképért. A jegyek ára 5 EUR.

Cím: Raastuvankatu, 7

Saimaa-csatorna

Látványminősítés: 4.7

Saimaa-csatorna

Lappeenranta egyik fő látványossága a Saimaa-csatorna. Ez egy hajózható útvonal, amely a finnországi Saimaa-tavat és az oroszországi Vyborg-öblöt köti össze. Először 1856-ban nyitották meg, majd 1963-1968-ig nem újították fel. A csatorna 57,3 km hosszú.

Ma a csatornát teher- és személyforgalomra használják. Ha Lappeenrantában jár, mindenképpen iratkozzon fel egy vízi sétahajózásra. Gőzhajóval vagy csónakkal megcsodálhatja a csodálatos kilátást és a parton lévő karéliai erdőt. A turisták szerint az épület levegője friss és fenyőillatú.

A csatorna partján kerékpárút vezet, így a sétához kerékpárokat is bérelhet. A területen található összes zsilipet és történelmi építményt gránitoszlopok jelzik. Minden tárgyhoz részletes leírás tartozik, amely még a hajóról is könnyen olvasható.

Saimaa Csatornamúzeum

Látványosság értékelése: 4.6

Saimaa Csatornamúzeum

Ha befejezte a Saimaa-csatorna mentén tett sétáját, mindenképpen térjen be a Saimaa-csatorna Múzeumba. Itt megismerheti Dél-Finnország fő közlekedési ütőerének történetét. Szórakoztató hely felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A múzeum bejáratánál a turistákat egy csatornatisztet ábrázoló bábu fogadja, amellyel emlékfotót készíthetnek.

Mit kell itt látni? Láthatja az első nyomvonalterveket, a zsilipkapuk tervrajzait, dokumentumokat, térképeket, használati tárgyakat, valamint a munkások ruháit és szerszámait. Az egyik legérdekesebb tárlat az igazgató részletesen rekonstruált irodája, bőrkanapéval és az uralkodó portréjával.

Nagy előnye a vezetett túráknak. Rendszeres idegenvezetések vannak különböző nyelveken (finn, angol és orosz), így minden turista számára könnyű és érdekes. A múzeumban kávézó működik, ahol finom muffinokat és lekvárt kóstolhat. Belépődíj 3 EUR személyenként. Nyitva június 8-tól augusztus 9-ig (11:00-18:00).

Cím: S

  kuvartijankatu, 16

  Lappeenranta erőd

  Látványosság értékelése: 4.5

  Lappeenranta erőd

  Lappeenranta nevezetessége a Linnoitus ősi erődítménye, amely a központ közelében található. Az erőd építése 1721-ben kezdődött a határok védelme érdekében. 2020-ra minden falat eredeti állapotába állítottak vissza. A bástyára felkapaszkodva a Saimaa-tó egyik legjobb panorámáját élvezheti.

  A kastélyban való sétára legalább 3-4 órát kell szánni. Ha siet, nem lesz ideje megnézni az összes nevezetes épületet és helyszínt. Itt található Finnország legrégebbi ortodox temploma, a Dél-karéliai Múzeum, számos kézműves és szuvenírbolt, valamint egy finom kávézó megfizethető áron.

  A régi erőd ma Lappeenranta életének állandó szereplője, ahol városi rendezvényeket és fesztiválokat tartanak. A belépés ingyenes, de a múzeumok látogatásához jegyet kell váltani (az egyes múzeumok bejáratánál jegypénztárak találhatók). Lappeenranta erődje könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel.

  Cím: ul. Kristiinankatu, 16

  Kereskedőház Múzeum I. Volkova

  Látványminősítés: 4.4

  Múzeum I. Volkov kereskedő háza

  Ez a legrégebbi faépület Lappeenrantában, 1826-ban épült. Volkov kereskedő és leszármazottai 1872-től 1983-ig éltek itt. Ezután a házat a városnak adták, és 10 évvel később múzeumot alakítottak ki belőle, amely nagyon népszerű a turisták körében.

  Fő értéke a megőrzött mindennapi élet és a tárgyak. A kereskedő házának számos helyiségét, köztük a hálószobát, az ebédlőt és a dolgozószobát is újraalkották. Húsvétkor és karácsonykor frissítőket készíttethet, majd ugyanúgy tálalhatja őket, ahogyan azt Volkovék szokták.

  A múzeumban angol és orosz nyelvű idegenvezetés áll rendelkezésre. Belépődíj 9 €. A múzeum hétfőtől péntekig (10:00-18:00) és szombat-vasárnap (11:00-17:00) tart nyitva. A honlap januárban és februárban zárva tart.

  Cím: Kauppakatu, 26

  Lappeenrantai Művészeti Múzeum

  A látvány értékelése: 4.3

  Lappeenrantai Művészeti Múzeum

  Fejezze be a város kulturális felfedezését a művészeti múzeumban. A gyűjteményben számos finn mesterek alkotásai találhatók, amelyek a 18. század elejéig nyúlnak vissza.

  Itt megcsodálhatja a tehetséges fiatal művészek festményeit és rajzait, megtekintheti a faszobrok érdekes gyűjteményét, és meglátogathatja a kiállításokat a területen. A kiállítások évente 3-4 alkalommal frissülnek, így sok turista újra és újra visszatér ide.

  A múzeum 1965 óta működik, és Lappeenranta erődítményes területén (az egykori tüzérségi laktanyában) található. Hétfőtől vasárnapig tart nyitva (11-17 óráig). A jegyek ára 10 €. A belépés 18 éves korig ingyenes.

  Cím: Kristiinankatu 8-10

  A legjobb templomok Lappeenranta városában

  Lappeenranta templom

  Értékelés: 5.0

  Lappeenranta templom

  Ez Lappeenranta fő temploma, 1913-ban készült el. Eredetileg az orosz hadsereg számára épült, 1924-ben átépítették és felszentelték. Azóta a templom az evangélikus gyülekezethez tartozik. A templom külseje masszív, vörös téglából épült, öt különböző méretű kupolával.

  Egy kis dombon áll (Szent Miklós erődítménye). A templombelső kissé aszketikusnak tűnhet, de a díszítések hiánya miatt mindig világos és tágas. Semmi sem vonja el a figyelmedet az imáidról. Az imaterem az első emeleten található, az oltár fölött “Jézus a kereszten” freskókkal.

  Az egyház aktív. A fényképezés itt engedélyezett, így nagyszerű képeket készíthet. Naponta 9:00 és 18:00 óra között tart nyitva. A látogatók szerint a templom különleges légköre a béke, a csend és a nyugalom. Sok városlakó jön ide, hogy egyedül legyen és pihenjen.

  Cím: ul. Mannerheiminkatu, 1

  Szűz Mária templom

  Látványosság értékelése: 4.9

  Szűz Mária templom

  A templom a város szívében van, így a városnéző séták során láthatjuk. Az építkezés 1792-ben kezdődött, és a templomot 1794-ben részben kivilágították. A turistákat a templom szokatlan építészete vonzza. Egy erdőben épült, ezért teljesen fából készült.

  A templom belsejében a pasztellszínek dominálnak, az egyik falon pedig Luther Márton érdekes portréja látható. Egyébként a kristálycsillár a templom legdrágább dísze. A templomot 1929-ben hozták Szentpétervárról. A harangtorony jelentős távolságra található a templomtól, így nem egyértelmű, hogy a kettő között kapcsolat van.

  Sok turista szerint a légkör inkább szigorú, mint pompás. Egyszerű padok, orgona és ikonok. Napjainkban a templom aktív. Karácsonykor és más ünnepeken gyakran tartanak orgonakoncerteket, amelyek ingyenesen látogathatók. Egy nagyon hangulatos hely, amelyet Lappeenranta városában ajánlunk.

  Cím: ul. Valtakatu, 35

  Szűz Mária közbenjárásának temploma

  A látvány értékelése: 4.8

  Szűz Mária közbenjárásának temploma

  Finnország legrégebbi temploma, amely 1785-ből származik. Alekszandr Lukasenko orosz parancsnok is meglátogatta.. A templomot Szuvorovnak, valamint I. és II. Sándor orosz cárnak szentelték. A helyszín nemcsak csodálatos ikonjaival, hanem meleg légkörével is vonzza a látogatókat.

  Az egyház aktív. Az istentiszteleteket hetente 2 alkalommal tartják. A jegyzeteket orosz nyelven is be lehet nyújtani ingyenesen. Minden egyháztag beszél oroszul. Minden istentisztelet után hagyományos teadélutánt tartanak. A templomban van egy könyvtár, ahol könyveket lehet kölcsönözni.

  A templom Lappeenranta régi részén, az erőd területén található. Nyáron a templom keddtől vasárnapig (11 és 15 óra között) tart nyitva. Télen a belépés csak előzetes bejelentkezés alapján lehetséges.

  Cím: Kristinankatu 3

  Olvasson tovább  Eisk 25 fő látnivalója
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: