9 legjobb fénymásoló

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

Napjainkban még mindig lehet papíralapú dokumentumokat használni. És elég gyakran kell őket megsokszorozni. Használhat egy fénymásolót a munkához. Számos bevásárlóközpontban és fotóboltban megtalálható. De könnyebb, ha magad szerzed meg. De melyik modellt válasszuk? Így nem kell sokat gondolkodnia, nézze meg a legjobb másológépekből összeállított válogatásunkat. Mind a színes modellekre, mind a meglehetősen olcsó fekete-fehér modellekre összpontosít.

Hogyan válasszunk fénymásolót?

Ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban dönthessen egy adott modell mellett, először is meg kell értenie, hogy,pontosan hogyan tervezi használni. A lényeg az, hogy elsősorban a készülék teljesítményére kell összpontosítania. Nincs szükséged egy olyan gépre, amivel otthon is megizzadhatsz. Egy egyszerű fénymásoló, amely percenként legfeljebb egy tucatnyomatot nyomtat, elegendő lehet otthon. Ugyanez azonban nem mondható el irodai használatra, különösen, ha egy ilyen eszközt egyszerre többen is használnak. Ebben az esetben jobb, ha egy nagy fénymásolót vásárol, amely percenként körülbelül húsz oldal nyomtatására képes.

A következő dolog, amire gondolni kell, a szín. Ugyanezek az irodák gyakran kizárólag szöveggel dolgoznak. Az alkalmazottak megelégedhetnek egy fekete-fehér fénymásolóval. Ebben az esetben a fogyóeszközök cseréje sokkal könnyebb lesz. Otthon bármikor szükségük lehet színes nyomatokra. Néhány fotóról is érdemes másolatot készíteni. Röviden, nem meglepő, hogy manapság a színes modellek egyre népszerűbbek.

Ha az irodáról beszélünk, akkor a papírtálcákról kell beszélni.Nem kizárt, hogy egy nap 50-100 oldalnyi szöveget kell másolnia. Ez azt jelenti, hogy tágas tálcákra is szükséged van. És ki akar feleslegesen egy készülék közelébe menni csak azért, mert elfogyott a nyomtatásra szánt papír??

A fénymásoló kiválasztásakor mindig figyelembe kell vennie a következőket,pontosan hogyan lesz szinkronizálva a PC-vel. Az irodában ez az eszköz általában egy útválasztóhoz van csatlakoztatva. Lehetővé teszi, hogy egyszerre több számítógépről küldjön nyomtatási parancsokat. Ebben az esetben keressen RJ-45-ös csatlakozóval vagy beépített Wi-Fi-vel rendelkező modellt. Elméletileg egy USB-porttal is boldogulhatsz otthon. A vezeték nélküli kapcsolat azonban még mindig érdekesebb.

Kötelezőfigyeljen a nyomtatási módszerre. Lehet lézeres vagy tintasugaras. Az első opció gyorsabb nyomtatási sebességet kínál. A nagy felbontás és a folyamat során néha több színt használnak a tintasugaras modellek oldalán.

Végül megemlítjük a vezérlőpanelt. A fénymásolót gyakran számítógép vagy más berendezés nélkül használják. Tehát győződjön meg róla, hogy a dokumentum másolatát mindössze néhány billentyűleütéssel elkészíti.

Top 9 fénymásoló

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb színes fénymásolók 1 HP színes lézer MFP 178nw 23 990 €
2 egyéb DCP-T520W InkBenefit Plus tinta előnyei 17 200 €
3 Canon PIXMA TS6340 15 700 €
4 HP Smart Tank 500 14 800 €
5 HP DeskJet Plus Ink Advantage 6075 tinta 7 990 €
A legjobb fekete-fehér fénymásolók 1 egyéb DCP-1510R 15 120 €
2

antum M6607NW

18 122 €
3 HP LaserJet Pro MFP M28w 14 490 €
4

antum M6500

11 400 €

A legjobb színes fénymásolók

HP színes lézer MFP 178nw

Értékelés: 4.9

HP SZÍNES LÉZER MFP 178NW

A legjobb, ha nagy mennyiségű színes dokumentumot kell másolnia. A lézeres típus percenként akár 18 nyomatot is nyomtat. Ez azonban csak monokróm üzemmódban érhető el. Sajnos a színes nyomtatás sokkal lassabb – percenként csak négy oldalra kell várni.

Ezt a modellt kizárólag otthoni használatra tervezték. Ezt támasztja alá a műszaki adatlapja is, amely havi legfeljebb 500 nyomtatott oldalt javasol. Ez 600×600 dpi felbontással történik. A beépített szkenner hasonló paraméterrel rendelkezik. Örvendetes, hogy a számítógépekkel és más eszközökkel való szinkronizálás nemcsak USB-n keresztül, hanem Wi-Fi vagy RJ-45 kapcsolaton keresztül is lehetséges.

Előnyök

 • Bármilyen operációs rendszerű PC-vel kompatibilis;
 • Nagyon gyors fekete-fehér nyomtatás;
 • Az interfészek optimális száma;
 • Kényelmes működés;
 • Nagy megbízhatóság.

Hátrányok

 • A lapolvasó nem rendelkezik automatikus dokumentumadagolóval;
 • Nem a legolcsóbb ár;
 • Színes nyomtatásnál nem olyan gyors;
 • Szerény szkennelési és nyomtatási felbontás.

egyéb DCP-T520W InkBenefit Plus tinta előnyei

Értékelés: 4.8

</div><p>egyéb DCP-T520W InkBenefit Plus” src=”/wp-content/uploads/2023/05/6551666197961-929-.jpg” height=”310″ title=”<br />DCP-T520W InkBenefit Plus”></p><p>Viszonylag kicsi fénymásoló, amely nem foglal sok helyet otthonában. Műanyag teste feketére van festve, és a belseje készen áll arra, hogy akár komolyabb használatot is kibírjon – az adatlap szerint havonta akár 1000 oldal is kinyomtatható. A jó hír az, hogy nem igényel gyakori patroncserét. A készülék a beépített CISS-t használja helyette. Csak időről időre kell olcsó tintát vásárolnia.</p><p>Amint azt már megértette, a készülék tintasugaras nyomtatási módszert alkalmaz. A folyamat 1200×6000 dpi felbontásig terjedő felbontással történik. Még azoknak is tetszeni fog, akik képeket akarnak másolni. A tintasugaras nyomtatók általában elég lassúak. De ezzel sincs gondja – a színes A4-es nyomtatás sebessége körülbelül 9 oldal/perc. Pontosan megduplázódik monokróm üzemmódban.</p><p>Nemcsak a számítógépéről, hanem okostelefonjáról is küldhet parancsokat erre a multifunkciós készülékre. Ez utóbbi USB-csatlakozó helyett Wi-Fi-kapcsolatot használ.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>CISS-t használ;</li><li>Nagy sebességű nyomtatás;</li><li>Wi-Fi-n keresztül is csatlakoztatható;</li><li>Jó nyomtatási felbontás;</li><li>Szerény méret;</li><li>Intelligens tervezésű vezérlők.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Csak fekete tintát tartalmaz;</li><li>Nem a legtágasabb kimeneti tálca;</li><li>Magas zajszint.</li></ul><h3>Canon PIXMA TS6340</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=CANON PIXMA TS6340

Ezt a többfunkciós készüléket otthoni használatra tervezték. Ezért lett olyan alacsony, amit a műanyag tok fekete színe is bizonyít. A méretcsökkentés az adagoló- és kimeneti tálcák kapacitására is hatással volt – ezek az alkatrészek egyenként csak 100 lapot képesek befogadni. De ha ez a hátránya, akkor ugyanez nem mondható el a színes nyomtatásról. Az a tény, hogy ez a modell öt patront használ. Ez gazdagabb színvisszaadást eredményez a fényképek nyomtatásakor. De a fotópapírnak megfelelőnek kell lennie – mi a Canon által gyártott papírt ajánljuk.

Ez a modell termikus tintasugaras technológiát használ. Felbontás akár 4800×1200 dpi. Nagy előnye az automatikus kétoldalas nyomtatás lehetősége, amely jelentősen felgyorsítja a kétoldalas dokumentumok létrehozását. Ami a szkennert illeti, az optikai felbontása 1200×2400 dpi. Több mint elég még a fényképes reprodukcióhoz is. Az egyetlen gondot a 16 bites színmélység jelenti.

Előnyök

 • Akár 10 oldal/perc színes nyomtatási sebesség;
 • A nyomtató örül a nagy felbontásnak;
 • Szerény méret;
 • Négy színt használunk;
 • Kényelmes működés;
 • Nem rossz szkennelési felbontás;
 • Megfelelő áron;
 • Bluetooth és Wi-Fi csatlakozási lehetőség.

Hátrányok

 • A szkenner nem rendelkezik a legnagyobb színmélységgel;
 • A fogyóeszközök magas költségei;
 • A megbízhatóság aggodalomra ad okot.

HP Smart Tank 500

Értékelés: 4.7

HP Smart Tank 500

A fénymásolók általában fekete vagy fehér műanyagból állnak. A HP Smart Tank 500 azonban valamivel érdekesebbnek tűnik, mint versenytársai. Nem utolsósorban a szürke beágyazottsága miatt. És rögtön világossá teszi, hogy ez a készülék saját CISS-szel van felszerelve. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség patroncserére, és a viszonylag olcsó tintát viszonylag ritkán kell újratölteni. Az egyetlen dolog, ami összezavarhatja Önt, az a tény, hogy négy színben nyomtat. Ennek ellenére ne számítson tökéletes fotókra – egy kicsit fakók lesznek.

Ez a modell készen áll arra, hogy jó tulajdonságaival örömet szerezzen. Színes nyomtatás 4800×1200 dpi felbontásig lehetséges. Nagy sebességre azonban nem számítanék, mivel a beépített nyomtató percenként öt oldalnál többet nem nyomtat. Az automatikus kétoldalas nyomtatás megoldaná a problémát, de ez nem támogatott. A szkenner 24 bites, optikai felbontása 1200×1200 dpi. Elég jó. Kár, hogy a gyártó nem áldozott az automatikus dokumentumadagolóra.

Előnyök

 • Nem rossz szkennelési felbontás;
 • CISS-szel van ellátva;
 • Jó nyomtatási felbontás;
 • A szkenner 24 bites színmélységgel rendelkezik;
 • Nem túl nagy méretek;
 • Ismeretlen design.

Hátrányok

 • A papírkiadó tálca csak 30 lap befogadására van kialakítva;
 • A csatlakozás csak USB-n keresztül történik;
 • Színes tintákat nem tartalmaz;
 • A nyomtatási sebesség átlagos.

HP DeskJet Plus Ink Advantage 6075 tinta

Értékelés: 4.6

HP DESKJET PLUS TINTA ELŐNY 6075

Ezt a fénymásolót gyakran azok vásárolják, akiknek otthonuk belső terét világos színek díszítik. Az a tény, hogy a készülék teste fehér műanyagból áll. Ez az egyik legkisebb multifunkciós készülék, amely szintén nem tud nem tetszeni. A készülék belsejében van hely a beépített Wi-Fi számára, amely nélkülözi az USB-kábel szükségességét. Még meglepőbb azonban az automatikus kétoldalas nyomtatás támogatása. Részben ennek a technológiának köszönhető, hogy a színes kimeneti sebesség 7 oldal/perc sebességre nőtt.

Ez a modell egy jó szkennert tartalmaz, amelynek fő jellemzője a 24 bites színmélység. Optikai felbontása 1200×1200 dpi. Mindez azt mutatja, hogy akár fénymásolásra is használható. Különösen akkor, ha megelégszik a négy színben, 4800×1200 dpi felbontásban történő nyomtatással. Ebben az esetben a fogyóeszközök meglehetősen gyakori cseréjét is el kell viselnie, mert nincs CISS – helyette drága patron működik.

Előnyök

 • A színes nyomtatás nagy felbontása;
 • A szkenner nagy színmélységgel rendelkezik;
 • Jó nyomtatási sebesség;
 • alacsony költség;
 • Jól néz ki;
 • Az automatikus kétoldalas nyomtatás támogatott;
 • Wi-Fi kapcsolat áll rendelkezésre.

Hátrányok

 • Drága, négyszínű tintapatront használ;
 • A beolvasási terület nem túl nagy;
 • Nincs vezérlőpanel.

A legjobb fekete-fehér fénymásolók

DCP-1510R

Értékelés: 4.8

</div><p>Egyéb DCP-1510R” src=”/wp-content/uploads/2023/05/600166666197961-219-.jpg” height=”462″ title=”<br />DCP-1510R”></p><p>Ez a fénymásoló meglehetősen nagy méretű. De kizárólag A4-es vagy annál kisebb papírra készült. Ez lehetővé tette a gyártó számára, hogy pénzt takarítson meg, így maga a készülék nagyon megfizethető. Akár irodai használatra is ajánlható. De ebben az esetben a fő hátránya – csak az USB-csatlakozó a hátlapon. Sajnos, nincs Ethernet és nincs beépített Wi-Fi.</p><p>A fekete-fehér fénymásolók általában nagyon gyorsak. A készülék a <br />A másik sem kivétel – akár 20 oldal/perc sebességgel is nyomtatható. Ha a minőség fontosabb az Ön számára, akkor 2400×600 dpi felbontású nyomtatásra számíthat. Nem rekord, de egy lézernyomtatótól nem is várna mást. Átlagos a képességeikben nevezhető és a szkenner – optikai felbontása nem haladja meg az 1200×600 dpi-t.</p><p>Az ilyen másológépek általában tágas papírtálcákkal állnak készen a használatra. De a gyártó itt sem spórolt a költségekkel. A fogyóeszközök egyetlen nyomtatópatronhoz megvásárolhatók <br />A TN-1075. Használati ideje kb. 1000 oldal. Előfordulhat, hogy ki kell cserélni a 10 000 oldalra tervezett képdobot.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Nagyon gyors nyomtatási sebesség;</li><li>Nem rossz a lézertechnológiás nyomtatási felbontáshoz képest;</li><li>Felhasználóbarát kezelőpanel;</li><li>Gyors bemelegedési idő;</li><li>Nem túl nehéz;</li><li>Alacsony zajszint.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nincs automatikus kétoldalas nyomtatás;</li><li>A kimeneti tálcába csak 50 lap fér;</li><li>Nem a legjobb szkenner;</li><li>Csatlakozás – kizárólag USB-n keresztül.</li></ul><h3><p>M6607NW</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=PANTUM M6607NW

Ez a modell nemcsak viszonylag nagy mérete miatt tűnik ki, hanem azért is, mert ez egy faxkészülék. Ez utóbbit, ahogyan azt kell, egy numerikus billentyűzet és egy telefonkagyló egészíti ki. Ennek a jóságnak ellenére még mindig viszonylag olcsó. Ezért nem meglepő, hogy a lehető legnagyobb mértékben A4-es méretű papírral való munkavégzésre van beállítva. A másolás a megfelelő gombok megérintésével indítható el. Ha egy másik eszközről kell nyomtatási parancsot küldeni, akkor erre a célra USB-interfész vagy vezetékes kapcsolat használható egy routerrel vagy Wi-Fi-vel.

A másolási folyamat a szkennerrel kezdődik, amelynek optikai felbontása 1200×1200 dpi. És az is jó, ha van automata eredeti adagoló, bár csak egyoldalas. Ha nyomtatásról van szó, akkor maximum ugyanolyan felbontással. Fekete-fehér nyomtatáshoz ez még túl magasnak is tűnik. A nyomtatási sebesség, amellyel ez a multifunkciós készülék a nyomtatásokat készíti, elragadó – percenként akár 22 oldalra is számíthat!

A fenti adatokból megtudhatja, hogy ez a fénymásoló még a nagy irodák tulajdonosai számára is vonzó lehet. Erre utal az a tény, hogy a gyártó havonta akár 20 000 oldal nyomtatását is lehetővé teszi.

Előnyök

 • Nagyon gyors nyomtatási sebesség;
 • Alacsony zajszint;
 • Rövid bemelegítési idő;
 • Jó nyomtatási felbontás;
 • Van egy 650 oldalas memóriával rendelkező faxkészülék;
 • Wi-Fi hálózaton keresztül is csatlakozhat;
 • Alacsony költségek;
 • A lapolvasó automatikus dokumentumadagolóval rendelkezik.

Hátrányok

 • Nem a legtágasabb beviteli tálca;
 • A szkenner nem ideális.

HP LaserJet Pro MFP M28w

Értékelés: 4.8

HP LaserJet Pro MFP M28w

Ez egy viszonylag egyszerű másoló, amely lézeres technológiával nyomtat. Teste fehér műanyagból készült. A felső fedélen található egy kis kezelőpanel, amellyel szinte azonnal elindítható a dokumentum másolása. 600×600 dpi optikai felbontású szkennert használ. Sajnos, nincs automatikus adagoló – ez elkerülhetetlenül hatással lenne a költségekre. A gyártónak pedig az a feladata, hogy az egyik legolcsóbb lézernyomtatót használó többfunkciós nyomtatót állítsa elő.

A HP LaserJet Pro MFP M28w felhasználója csak monokróm nyomtatásra jogosult. Nem annyira lelkes a felbontásért, amely csak ugyanazt a maximális 600×600 dpi-t tudja elérni. Ez azt jelenti, hogy ez a modell szöveges dokumentumok nyomtatására szolgál – a képek nem fognak a legjobban kinézni. De a kimeneti sebesség pozitív. Körülbelül 18 oldal percenként! A modell további jellemzői közé tartozik a Wi-Fi modul jelenléte. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a számítógépéről, hanem tabletről vagy okostelefonról is küldhet nyomtatási parancsokat.

Előnyök

 • Szép design;
 • Nagyon gyors nyomtatási sebesség;
 • Könnyen használható vezérlőpanel;
 • Beépített Wi-Fi modul;
 • Alacsony költségek;
 • Alacsony zajszint.

Hátrányok

 • Nagyon kevés memória (32MB);
 • Szerény nyomtatási felbontás;
 • Nem a legjobb szkenner;
 • Kis patronkapacitás.

M6500

értékelés: 4.7

PANTUM M6500

Az egyik legolcsóbb faxkészülékkel rendelkező másológép. A gyártónak úgy sikerült alacsony költséget elérnie, hogy számos nem fontos alkatrészt kiiktatott. Például az itt használt szkenner nem rendelkezik automatikus adagolóval, és ugyanez a fax nem egészül ki telefonkagylóval. El tudod viselni. Sokkal kiábrándítóbb, hogy nincs beépített Wi-Fi. Vezetékes kapcsolatot kell használnia USB-n keresztül.

A 7 kg-os készülékhez egy elég jó szkenner tartozik. Akár 1200×1200 dpi felbontású papíralapú dokumentumok másolására is alkalmas. Csak fekete-fehérben nyomtat. Egy patron körülbelül 1600 nyomtatáshoz elegendő. A nyomtató felbontása hasonló a szkenner fent említett képességéhez. Mivel nem kell színt kezelnie, percenként 22 oldalt képes kiadni.

Előnyök

 • Alacsony költségek;
 • Megfelelő zajszint;
 • Nagyon gyors nyomtatási sebesség;
 • Nagy nyomtatási felbontás a lézertechnológiához;
 • A garancia két évre meghosszabbodik;
 • Azonnali bemelegítés.

Hátrányok

 • A faxkészüléknek nincs kézibeszélője;
 • Csak USB-csatlakozás áll rendelkezésre;
 • Ez az MFP egy kicsit túl nagynak tűnhet;
 • Szerény memória (128MB).
Olvasson tovább  A 15 legjobb lézernyomtató
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: