Top 25 látnivaló Volgográdban

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak, és nem is szolgál vásárlási útmutatónak. Mielőtt megvásárolná, konzultálnia kell egy szakértővel.

Volgográd, Oroszország legnagyobb metropolisza, gazdag, évszázados történelemmel rendelkezik. 1589-ben megalapították a cárizsi települést, hogy megvédjék a Volgán áthaladó hajókat a nomádok fosztogatásától. Először egy kis fából készült erődítmény volt. Fokozatosan bővült, kőtemplomot építettek. A várost többször is lerohanták a lázadók. Sztepan Razin és kozákjai kétszer is elfoglalták. Több évtizeden keresztül cárizsiak és adjugák támadták Csercsenyint, ami után Nagy Péter utasítást adott, hogy a védelmet a lehető legjobban meg kell erősíteni, és az épületek.

A 19. század végére a város a Volga-vidék kulturális, ipari és oktatási központjává vált. 1925-ben Csericin átnevezték Sztálingrádra, bár köztudott, hogy maga Sztálin ellenezte ezt a döntést. A Nagy Honvédő Háború idején a helyiek bátorságukról és vitézségükről tettek tanúbizonyságot, és 1945-ben Sztálingrádot a Hős Város címmel tüntették ki.

Volgográd 1961-ben épült a Volgográdi Nagyvárosi Terület alapjaira. A várost a munkások kérésére átnevezték Volgográdra. Háromszor nyerte el a milliomos státuszt. Ma egy jelentős ipari metropolisz, amely kulturális, történelmi és természeti látnivalóiról híres. Volgográdot turisták milliói látogatják, akik sokat tanulhatnak a város fejlődéséről, amely kézzelfoghatóan hozzájárult egész Oroszország történelméhez.

Rengeteg objektumot lehet meglátogatni. Néha nagyon nehéz mindent megnézni egy út alatt. Szakértőink kiválasztották Volgográd 25 legérdekesebb és legjelentősebb látnivalóját.

Volgográd legérdekesebb látnivalóinak értékelése

Jelölés hely mérföldkő értékelés
A legérdekesebb katonai-hazafias látnivalók Volgográdban 1 Mamaev Kurgan 5.0
2 Anyaföld 4.9
3 Pavlov ház 4.8
4 Panoráma múzeum A sztálingrádi csata 4.7
5 A sztálingrádi civilek emlékműve (a bombázás áldozatai) 4.6
Volgográd legérdekesebb természeti látnivalói 1 Scherbakov gully 5.0
2 Lótusz-tó 4.9
3 Orosz hegy 4.8
4 Buluhta-tó 4.7
A legérdekesebb vallási látnivalók Volgográdban 1 Kazanyi székesegyház 5.0
2 Mindenszentek templom 4.9
3 Zsinagóga 4.8
4 Keresztelő Szent János templom 4.7
A legérdekesebb kulturális látnivalók Volgográdban 1 A Don kozák Állami Drámai Színház 5.0
2 Volgográdi Új Kísérleti Színház 4.9
3 A Puskin Szépművészeti Múzeum. . . Mashkova 4.8
4 Színház fiatal nézők számára 4.7
A legérdekesebb építészeti látnivalók Volgográdban 1 Volgográd vasútállomás 5.0
2 Volgográdi folyami állomás 4.9
3 Szökőkút művészet 4.8
4 Zarizsin Tűzoltóság 4.7
Volgográd legérdekesebb látnivalói 1 Múzeum-rezervátum Staraya Sarepta 5.0
2 Volgográdi óceanárium 4.9
3 Volgai Gyermekvasút 4.8
4 Volgográdi planetárium 4.7

A legérdekesebb katonai-hazafias látnivalók Volgográdban

Mamaev Barrow

Látnivalók értékelése (Volgográd): 5.0

Mamayev Kurgan

Volgográd egyik szimbóluma – a Mamajev Kurgan emlékmű – a helyi lakosság és minden orosz büszkeségének forrása. 1967-ben nyitották meg. A világ legnagyobb, a Nagy Honvédő Háborúnak szentelt komplexuma. A helyszínt nem véletlenül választották ki. Heves csaták zajlottak a domb felett, mert onnan lehetett teljes mértékben ellenőrizni az ellenséget és az egész várost. Több mint 1000000 embert öltek meg 135 nap alatt, a föld pedig fekete és elszenesedett maradt, még télen is vérben ázott. Az első tavasszal a fű nem hajtott ki rajta.

Itt tömegsírokban nyugszanak 35 ezer katona maradványai. A domb legmagasabb pontján található a legendás “Anyaföld” emlékmű. A komplexum magában foglalja a Hősök terét és a “Halálig álló” teret, az elesettek emlékére ültetett piramisszerű nyárfákkal díszített sikátort, a “Nemzedékek emlékezete” ábrát, a hangsávval ellátott falmaradványokat. A katonai dicsőség csarnoka az elesettek listájával és a halhatatlan fáklyával különösen lenyűgöző.

Évente több millió ember látogatja meg az emlékhelyet. A világ minden tájáról érkeznek ide veteránok. Nem csak az idősek emlékeznek az elesettekre. Itt olyan családok láthatók, akiknek gyermekkoruk óta büszkék szülőföldjükre, és akik dédapáiknak mondanak köszönetet a győzelemért.

Anyaföld

A látványosság értékelése (Volgográd): 4.9

Anyaföld

Nincs olyan ember hazánkban, aki ne hallott volna a Mamajev-kurgánon lévő monumentális emlékműről, amelyet felállítása után Oroszország, Európa és a világ legmagasabb szobrának ismertek el. A “Rodina-mat’ zovet” (“Az anyaország hív”) szobor!”a második helyen áll a rangsorban. Magassága 52 méter kard nélkül és 85 méter karddal. Az emlékmű 8000 tonna súlyú. Az 1959 közepétől napjainkig tartó időszakban épült. 1969 végéig. amelyet a híres szobrász, Ye. . Vuchetich. 1972 óta időszakos megerősítési és rekonstrukciós munkálatokat végeznek. 2010-ben. Teljes körű munkálatok a műemlék megőrzése érdekében az utókor számára, amelyre mindig emlékezni kell az egység érdekében, különösen az ország számára nehéz napokban.

A szobor a város szinte minden pontjáról látható. Éjszaka többszínű fényekkel világítják meg. Érdekes részlet: a kardot eredetileg acélból öntötték. De az erős szél hatására deformáció és kellemetlen fémes csörgés keletkezett. 1972-ben. egy könnyebb, az időjárási viszonyoknak jobban ellenálló fémkardra cserélték.

Csak tudósok és magas rangú tisztviselők látogathatják meg az emlékművet. Nincsenek vezetett túrák. Ma a Guinness Rekordok Könyvében a világ legmagasabb műemlékei között a 11. helyen áll, és a náci megszállók feletti győzelem szimbóluma.

Pavlov ház

A látnivaló értékelése (Volgográd): 4.8

Pavlov ház

A harmadik helyet egy katonai-hazafias helyszín foglalja el, amely a szovjet harcosok hősiességének eleven történetét meséli el. Pavlov háza a bátorság, a bátorság és a bátorság szimbóluma. 58 napon keresztül katonák egy csoportja Afanaszjev hadnagy parancsnoksága alatt tartotta a 4 emeletes épületet. A házat Pavlov őrmesterről nevezték el, aki három emberével együtt elsőként hatolt be az épületbe, és három napig kitartott, várva az erősítésre. A háború előtt ez egy tekintélyes épület volt, ahol a regionális fogyasztási szövetkezet alkalmazottai laktak. Kedvező fekvése miatt erődítményként szolgált, ahonnan jól látható volt a környék, és ahonnan az ellenséget lőtték.

A katonák hősiességét bizonyítja, hogy Paulus térképén a házat erődítményként jelölték meg. Különböző nemzetiségek képviselői védték meg: oroszok, grúzok, zsidók, abházok, ukránok, tatárok, üzbégek. A háború után a ház melletti téren egy félköríves oszlopos emlékművet emeltek.

A katonai emlékhely volt az első épület, amely Sztálingrád újjáépítését megkezdte. Az első munkák 1943. június 9-én keltek. 1985. május 4. Az épület végében emlékfalat avattak, amelyen népünk katonai és munkaszolgálatos hőstetteinek felirata olvasható.

A sztálingrádi csata múzeumi panorámája

Látnivalók értékelése (Volgográd): 4.7

Panoráma múzeum Sztálingrádi csata

A múzeumkomplexum, amely a Volgográdba érkező turisták számára kötelező látnivaló, a negyedik helyre került. A cári védelmi múzeumot eredetileg 1937-ben nyitották meg. Majdnem fél évszázaddal később átnevezték Sztálingrádi Csata Panoráma Múzeumnak és átköltöztették egy új épületbe, amelyet a város főépítésze, V. Masliaeva.

A komplexumot évente több mint 2 millió ember látogatja meg. ember. Két szintből áll. A földszinten egy múzeum és egy raktár található. 8 tematikus terem és 1 diadalterem található. A látogatók megtekinthetik a lőfegyverek és pengés fegyverek gyűjteményét, a nagy katonai vezetők fényképeit és portréit, valamint személyes tárgyaikat. Az afgán háború hőseinek szentelt csarnokot 1989-ben hozták létre. A második szint egy körpanoráma, amely a náci csapatok vereségét mutatja be a híres 102. magaslatért folytatott 1943. januári csata során.

Állandó szabadtéri haditechnikai kiállítás létesül. Önjáró lövegek, repülőgépek és tankok. Nagyszámú járművet tartalmazott, de a tájra nehezedő nyomás miatt, biztonsági okokból a fő részét a Mamaev Kurganba helyezték át. A múzeum szerepel az országunk népeinek kulturális örökségét képező különösen értékes tárgyak listáján.

A sztálingrádi civilek emlékműve (a bombázás áldozatai)

Landmark minősítés (Volgográd): 4.6

A sztálingrádi civilek emlékműve (a bombázás áldozatai)

A rangsor ötödik helyét egy emlékmű foglalja el, amely Sztálingrád súlyos bombázása során meghalt civileknek állít emléket. A Nagy Honvédő Háború alatt számos várost támadtak a levegőből. De nincsenek szavak arra, hogy leírják, min mentek keresztül a hősies város lakói. A legsúlyosabb tömeges támadás 1942. augusztus 23-án történt. Egy nap alatt több mint 2000 náci repülőgépes bevetés és 12000 bomba volt.

Olvasson tovább  Lipcse 20 legjobb látnivalója

Néhány óra alatt 40 000 civilt öltek meg: nőket, időseket, gyerekeket, és a város számos épületét a földdel tették egyenlővé. Több mint 72 000 ember sérült meg. Az áldozatok pontos számát soha nem lehetett megállapítani. A túlélők visszaemlékezései szerint aznap a város egyetlen hatalmas lángoló tűzre változott. Körülöttünk minden lángolt. Még a Volga is kigyulladt az olaj- és benzinszivárgás miatt.

1995. május 9-én, az ország kitüntetett építésze, V. . Kalinicsenko és N. Pavlovská. A képen egy nő és gyermekei láthatóak, akiket egy nehéz légibomba talált el. A helyiek és a más városokból és országokból érkező látogatók rendszeresen eljönnek ide, hogy virágot helyezzenek el, és tisztelegjenek azoknak a békés embereknek az emléke előtt, akiknek az életét elvágták azokban a távoli, szörnyű napokban.

Volgográd legérdekesebb természeti látnivalói

Shcherbakov gully

A látványosság értékelése (Volgográd): 5.0

Shcherbakov gully

Scherbakovskaya Balka, “Volgográdi Svájc”, a természeti helyek listájának élén. A helyiek és az ország más városaiból érkező nyaralók így hívják. Ennek oka az elképesztően szép táj, amely az Alpok előhegyeire emlékeztet. Szelíd lejtőkkel és sziklás szakadékokkal rendelkező hegyek, bugyogó folyók, vízesések ezernyi csobbanással, számos forrás és tiszta tavak – mindez Volgográd büszkesége és csodálatos természeti emlékmű.

A szakadék a Kamyszinszkij kerületben található, és a Scserbakovszkij nemzeti park része. A kora több mint 50 millió. évek. A hasadék és a hegyi folyók legerősebb áramlása által kialakított szurdok 200 m mélyen található. A sziklás sziklák egyértelműen jelzik, és különösen jól látható az opoko, egy könnyű ásvány, amely gyémántalgákból áll. Érdekes látványosság a Könnyek Fala, egy meredek sziklafal, amelyből hideg források törnek elő és emberi könnyek ezrei csorognak lefelé.

Egy másik érdekes, de veszélyes hely a “beszélő szikla”. Hatalmas sziklák zuhannak le rendszeresen a hegyről. Mindig is úgy gondolták, hogy a törmelék így szól az emberekhez. A terület számos vadon élő állatfajnak és ritka virág-, bokor- és fafajnak ad otthont.

Lótusz-tó

Városnéző attrakció értékelése (Volgográd): 4.9

Lótusz-tó

Hazánk egyik legszebb helye a Volgográdi régióban található, és így a második helyen áll. A lótusz, egy ősi keleti szimbólum, a turisták zarándoklatát okozta a tóhoz, amely a Volgo-Akhtuba árterében található. A lelőhelyet viszonylag nemrég, 2007-ben fedezték fel. A helyieknek köszönhetően ez az egzotikus virág nem pusztult el, és minden évben egyre több van belőle. Három évvel később padok, asztalok és kényelmes pavilonok épültek itt, anélkül, hogy a helyi természetes ökoszisztémát károsították volna.

Az első virágzás július végén kezdődik. A szabálytalan nyitás miatt a virágzó lótuszok és bimbóik szőnyege kora őszig látható. A tó körüli illat intenzíven édes, ami pihentető hely a pihenéshez. A lótusz növény nagyon szereti a napot. A tavat kora reggel látogatjuk meg, mivel estére már nem lehet látni a virágokat. Naplemente után a lótuszok már zárva vannak.

Itt élvezheti a természet szépségét, úszhat, napozhat és pihenhet a tölgyerdő árnyékában. A tó közelében tömegrendezvényeket szerveznek, amelyeken a régióból és máshonnan érkező vendégek vesznek részt. Száz méterre a helyszíntől megcsodálhatja a szőlőültetvényeket és megkóstolhatja a helyi borokat.

Orosz hegy

A látványosság értékelése (Volgográd): 4.8

Orosz hegy

A harmadik helyet a rangsorban egy egyedülálló természeti emlék – a magányos orosz hegy – foglalja el. A Khoper és Buzuluk folyók között, Alekszejevszkaja falu közelében található. Három évszázaddal ezelőtt kapta a nevét az orosz telepesek tiszteletére, akik a nomádoktól elrabolták a hegyvidéket. Maga a természet gondoskodott arról, hogy a hegy bevehetetlen legyen az ellenség számára. Az egyik oldalon egy krétafal, a másikon pedig egy 100 méteres meredek lejtő.

A lejtő lábánál található az “Ostrov” nemzeti természetvédelmi terület. Itt az ember szó szerint elveszhet a sűrű erdőben a vad, buja növényzet között. A lombhullató erdőkben számos madár- és állatfaj él. Nyulak, mosómedvék, rókák, jerboák, baglyok, oriolák, baglyok, baglyok, foglyok, kakukkok, harkályok…

A 100 méter magas hegy lapos, vízszintesen elhelyezkedő sziklákból áll. Ez homokkő, homokkő és opoka. A fényes foltot fényes fehér mészkőrétegek emelik ki. 2003-ban a dombot regionális jelentőségű természeti emlékké nyilvánították. A turistacsoportok és a kajakosok gyakran jönnek ide, és a rafting után feltétlenül látogassák meg az érdekes parkot, amely 290 kilométerre található Volgográd központjától.

Buluhta-tó

A látványosság értékelése (Volgográd): 4.7

Bulukhta-tó

Sok tó van a Volgográdi régióban. De szakértőink úgy döntöttek, hogy kiemelnek egy másik, és szerepel a rangsorban a Buluhta-tó. Érdekes természeti látványosság a szervezett túrák és a független turistacsoportok számára. A tó a negyedik legnagyobb az ásványi anyagokat tekintve, és a második legnagyobb a térfogatát tekintve. A só a helyszínen gyógyítható és magával vihető, hogy napközben otthon is javítsa egészségét. Bulukhta kalmük nyelven “tavaszt” jelent. A medence területe 864 négyzetméter. km.

Az érdekes természeti objektum második neve a Gorko-sós tó. A partvonal bonyolultan tagolt. A tájak lenyűgöznek szépségükkel. Több tíz kilométeren keresztül egyetlen fát sem látni, csak végtelen bokrokat és füvet. Színes vad tulipánok mezői virágoznak tavasszal.

A tavat azok látogatják, akik távol akarnak lenni a civilizációtól. Gyakorlatilag nincsenek szabadidős létesítmények. Az utazók sátrakat vernek fel, és az emberi kéz által érintetlen, vad sztyeppi természetben élnek. A tó közelében számos állat és madár látható. A legnépesebb populáció a hörcsögök. A vörös könyvbe bejegyzett császári sas szintén a terület lakója.

A legérdekesebb vallási látnivalók Volgográdban

Kazanyi székesegyház

A látványosság értékelése (Volgográd): 5.0

Kazanyi székesegyház

A híres kazáni székesegyház Volgográdban egy kihagyhatatlan vallási helyszín. Rangsorunkban az első helyet kapta. A templomot a XVII. század közepén építették, de száz év után leégett. 1896-ban letették egy új épület alapkövét, amely a Volgográdi terület keresztényeinek központja lett. Az ősi orosz formák után stilizált álorosz építészetben készült. A XX. század elején a székesegyházhoz egy refektóriumot építettek harangtoronnyal.

A templomot, mint sok más templomot, az 1920-as években kifosztották. De mindezek ellenére továbbra is működött, és istentiszteleteket tartottak ott. A sztálingrádi csata alatt a székesegyháznak nem volt esélye a túlélésre. Az épület teljesen megsemmisült. De még ekkor is úgy döntöttek, hogy az istentiszteletet egy magánházban kezdik meg, a bombázás egyik túlélőjének.

A székesegyházon 1946-ban kezdődtek meg a kiterjedt restaurálási munkálatok. Ide hozták a csodálatosan megőrzött kazanyi Szűzanya ikonját és egy feszületet, amely ma is megtalálható a templomban. A tavat 2010-ben felújították álmárvány formájában. Nagyszabású javítások történtek a kupolák cseréjével. Idővel új ikonok jelentek meg a templomban: a Megváltó, az Istenanya és Radonyezsi Szergej ikonjai. Most a kazáni székesegyház Volgográd fő keresztény temploma, amely a város egész területéről és a régió távoli területeiről összegyűjti a hívőket.

Mindenszentek templom

A látnivalók értékelése (Volgográd): 4.9

Mindenszentek temploma

A rangsor második helyét az a templom foglalja el, amelyet a Nagy Honvédő Háború legbrutálisabb csatáinak helyszínén, a Mamajev-kurgánon emeltek. 1995-ben megkezdődött a tervezési munka, és a helyszínt az anyaországi emlékmű közelében, a tömegsírok mellett választották ki. Az építkezés előtt figyelembe vették a terep minden jellemzőjét, és a geológusok megerősítették, hogy az új létesítmény nem fog kárt okozni a régiben. A történet talán nem végződött volna jól, mivel 1997-ben a városvezetés leállította az építkezést, a helyi lakosok és a veteránok elégedetlenségére hivatkozva.

A megkérdezettek 80%-a jóváhagyta az ingatlant, és nem volt további akadálya a megvalósításnak. Az első istentiszteletre 2005 júliusában került sor. A katedrális 33 méter magas. Az arany kupolák a város számos pontjáról láthatók. Titánötvözetből öntötték őket, amely legalább 50 évig kitart. A templomot az ország különböző katedrálisaiból származó ősi ikonok díszítik. Számos kortárs ikonográfus is adományozta alkotását.

Ma a katonai dicsőség helyeit felkereső turisták ezreinek a Mindenszentek templomához kell mennie, hogy tisztelegjenek katonáink előtt, akik nem áldozták fel életüket a fejük fölött lévő békés égboltért, és akiket a Mámai Sírkertben lévő tömegsírokban temettek el.

Olvasson tovább  Benidorm 22 legjobb látnivalója

Zsinagóga

A látványosság értékelése (Volgográd): 4.8

Zsinagóga

A Beit David kórus zsinagóga a harmadik helyen áll. 1888-ban épült, de a szovjet rendszer alatt kórházzá alakították át. 1991-ben. Az épületet kulturális műemlékké nyilvánították. 1999 óta. A zsidó közösség kérvényezte, hogy a város adja vissza a híveknek, de a feltételeket mindig nem teljesítették. A kérdést 2001-ben újra elővették, és megoldották. 2005 . Orosz és izraeli építészek bevonásával végzett kiterjedt helyreállítási munkálatok jellemzik.

2007 novemberében a zsinagógát a héber feliratokkal ellátott ősi márványtáblák bemutatásával avatták fel, amelyeket a mai napig sikeresen megőriztek. Az épület kiemelkedik a többi városi épület közül. A kétszintes ház fenségesnek tűnik és vonzza a szemet élénkpiros kivitelével, fehér díszítésekkel. Rengeteg zöldövezet, és a város vízpartja is csak egy rövid sétára található.

Ma a volgográdi zsidó közösségi központ oktatási és kulturális létesítményekkel, vendégszobákkal, ünnepélyes nyilvános eseményekre szolgáló teremmel és imateremmel rendelkezik.

Keresztelő Szent János templom

Városnéző értékelés (Volgográd): 4.7

Keresztelő Szent János templom

A minősítés negyedik jelöltje Volgográd egyik legfestőibb helyén – a Volga folyó központi töltésén – épült vallási mérföldkő. Az első templom itt jelent meg a cári alakulás idején. Fából épült, de a tűzvész után nem sokkal egy kőépületet építettek hozzá. Többször meglátogatta Nagy Péter. A szovjet rendszer alatt minden értéktárgyat, beleértve az ikonokat és a harangokat is, elvittek. A templomot 1932-ben földcsuszamlástól való félelem miatt felrobbantották, 1942-ben pedig kőből épült épületet építettek a helyére. a németek egy olyan hely volt, ahol visszatartották a mi csapataink támadását.

1995 szeptemberében megtörtént a föld felhúzása, amelyen az új épület építése megkezdődött. A templomot 1997-ben lebontották. A templom a Női Konvent filiája lett. Ma már teljesen felújították. Itt tartanak istentiszteleteket és vasárnapi iskolát. A modern épület mindössze 100 méterre található az első faépület helyétől.

Az építészet vonzza a figyelmet a tiszta vonalakkal. A fehér kőből épült templom ünnepélyes és fenséges. A grodnói Iveron Istenanya kolostor a Nyugat egyik legkeresztényibb szentélye, amely büszkélkedhet az augusztusi és sztálingrádi ikonokkal, az 1863-as evangéliummal, egy ősi ortodox kereszttel, az Iveron Istenanya mirhát árasztó, gyógyító ikonjával, a Megváltó Istenanya halottakat gyógyító ikonjával és a Megváltó Istenanya halottakat gyógyító ikonjával.

A legérdekesebb kulturális látnivalók Volgográdban

Don Kozák Állami Drámai Színház

Landmark minősítés (Volgográd): 5.0

A Don kozák Állami Drámai Színház

A rangsor első helyezettje egy olyan színház, amelynek története 1992-ig nyúlik vissza. Eredetileg kulturális központnak tervezték, amely a doni kozákok nyelvének, hagyományainak és identitásának szépségét és zeneiségét tárja fel. Arra törekszenek, hogy fenntartsák a kapcsolatot a múlt és a jelen között, és mindent megtesznek azért, hogy az orosz nép kulturális és művészeti értékeit az új generációkhoz juttassák el. A kozák témák prioritást élveznek.

Az antik hangszerek és jelmezek, a népi többszólamúság és a színészi képességek együttesen alkotják azt a lenyűgöző előadást, amelyet felnőttek és gyerekek egyaránt érdeklődéssel néznek. Az első előadás Sztepan Razin lázadó életéről szólt, aki különleges szerepet játszott Caricin történelmében. A Sholokhov művein alapuló “Don Soul” dráma nemcsak a volgográdi közönség körében talált elismerést. A társulat ezzel és számos más néprajzi és etnográfiai produkcióval sikeresen turnézik.

A művészek különböző ünnepi katonai-hazafias rendezvényeken, fesztiválokon és versenyeken vesznek részt. Hivatásos színészek a színpadon. Rendkívüli, tehetséges és a művészet iránt elkötelezett művészek, akiket a városon kívül is jól ismernek.

Volgográdi Új Kísérleti Színház

Városnézés (Volgográd): 4.9

Volgográdi Új Kísérleti Színház

A színház 1989-ben nyílt meg, és Volgográd kulturális látványosságává vált. Volgográdi Új Kísérleti Színház, a második helyezett az értékelésünkben. Az alapító és állandó igazgató Otar Dzhangisherashvili, aki nem fél kísérletezni, és minden új produkció erős reakciókat vált ki a kritikusokból és a közönségből, pozitív és nem hízelgő kritikákat egyaránt. A színház elsőként alkalmazta a szerződésen alapuló foglalkoztatást. Ma a repertoár több mint 30 helyi és külföldi műveken alapuló produkciót tartalmaz.

A fő elv, amelyet a rendező és az egész társulat követ, hogy a színház a közönségért van, ezért nagy figyelmet fordítanak a közönséggel való kommunikációra, valamint a pszichológiai és érzelmi aspektusra. Nagyon gyakran az egész előadás vagy az egyes epizódok váratlanok és ellentmondásosak, a finálék pedig paradoxonok – de ez a megközelítés felhívja a figyelmet a helyszínre.

A társulatnak olyan fiatal színészei vannak, akiket minden színházbarát jól ismer. A NECT-ben több mint egy generációnyi tehetség nevelkedett, akik népszerű színpadi és filmszínészekké váltak, és továbbra is a nagyvárosi intézmények közönségét örvendeztetik meg.

Puskin Szépművészeti Múzeum Volgográdban. . . Mashkova

Városnéző attrakció értékelése (Volgográd): 4.8

Ivan Mashkovról elnevezett Szépművészeti Múzeum

A harmadik helyen a múzeum áll, amely Volgográd egyetlen művészeti raktára. 1960-ban nyitotta meg kapuit. A kiállításon 18. és 20. századi művészek alkotásai szerepelnek. Orosz, szovjet és külföldi művészek. A múzeum büszkesége a híres volgográdi születésű művész, Ilja Ivanovics Maszkov forradalom előtti és utáni festményeinek gyűjteménye. Műhelyét, ahol dolgozott és élete nagy részét töltötte, itt újraalkották.

Ma több mint 700 kulturális értéket képviselő tárgy van kiállítva. Nem csak a festők vásznai által az I. Shishkina, N. A múzeum első repertoárja V. Roerich, V. Vlasov és mások művein alapult. Serov, F. Malyavin, A. Egy új színház, a Kuprina Színház, a Kuprina Színház, a Kuprina Színház, a R. Falka, A. Sevcsenko, P. A. Konchalovsky. Shevchenko, V. Számos Sztozsarov és más mesterek alkotásai, valamint szobrok és iparművészeti alkotások láthatók.

A múzeum rendezvényeket tart, ahol a látogatók megvitathatják az új kiállítást, és zenei esteket tartanak. A város kulturális életének találkozóhelyévé vált. Egész családok járnak ide. A gyerekek és szüleik mesterkurzusokon és versenyeken vesznek részt, saját remekműveket festenek, vagy ismert mesterek festményeit reprodukálják.

Ifjú Néző Színház

Városnéző értékelés (Volgográd): 4.7

Ifjú Néző Színház

Negyedik helyen a színház, a gyerekek kedvenc helyszíne Volgográdban és a Volgográdi régióban. Elég gazdag történelme van. 1933-ban nyitotta meg kapuit. 1942. augusztus 23-a szomorú dátum volt a színház számára. A bombázás során az épület teljesen megsemmisült. 1970-ben egy új színház nyitotta meg kapuit, amely minden korosztály számára kínált előadásokat. Az építészeti együttest a Tűzmadár díszíti. A díszítéshez mozaikokat, ólomüveg ablakokat és falfestményeket használtak. Az előcsarnokban van egy kovácsolt óra, amelyet egy volgográdi mester készített.

A repertoár első produkciója A kis púpos ló volt, amelyben az egész társulat részt vett. Az ország számos színházi iskolájának végzősei alkották: Leningrád, Szaratov, Rosztov és a helyi Volgográd.

A színház több művészeti igazgatóváltást is megélt, akik mind hozzájárultak a város kulturális életének fejlődéséhez. Ma a repertoár gazdag és változatos. A színészek közül sokan az Orosz Föderáció kitüntetett művészei. A premier estéjére nehéz jegyet kapni. Már az első órákban elfogynak. A Maly és a Bolsoj Színház klasszikus és kísérleti produkciókat mutat be, amelyeket a közönség szenvedélyesen megvitat, de senkit sem hagynak közömbösen.

A legérdekesebb építészeti látnivalók Volgográdban

Volgográdi pályaudvar

A látnivaló értékelése (Volgográd): 5.0

Volgográdi pályaudvar

Az építészeti látnivalók rangsorában az első helyet méltán a volgográdi vasútállomás foglalja el. 1954-ben épült egy régi épület helyén, amely a sztálingrádi csatában pusztult el. A vasútállomás a 20. század elismert építészeti emléke. A tervezés 3 évig tartott. Mivel azonban sürgősen szükség volt egy új épületre, az építkezés gyorsított ütemben kezdődött, amíg az összes dokumentációs szakasz be nem fejeződött.

Az épület építészete a klasszicizmus stílusához tartozik. A homlokzatot gránit borítja. A márványt széles körben használták a belső térben. A központi torony tornya aranyozott csillaggal díszített tornyot visel. Az óra átmérője 4 méter. 2005-ben jelentős rekonstrukcióra került sor. Az épület falait fehérre festették, és a beépített háttérvilágítás este és éjszaka hatékonyan kiemelte az építészeti részleteket. Érdemes megjegyezni, hogy a homlokzat különböző részei különböző módon vannak megvilágítva, és sárga, zöld és fehér színeket használnak.

Olvasson tovább  Rouen 18 legjobb látnivalója

Az állomás nem menekült meg a 2013-as tragikus eseményektől, amikor 2013-ban a tragédia Volgográdot sújtotta. Egy öngyilkos merénylő felrobbant egy bombát, amely több tucat embert megöl és az épület egy részét lerombolja. Rövid időn belül minden teljesen helyreállt, és az állomás a szokásos módon, de fokozott terrorellenes intézkedésekkel működött.

Volgográd folyó állomás

Látványértékelés (Volgográd): 4.9

Volgográd folyó állomás

A minősítésünkben szereplő Volgograd River Station nemcsak Oroszországban, hanem Európában is a legnagyobbnak számít. Az építkezés az 1970-es években kezdődött. Elég sokáig tartott, és két évtizeddel később fejeződött be. A mai állomás helyén egy fából készült stég állt, és a kis hajók ott kötöttek ki, amikor a túlterhelés miatt rövidzárlatot szenvedtek. Az 1930-as években sokat beszéltek egy új vasútállomás építéséről, de ezeket a terveket a Nagy Honvédő Háború megzavarta.

Ma a kikötő egyszerre 6 nehéz teherhajó befogadására alkalmas, és az épületben 700 folyami utas számára kialakított váróterem található. Az épület 296 méter hosszú, ami a Vörös tér hosszával összemérhető. A legmagasabb pontja 47 méter magasan van. A helyszínen egy hatalmas orgonakoncertterem található. Ma az épületben kávézók, éttermek, üzletek és éjszakai klubok találhatók. A vasútállomás nemcsak közlekedési központ, hanem szabadidőközpont is.

Tiszteletre méltó kora ellenére az épület még mindig működőképes, és fogadja az utasokat, akik folyami hajóutakra indulnak, hogy felfedezzék a nagy Volga folyó szépségét és a partján található nevezetességeket.

Szökőkút művészet

Látványértékelés (Volgográd): 4.8

A művészet szökőkútja

A rangsorban a harmadik helyen a szökőkút áll, a volgográdi tengerpart fő dísze. A szobor három táncoslányt ábrázol – a világhírű “Berjozka” népi együttes tagjait. A talapzat vörös márványból készült, a figurák pedig bronzból öntöttek. A szobrot 1957-ben állították fel, eredetileg Népek barátsága néven. A háttérvilágítást az 1990-es években telepítették.

Az átfogó rekonstrukciót 2012-ben végezték el. A felújított szökőkutat zenélő szökőkúttá alakították át, ami még nagyobb figyelmet kelt a volgográdiak és a városba látogatók körében. A vízsugarak a nagy klasszikusok: S. Glinka és más orosz zeneszerzők műveinek hangjaira szólalnak meg. Rahmanyinov, P. Csajkovszkij, S. Glinka és más orosz zeneszerzők. A területet teljesen parkosították: világos virágágyások, kényelmes padok, kényelmes padok.

A Művészetek szökőkútja sok volgográdi család életének részévé vált. Ez egy olyan hely, ahol a szerelmesek találkoznak; ide jönnek az ifjú házasok… Több mint egy generációnyi, ma már nagyszülőkből álló gyermek játszott és tombolt itt. A látványosság közelében tömeges kulturális rendezvények zajlanak. Hétvégenként egész családok gyűlnek össze a szökőkútnál, hogy a kényelem és a melegség légkörében töltsék az időt.

Zarizsin Tűzoltóság

Látványértékelés (Volgográd): 4.7

Zarizsin Tűzoltóság

A minősítésben szerepel egy történelmi építészeti műemlék, amely a XIX. században épült Zaricsinban. A falazási jellegzetességek különböztetik meg, ahol a téglákat arccal kifelé fektették le. Az épület több tűzesetet is túlélt. De a sztálingrádi csata alatti tömeges bombázások miatt nem volt esélye a túlélésre. A Nagy Honvédő Háború alatt a kilátótorony teljesen megsemmisült. 1995-ben az épületet az ősi technológia szerint rekonstruálták, és az 1897-ben épült első torony megjelenésének felel meg.

Érdemes megjegyezni, hogy a Tűzoltóság volt a város történetében az első olyan épület, amelybe vízvezetéket, csatornát és fűtési rendszert építettek be. Az első emeleten volt egy szálló a munkások számára, akik a hívásra azonnal reagálni tudtak a speciálisan felszerelt oszlopokon leereszkedve.

Ma 30 méteres magasságból bárki megcsodálhatja a Volga menti város nevezetességeit. A torony eredeti építészetével ellentétben áll a környék modern épületeivel, és hitelességével és színpompájával vonzza az idelátogató turisták figyelmét.

A legérdekesebb látnivalók Volgográdban

Múzeum-rezervátum Staraya Sarepta

Látványértékelés (Volgográd): 5.0

Múzeum-rezervátum Staraya Sarepta

Volgográd legnépszerűbb szórakoztató központja vezeti a listát. Ez nem csak egy szabadidős létesítmény. A kiállítási komplexum egy 1989-ben megnyitott turisztikai, kutatási és kulturális attrakció. Hatalmas, 7 hektáros területet foglal el. A területen 27 épület található, amelyek a 18. és 19. századi építészeti emlékek közé tartoznak. Híres művészek és fotósok műveinek kiállításai, néprajzi kiállítások, valamint kézműves és iparművészeti kiállítások tekinthetők meg itt.

A Régi Sarepta 1795-ben alakult német vallási közösségként, miután Nagy Katalin rendelete alapján tömegesen telepítettek át külföldieket a Volga menti területekre. Az összes épületet megőrizték az eredeti építészetével együtt. A múzeum a Volgográd földjén élő népek – oroszok, németek, tatárok, kalmükök – régi hagyományairól és életmódjáról mesél.

A komplexumban történészek, néprajzosok, régészek, botanikusok, entomológusok, rovartanászok és egyéb szakemberek dolgoznak. Minden ízlésnek megfelelő szórakozási lehetőség van. Ez egy lenyűgöző küldetés, informatív kirándulások, érdekes mesterkurzusok. A rezervátum a volgográdiak kedvenc pihenőhelye. Oroszország más régióiból külföldi kirándulókat és turistákat hoznak ide.

Volgográdi óceanárium

Városnéző értékelés (Volgográd): 4.9

Volgográdi óceanárium

Hat évvel ezelőtt épült meg a Volgográdi Ócenárium, amely a gyerekek, fiatalok, középkorúak és idősek kedvelt látványossága. Ez lesz a második a mi értékelésünkben. Egy 1000 négyzetméteres területen. m a világ minden sarkából várják a lakosokat a volgográdi óceanáriumban. Vannak apró, emberi szemmel alig látható példányok, és vannak hatalmas, ijesztő példányok. Ezek a tengeri és édesvízi teknősök, krokodilok, monitorgyíkok, pingvinek, fókák, valamint ritka és egzotikus halak, amelyek sokszínű szépségükkel lenyűgöznek. A piranhákat veszélyes és növényevő fajok egyaránt képviselik.

Minden akváriumban különböző természeti övezetek képviselői találhatók, amelyeket lenyűgöző megfigyelni. Néhány felszerelés a valóságban nem található meg, ezért olyan érdekes egy utazás ide. Egyes területeken különösen veszélyes fajok vannak, amelyek mérge halálos az emberekre, más állatokra és halakra nézve.

Bár itt nem folyik kutatómunka, van egy ichtiológus és más, tengeri, folyami és szárazföldi élőlényekre szakosodott személyzet. A kis látogatók szívesen töltik itt a születésnapjukat, és meghívják a barátaikat. A születésnaposnak pedig ingyenes a belépés.

Volgai Gyermekvasút

Látványértékelés (Volgográd): 4.8

Volgai Gyermekvasút

Szórakoztató és egyben informatív mérföldkő a hős-város – gyermekvasút – a minősítés harmadik sorában. 1948-ban nyitotta meg kapuit, és ez volt az egyetlen ilyen jellegű létesítmény az országban. A folyami állomás megépítése után a vasútvonalat áthelyezték, és eredeti hossza 3,5 km-ről 1,2 km-re csökkent. Azóta és a mai napig az útvonal változatlan maradt.

2017. június 1-jén, a gyermeknapon nyitották meg a felújított, új kocsikkal és peronokkal ellátott vasútvonalat. Az út kezdetét jelző változatlan harangszó egy 1950-es években kezdődött hagyománynak állít emléket. Ma már nem csak egy szabadidős létesítmény. Ez egy technológiai park, amely segít a gyerekeknek meghatározni a jövőbeli szakmájukat. A látogatók közül sokan kifejezik azt a vágyukat, hogy a vasút alkalmazottai legyenek, és érdemben hozzájáruljanak az országukhoz.

A helyiek és a turisták egyaránt gyönyörködhetnek a természeti környezetben, és egy félórás túra során megtekinthetik a Volgográdi régió legfestőibb helyeit. A fiatal utasok meglátogathatják a mozdonyok vezetőfülkéit. Tapasztalt idegenvezetők mesélnek a vasút történetéről és válaszolnak minden kérdésére.

Volgográdi Planetárium

A látnivaló értékelése (Volgográd): 4.7

Volgográdi planetárium

A minősítés szerint szakértőink Volgográd egyik érdekes látnivalóját választották ki, amelyet a gyerekek és a felnőttek egyaránt látogatnak. A planetárium létrehozásának ötlete a háború utáni években merült fel. Érdekes tény, hogy az NDK német munkásai úgy döntöttek, hogy egy ilyen ajándékot tesznek Sztálinnak, és pontosan a Generalisszimusz nevét viselő hős városban helyezik el. A német gyár teljes személyzete éjjel-nappal dolgozott, hogy a projektet nagyon rövid idő alatt, mindössze 4 hónap alatt befejezzék, míg a hasonló projektek másfél évig tartottak.

Az épület összes berendezését és kulcsfontosságú alkatrészét vasúton szállították. Összesen 260 tehervagon volt érintett. A szovjet építészek a megérkezés után kissé módosították a tervet, amely így jobban illeszkedik a város természeti környezetéhez. 1954 szeptembere a planetárium megnyitásának dátuma, amely felszereltségével felülmúlta az országban már meglévő létesítményeket.

Ma az intézmény szintén az egyik legjobb Oroszországban. Az egész országból érkeztek kirándulók és a világ számos országából külföldi küldöttségek látogatták meg. A planetárium a nehéz időkben is folytatta munkáját, és a személyzet elhivatottságának köszönhetően megőrizte a legjobb oktatási és szórakoztató központ címet.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: