A 10 legjobb olcsó processzor

A CPU-t, mint a leglényegesebb és nélkülözhetetlenebb számítógépes alkatrészt gyakran akaratlanul is a legdrágábbnak tartják. És ha egy nagy teljesítményű, csúcs specifikációkkal rendelkező munkaállomásról vagy egy nem kevésbé erős játékgépről beszélünk, akkor tényleg így van. De ha azt tervezi, hogy vesz egy számítógépet egyszerű mindennapi feladatok – irodai munka, iskola, hétköznapi otthoni használatra – csak a processzoron lehet megtakarítani, és jelentősen. Az Expertology szerkesztősége egy különleges áttekintést nyújt Önnek a 2019 első felében a legtöbb fogyasztói igényt kielégítő legjobb olcsó processzorok rangsorolásának formájában.

Legjobb költségvetési processzorok

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb olcsó processzorok munkához és szórakozáshoz 1 AMD Phenom X4 9650
2 AMD Ryzen 3 2200G 4 649€
3 AMD Ryzen 5 1600 6 872€
4 AMD Ryzen 5 2400G 7 595€
5 Intel Pentium Gold G5400 3 626€
Top szuper-budget processzorok 5k alatt. rubel 1 AMD Athlon X4 Kaveri 1 486€
2 Intel Celeron G3930 Kaby Lake 3 180€
3 AMD FX-4300 Vishera 1 880€
4 Intel Core i3-3220 Ivy
idge
2 850€
5 AMD Ryzen 3 1200 3 881€

A legjobb olcsó processzorok munkához és szórakozáshoz

A legjobb olcsó processzorok első kiválasztása azokra a modellekre vonatkozik, amelyek a lehető legalacsonyabb áron képesek maximális feladatokat ellátni. Ezek a CPU-k kényelmes irodai munkát, kiváló minőségű videók lagmentes megtekintését és még a modern videojátékok játékát is elfogadhatóan elviselhető módon biztosítják. Rögtön leszögezzük, hogy a maximális beállítások csak a régi játékokhoz érhetők el, nem mindegyikhez, és néhány új játék egyáltalán nem fut rendesen. De képes lesz néhány játékot játszani és “nehéz” 3D-s grafikával dolgozni – ebben az esetben minden a diszkrét grafikus kártyától, a memória sebességétől és más fontos jellemzőktől függ.

AMD Phenom X4 9650

Értékelés: 4.9

AMD PHENOM X4 9650

A mikroprocesszor-piac “nagypapája” – Phenom X4 az AMD-től. Az első verziók 10 évvel ezelőtt jelentek meg, majd több újrakiadás történt kisebb és nagyobb hibák javításával. Phenom X4 még mindig releváns, és a dobozos változat még mindig elérhető Oroszországban elfogadható áron. És még mindig a képességeit elemzik a YouTube-on a különböző értékelők a 2018-2019-es év fordulójának követelményeivel összefüggésben.

AM2 foglalathoz tervezve+. Négy Agena processzormagja 2300 MHz-en fut, mérsékelt túlhajtást tesz lehetővé. Cache konfiguráció: első szint 128Kb, második és harmadik szint egyenként 2Mb. A harmadik szintű gyorsítótár kapacitását nyilvánvalóan alábecsülik, és ezt sok fogyasztó észreveszi, de a többség nem hajlandó megvenni. Nincs Hyper Threading támogatás, ami azt jelenti, hogy a magok egy-egy szálban dolgozzák fel az adatokat.

A Phenom X4 támogatja az AMD64/EM64T, 3DNow, SSE2/3/4, NX Bit (futásidejű bit), hardveres virtualizációt és számos más technológiát és szabványt.

A processzor tervezett hőelvezetése összhangban van a

95W. Maximális üzemi hőmérséklet 70 °C.

A szokásos irodai és otthoni használatra nem lehet rá panasz, sőt, a nem túl igényes játékokban még a játék grafikus kártyákkal is jó eredményeket mutat.

Az olcsó processzor maximális teljesítménye nemcsak túlhajtással, hanem az AMD saját Dual Core Optimizer segédprogramjának használatával is elérhető.

Előnyök

 • túlhajtott;
 • Jó teljesítmény és egyensúly a népszerű alkalmazásokban;
 • “Húzza néhány modern videojátékot mérsékelt beállítások mellett;
 • a megfelelő, alacsony költségvetésű alaplapok széles választéka;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • alulteljesítményes L3 gyorsítótár.

AMD Ryzen 3 2200G

Értékelés: 4.8

AMD RYZEN 3 2200G

Most a mi rangsorolásunkban egy éles ugrást teszünk a múlt generációktól a jelenbe, és nézzük meg három olcsó processzor AMD Ryzen családot. Az első a Ryzen 3 2200G. Ez is négymagos CPU, mint az előző modell, de szinte mindenben alapvető különbségek vannak. Természetesen drágább, de abszolút értékben még mindig a költségvetéshez tartozik.

A processzor a legújabb (a készítés idején) 14 nm-es és részben 65 nm-es processzorokkal készül. AM4 foglalat. A Raven Ridge négymagos mag 3500 MHz-en működik, kis túlhajtást tesz lehetővé 3700 MHz-ig. Támogatja a gyors kétcsatornás DDR4 2993 MHz-es memóriát. Cache kiosztás: első szint – 96Kb, második – 2MB, harmadik – 4MB.

Olvasson tovább  13 legjobb ultrabook

Szabványok és technológiák: NX Bit, hardveres virtualizáció, AMD64/EM64T, SSE /2/3/4 és AVX /2 utasítások, MMX.

Szép Vega 8 grafikus modul a processzorba építve, 500 MHz-en futva. Minden szükséges teljesítményt megad a nagyfelbontású videók megtekintéséhez és még néhány minimalista játékhoz is.

A névleges hőleadás 65W. Hőmérsékletkorlátozás 105°C.

Ezt a processzort a gyártó játékosként pozícionálja, de itt nem szabad elfelejtenünk, hogy ez még mindig egy olcsó processzor, és nem szabad tőle lehetetlent várni.

Ez a CPU-konfiguráció optimális egy olcsó PC építéséhez, valamint azok számára, akik egy meglehetősen erős gépet építenek fokozatosan. Ezzel a processzorral kényelmesen működhet az az idő, amíg összegyűjti a játék grafikus kártya megvásárlásához szükséges összeget.

Előnyök

 • Teljesítmény-ár arány;
 • egy jó integrált grafikus kártya;
 • alacsony hőfokon;
 • Egy nagy és csendes hűtő dobozos kiszerelésben;
 • Viszonylag magas játékképesség.

Hibák

 • csökkentett gyorsítótár.

AMD Ryzen 5 1600

Értékelés: 4.7

AMD RYZEN 5 1600

Az Expertology minősítés az AMD Ryzen családjának egy másik képviselőjével folytatódik, de ezúttal egy sokkal magasabb osztályba sorolva. Ez egy teljes körűen felszerelt játékprocesszor, fenntartások nélkül, költségvetési státusza ellenére. Funkciókban semmivel sem marad el az Intel Core i5-től, és árban is sokkal vonzóbb.

A processzor számítási gerincét hat Summit Ridge mag alkotja, amelyek egyenként két szálban 3200 MHz-en dolgoznak. A CPU támogatja a gyors kétcsatornás DDR4 memóriát 2667 MHz-en. A 3. szintű gyorsítótár kapacitása szembetűnően eltér az előző modelltől a javulás irányába: 16 Mb vs. 4 Mb.

a processzor támogatja a hardveres virtualizációt, a futásidő tiltó bitet, AMD64/EM64T, SSE, AVX, MMX utasításokat. Az Enmotus FuzeDrive, XFR (frekvenciatartomány-bővítés) és más technológiák is beépítésre kerültek a készülékbe.

A modell névleges hőelvezetése összhangban van a következőkkel

65W 95°C-os üzemi hőmérsékleti határértékkel.

Jelenleg az egyik legkiegyensúlyozottabb költségvetésű processzor a piacon a funkciók tekintetében. A Core i5 6000, 7000 és 8000 szériákkal összehasonlítva a Ryzen 5 1600 egyszálas üzemmódban szinte egyenrangú velük, többszálas üzemmódban pedig észrevehetően jobban teljesít. Ebben az osztályban és árkategóriában szinte nincs versenytársa.

Előnyök

 • Hat kétmagos mag;
 • teljesítmény;
 • támogatja a nagysebességű memóriát;
 • A harmadik szint nagyméretű cache-je;
 • 14-12 nm-es gyártástechnológia;
 • alacsony hőfok.

Hátrányok

 • Nem találtunk kifejezett hátrányokat vagy rendszerpanaszokat a felhasználók részéről.

AMD Ryzen 5 2400G

Értékelés: 4.6

AMD RYZEN 5 2400G

Az AMD negyedik és egyben utolsó olcsó processzora ebben a rangsorban a 4-magos Ryzen 5 2400G. Az AM4-es foglalathoz tervezték, és az egyik legolcsóbb 4-magos olcsó processzor a piacon, nagyon érdekes specifikációkkal.

A Raven Ridge magok 8 szálon futnak 3600MHz-en, és lehetőség van 3900MHz-re való túlhajtásra is. Támogatja a 2 csatornás DDR4 2933 MHz-es memóriát. A gyorsítótár konfigurációja szintek szerint: 96Kb, 2Mb és 4Mb. Az L3 gyorsítótár ekkora mennyisége meglehetősen zavaró, és a felhasználók joggal tartják hátrányosnak. Támogatja a hardveres virtualizációt, a futásidő tiltó bitet, az SSE2-4 utasításokat és az AVX /2, MMX.

A CPU-ba egy váratlanul erős grafikus magot építettek be: Radeon RX Vega 11, 11 saját maggal, 1250 MHz-en. Maga a videoprocesszor külön is túlhajtottá tehető. Ez a grafikus alrendszer jelentősen nagyobb teljesítményű, mint az Intel processzorok integrált grafikus rendszere. Számos modern játék játszható mérsékelt beállításokkal ezen a grafikus kártyán önmagában is. De a maximális felbontáshoz és fps-hez természetesen diszkrét grafikus modulra lesz szükséged.

A becsült hőelvezetés egyenrangú

65W viszonylag magas, 105°C-os üzemi hőmérsékleten.

Röviden összefoglalva, mondjuk azt, hogy a Ryzen 5 2400G az egyik legjobb költségvetési processzor a játékhoz 2019 első felében. A csökkentett gyorsítótár ellenére ez a modell az integrált grafikának köszönhetően “kihúzza” ezt a státuszt, ami a nem túl kifinomult játékosok számára elég lehet.

Előnyök

 • Sokoldalúság a kiegyensúlyozott jellemzők tekintetében;
 • teljesítmény;
 • nagy sebességű memóriatámogatás;
 • elfogadható fűtés;
 • Erőteljes integrált grafika.

Hibák

 • csökkentett 3. szintű gyorsítótár.

Intel Pentium Gold G5400

Score : 4.5

INTEL PENTIUM GOLD G5400

Az Expertology szerint a legjobb olcsó processzorok munkához és játékhoz listájának befejezéseként szeretnénk tisztelegni a “kék” Intel cég előtt. Bár az Intel szinte mindig az AMD mögött volt az alacsony költségvetésű processzorok tekintetében, néhány modell meglehetősen versenyképes a “piros” társaikkal szemben. A Pentium Gold G5400 az egyik ilyen példa.

Olvasson tovább  Top 8 hálózati kártya

Két Coffee Lake maggal, amelyek két szálon, egyenként 3700 MHz-en dolgoznak. 14 nm-es gyártástechnológián alapuló vékony elektronika. Támogatja a kétcsatornás DDR4 2400 MHz-es memóriát 64 GB-ig. Cache konfiguráció – 64/512/4096Kb. Max. 16 támogatott PCI Express csatorna.

A processzorba integrált HD Graphics 610, 350 MHz-es alap órajel frekvenciával és 1050 MHz-es maximális dinamikus frekvenciával. Képes 4K felbontású 4096×2304 videó lejátszására 60 Hz-es frissítési frekvenciával. Egyszerre három monitor támogatása. Támogatja a Clear Video, az InTru 3D, a Quick Sync Video és egyéb funkciókat.

Névleges hőleadás 54W, max. üzemi hőmérséklet 100°C-ig.

A specifikációkat tekintve ez a processzor alapszintű minimumnak tekinthető, amely képes a legtöbb mai videojáték lejátszására a megfelelő egyéb hardver – grafikus kártya, memória stb. – kiválasztásával. . Irodai munkához vagy nem túl nehézkes tervezéshez ez a kedvező árú CPU több mint elég. Ha mérsékelt használatot tervez, akkor a hűtésen spórolhat némi pénzt – a legtöbb feladathoz elegendő a készleten lévő hűtő.

Előnyök

 • Az alapvető minimum a költségvetési játékhoz;
 • Integrált grafikus modul;
 • teljesítmény;
 • alacsony hőleadás.

Hibák

 • Nincs hátránya.

A legjobb szuper-budget processzorok 5k alatt. rubel

A második Expertology jelölés a legjobb olcsó processzorok kategóriájában a legolcsóbb megoldásokra összpontosít még az alsó kategóriában is. Néhány fent említett modell megfelel ennek a követelménynek, de ott a játékképességekre összpontosítottunk. Itt olyan processzorokról beszélünk, amelyek elegendőek ahhoz, hogy a munkahelyet minimális potenciális stresszel ruházzák fel. Gazdaságilag ésszerű egy számítógépet ilyen processzorokkal kiegészíteni a nagyobb beszerzések – új fiókok megnyitása, részlegek bővítése, call-center megnyitása stb. esetén. .

Tisztázzuk – szakértőink ezt a választást a CPU teljesítménye alapján végezték a mai fogyasztói igényeknek megfelelően. A piacon vannak még az itt felsoroltaknál is olcsóbb modellek, de csak korlátozott számú esetben ajánlja őket megvásárlásra.

AMD Athlon X4 Kaveri

Értékelés: 4.7

AMD ATHLON X4 KAVERI

Nézzük először az AMD egyik sikeres megoldását – a költségvetési processzorok Athlon X4 sorozatát, amely a 860K és 840 modelleket tartalmazza. A konfigurációban minimálisak a különbségek, a 860K magasabb órajellel rendelkezik.

FM2 foglalathoz tervezve+. A folyamattechnológia 28. A négy Kaveri (2014) processzormag 3700MHz-en fut (3100MHz a 840-nél), és akár 4Hz-re is túlhajtható (3.8GHz 840.). Első szintű gyorsítótár konfiguráció – 16Kb x 4 + 64Kb x 2, második szintű – 4Mb. Nincs aktív grafikus mag. Támogatja a DDR3 2133 MHz-es memóriát. A Hyper Threading technológia itt nincs implementálva, így minden mag egy szálban végzi a számításokat.

Az egyik legkedvezőbb árú, teljesen felszerelt 4 magos CPU, amely ma kapható. Egy integrált grafikus processzor nagyon jó lenne a költségvetési PC-ben, de a sorozat rendelkezik integrált grafikus kártyával, de ez ki van kapcsolva más teljesítményjellemzők javára.

Mindkét konfiguráció támogatja a hardveres virtualizációt, a futásidejű bitek felülbírálását, az SSE2/3/4 utasításokat.

A fűtési teljesítmény összhangban van a

95W 860K és 65W 840K esetén.

Előnyök

 • Meglehetősen magas órajel;
 • Könnyen túlhajtható;
 • Király;
 • A legkedvezőbb ár a csoportban.

Hátrányok

 • nincs objektív hátránya, még inkább, ha összehasonlítjuk a szuper megfizethető áron.

Intel Celeron G3930 Kaby Lake

Értékelés: 4.6

INTEL CELERON G3930 KABY LAKE

A rangsor második helyezettje a Celeron CPU, amely kiváló hírnévre tett szert, mint alacsony költségű munkagép. Csak egy kicsivel drágább, mint az előző AMD modell, és bizonyos tekintetben rosszabb, mint az, de az LGA1151 foglalattal rendelkező alaplapok tulajdonosai számára, ha a CPU cseréjéről van szó, nehéz lesz tisztességes költségvetési alternatívát találni.

Többféle processzorral épített processzor, beleértve a legfejlettebb 14 nm-es és 12 nm-es processzorokat is. Két Kaby Lake mag, amelyek 2900 MHz-en futnak. Különböző memóriatípusok támogatottak: DDR4 2133MHz-en, DDR3L 1333/1600MHz-en és 1.35V, beleértve a kétcsatornás és hibajavított ECC memóriát is. Maximális felismert memóriaméret – 64 GB. Cache konfiguráció: 64/512/2048KB. Rendszerbusz frekvencia – 1333/1600MHz. A PCI Express csatornák maximális száma 16.

A processzor támogatja a hardveres virtualizációt, az összes fontos utasításkészletet és utasítást – MMX, SSE stb. Támogatja a fejlett technológiákat is: SpeedStep, S

Képplatform, hőszabályozás és egyéb.

A modell figyelemre méltó jellemzője a fokozott biztonság és adatvédelem, amelyet számos saját Intel-technológia megvalósítása révén biztosít: Secure Key, AES-parancs, Memory Protection Extensions, OS Guard, Boot Guard.

Beágyazott Intel® HD Graphics 610 350 MHz-es alapsávszélességgel és 1050 MHz-es maximális dinamikus sávszélességgel. A grafikus memória maximálisan 64 GB. A videomotor akár 4K felbontásban 4096×2304 60 Hz-es felbontáson streamel.

Ennek a modellnek a névleges hőelvezetése összhangban van a

51W 100°C üzemi hőmérsékleten.

Előnyök

 • Teljesítmény-ár arány az Intel processzorok általános kontextusában;
 • ECC memóriatámogatás;
 • Minimális hő;
 • fokozott biztonság és adatvédelem;
 • integrált grafikus mag.

Hátrányok

 • nem igényel túlhajtást (csak a rajongók számára fontos).

AMD FX-4300 Vishera

Értékelés: 4.5

AMD FX-4300 VISHERA

És ismét a mi rangsorunkban egy olcsó 4-magos AMD. Ez egy tervezési megoldás az AM3 aljzathoz+. 32 nm-es és 12 nm-es gyártástechnológiával készült. Kategóriájában az egyik legjobb ár/teljesítmény arányt kínálja. Az FX-4300 gyorsan elnyerte a “Nép választása” nem hivatalos CPU címet a megjelenésekor.

A négy Vishera (2012) mag ebben a modellben 3800 MHz-en fut négy szálon, és lehetővé teszi a kis túlhajtást akár 4 GHz-ig. Támogatja a DDR3 memóriát 1866 MHz-en, ami a CPU egyik leggyengébb pontja. 48, 4096 és 4096 L1, L2 és L3 gyorsítótár kapacitása.

A processzor támogatja az NX Bitet, a hardveres virtualizációt, a fokozott vírusvédelmet, a PowerNow-t!, Turbo Core 3.0 és számos más.

A névleges hőleadás ebben az esetben a következő értéknek felel meg

95W, maximális üzemi hőmérséklet 70.5 °C.

Előnyök

 • négy mag;
 • túlhajtási képesség;
 • Ár-teljesítmény arány;
 • Elfogadható fűtés terhelés alatt;
 • kategóriájának legjobbja.

Hátrányok

 • csak lassú memóriát támogat.

Intel Core i3-3220 Ivy
idge

Értékelés: 4.4

INTEL CORE I3-3220 IVY </div><p>IDGE” src=”/wp-content/uploads/2023/09/11116666194301-810.jpg” height=”320″ title=”INTEL CORE I3-3220 IVY <br />IDGE”></p><p>Most pedig emeljük tovább a lécet a rangsor ezen részében, és nézzük meg az Intel Core család tagját. Ez a processzor valamivel drágább, mint az előző három, de abszolút értelemben továbbra is egy olcsó processzor. Még a gyártó által játékprocesszorként pozícionált és még mindig gyártásban lévő processzorok.</p><p>LGA1155 foglalathoz tervezve. 22 nm-es gyártástechnológiával készült. Két Ivy mag <br />Négy sávszélesség (2012) 3300 MHz-es alapfrekvencián futó négysávos rendszer. Rendszerbusz sebessége 1600MHz. Legfeljebb 32 GB viszonylag lassú DDR3 memória támogatott 1333/1600 MHz-es (kétcsatornás) memóriával. Cache konfiguráció – 64/512/3072Kb.</p><p>A processzor olyan fejlesztésekkel rendelkezik, mint a futásidejű bitfelülbírálás, hardveres virtualizáció, AMD64/EM64T, lopásgátlás, hőkezelés, My WiFi, üresjárati állapot. Parancskészletek: MMX, AVX, SSE /2/3/4. PCI Express v2 csatorna támogatás.0: 1×16, 2×8 és 2×4.</p><p>Az Intel HD Graphics 2500 grafikus mag meglehetősen erős a CPU-ban. 650MHz alapfrekvencia, 1050MHz maximális dinamikus frekvencia. Három monitor támogatása, Quick Sync Video, InTru 3D, Clear Video HD, Rugalmas kijelző.</p><p>A processzor becsült hőleadása 55 W. Működési hőmérsékleti határérték; 65.3 °C.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Ár-teljesítmény arány;</li><li>sokoldalúság;</li><li>túlhajtási potenciál;</li><li>jó integrált grafika;</li><li>Hideg normál üzemmódban.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Lassú memória támogatás.</li></ul><h3>AMD Ryzen 3 1200</h3><p>Értékelés: 4.3</p><div style=AMD RYZEN 3 1200

A kategória legdrágább és legerősebb processzora, az AMD Ryzen családjának képviselője zárja a legjobb olcsó processzorok értékelését. És ez csak a felülvizsgálatban szereplő többi modell hátterében drága, és a 2019 első felének mikroprocesszor-piaci feltételeivel összefüggésben – ez a leginkább megfizethető CPU a költségvetéshez és a kényelmes játékhoz.

A processzor négy teljes értékű Summit Ridge négymagos számítási maggal van felszerelve, amelyek 3100 MHz-en futnak, és “hivatalosan” 3400 MHz-ig túlhajthatók. Kétcsatornás DDR4 memória 2667 MHz-en támogatott. Cache konfiguráció – 96/2048/8192KB.

A lelkes rajongók magasabb értékekre túlhajtanak, de ez a megközelítés a felhasználó kockázatára van bízva. Egyébként ebben a konkrét esetben nincs szükség csúcskategóriás alaplapra ahhoz, hogy a hűtőrendszer által lehetővé tett maximális értékekre túlhúzzuk. A legtöbb ilyen túlhajtási lehetőség elérhető az AM4-es foglalatú, alsó kategóriás alaplapokon.

A processzor támogatja a hardveres virtualizációt, a futásidejű bitek felülbírálását, AMD64/EM64T, MMX utasításokat, AVX /2, SSE /2/3/4. Támogatott Enmotus FuzeDrive, kiterjesztett frekvenciatartomány (XFR), SenseMI technológia, VR Ready és mások is.

A becsült hőleadás 65W 95°C-os maximálisan megengedett üzemi hőmérsékleten. A dobozos csomag egy standard Wraith Stealth hűtőt tartalmaz. Nagy terheléshez és túlhajtáshoz hatékonyabb hűtőre lesz szükség.

Összességében ez a processzor több mint megfelelő választás kényelmes munkához és játékhoz tisztességes beállítások mellett, feltéve, hogy elegendő mennyiségű gyors RAM-ot használ.

Előnyök

 • ár/teljesítmény arány;
 • gyors memóriatámogatás;
 • túlhajtási potenciál;
 • nagy gyorsítótár;
 • VR-kész;
 • Az egyik legolcsóbb processzor a budget játékosok számára.

Hátrányok

 • Nem észleltek hátrányokat.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: