A 12 legjobb alkalmazás a tanuláshoz

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánják, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáljon szakértővel.

Csak azért, mert gyermeke aktívan kéri a legújabb okostelefont vagy egy nagy teljesítményű számítógépet “tanulni”, nem jelenti azt, hogy katonai stratégiát és taktikát fog tanulni a DOTA-ban, a lánctalpas katonai járművek történetét a “tankokban” vagy a különböző típusú terepeken való építkezés jellemzőit a Minecraftban. Talán a gyermek valóban fejlődni akar, és meg akarja ismerni az őt körülvevő világot! A tanulmányi alkalmazások éppen ebben segítenek.

Rangsoroltuk a 15 legjobb tanulást segítő alkalmazást. Android és iOS okostelefonokhoz készült alkalmazásokat tartalmaz.

A legjobb alkalmazások a tanuláshoz

Jelölés hely App értékelés
A legjobb tanulmányi alkalmazások Android okostelefonokra (Samsung, Huawei, Xiaomi és más gyártók) 1 Hét
 • e (Ütemterv és házi feladat emlékeztetők)
 • 5.0
  2 ” Foxford (tankönyv funkcióval és tesztekkel) 4.9
  3

  hotomath (alkalmazás egyenletek megoldására)

  4.8
  4 ainly (diákok közössége, akik segítenek egymásnak a házi feladatokban) 4.7
  5 ” Kémia X10 (kémia kézikönyv és problémamegoldó) 4.6
  6 “Betafizika” (elmélet és problémamegoldás a fizikában) 4.5
  A legjobb tanulási alkalmazások iOS okostelefonokra (Apple iPhone) 1 iStudiez Pro (ütemterv-motivátor) 5.0
  2 MyScript Calc

   ator 2 (tudományos számológép kézzel írt bevitellel)
  4.9
  3 iTunes U (oktatási anyagok katalógusa) 4.8
  4 “Vizsgáló. USE és GCSE előkészítés” (elmélet és feladatok a vizsgatárgyakhoz) 4.7
  5 ” MT – fordító és szótár (szótár az angol és más idegen nyelvek tanulására) 4.6
  Bónusz “Foxford és Photomath

  A legjobb tanulmányi alkalmazások Android okostelefonokra (Samsung, Huawei, Xiaomi és más gyártók)

  1. hely: Hét
 • e (Ütemterv és házi feladat emlékeztetők)
 • Értékelés: 5.0

  Week<li></div><p>e (órarend és házi feladat emlékeztető).jpg” src=”/wp-content/uploads/2023/11/69016666197571-1012.jpg” height=”307″ title=”Hét</p><li>e (órarend és házi feladat emlékeztető).jpg”><p>Heti alkalmazás</p><li>e nagy segítség lesz az iskolai tanulók és az egyetemi hallgatók számára. Lényegében egy digitális napló, amelybe beírhatod az órarendedet és a házi feladatokat, a tanárok nevét.<p>A házifeladat-emlékeztetők az alkalmazás egyik fő funkciója. Lehetővé teszi, hogy megnyissa a Hét</p><li>e, és nézd meg, mit érdemes most azonnal megtenni, és mely esszéket és problémákat lehet holnapra félretenni. A program segít az idő és a fegyelem hatékony kezelésében, de sokkal kíméletesebb és kevésbé invazív módon, mint egy apai öv.<p>A menetrendi mechanizmus is kidolgozott. A diákok szeretni fogják a páros és páratlan hetekre való felosztást, valamint annak a tanteremnek a megjelölését, ahol az előadás lesz megtartva. A leckére vagy az órára való emlékeztetők is bevezetésre kerülnek – 15-30 perces értesítés érkezik, amely jelzi, hogy hagyja el a menzát, és induljon el az osztályterem irányába.</p><p>Az alkalmazás szinte minden funkciója ingyenes. Csak akkor kell megválnia nehezen megkeresett pénzétől, ha ki akarja kapcsolni a nem feltűnő reklámot.</p><h3>2. hely: Foxford (útmutató tankönyvi funkciókkal és tesztekkel)</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Foxford

  “A Foxford az iskolai tantervhez készült útmutató tankönyv. A 4-11. évfolyamon tanult főbb tantárgyakra vonatkozó információkat tartalmaz. Az útmutató több mint 3000 elméleti anyagot, 8 központi témakört és több mint 500 videoelőadást tartalmaz.

  A videós előadások az alkalmazás egyik legérdekesebb funkciója. Oroszország vezető egyetemeinek – a Moszkvai Állami Egyetem, a MIPT, a Higher School of Economics és mások – tanárai dolgozták ki őket. A videós előadások ugyanakkor az iskolásoknak szólnak, és nagyon egyszerűek és könnyen érthetőek. Emellett még a felnőttek számára is érdekesek lesznek – nem sokan emlékszünk legalább arra, hogyan kell kvadratikus egyenleteket megoldani.

  A gyakorlati feladatokkal ellátott elméleti anyagok 8 fő iskolai tantárgyat – matematika, fizika, kémia, orosz, informatika, társadalomismeret, biológia és történelem – fednek le. A tanfolyam után tesztet írhatsz. A gyakorlati feladatok nehézsége az alaptól az olimpiai szintig terjed.

  Természetesen a Foxford segít az egységes állami vizsgára vagy az egyesített állami vizsgára való felkészülésben is.

  A szöveges anyagok internetkapcsolat nélkül is elérhetők. A videoelőadásokhoz azonban mobil- vagy Wi-Fi-kapcsolatra lesz szüksége.

  3. hely: Photomath (egyenletmegoldó alkalmazás)

  Értékelés: 4.8

  Photomath

  A Hotomath egy megoldó alkalmazás a különböző egyenletekkel való munkához, és a lehető legegyszerűbben használható. Csak szkenneld be a problémát (akár kézzel is írhatod, feltéve, hogy olvasható), nyomj meg egy gombot, és máris készen állsz a részletes, lépésekre lebontott megoldásra.

  Első pillantásra a Photomath egy “puskázó alkalmazásnak” tűnik. De valójában kissé másképp működik. Természetesen a legtöbb egyenletre teljes és részletes megoldásokat ad, de az alkalmazást algoritmusok és módszerek tanulására tervezték. Általánosságban elmondható, hogy a Photomath nagyszerű alkalmazás azoknak a diákoknak, akik betegség miatt hiányoznak a tanórákról, vagy saját maguk szeretnének felkészülni a vizsgákra.

  A Photomath egy teljes értékű tudományos számológépet is tartalmaz, amellyel egyenleteket oldhat meg és függvényeket ábrázolhat. Segít a matematika szakaszainak elsajátításában is. Minden funkció internetkapcsolat nélkül is működik, így a telefont az alkalmazással együtt elviheti az iskolába vagy a főiskolára – és nem kell attól tartania, hogy a program használhatatlan lesz az alagsori tanteremben.

  A Hotomath az alapvető matematikai, algebrai, trigonometriás és számtani problémákkal dolgozik. Emellett a valószínűségelmélet néhány elemét is támogatja. Ezért az alkalmazás nem csak az iskolásoknak, hanem az egyetemi hallgatóknak is segít.

  4. hely:
  ainly (középiskolások és egyetemisták közössége, akik segítenek egymásnak a “házi feladatokban”)

  Értékelés: 4.7

  </div><p>ainly” src=”/wp-content/uploads/2023/11/47516666197571-7712.jpg” height=”378″ title=”<br />Ez is nagyon nehéz</p><p>Van egy portál a Runet-en, a Tudás, ami egy iskolások és egyetemisták közössége. A tagok segítenek egymásnak a különböző házi feladatok és kvízek megoldásában. Az alkalmazás <br />ainly – a portál ügyfele.</p><p>Via <br />A legtöbb iskolai tantárgy, az orosztól a matematikáig, a biológiától a fizikáig, egyszerűen megoldható. az évek során több ezer helyesen megoldott feladatot gyűjtöttek össze az archívumban. És ez egy nagyon jó segítség a diákoknak.</p><p>Az alkalmazás pozitívuma, hogy nem egy konkrét feladat megoldása. Ott hasonló problémákat találhatsz, hasonló algoritmusban és válaszkeresési módszerben, mint amit a “házi feladatban” találtál. Ami azt jelenti, hogy nem lehet csak úgy “átírni a válaszokat”, egy kicsit gondolkodni kell.</p><p>Emellett az alkalmazás felhasználója szakértőként is felléphet, ha választ ad egy másik diákot érdeklő kérdésre. Ez ráadásul segít a tantárgy elsajátításában és megtanít a csapatmunkára.</p><p>Az alkalmazás funkcióinak túlnyomó többsége ingyenes. Igaz, a munkához <br />Aktív internetkapcsolatra lesz szüksége. Van előfizetés, de az árak megfelelőek (540 rubel évente a cikk írásakor).</p><h3>5. hely: Chemistry X10 (kémiai szakkönyv és feladatmegoldó)</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=Kémia X10

  A kémia az egyik legkellemetlenebb tantárgy az iskolában a problémák nagyfokú összetettsége miatt. És ez az alkalmazás segít ebben! A Kémia X10 az iskolai témák többségét lefedi – problémamegoldás (képletoldások, oldatok, keverékek stb.), reakcióegyenletek, nyílt láncú átváltások, arányok rangsorolása, beleértve az elektronmérleg módszerét, moláris tömegek, valamint egy részletes és interaktív Mendelejev-táblázat.

  Az alkalmazás mégis iskolai használatra lett átalakítva. A legkeresettebb funkciók többsége internetkapcsolat nélkül is elérhető, és van egy “tanárvédelmi” funkció, valamint részletes megoldások a feladatokhoz részletes válaszokkal.

  Igaz, a szórakozásért fizetni kell – valójában ezért van az alkalmazás az 5. helyen a rangsorban. A legfontosabb funkciók (“tanárvédelem” és részletes megoldások) csak előfizetéssel érhetők el.

  6. hely: Betafizika (elmélet és problémamegoldás a fizikában)

  Értékelés: 4.5

  Betafizika

  A “Betaphysix” egy okos fizika szakkönyv, automatikus problémamegoldó eszközzel kiegészítve. Tartalmazza a téma elméletét, a szükséges képleteket, táblázatos értékeket és ismert törvényeket. “A Betafizika lefedi a teljes iskolai fizika tantárgyat, valamint az első néhány egyetemi kurzust (de például a tudományág speciális területei nincsenek képviselve).

  Az alkalmazásban egyszerű kulcsszavas keresés található a szükséges képletek vagy ismeretlenek megtalálásához. Ez hasznos a problémák megoldásához. Ha például egy hullámfüggvény grafikonjából ki akarja számítani egy oszcilláció amplitúdóját, csak írja be az “amplitúdó” szót, és a Betaphysix megadja a szükséges képleteket.

  A fizika fő területei az iskolai szintről – mechanika, termikus jelenségek, elektromos jelenségek, optika, belépő szintű kvantum- és atomfizika – támogatottak. Majdnem minden funkció offline működik, az alkalmazásban nincsenek hirdetések, és a pénzt a fejlesztőknek szánt adományok (“donates”) kivételével el lehet költeni.

  A legjobb tanulmányi alkalmazások iOS okostelefonokra (Apple iPhone)

  1 hely: iStudiez Pro (órarendi motivátor)

  Értékelés: 5.0

  iStudiez Pro

  Az alkalmazás nem csak abban segít, hogy nyomon kövesse az órarendet (bár erre való), hanem arra is motiválja Önt, hogy aktívan részt vegyen a kurzusokon, részt vegyen az órákon és az előadásokon, felkészüljön a tesztekre és megírja a félévi dolgozatokat. Mindent egybevetve, hasznos program a tanulók és a hallgatók számára egyaránt.

  Az alkalmazás segít nyomon követni a klasszikus órarendet, a váltakozó (páros és páratlan hetek), a blokkos órarendet és a “lebegő” órarendet is. Megadhatja az osztálytermeket az osztályok számára, színkódolhat bizonyos tantárgyakat, és hozzáadhat egy speciálisan kialakított ikont az osztály nevéhez.

  Az alkalmazás házifeladat-követőként dátum, prioritás és fegyelem szerint kategorizálja a feladatokat. Ez segít abban, hogy ne ragadjon le a leckékben, hanem kényelmes sorrendben és szabadidejében végezze el azokat. Egy “üres” este szombaton? Megcsinálhatod a legfontosabb házi feladatokat a következő hétre – és felszabadul a személyes időd.

  Motivációként az alkalmazás nyomon követi a tananyagot vagy a nagy házi feladatokat, és emlékeztet, ha valamire nagyon oda kell figyelned. Például, ütemezheti a vizsgára való felkészülést vagy a félévközi dolgozatírást. És akkor az alkalmazás emlékeztet, hogy ideje legalább egy borítóoldalt készíteni.

  Az iStudiez Pro két változatban létezik – egy fizetős verzió (előfizetés esetén, 1 $.99 dollár havonta vagy 9 dollár.99 évente) és ingyenes. A második lehetőség nagyon “lecsupaszított”.

  2. hely: MyScript Calc
   ator 2 (tudományos számológép kézírás támogatással)

  Értékelés: 4.9

  MyScript Calc<ul></div><p>ator 2″” src=”/wp-content/uploads/2023/11/9091666197571-8512.jpg” height=”344″ title=”MyScript Calc</p><ul>ator 2″><p>MyScript Calc</p><ul>Az ator 2 egy többfunkciós tudományos számológép, amely támogatja a grafikusan összetett egyenletek kézírásos bevitelét is (pl. “többszintű” törtekkel). Az alkalmazás szinte az összes iskolai matematikai területről képes feladatokat kiszámítani – aritmetika, gyökszámítás, modulusok, faktoriálisok, trigonometria (beleértve az inverzeket is), logaritmus.<p>A használat elve nagyon egyszerű. Mindössze annyit kell tennie, hogy az ujjával vagy tollal ír egy egyenletet, és az alkalmazás felismeri és megoldja azt. A válasz megtalálásához használt algoritmus is megjelenik a képernyőn. Ezenkívül a számológép hagyományos billentyűzettel is rendelkezik – azok számára, akik nem akarnak képleteket és egyenleteket rajzolással beírni.</p><p>Az alkalmazás többlépcsős feladatokhoz is alkalmas. A számítási eredmények mindig megjelennek a képernyőn. Van memória és a feladatok másolásának képessége is. Mindent egybevetve, ez egy praktikus alkalmazás diákoknak és tanulóknak egyaránt, így nagyszerű alternatívája a klasszikus számológépeknek.</p><p>Az alkalmazás csak a fizetős verzióban létezik. 2 dollárba kerül.99 egy élethosszig tartó licencért.</p><h3>3. hely: iTunes U (oktatási anyagok katalógusa) </h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=iTunes U

  Az iTunes U alkalmazást az Apple kifejezetten az osztályterem-menedzsment céljára fejlesztette ki. Azonban a leglenyűgözőbb funkciók, mint a házi feladatok távoli átvétele és a közös munka a projekteken, nem állnak rendelkezésre Oroszországban és a FÁK-országokban, így a programot pusztán az oktatási és képzési anyagok katalógusaként kell használnunk.

  De gyönyörűek. Az oktatási tanfolyamok fejlesztésében olyan vezető tudományos intézmények vettek részt, mint a Yale Egyetem, a Stanford Egyetem, a Massachusetts Institute of Technology és sokan mások. Ezen iskolák kutatói és tanárai könyveket, módszertani anyagokat, teszteket, előadásokat és szemináriumokat írtak.

  Az egyetlen hátránya, hogy az iTunes U teljes egészében angol nyelvű, ahogy a bemutatott anyagok is. De vannak tanfolyamok is az angol nyelv elsajátítására!

  4. hely: Examer. Felkészülés a USE és USE vizsgára” (elmélet és feladatok a vizsgatárgyakhoz)

  Értékelés: 4.7

  Vizsgáló

  “Az Examer egy olyan alkalmazás, amely a kötelező vizsgákra való felkészülésre szolgál: USE és GCSE. Egy teljes útmutató, amely tartalmazza az iskolai tananyag képleteit és definícióit, kiegészítve tesztfeladatokkal.

  A tesztek megegyeznek az USE és az USG tesztjeivel. Segít a pontosabb felkészülésben anélkül, hogy felesleges ismeretköröket fedne le. Ezenkívül az alkalmazás elemzi a hibákat és a felkészülés hiányosságait, tudja, hogyan lehet személyes edzésterveket kidolgozni, és játékossá teszi a tanulási folyamatot.

  Az alkalmazás összesen 16 tantárgy elméletét és gyakorlati gyakorlatait mutatja be, beleértve a speciális matematikát, amely nagyon fontos a legtöbb magas szintű műszaki egyetemre való felvételire való felkészüléshez. A természettudományos és bölcsészettudományi szakterületek is képviseltetik magukat. A teljes alap több mint 40 000 kérdésből áll, amelyek mindegyikét elméleti jegyzet egészíti ki.

  Érdemes megjegyezni, hogy az elméletet “száraz”, tömörített formában mutatják be, akárcsak a tankönyvekben. Ezenkívül csak az USE, USE és az összes elmélet első modulja érhető el ingyenesen. A haladó hozzáférésért “spurizni” kell.

  5. hely: “MT – fordító és szótár” (szótár az angol és más idegen nyelvek tanulására)

  Értékelés: 4.6

  MT

  Az MT Translator and Dictionary alkalmazás természetesen használható a rendeltetésének megfelelően, azaz szövegek fordítására és szómeghatározások keresésére. De nagy segítség lesz az angol, német vagy bármely más idegen nyelv tanulásában a kártyarendszernek köszönhetően.

  Az “MT” a “Multitran” online szótáron alapul, amely a modern idegen nyelveket mutatja be. Azaz, találhatsz nagyon szokatlan használati példákat és jelentéseket a gyakori szavakra. A “Multitran” nem a szóról szóra fordítási technológiát használja, hanem a például hivatásos nyelvészek által használt tolmácsolási mechanizmusokat.

  A fontos szavakat kártyaként mentheti el, hogy ne kelljen keresgélnie őket.

  Általánosságban elmondható, hogy az alkalmazás fő előnye, hogy képes megváltoztatni az idegen nyelv megítélését a tudás területéről a kommunikáció eszközévé. Ennek megfelelően segít megszabadulni attól a késztetéstől, hogy mindent “lefordítsunk”, és megtanuljuk értelmezni az információkat. Nagyon fontos bármilyen idegen nyelv tanulásához.

  Bónusz: Foxford és Photomath

  Értékelés: 4.5

  Az olyan alkalmazások, mint a “Foxford” (tankönyvfunkciókkal és tesztekkel ellátott, a teljes iskolai tananyagot lefedő, a nagy orosz egyetemek tanáraitól származó didaktikai anyagokat kínáló útikönyv) és a Photomath (egyenleteket megoldó számológép – csak fényképezze le őket, és a program megadja a választ), szintén elérhető az iOS operációs rendszerhez.

  Olvasson többet róluk fentebb.

  Olvasson tovább  A 12 legjobb okostelefon optikai kamerastabilizátorral
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Comments: 1
  1. Kristóf

   Mi a véleményed ezekről a tanuláshoz készült alkalmazásokról? Melyiket ajánlanád a leginkább és miért? Tapasztaltál már valamilyen előnyt a használatuk során?

   Válasz
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: