A 7 legerősebb Wi-Fi router

Nem ritka, hogy az emberek úgy találják, hogy a megvásárolt router nem képes az internetet az egész lakásukban elosztani. Az a tény, hogy sok modell meglehetősen gyenge antennákkal van felszerelve, amelyek jele nem törik át a betonon, sőt néha még a téglafalakon is. Ha egy nagy teljesítményű routert szeretne, akkor válasszon valamit a listánkból. Ebben a válogatásban nem csak otthoni routereket, hanem valódi szörnyeket is figyelembe veszünk, sok antennával – ezeket általában szállodákban, bevásárlóközpontokban és más zsúfolt helyeken használják. Olyan útválasztókat is ismertetünk, amelyek rendkívül nagy sebességű kommunikációt tesznek lehetővé. Ez a felülvizsgálat a weboldalon található útválasztók műszaki jellemzőinek elemzésén alapul.

A legerősebb Wi-Fi routerek értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legerősebb routerek a hatótávolság szempontjából 1 MikroTik HAP AC 7 050 €
2 TP-
 • NK Deco P7 (2 db)
 • 3 Eltex WEP-2ac 23 937 €
  A legerősebb routerek az adatátviteli sebesség szempontjából 1 ASUS GT-AX11000 28 065 €
  2 TP-
 • NK Archer C5400
 • 17 300 €
  3 ASUS GT-AC5300 Rapture 22 928€
  4
 • WRT3200ACM
 • A legerősebb routerek “hatótávolság” kritérium szerint

  MikroTik HAP AC

  Értékelés: 4.9

  MikroTik HAP AC

  Erre a viszonylag kis doboz több mint 7 ezer. rubel. Ezzel tudatja, hogy az útválasztója sokkal többre képes, bár ne várjon tőle rekordokat döntögető teljesítményt. Például 4G modemet csatlakoztathat ehhez a készülékhez, így bővítve annak funkcionalitását. Ez a modem nem teszi lehetővé, hogy internet nélkül maradjon, ha a rendszeres szolgáltatónak valami baja van.

  Ez a modell támogatja a 802 Wi-Fi szabványt.11ac. Ez lehetővé teszi az adatok nagyon nagy sebességű továbbítását. Különösen a 4K felbontású online videók lejátszásához is elegendő. Természetesen itt is elérhető a kétsávos egyidejű működés, így a régi mobilok sem maradnak ki a sorból.

  Ebben a cikkben a legnagyobb hatótávolságú útválasztókról beszélünk. MikroTik HAP AC ebben a tekintetben nincs probléma. Ha valahol a parkban helyezi el, akkor 500 m-es körzetben minden eszköz csatlakozhat az internethez! beltérben a hatótávolság természetesen csökken. A pontos számok ebben az esetben a falak számától és anyagától függnek. De biztosan számíthat 100 m-re, és gyakrabban egy lenyűgözőbb paraméterre is!

  Egy ilyen árcédulával rendelkező router nem rendelkezhet csak alapfunkciókkal. Itt ez kiegészül azzal a lehetőséggel, hogy az útválasztóból fájlkiszolgálót hozhat létre. Ehhez az USB 2 aljzata csatlakozik az internethez.0 valamilyen tárolóeszköz – pendrive vagy külső merevlemez – csatlakoztatására van szükség. Egyébként a készülék valószínűleg nem fog meglepetést okozni. Képes ismétlő üzemmódban dolgozni, és támogatja a dinamikus DNS-t, de mindehhez már régóta hozzászoktunk.

  A készülék szinte teljes hátulja csatlakozókból áll. Ezek négy LAN-port, amelyek akár 1000 Mbit/s adatátviteli sebességet is támogatnak. Ha a tévé nem támogatja a nagysebességű Wi-Fi-t, akkor csatlakozhat a következők valamelyikéhez. Érdekes, hogy a router képes az Ethernet-kábelen keresztül áramot fogadni. Ez egyértelművé teszi, hogy a legkevesebb energiát fogyasztja.

  Amint azt már észrevehette, ez az útválasztó nem rendelkezik külső antennákkal. Ehelyett hat darab 2,5 dBi-s belső antennát használnak. Ez lehetővé teszi a készülék számára, hogy a hálózatot minden irányba a lehető legjobban szétosztja. Az ide telepített adó teljesítménye 29 dBM.

  Hozzá kell tenni, hogy ez a modell 16 MB flash memóriával és 128 MB RAM-mal rendelkezik. Ez elég ahhoz, hogy sokféle műveletet kezeljen. Kétségtelen, hogy ezen az útválasztón keresztül képes lesz elérni az internetet több tucat és valószínűleg több száz mobil eszközzel.

  Előnyök

  • Támogatja a 802 Wi-Fi szabványt.11ac;
  • Tisztességes adóteljesítmény;
  • A LAN-portok 1000 Mbps sebességet támogatnak;
  • Fájlkiszolgálóként is használható;
  • Nagyszámú belső antenna;
  • Tisztességes mennyiségű memória;
  • Lehetőség van LTE-modem csatlakoztatására;
  • Az Ethernet kábelen keresztül történő áramellátás megvalósítása.

  Hátrányok

  • Bárcsak gyorsabb USB-kapcsolattal rendelkezne;
  • Nincs külső antenna;
  • Nem minden felhasználó lesz képes megérteni ennyi beállítást;
  • Nem lehet testreszabni a LED-fények viselkedését.

  TP-
 • NK Deco P7 (2 db)
 • Értékelés: 4.8

  TP-<li></div><p>NK Deco P7 (2-pack)” src=”/wp-content/uploads/2023/11/92516666194001-617-.jpg” height=”400″ title=”TP-</p><li>NK Deco P7 (2-es csomag)”><p>Az egyik legszokatlanabb router az orosz kiskereskedelemben értékesítettek közül. Ez az egység kerek alakú. Ez önmagában is azt jelzi, hogy az útválasztó könnyen továbbítja a hálózatot abszolút minden irányba. Emellett nem érzi idegenül magát egy modern belső térben. Néhány embernek különösen tetszeni fog a külső antennák hiánya. Nem lehet azonban nem elismerni, hogy a routert még erősebbé tehették volna.</p><p>Míg a fenti modell használható útválasztóként, több számítógép és nyomtató csatlakoztatásával, a TP-</p><li>Az NK Deco P7 nem fogja a trükköt elvégezni. Sajnos ez a modell csak két LAN-porttal van felszerelve. Egy átlagos orosz otthonban azonban ez gyakran több mint elég. Problémák csak egyes irodákban fordulhatnak elő. Meg kell jegyezni, hogy a LAN-csatlakozók akár 1000 Mbit/s adatátviteli sebességet is támogatnak. Öröm nézni! Ezzel a sebességgel még a 4K videoklipek kényelmes megtekintésére is számíthat, nem is beszélve a kevésbé igényes feladatokról.<p>A TP fő előnye-</p><li>Az NK Deco P7 azért van, mert általában két ilyen routerből álló készleteket árulnak az üzletekben. Ez lehetővé teszi egy olyan Mesh-hálózat létrehozását, amely zökkenőmentes vezeték nélküli hozzáférést biztosít. Ennek eredményeképpen nem kell aggódnia a routerben lévő 23 dBM jeladó miatt. Még ezzel együtt is egy pár készülék a legnagyobb helyiséget is lefedheti. A laptopok és okostelefonok a 802 802 Wi-Fi szabványon keresztül férhetnek hozzá a hálózathoz.11ac. Laboratóriumi körülmények között akár 867 Mbps is elérhető egy útválasztóról. A valóságban a sebesség alacsonyabb lesz, de ez minden ügyfél számára elegendő.<p>Az útválasztó szoftver lehetővé teszi egy vendéghálózat létrehozását. Nem igényel jelszót, de korlátozott adatátviteli sebességgel rendelkezik. A szoftver saját vírusirtóval és az Amazon Alexa támogatásával is rendelkezik, amelyet általában az intelligens otthonok megvalósításához használnak. A szinkronizálás más eszközökkel Bluetooth 4 segítségével történik.2.</p><p>A mai Wi-Fi routerek egyre több tárhelyet kapnak. Ebben az esetben 256 MB RAM és 32 MB állandó memória áll rendelkezésre.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Négy belső antennát használnak;</li><li>Az Amazon Alexa támogatott;</li><li>Beépített Bluetooth 4 modul.2;</li><li>A tápellátást az USB Type-C csatlakozó biztosítja;</li><li>A készletben két router található;</li><li>Beépített vírusirtó;</li><li>Támogatja a 802 Wi-Fi szabványt.11ac;</li><li>Rendezett megjelenés.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nem használható fájlkiszolgálóként;</li><li>Csak két LAN-port van beépítve;</li><li>Magas költségek;</li><li>Nem lehet a falra akasztani.</li></ul><h3>Eltex WEP-2ac</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Eltex WEP-2ac

  A választékunk egy másik tagja, amely csészealj alakú. Ha valaki illetéktelen észreveszi ezt az eszközt, akkor tűzjelzőnek vagy valami hasonlónak fogja tartani. Az útválasztó alakja a benne lévő négy, különböző irányba mutató antennának köszönhető. Talán az Eltex WEP-2ac kizárólag a szakemberek számára készült. Erre utal a zavaros kezelőfelület, amelyet nem könnyű kitalálni. Ezt bizonyítja a tápcsatlakozó hiánya is. Csak az Ethernet-port által szolgáltatott áram képes fenntartani a router működését. Injektor is használható, de nem tartozik a csomaghoz.

  Mint szinte minden modern router, az Eltex WEP-2ac is támogatja a szabványos Wi-Fi 802.11ac. Természetesen a készülék egyszerre két sávban is képes működni. Ez lehetővé teszi a hálózathoz való csatlakozást, és néhány régi okostelefon, amely csak a szabványos 802.11n. A készülék legfeljebb 867 Mbit/s sebességgel képes adatátvitelre. De ez természetesen laboratóriumi körülmények között történt. De a tényleges sebességnek még a 4K felbontású online videók megtekintéséhez is elegendőnek kell lennie, ami biztosan tetszeni fog a modern tévék tulajdonosainak. Csak kár, hogy a router nem képes hozzáférést biztosítani a hozzá csatlakoztatott külső merevlemezhez. Egyszerűen nincs USB-port, így a DLNA a múlté. Az Eltex WEP-2ac alapvetően csak az internet-kábel csatlakoztatását támogatja; mindenféle nyomtató és egyéb periféria kimarad, különösen, ha nincs benne Wi-Fi modul.

  A gyártó állítása szerint 200 méteres beltéri hatótávolsággal rendelkezik. Ezt egy 21 dBM jeladó biztosítja. Ez még a szállodai szobák tulajdonosainak is elég jó. A memóriakapacitás szintén nem probléma. Pontosabban, a vásárló 256 MB RAM-ot és 128 MB állandó memóriát vár.

  Talán a router legfőbb hátránya a magas költség. Még csillagászati, mert erre a modellre kérnek majdnem 24 ezer. Rubelek. Aligha egy átlagos háztulajdonos szeretne ennyi pénzt költeni egy routerre. A TEINET és az SNMP támogatás egyáltalán nem érdekli. Fentebb már említettük, hogy ez a legjobb választás a szállodaipar számára. Egyszerűen helyezzen el két ilyen routert a folyosó két ellentétes végére, és az egész emelet vezeték nélkül elérhetővé válik! Ebben az esetben a második útválasztó automatikusan átveszi a beállításokat az elsőtől.

  Előnyök

  • A Wi-Fi 802.11ac;
  • Egy tisztességes tartomány;
  • Négy antenna van benne;
  • Számos modern technológia támogatott;
  • Rengeteg memória;
  • Elegáns megjelenés.

  Hátrányok

  • Nem használható fájlkiszolgálóként;
  • Kevés LAN-port;
  • Nagyon magas költségek;
  • A tápellátás csak Ethernet-kábelen keresztül történik;
  • A kezelőfelület nem könnyen tanulható.

  A legerősebb útválasztók a “sebesség” kritériuma alapján

  ASUS GT-AX11000

  Értékelés: 4.9

  ASUS GT-AX11000

  Fentebb már beszéltünk a Wi-Fi routerekről, amelyek antennái belsőek. Ezek az eszközök a szoba egész területén biztosítják a hozzáférést a világhálóhoz. Az ilyen eszközök hátránya az adatátviteli sebesség bizonyos mértékű korlátozása. Nem csak akkor lesz érezhető, ha néhány okostelefon és táblagép csatlakozik a routerhez. De ha a számuk meghaladja a tucatot, az internet-hozzáférés nagyon lassú lesz. Ha mindenképpen maximális átviteli sebességet szeretne, akkor az ASUS GT-AX11000-et kell megvásárolnia. Ez egy igazi szörnyeteg, amely 8 külső antennát tartalmaz!

  Ez a modell nemcsak az antennák számában különbözik, hanem a Wi-Fi 802.11ax. Sajnos, az Oroszországban értékesített eszközökben a támogatás blokkolva van. Ez annak köszönhető, hogy hazánkban még nincs tanúsítva. De amikor minden formalitást tisztáznak, az útválasztó 10756 Mbps adatátviteli sebességgel fog örülni Önnek! De természetesen egy okostelefonnak megfelelő támogatással is rendelkeznie kell. Ha nem áll rendelkezésére egy modern zászlóshajó, akkor be kell érnie a lassabb sebességgel. Ami szintén kielégítő lesz, biztos lehetsz benne.

  Ez a modell minden gond nélkül használható útválasztóként is. A hátlapon három Gigabit LAN-port és egy 2,5 Gbps sebességű LAN-csatlakozó található. Az útválasztón két USB 3 csatlakozónak is van hely.0. Segítségükkel mind fájl-, mind FTP-kiszolgálót megvalósíthat. Emellett a router képes önállóan, a háttérben letölteni az internetről a fájlokat, ehhez nem szükséges bekapcsolva tartani a számítógépet. A legegyszerűbben a DLNA technológián keresztül érheti el a fényképeket és videókat a tévéjéről, amelyet minden Smart TV készülék támogat.

  Az ASUS GT-AX11000 számos biztonsági funkcióval rendelkezik. VPN alagutak is támogatottak. A memóriakapacitással itt sincs probléma. Összesen 1GB RAM és 256MB állandó memória várja a felhasználót. Ez határozottan elegendő ahhoz, hogy nagyszámú eszközről érkező kéréseket teljesítsünk. Kevesebb mint egy évtizeddel ezelőtt pedig csak a csúcskategóriás okostelefonok tudtak ilyen tárhelyet kínálni!

  Az USB-portok nem csak külső merevlemezek és USB-stickek számára állnak rendelkezésre. Az útválasztónak könnyen fel kell ismernie a 4G modemet. Aktiválására akkor kerül sor, ha a rendszeres szolgáltató hirtelen problémákat tapasztal, és nem biztosít vezetékes internet-hozzáférést.

  A modell gyártója nem határozza meg, hogy milyen területre terjed ki a létrehozása. De biztos lehetsz benne, hogy több száz méter, nem számít, milyen falak vannak az útban. Okkal van felszerelve 8 antennával! Ezeket egyébként nem lehet eltávolítani, ami biztos, hogy néhányan csalódottak lesznek. Szintén nem mindenkinek fog tetszeni a készülék súlya, amely lenyűgöző 1717g.

  Előnyök

  • Rengeteg lehetséges beállítás;
  • Nagyon sok külső antenna;
  • Támogatja a 802 szabványt.11ad és 802.11ax;
  • Hatalmas lefedettségi terület;
  • LTE modemtámogatás bevezetése;
  • Hihetetlenül nagy sebességeket érhet el;
  • Két USB 3 port van jelen.0;
  • Háttér letölthető;
  • Hatalmas memóriakapacitás;
  • 2,5 Gbit/s LAN-port.

  Hátrányok

  • A költségek ijesztően magasak;
  • Nehéz súly;
  • Az antennák nem eltávolíthatóak.

  TP-
 • NK Archer C5400
 • Értékelés: 4.8

  TP-<li></div><p>NK Archer C5400″ src=”/wp-content/uploads/2023/11/7661666194001-687-.jpg” height=”398″ title=”TP-</p><li>NK Archer C5400″><p>Egy másik router, amely sok külső antennát tartalmaz. Itt ez a szám nyolc darab. Az antennák ebben az esetben is az eszköz peremén helyezkednek el, így a vezeték nélküli hozzáférést biztosítva a körülötte lévő összes eszköz számára. Eléggé, azt kell mondani, nagy sebességgel. Laboratóriumi körülmények között 5334 Mbit/s adatátviteli sebesség érhető el!</p><p>Ellentétben a fentiekkel, a TP-</p><li>Az NK Archer C5400 nem támogatja a legújabb Wi-Fi szabványokat, Oroszországban még nincs tanúsítva. Azonban a legtöbb vásárló vakon elég funkciók 802.11ac. Ez az egyszerűsítés lehetővé tette a gyártó számára, hogy csökkentse a router költségeit, ami szintén sok fogyasztónak tetszik.<p>Ez a modell 23 dBM jeladóval rendelkezik. A hálózat nagy területen lesz látható, függetlenül attól, hogy milyen falak vannak jelen. A vezeték nélküli kapcsolat nem csak az internet-hozzáférésre, hanem a routerhez csatlakoztatott merevlemezen lévő médiafájlok lejátszására is használható. Az USB 3 portot itt használják a kommunikációhoz.0. Többféleképpen is megvalósítható ez a funkció – lehetővé teszik egy fájl- vagy FTP-kiszolgáló számára, hogy. Az útválasztó négy Gigabit LAN porttal is fel van szerelve. Kapcsolódnak számítógépekhez, nyomtatókhoz és egyéb perifériákhoz.</p><p>Röviden, egy nagyon erős és rendkívül funkcionális router. Bár el kell ismernünk, hogy egy ilyen szörnyeteg nagyobb számú LAN portot kaphatna. Vannak panaszok az antennákkal kapcsolatban is, amelyek túlságosan gyengének tűnnek. Ezeket nem lehet eltávolítani, így bármelyik antenna meghibásodása komoly problémát okozhat. És lehetetlen nem észrevenni a nagy méreteket – néhány fogyasztó rendkívül nehéz megtalálni egy ilyen Wi-Fi router telepítésének helyét.</p><p>Ennek a modellnek a funkcionalitása meglehetősen korlátozott, különösen az ASUS és a Keenetic készülékekhez képest. Például nincs VPN-ügyfél. A gyártó nem adta hozzá a TELNET-csatlakozást sem. Röviden: TP-</p><li>Az NK Archer C5400 egyfajta közepes költségvetésű router, amelyhez sokkal több antennát szereltek fel, de a funkcionalitás ugyanaz marad. Azonban csak a kezdeti firmware-t értékeljük. Nem kizárt, hogy a fokozatos frissítések jelentősen bővítik a funkciókat.<h4>Előnyök</h4><ul><li>Nyolc külső antennát használ;</li><li>Jó biztonsági funkciók;</li><li>Támogatja a Wi-Fi 802.11ac;</li><li>Elég erős adó;</li><li>Fájl- és FTP-kiszolgálóként is használható;</li><li>Minden LAN port támogatja a gigabites sebességet.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Magas költségek;</li><li>Nem túl széles funkcionalitás;</li><li>Az antennák nem eltávolíthatóak;</li><li>Tisztességes méret.</li></ul><h3>ASUS GT-AC5300 Rapture</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=ASUS GT-AC5300 Rapture

  Egy másik ASUS alkotás nagyszámú külső antennával. Körülveszik a készülék kerületét. A nyolc antenna lehetővé teszi a Wi-Fi hálózat elosztását. A beállítások között azonban beállíthatja az útválasztó irányított műveletét. Ebben az esetben megpróbálja kitalálni, hogy pontosan hol van most az okostelefon, és a jelet pontosan abba az irányba irányítja. Lehetővé teszi, hogy egy jelentősen távolabbi készüléket is elérjen, és növelje az adatátviteli sebességet.

  Az ASUS többi routeréhez hasonlóan ez is támogatja a 802 802 Wi-Fi szabványt.11ad. Ennek és néhány más technológiának a használatával 5334 Mbps sebességet érhet el! Ez több mint elég a 4K felbontású tartalmak megtekintéséhez. Mondanom sem kell, hogy még a 8K online videónézésnek is van helye, amiről csak álmodni tudunk.

  A készülék útválasztóként használható. Akár nyolc eszköz is csatlakoztatható patchkábeleken keresztül! Ugyanakkor itt minden LAN-port támogatja az 1000 Mbit/s sebességet. A tokban két USB 3 portnak is van hely.0. Leggyakrabban egy külső merevlemez routerhez való csatlakoztatására használják. Ez lehetővé teszi, hogy a készüléket fájlkiszolgálóvá alakítsa. Ami még fontosabb, a firmware lehetővé teszi egy speciális alkalmazás használatát, amely a háttérben tölti le a fájlokat. LTE modemet is csatlakoztathat az USB-porthoz. Ha a vezetékes internetszolgáltatódnak problémái adódnak, ez a kis kütyü lehetővé teszi, hogy figyelmen kívül hagyd őket, amíg van pénz a mobilszámládon. Tehát az egyetlen dolog, ami megfoszthatja Önt a világhálóhoz való hozzáféréstől, az egy áramszünet!

  Ez a router 1 GB RAM-mal és 256 MB állandó memóriával rendelkezik. Elegendő ahhoz, hogy több tucat, sőt, akár több száz eszköz kéréseit kezelje. Ami a szoftvert illeti, számos funkciót tartalmaz. Ugyanakkor az ASUS megértette, hogy a hétköznapi emberek vásárolnak a routerek. Ebben a tekintetben a firmware lehetővé teszi a készülék félautomata üzemmódban történő konfigurálását.

  Ennek az útválasztónak gyakorlatilag nincsenek hátrányai. El kell azonban ismerni, hogy a készülék egy kicsit túl nagy. Bizonyos esetekben rendkívül nehéz lenne helyet találni ennek a közel kétkilós szörnyetegnek. Sokakat az ár is elriaszt. Fizetni egy Wi-Fi router 23k. Nem mindenki lenne hajlandó rubelben fizetni. Az emberek egyszerűen nem tudják felfogni, hogy egy ilyen eszköz nagyjából annyiba kerülhet, mint egy jó grafikus kártya.

  Előnyök

  • Egyszerű beállítás;
  • Van Wi-Fi 802 támogatás.11ad;
  • Nagyon nagy adatátviteli sebesség;
  • Hatalmas számú LAN-port;
  • Kiterjedt funkcionalitás;
  • Nagyszámú külső antenna;
  • Lehetőség van egy fájl és FTP-szerver szervezésére;
  • Hatalmas mennyiségű memória;
  • LTE modemet csatlakoztathat.

  Hátrányok

  • A router nagy és nehéz;
  • Rendkívül magas költségek;
  • Előfordul, hogy az USB-eszközök nem akarnak észlelődni;
  • Egyes egységek nem büszkélkedhetnek széles lefedettséggel.

 • WRT3200ACM
 • Értékelés: 4.7

  Olvasson tovább  Top 10 tintasugaras nyomtató
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: