A 9 legjobb hajlított monitor

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

Egy jó ívelt monitor jelentősen növelheti az ember kényelmét számítógépes munka közben. De helyesen kell kiválasztani, a legfontosabb jellemzők alapján. A modelleknek ésszerűen nagyméretűnek, nagy felbontásúnak és nagy gyakoriságúnak kell lenniük. Elemeztük a piacot, és megtaláltuk a 9 legjobb hajlított monitort.

A hajlított monitor előnyei a hagyományos monitorral szemben

Ezek az eszközök nem csak marketingfogás: valódi előnyökkel járnak a számítógépet nap mint nap használó emberek számára. Három fő előnyük van a lapos modellekkel szemben:

 1. A szemed kevésbé fáradt.A szemgolyó szerkezete alapján egy ívelt monitor kényelmesebb. Konkávnak látjuk (monitorban a szem görbülete 1000R). Ezért a lapos és különösen a régi domború monitoroknál a kép egy része a széleken nem olyan tiszta és világos, mint középen. Egyszerűen azért, mert nem tudunk rá koncentrálni. A perifériás látás ilyen körülmények között alig működik – hiányzik az élesség és a kontraszt. Egy ívelt monitor esetében ez a hátrány semmissé válik, mivel minden kijelzőpont körülbelül egyenlő távolságra van a szemtől, ami megoldja a fókuszálással kapcsolatos legtöbb problémát.
 2. Jobb a szemnek. Az előző pontból következően. A sík monitor különböző pontjai különböző távolságban vannak a fókuszponttól. És akkor a szemnek folyamatosan újra kell fókuszálnia, amikor a képernyő különböző részeire néz, mivel a sík távolsága változik. Az ívelt kijelző viszont kiküszöböli a gyakori újrafókuszálás problémáját. Következésképpen a szemek kevésbé fáradnak.
 3. Magával ragadó képhatást hoz létre.Kihasználja a perifériás látást, amely lehetővé teszi, hogy ne csak azt elemezze, ami a szeme előtt van, hanem azt is, ami nincs a látóterében. Ezért úgy érezheti, hogy részben “elmerül” a képben. A felhasználók figyelmét így kevésbé vonják el a külső ingerek, és hatékonyabban tudnak dolgozni.

Ne feledje, hogy az ívelt monitorok ideálisak személyes használatra – csak akkor érzékelheti a monitor alakjának minden előnyét, ha pontosan a képernyő közepén van. Ha azonban jobbra vagy balra mozdul el, a hatás elvész.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő Edge-monitort

A legjobb hajlított monitor kiválasztásakor javasoljuk, hogy vizsgáljon meg néhány jellemzőt. Segítenek kiválasztani a legjobb lehetőséget. A következő paraméterek helyes beállításával olyan ívelt monitort vásárolhat, amely a következő néhány évben is jelen lesz:

 1. Képernyő felbontása. Minél több, annál részletesebb lesz a kép (feltéve, hogy megfelel a monitor felbontásának). Ma a legtöbb otthoni vagy “irodai” használatra szánt tartalom F-formátumú
   l HD (1920×1080 képpont), de másfél év múlva a felbontás már inkább QHD (2560×1440) vagy akár 4K (3840×2160) lehet.
 2. Mátrix típus. Három típus: TFT IPS, TFT MVA, TFT TN. A TFT TN mátrix a legrégebbi és legelterjedtebb típus. Egyszerű és olcsó, és nincs jelentős előnye. A fő előny a gyors válaszidő. Ezért ideális játékokhoz és filmekhez, ahol a képkocka sebesség fontos. De nem örül, hogy ez a típusú monitorok rosszul adják át a színeket, és szűk látószöggel rendelkeznek. Az IPS-monitor előnye a maximálisan valósághű színvisszaadás és a széles betekintési szögek. De kevésbé reagál a hirtelen változásokra. Az MVA mátrix (SVA, WVA, PVA is gyakoriak) a kontraszt kivételével minden szempontból szinte hasonló az IPS-hez. Ezzel a paraméterrel az MVA minden típusú mátrixot legyőz.
 3. Kijelző bevonat. Lehet matt vagy fényes. Az előbbi nem tükrözi a tükröződést, és ellenáll az ujjlenyomatoknak és a pornak. A bevonat miatt azonban a fényerő egy része elvész, és a színek tompábbak lesznek. A fényes monitorok viszont tökéletesen továbbítják a színeket, de minden porszem vagy napsütötte nyuszi zavarja a megtekintési kényelmet.
 4. Chasfrissítési sebesség. Minél nagyobb ez a paraméter, annál simábban mozog a kép a képernyőn. Munkához vagy internetböngészéshez elegendő egy 60 Hz-es monitor is. Ha pedig az akciófilmek rajongója vagy játékos – 120 Hz-es vagy magasabb (ideális esetben 144 Hz-es) modellt kell választania.
 5. Kijelző átlója. Attól függ, hogy mire vásárolja a monitort. Ha munkához vagy netezéshez van rá szüksége, akkor egy 24 hüvelykes képátló is elegendő. A teljes elmerüléshez, filmnézéshez vagy játékhoz legalább 27 hüvelykre van szükséged. A szakemberek 31-32 hüvelykes képátlójú ívelt monitorokat vásárolnak.
 6. Tengelyarány. A legjelentősebbek a szélesvásznú (16:9) monitorok. Támogatják a legtöbb tartalmat. Az ultraszéles, 21:9-es monitorok fokozatosan egyre elterjedtebbé válnak, még inkább hosszúkásabbak és keskenyebbek. Egyszerre két ablakot nyithat meg rajtuk. A nagyobb képarányú (pl. 32:9) modellek ritkák.
 7. Görbület. Minden monitornak sajátos R-indexe van. Minél alacsonyabb az indexszám, annál görbébb a képernyő. A legfejlettebb modellek görbülete 1800R vagy annál kisebb. Ez az optimális látószög, és ma már szabványosnak számít.
 8. Videó bemenetek és kimenetek. Kívánatos, hogy az új monitor DisplayPort-csatlakozóval rendelkezzen – ez lehetővé teszi az optimális grafikai teljesítmény elérését. A felülvizsgálatban szinte minden modell rendelkezik DisplayPort bemenettel (ha nem, akkor külön van feltüntetve). HDMI bemenet is szükséges. A modell lehetőleg rendelkezik USB-kimenetekkel a perifériák, valamint audio bemenetek és kimenetek csatlakoztatásához.
 9. A felhasználás célja. A hajlított monitorok ideálisak filmekhez és számítógépes játékokhoz. Lehetővé teszik, hogy elmerülj a képben, hogy érezd a jelenlét hatását. Ha hivatásszerűen tervez, grafikával vagy fotózással foglalkozik, ne feledje: az ívelt monitor torzíthatja a sík képet. Tehát ideális esetben próbálja meg összehasonlítani a használhatóságot vásárlás előtt.

Az egyes jellemzők legmegfelelőbb értékeinek kiválasztásával megtalálhatja és megvásárolhatja az Ön számára személyesen legkényelmesebb hajlított monitort. Azt is javasoljuk, hogy vásárlás előtt legalább 5-10 percig próbálja ki a modellt, hogy lássa, megfelel-e Önnek.

A legjobb hajlított monitorok

JelölésHelyszínNévÁr
A legjobb hajlított monitorok1Acer Predator X34P89 990 €
2Samsung C49RG90SSI 48.8″, sötétkék szürke79 490 €
3LG
  34GN850 34″, fekete
66 497 €
4Samsung Odyssey G7 (C32G75TQSI) 31.5″, fekete51 900 €
5Xiaomi Mi Surface Display 34″, fekete32 587 €
6ASUS ROG Strix XG27VQ ASUS ROG Strix XG27VQ46 250 €
7Samsung C27RG50FQI 27″, Fekete20 990 €
8Samsung C27F396FHI13 823 €
9Samsung C24F390FHI 23.5″11 752 €

Acer Predator X34P

Értékelés: 4.9

Acer Predator X34P

Nem véletlen, hogy ez az ívelt képernyő került az első helyre. A legjobb más hasonló modellekhez képest. Ultra széles 34″-os monitor 21:9 képaránnyal. Érdekes, hogy a modell dizájnja feltűnő: fekete és piros, “alumínium” csiszolt műanyag, nincs keret és külső háttérvilágítás cserélhető színekkel. Mindent egybevetve, egy tipikus játékmonitor.

A képernyő felbontása eléri a 3440×1440 pixelt – ez egy igazi UWQHD felbontás. A natív függőleges letapogatási sebesség eléri a 100 Hz-et, de kívánságra 120 Hz-re is túlhajtható. IPS mátrix félig matt felülettel és 1900R görbülettel, ami szinte tökéletes. W-LED háttérvilágítás F

 • A kép villogásmentes kialakítása. A kép egyenletességének javítása érdekében a gyártók beépítették az NVIDIA G-Sync támogatását. Vannak beépített hangszórók – négy 7 wattos.

  Sajnos a monitor színvisszaadása a versenytársakhoz képest kissé sántít: csak a beállítás után lehet többé-kevésbé természetes árnyalatokat elérni.

  Előnyök

  • Kiváló minőségű felépítés és jól illeszkedő paraméterek.
  • A kényelem, a minőség és az ár optimális egyensúlya.

  Hátrányok

  • Az “alapértelmezett” színvisszaadás nem elég jó.

  Samsung C49RG90SSI 48.8″, sötétkék szürke

  Értékelés: 4.8

  Samsung C49RG90SSI 48.8, sötétkék szürke

  A felülvizsgálat egy újabb prémium ívelt monitorral folytatódik, ezúttal a Samsungtól. Ez egy minden szempontból látványos modell, hatalmas átlóval, és ez az átló nagyrészt a panoráma arányokból ered. Az orosz kiskereskedelemben 2021 közepén a monitor ára 83k körül lesz. rubel.

  Kezdjük a modell legfigyelemreméltóbb tulajdonságával – az arányokkal. Ritka 32:9 kombinációt alkotnak. Nem nehéz belátni, hogy ezeknél a számoknál a monitor vízszintesen teljesen lefedi a felhasználó látómezejét, még viszonylag nagy távolságból is. A szemcsézettség nem fog látszani, mivel az ilyen lenyűgöző átlóméret (48.8″) teljes mértékben kompenzálja az 5120×1440 felbontás. Az ultraszéles formátumú monitor méretei és arányai még külön szabványt is kaptak – DWQHD, azaz Double WQHD.

  A monitoroknál az egyik legfontosabb jellemző a mátrix technológia, mivel ez befolyásolja elsősorban a betekintési szögeket, valamint más tulajdonságokat, mint például a fekete mélység, a tükröződés valószínűsége stb. . Itt van egy *VA mátrix, amely egy okos kompromisszum az olcsó, szűk látószögű TN és a drága IPS között.

  Bár a monitor nem különösebben tolakodó, amikor a gyártó játékmonitorként mutatja be, a hangsúlyt maguk a számítógépes játékosok is megerősítik. A lelkes játékosok véleménye szerint ez a modell mély részvételt biztosít a játékban. Műszaki szempontból pedig a monitor minden játékra vonatkozó követelménynek megfelel. Például a frekvencia itt, bár nem rekord, de már eléggé “gamer” – 120 Hz. Támogatja a FreeSync 2 grafikus kártya szinkronizációs technológiát.

  A háttérvilágítás összetett módon valósul meg – kék LED-eken, valamint egy diffúziós rétegen és kvantumrészecskék porlasztásán alapul. Maguknak a pixeleknek a megfelelő színvisszaadásával kombinálva 95%-os DCI-P3 színlefedettséget biztosít, több mint egymilliárd színnel. Flickermentes háttérvilágítási technológiát alkalmaz, és a háttérvilágítási terület 10 zónára van osztva – így a monitor kibővített HDR 10 dinamikatartományt valósít meg.

  Két DisplayPort és egy HDMI nagysebességű 2-es verziójú port szolgál a monitor csatlakoztatására.0. Négy A-típusú USB-port, egy B-típusú USB-port és egy fejhallgató-kimenet is található. A rendelkezésre álló USB-portok közül három alkotja a 3. generációs USB hubot.0.

  A Yandex felhasználói értékeléséből.”Level 7 Gadget Inspector” státuszú piac: “Nagy felbontás, szokatlanul tágas munkaterület. Nagyon kényelmes 2-3 képernyő megjelenítéséhez, akik sokat dolgoznak távoli hosztokkal RDP-n keresztül. Kiváló merítés a játékokban (persze nem VR-sisak, de szokatlan érzések is)”.

  Előnyök

  • Rekordot jelentő vízszintes méretek;
  • nagy felbontás;
  • színminőség, QLED technológia;
  • FreeSync 2 grafikus kártyák szinkronizálása;
  • 120 Hz-es nagyfrekvencia;
  • HDR 10;
  • Flickermentes háttérvilágítás;
  • káros kék elnyomás;
  • nagy kontraszt;
  • Kiterjesztett portok, beleértve az USB hubot is.

  Hátrányok

  • A mellékelt kábelek gyenge minőségére vonatkozó panaszok kis százaléka van.

  LG
   34GN850 34″, fekete

  Értékelés: 4.8

  LG <ul></div><p>traGear 34GN850 34, fekete” src=”/wp-content/uploads/2023/03/20716666195951-839-.jpg” height=”347″ title=”LG </p><ul>34GN850 34, fekete”></p><p>Az Expertology legjobb ívelt monitorok áttekintésében a következő az LG tekintélyes Gaming Series </p><ul>traGear. Monitor egy újabb 10K-ért. Br olcsóbb, mint elődje, de még mindig a prémium kategóriába tartozik.</p><p>Ez a monitor még jóval kedvezőbb áron is kínál néhány olyan egyedi funkciót, amelyet a korábbi monitorok nem kínálnak. Az első a mátrix. Itt van az IPS technológia, annak minden előnyével együtt, ami a 178 fokos maximális betekintési szöget illeti.</p><p>Pontosabban, egy fejlett nano-IPS technológiát használ. További előnye az 1 ms-os rekord válaszadási sebesség. Nincs ilyen sebesség a “normál” IPS monitoroknál.</p><p>A játékosok számára tervezett noteszgép minden szükséges funkcióval rendelkezik, támogatja a G-Sync és a FreeSync 2 technológiát, és 144 Hz-es képfrissítési frekvenciával büszkélkedhet. A frekvencia 160 Hz-ig túlhajtható, de bizonyos korlátozásokkal. Ezen kívül itt 440 cd/m megnövekedett fényerősséget látunk. kvm. A kontraszt az IPS technológiánál megszokott – 1000:1.</p><p>Most a képminőségről. Itt több mint tisztességes, ahogy azt a szakértők és az átlagos felhasználók is megerősítik. A 3440×1440-es nagy felbontás jó pixelsűrűséget biztosít 34 hüvelykes képátló és 21:9-es képarány mellett. A széles színskála több mint egymilliárd szín megjelenítését teszi lehetővé. DisplayHDR 400 és HDR10 kiterjesztett színtartományú szabványok támogatása.</p><p>A modell interfészeinek helyzete szinte ugyanaz, mint az előző modellnél – 2 HDMI port van.0 és DisplayPort. Két USB Type A és egy USB Type B port, fejhallgató kimenet. Az USB-portok egy Gen 3 USB hubot alkotnak.0. Tehát minden ugyanaz, csak a DisplayPort kettő helyett egy, az USB hub pedig kevesebb portot tartalmaz. Az egyik port a kütyük töltésére is használható.</p><p>A felhasználók többnyire pozitív, sőt lelkesítő véleményeket hagynak erről a monitorról a legnagyobb piactereken Runet. Nagyra értékeli a “kép” minőségét; színvisszaadás; a monitor viselkedése a játékokban a szinkronizálásnak és a nagy frekvenciának köszönhetően nincs képkockavesztés, a legjobb válaszsebességnek köszönhetően nincs kóborlás a dinamikus jelenetekben. Külön kritikák vonatkoznak az IPS monitorok meglehetősen fájdalmas, de széles körben elterjedt problémájára – a meglehetősen gyakori háttérvilágítás és a gyenge kontraszt a feketéknél. Mindazonáltal a legtöbb felhasználó elégedett ezzel a kontraszttal, és sokan észre sem veszik a tükröződést.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Megnövelt fényerősségtartomány;</li><li>színminőség;</li><li>G-Sync és FreeSync 2 grafikus kártyák szinkronizálása;</li><li>Flickermentes háttérvilágítás;</li><li>magasságállítás;</li><li>Rekordot jelentő 1 ms-os IPS válaszidő;</li><li>Bővített színtartomány támogatása;</li><li>kalibráció áll rendelkezésre;</li><li>kék elnyomás;</li><li>interfészek kibővített köre.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Meglehetősen gyakori a tükröződés és a “nem teljesen fekete” fekete.</li></ul><h3>Samsung Odyssey G7 (C32G75TQSI) 31.5″, fekete</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Samsung Odyssey G7 (C32G75TQSI) 31,5 Fekete

  Vessünk egy pillantást egy másik érdekes ívelt monitorra, amelyet a Samsung gyártott. Ez egy feltétlen játékmonitor, amelyet ekként pozícionálnak, és minden szükséges tartozékkal, sőt megfelelő dizájnelemekkel is rendelkezik. Az orosz online áruházakban egy ilyen átlójú modell ára valamivel több mint 50 000 forint. RUR 2021 nyarától. Az Odyssey G7 kínálatában egy feltűnően kedvezőbb, 27 hüvelykes képátlójú modell is szerepel.

  Ennek a monitornak a fő előnye közvetlenül kapcsolódik a specializációjához – olyan funkciók és funkciók készletéről van szó, amelyekre kifejezetten a játékosoknak van szükségük. Ez egy nagyméretű monitor, amelynek képátlója 31.5″, kiváló minőségű VA mátrix, 240 Hz-es csúcsfrissítési frekvencia, 1 ms-os, szintén csúcsminőségű érzékenység, széles körű HDR-támogatás, valamint a GPU-szinkronizálás támogatása a két vezető technológiával, a G-Sync és a FreeSync segítségével.

  Most pedig a többi technikai specifikációról, amelyek már most is fontosak minden monitor esetében, függetlenül a játékra való specializációtól. A felbontás nem rossz egy ilyen képátlóhoz képest – 2560×1440 és a képarány az egyik legelterjedtebb – 16:9. a felület görbülete jelentős – 1000R, ami eleinte kellemetlenséget okozhat, de később, a felhasználói véleményekből ítélve, ez már előnynek számít.

  A képminőség, a színvisszaadás tiszteletet és néha csodálatot vált ki, ami nagyrészt a szabadalmaztatott QLED technológiának (nem összetévesztendő az OLED-del) köszönhető. Természetesen villódzásmentes háttérvilágítás. A 2500:1 kontrasztarány és különösen a rekordközeli, 600 cd/ m2 fényerősségű fényerő tartomány. mérő.

  A monitor csatlakoztatásához két DisplayPort, egy nagy sebességű HDMI 2.0. Fejhallgató kimenettel és két USB A típusú interfészből álló USB hubbal is rendelkezik 3.0.

  A fentiek mellett a fejlesztők a monitor megjelenésére is figyelmet fordítottak, egyedi futurisztikus dizájnt fejlesztettek ki. Ami még egy kicsit váratlan és szép – a monitor 90 fokban elforgatható egy állványon “könyves” helyzetben.

  A Yandex felhasználói értékeléséből.A “Level 7 Gadget Inspector” státuszú piac: “Kiváló mátrix, színvisszaadás. Nem rosszabb, mint az ips mátrix, itt még a kép is valamivel jobb. A simaság 240 Hz-en a játékokban a csúcson van, szuper. Ajánlom”.

  Előnyök

  • egyértelmű játékszakmai specializáció;
  • Képminőség;
  • A maximális frissítési frekvencia 240 Hz;
  • Ultragyors, 1 ms-os mátrix válaszidő;
  • Két grafikus kártya szinkronizálása G-Sync és FreeSync segítségével;
  • HDR-támogatás;
  • Jelentősen megnövekedett fényerősségtartalék;
  • Nagy kontraszt;
  • drámai futurisztikus design.

  Hátrányok

  • gyakorlatilag nem, aligha a legjobb monitor a maga kategóriájában a piacon 2021-ben.

  Xiaomi Mi Surface Display 34″, fekete

  Értékelés: 4.7

  Xiaomi Mi Surface Display 34, fekete

  Az Expertology magazin szerint a legjobb hajlított monitorok áttekintésében a következőkben az orosz online boltok egyik legkelendőbb monitorát vesszük szemügyre. Ez egy 34 hüvelykes Mi Surface monitor a Xiaomi-tól. A modell valódi vásárlóitól származó visszajelzések mennyisége egyszerűen elsöprő, ami lehetővé teszi, hogy hosszú távon a legobjektívebb előrejelzést készítse a készülék “viselkedéséről”.

  Tehát, már tudja a monitor átlóját – 34 hüvelyk, de ez ebben az esetben nem mond semmit a monitor munkafelületéről. És amikor megtudjuk, hogy a mátrix képaránya 21:9, megértjük, hogy ez egy ultraszéles monitor. Az 1500R felületének görbületével ezek a méretek és arányok a legtöbb felhasználó számára teljesen kielégítőek. A játékosok maximálisan beleélhetik magukat a játékba, míg a képernyő munka céljából könnyen két funkcionális területre osztható.

  Mátrix felbontás – 3440×1440. A technológia *VA. Frekvencia akár 144Hz-ig, ha DisplayPort van csatlakoztatva, és akár 100Hz-ig, ha HDMI-t használnak. Szinkronizálás FreeSync videokártyával. A háttérvilágítás nem használ impulzusszélesség-modulációt, ami azt jelenti, hogy nem villódzik.

  Egy szó az alapvető képreprodukciós tulajdonságokról. A fényerősség alig haladja meg az átlagos 300 cd/m értéket. kv. A kontrasztarány pedig már most is érezhetően magasabb az átlagosnál – 3000:1 a tipikus IPS mátrix 1000:1 arányával szemben. A mátrixválasz nem rekordot döntő, de elfogadható 4 ms (GTG, Grayscale to Grayscale).

  A monitort a gyártó játékként pozícionálja, és valóban az is. De a teljesen semleges kialakítás lehetővé teszi, hogy ezt a modellt a legkomolyabb irodai munkahelyre is felszerelje.

  Néhány szó a monitor szerkezeti jellemzőiről. Elég masszív, de az állvány jól átgondolt formájának köszönhetően nagyon stabil. Robusztus alumíniumötvözetből és acélból készült csapágyszerkezet. Az állvány üreges, így a táp- és csatlakozókábeleket át lehet vezetni rajta. A tetejüket a mellékelt mágneses borítás takarja.

  Előnyök

  • az egyik legnépszerűbb és legkelendőbb modell a piacon;
  • ultra széles formátumú;
  • nagy felbontás;
  • képminőség;
  • jól szervezett kábelkezelés;
  • Flickermentes háttérvilágítás;
  • szinkronizálás a videokártyával;
  • Nagy képernyőfrissítési sebesség.

  Hátrányok

  • nincs HDR támogatás;
  • A meghirdetett teljesítmény eléréséhez szükség lehet a beállítások kézi módosítására, az illesztőprogramok újratelepítésére vagy egyéb intézkedésekre.

  ASUS ROG Strix XG27VQ ASUS ROG Strix XG27VQ

  Értékelés: 4.7

  ASUS ROG Strix XG27VQ ASUS ROG Strix XG27VQ

  Nem rossz, olcsó modell jó specifikációkkal. Összehasonlítva a korábbi belépők a rangsorban átlós 27 hüvelyk, felbontása F

   l HD (1920×1080) kicsi, de a legtöbb feladathoz elegendő. A képarány standard, 16:9 – a legtöbb tartalomhoz megfelelő. 1800R félig matt SVA mátrix van telepítve – a színek élénkek és telítettek, a betekintési szögek megfelelőek. A torzítás elég ahhoz, hogy teljesen belemerülj a képbe. Akár 144 Hz-es frissítési sebesség – egy igazi “játék” érték.

   Érdekes design sok ívvel, aszimmetrikus vonalakkal és összetett formákkal. AURA RGB háttérvilágítás a hátlapon. Így bárhol is helyezi el, nagyszerűen fog kinézni. Ehhez hozzájárul az interfész rekesz speciális kitömése is. A vázon található gombok lehetővé teszik a GamePlus dedikált játékmódjának aktiválását (FPS-számlálás, célzás vagy időzítés megjelenítése) vagy a GameVisual előre beállított módjai közötti gyors váltást.

   Érdekes, hogy ennek a készüléknek az ára miatt a gyártók őszintén szólva spóroltak a portokon. A monitor nem rendelkezik USB-kimenettel, így nem csatlakoztathat további perifériákat.

   Előnyök

   • Emlékezetes design.
   • Alacsony ár.
   • Standard konfiguráció (F
     HD, 16:9).

   Hátrányok

   • Nincs USB kimenet.

   Samsung C27RG50FQI 27″, fekete

   Értékelés: 4.6

   Samsung C27RG50FQI 27, fekete

   A Samsung monitorok minden árkategóriában dominálnak a felülvizsgálatban. Természetesen ez a dél-koreai vállalat az iparág vezetője és elismert No.1 gyártó az ívelt monitorok szegmensében. Valójában a Samsung volt az első vállalat a világon, amely elindította a homorú monitorok tömeggyártását. Most egy olcsó játékmodellt fogunk megnézni, amely szilárd visszajelzéseket kapott az orosz piactereken. A Samsung C27RG50FQI 2021 nyarán 23 ezer forint körüli összegbe kerül. rubel.

   27 hüvelykes képátló mellett az *VA-mátrix felbontása F

    lHD 1920×1080. Ennél az aránynál már észrevehető a szemcsésedés, de csak közelről és kifogástalan látás mellett. Mindenesetre jelenleg nincsenek rendszeres felhasználói panaszok. Sokkal figyelemre méltóbb a kontrasztarány, amely 3000:1, ami háromszorosa az IPS mátrixok tipikus kontrasztarányának. Ez határozottan jó dolog, mivel természetes feketéket és “gazdagságot” kínál más tónusokban. Fényerő – 300 cd/m. kv.

    A monitor nem túl feltűnően játékmonitorként van pozícionálva, de számos jellemzője alapján határozottan játéknak tekinthető, ha nem is 100%-ban, de legalábbis közel áll hozzá. A legfigyelemreméltóbb dolog az, hogy milyen gyakorisággal. Ez valóban rekord ebben az árkategóriában – 240Hz, és néhány mesterembernek még e küszöbérték felett is sikerül túlhajtania. Állítólag van szinkronizálási mód a videokártyával, de már vannak problémák, amelyekről alább lesz szó.

    Az ilyen figyelemre méltó játékteljesítmény több mint megfizethető áron gyanússá teszi a rejtett kompromisszumokat, amelyek frusztrálhatják a. Ezek itt valóban jelen vannak, de a legkézzelfoghatóbbak közülük, amelyeknek a nyilvánvaló hátrányokat tulajdonítjuk, a következők. Ennek a modellnek a jellemzőiben a piactereken látható, hogy támogatja a szinkronizálást a grafikus kártyával a G-Sync technológiával. Valójában G-Sync-kompatibilisről beszélünk, ami azt jelenti, hogy az Adaptive-Sync technológia kompatibilis a G-Sync technológiával, és ez nem ugyanaz a dolog. Tehát, ha bekapcsolja az Adaptive-Sync módot, akkor a dokkolás kellemetlen hatását éri el. Ennek elkerülése és a magas képfrissítési sebesség fenntartása érdekében az Adaptive-Sync funkciót manuálisan ki kell kapcsolni a beállítások között.

    A felhasználók rengeteg pozitív visszajelzést hagytak az online piactereken a “kép” minőségéről, a nagy kontrasztról, a csúcsfrekvenciáról és a meglepően jól megtervezett állványról. A kritikus megjegyzések főként a vendéglátás leírt hatásával kapcsolatosak, amely semmissé teszi a grafikus kártyával való szinkronizálási módot.

    Előnyök

    • az ár és a teljesítmény kombinációja;
    • 240Hz frekvencia;
    • kék elnyomás;
    • nagy kontraszt;
    • Flickermentes háttérvilágítás;
    • virtuális látvány;
    • alacsony bemeneti késleltetés.

    Hátrányok

    • Látogatás a grafikus kártya szinkronizálás bekapcsolásakor.

    Samsung C27F396FHI

    Értékelés: 4.5

    Samsung C27F396FHI

    Ez a modell azért került be a minősítésbe, mert nem olyan rossz tulajdonságai és nagyon alacsony ára van. Most egy ilyen monitor 12-15 ezer rubelért található. A műszaki tartalom azonban összhangban van a. Először is, az állvány nem állítható – a minősítésben szereplő más modellekkel ellentétben csak dönteni vagy emelni tudja a monitort. A magasságállítás nem állítható.

    A monitor 27″ SVA mátrixú, 16:9-es képarányú monitor. Méretéhez képest meglehetősen kicsi, mindössze 1920×1080 pixeles felbontással rendelkezik. A jó látással rendelkezők észrevehetik a “kövér” pixeleket. A monitor felülete félig matt felületű. A hajlítási sugár jó – standard 1800R. Tehát a hatást nem a magamutogatás kedvéért adták hozzá – tényleg észrevehető lesz. Játék üzemmóddal és szemkímélővel rendelkezik, amelyet hosszabb használatra terveztek (csökkenti a kék szín mennyiségét).

    Nyilvánvaló hátránya az alacsony frekvencia, amely csak 60 Hz. Játékosok számára ez a monitor nem alkalmas. Inkább az irodai munkához vagy egy csendes otthoni játékhoz és filmekhez. Továbbá nincs DisplayPort bemenet – csak a régi HDMI és analóg D-Sub. De hozzáadja az AMD FreeSync funkciót, amely kisimítja a képkockák közötti éles átmeneteket.

    Előnyök

    • Copecks egy ívelt monitor áráért.
    • Többféle üzemmód.

    Hátrányok

    • Nincs DisplayPort bemenet.
    • Alacsony frekvencia (60 Hz).

    Samsung C24F390FHI 23.5″

    Score : 4.5

    Samsung C24F390FHI 23.5

    Az Expertology 2021 legjobb hajlított monitorainak áttekintése a Samsung szuper-budget modelljével zárul. 2021 közepén az orosz üzletek ezt a monitort mindössze 10 ezer forintos áron kínálják. rubel.

    Ilyen megfizethető áron már nem számíthat mindenféle játék “szupererőre”, és valójában a konkávság itt a monitor fő előnyeként kerül előtérbe. De ennek a modellnek mégis van néhány olyan sajátossága, amely megérdemli a közelebbi vizsgálatot.

    Tehát ez a legdiszkrétebb monitor a felülvizsgálatunkban – 23.5 hüvelyk. És semmiképpen sem nevezhető kicsinek, csak kicsinek tűnik a korábbi modellekhez képest. A felbontás F

     lHD 1920×1080, és ennél a képátlónál a pixelek még kevésbé tűnnek fel, mint az elterjedt 27 hüvelykes monitoroknál.

     A mátrix itt elég jó *VA széles betekintési szögekkel, 250 cd/m szabványos fényerősséggel. m2. és a 3000:1 kontrasztarány, ami háromszor nagyobb, mint az IPS-mátrixok jellemző kontrasztaránya. Nagyon jó, 4 ms-os válaszidő. De a frissítési sebesség egyáltalán nem játék, hanem a leghétköznapibb – 72 Hz, és ez nem a maximális felbontás, hanem az F

      lHD 1920×1080 frekvencia nem haladja meg a 60Hz-et. A háttérvilágítás itt nem a PWM elvét használja, ezért nem villog (F
     • cker-mentes).

      Csak két lehetőség van a monitor és a számítógép összekapcsolására – HDMI vagy VGA, és van egy fejhallgató-kimenet is. Külső tápegység. A csomag csak VGA kábelt tartalmaz, a HDMI kábelt külön kell megvásárolni.

      A gyártási garancia erre a modellre két év.

      A Runet főbb piacterein található felhasználói vélemények elsősorban az ár, a funkciók és a minőség szinte egyedülálló kombinációja miatt emelik ki ezt a modellt. Kategóriájában ez az egyik legolcsóbb monitor a piacon, és számos paraméter tekintetében a legjobb. Az egyik legsikeresebb költségvetési modell, 2021-ben ez a monitor az egyik legtöbbet vásárolt Oroszországban.

      A Yandex felülvizsgálatából.”Level 2 Gadget Inspector” státuszú piac: “Görbe képernyő, alacsony költség, a régi képernyőhöz képest – mint ég és föld”. A színek telítettsége, fényerő, kép élessége. Kényelmes joystick a hátlapon.

      Előnyök

      • Az értékesítési vezető és a pozitív vélemények száma;
      • Fokozott kontraszt;
      • általános képminőség;
      • villódzásmentes háttérvilágítás;
      • videokártya szinkronizálás;
      • Két év hivatalos garancia a gyártótól;
      • Szuper megfizethető ár az ívelt monitorért.

      Hátrányok

      • Nem azonosított jelentősebb hátrányok.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: