10 legjobb olcsó grafikus kártyák

*A szerkesztőség véleménye szerint a legjobb. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem reklám – ez nem vásárlási ajánlás. Vásárlás előtt szakorvosi konzultáció szükséges.

A kriptovaluta-bányászat fellendülése miatt rendkívül magas árú, nagy teljesítményű videokártyák közepette van egy olyan videokártya-kategória, amely nem érdekli a bányászokat. Ezek a modellek elegendőek a munkafeladatokhoz és még a nem túl erőforrás-igényes játékokhoz is, de elég sokba kerülnek.

10 legjobb olcsó grafikus kártyák

Jelölés Helyszín Név Értékelés
A legjobb olcsó grafikus kártyák otthoni és irodai PC-khez 2 AFOX GeForce 210 1GB 4.9
1 Sinotex Ninja Radeon R5 230 2GB 5.0
A legjobb olcsó grafikus kártyák közepes összetettségű feladatokhoz 5 GIGABYTE GeForce GT 710 2GB 4.6
4 Sinotex Ninja Radeon R7 350 2GB 4.7
3 MSI GeForce GT 730 4GB 4.8
2 AFOX GeForce GTX 750 4GB 4.9
1 MSI Radeon RX 550 AERO ITX 4G OC 5.0
A legjobb költségvetési játék grafikus kártyák 3 GIGABYTE GeForce GT 1030 Low Profile 2G 4.8
2

a

 • t GeForce GTX 1050 Ti StormX 4GB
 • 4.9
  1

  owerColor Radeon RX 6500 XT XT ITX 4GB

  5.0

  A legjobb olcsó grafikus kártyák otthoni és irodai PC-khez

  Ebben a minipéldányban két olyan modellt vizsgálunk meg, amelyek a legegyszerűbb munkaállomásokon is használhatók. Alkalmasak, ha a számítógép integrált grafika nélküli processzorral rendelkezik, vagy vészhelyzeti telepítésre a számítógépen, ha a processzor grafikus modulja meghibásodik.

  AFOX GeForce 210 1GB

  Értékelés: 4.9

  AFOX GeForce 210 1GB

  Ez a videokártya a minimálisan elegendő konfigurációval rendelkezik, amely képes ellátni a szokásos irodai vagy otthoni számítógépet, amelytől nem várható el, hogy modern játékokat vagy erőforrás-igényes grafikus szoftvereket futtasson.

  További lehetőség, hogy rendeltetésszerűen használják őket, hogy tehermentesítsék a processzorba integrált grafikus modult. Bár kis mennyiségű videomemória, segít növelni egy gyenge, kevés RAM-mal rendelkező asztali számítógép teljesítményét. Az integrált grafikus modul némi memóriát használ saját céljaira, és egy hasonlóan kicsi, de diszkrét grafikus kártya telepítése felszabadítja a memóriaforrásokat.

  Rendkívül kompakt kialakítású, kis méretű tokokba is befér, még a rossz légáramlásúakba is. Alacsony hőellenállásának köszönhetően a kártya nem igényel aktív hűtést, így működés közben teljesen csendes.

  Előnyök

  • ultra-kompakt;
  • Teljesen csendes – passzív hűtés;
  • szuper megfizethető ár.

  Hátrányok

  • rendkívül korlátozott teljesítmény a modern szoftverek esetében.

  Sinotex Ninja Radeon R5 230 2GB

  Értékelés: 5.0

  Sinotex Ninja Radeon R5 230 2GB

  Ezt a modellt potenciálisan ugyanolyan feladatok elvégzésére tervezték, mint az előző változatot. A kétszeres mennyiségű videomemóriának és a legfontosabb funkciók valamivel szélesebb körének köszönhetően azonban az alkalmazási lehetőségek szélesebbek lehetnek.

  A kártya által támogatott maximális felbontás 2560×1600. Ez kevesebb, mint az előző lehetőség, de ez egy tisztességes szám, mivel egy működő alkalmazás reális lehetőségéről beszélünk. A fenti AFOX GeForce 210 esetében a 4K támogatás csak “dekoratív”. Ez a modell az F

   lHD 1920×1080 és 2.5K késleltetés nélkül.

   A megnövekedett teljesítmény már fokozott hűtést igényel, ezért ez a kártya aktív hűtéssel van felszerelve – egy kompakt ventilátor a hűtőbordán.

   A kártya kompakt tokokban is elfér – alacsony profilú.

   Ami érdekes, ez a modell támogatja a HDCP-t – az Intel által kifejlesztett médiatartalom-védelmi technológiát. Lényege, hogy megakadályozza a DVI-interfészen keresztül továbbított kiváló minőségű videojelek illegális másolását. Ez nem nevezhető egyértelmű előnynek, mivel a modell 2022-ben rendkívül szűk hatókörrel rendelkezik, de ezt a tényt érdemes szem előtt tartani.

   Előnyök

   • kompakt, alacsony profil;
   • Néhány játékot HD 1280×720-as felbontásban “húz”;
   • HDCP-támogatás;
   • szuper megfizethető ár.

   Hátrányok

   • nyilvánvalóan korlátozott funkcionalitás.

   A legjobb olcsó grafikus kártyák közepes összetettségű feladatokhoz

   A második bővített válogatásban a teljesítmény szerint növekvő sorrendben nézzük meg azokat a modelleket, amelyek már több funkciót kínálnak. Felhívjuk figyelmét, hogy ezek a funkciók nem hasonlíthatók össze a modern grafikus kártyákkal, de néhány speciális munkafeladat bemutatott modellek már képesek jobban teljesíteni, mint bármely integrált grafikus kártyák.

   GIGABYTE GeForce GT 710 2GB

   Értékelés: 4.6

   GIGABYTE GEFORCE GT 710 2GB

   Ez a modell félrevezető lehet a 2GB memória mérete miatt, ami megegyezik a fent említett Sinotex Ninja Radeon R5 230-as modellel. Valójában ezek teljesen más osztályú eszközök, és ez a modell a legfontosabb paraméterek tekintetében fejjel feljebb van. Maximális felbontás – 4K.

   Először is, itt van másfélszer erősebb processzor és másfélszer gyorsabb memória – 954 MHz és 5010 MHz. Ennek megfelelően. Már nem csak az irodai alkalmazásokban való munkát és az internetezést teszi lehetővé. Az ilyen specifikációk már lehetővé teszik, hogy “óvatosan” dolgozzon a grafikus programokban. Nem egészen olyan jó, mint a 3D MAX, de még mindig képes bizonyos feladatok elvégzésére.

   És már ezzel a modellel lehetővé válik, hogy néhány játékot alacsony és közepes beállításokkal játsszon. Például a CS:GO 768p/720p felbontáson minden gond nélkül megy, még 60 fps sebességgel is. Még F felbontásban is fut

    lHD 1920×1080, de 30 körüli fps-sel, ami szintén elég jó.

    World of Tanks, szeretett emberek milliói, sajnos, nem fog működni nagyon sokat. Kivéve, hogy 768p/720p felbontásban, alacsony beállítások mellett.

    Előnyök

    • kompakt;
    • Ár-teljesítmény arány;
    • Egyes játékok 60 fps sebességgel mennek 768p/720p felbontás mellett.

    Hátrányok

    • nincs hátránya a piaci résen.

    Sinotex Ninja Radeon R7 350 2GB

    Score : 4.7

    Sinotex Ninja Radeon R7 350 2GB

    Körülbelül azonos képességekkel rendelkezik, mint az előző modell. Az esélyegyenlőség azonban csak néhány alapvető paraméterre vonatkozik – memóriakapacitás, processzorfrekvencia, memóriasebesség…

    Ebben az esetben egy olyan termékről van szó, amely a fent leírtakkal versenyképes gyártó, azaz az AMD chipjére épül, és itt a nem nyilvánvaló pozitívumok egyszerre jönnek ki. Például a viszonylag gyors 128 bites memóriabusz hatékonyabb memória-alrendszer és processzor interakciót tesz lehetővé.

    A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ez a grafikus kártya képes megbirkózni ugyanazokkal a feladatokkal, mint az előző, de észrevehető “többlettel”. Így például a World of Tanks közepes beállítások mellett is jól fog futni, az olyan játékok pedig, mint a CS:GO, sokkal jobban fognak futni.

    Egy másik pozitív pillanat – a saját fejlesztésű illesztőprogramok minden gond nélkül telepíthetőek az új rendszerekre, a 32bit/64bit bitmélység kiválasztása lehetséges, ami végül az optimalizálást is befolyásolja.

    A “fizika” szempontjából a készülék általában ugyanolyan kompakt – mindössze 168 mm hosszú -, mint a többi. Két helyfoglalást tesz lehetővé – 30 mm vastagságban. Az aktív hűtést egy közepes méretű ventilátor biztosítja a radiátoron.

    Előnyök

    • kompakt;
    • Az Ön ár/teljesítmény aránya;
    • Húz néhány “mainstream” játékot közepes beállításokon;
    • jó sofőrök.

    Hátrányok

    • Ebben a piaci résben nincs.

    MSI GeForce GT 730 4GB

    Értékelés: 4.8

    MSI GEFORCE GT 730 4GB

    Most pedig nézzük meg az MSI GeForce GT 730 alapú tajvani termékét, amely kétszer annyi videomemóriával rendelkezik, mint a fent felsorolt három modell.

    A 4 GB memória nem lehet félrevezető – a maximális támogatott képfelbontás ebben az esetben 2560×1600. De a 4K esetében, tekintettel a többi jellemzőre, és nincs értelme számítani arra. De ez a memória lehetővé teszi, hogy a munkaalkalmazások még szélesebb körét fedezze le – grafikai szoftverek, tervezési komplexumok, nem túl bonyolult videoszerkesztés, raszteres grafikai feldolgozás.

    Továbbá, ne legyen túl élénk azok számára, akik szó szerint fillérekért szeretnének egy játékgépet kapni. Ez egy olyan grafikus kártya, amely alkalmas a munkafeladatokra, ahol fontos a memória az adatfeldolgozáshoz, de nem a “sebesség” renderelés játékjelenetekhez. Ezért a 64 bites memóriabusz nem a legkellemesebb, de adott.

    Két foglalattal rendelkezik, és két helyet foglal el – 30 mm vastag. Ennek ellenére vannak olyan játékok, amelyekkel még mindig lehet játszani – a CS:GO és a hasonló játékok 768p/720p felbontásban is jól működnek, sőt F

     lHD 1920×1080. A World of Tanks megy, de nyikorogva, 768p/720p-n, közepesnél nem magasabb beállítások mellett.

     Előnyök

     • 4 GB videomemória;
     • Képes megbirkózni közepesen összetett feladatokkal amatőr és félprofi grafikai szoftverekben;
     • “Húzza” a 10 évvel ezelőtti játékokat alacsony és közepes beállításokkal

     Hátrányok

     • 64 bites memóriabusz.

     AFOX GeForce GTX 750 4GB

     Értékelés: 4.9

     AFOX GeForce GTX 750 4GB

     A kiválasztás befejezéséhez egy videokártya, amely szintén az előzőhöz való “hasonlóság” megtévesztő benyomását kelti, de valójában sokkal szélesebb körű képességeket mutat.

     Ebben a modellben a memóriahelyzet gyökeresen másképp alakul. Itt gyors 128 bites buszunk van, és maga a memória is sokkal gyorsabb, mint az előző modellben – 5100 MHz. Ráadásul maga a videoprocesszor 1020 MHz-es órajelen van, és ez már valami más. Egy ilyen konfiguráció, 4 GB videomemóriával kiegészítve, teljesen más hatást kelt.

     World of Tanks rajongók végre fellélegezhetnek – a játék megy bármilyen beállítás akár ultra felbontásban F

      lHD 1920×1080. A nagyobb felbontás már túl van a határon, de ez több mint elég.

      A Battlefield V már játszható F felbontásban is

       lHD 1920×1080 közepes beállításokkal, 30 fps sebességgel. És a Fortnite ugyanazokkal a beállításokkal mind a 60 fps-t fogja adni. Az olyan játékok, mint a Far Cry 5, alig érhetők el 768p/720p-nél alacsony-közepes beállítások mellett.

       Azt is érdemes megjegyezni, hogy ez a grafikus kártya már a minimális 300 W-os teljesítménynél erősebb tápegységet igényel a házban. Ajánlott energiafogyasztás – 500W.

       Előnyök

       • 4 GB videomemória;
       • nagy memória sebesség;
       • 128 bites busz;
       • Viszonylag gyors videoprocesszor;
       • Néhány 5 évvel ezelőtti játék megy.

       Hátrányok

       • kisebb.

       MSI Radeon RX 550 AERO ITX 4G OC

       Értékelés: 5.0

       MSI Radeon RX 550 AERO ITX 4G OC

       Ez a modell minden tekintetben szinte teljesen megegyezik elődjével, beleértve a játékképességeit is. De számos szempontból egyértelműen jobb, mint az AFOX GeForce GTX 750, és ezek a funkciók inkább a produktív szoftverek, mint a játékok szempontjából fontosak.

       Először is, itt egy sokkal magasabb, 7680×4320-as maximális felbontási küszöbértéket látunk. Legalábbis ebben a felbontásban nem beszélünk sima és gördülékeny videolejátszásról, de a bitmap grafikával lehet dolgozni, bár fenntartásokkal.

       A még gyorsabb 1203 MHz-es processzor és a 6 GHz-es memória sebességének növelése szintén lehetővé teszi a “lagmentes” alkalmazásteljesítményt. A busz is 128 bites, különben minden más értelmetlen lenne.

       Jellemzők – ez a modell ugyanazokkal az interfészekkel rendelkezik, mint a többi, a felülvizsgálatban szereplő grafikus kártya, de van egy fontos eltérés. Második Gen 2 HDMI kimenet.0b, ami sokkal nagyobb sávszélességet és extra lehetőségeket jelent. Ez egy fontos pont azok számára, akik videóval dolgoznak.

       Ami a játékokat illeti – a képességek szinte ugyanazok, mint az előző modellnél, de magasabb fps küszöbértékkel és grafikai beállításokkal. Például a World of Tanks magas beállítások mellett 70-80 fps-sel megy F

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: