A 10 legjobb tintasugaras multifunkciós nyomtató

A nyomtatók már régóta elég megfizethetőek ahhoz, hogy bárki, nem csak vállalkozások vagy szervezetek vásárolhassanak belőlük. Az iparág fejlődésével fokozatosan egyre érdekesebb megoldások váltak elérhetővé – olyan többfunkciós nyomtatók (MFP-k), amelyek a három alapfunkciót, a szkennert, a nyomtatót és a fénymásolót egyesítik. Az Expertology szerkesztői külön értékelést készítettek a legjobb tintasugaras multifunkciós nyomtatókról szakértőink szerint. A négy legjobb modell négy kategóriában – otthoni, irodai, CISS és fekete-fehér – került bemutatásra.

A legjobb tintasugaras multifunkciós készülékek rangsora

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb tintasugaras multifunkciós nyomtatók otthoni használatra 1 Epson L4160 17 226€
2 Canon PIXMA G3415 14 076€
3 HP DeskJet Ink Advantage 3835 All-in-One készülék 5 120€
A legjobb tintasugaras multifunkciós készülékek az irodába 1 Epson WorkForce Pro WF-6590DWF 60 825€
2 Canon PIXMA G4410 21 748€
3 DCP-T710W InkBenefit Plus tinta előnyei 16 980€
A legjobb tintasugaras MFP-k CISS-szel 1 Epson L1455 64 448€
2 Canon PIXMA G2411 9 800€
A legjobb fekete-fehér tintasugaras multifunkciós készülékek 1 Epson M205 22 360€
2 Epson M2140 18 055€

A legjobb tintasugaras multifunkciós nyomtatók otthoni használatra

Az első kategóriában egy miniválogatást tekintünk meg a szakértőink által legjobbnak tartott többfunkciós készülékekből, amelyek teljesítménye több mint elegendő az otthoni használathoz, ugyanakkor nem feleslegesek egy ilyen alkalmazáshoz, elsősorban a költségek szempontjából.

Epson L4160

Értékelés: 4.9

Epson L4160

A kínálat csúcsmodellje a legerősebb, legtermelékenyebb és legdrágább modell – tökéletes megoldás azok számára, akiknek rendszeres, kiváló minőségű színes nyomtatásra van szükségük akár otthon is.

A készülék piezoelektromos tintasugaras technológiát használ színes nyomtatáshoz, maximálisan A4-es méretű hordozókhoz tervezték, natív mérete 375x187x347 mm, súlya pedig 5.5 kg nettó – asztali használatra optimalizálva. A diszkrét, nem feltűnő kialakítású, műanyag, fekete színű készüléktestet. Az előlapon egy miniatűr színes LCD kijelző található 1.4″. Energiafogyasztás – 12W működés közben és 4.3W függőben. Működési zaj – kevesebb mint 50dB.

Ez a legmagasabb minőségű modell a másik kettőhöz képest. Maximális felbontás nyomtató üzemmódban – 5760×1440 dpi, 1440×720 másoló üzemmódban, 1200×2400 szkenner üzemmódban.

A színes nyomtatási sebesség is megfelelő, 15 oldal/perc sebességgel majdnem a leggyorsabb a termékcsaládban. A4 oldalak percenként. Monokróm nyomtatás a leggyorsabb – 33 fekete-fehér A4-es oldal percenként. Egy 10×15 cm-es színes fénykép kinyomtatási ideje – 69 másodperc.

A nyomtató képes szegély nélküli nyomtatásra, automatikus kétoldalas üzemmódot valósít meg. Akár 4x-es nagyítás és kicsinyítés másolási módban; ciklusonként akár 99 másolat is készíthető.

A médiatálca névlegesen legfeljebb 100 lapot képes befogadni, a médiakimeneti nyílás legfeljebb 30 lapot képes befogadni. Elfogadható papírtömeg 64 és 256 g/négyzethüvelyk között. méter.

Az eredeti színes patronok (3 db.) a kapacitást tekintve a tintát 6k-re értékelik. színes patronok (3 darab; fekete patron – legfeljebb 7 darab).5 ezer. oldalak. Ennek a modellnek nagy előnye a CISS.

A nyomtató közvetlenül USB 2 interfészen keresztül csatlakoztatható.0, vagy Wi-Fi-n keresztül. Az Apple-eszközök felhasználói számára a saját AirPrint technológia támogatása is megvalósult. A nyomtató saját webes felülettel rendelkezik a nyomtatási beállítások kezeléséhez. Több szabványos külső flash memóriakártya-olvasóhely áll rendelkezésre. A gyártó által biztosított eredeti illesztőprogramok Windows, Mac OS, iOS operációs rendszerekhez.

Előnyök

 • A kategória legjobb nyomtatási minősége;
 • A leggyorsabb nyomtatási sebesség;
 • Van egy CISS;
 • WiFi kapcsolat;
 • Határ nélküli nyomtatás;
 • ár-érték arány.

Hátrányok

 • A fúvókákat rövid (néhány napos) állásidő után is meg kell tisztítani.

Canon PIXMA G3415

Értékelés: 4.8

Canon PIXMA G3415

A rangsor második helyezettje egy másik gyártó – a japán Canon vállalat – tintasugaras multifunkciós nyomtatója. A PIXMA termékcsalád kiemelkedő tagja, az egyik legsikeresebb modell, amely a legtöbb pozitív visszajelzést kapta az ügyfelektől.

Ez a modell sokkal kompaktabb és könnyebb, mint az előző: 445x163x330 mm, súlya pedig 6.3 kg. Fekete műanyag burkolat, diszkrét, de vonzó design. Energiafogyasztás működés közben legfeljebb 11 W, készenléti állapotban 1 W.2W. Csendesebb, mint az Epson fenti MFP-je, alig kevesebb mint 46dB-vel. A panel miniatűr LCD kijelzővel van felszerelve 1.2″.

Az előző modellel ellentétben a színes tintasugaras nyomtatás más technológiáját alkalmazza – termikus. Három színes patron vízbázisú tintával 7,000-ért. Minden fekete patron pigmentált tintával 6,000, 5,000. másolatok. Az előző modellhez hasonlóan ez a multifunkciós készülék is CISS.

Ennek a modellnek a nyomtatási kapacitása valamivel szerényebb, mint az elődmodellé – akár 4800×1200 dpi. Szkenner 600×1200 felbontással, színes szkennelés 48 bites színérzékeléssel, 256 szürkeárnyalatos fekete-fehér szkenneléssel.

Az előző modellhez hasonlóan ez az MFP is rendelkezik szegély nélküli nyomtatási és fotónyomtatási képességekkel. Sebesség – akár 5 szín és akár 8 színig.8 monokróm A4-es másolat percenként. Egy 10×15 cm-es színes fénykép kinyomtatási ideje – 1 perc. A szkenner 19 másodperc alatt olvas be egy A4-es eredetit. Az MFP másoló üzemmódban akár 20 másolatot készít munkánként.

Ennek a modellnek a papírkapacitása még valamivel jobb, mint elődjéé, a legkönnyebb papír 64 g/m2, 275g/m nehézsúlyú2. A papíradagoló nyílás papírkapacitása – névlegesen legfeljebb 100 lapig.

Az MFP kommunikációs képességei megegyeznek az Epson modellével – közvetlen kapcsolat a számítógéphez USB-n keresztül vagy vezeték nélküli Wi-Fi-n keresztül.

A gyártó saját fejlesztésű illesztőprogramokat biztosít Windows, iOS, Android operációs rendszerekhez.

Olvasson tovább  A 15 legjobb processzor a számítógéphez

Előnyök

 • Takarékos tintafogyasztás;
 • Az előállított képek minősége;
 • Megbízható és megbízható;
 • CISS;
 • wi-fi kapcsolat;
 • Ár-érték arány.

Hátrányok

 • Nincs automatikus kétoldalas nyomtatás.

HP DeskJet Ink Advantage 3835 All-in-One készülék

Értékelés: 4.7

HP DeskJet Ink Advantage 3835 All-in-One készülék

És a harmadik modell a tintasugaras MFP a kiválasztási értékelésben “otthoni” megoldások – a világhírű gyártó Hewlett-Packard gyártása. Ez is termikus technológiát használ. Ez a legolcsóbb modell ebben a kategóriában, de alacsony áron eléggé funkcionális.

Ez a modell valamivel terjedelmesebb, mint elődje, de pusztán a hasznos dolog – az automatikus adagolótálca – rovására: 450x224x364mm és súlya 5.61 kg. Az MFP meglehetősen gazdaságos – mindössze 10 Watt működési fogyasztás és 2.83W készenléti üzemmódban. A túlnyomórészt fekete műanyag burkolat, és a design szempontjából ez a modell még érdekesebb, mint a két előző modell. A panel meglehetősen nagy fekete-fehér érintőképernyős kijelzővel rendelkezik – 2.2″.

A műszaki nyomtatási minőség ennél a modellnél a színes üzemmódtól függ: színesben akár 4800×1200, monokrómban akár 1200×1200 méretig. Szkenner felbontás 1200×1200. Felbontás másolási módban – akár 600×300, mindkét irányban akár 4-szeres skálázást is elvégezhet. Szkennelés 24 bites színfelismeréssel. Külön fotó és keret nélküli nyomtatási módok állnak rendelkezésre.

A maximális nyomtatási sebesség a nyomtató és a másoló üzemmódban is azonos, monokróm esetben 20 oldal/perc, színesben 16 oldal/perc. A munka sorba állítása és az első nyomtatás közötti időintervallum 14 másodperc monokróm és 17 másodperc színes nyomtatás esetén.

A lapolvasó 35 lapos automatikus dokumentumadagolóval van felszerelve. Papíradagoló nyílás a nyomtatási területen – legfeljebb 60 lap, kimenet – legfeljebb 25 lap. A hordozók széles választéka áll rendelkezésre 60 és 300 g/m2 között2.

A jelentős különbség e többfunkciós készülék és az előző kettő között az észrevehetően alacsonyabb teljesítményben rejlik. Ez egy tisztán otthoni modell, irodai “ambíciók” nélkül. Ez tükröződik mind a gyártó által becsült havi 1000 példányos teljesítményben, mind a kazetta hozamában – fekete 360 példány, háromszínű 200 példány. Ebben a modellben sincs CISS.

A csatlakozási típusok itt is ugyanazok, mint a másik két MFP esetében – USB-n vagy Wi-Fi-n keresztül. AirPrint funkcióval is rendelkezik az Apple eszközök felhasználói számára. Ez a többfunkciós készülék 300×300 képpontos színes másolási minőséggel és 99 oldalas memóriakapacitással faxként is használható.

Eredeti illesztőprogramok a Windows, Mac OS, iOS családokhoz.

Előnyök

 • Elég jó nyomtatási minőség;
 • fax;
 • vezeték nélküli kapcsolat;
 • érdekes kialakítás;
 • érintőképernyős kijelző;
 • Automatikus szkenner adagoló mechanizmus;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • “A nyomtató általánosságban csendes, de túl hangosan ragadja a papírt a papír betöltésekor.

A legjobb tintasugaras multifunkciós nyomtatók az irodában

A legjobb tintasugaras multifunkciós nyomtatók rangsorának második kategóriája az előzőnél észrevehetően nagyobb termelékenységű modelleknek van szentelve. Ezek a gépek már képesek kielégíteni egy kis-közepes méretű iroda munkaigényeit. Szakértőink három különböző márkájú multifunkciós készüléket emeltek ki a gazdag piaci kínálatból. A modellek erőforrás, teljesítmény és ár tekintetében jelentősen eltérnek egymástól.

Epson WorkForce Pro WF-6590DWF

Értékelés: 4.9

Epson WorkForce Pro WF-6590DWF

És ebben a kategóriában az első a kínálat legerősebb és legtermelékenyebb gépe, amely egyben a legdrágább is. Ez az Epson márkájú WorkForce MFP, amelynek becsült teljesítménye 65.000. havi példányszám – átlagos irodai szint, közelebb a nagy példányszámúakhoz.

Az 516x514x522 mm-es méretével és 31 kg-os súlyával a legnagyobb multifunkciós nyomtató a termékcsaládban, de ennek ellenére a méretének köszönhetően az asztalon helyet biztosít. Az energiafogyasztás is a legmagasabb, 39W. A formatervezés meglehetősen hétköznapi ehhez a készülékosztályhoz képest, de nagyon kellemes és modern.

Ez a modell piezoelektromos technológiát használ. A modell felbontóképessége nyomtató üzemmódban 4800×1200, másoló üzemmódban 600×1200 felbontásra korlátozódik. Szkenner felbontás – 1200×2400. A tintapatronok becsült élettartama 7,000. feltételes másolatok színes és 4k másolatokhoz. Másolási méret – fekete. A színes tinták vízbázisúak, míg a fekete tinta pigmentált.

A modell kiemelkedő termelékenységéhez hozzájárul a magas, percenként 34 példányos nyomtatási sebesség és a 22/21 oldal/perc nyomtatási sebesség is. percenként – másolás (első nyomtatás 7 másodperc után). Fényképnyomtatási funkció. Az automatikus beolvasás szintén nagy előny – a szkenner 1 oldalas automatikus forrásadagolóval van felszerelve. Automatikus 2 oldalas nyomtatás is van ebben a modellben. Másoló üzemmódban akár 4-szeresére is méretezhető plusz és mínusz 1%-os lépésekben. akár 99 példányt is nyomtathat munkánként.

Médiakapacitás: adagolás – 580 lap standard és 1.581 lap maximum; adagolás – 250 lap standard és maximum. Külön 1 lapos nyílás a kézi adagoláshoz. 64 és 256 g/m közötti papír használatát teszi lehetővé. sűrűségi kvadráns.

Ez a modell integrált fax funkcióval is rendelkezik 200×200-as felbontással és PC Fax szoftverrel.

A multifunkciós készülékek a hatékony irodai termelékenységhez szükséges legnépszerűbb csatlakozási lehetőségeket kínálják: USB, Ethernet, Wi-Fi és AirPrint. NFC-támogatás speciális funkciókhoz.

A gyártó által biztosított eredeti illesztőprogramok a Windows és iOS családokhoz.

Előnyök

 • erőforrás és teljesítmény;
 • nyomtatási minőség;
 • Automatikus adagolási mechanizmus a szkennerhez;
 • nagy kapacitású tálcák;
 • faxkészülék;
 • Három csatlakozási lehetőség, köztük Ethernet és Wi-Fi;
 • NFC támogatás.

Hátrányok

 • magas ár.

Canon PIXMA G4410

Értékelés: 4.8

Canon PIXMA G4410

A következő az értékelésünkben egy tintasugaras multifunkciós készülék, amely kisebb termelékenységgel, de majdnem ugyanolyan nyomtatási minőséggel rendelkezik, és háromszoros áron kapható, mint az előző modell. Hő-, nem pedig piezoelektromos tintasugaras technológia.

Ez a modell lényegesen kisebb és könnyebb elődjénél – 445x197x330mm-es méretekkel és 7.3 kg nettó súly. Az energiafogyasztás nagyon szerény – legfeljebb 10W működés közben és 0.9W függőben. A működési zajok átlagon felüliek, de elviselhetőek – 53.5dB. Klasszikus színű design – matt fekete.

Ami a nyomtatási minőséget illeti a felbontás tekintetében, ez a modell pontosan ugyanazokkal a képességekkel rendelkezik, mint az előző: 4800×1200 – nyomtató, 600×1200 – szkenner és másoló. Hasonlóképpen, az MFP képes szegély nélküli fényképek nyomtatására. A szkenner 24 bites színérzékenységgel és 256 szürkeárnyalattal rendelkezik. Az MFP 300×300 képpontos színes faxként is használható, akár 50 oldalas memóriával.

Olvasson tovább  12 legjobb online űrjátékok

Ami a tintasugaras sebességet illeti, ez az MFP jelentősen gyengébb, mint a fenti modell: 5 és 8.8 nyomat percenként monokróm és színes nyomtatási módban; 1 perc 10×15 cm-es fotókhoz; 19 másodperc A4-es forrás szkenneléséhez monokróm és színes üzemmódban. A másolási ciklus kapacitása – 99 másolat egy eredeti példányról. A skála akár 4-szer is beállítható.

Az automatikus újratöltő mechanizmus 20 lap befogadására képes. Papíradagoló nyílás akár 100 lap befogadására. Elfogadható sűrűség – 64 és 275 gramm/négyzetméter között.

A patron élettartamát tekintve ez a modell a CISS-nek köszönhetően majdnem olyan jó, mint az előző megoldás. A tartályok becsült kapacitása 7 ezer példánynak felel meg színes és 6 ezer példánynak fekete (pigmentált tinta) esetén.

A modell csatlakoztathatósága megfelelő irodai használatra – USB-n, Wi-Fi-n vagy AirPrint-en keresztül csatlakozhat.

A Canon hivatalos illesztőprogramjai elérhetőek a Windows családhoz, valamint az Apple operációs rendszereihez, a Mac OS és az iOS operációs rendszerekhez.

Előnyök

 • nyomtatási minőség
 • Kompakt és könnyű;
 • Wi-Fi-csatlakozás;
 • fax;
 • CISS;
 • Kellemes, klasszikus design.

Hátrányok

 • Egyes felhasználók elégedetlenek a zajjal.

DCP-T710W InkBenefit Plus tinta előnyei

Értékelés: 4.7

</div><p>egyéb DCP-T710W InkBenefit Plus” src=”/wp-content/uploads/2023/08/2881666194131-7610.jpg” height=”441″ title=”<br />DCP-T710W InkBenefit Plus”></p><p>És a harmadik tintasugaras MFP az Expertology szerint a legjobb irodai eszközök értékelésében egy másik “japán” termelés egy viszonylag fiatal, de sikerült kiérdemelnie egy nemzetközi vállalat vitathatatlan hírnevét <br />egyéb.</p><p>Ez a többfunkciós készülék mérete és súlya általában hasonló az előző megoldáséhoz – 435x195x380mm és 8.8kg, illetve, és az ár majdnem egy negyedével olcsóbb. Működés közben a készülék 14 W-os teljesítményével (készenléti állapotban 3 W) nagyobb igénybevételt jelent, de egy kicsit csendesebb, akár 50 dB-ig. A nyomtatási technológia piezoelektromos, mint a kategória első modelljénél. Teljesítményét tekintve ez az MFP a másik kettőhöz képest a legszerényebb, és sikeresen kielégíti egy kis iroda igényeit.</p><p>Ez a modell különböző felbontású tintasugaras nyomtatással rendelkezik – 6000×1200 nyomtató üzemmódban, 1200×600 – másoló, 2400×1200 dpi – szkenner (19200×19200 – javított). Az ultramagas teljesítmény a vállalat tervezői által alkalmazott intelligens algoritmusok eredménye <br />egyéb.</p><p>Nem egészen olyan gyors, mint az itt leírt Epson megoldás, de még mindig valamivel gyorsabb, mint a Canon korábbi tintasugaras multifunkciós készüléke: 12 és 10 ipm fekete-fehér és színes nyomtató üzemmódban, az első másolat 14 másodperc alatt; szkennelés 4.38 másodperc színes és 3.5 másodperc monokróm 100 dpi felbontásnál. Színfelismerés – 24 bit. Az automatikus adagoló mechanizmus akár 20 eredeti példányt is képes befogadni. Határ nélküli fotónyomtatási funkciók. Másoló üzemmódban egy eredeti példányról ciklusonként akár 99 másolatot is nyomtathat, és a méretarányt 1%-os lépésekben, akár 4x-ig is változtathatja mindkét irányban.</p><p>A papírtálcák 151 lap – adagolás, 50 lap – kimenet és 1 lap – kézi betöltés – befogadására alkalmasak. Ajánlott papírtömeg – 64-300 gramm/négyzetméter.</p><p>Ez a modell beépített CISS-szel is rendelkezik, amely jelentős erőforrást biztosít a tintatartályok számára – hagyományosan 5 ezer. Nyomatok – színes és 6.5,000. – monokróm.</p><p>Az előző modellhez hasonló csatlakozási lehetőségek – USB, Wi-Fi és Apple AirPrint. Az MFP beépített, felhasználóbarát webes felülettel rendelkezik.</p><p>Iparági szabványos illesztőprogramokat biztosít az Apple Mac OS és iOS rendszerekhez, valamint a Windows családhoz.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>ár-érték arány.</li><li>Nagy felbontás, beleértve a nagyobb logikai szkennerfelbontást is;</li><li>CISS;</li><li>Automatikus adagolási mechanizmus a szkennerhez;</li><li>webes felület;</li><li>Vezeték nélküli és AirPrint.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>relatív zaj.</li></ul><h2>A legjobb sugárhajtású multifunkciós készülékek CISS-szel</h2><p>A két minősítési kategóriában vizsgált tintasugaras multifunkciós nyomtatók közül szinte mindegyik CISS-szel van felszerelve, ami minden modellnek hatalmas előnyt biztosít. Az Expertology szakértői azonban úgy döntöttek, hogy külön kategóriába sorolnak néhány CISS-t tartalmazó modellt. Ezek a tintasugaras multifunkciós készülékek teljesítményükben és árukban is polárisak – különböző célokra ajánljuk őket.</p><h3>Epson L1455</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Epson L1455

Az első modell ebben a mini-nominációban az Epson nagy teljesítményű tintasugaras multifunkciós nyomtatója. A kardinális különbség e modell és nem csak a kategórián belüli szomszédja, hanem az összes fenti modell között a maximális méret. Itt A3-as – a készülék nemcsak dokumentumok és kis formátumú vizuális anyagok nyomtatására használható, hanem poszterek, prezentációkhoz szükséges vizuális anyagok és produktívabb brosúrák készítésére is. Nyomtatási technológia – piezoelektromos.

A készülék méretei – 666x418x486 mm – meglehetősen kompaktnak tekinthetők, ha figyelembe vesszük a maximális nyomtatási formátumot. Az MFP súlya jelentős – 23 kg -, de a fentebb tárgyalt Epson teljesítményű modellhez képest egyharmaddal könnyebb. Asztali elhelyezést feltételez. A panel nagy LCD kijelzővel van felszerelve 4.3″. A többfunkciós nyomtató működés közben legfeljebb 20 W áramot fogyaszt (9 W).1W – üresjáratban), és elég halkan működik – akár 44dB-ig.

A műszaki minőségi lehetőségek a következők: 4800×1200 – nyomtató felbontási korlát; 1200×2400 – szkenner és másoló felbontása; 1200×600 – fax felbontási korlát.

Az MFP sebessége az egyik legmagasabb: A4-es méretben – 32 oldal percenként monokróm és 20 – színesben; 69 másodperc – egy 10×15 cm-es fénykép előállítása; automatikusan aktivált kétoldalas nyomtatás. A lapolvasó automatikus eredeti adagolóval van felszerelve, amely maximálisan A3-as méretű, akár kétoldalas üzemmódban is használható. 35 lap automatikus adagolási kapacitása. Egy eredeti példányról akár 99 másolatot is készíthet egy menetben.

A papírtároló névlegesen 250 lapot képes befogadni; a papíradagoló nyílás 125 lapot képes befogadni. Ajánlott papírtömeg 64 és 256 gramm/négyzetméter között. A CISS 7 éves élettartamot kínál.5k. színes tartályok esetében és 6,000. fekete színűre nyomtat. Faxmemória akár 550 színes szkenneléshez.

Olvasson tovább  17 Legjobb CPU-hűtők

A csatlakoztathatóság tekintetében ez minden tekintetben egy irodai modell, mivel a nyomtatáshoz való csatlakozás és a sorba állítás minden népszerű módját támogatja: USB, Ethernet, Wi-Fi és AirPrint. Van egy kártyaolvasó flash memória SD, közvetlen nyomtatási üzemmód.

A gyártó által biztosított hivatalos illesztőprogramok iOS, Mac OS és a Windows családhoz.

Előnyök

 • A3-as formátum;
 • nyomtatási minőség;
 • Elég csendes a munkához
 • Kétoldalas automatikus adagoló a lapolvasóhoz;
 • nyomtatási sebesség;
 • Olcsó eredeti tinták;
 • Ethernet és Wi-Fi kapcsolat.

Hátrányok

 • magas ár.

Canon PIXMA G2411

Értékelés: 4.8

Canon PIXMA G2411

A második CISS tintasugaras multifunkciós nyomtató árát tekintve pont az előző ellentéte, ugyanakkor nem a legolcsóbb a piacon. A minősítéshez szükséges modell kiválasztásakor szakértőinket elsősorban a megfelelő minőség, a rendelkezésre állás, a hibamentes működés és a lehető legalacsonyabb ár optimális aránya vezérelte mindezen követelményekhez képest.

Ez a készülék 445x163x330 mm-es méretével máris kompaktabb, mint elődje, és 6 mm-rel könnyebb.3kg. Csak 9W-ot fogyaszt működés közben és 0.6W üresjáratban. A zajszint azonban valamivel magasabb – akár 53.5dB.

A nyomtatási minőség és a képfeldolgozás tekintetében ez a modell meglehetősen magas színvonalú: 4800×1200 nyomtató üzemmódban, 600×1200 – szkenner és másoló felbontás. Szkenner színfelismerési mélység – 48 bit.

A nyomtatási sebesség tekintetében ez a tintasugaras multifunkciós készülék meglehetősen gyengébb, mint elődje: 8.8 nyomat percenként monokróm és 5 színes nyomtatás esetén; 10×15 cm-es színes nyomtatás 1 perc alatt. Egy A4-es teljes méretű eredeti beolvasási sebessége 19 másodperc alatt. Egy ciklusban egy eredetiről legfeljebb 20 másolat készíthető.

Az automatikus papíradagoló kapacitása névlegesen 100 lap. A CISS 7K egyenértékű tintatartály élettartamot biztosít. színes és 6,000 nyomtatás. – fekete. A nyomtatási technológia ebben az esetben – termikus.

Ami az MFP-k számítógéphez való csatlakoztatásának módjait illeti, a lehetőségek itt erősen korlátozottak – csak vezetéken keresztül csatlakozhat az USB-csatlakozóhoz. Otthoni használatra azonban ez gyakran elegendő.

A gyártó hivatalos illesztőprogramjai csak Windows rendszerhez állnak rendelkezésre.

Előnyök

 • nagy felbontás;
 • nyomtatási minőség;
 • fotónyomtatás;
 • rendkívüli megfizethetőség.

Hátrányok

 • Csak Windowshoz készült illesztőprogramok.

A legjobb fekete-fehér tintasugaras multifunkciós készülékek

Az Expertology legjobb tintasugaras multifunkciós készülékek rangsorának utolsó jelölése az olyan eszközöknek szól, amelyek csak fekete-fehér nyomatokat tudnak készíteni. Annak ellenére, hogy sok színes tintasugaras nyomtató és többfunkciós nyomtató megfizethető, a fekete-fehér modellek még mindig keresettek. Megvannak a maguk jelentős előnyei – a legtöbb esetben kivételesen gyors nyomtatási sebesség, nagyobb megbízhatóság, tartósság, olcsó fogyóeszközök, termelékenység.

Egy kis vagy közepes méretű irodában nagy mennyiségű nyomtatáshoz ez az MFP lehet a legjobb a lassabb és igényesebb színes modellekkel, vagy a fekete-fehér, de lézeres vagy LED-es modellekkel szemben. Két Epson tintasugaras multifunkciós nyomtató közül választhat, amelyek kiválóan alkalmasak a mindennapi és meglehetősen intenzív munkaterhelésre.

Epson M205

Értékelés: 4.9

Epson M205

Az első modell, amelyet figyelembe kell venni, a szerényebb specifikációkkal rendelkező modell. Ez az MFP a piezoelektromos nyomtatási elvet használja. Méretek – 435x226x377 mm, súly csomagolás nélkül – 6 kg. Villamosenergia-fogyasztás – körülbelül 10W. A kialakítás lehetővé teszi az asztalra helyezést.

Tintasugaras nyomtatás akár 1440×720 képpontig – nyomtató, és akár 1200×2400 – fénymásoló. Akár 1200×2400-as felbontással is szkennel. Akár 34 oldal/perc sebességgel, az első oldal 5 perc után kint van.4 másodperc. A szkenner 256 szürkeárnyalatos forrást olvas be. Külön tálca és adagolómechanizmus (egyoldalas) az automatikus eredetiadagoláshoz. Automatikus forrásadagoló kapacitás akár 30 lapig. Másoló üzemmódban legfeljebb 99 másolatot készíthet a következőkről. A forrásanyag példányszáma egy nyomdai sorozatban. Az eredeti kép méretaránya akár 4-szer is eltolható 1%-os lépésekben.

100 példányos médiatároló kapacitás. alapfelszereltségként. A beépített CISS hosszú élettartamú, 6000 tonna pigmentált tintatartályt kínál. hagyományos nyomatok.

Az MFP-k csatlakoztathatók az asztali számítógép vagy laptop USB-portjához vagy Wi-Fi-n keresztül. Az Apple készülékek támogatják a szabadalmaztatott technológiát.

Eredeti illesztőprogramok állnak rendelkezésre iOS, Mac OS vagy Windows rendszerhez.

Előnyök

 • képminőség;
 • megbízhatóság és megbízhatóság;
 • az eredeti példányok automatikus adagolása a lapolvasóba;
 • sebesség;
 • CISS;
 • Wi-Fi kapcsolat, AirPrint támogatás.

Hátrányok

 • egyes felhasználók szerint az ár túlárazott.

Epson M2140

Értékelés: 4.8

Epson M2140

Az Expertology legjobb tintasugaras multifunkciós nyomtatók rangsorának utolsó helyezettje pedig egy másik irodai fekete-fehér modell, az előzőnél valamivel magasabb specifikációkkal.

Először is, ez a modell nagyobb, és jellegzetes kialakítású, a szkennerasztal és a nyomtatóegység közötti nagy réssel. Méretek – 375x302x347 mm, súly 6.2 kg. Súlyos használat esetén akár 17W áramot is fogyaszt. 56dB vagy annál kisebb csendességet állít, ami valójában elég sok. Panelbe épített LCD kijelző, amelynek képátlója 3.7″. Az Epson becsült teljesítménye havonta körülbelül 5.000 nyomatot jelent. A tintasugaras nyomtatás elve piezoelektromos.

A tintasugaras nyomtatás felbontása itt lényegesen nagyobb, mint a fenti multifunkciós nyomtatónál – 2400×1200 a nyomtatónál, 600×1200 a fénymásolónál. Szkenner felbontás 1200×2400.

Ennek a modellnek a sebessége valamivel gyorsabb, mint elődjének – percenként akár 39 oldal, az első oldal 6 másodperc múlva jelenik meg. A fénymásoló percenként 17 oldalas sebességgel működik, legfeljebb 99 példányban. egy sorban. 4X-es nagyításig méretezhető plusz vagy mínuszban.

A papírtároló névleges kapacitása 251 lap. Adagolórekesz – 100 laphoz. Van egy külön egylapos kézi adagoló. A CISS akár 6 ezer pigmentált tintával is képes kapacitást biztosítani. ⭐feltételes nyomatok.

Az MFP csak a számítógép USB-portjához csatlakoztatható. A gyártó biztosít illesztőprogramokat Mac OS, Windows és még Mac OS

 • nux.

  Előnyök

  • a szkennelési és nyomtatási sebességet;
  • nagyobb felbontás;
  • megbízhatóság és üzemidő;
  • CISS;
  • olcsó fogyóeszközök.

  Hátrányok

  • relatív zaj.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: