Az 5 legjobb nyomtatópapír

*A szerkesztő véleménye a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt feltétlenül konzultáljon szakértővel.

Nem mindig függ a nyomtató- és másolóeszközök képességeitől. Gyakran a megfelelő nyomtatópapír kiválasztása garantálja a minőséget és a várt eredményeket. Több szempontból is különbözik, amit a vásárlás előtt tudnia kell.

 1. OsztályonkéntA papír három típusra osztható: A, B és C. Ez a paraméter összetett, és magában foglalja a főbb mutatókat, amelyeket az alábbiakban mutatunk be. Az A kategória a legmagasabb osztályba sorolt papír. Bármilyen kifinomult high-end hardveren használható. A B osztályú papír gyengébb minőségű. A C osztály a legolcsóbb, és gyakran elegendő a mindennapi irodai munkához. A kritikus vagy értékes dokumentumok esetében is a legmagasabb, A kategóriájú papírokat készítik+.
 2. Szabványos méretszámos eszköz esetében A4. Ez a leggyakrabban használt papír, 297*210 mm-es lapmérettel.
 3. A papír az előállításához felhasznált nyersanyag tekintetében különbözik. A legmagasabb minőségű összetétel – 100% cellulóz. A fapépet tartják a leggazdaságosabb papírnak, de nem is a legjobb minőségű.
 4. Sűrűségnégyzetméterenként grammban mérve. Optimális nyomtatókhoz és fénymásolókhoz: 80 g/négyzetméter. . Az alacsonyabb súly gyűrődést és elakadást okozhat a papírban, és meghibásodást eredményezhet az irodai gépben. Az összes eszközhöz tartozó használati utasításban fel van tüntetve az e kritériumra ajánlott érték. Ha szigorúan betartja, biztos lehet a kiváló minőségű, problémamentes nyomtatásban.
 5. A papír fényességébőlA lap és a nyomtatott betűtípus kontrasztja a következőktől függ. Minél nagyobb a fényerő, annál jobb a kép érzékelése a szem számára. Minél alacsonyabb, annál szürkébbnek tűnik a papír.
 6. Átláthatóságjellemzője, hogy képes a fényt a papíron keresztül engedni anélkül, hogy azt szétszórná. A kis beállítás a nyomtatott betű átfényesedését eredményezheti, ami kétoldalas nyomtatás esetén teljesen elfogadhatatlan.
 7. Tisztaság– fontos kritérium az irodai berendezések jó működésének fenntartásához. A papírból származó por eltömíti a fogaskerekeket, ami törést okozhat. A speciális papírbevonatok megakadályozzák ezeket a hatásokat, és ezért üdvözlendő kiegészítői a termékcsaládnak.
 8. A simaság hiányaelakadt lapokat és rossz képminőséget okozhat.

Szakértőink a legjobbakat választották ki a papírok széles választékából, amelyek minden géptípussal kompatibilisek: nyomtatókkal és fénymásolókkal, és számos irodai felhasználásra alkalmasak. Íme egy lista olvasóink számára.

A legjobb nyomtatópapír értékelése

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb nyomtatópapír rangsor1Svetocopy 500 lap A4. 000877221€
2Ballet Premier 500 A4-es lap229€
3svetocopy 500 lap A4299€
4Canon sárga címke 6821B001, 500 ív, A4245€
5Xerox Performer A4 500 lapos210€

Svetocopy 500 lap, A4. 000877

Értékelés: 4.9

SVETOCOPY 500 LAP A4. 000877.webp

A Svetocopy vitathatatlanul vezető helyen áll a ranglistánkon. Egy független tanulmány szerint a felmérések és tesztek során leggyakrabban említett. Az irodai papír sokoldalúan felhasználható. Minden nyomtató- és fénymásolómodellhez alkalmas, függetlenül azok specifikációjától. Egy A4-es papírlap mérete 29,7 x 21,0 cm. Minden tulajdonsága tökéletesen kiegyensúlyozott, így a papír alkalmas a mindennapi irodai munkára mindenféle intézményben, valamint otthoni használatra is.

Papír színe fehér. A nagy fényerő (95%) maximális kontrasztot biztosít a papír és a betűtípus között, és javítja a szem számára a megjelenést. A sűrűség – 80 g/m2 . . A papír ezen a minősítésen nem ragad vagy gyűrődik, a nyomtatott szöveg vagy rajzok minősége kellően magas lesz.

Költségvetési ára gazdaságossá teszi a használatát, ami egyre több ügyfelet vonz. A vélemények szerint a termék minden paraméter optimális egyensúlyát biztosítja mind az egyszerűbb, mind a kifinomultabb eszközökben való használathoz. Sokan egyszer kipróbálták, nagyon ritkán adják fel.

Előnyök

 • minden típusú nyomtatóhoz és fénymásolóhoz;
 • Optimális sűrűség irodai alkalmazásokhoz;
 • A szöveg és a papír közötti kontraszt;
 • Nagy láthatóság és egyenletesség;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • nem található.

Ballet Premier 500 A4-es lap

Értékelés: 4.8

BALLET PREMIER 500 A4-es lap.webp

Második helyezett a Ballet, egy kifejezetten a különösen fontos és kritikus dokumentumok számára készült papír. Dolgozatok, jelentések, színes grafikonok, értékes levelek nyomtatására szolgál. A jobb minőség éles képeket biztosít fekete-fehér és színes nyomtatókon, fénymásolókon. A Premier klóros fehérítés nélkül, újraerdősített fából készül. Ezért környezetbarátnak és az irodai dolgozók egészségére ártalmatlannak tekinthető.

A balett az egyedülálló ColorLok technológiával készül, amelynek kétségtelen előnyei vannak más módszerekkel szemben. A tinta gyorsabban szárad, megakadályozza a maszatolást és elkenődést. 25%-os javulás a fényerőben és a kontrasztban. A fekete szín gazdagabb, mint a többi árnyalat. A papír sűrűsége 80.

A felhasználók kiemelik a kép élességét, a jó színvisszaadást, a megnövekedett fehérséget. A papír nem zavarja a nyomtatókat és a fénymásolókat, nem ragad bele. A Ballet Premier egyértelmű választás a garantált minőség érdekében.

Előnyök

 • a fontos és értékes dokumentumok számára;
 • szuper sima felület;
 • 2,5-szer gyorsabb száradási idő
 • környezeti biztonság;
 • Minden típusú eszközben használható;
 • Fokozott színkontraszt.

Hátrányok

 • nem található.

Snegurochka 500 lap, A4

Értékelés: 4.7

Snegurochka 500 lap A4.webp

Egy másik népszerű termék az orosz felhasználók körében, amely a magas minőséget és az alacsony árat ötvözi, a harmadik helyet foglalja el a rangsorban. E tulajdonságai miatt a papírt széles körben használják a köz- és magánintézményekben, valamint otthon is. Rendelkezik a szükséges szabványokkal az ISO specifikáció szerint. A sűrűség 80 g/négyzetméter. Biztonságosan használható minden típusú nyomtatóval és fénymásolóval.

“A Snowflake csökkenti a tonerfogyasztást és meghosszabbítja a készülék élettartamát a porszemcséket csökkentő polimerbevonattal. A bevonatos papír matt felületű. A képek élesek. A fekete tintával nyomtatott szöveg jól elüt a lap fehérségétől.

A vélemények szerint a papír nagyfokú átlátszatlansággal rendelkezik. Kompatibilis minden eszközzel, robusztus, nem szakad vagy gyűrődik össze. Különböző célokra használható: szövegek és képek nyomtatására, másolásra és egyéb irodai munkákra. Sokan megjegyezték, hogy az alacsony ár döntő érv volt a vásárlás mellett, de miután egyszer kipróbálták, a minőségét is megerősítették.

Előnyök

 • mindenféle alkalmazáshoz;
 • porvédő bevonat;
 • optimális sűrűség
 • magas fehérség;
 • kedvező ár.

Hátrányok

 • nem található.

Canon sárga címke 6821B001, 500 lap, A4

Értékelés: 4.7

CANON SÁRGA SZÍNES SZÍNJEGY 6821B001 500 A4-es lap.webp

A Yellow Label A+ osztályú, a legmagasabb minőségi szint. A gyártáshoz 100% cellulózt használnak, és a fehérítéshez nem használnak elemi klórt, ami teljesen biztonságossá teszi az állandó irodai és otthoni használatot. A papír kompatibilis minden másolóval és nyomtatóval, alkalmas nagy sebességű és kétoldalas képnyomtatásra, valamint hosszú távú archiválásra.

80 %-os sűrűség. A magas fehérség kontrasztot teremt a nyomtatott betűtípusokkal vagy képekkel, amelyek gazdagok és élénkek. A papír megfelel az ISO szabványoknak. Sima felülete és nagyfokú vízzárósága általánosan használhatóvá teszi.

A felhasználók szerint a papír rendkívül sokoldalú és alkalmas nagy mennyiségű, napi használatra. Csökkenti a tonerfogyasztást, és nem rontja az irodai gépek állapotát; ellenkezőleg, meghosszabbítja az élettartamukat, és nem okoz problémákat a használat során: nem gyűrődik, nem akad el. Azoknak, akik ezt a Canon terméket választották, javasoljuk, hogy próbálják ki, és győződjenek meg a fent leírt minőségi jellemzőkről.

Előnyök

 • Környezetbarát termék;
 • fehérségi szint;
 • minden típusú eszközhöz és nyomtatási típushoz;
 • minőségi nyersanyagok;
 • archiválásra alkalmas.

Hátrányok

 • nem található.

Xerox Performer A4 500 lapos

Értékelés: 4.6

XEROX PERFORMER A4 500 lap.webp

A rangsorunk alján található papír nem csak a Xerox készülékekhez, hanem más márkájú készülékekhez is használható. A Performer nagy mennyiségű dokumentumhoz optimális, ezért számos különböző intézmény választja. nem tartalmaz fa gyantát és klórgázt, ezért környezetkímélő.

A papír minőségét a gyártás során többször is ellenőrzik, a végső szakaszban pedig további ellenőrzésre kerül sor. Mérési kapacitás – 80 g/négyzetméter. . Ez a tulajdonsága a vastagságával együtt szakadásállóvá teszi, nem gyűrődik össze és nem okoz problémát a használat során. A matt felület segít elkerülni az erőlködést a nagy mennyiségű szöveg olvasásakor.

A felhasználók megjegyzik az összes paraméter optimális kombinációját, ami a papírt univerzálisan használhatóvá teszi. Alkalmas egyszerűbb és összetettebb eszközökhöz is. C osztályú minősítése ellenére nem különbözik a magasabb szintű papíroktól. Alacsony ára miatt megfizethető és költséghatékony, ezért sokan választják a Xerox Performer.

Előnyök

 • Alkalmas bármilyen mindennapi használatra;
 • nagy opacitás;
 • minden típusú irodai berendezéshez;
 • Szennyezésmentes;
 • kedvező ár.

Hiányosságok

 • nem észlelt.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: