14 legjobb kontaktlencse

*A szerkesztő véleménye a legjobb kontaktlencsékről. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. A kontaktlencsék kemény és lágy lencsékre oszthatók.

A rosszul látó emberek inkább a szemüvegeket részesítik előnyben a modern típusú termékekkel szemben – a lencsékkel szemben. Legyen átlátszó, színes vagy színezett, mindenki a saját ízlése szerint dönt. Egyéb megfontolások a szemorvos véleményétől függnek, mivel nem szabad kontaktlencsét vásárolni anélkül, hogy előbb kikérné szakember tanácsát.

Az Expertology szakértői 14 modellt értékeltek a szemészek és a legjobb kontaktlencsék felhasználói szerint.

a kontaktlencsék kiválasztásakor figyelembe veendő dolgok

 1. Típusok. A lencsék kemény és lágy lencsékre oszthatók. Az előbbieket csak ritkán használják, például összetett tökéletlenségek esetén. Ez utóbbiak a legnépszerűbbek, mivel kényelmes viselet és a gyártók széles skálájából származnak.
 2. Oxigénáteresztő képesség és nedvességtartalom. Mindkettő egyformán fontos. Minél magasabb az olvasás, annál jobb a szemnek nyújtott előnyök és annál kényelmesebb az élmény. A szemészek azt tanácsolják, hogy legalább 50%-os nedvességtartalmú lencséket válasszunk.
 3. Viselési és csere üzemmód. Napi, heti, havi és rugalmas változatban is elérhető. A csere gyakorisága szerint: egynapos, egyhetes, kéthetes, egy hónapos, három hónapos, hat hónapos, egyéves. Mindegyik lehetőségnek megvannak az előnyei és hátrányai, ezért a személyes preferenciák és az életmód szerint válasszon.

A legjobb kontaktlencsék értékelése a szem számára

uEye Johnson Johnson Johnson
Jelölés hely termék neve ár
Legjobb eldobható kontaktlencsék 1 Dai
 • es Összesen 1 Alcon
 • 1 543
  2 Biotrue ONEday Bausch + Lomb 780
  3 1 napos Acuvue
  1 240
  4 1 napos Acuvue Moist Johnson Johnson Johnson 1 040
  A legjobb kontaktlencsék egy hónapra 1 Avaira CooperVision 1 500
  2 Air Optix Aqua Alcon 1 225
  3 Maxima 55 Comfort Plus 739
  A legjobb színes kontaktlencsék 1 SofLens természetes színek Bausch + Lomb 670
  2 FreshLook dimenziók Alcon 1 400
  3 FreshLook színek Alcon 690
  4 1 napos Acuvue Define Johnson Johnson Johnson 1 290
  A legjobb asztigmatikus kontaktlencsék 1 Biofinity Toric CooperVision 1 540
  2 1 napos Acuvue Moist asztigmatizmushoz Johnson Johnson Johnson 1 275
  3 Air Optix az Alcon asztigmatizmushoz Alcon 590

  A legjobb egész napos kontaktlencsék

  Dai
 • es Összesen 1 Alcon
 • Értékelés: 4.9

  Dai<li></div><p>es Total 1 Alcon” src=”/wp-content/uploads/2023/11/3821666196761-9814.jpg” title=”Dai</p><li>es Total 1 Alcon”><p>A kínálat csúcsán a víz gradiens látásjavító lencsék állnak. Egyedülálló alkotási technológiával, amely 80%-os víztartalmat hoz létre a felszínen és 33%-os víztartalmat a belsejében. A lencsék magas oxigénátbocsátási együtthatóval rendelkeznek – 156 Dk/t. Tiszta szilikon hidrogélből készült. A felhasználók a viselés során különleges kényelemről számolnak be, mivel a szem nagyon gyorsan hozzászokik az idegen tárgyhoz. Alkalmas allergiásoknak, száraz szem szindrómában szenvedőknek és kezdőknek.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>könnyen felvehető és levehető;</li><li>érzékeny szemek számára alkalmas;</li><li>16 órás viselési idő.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>könnyen sérül;</li><li>Viszonylag drága 1800 (30db).).</li></ul><h3>Biotrue ONEday Bausch + Lomb </h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Biotrue ONEday Bausch + Lomb

  A második legjobb egynapos korrekciós kontaktlencsék a következők. Nincs szükség tisztításra, ápolásra vagy tárolásra. Új generációs anyagból készült, amely egyesíti a szilikon hidrogél és a hidrogél tulajdonságait. A vezető modellnél alacsonyabb oxigénáteresztő képesség, 42Dk/t. És a nedvességtartalom is nagyjából ugyanaz – 78%. A felhasználók jó lencseilleszkedésről és gyorsabb szemadaptációról számoltak be.

  Előnyök

  • UVA és UVB védelem;
  • 16 órás viselet;
  • megfizethető ár – 1k. p (30 db.).

  Hátrányok

  • nem észlelték.

  1 napos Acuvue uEye Johnson Johnson Johnson

  Értékelés: 4.7

  1-Day Acuvue<tr></div><p>uEye Johnson Johnson Johnson” src=”/wp-content/uploads/2023/11/1271666196761-714.jpg” height=”376″ title=”1-Day Acuvue”</p><tr>uEye Johnson Johnson”><p>A harmadik helyen az egynapos szilikon-hidrogél lencsék állnak. Magas, 118 Dk/t oxigénáteresztő képessége van, de nedvességtartalma alacsonyabb, mint az előző két lehetőségé, mindössze 46%. De, mint a felhasználók írják, ez nem befolyásolja a kényelmet. A szem nagyon gyorsan alkalmazkodik a lencsékhez, és egész nap nem hatnak rájuk.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Érzékeny szemek számára alkalmas;</li><li>1. UV-védelmi osztály;</li><li>Kedvező ár – 1300 p (30 db.).</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Néha egy cella helyett két lencsét kap egy cellában, ezért óvatosnak kell lenned.</li></ul><h3>1 napos Acuvue Moist Johnson Johnson Johnson </h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=1 napos Acuvue Moist Johnson Johnson Johnson

  A hidrogél éjszakai lencsék a negyedik választás. Az oxigénáteresztő képesség 25.5 Dk/t és 58% nedvességtartalom. Legalacsonyabb teljesítmény a minősítési kategóriában. A szárazság és a bőrpír elkerülése érdekében ne viselje őket 10 óránál tovább. A lencsék könnyen fel- és levehetők, ahogy azt a felhasználók is megjegyezték. Nehézségek csak a kezdőknél jelentkezhetnek, akiknek időre van szükségük a gyakorláshoz. A szem nagyon gyorsan alkalmazkodik a lencsékhez, ami határozottan előnyös.

  Előnyök

  • Érzékeny szemek számára alkalmas;
  • UV-szűrők;
  • Ésszerű költség – 1k. p (30 db.).

  Hátrányok

  • törékeny anyag.

  A legjobb kontaktlencse egy hónapra

  Avaira CooperVision

  Értékelés: 4.9

  Avaira CooperVision

  Az első helyen az Aquaform Comfort Science technológiával készült hidrogél lencsék állnak. Harmadik generáció. Magas, 125 Dk/t oxigénáteresztő képesség és 46%-os átlagos nedvességtartalom jellemzi. Nappali viseletre szánták, ezért éjszaka el kell távolítani. Néhány felhasználó panaszkodik, hogy napközben a szemük kellemetlenül száraznak érzi magát.

  Előnyök

  • Javított felületi simaság;
  • Az UV-szűrők a káros sugárzás 75%-át és 99%-át blokkolják.

  Hátrányok

  • viszonylag drága 1760 p (6 egység).);
  • Nem alkalmas érzékeny szeműeknek.

  Air Optix Aqua Alcon

  Értékelés: 4.8

  Air Optix Aqua Alcon

  A második sor a nappali kiterjesztett viseletű termékre vonatkozik. A lencsék viselése legfeljebb hét napig engedélyezett. magas, 138 Dk/t oxigénáteresztő képességgel és alacsony, 33%-os nedvességtartalommal rendelkezik. Ez befolyásolja az érzékeny szeműek viselési kényelmét. A csomag 6 kontaktlencsét tartalmaz, ami 3 hónapra elegendő.

  Előnyök

  • Biasfárikus forma;
  • védelem a felületen történő lerakódás ellen;
  • Nem okoz száraz érzést a teljes viselési idő alatt.

  Hátrányok

  • Nem alkalmas érzékeny szeműeknek;
  • viszonylag drága – ára 1480 p (6db).).

  Maxima 55 Comfort Plus Maxima

  Értékelés: 4.7

  Maxima 55 Comfort Plus Maxima

  A harmadik a kategóriában a havonta eldobható kontaktlencsék. Biokompatibilis anyagból (Hyoxifilcon A) készült. Alacsony fokú asztigmatizmussal rendelkezők számára készült. Az oxigén áteresztőképessége 19.9Dk/t. 55%-os nedvességtartalom, ami jobb komfortérzetet eredményez. Ne fárassza, ne szárítsa ki a szemét, és ne vörösödjön ki a teljes viselési idő alatt.

  Előnyök

  • aszférikus kialakítás;
  • a felszínen nem képződnek lerakódások;
  • megfizethetőség – 740 p (6 egység).)

  Hátrányok

  • nem azonosították.

  Legjobb színes kontaktlencsék

  SofLens természetes színek Bausch + Lomb

  Értékelés: 4.9

  SofLens természetes színek Bausch + Lomb

  A lista élén: nappali viselésű kontaktlencsék. A légáteresztő képesség 14 Dk/t, a nedvességtartalom 38 %.6%. A hidrogél lencsék fokozzák a szemszín természetes szépségét. 10 különböző árnyalat áll rendelkezésre. A lencsék fő előnye, hogy még a legsötétebb szemeket, pl. a fekete és barna szemeket is fedik.

  Előnyök

  • természetes megjelenés;
  • hosszabb viselési idő az anyag belsejében felhordott színnek köszönhetően;
  • alacsony ár – 740 p (2 db).).

  Hátrányok

  • nem észlelhető.

  FreshLook dimenziók Alcon

  Értékelés: 4.8

  FreshLook dimenziók Alcon

  A második helyen a hidrogél színű lencsék állnak. Dioptriával vagy anélkül kapható. Az oxigénáteresztő képesség 20 Dk/t és a nedvességtartalom 55%. Ez egy jó érték, ahogy azt a vélemények is megerősítik. A szemek nem fáradnak el a lencsében, gyorsan alkalmazkodnak és nem száradnak ki. Három árnyalat közül választhat: kék, türkizkék és zöld.

  Előnyök

  • Meghosszabbított kopási mód;
  • Fedje át a színt akkor is, ha fekete vagy sötétbarna szeme van;
  • a belső kontúr mélységet ad a szemnek, míg a külső kontúr kifejezőbbé teszi a szemet;
  • megfizethetőség – 750 p (2 db.).

  Hátrányok

  • nincs.

  FreshLook színek Alcon

  Értékelés: 4.7

  FreshLook színek Alcon

  A harmadik vonalba hidrogél lencsék kerülnek, amelyeket havonta egyszer kell cserélni. A termék viselési módja a nap folyamán. A légáteresztő képesség viszonylag alacsony, 16 Dk/t, míg a nedvességtartalom átlagon felüli, 55%. A felhasználók összességében pozitív visszajelzést adtak a lencsékről, a szem nem fáradt el, és nem éreztek kellemetlen érzést. 4 színben kapható: kék, szürke, zöld, sötétzöld és lila. Rendelkezésre áll normál és dioptriás változatban.

  Előnyök

  • Bármilyen szemszínt átfedhet;
  • Kifejező erőt és mélységet kölcsönöz a megjelenésnek;
  • megfizethetőség – 680 p (2db).)

  Hátrányok

  • nincs.

  1 napos Acuvue Define Johnson Johnson Johnson

  Értékelés: 4.6

  1 napos Acuvue Define Johnson Johnson Johnson

  Négy színezett hidrogél kontaktlencse. Nappali viseletnek minősül, így optimális légáteresztő képessége és nedvességtartalma 33 %.3Dk/t és 58%. Hangsúlyozza a szemszín természetes szépségét egy speciális íriszmintával, amely egy. Két változat közül lehet választani: kék és barna. A színes pigment a lencse anyagában van, így semmilyen módon nem érintkezik a szemfelülettel.

  Előnyök

  • felderíti és ragyogtatja a szemet;
  • A szem természetes színének megőrzése;
  • hidratáljon egész nap;
  • UV-szűrők;
  • Kedvező ár – 1200 p (30 db).).

  Hátrányok

  • nincs panasz.

  A legjobb asztigmatikus kontaktlencsék

  Biofinity Toric CooperVision

  Értékelés: 4.9

  CooperVision Biofinity Toric

  Az első helyen a rugalmas viseletre szánt szilikon-hidrogél kontaktlencsék állnak. Havonta legfeljebb egyszer kell cserélni. magas légáteresztő képesség – 160 Dk/t – és 48%-os nedvességtartalom jellemzi. Az anyag annyira hidratált, hogy nincs szükség további szemcseppekre. A torikus lencsék jobb geometriával rendelkeznek, ami jobb vizuális stabilitást és tisztaságot biztosít.

  Előnyök

  • Ne okozzon kellemetlenséget;
  • még érzékeny szeműek számára is alkalmas;
  • Egész napos kényelmet biztosít.

  Hátrányok

  • magas költség – 2600 p (6 egység).).

  1 napos Acuvue Moist asztigmatizmushoz Johnson Johnson Johnson

  Értékelés: 4.8

  1 napos Acuvue Moist asztigmatizmushoz Johnson Johnson Johnson

  Második helyezett a hidrogél kontaktlencse. A légáteresztő képesség -25.5 Dk/t és 58% nedvességtartalom. a termék továbbfejlesztett változata az asztigmatizmus precíziós korrekciójához. A lencsék lehetővé teszik, hogy aktív életet éljen anélkül, hogy korlátozná magát. A LACREON technológia a lencsét a teljes viselési idő alatt jól hidratált állapotban tartja, mivel a hidratálásért felelős komponens az anyag közepén helyezkedik el. Az anyag felszabadulása kis dózisokban történik a nap folyamán.

  Előnyök

  • gyorsított stabilizációs tervezés;
  • érzékeny szemek számára alkalmas;
  • kényelmet nyújtanak.

  Hátrányok

  • viszonylag drága – ára 1460 p (30 db.).

  Air Optix az Alcon asztigmatizmushoz Alcon

  Értékelés: 4.6

  Air Optix az Alcon asztigmatizmushoz Alcon

  A harmadik helyen a szilikon-hidrogél nappali viselésű lencse áll, havi cserével. 108 Dk/t légáteresztőképesség és 33% nedvességtartalom. A termék speciális formája lehetővé teszi, hogy a lencse mindig a helyén maradjon. A legtöbb viselő arról számol be, hogy a lencsék nem okoznak fáradtságot vagy szárazságot. Azok, akik allergiától szenvednek vagy érzékeny szeműek, ezzel szemben az idővel kialakuló szárazság formájában jelentkező kellemetlenségekre panaszkodnak.

  Előnyök

  • tiszta látást biztosít;
  • stabilitás megőrzése;
  • a plazma felületkezelés megakadályozza a lerakódások kialakulását;
  • kedvező ár – 990 p (3 db.).

  Hátrányok

  • Nem alkalmasak érzékeny szeműek számára.
  Olvasson tovább  8 legjobb buborékos arcmaszk
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: