A 15 legjobb grafikus táblagép rajzoláshoz

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánják, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Kérdezzen meg egy szakembert vásárlás előtt.

Bár nagyon kevés cég gyárt minőségi grafikus táblagépeket, rengeteg egyedi modell van a piacon. Minden árkategóriában kapható, így a kezdő és a profi is megtalálja a számára megfelelő modellt. Ma áttekintjük és elemezzük az Expertology által a piackutatás során kiválasztott legjobb grafikus táblagépeket.

Hogyan válasszunk grafikus táblagépet

Kezdjük azzal, hogy áttekintjük a főbb szempontokat, amelyeket figyelembe kell venni, amikor grafikus táblagépet választunk bizonyos feladatokhoz. Az első dolog, amit észre kell vennünk, hogy egy grafikus tábla csak egyszerűnek és egyszerűnek tűnik, de valójában egy rendkívül kifinomult elektronikus eszköz. Ezért a grafikus táblagépek árai az okostelefonokéhoz hasonlíthatók, csak a választék nem olyan gazdag.

Általánosságban elmondható, hogy a 2020 végére forgalomba kerülő grafikus táblagépek 4 kategóriába sorolhatók: digitális jegyzettömbök; tisztán grafikus táblagépek; saját képernyővel rendelkező interaktív kijelzők; mobil stúdiók. Az előbbit és az utóbbit nem vesszük figyelembe. Az a tény, hogy a digitális jegyzettömbök, bár formálisan grafikus tabletták, de túl szűk feladatköröket oldanak meg. És a mobil stúdiók elég erősen versenyeznek a jó stylusos tabletekkel.

Még egy pontosítás a terminológiával kapcsolatban. Az eszközök e teljes osztályának, függetlenül a műszaki összetettségtől és a specializációtól, közös neve: digitalizátorok. Nem használják túl gyakran, de jó tudni, hogy megértsük, mit jelent, amikor megismerkedünk a kereskedési platformok kínálatával.

A különbségek egy hagyományos táblagép és egy interaktív kijelző között

A legnyilvánvalóbb különbség a tabletták típusai között a beépített kijelző megléte vagy hiánya. Az esetek túlnyomó többségében a felhasználók inkább egy hagyományos táblagépet preferálnak, amely minden manipuláció kimenetét csak a számítógép képernyőjén feltételezi, és maga a táblagép csak egy további funkciókkal rendelkező érintőképernyő. Ez a legjobb megoldás ár és funkcionalitás szempontjából.

Az interaktív kijelzők lényegesen összetettebb és drágább eszközök, amelyeknek sok közös vonásuk van a táblagépekkel. A különbségek azonban csak felszínesek – egy interaktív kijelzőhöz mindenképpen szükség van számítógéphez való csatlakozásra. Ennek a megoldásnak az előnye a rajzolás és a képfeldolgozás folyamatának teljes tisztaságában rejlik – minden a felületen történik, amelyen a felhasználó húzza a tollat. Ezzel párhuzamosan a munkakörnyezet teljesen vagy részben megismételhető a számítógép monitorán.

Az interaktív kijelző minden nyilvánvaló előnye mellett vannak hátrányai is a vele való munkavégzésnek. Fennáll a veszélye annak, hogy a testtartásod károsodik, ha naponta sok órán keresztül érintkezel vele. Ezért nagyon kívánatos, hogy a táblagépet állványra helyezze, vagy ha ez kényelmetlen, szigorúan kövesse az orvosi ajánlásokat a rendszeres bemelegítő szünetekre vonatkozóan.

Milyen funkciókat érdemes keresni egy grafikus táblagépen

A tabletta kiválasztására vonatkozó általános tanácsokat nehéz meghatározni, és a tervezett felhasználási terület és a kitűzött feladatok alapján kell irányítani. A felhasználói képzés szintje is sokat számíthat.

Ha például egy grafikus táblagépet kíván vásárolni gyermeke számára szórakozásra vagy alapvető tanításra, akkor vásárolhat egy olcsó, a legkisebb A6-os formátumú és a legszerényebb paraméterekkel rendelkező eszközt. oktatás 1 A táblagépet a legkisebb A6-os formátumú és a legszerényebb paraméterekkel rendelkező eszközzel lehet megvásárolni.

A paraméterek tekintetében az ilyen típusú készülékek meghatározó jellemzői a következők: felbontás, vonalszám hüvelykenként, nyomási szintek száma. A következő beállítások is szerepet játszhatnak: a toll érzékenysége, a toll lekérdezésének gyakorisága, a fizikai gyorsbillentyűk száma és funkcióik, az akkumulátor élettartama.

A fenti paraméterek alapján egy kis táblagép, amely nem túl drága, de legalább többé-kevésbé magas stylus reakciósebességgel rendelkezik, elegendő lesz a nem túl bonyolult fotófeldolgozáshoz.

A professzionális szintű retusálást és nagy felbontású, többrétegű képminőséget igénylő komolyabb munkákhoz legalább A5-ös munkaterülettel és a gyakran használt funkciók gyors elérését biztosító gyorsbillentyűkkel rendelkező modellre van szükség.

Még nagyobb formátumra és kibővített funkcionalitásra van szükség az építészek és más területeken dolgozó szakemberek számára, ahol nagyobb méretekre számítanak.

A digitális képalkotás csúcsa, maximális kényelemmel és pontossággal – mostantól interaktív kijelzővel is elérhető. De az ilyen technológiai megoldások nem olcsóak, ezért fel kell készülni a több tízezer rubeles árra.

A legjobb grafikus rajzoló tabletták értékelése

Jelölés Helyszín Név Ár
Alapvető, legjobb grafikus tabletták 1 WACOM One Small (CTL-472-N) 3 790 €
2 WACOM One Medium (CTL-672) 5 490 €
3 WACOM Intuos S Bluetooth(CTL-4100WLK-N/CTL-4100WLE-N) 7 490 €
A legjobb középkategóriás grafikus táblagépek 1

arblo A610 Pro

8 490 €
2 HUION HS611 10 149 €
3 XP-PEN Deco Pro Medium 9 690 €
4 HUION Q11K 16 490 €
5 HUION HS610 9 990 €
A legjobb professzionális tollas tabletták 1 HUION WH1409 v2 18 990 €
2 WACOM Intuos Pro Medium (PTH-660) 26 990 €
3 WACOM Intuos Pro Large Paper Edition (PTH-860P-R) 42 099 €
A legjobb interaktív grafikus kijelzők 1 XP-PEN Artist 12 Pro 25 490 €
2 HUION KAMVAS Pro 12 28 490€
3 WACOM Cintiq 16 (DTK1660K0B) 51 801 €
4 WACOM Cintiq Pro 24 (DTH-2420) 209 499 €

A legjobb alap grafikus táblagépek

Ebben a felülvizsgálat első válogatásában megnézzük a legolcsóbb tablettákat, amelyek optimálisak az ilyen eszközök tulajdonlásának kezdeti képzéséhez, oktatási eszközként szolgálhatnak a gyermekek számára, valamint megbirkóznak a grafikai tervezés és a fotófeldolgozás területén végzett nem túl igényes munkafeladatokkal.

WACOM One Small (CTL-472-N)

Értékelés: 4.5

WACOM One Small (CTL-472-N)

Az első a WACOM grafikus táblagépe, a legolcsóbb még a költségvetési kategóriában is. Miniatűr, rendkívül egyszerű és bonyolult, így elsősorban a gyermekek oktatási célú szabadidős tevékenységeire alkalmas.

A táblagép testének méretei – 210x146x9 mm. Tömeg 251 g. Munkatér formátum – A6. A tiszta A6-os formátum 148×105 mm-es méreteket feltételez, míg a grafikus tábla mérete ettől némileg eltérhet. Ebben az esetben a munkaterület pontos mérete 152×95 mm, ami a hosszú oldalon egy kicsit több a szabványosnál, a rövid oldalon pedig egy kicsit kevesebb.

A WACOM One Small tartozéka maga a táblagép, USB-kábel a PC-hez való csatlakozáshoz, toll, három különböző tollhegy, tollhegycsere-csipesz és dokumentáció.

A burkolat matt textúrájú műanyagból készül. Az elülső oldal mindig fekete; a hátoldal a módosítástól függően piros lehet. A hátoldalon alacsony gumilábakkal a stabilitás érdekében. A munkaterület 1 cm-es osztásmintával rendelkezik – nem rossz iránymutatás, hogy segítsen az új felhasználóknak eligazodni a táblagép kezelésében.

Nincsenek dedikált funkciógombok a táblagépen. Minden vezérlés saját szoftveren keresztül. Az illesztőprogramok és a szoftverek nem tartoznak a csomaghoz, de letölthetők a gyártó weboldaláról. És ez manapság nem számít hiányosságnak vagy gazdaságosságnak. Korábban az elektronikai meghajtókat optikai lemezeken szállították a csomagban, és sok cég még mindig ezt teszi, de sok felhasználó szempontjából ez egy haszontalan döntés, mert az optikai meghajtók reménytelenül elavultak és egyre ritkábban jelennek meg.

A táblagép funkcionális jellemzői meglehetősen szerények, de elegendőek a hagyományosan meghatározott feladatokhoz. A munkaterület felbontása 2540 sor/ inch (a továbbiakban: LPI). Az írási sebesség határértéke – 133 képpont másodpercenként (a továbbiakban: RPS). A táblagép 2048 tollnyomásszintet ismer fel.

A teljes LP-190K modell 140 mm hosszú tollal, lekerekített műanyag testtel rendelkezik, matt textúrával, amely megegyezik a táblagép testével. A súlya jól kiegyensúlyozott, kényelmes és integrált a kezében. A működési elve passzív, ami azt jelenti, hogy nincs szüksége külön tápegységre. A funkcionalitás nagyon egyszerű – nincs elektronikus radír a hátoldalon, és nincs dőlésérzékelő.

Előnyök

 • Stabil felépítés;
 • Kényelmes, jól kiegyensúlyozott toll
 • Három cserélhető tollhegy a tollhoz;
 • Könnyű csatlakozás “out of the box”;
 • Felhasználóbarát és intuitív szoftverfelület;
 • Optimális a gyermekek szabadidejének fejlesztéséhez.

Hátrányok

 • Néha előfordulnak problémák az illesztőprogramokkal, de ezek újratelepítéssel megoldhatók;
 • Nagyon minimalista funkcionalitás.

WACOM One Medium (CTL-672)

Értékelés: 4.6

WACOM One Medium (CTL-672)

A “költségvetés” felülvizsgálatának második és harmadik tábláját szintén a WACOM készíti el. Emlékezzünk vissza, ez egy nagy multinacionális japán vállalat, a világ vezető gyártója a tollas tabletták és a kapcsolódó termékek.

A CTL-672 modell a fenti miniatűr modellel azonos vonalba tartozik. Funkcionálisan a fő jellemzőik hasonlóak, csak a méretükben különböznek jelentősen.

A táblagép méretei – 277×189×8.7 mm, súly 447 g. Amint láthatja, ez a modell kétszer akkora méretű és majdnem kétszer olyan nehéz. A vastagság majdnem ugyanaz, mint az előző verzióé. Az anyagok és a kialakítás pontosan ugyanazok – fekete műanyag az elülső oldalon, matt felület, élénkpiros műanyag a hátlapon. Ugyanazok a gumilábak a stabilitás érdekében.

A munkaterület mérete már A5, azaz nagyjából kétszer akkora, mint az előző miniatűr modellé. Hozzávetőleges, mivel a munkaterület mérete eltér a “tiszta” A5 formátumtól – 216×135 mm vs. 210×148 mm.5 mm “hivatalos” A5 méret.

A funkcionális jellemzők általában ugyanazok, mint a WACOM One Small esetében. A munkaterület felbontása 2540 LPI. Maximális tolllekérdezési sebesség – 133 RPS. Felismeri a tollnyomás 2048 szintjét.

A táblagép pontosan ugyanazzal a tollal érkezik, hasonló paraméterekkel, ugyanazzal a formával és kényelmes fogással. A toll passzív, azaz elemek és kiegészítő elektronika nélkül működik, ami azt jelenti, hogy hosszú órákon keresztül fáradhatatlanul működhet a kéz. A tolltest két gombja a speciális szoftverrel állítható be. Lehetőség van ugyanazon billentyűparancsok vagy akár billentyűparancsok hozzárendelésére egy kattintott egérgombhoz.

Az előző esethez hasonlóan az eszköz illesztőprogramjait és a működő szoftvert a hivatalos weboldalról kell letölteni. A folyamat során regisztrálnia kell, és meg kell adnia egy adott táblagép modellt. Átfogó technikai támogatáshoz és frissítésekhez lesz hozzáférése. A márkás alkalmazás magától értetődő, felhasználóbarát és funkcionális. Az interfész kiváló minőségű rozsdásítása miatt a tájékozódás kétszeresen egyszerű.

Előnyök

 • A5 univerzális formátum;
 • Megbízhatóság és megbízhatóság;
 • Praktikus toll cserélhető tollhegyekkel
 • A tollgombokon rugalmasan programozhat összetett műveleteket;
 • Egyszerű tábla és toll beállítása;
 • intuitív orosz nyelvű szoftver.

Hátrányok

 • Minimalista funkcionalitás.

WACOM Intuos S Bluetooth (CTL-4100WLK-N/CTL-4100WLE-N)

Értékelés: 4.6

WACOM Intuos S Bluetooth (CTL-4100WLK-N/CTL-4100WLE-N)

A harmadik és egyben utolsó grafikus tábla funkcionálisabb, mint az előző két modell, és ezért észrevehetően drágább. Az Intuos sorozat több méretváltozatot kínál.

Ez az S-jelölt a legkisebb modell, amely egy A6-os méretének felel meg. Szükség esetén egy A5-ös változat is megvásárolható, amely pontosan ugyanazzal a funkcionalitással rendelkezik. Az Intuos S mérete – 200x160x9mm, súlya 250g. A munkaterület pontos mérete – 152x95mm. Fekete műanyag a legjobb minőség érdekében. A munkaterületet 1 cm-es lépésekben egyenlő távolságra lévő pontokkal is jelöljük.

A pontosság és az érzékenység kulcsfontosságú teljesítményparaméterei ebben a modellben részben jelentősen magasabbak, mint a korábbi egyszerű megoldásokban. Például, bár a felbontás pontosan ugyanaz (2540 lpi), a megkülönböztethető nyomásszintek száma kétszerese (4096). Ez a modell komoly előnye. A nagyobb nyomás keskenyebb, de gazdagabb (sötétebb) vonásokat eredményez, míg a nagyobb nyomás olyan széles vonásokat eredményez, mint az aktuális ecset, de lejtéssel. Ez rengeteg időt takarít meg az elektronikus művésznek, mivel nem kell a grafikus szerkesztőfelületen váltogatni a különböző ecsetvastagságok és átlátszósági beállítások között.

Az eszköz másik jelentős előnye a funkcióbillentyűk jelenléte, amelyek a korábbi modellekből hiányoznak. Összesen öt gomb található a munkaterület tetején. A középső modell csak a készülék be-/kikapcsolására, a tablet és a számítógép Bluetooth-on keresztüli párosítására szolgál, és LED-es kijelzővel van ellátva.

A másik négy gomb már közvetlenül a munkafunkciókhoz kapcsolódik. A négy gomb testre szabható. Mindegyikhez hozzárendelhet bármilyen kívánt műveletet – egérgombok, navigáció, képernyővezérlők vagy teljes műveletkombinációk duplikálása az egyes grafikus alkalmazások felületén. A tolltest két gombja szintén konfigurálható.

A Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat erősen jelzi, hogy a táblagép offline, vezetékes kapcsolat nélkül is működhet. Valóban, beépített akkumulátorral rendelkezik, amely akár 15 órányi használatot biztosít egy teljes feltöltéssel. USB töltőkábel tartozék.

Az érdemek

 • gyenge építési minőség;
 • Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat;
 • Öt testreszabható funkcióbillentyű a táblagépen;
 • Két testreszabható gomb a tollon
 • Akár 15 órás akkumulátor-üzemidő;
 • Az egyszerűbb modellekhez képest kétszer annyi megkülönböztethető nyomási szint.

Hátrányok

 • Az illesztőprogramok és a telepítés kezdeti telepítésével kapcsolatban vannak problémák;
 • Idővel a felület nagy igénybevétel esetén megkarcolódhat.

A legjobb középkategóriás grafikus táblagépek

A második válogatás az Expertology “Legjobb rajzolótoll táblagép” listájáról a fejlettebb modelleknek van szentelve, amelyek több funkcióval, nagyobb felbontással, nagyobb érzékenységgel és következésképpen szélesebb potenciális alkalmazási területtel rendelkeznek.

Az A610 Pro

Értékelés: 4.6

Parblo A610 Pro

Kezdjük egy olcsó kínai táblagéppel. A Parblo márkajelzés biztosan nem hasonlítható a japán WACOM-hoz, de ez a bizonyos tablet, az A610 Pro meglepően sikeresnek bizonyult. Több mint megfizethető áron, a tablet számos felhasználótól kapott lelkesítő véleményt.

Kezdjük rögtön a legfontosabb dologgal, ami ezt a modellt alapvetően megkülönbözteti az előző választéktól. Először is, itt kétszer akkora felbontást látunk, mint bármelyik olcsó modellnél – 5080 sor per inch. A megkülönböztethető nyomásszintek számát tekintve a táblagép kétszer olyan érzékeny, mint még a többé-kevésbé fejlett WACOM Intuos S. A másik kettő közül a táblagép négyszer olyan érzékeny – 8192 nyomásszint. Ami még ennél is fontosabb, hogy a táblagép már 60 fokig érzékeny a toll dőlésére. Ezzel a táblagép közelebb kerül a professzionális szinthez. A pásztázási frekvencia is gyors – 233 RPS.

Most pedig az általános jellemzők. A Parblo A610 Pro nagyjából megfelel egy A5 méretének. tok mérete – 350x223x8 mm, munkaterület – 254×158.8 mm. Anyag test és felület – túlnyomórészt fekete színű műanyag. A tablet dizájnja minimalista, stílusos és minden szempontból modern.

A táblagép munkaterületének jobb oldalán egy kezelőpanel található. Nyolc függőlegesen elhelyezett funkciógombbal rendelkezik. Egy görgetőkerék középen egy másik gombbal középen. Minden gomb testreszabható, programozható egérrel végzett műveletekként vagy teljes műveletsorozatokként egy grafikus alkalmazásban. A görgetőkerék is konfigurálható. Ami a kényelmet illeti, a kerék külön dicséretet érdemel a világos tapintható visszajelzésért – a lépcsőzetes görgetés és a kattintás hangja megkönnyíti a navigálást. A gyorsbillentyűk használata külön-külön jelenik meg a képernyőn, ráadásul mindegyiknek saját felsorolásos jelölése van, így a táblagép teljes sötétségben vakon is kezelhető.

A Parblo A610 Pro modellben külön-külön még a teljes készlet is tetszik. A stílusos kialakítású, masszív dobozban a következőket találja: maga a táblagép; USB-kábel a csatlakozáshoz; toll; tolltartó állvány cserélhető tollhegyekkel; kesztyű; mikroszál a felületek letörléséhez; adapterek a hordozható eszközökhöz való csatlakozáshoz; dokumentáció. A készlet minden elemét külön-külön, kiváló minőségű átlátszó vagy áttetsző műanyag zacskókba csomagoljuk.

Előnyök

 • nagy felbontás;
 • 8 ezer feletti elismerés. nyomásszintek;
 • érzékenység a toll dőlésére;
 • Kompatibilis az okostelefonokkal és más hordozható eszközökkel;
 • Kilenc konfigurálható funkcióbillentyű;
 • praktikus állítható görgetőkerék;
 • nyolc cserélhető hegy;
 • A csomagolás minősége és megbízhatósága;
 • a csomag.

Hátrányok

 • csak vezetékes kapcsolat.

HUION HS611

Értékelés: 4.6

HUION HS611

A középkategóriás modellek választékának második táblagépe a HUION-tól származik. A névből szinte nyilvánvaló, hogy a vállalat kínai, de ez az egyik olyan eset, amikor ezzel nincs semmi baj. A vállalat viszonylag fiatal, de a tollal író táblagépek gyártására specializálódott, és sikerült elnyernie a felhasználók elismerését és bizalmát világszerte.

Ez a modell néhány szokatlan megoldás miatt érdekes, amelyeket a HUION HS611 mérnökei sikeresen megvalósítottak, de először is az általános jellemzőkkel kapcsolatban. Tablet méret 333.4×218.4×7.3 mm. A tablet formátumát a piactereken gyakran A4-es formátumként tüntetik fel, de a megadott terület mérete ennél kisebb – 258.4×161.5 mm a 210×297 mm-es mérethez képest, ami az A4-es valódi mérete. Ez a gyártók és forgalmazók egyfajta “ravaszsága”, akik a teljes tabletta méretét veszik alapul, nem pedig a munkaterületet. A jelenség gyakori, ezért ezt nem minősítjük hátránynak. A tabletta súlya viszonylag kicsi – legalábbis 550 gramm, összehasonlítva azzal a modellel, amelyet tovább vizsgálunk.

A készülék teste kiváló minőségű műanyagból készült, és három színválaszték van a termékcsaládban – korallpiros, kék és szürke. A textúra szép, az építés kiváló minőségű és alapos. A bal oldalon egy vezérlőpanel található függőlegesen elhelyezett programozható funkciógombokkal. Ebből a modellben akár tíz is lehet. A jobb felső sarokban található érintőképernyős multimédiás panel lehetővé teszi a hangerő, a zeneszámok lejátszásának vezérlését.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fejlesztők úgy döntöttek, hogy megszüntetnek egy olyan kényelmes eszközt, mint a görgetőkerék, amely általában a zoom funkcióhoz kapcsolódik. Valóban nincs mechanikus kerék, de a funkció ott van. A tervezők kissé eredetien közelítették meg a kérdést, és az érintőképernyős multimédiás panel mellé – szintén felül, de a bal oldalon – egy másik érintőképernyős területet is beillesztettek. Az USB 3 úgy működik, mint egy csúszka, és egy jobbra vagy balra húzással nagyít és kicsinyít.

Röviden a teljesítményparaméterekről. A munkaterület felbontása itt 5080 lpi. Az érzékelt tollnyomásszintek száma – 8192. 60 fokos dőlésérzékenység támogatott.

a táblagép USB-kábelen keresztül csatlakozik a számítógéphez; nincs vezeték nélküli kapcsolat. De támogatja az Android-üzemű hordozható eszközökhöz való csatlakozást külön illesztőprogramokkal és két USB-C és microUSB adapterrel, amelyek a csomagban találhatók.

Előnyök

 • stílusos design;
 • Három színválaszték;
 • tíz programozható gomb;
 • érintőképernyős multimédiás panel;
 • A méretezéshez egy érintésérzékeny csúszka áll rendelkezésre;
 • Érzékenység a toll 60 fokos dőlésszögig;
 • Kompatibilis az Android készülékekkel;

Hátrányok

 • Nincs vezeték nélküli kapcsolat.

XP-PEN Deco Pro Medium

Értékelés: 4.7

XP-PEN Deco Pro Medium

A harmadik félprofesszionális grafikus tábla a kínálatunkban a Deco Pro Medium modell az XP-PEN márkától. A vállalatot 2005-ben alapították Japánban, majd komolyan terjeszkedett tajvani, kínai és amerikai irodákkal. Az XP-PEN termékek többször szerepeltek olyan eseményeken, mint a Stan Lee Comic Con és a Los Angeles-i 25. Anime Expo 2017-ben. Az XP-PEN Deco Pro Medium a Red Dot Design Award 2019 és a Good Design Award 2018 győztese. Sokan ezt professzionális tabletnek tekintik.

Drámaian eltérő méret és súly. A készülék teljes mérete 399x227x16 mm, súlya pedig 840 g. Itt tisztázzuk, hogy a 16 mm-es vastagság csak a görgetőkerék magassága miatt van, és maga a táblagép csak 7 mm vastag. Méreteit ismerve azt gondolhatnánk, hogy ez egy A4-es méretű tolltartó táblagép, de nem. Formailag még mindig A5-re utal, bár a munkaterület pontos mérete észrevehetően nagyobb, mint a hivatalos A5 – 279×157 mm. A táblagép teste műanyag, de alumínium előlappal és helyi fémbetétekkel rendelkezik.

E modell működési paraméterei sok tekintetben hasonlítanak az előző modellhez. Felbontása 5080 vonal/ inch, 8192 nyomásszintet érzékel, és érzékeny a toll akár 60 fokos dőlésére is.

Érdekes, felhasználóbarát és általában hatékony vezérlés. A táblagép bal oldalán egy kezelőpanel található nyolc vezérlőgombbal és egy nagy görgetőkerékkel. A kerék mechanikusan foroghat, ez a mozgás bármilyen funkcióba vagy műveletsorozatba programozható a számítógép megfelelő szoftverében. De ez még nem minden. A kerék felülete érintésérzékeny, és könnyen használható touchpadként. Egy vékony, elegáns megvilágító gyűrű van beépítve a kerületbe. A fény intenzitása állítható. Az összes vezérlőgomb domború, így a művész vakon is meg tudja különböztetni a gombokat, és még teljes sötétségben is elkerülheti a félrekezelést.

Tartalmazza: PA1 toll; nyolc cserélhető tollhegy; cső alakú tolltartó (rendkívül jó ötlet utazáshoz); kesztyű; dokumentáció; csatlakozókábel USB A-tól USB C-re; két adapter – USB A-tól USB C-re és USB A-tól micoUSB-re. Adapterek segítségével csatlakoztathatja a táblagépet a viselhető kütyükhöz.

Az okostelefonokkal való kompatibilitás külön és komoly előnye ennek a modellnek. Annak érdekében, hogy a táblagép egy okostelefonnal együtt működjön, szükséges, hogy az utóbbit az Android 6-nál nem régebbi operációs rendszerre telepítették.0. A felhasználói tapasztalatok alapján azonban még mindig vannak problémák az illesztőprogramokkal, és a táblagép nem működik jól minden Android okostelefonnal. Célszerű ezeket a pontokat az értékesítési ponton ellenőrizni, és meghallgatni a felhasználók visszajelzéseit, csak a biztonság kedvéért.

Előnyök

 • A professzionális szinthez közeli technikai szint;
 • A tok fém részei;
 • Háttérvilágítású görgetőkerék érintésérzékeny felülettel;
 • nagy felbontás;
 • több mint 8,000. Nyomásfokozatok;
 • a toll dőlésérzékenysége;
 • Kompatibilitás a viselhető eszközökkel (nem mindegyik);
 • felszerelés;
 • Stílusos megjelenés és kiváló minőségű kivitelezés.

Hátrányok

 • Nincs egyértelmű kompatibilitás az androidos kütyükkel;
 • nagy súly.

HUION Q11K

Értékelés: 4.8

HUION Q11K

A kínai HUION márka másik grafikus táblagépe, amelyet érdemes megfontolni, a Q11K modell. A specifikációk itt teljes mértékben megfelelnek a félprofi szintnek, és fontos előnye a vezeték nélküli kapcsolat támogatása.

A tabletta méretei lenyűgözőek – 390x233x11 mm, a munkaterület is elég nagy – 279.4×174.A 6 mm határozottan nagyobb, mint az A5 méret, amelyben a piacokon ez a modell szerepel. Tisztességes minőségű műanyag burkolat, szilárd felépítés, minimalista design lekerekített élekkel és sarkokkal. A készülék súlya 880 g, de ez a súly elkerülhetetlen – nagyban segíti a viszonylag nagy kapacitású lítium-ion akkumulátor.

A készülék teljesítménye is teljes mértékben megfelel a szintjének és rendeltetésszerű használatának. Például a munkaterület felbontása 5080 LPI, a lekérdezési sebesség – 233 RPS, a nyomásérzékenység – 8192 szint, a toll működésének maximális magassága – 12 mm. A bal oldalon található a kezelőpanel nyolc programozható gyorsbillentyűvel.

A táblagéphez egy PA150-es modellű tollat mellékelünk. És ez talán a modell leggyengébb pontja. Először is, a toll rendszeres töltést igényel. Ez nem túl nagy kellemetlenség, mert egy teljes töltéssel a toll akár 800 órát is kibír, és a töltési idő – nem több, mint 1.5 óra. De mindez csak akkor enyhíti a hátrányt, ha a felhasználó nem felejti el feltölteni a tollat. Ellenkező esetben az elektronikus toll a legmegfelelőtlenebb pillanatban lemerülhet. Sokaknak nem tetszik a tollon lévő gombok alakja – alig “láthatóak”, mivel csak kissé kiemelkednek a toll felületéből, és gyorsan megtalálni őket nehéz lehet, különösen a szokás hiánya miatt.

Mint már említettük, a táblagép vezeték nélkül működik a számítógéppel. Ebben az esetben a vezeték nélküli üzemmódot nem a Bluetooth modul, hanem a rádiócsatorna biztosítja. A kommunikációhoz teljes miniatürizált USB 2 vevőegységet használnak.4GHz/EF – pontosan ugyanaz, mint sok vezeték nélküli egér/ billentyűzet esetében.

A vezeték nélküli működésnek a teljesítmény tekintetében is kell valamit nyújtania. És ezzel a modell tökéletesen megbirkózik beépített akkumulátorral. A natív kapacitása elegendő ahhoz, hogy a táblagép akár 50 órát is kibírjon egyetlen teljes töltéssel. Töltés a csomagban található 150 cm hosszú USB-kábelen keresztül, a tablet oldalán található microUSB csatlakozóval a végén.

Előnyök

 • vezeték nélküli kapcsolat;
 • nagy munkaterület;
 • Nagy felbontás és többszintű érintésfelismerés;
 • Érzékenység a toll dőlésére;
 • Egyszerű, de stílusos kialakítás;
 • Hosszú autonóm munka.

Hátrányok

 • A toll hátrányai (tölteni kell, kényelmetlen gombok);
 • nem reagál két egyidejű nyomásra.

HUION HS610

Értékelés: 4.9

HUION HS610

A felülvizsgálatunk ezen részét egy másik, szinte a legfejlettebb modellel fejezzük be a készletünkben szereplő tabletták közül. A gyártó kínálatában van egy hasonló, gyakorlatilag analóg változat – HUION H1161, nagyobb munkaterülettel. A legfontosabb műszaki paraméterek tekintetében azonban teljesen hasonlóak, és néhány ponton még mindig a HS610 SE győz.

Tablet test mérete – 350×211.8x8mm, súly 600g. Munkaterület méretei – 254×158.8mm. Ez valamivel kevesebb, mint az előző modellnél, de ezt a kis kellemetlenséget már megmagyaráztuk a következő objektív előnyökkel.

Ebben a sorozatban az SE verziót ajánljuk több okból is. Szokatlanul feltűnő kialakítás – a munkaterület fekete alapszínét a bal oldali, élénksárga színű vezérlőpanel futurisztikus ívekkel kombinálja. A gyártó kínálatában monokróm változatok is szerepelnek. A plusz a módosítás SE (azt jelenti, Smirnov Edition) egy teljes orosz lokalizáció és bónusz a vásárlás – egy ingyenes előadássorozat CG-rajzolás a Smirnov School of Digital Graphics-tól. Nem biztos, hogy az SE verzió sokáig marad eladásra, ha nem, a normál HS610 ugyanolyan jó, csak a bónuszok és a világos színek hiányoznak belőle.

A tabletta elektromágneses rezonancia technológiával működik, mint a legtöbb más ebben a szegmensben. A munkaterület felbontása 5080 LPI. Toll lekérdezési sebessége – 266 PPS. Az érzékenység 8192 kattintási szintnek felel meg. A toll minimális magassága 10 mm. A rajzolás pontossága – ±0.3mm.

A kezelőpanel bal oldalán 12 programozható gyorsbillentyű található. Ezek párban vannak csoportosítva – három pár a görgetőkerék tetején és alján. A kerék érintésérzékeny és programozható is – bármilyen megfelelő művelet beállítható rajta – zoom, paletta stb. . A toll dőlésérzékenysége 60 fokos természetes dőlésszöggel is rendelkezik.

Az előző modellekhez hasonlóan ez is szép csomaggal érkezik. A legfontosabb, hogy 10 cserélhető tollhegye van. Ezek a tolltartóban találhatók. Van egy Micro-USB-USB USB kábel is, melynek hossza 1.2 méter. A mikro-USB csatlakozó eléggé objektív elégedetlenséget okoz a felhasználók körében, mivel egyértelműen elavult. A táblagép kompatibilis a viselhető eszközökkel, beleértve az OTG technológiát is. A csatlakoztatáshoz Type-C és Micro-USB adapterek tartoznak a csomaghoz. Ha okostelefonhoz csatlakoztatjuk, a táblagép munkaterülete természetesen kétharmaddal balra, közelebb a kezelőpanelhez keskenyedik.

Előnyök

 • kiváló orosz lokalizáció;
 • a Szmirnov iskola bónuszai az SE$ verzióban
 • 12 fizikai programozható gomb;
 • 16 softbillentyű;
 • Programozható érzékelőgyűrű;
 • Nagy érzékenység és pontosság;
 • érzékenység a toll dőlésére;
 • felszerelés;
 • 10 cserélhető hegy;
 • lenyűgöző design.

Hátrányok

 • Micro-USB csatlakozó.

A legjobb professzionális grafikus táblagépek

Az Expertology magazinban a legjobb rajzoló és festő tabletták még érdekesebb válogatását találjuk. Itt olyan csúcsmodellek példáit nézzük meg, amelyek minden konvenció nélkül professzionálisnak tekinthetők.

HUION WH1409 v2

Értékelés: 4.8

HUION WH1409 v2

Kezdjük azzal a márkával, amellyel előző válogatásunkat befejeztük – HUION. És ez egy igazán figyelemre méltó modell lesz, bizonyos szempontból egyedülálló és páratlan. Végül, de nem utolsósorban, a gyártó “fiatal” korának köszönhetően viszonylag kedvező áron használhatjuk ki ezeket a funkciókat.

A HUION WH1409 v2 minden szempontból legszembetűnőbb jellemzője a mérete. A munkaterület itt egyszerűen óriási – 350×218 mm, és ez még egy teljes méretű A4-esnél is észrevehetően nagyobb. Természetesen egy ilyen munkaterület mellett maga a táblagép is nagy – 456x266x16 mm. Amint láthatja, nem lehet vékonynak nevezni, és itt van a modell másik előnye – a beépített akkumulátor az önálló működéshez. Emellett nagy tömegű – a tabletta súlya 1110 g.

Műszaki jellemzők. A táblagép bal oldalán egy vezérlőpanel található 12 gyorsgombbal három csoportban, amelyek tetszőlegesen programozhatók. A munkaterület felbontása 5080 vonal per inch, 8192 nyomásszint érzékelhető, a dőlésérzékenység támogatott. A stylus nem igényel töltést.

Az akkumulátor élettartamát tekintve ez a modell a következő jellemzőkkel rendelkezik. Nyilvánvaló, hogy az akkumulátoros működés vezeték nélküli kapcsolatot feltételez. Itt ez rádión keresztül valósul meg – a kapcsolat egy apró USB-vevőn keresztül történik, ugyanúgy, mint a vezeték nélküli egerek és billentyűzetek esetében. Egy grafikus táblagép azonban, különösen professzionális szinten, sokkal kifinomultabb és igényesebb eszköz, mint a legmodernebb egér. Vannak tehát eredendő korlátok.

A tesztek azt mutatták, hogy 10 méteres hivatalos vételi terület mellett a valós, normál kommunikáció 5 méterig lehetséges, közvetlen látótávolsággal a vevőhöz. De ez a maximális távolság, és öt méterrel már nem tudnak adatokat továbbítani. Egy egér esetében ezt senki sem venné észre, de a táblagép esetében ezek a mikrozavarok időnkénti rajzolt vonalakban fognak megnyilvánulni. Ezért jobb, ha nem távolodik el a számítógéptől három méternél messzebbre a csatlakoztatott vevőkészülékkel.

Egy másik részlet, amit érdemes megjegyezni, hogy nem nulla az esélye annak, hogy a Huion saját fejlesztésű alkalmazásával “durva élekbe” ütközünk

t. Elég kényelmes és érthető, általában orosz nyelvre lokalizált, de a hiányosságokat megkaphatod. Remélhetőleg a gyártó a legújabb frissítésekkel orvosolja a problémákat.

Előnyök

 • Rekord méretű munkaterület;
 • nagy felbontás;
 • a toll dőlésérzékenysége;
 • A stylus nem igényel töltést;
 • Vezeték nélküli és vezetékes kapcsolat;
 • vezeték nélküli működés töltés közben
 • Nagy kapacitású akkumulátor;
 • berendezés.

Hátrányok

 • A firmware hiányosságai;
 • A vezeték nélküli kapcsolat hatótávolsága lényegesen rövidebb, mint az állítólagos hatótávolság.

WACOM Intuos Pro Medium (PTH-660)

Értékelés: 4.8

WACOM Intuos Pro Medium (PTH-660)

Az Expertology áttekintés második professzionális grafikus táblagépénél visszatérünk a terület egyik legjelentősebb gyártójának – a japán multinacionális WACOM vállalatnak – a termékeihez. Mivel ez és a következő modell a prémium szegmensbe tartozik, az árak kompromisszumok nélküliek lesznek.

A neve arra utal, hogy ez egy közepes méretű táblagép. Az Intuos Pro termékcsalád (nem összetévesztendő a “hagyományos” Intuos termékcsaláddal) három modellből áll, amelyek teljesítményükben és funkcionalitásukban szinte teljesen megegyeznek, és csak a munkafelület méretében különböznek egymástól. A középső modellt vettük példának.

A táblagép testének méretei 338x219x8mm, a munkaterület 224x148mm, a formátum A5-nek van pozícionálva, és ez minden túlzás nélkül igaz. A ház a szokásos kemény, minőségi műanyagból készült. Diszkrét, minimalista design – de szép és modern. Az élek és sarkok lekerekítettek. Súlya 700 g – a különálló akkumulátor növeli a tablet súlyát.

A tábla teljesítménye a következő: a munkaterület felbontása a professzionális modellek esetében szabványos – 5080 vonal/ inch, az érzékelhető nyomásszintek száma – 8192, a toll dőlésszögére ±60 szinten belül van érzékenység. A bal oldali kezelőpanelen 8 mechanikus gyorsbillentyű található, amelyekkel különböző, gyakran használt műveletek programozhatók egy grafikus szerkesztőprogramban. A táblagép támogatja az M

  ti-touch. Egy másik fontos vezérlőelem az érintőkarika, amely akár 4 további funkció programozására is használható.

  Fontos jellemzője ennek a modellnek a vezeték nélküli csatlakoztathatóság, amelyhez beépített akkumulátort biztosítottak. A kapcsolat Bluetooth-on keresztül történik, amely szintén rendelkezik néhány előnnyel a rádióval szemben. A készülék támogatja a Bluetooth LE-n keresztül történő csatlakozást a mobileszközökhöz is. Mobil eszközhöz csatlakoztatva a munkaterület automatikusan összezsugorodik a kezelőpanel felé, és felveszi az okostelefon méreteit.

  A felhasználók rámutatnak egy kis hátrányra ennél a modellnél – nincs beépített vagy mellékelt dörzsölés elleni védelem a munkafelülethez. Professzionális modellként ez üdvözlendő kiegészítés lenne, mivel a munkaterület felülete idővel elhasználódik a tollal való leggyakoribb érintkezési pontokon. A felület cseréje nem probléma, de ez egy szép kis pénzbe kerül.

  Előnyök

  • nagy felbontás;
  • Dőlésérzékenység;
  • M
    ti-touch;
   • Integrált akkumulátor az önálló áramellátáshoz;
   • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
   • Bluetooth vezeték nélküli kommunikáció;
   • Lehetőség vezeték nélküli csatlakozásra kézi eszközökhöz;
   • 10 tartalék tollhegy.

   Hátrányok

   • Nincs normál védőbevonat a munkafelületen – a legjobban “húzott” területek koptatása.

   WACOM Intuos Pro Large Paper Edition (PTH-860P-R)

   Értékelés: 4.9

   WACOM Intuos Pro Large Paper Edition (PTH-860P-R)

   A harmadik és egyben utolsó professzionális modell a választékban a legfejlettebb grafikus táblagép, szintén a Paper Edition változatban. Jellemzői ennek a bővítménynek, amit most le fogunk írni, csak azt mondjuk, hogy a munkaterület módosításának mérete alapján a legnagyobbnak fogjuk tekinteni.

   Eleinte egy kicsit több intrika. Ez nem csak egy hagyományos értelemben vett grafikus táblagép. A Paper Edition szinte varázslatos, mert nem csak digitális képet készíthet, vagy dolgozhat egy meglévő képen. Lehetővé teszi, hogy digitálisan, rétegenként készítsen vázlatokat, miközben… egy közönséges zselés tollat használ sima papírra! Egyszerűen használja a klipszet egy papírlap rögzítéséhez a táblagéphez, és máris készen áll a vászon létrehozására. Van még. A táblagépet még csak nem is kell számítógéphez csatlakoztatni a vázlatkészítéshez. Kézzel rajzolhat papíron, akár a föld alatt is, a táblagépet támasztékként használva. De ez az “állvány” emlékezni fog az összes mozgásra, és amikor hazamegy, és csatlakoztatja a készüléket a számítógéphez, ugyanazt a képet kapja, de már digitális vektoros formában. A technológia elve itt nem túl kifinomult, de a hatás olyan, mint a tiszta varázslat.

   Most pedig térjünk rá a számokra. A táblagép méretei – 430×287×8 mm, a munkaterület méretei – 311×216 mm, ami még az A4-es formátumnál is valamivel nagyobb. Csak 1300g súlyú. Fekete műanyag test minimalista kivitelben. Munkaterület felbontása 5080 vonal/ inch, 8192 nyomásszint, dőlésérzékenység. Támogatta: M

    ti-touch. A Wacom Pro Pen 2 akkumulátor vagy integrált újratölthető akkumulátor nélkül működik, és nem kell újratölteni. A toll a toll hegyének hátulján egy elektronikus radírt tartalmaz, amely automatikusan aktiválja a megfelelő radír eszközt a grafikus szerkesztőben.

    A táblagép Bluetooth-kapcsolattal rendelkezik – ez viszonylag új funkció a Wacom tervezői számára az IntuosPro termékcsaládban. Így nem csak a számítógéphez vagy laptophoz, hanem olyan hordozható eszközökhöz is csatlakoztatható, mint az okostelefonok és a táblagépek. Digitális nyomtatás gyors és egyszerű exportálása papírra a Wacom Inkspace alkalmazással.

    Néhány további részlet a tablet számítógép nélküli használatáról. A belső memória úgy van felépítve és elosztva, hogy akár 1000 egylapos rajz és 200 többrétegű rajz tárolására is alkalmas. A rajzokat többféle eszközön is megnyithatja a memóriából.

    Külön köszönet a gyártónak a Wacom Intuos Pro Paper Edition felszereléséért. A nagy és közepes méretű változatban a következőket kapja: Wacom Pro Pen 2; tolltartó; hat normál csere tollhegy és négy tollhegy; négy színes tollkarika; Finetip Pen a papírra rajzoláshoz; három Finetip toll tintával; papírcsipesz; 10 ív saját gyártású papír a megfelelő méretben; 2 méteres USB-kábel; dokumentáció.

    Előnyök

    • zselés tollal lehet papírra rajzolni és egyúttal digitalizálni is;
    • Rajzolás anélkül, hogy csatlakoznia kellene a számítógéphez, az eredményt pedig el kell jegyeznie;
    • nagy felbontás;
    • A toll dőlésérzékenysége;
    • M
      ti-touch;
     • vezeték nélküli kapcsolat;
     • Jó akkumulátor-üzemidő;
     • a radír eszköz automatikus aktiválása a grafikus szerkesztőben, amikor a toll hátsó végét használjuk
     • Kompatibilitás a mobil eszközökkel;
     • berendezés.

     Hátrányok

     • Nincsenek nagyobb hátrányok vagy kirívó hibák.

     A legjobb interaktív grafikus kijelzők

     A legjobb rajzolótáblák Expertology áttekintésének negyedik és egyben utolsó jelölése a legérdekesebb táblagéptípusnak szól. Az interaktív grafikus kijelzőkben minden művelet vizuálisan közvetlenül a toll és a munkafelület érintkezési pontján jelenik meg. A legközelebbi analógia a laptopok és táblagépek érintőképernyője. A táblagép azonban számos okból nem helyettesítheti az interaktív kijelzőt. Ezért van az, hogy ezek a csúcskategóriás készülékek még mindig keresettek, lenyűgöző áraik ellenére is.

     XP-PEN Artist 12 Pro

     Értékelés: 4.7

     XP-PEN Artist 12 Pro

     A jól ismert XP-PEN márka legolcsóbb interaktív grafikus kijelzője megnyitja a választékot. Emlékezzünk vissza, ez egy Japánban székhellyel rendelkező nemzetközi vállalat, amely grafikus tabletták és digitalizátorok gyártására szakosodott különböző technológiai szinteken.

     A legfontosabb különbség az ilyen jellegű megoldások és a hagyományos grafikus táblagépek között nyilvánvaló – a táblagép beépített képernyőt tartalmaz, amely képes megismételni a fő monitor képernyőjét. A rajzolási folyamat közvetlenül a készülék felületén jelenik meg, és részben vagy egészben megismételhető a monitoron.

     Egy egyszerű USB-port nem elegendő a számítógéphez való csatlakozáshoz: egy szabad multimédiás HDMI-portra van szükség. Ehhez és más modellekhez erősen ajánlott az illesztőprogramokat és a szoftvereket szigorúan az utasítások szerint telepíteni, és ha nem biztos a saját műszaki ismereteiben, jobb, ha szakembert hív. A csatlakoztatás és a konfigurálás zavarba ejtő lehet, és ha már az elején felelősségteljesen jár el, akkor a későbbiekben megspórolja a bajt. A táblagép USB Type-C csatlakozója (végre) kihagyhatatlan.

     Most pedig a funkciók. A kijelző tabletta méretei – 352x225x13 mm, munkaterület – 256×144 mm, ami megfelel az átlónak (akinek kényelmesebb így érzékelni) – 11.6 hüvelyk. A gyártó kínálatában hasonló funkcionalitású és jellemzőkkel rendelkező, nagyobb átmérőjű modellek vannak, amelyek költségei sokkal drágábbak. A képernyő még mindig gyárilag egy házon belüli védőfóliával van bevonva. Matt felületű, így egyszerre két célt is elér: tükröződésgátló hatást és mérsékelten érdes papírszimulációt.

     A kijelző saját képernyőjének felbontása a mátrix oldalán F

      lHD 1920×1080, 5080 sor per inch a vonalszélesség oldalán. Amikor egy teljes tollal dolgozik, megkülönbözteti a 8192 nyomásszintet, van dőlésérzékelés. A toll passzív, azaz nem töltődik újra. A bal oldali függőleges vezérlőpanel nyolc funkcionálisan programozható gombja funkcionalitás szempontjából megkérdőjelezhetetlen, de a láthatóságuk és olvashatóságuk kifogásolható. A gombok dombornyomottak, hogy vakon is megkülönböztethetők legyenek, de érintéssel nem mindenki tudja megkülönböztetni őket, és vizuálisan jól beleolvadnak a táblagép hátterébe. A panel közepén, a két billentyűzet között elhelyezett érintőkarika.

      Előnyök

      • Nagy felbontású munkafelület;
      • F felbontás
        lHD 1920×1080 beépített mátrix kijelző;
       • A tollat nem kell újratölteni;
       • Kiváló minőségű anyagok és összeszerelés;
       • Hatékony védőfólia.
       • USB Type-C;
       • csomag.

       Hátrányok

       • Alig látható funkcióbillentyűk.

       HUION KAMVAS Pro 12

       Értékelés: 4.8

       HUION KAMVAS Pro 12

       Tekintsük most egy jó alternatívát az előző modellhez – egy interaktív kijelzőt a kínai HUION márkától. Csak találgatni tudjuk, hogy mit jelent a sor furcsa elnevezése – KAMVAS, valószínűleg az angol vászonra utaló utalások vannak. Mindenesetre ez nem elírás, bár azt gondolhatnánk, hogy az.

       Az alumínium és műanyag ház kiválóan megmunkált és aprólékosan kidolgozott. Ráadásul teljes laminálási technológiát használ. Ezáltal a kialakítás teljesen monolitikusnak tűnik, ugyanakkor megakadályozza, hogy a por bejusson a belsejébe. Csiszolt felület a tükröződésmentes megjelenítésért, ami fontos jellemzője az interaktív kijelzőknek – más grafikus táblagépekkel ellentétben.

       A tabletta méretei – 350×198.6×11 mm, munkaterület – 256.32×144.18 mm. Kijelzőmátrix felbontása – F

        lHD 1920×1080. A táblagép munkaterületének felbontása 5080 vonal/ inch. Különböző 8192 szintek a ceruzanyomáshoz. A dőlésérzékenység támogatott.

        Ezen a modellen érdemes eltávolodni a számoktól, és megosztani a valódi digitális művészek és független tesztelők tapasztalatait. Például sokan közülük ellenőrizni akarták a gyártó őszinteségét a színvisszaadás tekintetében. A HUION PR osztálya kitartóan hangsúlyozta a magas színvisszaadási pontosságot, és a szakértők egyetértenek abban, hogy ez valóban az egyik legjobb ebben a szegmensben.

        A toll sebessége és érzékenysége magas pontszámot érdemel. A készülék elektronikája és a firmware olyan jól optimalizált, hogy nincs érzékelhető késleltetés a vonásokban, vonásokban és vonalakban, valamint a szoftver interfész működésében. A kurzor szorosan követi a ceruzát, és mindig a ceruza hegyén van, a parallaxis hatása nélkül.

        Az interaktív kijelzőhöz egy praktikus toll is tartozik, amelyet egy védő tokba csomagoltak – ahogyan azt a prémium grafikus tábla PC-k számos vezető gyártója teszi. A cső fedele egyben a stylus tartóként is szolgál. A szemközti oldalon található egy másik rekesz 8 tartalék tollhegy tárolására. Két hüvelykujjas gomb a toll oldalán. Az alsó alapértelmezés szerint radírként működik, a felső pedig a jobb egérgombot duplikálja. Ezek a funkciók, valamint a funkciógombok és a táblagép bal oldalán lévő érintésvezérlő gyűrű alapértelmezett beállításai átkonfigurálhatók, ha szeretné.

        Előnyök

        • Részben fém burkolat;
        • kiváló minőségű építés és teljes laminálási technológia
        • F
          maximális betekintési szögek;
         • Nagy felbontású munkaterület;
         • érzékenység a toll dőlésére;
         • általában nagyfokú érzékenység;
         • Kiváló érzékenység és vezérlés;
         • Gyors reagálás a ceruzával végzett műveletekre.

         Hátrányok

         • Csak vezetékes kapcsolat;
         • Néhány funkcióbillentyű.

         WACOM Cintiq 16 (DTK1660K0B)

         Értékelés: 4.8

         WACOM Cintiq 16 (DTK1660K0B)

         Visszatérve a neves japán tollas táblagépgyártó WACOM-hoz, egy megnövelt formátumú – körülbelül 16 hüvelyk átlójú – interaktív kijelzőt tekintünk meg. A WACOM Cintiq termékcsalád kisebb és nagyobb modelleket egyaránt tartalmaz, és ezek árban jelentősen különböznek egymástól, miközben jellemzőik és funkcionalitásuk nagyjából hasonlóak. Ez a modell nagyon drága, 2020 decemberében körülbelül 90 ezer dollárba kerül az orosz piacokon. Rubelek.

         A kijelző-tablet test állítólagos átlós mérete 422x285x25 mm. A munkaterület valamivel nagyobb, mint az A4-es méret – 344x194mm. A képernyő pontos átlója még mindig kisebb – 15.6. Tömeg 1900g csomagolás nélkül.

         1920×1080 felbontású IPS típusú képernyő, jó 176 fokos betekintési szöggel, színezett torzítás nélkül. Fényerő – 210 cd/m. négyzet. Tipikus kontraszt IPS esetén – 1000:1. Az NTSC színtér lefedettsége 72%, ami elég jó ehhez a formátumhoz képest. Munkaterület felbontása – 5080 vonal/ inch. Nyomásérzékenység – 8192 szint. A billentő toll dőlésérzékelése támogatott. Az ilyen típusú eszközök esetében a minimális válaszidő szintén 25 ms.

         USB- és HDMI-csatlakozóval ellátott kombinált kábelen keresztül csatlakoztatható a számítógéphez; a táblagép csatlakozója saját fejlesztésű. A különböző szabványú konnektorokhoz a csomag különböző dugaszokat biztosít, amelyek könnyen csatlakoztathatók a tápkábelhez. A tápegység külső, hasonlóan a laptopoknál használthoz.

         Bármilyen prémium modellben gyakran érdekes “polaritás” van abban a tekintetben, hogy mi szerepel benne. Néha egy prémium modellhez rengeteg hasznos tartalék és tartozék jár, és néha egy ugyanolyan drága modellhez még az sem jár, amire szüksége van. Ebben az esetben inkább a második lehetőségünk van. A legszükségesebbeket tartalmazza, de semmi többet. Nincs tollcső, nincs mikroszálas, nincs kesztyű. Csak csatlakozókábelek és dokumentáció. Még a toll is csak három tartalék tollhegyet kapott.

         Előnyök

         • Prémium minőségű anyagok és építési minőség;
         • a képernyő mátrixa kiváló minőségű;
         • F-mátrix felbontás
           lHD 1920×1080;
          • matt, tükröződésmentes képernyő;
          • a munkaterület nagy felbontása;
          • A toll dőlésérzékenysége;
          • a toll hátoldalán van egy “radír”;
          • 25 ms gyors válaszidő.

          Hátrányok

          • rossz csomagolás;
          • magas ár.

          WACOM Cintiq Pro 24 (DTH-2420)

          Értékelés: 4.9

          WACOM Cintiq Pro 24 (DTH-2420)

          És az Expertology magazin szerint a legjobb rajzolótáblák áttekintését egy teljesen felháborítóan drága modell fogja befejezni, amely ugyanabból a sorozatból származik, mint a fent említett táblagép, de a Pro előtaggal és hatalmas átlóval. Ezek és más körülmények a készülék elképzelhetetlen árához – mintegy 200 ezer euróhoz – vezettek. RUB 2020 decemberében. Ezt a modellt objektíven a legjobbnak tekintettük ebben a szűk szegmensben, nem utolsósorban azért, hogy megmutassuk, mi van most az orosz piac élvonalában.

          A készülék fizikai paraméterei hatalmasak. A test méretei – 677x394x47 mm, a táblagép-kijelző súlya – akár 7.2kg! De ne felejtsük el, hogy 23-as átlóról beszélünk.6″, azok számára, akik számára a testméret nem jelent problémát. A munkaterület mérete 522×294 mm, ami a piacon ritkán látható extrém érték. A Cintiq Pro 24 egy igazán kiváló eszköz.

          A munkaterület paraméterei és tulajdonságai általában megismétlik a grafikus tábla többé-kevésbé normális szintjét: vonalfelbontás – 5080 vonal/ inch, a megkülönböztethető nyomási lépések száma – 8192. A toll dőlésszöge a szabványos 60 pozíción belül eltér az egyik oldalra és fordítva. Tollforgatási érzékenységgel is rendelkezik. multi-touch támogatás; támogatja a multi-touch funkciót.

          Néhány szó a képernyőről. Kiváló minőségű IPS-mátrixszal rendelkezik, amelynek megfelelő betekintési szöge akár 178 fok is lehet. A fényerő érezhetően nagyobb, mint az előző modellnél – 350 cd/négyzetméter.m, a kontraszt ugyanaz – 1000:1. De a képernyő legfigyelemreméltóbb tulajdonsága a felbontása, ami nem kevesebb, mint 4K 3840×2160.

          A saját és harmadik féltől származó szoftverek által biztosított összes eszköz mellett a táblagép bal oldalán egy kompakt vezérlőpanel található fizikai funkcióbillentyűkkel és görgetőkerékkel.

          Előnyök

          • felső prémium szint;
          • rekord átlós;
          • 4K érzékelő felbontás;
          • a munkaterület nagy felbontása;
          • érzékenység a toll dőlésére és elforgatására;
          • multi-touch támogatás;
          • Vezérlőpanel gombokkal és érintőkarikával.

          Hátrányok

          • túlzó ár.
          Olvasson tovább  10 legjobb modem a notebookhoz
          Értékelje a cikket
          ( Még nincsenek értékelések )
          Cybulya Guculka

          Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

          Megjegyzések hozzáadása

          ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: