Top 7 implantátumgyártó

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. Konzultáció szakemberrel vásárlás előtt.

Egy vagy több fog hiánya nem csak csúnya, de akadályozza a megfelelő rágást is, és következésképpen befolyásolja a szervezet általános közérzetét. A megoldás az állcsont hiányzó részeinek pótlására szolgáló mesterséges fogpótlások alkalmazása.

Sajnos nem minden szakértő ad teljes körű tájékoztatást az alkalmazott mintákról, ami azt eredményezi, hogy a beteg nem tud választani, és a minőséget csak egy bizonyos idő után értékelik, amikor már semmit sem lehet változtatni. A nem megfelelően kiválasztott implantátumok gyorsan meglazulhatnak, allergiás reakciókat okozhatnak, vagy a szervezet teljesen kilökheti őket.

Fontos, hogy már a beültetés előtt átfogó és megbízható adatokkal rendelkezzünk, hogy kiderüljön, mely implantátumok a legmegfelelőbbek. Ez sok komoly problémát elkerülhet a jövőben, és nagy valószínűséggel pozitív eredményt ad.

Az Expertology szerkesztői tanulmányozták az összes rendelkezésre álló lehetőséget, és rangsorolták és áttekintették a 7 legjobb implantátumgyártót, amelyekben vezető fogorvosok és páciensek egyaránt megbíznak.

A legjobb implantátumgyártók értékelése

Jelölés hely Gyártó értékelés
A legjobb implantátumgyártók 1 Straumann 5.0
2 Nobel Biocare 4.9
3 Astra Tec 4.8
4 Xive 4.7
5 Biohorizons 4.6
6 Impro 4.5
7 NDI Medical 4.4

Straumann

Értékelés: 5.0

Straumann.webp

A svájci vállalat világelső a protézisek fejlesztése és gyártása terén. Az összes eladott implantátum 25 százaléka ettől a vállalattól származik.

A történelem 1954-ig nyúlik vissza, amikor Reinhard Straumann egy kis kutatóintézetet vezetett, amely az oszteoszintézis területét tanulmányozta, és különleges tulajdonságokkal és értékekkel rendelkező fémeken alapuló ötvözeteket hozott létre. Évekig tartó kutatás után a tudósok olyan anyagot kaptak, amely gyorsan gyökeret ereszt, sőt be is tud nőni a csontba. Az alkalmazottak ma már olyan technikai szabályzatok szerzői, amelyek sokszorosan felgyorsítják az implantátumok behelyezését és rögzítését. Ma a vállalat kéz a kézben dolgozik kutatóközpontokkal és vezető klinikákkal.

A fogászati rendszerek jellemzői közül szeretnénk kiemelni:

 1. innovativitás;
 2. tiszta titán felhasználása a gyártás során, ami megbízhatóságot és tartósságot biztosít a terméknek, és gyors felépülést biztosít a műtét után;
 3. széles körű alkalmazás, mivel a termékek egy-, részleges és teljes műfogsorok készítéséhez használhatók;
 4. A korona paraméterei hasonlóak a jelenlegi koronához, aminek köszönhetően a szervezet sajátjaként érzékeli a protézist;
 5. gyors és egyszerű beültetés a gyökéralátét anatómiájának megfelelő kúpos alaknak köszönhetően;
 6. speciális felületkezeléssel, amely érdesíti;
 7. az implantátum teljes terhelésének engedélyezése a behelyezést követő negyedik héttől;
 8. kétféle kezelés – klasszikus kétlépcsős koronával vagy egylépcsős koronabeültetéssel
 9. az új Bone Control Design technológia, amely csökkenti a szövetsérülés kockázatát a post beillesztésekor.

Ez a kezelés egy vagy több fog, illetve fogsor fogágybetegség, mechanikai sérülés vagy öröklött betegség miatt bekövetkezett elvesztése esetén javallott. Ellenjavallatok: onkológiai betegségek, nyílt tuberkulózis, súlyos vérbetegségek, HIV/AIDS, bruxizmus.

Ma a vállalat termékei a világ vezető fogpótlástermék-gyártói közé tartoznak, magas, 99 %-os túlélési aránnyal.6%. A fennmaradó tized százalék az orvosi titánnal szembeni egyéni intoleranciával rendelkező betegek. a gyártó a megfelelő gondoskodás mellett élethosszig tartó garanciát vállal a beültetett implantátumokra. Egy implantátum fémkerámia koronával, azaz kulcsrakészen 67 ezer Ft-tól kezdődően. . A kezelés után minden ügyfél kap egy “betegútlevelet”, egy speciális dokumentumot, amely tartalmazza a sebészeti és protetikai kezelés teljes történetét.

Nobel Biocare

Értékelés: 4.9

NOBEL BIOCARE.webp

A vállalat a Danaher Corporation része. A tevékenység 1952-ben kezdődött, amikor Per-Ingvar Branemark forradalmasította az oszteointegráció területét az akkor új technológiával.

A vállalat filozófiája az, hogy a fogorvosok rendelkezésére bocsássa azokat az eszközöket és eszközöket, amelyekkel a páciensek korábbi életminőségét visszaállíthatja. Központja Washingtonban található, több mint hetvenezer főt foglalkoztató multinacionális csapattal. Ma a vállalat világelső a fogpótlások területén.

Olvasson tovább  8 legjobb ránctalanító maszk

A szerkezetek két részből állnak – egy titáncsavarból, amelyet a csontba ültetnek, és egy külső komponensből (felépítmény). Az előnyök közé tartoznak:

az innovatív TiUnite titánalapú anyag. Hasonlít a csontszövethez, tömöríti és lehetővé teszi a csont növekedését, valamint elősegíti a gyors gyógyulást;

 1. kúp alakú, ami csökkenti a szomszédos szövetek sérülésének kockázatát;
 2. a munkaterület 3D-s modellezésének lehetősége;
 3. Azonnal lezárja a külsőt egy csavarral;
 4. Különböző anyagokból készült protézisek rögzítése;
 5. Nincs szükség csontpótlásra elégtelen csonttérfogat esetén;
 6. Minimális a kilökődés kockázata;
 7. termékek széles választéka;
 8. Hosszú élettartam;
 9. Minden implantátumot sorozatszámmal jelölnek, így elkerülhető a hamisítás lehetősége.

Egy vagy több hiányzó fog hiánya esetén alkalmazzák, még akkor is, ha a lágyrészek hosszú kihúzás után meggyógyultak. egynél több veszteség esetén egy híd használatára kerül sor, amelyet két vagy három implantátumhoz rögzítenek. Egy teljes sor elvesztése esetén az eljárás minimális sebészeti beavatkozással végezhető, mivel nincs szükség további megerősítésre. Az ellenjavallatok közé tartozik az egyéni intolerancia; a behelyezés során alkalmazandó gyógyszerekkel szembeni allergiás reakciók; terhesség; a szájüreg komplex betegségei és a folyamatban lévő gyulladásos folyamatok.

Tökéletes gyógyulási arány – 99.3%. A kulcsrakész implantátum ára 55 000 forintnál kezdődik. . Élethosszig tartó garancia a felépítményekre, a szükséges ápolási eljárások betartása esetén több mint tíz év. Még akkor is, ha az alkatrészek nem gyökereznek meg, a vállalat vállalja, hogy azonos termékkel helyettesíti őket, de csak abban az esetben, ha a termék önhibáján kívül visszautasításra kerül.

Astra Tec

Értékelés: 4.8

ASTRA TEC.webp

Svédország egyik legrégebbi vállalata, mivel a negyvenes évek óta van jelen a piacon. A termékek a legmodernebb orvosi technológiáról és a sokéves klinikai tapasztalatról híresek. Minden termék teljes mértékben tanúsított, minőségüket és megbízhatóságukat tesztek és fogorvosok és páciensek pozitív visszajelzései igazolják. A fogpótlásokon kívül a vállalat biztosítja a fogpótlások behelyezéséhez szükséges összes tartozékot és eszközt. Az implantátumokkal dolgozó orvosok kötelező képzésben és szakmai gyakorlaton vesznek részt.

Az alábbiakban néhány jellemzőjüket ismertetjük

 1. A titánszár speciális felületkezelése módosított fluorid bevonattal, amely a felület érdesítését okozza. Ez biztosítja az implantátum és a csont közötti szoros kapcsolatot. Az Osseo Speed technológia felgyorsítja a nagy mennyiségű alveoláris csont beültetését és regenerálódását;
 2. Kúpos tömítés kialakítása, amely minimalizálja a gyökérmozgást és kiküszöböli a baktériumok bejutásának lehetőségét a kötésbe;
 3. a Microthread alkalmazása, amely növeli a kopásállóságot és javítja a csontok stabilitását. a szálak mikroszerkezete megakadályozza az állkapocsszerkezetek sorvadását, optimálisan elosztva a terhelést
 4. Connective Contour, amely növeli a lágyrészekkel érintkező terület méretét és magasságát. Ez a tulajdonság lehetővé teszi, hogy a szár szorosan behatoljon a nyálkahártyán keresztül, és megőrizze a marginális csont integritását.

Beilleszthető egy vagy több hiányzó fog vagy a teljes hiányzó fogsor hiányában, kivehető eszközök használatának képtelensége, nem záródó fogak, öklendezésből eredő reflexek, fájdalomérzet, akrilát érzékenység esetén.

Nem alkalmas súlyos vérbetegségekben, veleszületett vagy szerzett központi idegrendszeri rendellenességekben, onkológiai betegségekben, endokrin betegségekben, tuberkulózisban, valamennyi izomzat hipertónusában, bruxizmusban szenvedők számára. Az egyetlen korlátot a terhesség, a fogak és az íny nyálkahártyájának gyulladása, a fogazati hibák, a kezeletlen szájüregek, az alveoláris csontszövet patológiája és az atrófia jelenti. Helyi ellenjavallatok: rossz szájhigiénia, elégtelen csonttérfogat vagy nem megfelelő csontszerkezet, rövid távolság az orr- és állkapocsüregektől. A következők a leggyakoribbak: szomatikus betegségek, intolerancia az előírt gyógyszerekkel szemben, kimerültség és gyógyszerek szedése – mindezek befolyásolhatják a termék stabilitását és a gyógyulás menetét. A kiterjedt lista ellenére csak néhány ellenjavallat tiltja a kezelést. A maradékot a beteg egy meghatározott előkészítő és terápiás kezelés után ártalmatlanítja. Az életkor egyébként nem jelent korlátozást.

Olvasson tovább  5 legjobb retinoid hámlasztás

Az átültetési arány 99.9%, ami jelentősen magasabb a versenytársakhoz képest. A felszerelés után nincs kellemetlen érzés vagy kellemetlen érzés, mivel a hozzászokás rövid időn belül lehetséges. Egy kulcsrakész implantátum ára 64 000 €-tól kezdődik. . A gyártó több mint 35 év garanciát vállal az implantátumokra, ami kétszer olyan hosszú, mint a legtöbb más vállalat által adott garancia.

Xive

Értékelés: 4.7

XIVE.webp

A márka a német Densply Friadent vállalathoz tartozik, amely az elveszett fogak helyreállítására szolgáló szerkezetek gyártására specializálódott. A fogászatban használt modern, kiváló minőségű műszerek fejlesztésével és gyártásával is foglalkozik. A speciális gyártási technológiának és anyagoknak köszönhetően a komplikációk kockázata minimálisra csökken. Az alkalmazott technológiák közül sok szabadalmaztatott.

Jellemzők:

 1. Egyedülálló bevonat a szabadalmaztatás alatt álló FRIADENT plus, amelynek nincsenek analógjai;
 2. erős titánium komponensből készült. Előzetesen csiszoló és savas vegyülettel kezelik, amely porózus felületet ad az implantátumnak;
 3. speciális menetes elv – kombinált. Sokkal mélyebbé teszi, és a végső területre is kiterjed, ami kényelmesebb a beültetéshez. A menet középen és a másik végén kúpos, ami biztosítja a szerkezet stabil helyzetét a behelyezés után;
 4. orvosi minőségű titánból készült és szennyeződésektől mentes;
 5. gyors rehabilitáció;
 6. a szövődmények és mellékhatások minimális kockázata;
 7. Minden terméken más-más árnyalat van feltüntetve, az alkalmazási tartománytól, az átmérőtől és a mérettől függően.

Az alkalmazás egy vagy több fog elvesztése, valamint egy egész fogsor elvesztése esetén javallott. Ellenjavallatok közé tartoznak a krónikus stádiumban lévő súlyos gyulladásos és fertőző kórképek, akut fertőzések, csontanomáliák. Az ideiglenesek közül – spontán nyelés, fogkopogás, fogzúzás, terhesség, szoptatás, állkapocsbetegségek, alacsony keményszövet, rendellenes harapás, az állkapocs készülék töredékeinek rákot megelőző állapota, csonttöredékek pótlására felhelyezett lemezek, szívbillentyűk.

A fogászati készülékek magas, 99 %-os átültetési arányt mutatnak.5%. Egy kulcsrakész implantátum ára 60,000-től kezdődően. . A gyártó egy év garanciát vállal, de klinikailag bizonyított, hogy az átlagos élettartam körülbelül 10 év. Ez az időszak megfelelő szájápolással és az implantátumok gondos kezelésével meghosszabbítható.

Biohorizons

Értékelés: 4.6

BIOHORIZONS1.webp

Az amerikai vállalatot 1994-ben alapították, így viszonylag fiatalnak számít. A termékek népszerűségre tettek szert az európai és az orosz fogászati piacon egyaránt. A Prodigy implantátumrendszert Oroszországban használják a leggyakrabban. Több mint húszéves tapasztalat, amely a modern laboratóriummal együtt hozzájárul a termékkínálat rendszeres frissítéséhez és korszerűsítéséhez. Bár a gyártó nem pozícionálja magát prémium márkaként, a termékek magas értékük miatt nem sorolhatók a közepes árszegmensbe sem.

A vállalat különböző formájú, hosszúságú és átmérőjű implantátumokat gyárt, például esztétikus vagy szögletes változatokat. Kétféleképpen rögzíthetők: fogászati cementtel vagy csavarokkal. Erősségüket kúp alakúvá téve növelik. Az eljárás könnyebbé és gyorsabbá tétele érdekében a foghúzás után azonnal felszerelhető. A fogpótlások egyenletesen osztják el a terhelést, így az ínyszövetek egészségesek maradnak és megelőzik a sorvadást. A darabok nem mozdulnak el, amikor összeillesztik őket, így nem áll fenn a későbbi kilazulás veszélye. Minden implantátum egyedi jelöléssel ellátott, hamisítás elleni védelemmel rendelkezik.

Az előnyök a következők:

 1. A természetes szervekkel összehasonlítható a mikroszövetek élettartama;
 2. a tartós titánium anyag megbízhatósága, amely ellenáll a nagy terhelésnek;
 3. kálium-foszfátot használó speciális bevonat, amelyet egy innovatív Laser-Lok rendszerrel visznek fel. Ennek eredményeként a felület érdesedik, ami közvetlen hatással van a restauráció és az állcsont szövetének összeolvadására.

Az implantátumokat csontgyengeség, egy vagy több fog vagy az egész fogsor elvesztése esetén alkalmazzák. Az ellenjavallatok közé tartozik az érzéstelenítő szerekkel szembeni egyéni intolerancia; szívelégtelenség; CNS rendellenességek, amelyek befolyásolhatják az öngondoskodás képességét; 20 év alattiak; harapási hibák; gyulladásos folyamatok az ínyben; fogszuvasodás a behelyezési területen; alveoláris malformáció; mandibuláris patológia; terhesség; drog- és alkoholfüggőség; rák; cukorbetegség; immunbetegségek; rossz véralvadás; a rágóizmok hipertóniája.

Olvasson tovább  9 legjobb szem alatti tapasz

Az átültetési arány magas – 97.3%. A regenerációs folyamat az egyéntől függ, de általában három hónapon belül teljesen meggyógyul. Egy kulcsrakész implantátum ára 11-20 ezer forint között van. . A gyártó legalább 10 év garanciát vállal a termékre.

Impro

Értékelés: 4.5

IMPRO1.webp

A márka a Helmut K

 • A spirulina hosszan tartó hatással rendelkezik, amelyet Németországban 1986-ban állapítottak meg. Az első naptól fogva a repülőgépipar, a védelmi és az orvosi ágazat számára készült csúcstechnológiás fogyóeszközök fejlesztésére szakosodott. Ma a vállalat jól ismert a fogpótlások minőségéről. A kínálat számos modellt tartalmaz. Az intraosseális mesterséges rudak különösen népszerűek.

  A kialakítás jellemzői:

  1. kúpos forma, amely a behelyezés után stabilizációt biztosít a csontszövetben;
  2. egyedi menetesítés négy tekerccsel a nyakon és dupla önmetszéssel a testen;
  3. háromdimenziós maratási módszerrel történő felületkezelés, amelynek köszönhetően a csontszövethez való hasonlóság érhető el;
  4. platformváltás;
  5. orvosi minőségű 4 titánötvözetből készült implantátumok gyártása, amelyek nagymértékben biokompatibilisek a csontstruktúrákkal.

  Az előnyök között a következők szerepelnek:

  1. hasonló a foggyökérhez;
  2. kétféle szál;
  3. az oszteointegrációs folyamat lerövidülése a porózus felületnek köszönhetően;
  4. A fogsor különböző erősségű csontokba ültethető anélkül, hogy rögzítési minőségét elveszítené;
  5. Egylépcsős implantáció a sinus inlay után, ami csökkenti a sebészeti beavatkozások számát;
  6. Hipoallergén;
  7. széles méretháló, így a páciens szájüregének sajátosságait figyelembe véve bármilyen klinikai helyzethez kiválasztható a konstrukció;
  8. robusztusság, szilárdság és a nagy terhelések elviselésének képessége, függetlenül a hosszúságtól és a vastagságtól;
  9. egyszerű beültetési protokoll, amely minimalizálja a fogorvos hibáit;
  10. Arany- vagy fehér bevonatú felépítmény választása az ínyen keresztüli csillogás megakadályozása érdekében.

  Az implantátumok minimális korlátozásokkal rendelkeznek, ezért olyan esetekben javallott a beültetésük, amikor más fogászati szerkezetek beültetése nem lehetséges. Az implantátumok túlélési aránya magas – 98%. kb. 2-3 hónapos rehabilitációs idő. Egy kulcsrakész protézis ára 35 000 USD. lényegesen olcsóbb, mint a versenytársak. A gyártó élethosszig tartó garanciát vállal a szükséges gondosság betartására.

  NDI Medical

  Értékelés: 4.4

  NDI MEDICAL 1.webp

  A rendszereket Németországban gyártják a legmodernebb gépekkel – Japánban és Svájcban gyártott számjegyvezérlésű gépekkel. A gyárban száz százalékos minőségellenőrzést biztosítanak, és speciális felületkezelési technikákat alkalmaznak a megbízhatóság és az implantátumok magas túlélési arányának biztosítása érdekében.

  Eredetileg csak egy vállalat volt, amely az európai fogyasztókat célozta meg, de 1998 óta a vállalatcsoport tovább fejlődött. A Standard implantátumok első tételében a protézisek és a hagyományos, különböző hosszúságú titán alaptestek korlátozott kombinációja szerepelt. Most, évtizedekkel később, a vállalat az egyik legnagyobb a világon, több mint ötszáz pozíciót gyárt a fogászati anyagok számára, és a különböző típusú és méretű minták széles választékával rendelkezik.

  a funkciók közé tartozik:

  1. Innovatív termék, amely nagy hangsúlyt fektet az in vivo kísérletekre;
  2. a 4. tisztasági fokozatú titán sebészeti ötvözet használata;
  3. az alumínium és vanádium szennyeződések használatának elutasítása, mint az 5. osztályban, a szervezetre gyakorolt bizonyítottan káros hatásuk miatt;
  4. a titán biokompatibilitása, amelyet a gyártás során edzettek a nagyobb szilárdság és kopásállóság érdekében;
  5. Az implantátumtest borítására használt intelligens technológia minimalizálja a baktériumok kialakulását az anyag csontszövetbe való beillesztése és beültetése során
  6. a néhány mikrométeres mélyedésekkel ellátott speciális érdesített felület;
  7. a protézis rövid időn belüli beszerelése.

  A fogpótlások egy vagy több fog vagy egész fogsor hiánya esetén javallottak. A fogpótlások a csonttérfogathiányban szenvedők számára is rendelkezésre állnak. Beültetett implantátumok 99.4%. A mesterséges rekonstrukció a klinikai helyzet összetettségétől függően változhat. A keskeny nyomtávú implantátumok minimalizálják az arc- és állcsontműtétek kockázatait. Egy kulcsrakész implantátum – ára 21k-tól kezdődően. . A gyártó élethosszig tartó garanciát ad az implantátumokra jó szájhigiénia mellett.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: