10 legjobb USB flash meghajtók

Az USB-stickek vagy flash meghajtók praktikus módja annak, hogy a lehető legegyszerűbben átvigyük a fájlokat egyik számítógépről a másikra. Egy ilyen tartozék kiválasztásakor azonban célszerű figyelembe venni számos paramétert, amelyek meghatározzák a használhatóságot. Hogy megkönnyítsük a megfelelő pendrive keresését, összeállítottuk a legjobb pendrive-ok rangsorát.

Mit kell tudnia az USB-stick kiválasztásakor

A flash meghajtó kiválasztása nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Természetesen, ha a meghajtót elsősorban dokumentumok átvitelére kívánja használni, akkor az elsőt, amit talál (vagy a legszebbet), nyugodtan elviheti. De ha nagyméretű fájlokat vagy nagy bitsebességű multimédiát fog menteni – F

  HD filmek, például, a választást felelősségteljesen kell meghozni.

  USB csatlakozók (USB Type-C, USB Type-A, Micro USB)

  1. A pendrive csatlakozója határozza meg a meghajtó és a számítógép hardveres kompatibilitását. A legnépszerűbb szabvány – USB Type-A. Ez egy klasszikus négyszögletes, 4 tűs csatlakozó, amelyet szinte minden számítógépben használnak.
  2. Az USB Type-C flash meghajtók egyre népszerűbbek 2018-ban. Ez egy ovális, szimmetrikus csatlakozó. A zászlóshajó okostelefonok, ultrabookok és hibrid laptopok ezzel a csatlakozóval vannak felszerelve. A MacBook Pro 2017 például csak USB Type-C-t használ, így nem tudsz “hagyományos” USB flash meghajtót beletenni.
  3. Micro USB – egy egyre elavultabb szabvány. Okostelefonokban és ultra-budget hibrid laptopokban használják. Ha azt tervezi, hogy útközben dolgozik, és fájlokat nyit meg egy flash meghajtóról egy mobil eszközön – érdemes olyan meghajtót vásárolni, amely két csatlakozóval rendelkezik: USB Type-A és Micro USB.

  Léteznek dugaszoló adapterek, valamint két csatlakozóval ellátott pendrive-ok is.

  USB generáció (1.1, 2.0, 3.0, 3.1)

  A maximális átviteli sebességet az USB-stickre és az USB-stickről nem csak maga a beágyazott meghajtó teljesítménye határozza meg, hanem az alkalmazott USB-generáció is. A határértékek tehát a következők:

  1. USB 1.1 12 Mbit/s-ig;
  2. USB 2.0 és 480 Mbps között;
  3. USB 3.0 – Legfeljebb 5 Gb/s;
  4. USB 3.2 – akár 20 Gbps.

  Nyilvánvaló, hogy ha sok adatot (egyszerre több GB-ot) fog másolni az USB-pendrive-ra vagy az USB-pendrive-ról, akkor nem szabad spórolni, és USB 3.0 flash meghajtót kell beszerezni.0 vagy 3.1. Dokumentumok, kisebb fájlok stb.. a kisebb generációk is működnek.

  Egyébként az USB 3.2 csak USB Type-C esetén támogatott.

  Tényleges adatkapacitás

  A tényleges pálcikakapacitás mindig kisebb, mint ami a csomagoláson szerepel. Ez nem csak egy marketingfogás, hanem egy technológiai funkció is. Az USB flash meghajtók gyártói úgy vélik, hogy 1000 bájt egyenlő 1 kilobájttal. Az operációs rendszer valami másban biztos – 1 kilobájt 1024 bájtnak felel meg.

  Ezért a tényleges adatkapacitás mindig alacsonyabb, mint a névleges kapacitás. Ha pedig 30 GB-ot szeretne elmenteni a pendrive-on, egy 32 GB-os modell nem igazán működik – 64 GB-os modellre van szüksége.

  A tényleges flash meghajtó kapacitások az alábbiakban találhatók:

  Egy 1 GB-os flash meghajtó gyakorlatilag egy 0.95GB;

  1. 4GB – 3.72 GB;
  2. 16 GB – 14.9 GB;
  3. 32 GB – 29.8 GB;
  4. 64 GB – 59.6GB.

  Tényleges átviteli sebesség

  A tényleges átviteli sebességet két tényező befolyásolja:

  1. Először is a meghajtó teljesítménye. Ez a paraméter a flash meghajtók különböző modelljei (és gyakran ugyanazon sorozat példányai) között változik, és csak kísérletileg lehet kiszámítani.
  2. A második a minimális USB. Ha behelyez egy “gyors” USB-sticket 3.0 lassú port 1.1, akkor a maximális átviteli sebesség az 1.1. Ezzel szemben, ha lassabb 1.1 a 3. porton.0, az átviteli sebesség az 1. meghajtó sebességére korlátozódik.1.

  Ez fontos szempont a flash meghajtó vásárlásakor. Ha a meghajtót arra kívánja használni, hogy filmeket rögzítsen a számítógépről és lejátssza azokat a tévén, és mindkét eszköz USB 2.0, vásároljon egy 3.0 nem éri meg – értelmetlen túlfizetés.

  A tok anyaga

  Ezt érdemes megfontolni, ha USB 3 sebességű pendrive-ot vásárolsz.0 vagy a jövőbeni meghajtót nagyon intenzív használatra tervezik (pl. a ReadyBoost technológia esetében). A flash meghajtó gyors írás közben felmelegszik. És ezt a hőt valahogy el kell vezetni.

  A legjobb, ha fémházas USB-sticket vásárolunk. Ez hűtőbordaként működik, hűti a meghajtót és meghosszabbítja az eszköz élettartamát.

  Lassú vagy ritkán használt USB-stickek esetében ez a paraméter nem számít, bármilyen anyag vagy házkialakítás megfelel.

  A legjobb USB flash meghajtók

  JetFlash 790 16Gb
  Jelölés űr termék neve ár
  A leggyorsabb USB flash meghajtók 1 SanDisk Extreme Pro USB 3.1 5 040€
  2 Kingston IronKey S1000 Enterprise 12 665€
  A legjobb pendrive-ok 16 és 32 GB 1 Kingston DataTraveler Locker+ G3 16GB 1 200€
  2
  429€
  3 Corsair Flash Survivor USB 3.0 32Gb (CMFSV3) 2 439€
  A 64 és 128 GB-os flash meghajtók csúcskategóriája 1 Kingston DataTraveler Locker+ G3 64GB 4 230€
  2 HyperX Savage 128GB 5 299€
  A legjobb nagy kapacitású flash meghajtók 1 Kingston DataTraveler
   GT 1TB
  51 900€
  2 HyperX Savage 512GB 16 890€
  A legjobb pendrive-ok két csatlakozási lehetőséggel 1 ADATA i-Memory UE710 32GB

  A leggyorsabb flash meghajtók

  SanDisk Extreme Pro USB 3.1

  Értékelés: 4.8

  SanDisk Extreme Pro USB 3.1

  Miért az első helyen: Olvasási sebesség – 420MB/s, írási sebesség – 380MB/s.

  Leírás: A SanDisk Extreme Pro vezeti az igazán gyors USB flash meghajtók listáját. A hardveroptimalizálásnak és az USB 3 támogatásnak köszönhetően.1 szabványnak megfelelően 380 megabájt/másodperc szekvenciális írási sebességet kínál. Még nagyobb olvasási sebesség – 420 megabájt másodpercenként. Így 4K videók átvitelére is alkalmas, sőt, adatbázisok futtatására és aktív munkára is. Ez a sebesség a pSSD technológiának köszönhető, ami azt jelenti, hogy az eszköz nem egy klasszikus értelemben vett flash meghajtó, hanem egy kompakt SSD.

  A flash meghajtó elegáns kialakítású fémburkolatú házban érkezik. Két változatban kapható, 128 GB és 256 GB. Speciális szoftverrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a flash meghajtón lévő adatok titkosítását és jelszóval történő védelmét.

  A fémház ellenére a pendrive nem védett a zord kültéri környezet ellen. A legjobb, ha nem ázik el, vagy nem esik bele a porba.

  Előnyök

  • Nagy sebesség;
  • Kiváló minőségű anyagok és masszív kivitel
  • LED működési kijelző.

  Hátrányok

  • Korlátozott vezérlőfunkciók (például nincs újraírási ciklusok kijelzése);
  • Érezhető hő használat közben;
  • Megabájtos out-of-the-box szektorpartícionálás, a hely optimalizálásához formázás szükséges.

  Kingston IronKey S1000 Enterprise

  Értékelés: 4.7

  Kingston IronKey S1000 Enterprise

  Miért a második helyezett: 300MB/s írási sebesség, 400MB/s olvasási sebesség.

  Leírás: A rangsor második helyezettje a Kingston IronKey S1000 Enterprise speciális vállalati flash meghajtó. Nemcsak gyors, hanem számos funkciót is kínál. A pendrive USB 3 interfésszel rendelkezik.0, és ezért 300 megabájt/másodperc sebességű szekvenciális írást és 400 megabájt/másodperc sebességű szekvenciális olvasást biztosít. Csak egy változatban kapható, 64 GB.

  A pendrive fém, vízálló házban kerül forgalomba. A hardveralapú titkosítás és a jelszavas védelem a mellékelt szoftverrel támogatott.

  Tartalmazza az Iron Key szoftvert is, amely online felületet hoz létre a flash meghajtón lévő adatok távoli eléréséhez. Így több meghajtót is központilag kezelhet, ami nagyszerű a vállalati felhasználók számára.

  Előnyök

  • Robusztus burkolat;
  • Támogatja a hardveres titkosítást;
  • Hasznos szoftverek.

  Hátrányok

  • Érzékelhetően forró tapintásra;
  • Az Iron Key csak akkor működik, ha a pendrive be van helyezve a számítógépbe, és az ügyfél telepítve van;
  • A dugót egy levehető kupak védi, amely hajlamos elveszni.

  A legjobb pendrive 16 és 32 GB-os változatban kapható

  Kingston DataTraveler Locker+ G3 16GB

  Értékelés: 4.9

  Kingston DataTraveler Locker+ G3 16GB

  Miért első helyezett: Legjobb ár-teljesítmény arány: USB 3.0, fém ház, hardveres titkosítás.

  Leírás: USB 3 technológia nagysebességű flash memória pendrive alapján.0. Ennek köszönhetően a flash meghajtó 20 megabájt/másodperc sebességgel írható és 135 megabájt/másodperc sebességgel olvasható. A stick kapacitása, ahogy a neve is mutatja, 16 gigabájt. Az adatátviteli sebességek elegendőek, pl. a videó streaminghez az F

   l HD 30 fps.

   A bot fémházban készül. Nincs nedvesség- és porvédő réteg, így a legjobb, ha nem süllyed el, vagy nem esik a sárba. A flash meghajtó azonban hardveres adattitkosítással rendelkezik, és jelszóval és a mellékelt szoftverrel védelmet nyújt az illetéktelen hozzáférés ellen. Ezért áll a listánk élén.

   Előnyök

   • Teljes hardveres adattitkosítás és jelszavas védelem;
   • Robusztus fémház;
   • Minimális hő.

   Hátrányok

   • A dekódoló szoftver csak Windows és Mac OS operációs rendszereken működik, más operációs rendszerek nem tudják feloldani a védelmet
   • A mellékelt dekódoló szoftver helytelen fordítása;
   • A dugót egy levehető kupak zárja, amely hajlamos elveszni.

   Transcend JetFlash 790 16Gb

   Értékelés: 4.8

   Transcend JetFlash 790 16Gb

   Miért a második hely: Kicsit lassabb sebesség, mint az előző flash meghajtó, de a legalacsonyabb ár is.

   Leírás:

   A JetFlash 790 jó megoldás azoknak, akik “csak egy pendrive-ot” szeretnének. Alacsony, néhány száz rubeles áron támogatja az USB 3 szabványt.0, amely körülbelül 12 megabájt/másodperc írási sebességet és körülbelül 90 megabájt/másodperc olvasási sebességet biztosít.

   A pálca egy műanyag tokban van, csúszó csatlakozóval. Nincsenek tömítések a nedvesség és a por távoltartására. Beépített adatátviteli jelzővel rendelkezik – a LED villog másoláskor vagy behelyezéskor.

   A stick a memóriakapacitás tekintetében különböző változatokban kapható – 16 GB-tól (minimum) 128 GB-ig. A specifikációk minden konfiguráció esetében azonosak.

   A Transcend JetFlash 790 egy jó all-rounder, ezért is vettük fel az értékelésbe.

   Méltóság

   • Optimális olvasási és írási sebesség;
   • Praktikus konfiguráció visszahúzható csatlakozóval;
   • Minimális hő.

   Hátrányok

   • Gyenge csatlakozózár és kicsúsztatható mechanizmus (minden modellnél közös)
    Van egy kivehető dugója, ami hajlamos elveszni;)
   • Széles tok, túl sok helyet foglalhat el, ha laptopon használják
   • A LED kijelző túl fényesnek tűnhet.

   Corsair Flash Survivor USB 3.0 32Gb (CMFSV3)

   Értékelés: 4.8

   Corsair Flash Survivor USB 3.0 32Gb (CMFSV3)

   Miért harmadik hely: Gyors és biztonságos, de viszonylag drága flash meghajtó.

   Leírás: lezárja a rangsort az egyik legbiztonságosabb flash meghajtó a piacon – Corsair Flash Survivor. Vízálló tokban (akár 200 méteres mélységben is túlélheti), nagy szilárdságú duralumíniumból készült, gumiból készült, ütéscsillapító tömítésekkel és szorosan felcsavarozható csavaros kupakkal. Eleshet, földre kerülhet, áthajthat rajta – adatvesztés nélkül. A gyártó annyira biztos a pendrive biztonságában, hogy öt év garanciát vállal rá.

   USB 3 kompatibilis.0, amely körülbelül 40 megabájt/másodperc írási sebességgel és 80 megabájt/másodperc olvasási sebességgel büszkélkedhet.

   A modell gazdag csomagolásával is kitűnik. Egy lánc és egy jelvény jár hozzá, amely a “túlélők” számára vonzó lesz – és jó ajándékot ad a meghajtónak.

   Előnyök

   • Maximális burkolatbiztonság;
   • Optimális olvasási és írási sebesség;
   • Anyagminőség.

   Hátrányok

   • Vaskos, túlméretezett burkolat;
   • A kupakot szorosan rácsavarják;
   • Maga a pendrive modulja lazán van rögzítve a házban, jobb, ha nem hajlítjuk meg a dugó közelében.

   A legjobb 64 és 128 GB kapacitású flash meghajtók

   Kingston DataTraveler Locker+ G3 64GB

   Értékelés: 4.9

   Kingston DataTraveler Locker+ G3 64GB

   Miért Top: Nagy átviteli sebesség, hardveres titkosítás.

   Leírás: A legjobb pendrive 64 GB-os konfigurációja legfeljebb 32 GB kapacitással. A “kistestvéréhez” hasonlóan ez a modell is nagy sebességű olvasást és írást kínál – akár 40 megabájt/másodperc, illetve 135 megabájt/másodperc sebességgel; USB 3.0 interfész.0; Sűrű fém burkolat és hardveres védelem.

   Az adatvédelem hardveres titkosítással valósul meg – a meghajtón lévő összes fájl titkosítva van, és csak a jelszó megadása után lehet hozzáférni hozzájuk. A pendrive-hoz megfelelő szoftver tartozik, amely a legnépszerűbb operációs rendszerekkel működik: Windows és Mac OS.

   A pendrive-ot természetesen nem kell titkosítani, hogy lehetővé tegye az adatokhoz való hozzáférést különböző harmadik fél számítógépeiről.

   Előnyök

   • Nagy olvasási és írási sebesség az USB 3 interfésszel.0;
   • Hardveres titkosítás támogatása;
   • Stabil fém ház.

   Hátrányok

   • Használat közben érezhetően meleg lehet;
   • Nincsenek tömítések a víz és a por elleni védelem érdekében;
   • A csatlakozót egy kupak zárja le, amelyet könnyű elveszíteni.

   HyperX Savage 128GB

   Értékelés: 4.8

   HyperX Savage 128GB

   Miért a második hely: Csúcs olvasási és írási sebesség, de viszonylag magas ár.

   Leírás: A HyperX Savage nem éppen egy flash meghajtó. A meghajtó SSD-technológiát használ a csúcssebesség eléréséhez. Például 250 megabájt/másodperc sebességgel ír, és 350 megabájt/másodperc sebességgel olvas. Természetesen, ha USB 3 flash meghajtót használ.1.

   A többi pendrive formátumú SSD-hez hasonlóan ez a modell is megabájtos szegmensekre van felosztva. Ezért, ha kis méretű fájlokat kíván tárolni rajta, célszerű a vásárlást követően azonnal formázni, a szükséges FS szabványos szektorméretének beállításával.

   A burkolat műanyagból készült, és nincs tömítés a nedvesség és a por távoltartására. A külső héj puha tapintású anyaggal van borítva, amely kellemes tapintású.

   Előnyök

   • Maximális adatátviteli sebesség;
   • Hűvös tapintású;
   • Kellemes tapintású műanyag.

   Hátrányok

   • Viszonylag lassú felvétel véletlen hozzáférésű módban;
   • A puha tapintású bevonat “összegyűjti” a port és a szöszöket;
   • Viszonylag nehéz és terjedelmes.

   A legjobb nagy kapacitású flash meghajtók

   Kingston DataTraveler
    Tate GT 1TB

   Értékelés: 4.9

   Kingston DataTraveler <ul></div><p>1TB” src=”/wp-content/uploads/2023/09/4451666194621-4110.jpg” height=”512″ title=”Kingston DataTraveler” </p><ul>1TB GT 1TB”><p>Miért az első helyen: Terabájtos flash meghajtó.</p><p>Leírás: Kingston DataTraveler terabájtos flash meghajtó </p><ul>A timate GT az SSD technológián alapul, lehetővé téve a fejlesztők számára, hogy 1024 GB belső tárhelyet pakoljanak egy kis csomagba, és mégis gyors írási/olvasási sebességet biztosítsanak. A szekvenciális másolási sebessége 200 megabájt/másodperc, és 300 megabájt/másodperc belőle. Az USB 3 protokollt használják a sebesség biztosításához.1.<p>A flash meghajtó nem támogatja a hardveres titkosítást, mivel az a szegmensek gyakori felülírását igényli, ami az SSD-k esetében kritikus. A készülékház műanyag betétekkel ellátott fémből készült. A csatlakozó visszahúzható, és a kilövőmechanizmus nagyon megbízhatóan működik, és még évekig tartó használat után sem hagyja cserben.</p><p>A pendrive a rangsor első helyét éppen nagy kapacitása miatt foglalja el – csak a SanDisknek sikerült meghaladnia az 1 TB-ot, de ezek a meghajtók szinte soha nem kerülnek értékesítésre.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Maximális belső tárolókapacitás;</li><li>Nagy sebességű adatátvitel;</li><li>Minimális hőhatás működés közben.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A dobozból 1 MB-os szegmensekre particionált, így ha kis méretű fájlokat tervez tárolni, célszerű formázni;</li><li>Nincs víz- és porvédelem;</li><li>Nincs hardveres titkosítás.</li></ul><h3>HyperX Savage 512GB</h3><p>Score : 4.8</p><div style=HyperX Savage 512GB

   Miért a második hely: 512 GB fele akkora, mint a ranglista vezetője.

   Leírás: Egy másik SSD pendrive formátumban. Minden HyperX Savage márkájú eszköz ugyanazokkal a specifikációkkal rendelkezik. Tehát a 128 GB-os változathoz hasonlóan az 512 GB-os modell szekvenciális írási sebessége 250 megabájt/másodperc, olvasási sebessége pedig 350 megabájt/másodperc. Random access (pl. kis fájlok másolása), valamivel lassabb, de még mindig az USB 3 interfész sebességével megegyező sebességgel.1.

   A 128 GB-os változathoz hasonlóan ez a flash meghajtó sem támogatja a hardveres titkosítást, mivel az SSD korlátozza a szektorok írásának számát, és puha tapintású műanyag házban kerül forgalomba. A “dobozon kívüli” szegmensméret 1MB, így kis fájlok tárolásához a legjobb, ha más fürtbeállítással formázza a fájlt.

   Erények

   • Maximális olvasási és írási sebesség;
   • A tok kellemes érzés;
   • Kis melegedés használat közben.

   Hátrányok

   • Nehéz és terjedelmes;
   • Formázni kell;
   • Alacsony sebesség kis fájlok írásakor.

   A legjobb kétcsatlakozós flash meghajtó

   ADATA i-Memory UE710 32GB

   Értékelés: 4.8

   ADATA i-Memory UE710 32GB

   Miért csúcssebesség: Az USB 3 sebességek kombinációja.0

  • Az eredeti kialakítás.

   Leírás: A listát vezető ADATA i-Memory UE710 jó megoldás az adatok gyors átvitelére a számítógépről az Apple okostelefonra vagy táblagépre anélkül, hogy Dropboxon vagy iTunes-on keresztül kellene másolni azokat. Az interfész erre a célra szolgál

  • ghtning. A pendrive USB 3 szabványon keresztül kommunikál a számítógéppel.0, amely nagy sebességű fájlmásolást biztosít.

   A pendrive-on lévő adatok telefonról vagy táblagépről történő megtekintéséhez telepítenie kell egy speciális alkalmazást, amely letölthető az AppStore-ból. Rengeteg fájlformátummal kompatibilis, így a meghajtó alkalmas zenék streamelésére, filmnézésre vagy dokumentumok “menet közbeni” kezelésére.

   A bot két csúszócsatlakozóval ellátott műanyag tokban készül. Nincs hardveres titkosítás vagy védelem a víz vagy por ellen.

   Előnyök

   • Nagy sebességű fájlmásolás;
   • A speciális szoftver tartalmazza;
   • Vonzó kialakítás és kompakt méret.

   Hátrányok

   • Nem teljes értékű “iPhone flash meghajtó”, dedikált alkalmazás nélkül vagy inkompatibilis fájlformátumok megnyitásakor használhatatlan;
   • Nincs hardveres titkosítás;
   • Nincs víz- és porvédelem.
   Olvasson tovább  A 11 legjobb IPS monitor
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: