A 6 legjobb lézeres multifunkciós készülék Wi-Fi-vel

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

Egy nyomtató megvásárlásával szembesülve? Javasoljuk, hogy fontolja meg egy teljes MFP megvásárlását. Ebben az esetben bármilyen papíralapú dokumentumot gond nélkül másolhat és digitalizálhat. És mindenképpen ellenőrizze, hogy a készülék rendelkezik-e beépített Wi-Fi-vel. Ebben az anyagban a vele felszerelt modellekről fogunk beszélni. Egy másik válogatás összeállításához a vásárlói vélemények és a szaklapokban megjelent kritikák vezettek minket – amelyek mindegyike dicséretben végződött. Még egy dolog: csak a lézeres multifunkciós készülékekről fogunk beszélni, mivel ezek képesek a legmagasabb minőségű nyomtatásra is.

A legjobb Wi-Fi lézeres multifunkciós készülékek a piacon

Jelölés Spot Név Ár
A legjobb lézeres multifunkciós készülékek Wi-Fi-vel 1 KYOCERA ECOSYS M5221cdw 36 919 €
2 Canon i-SENSYS MF641Cw 26 390 €
3 HP színes lézer MFP 179fnw 19 999 €
4 DCP-L2520DWR 17 490 €
5 HP LaserJet Pro MFP M28w 11 590 €
6 Xerox WorkCentre 3025BI 13 490 €

KYOCERA ECOSYS M5221cdw

Értékelés: 4.8

KYOCERA ECOSYS M5221cdw

Ezt a többfunkciós nyomtatót egy viszonylag nagy irodában vagy poligráfiai központban történő használatra tervezték. Ha otthoni használatra szánt készülékre van szüksége, a KYOCERA ECOSYS M5221cdw nem Önnek való, mert ez a modell túl nagynak tűnik. Ez azért van, mert szokatlanul nagy szkennelési sebességgel rendelkezik. Még színes nyomtatás esetén is lenyűgöző 21 oldal/perc sebességet ér el./perc. És végül, de nem utolsósorban, a folyamat gyakorlatilag csendes, különösen ha összehasonlítjuk a tintasugaras nyomtatóval történő nyomtatással. A lézertechnológia másik előnyét egy vásárló írta le a DNS online boltjában: “Működik Wi-Fi-n keresztül, beleértve az okostelefonról készült nyomatokat is. Az előző HP színes tintasugaras készülékem halott – nem egy olyan tintasugaras készülék, amelyet nagyon gyakran használunk. Ebből a szempontból ezzel nincs probléma”.

Ez a készülék nyomtatót, szkennert, másolót és faxot tartalmaz. Nem különösen terjedelmes, de körülbelül 26 kg súlyú, hogy felemelje egy munkapadra vagy asztalra. Mivel a méret nem túl nagy, ne számítson A3-as méretű papírra történő nyomtatásra. Az A4-es lapok esetében a készülék maximális felbontása 1200×1200 dpi. De ne feledje, hogy ha ezt az opciót választja, a kimeneti sebesség lelassulhat. Egyébként az első lap minden esetben csak 11-13 másodperc után jelenik meg. És lehetetlen nem megemlíteni az automatikus kétoldalas nyomtatást, amely jelentősen felgyorsítja a folyamatot.

Ha a szkennerről beszélünk, az érzékelő felbontása 600×600 dpi. Ebből a szempontból gyengébb, mint az egyéni szkennerek, de a legtöbb vásárló nem lát ebben semmi kivetnivalót. Bónusz funkció az 50 lapos automatikus dokumentumadagoló. Ez is felgyorsíthatja a folyamatot. Hogy pontosan mekkora, az attól függ, hogy a dokumentum színes-e vagy sem. A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy legfeljebb 23 ppb-re lehet számítani./perc. És egy kicsit lassabb eredményt érhet el, ha a másoló funkciót használja. Egyébként, amikor használja, a skálázás 25% és 400% között lesz elérhető.

Természetesen nagyon tágas papíradagoló és kimeneti tálcák is vannak. Bármelyik kazetta akár 1200 oldalig terjedő hozamot biztosít. De az indítóegységek nem büszkélkedhetnek ezzel – alig az első használat után kifogynak a KYOCERA ECOSYS M5221cdw. Ezért javasoljuk, hogy a többfunkciós nyomtató megvásárlásakor vegye fontolóra a fogyóeszközök beszerzését. Egyébként maga a készüléket úgy tervezték, hogy havonta legfeljebb 30.000 oldal nyomtatására képes. Nem kell nehezebbet töltenie.

Ezenkívül ez a modell képes parancsokat fogadni USB-kábelen, Wi-Fi hálózaton és LAN-csatlakozón keresztül. SD-kártyát is behelyezhet az MFP készülékbe.

Előnyök

 • Beépített kártyaolvasóval rendelkezik;
 • Három színes és egy fekete patront használnak;
 • Alacsony zajszint;
 • Van automatikus kétoldalas nyomtatás;
 • Jó nyomtatási sebesség;
 • Tisztességes nyomtatási felbontás;
 • Egy jó szkenner van beépítve;
 • Van egy automatikus eredeti adagoló;
 • Tágas papíradagoló tálca.
Olvasson tovább  Top 8 HP MFP

Hátrányok

 • Nagy energiafogyasztás;
 • Minimális hozamú patronokkal van ellátva;
 • Magas költségek;
 • Nem nehéz papír kezelésére tervezték;
 • Nincs duplex beolvasás.

Canon i-SENSYS MF641Cw

Értékelés: 4.7

CANON I-SENSYS MF641CW

Sok modern többfunkciós nyomtató elég nagy LCD kijelzővel rendelkezik ahhoz, hogy számítógép segítsége nélkül is lehessen kezelni. A Canon i-SENSYS MF641Cw sem kivétel a szabály alól. Hozzáférést biztosít a másoláshoz és számos más funkcióhoz. És ne feledkezzünk meg arról a tényről, hogy a készülék Wi-Fi modullal van felszerelve. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan az otthoni hálózaton lehet, és nemcsak a számítógépéről, hanem bármely okostelefonról is kaphat parancsokat. Ha vezetékes kapcsolatokat szeretne létrehozni, az RJ-45 és USB csatlakozókat az MFP hátoldalán találja.

Ennek a modellnek a maximális kapacitása A4-es méretű lapok. Ugyanez vonatkozik a nyomtatóra és a szkennerre is. Az első nyomtatás már 11 másodperccel később történik – nincs szükség sok bemelegedési időre. A készülék tovább gyorsul nagymértékben, ami akár 18 oldal/perc nyomtatási sebességet eredményez./perc. És ez mindenféle nyomtatásra vonatkozik – nem számít, hogy színes vagy nem színes. Valójában a készülék összesen négy patront használ. Az automatikus duplex nyomtatás hiánya csalódás. Az is kellemetlen lehet, hogy a nyomtatót havi 30 000 nyomtatott oldalra tervezték, mivel az irodákban és a nyomtatóközpontokban ennél nagyobb nyomtatási mennyiség is előfordulhat.

Néhány modern multifunkciós készülék rendkívül tágas papírtálcával rendelkezik. Itt 251 lapra van beállítva. Ha a kimeneti tálcáról beszélünk, az egyáltalán nem alkalmas több mint 100 lap befogadására. Röviden, a készülék e tekintetben nagyon szerény képességekkel rendelkezik, amelyek sok otthoni nyomtatóhoz hasonlíthatók.

Az indítókazetták körülbelül 1200 nyomtatott oldal után kifogynak. Szerencsére a boltban vásárolt fogyóeszközöket úgy tervezték, hogy majdnem kétszer annyit nyomtassanak. Még az 1200×1200 dpi maximális felbontás használata esetén is.

Végül említsük meg a szkennert. Alapfelbontása 600×600 dpi. Szoftverrel javíthat rajta, de nem várhat tökéletes eredményt. Örömteli, hogy ez a modul támogatja a TWAIN és a WIA szabványokat. Ami a sebességet illeti, csökkentett felbontással 14 ppg-t érhet el./perc. De ez csak az elmélet, mert nincs automatikus dokumentumadagoló – minden a kézügyességen múlik. A PC Magazine-on megjelent Canon i-SENSYS MF641Cw értékelés is ezt mondja. Ugyanez a cikk tartalmazza a nyomtatási és másolási funkciók részletes tesztelésének eredményeit.

Előnyök

 • Jó nyomtatási sebesség;
 • A zajszint nem túl magas;
 • Nem a legalacsonyabb felbontású szkenner;
 • Egy tisztességes nyomtató felbontása;
 • 1 GB memória kapacitás.

Hátrányok

 • Nincs automatikus kétoldalas nyomtatás;
 • A lapolvasó nem rendelkezik automatikus dokumentumadagolóval;
 • Jó lenne egy duplex beolvasási funkció;
 • Nem igazán tágas tálcák;
 • Magas költségek;
 • Az energiafogyasztás nem nevezhető alacsonynak.

HP színes lézer MFP 179fnw

Score : 4.6

HP színes lézer MFP 179fnw

Az egyik legkisebb multifunkciós készülék, amely nyomtató, szkenner, másoló és fax funkciókkal rendelkezik. E tekintetben számos korlátozással rendelkezik. Az itt használt kijelző például elég kicsi és szinte használhatatlan. De van hely egy csomó olyan gombnak, amelyek nélkül nem várná el, hogy faxkészülék legyen. És a gyártónak sikerült a zajszintet elfogadható értékre csökkenteni. A vevőnek tetszeni fog a 14 kg-ot meg nem haladó súly is.

Sok más lézernyomtatóhoz hasonlóan négy patronból nyomtat. Meg kell jegyezni, hogy a HP Color Laser MFP 179fnw csak a kezdő fogyóanyagokat tartalmazza. Legfeljebb 500 oldalig tartanak. Egyébként a kereskedelmi forgalomban kapható patronokat sem nagy mennyiségű nyomtatásra tervezték. Ez valószínűleg a modell legnagyobb hátránya. Emiatt lényegtelennek tűnik az a tény, hogy az adagolótálca csak 150 lapot képes befogadni, a kimeneti tálca pedig csak háromszor kisebb.

A készülékbe épített maximális nyomtató 600×600 dpi felbontású nyomtatásra képes. Nem rekord eredmény. A TechRadar értékelése a HP Color Laser MFP 179fnw készülékről azt mutatja, hogy a fekete-fehér nyomtatás a legjobb vele. Ebben a használati módban élvezheti az egyes nyomtatások minőségét és sebességét. Ha színes üzemmódot választ, csak 4 oldal nyomtatására számíthat./perc. Itt nincs automatikus kétoldalas nyomtatás. Az MFP-t azonban nagyon alacsony áron értékesítik.

Olvasson tovább  A 13 legjobb kontroller a PC-hez

A nyomtatóhoz hasonlóan a lapolvasó is A4-es méretű papírlapok kezelésére alkalmas. Kellemes meglepetés az automatikus dokumentumadagoló. De ne feledje, hogy ez egyoldalas és nem túl tágas (kapacitása 40 lap). A szkenner felbontása 600×600 dpi, a szoftver többszörösére növelheti azt. Több támogatás a TWAIN és WIA technológiákhoz. A másolási funkció aktiválásával nagyon széles skálázási tartomány áll rendelkezésre.

Előnyök

 • A lapolvasó automatikus eredeti adagolóval rendelkezik;
 • Jó szkenner felbontás;
 • Fekete-fehér dokumentumok nagy sebességű nyomtatása;
 • Nem a legmagasabb költség;
 • Nem túl nagy méretű vagy súlyú.

Hátrányok

 • A patronokat gyakran kell cserélni;
 • A kétoldalas szkennelés elengedhetetlen;
 • Nem túl nagy nyomtatási felbontás;
 • Alacsony színes nyomtatási sebesség;
 • Csak 128 MB memóriát igényel
 • Egy nagyon egyszerű kijelző van beépítve;
 • Drága fogyóeszközök;
 • Nincs automatikus kétoldalas nyomtatás.

DCP-L2520DWR

Értékelés: 4.5

</div><p>MÁS DCP-L2520DWR” src=”/wp-content/uploads/2023/11/1521666198061-286-.jpg” height=”322″ title=”<br />EGYÉB DCP-L2520DWR”></p><p>A Wi-Fi-vel rendelkező lézeres multifunkciós készülékek jellemzően szürke színű műanyag házzal rendelkeznek. Ezáltal ideális irodai használatra, de otthoni használatra nem. És a méretük is ijesztő lehet – nem férnek el egy számítógépes asztalon. Alig van hely rajta, és <br />A DCP-L2520DWR. De legalább ez az egység fekete házzal büszkélkedhet, aminek köszönhetően nem rontja el a belső teret.</p><p>Az irodai másolatokkal ellentétben ez a modell nem rendelkezik faxkészülékkel. Otthon nem igazán van rá szükség. Azonban még mindig sok gomb van. Kijelzővel érkezik. Segítségével egyszerű műveleteket végezhet, akár PC használata nélkül is. Például használhatja a másolás funkciót. Ebben az esetben 25%-tól 400%-ig skálázhat. És ne feledkezzünk meg a Wi-Fi modulról sem, amely lehetővé teszi, hogy közvetlenül az okostelefonjáról küldjön nyomtatási parancsot. USB interfésszel is rendelkezik. Az egyetlen dolog, ami zavaró, az az RJ-45 port hiánya. Ha a többfunkciós nyomtatót kábelen keresztül kívánja csatlakoztatni egy routerhez, akkor egy másik modellre van szüksége. De miért is bajlódna, ha van vezeték nélküli lehetőség??</p><p>A készülék súlya 9,7 kg. Így könnyen kitalálható, hogy a mellékelt nyomtató csak A4-es méretű lapokkal működik. Kellemes meglepetés az automatikus kétoldalas nyomtatási funkció. 2400×600 dpi felbontásban dolgozik. Egy lézernyomtatótól nem is kérhetne többet. Az első nyomtatás körülbelül 9 másodperc alatt elkészül. Percenként 26 oldalt nyomtat.</p><p>A lehetőségek végtelenek. A valóságban természetesen nem ez a helyzet. A legnagyobb korlátot a színes patronok hiánya jelenti. Ez azt jelenti, hogy csak fekete-fehérben tud nyomtatni. A fogyóeszközöket körülbelül 2600 nyomtatott oldal után kell kicserélni. Ez a helyzet a boltban vásárolt. A hozzá tartozó patron legalább feleannyira elég, mint amennyi.</p><p>Ami a szkennert illeti, az nem különbözik túlságosan az ilyen típusú egyedi eszközöktől. Felbontása 600×2400 dpi. Támogatja a TWAIN és a WIA szabványokat. Az eredmény azonnal elküldhető e-mailben. A színmélység 24 bites. Az egyetlen probléma az automata adagoló hiánya.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Szerény méret és súly;</li><li>Szép design;</li><li>Jó szkenner felbontás;</li><li>Automatikus kétoldalas nyomtatással rendelkezik;</li><li>A nyomtatási sebesség kiváló;</li><li>Nagy felbontású nyomtatás áll rendelkezésre;</li><li>Jó fogyóeszköz élettartam.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A memória kapacitása mindössze 32 MB;</li><li>Az energiafogyasztás legfeljebb 480 W;</li><li>Megnövekedett zajszint;</li><li>A nyomtatás csak fekete-fehér;</li><li>A lapolvasó nem rendelkezik automatikus dokumentumadagolóval;</li><li>Nincs duplex beolvasás.</li></ul><h3>HP LaserJet Pro MFP M28w</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=HP LaserJet Pro MFP M28w

Számos elektronikus eszköz az otthonában fehér szekrényben van? Ebben az esetben érdemes megfontolni a HP LaserJet Pro MFP M28w MFP megvásárlását. A háza szintén fehérre van festve. Nagyon kompakt méretű és legfeljebb 5,4 kg tömegű. Ezt úgy érték el, hogy megszüntették a faxkészüléket. Ez azonban nem az egyetlen.

Mivel az MFP a kedvező árkategóriába tartozik, nem használ színes patronokat. Ez azt jelenti, hogy csak fekete-fehérben nyomtathat. De nagy sebességűnek fog bizonyulni! Bár az első nyomtatás csak 8 másodperc után jön ki, a nyomtató utána érezhetően gyorsabb. Ennek eredményeként 18 oldal/perc sebességet ér el./perc. Hamarosan megbánhatja, hogy a kimeneti tálca kapacitása csak 100 lapos. A papírtálca itt sem sokkal tágasabb. Ezek a számok azonban rendben vannak, mivel a készüléket nem nagy mennyiségű nyomtatásra tervezték. Ezt a gyártó is megemlíti, az adatlapon feltüntetve a havi 8000 oldalnál nem többre vonatkozó ajánlást.

Olvasson tovább  A 6 legjobb grafikus laptop

Amint azt már kitalálta, a maximális eszköz készen áll az A4-es lapokkal való munkavégzésre. Ez magában foglalja a CIS-érzékelőt használó szkennert is. Támogatja a TWAIN és a WIA szabványokat, felbontása pedig 600×600 dpi. Szerény, de a szokásos dokumentumszkenneléshez elég jó. És ne felejtsd el, hogy csak fekete-fehérben másolhatsz. Nincsenek fejlett funkciók.

Az MFP szerény memóriakapacitással rendelkezik. Nem probléma, mivel a készülék nem színes, sok fényképet és grafikát tartalmazó PDF-dokumentumok nyomtatására szolgál. És nincs automatikus eredeti adagoló és duplex nyomtatás. Máskülönben nem kapott volna ilyen megfizethető árcédulát. Ami az itt használt fekete patront illeti, az induló toner készletnek 500 oldalra kell elegendőnek lennie.

A HP LaserJet Pro MFP M28w nem marad sokáig a boltban. Ezt bizonyítja legalábbis az interneten található számos vélemény. Leonya Kondaurov például azt írta a Yandexen, hogy.A “piactér” a következőképpen szól: “Egyszerre 100 oldalt nyomtatott. Egyáltalán nem melegszik túl. Az árához képest tökéletes otthoni multifunkciós készülék.

Előnyök

 • Nem rossz szkennerfelbontás;
 • Nagy sebességű nyomtatás;
 • Könnyen megtanulható a használata;
 • Alacsony költségek;
 • Szerény méret és súly.

Hátrányok

 • Túl kicsi papírkiadó tálca;
 • Nagyon olcsó és kellemetlen szagú műanyagból készült;
 • A zajszint magas;
 • Csak fekete-fehér nyomtatás érhető el;
 • Nincs automatikus eredeti betáplálás;
 • Nincs automatikus kétoldalas nyomtatás.

Xerox WorkCentre 3025BI

Score : 4.3

XEROX WORKCENTRE 3025BI

A Xerox évtizedek óta ismert az irodai használatra szánt multifunkciós készülékeiről. Itt és az ő Xerox WorkCentre 3025BI mindenekelőtt kell, mint az irodai dolgozókat. A fehér kivitel és a faxgép hiánya azonban tudatja, hogy a készülék otthon is jól mutatna, különösen, ha elégedett a méretével. Csak ne feledkezzen meg az MFP korlátozott képességeiről. Például, nem tudja rávenni, hogy színesben nyomtasson – ez a modell csak fekete patront használ.

A gyártó azt állítja, hogy akár 15 000 nyomtatásra is készen áll. oldalak havonta. Ez azt mutatja, hogy lehet, hogy van hely egy multifunkciós nyomtatónak az irodájában. Legalábbis egy viszonylag kis. De készüljön fel a patron rendszeres cseréjére. Az a helyzet, hogy az erőforrása 1500 oldalra elegendő. Vagy a duplája, ha a nagyobb patronos változatot választja. Mindezek az adatok a takarékos üzemmódra vonatkoznak. Ha 1200×1200 dpi felbontással nyomtat, hamarabb lesz szüksége fogyóanyagokra.

A választott felbontás azt is befolyásolja, hogy a nyomatok milyen gyorsan kerülnek kinyomtatásra. Az elsőnek mindenképpen 9 másodpercet kell várnia. A nyomtató ekkor akár 20 oldal/perc sebességre is képes./perc. Ezt a számot úgy érte el, hogy nem kell színes patronokkal dolgozni.

Mint a többi MFP-k tárgyalt ebben az anyagban, Xerox WorkCentre 3025BI van egy szkenner, amelyen keresztül itt, beleértve a funkciót valósul meg a fekete-fehér másolás. A maximális szkennelési folyamat 600×600 dpi felbontással történik.

Ismétlem, ez a többfunkciós készülék otthoni használatra is biztonságosan megvásárolható. Ez látható Evgenie értékelésében az Ozon webáruházban: “A beállítás nem tartott sokáig, bár eleinte egy kicsit bolyonganom kellett. Nincs szükség meghajtólemezre. Második hónapja használatban, nem észleltem semmilyen problémát. Az irodában pedig a papíradagoló és a kimeneti tálca jelenthet problémát, amelyek kapacitása mindössze 151, illetve 100 lap.

Előnyök

 • Nem nagy méret és súly;
 • A patron tisztességes hozama;
 • Kiváló nyomtatási sebesség;
 • Nem rossz szkennerfelbontás;
 • Alacsony költségek;
 • Kényelmesen végrehajtott ellenőrzések.

Hátrányok

 • Csak fekete-fehér nyomtatás érhető el;
 • Nincs automatikus eredeti betáplálás;
 • Nincs automatikus kétoldalas nyomtatás;
 • A Wi-Fi nem minden esetben működik következetesen;
 • Papíradagoló nélkül is szállítható.

Következtetés

Most már tudja, melyek a legjobb lézeres multifunkciós készülékek. Az ebben a cikkben felsorolt összes modell rendelkezik Wi-Fi-vel, így akár okostelefonjáról is küldhet nekik nyomtatási parancsot, amikor a számítógép ki van kapcsolva, vagy egyáltalán nincs bekapcsolva.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: