10 legjobb okostelefonok 7000 RUR alatt

*A szerkesztők szerint a legjobb. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt szaktanácsadás szükséges.

Az elektronikai cikkek fogyasztói között jelentős az olyanok aránya, akiknek nincs szükségük csúcsminőségű szolgáltatásokra, nem törekszenek arra, hogy mindig csak új termékeket használjanak, és nem tulajdonítanak jelentőséget a márka presztízsének. Az ilyen felhasználók számára készítettük el a mai felülvizsgálatunkat. Az Expertology kiválasztotta a 10 legjobb okostelefont, amelyet 2020 végén körülbelül 7000 rubel alatt vásárolhat meg. Néhány modell idén novemberben az orosz piactereken még mindig egy-két százzal drágább, de hamarosan csökken az ára, vagy olcsóbban találja őket a raktáron.

A legjobb okostelefonok 7000 RUR alatt

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb okostelefonok 7000 € alatt 1 BQ 5732L Aurora SE 6 260 €
2 HONOR 9S 6 113 €
3 Samsung Galaxy A01 5 230 €
4

Szia

 • ps Xenium S266
 • 6 440 €
  5 ZTE Blade A7 (2020) 2/32GB 6 376 €
  6

  Szia

 • ps Xenium S566
 • 7 420 €
  A legjobb okostelefonok 7000 rubel körüli áron 1 ZTE Blade V10 Vita 3/64GB 6 980 €
  2 Xiaomi Redmi 7A 2/32GB 7 718 €
  3 HUAWEI Y5 (2019) 32GB 7 890 €
  4 TECNO SPARK 5 Air 7 990 €

  A legjobb okostelefonok kevesebb mint 7000 rubelért

  A felülvizsgálat első választéka az olcsó okostelefonoknak van szentelve, amelyek most már garantáltan olcsóbbak, mint 7000 rubel. Ugyanakkor nem vettük figyelembe a nagyon olcsó lehetőségeket, és figyelembe vettük a modellt, amely jelentős mértékben megfelel a modern szabványoknak.

  BQ 5732L Aurora SE

  Értékelés: 4.7

  BQ 5732L Aurora SE

  Kezdjük egy okostelefonnal az Oroszországban és a FÁK-országokban meglehetősen jól ismert BQ márkától, amely népszerűséget szerzett az olcsó elektronikájáért. oktatás 1 Kezdjük az okostelefonokkal. Alacsony árak jó minőséggel és funkcionalitással – ez a gyártó fő “chipje”. És ez a kombináció teljesen lehetséges, mivel sok modellt ugyanazokban a kínai gyárakban szerelnek össze, amelyek más, még híresebb márkák berendezéseit készítik.

  Itt is van egy meglepően jó dual SIM-kompatibilis okostelefon, amely még fotózni is tud. A képernyő itt viszonylag kicsi, 5.86″, de csak akkor, ha a zászlóshajóhoz hasonlítjuk, de egyébként a készüléket nem érezzük nagyon játéknak a kezünkben. A modul lineáris méretei – 72.3×149.5×8.1 mm, ami azt jelenti, hogy az okostelefon is meglehetősen vékony. Súlya 162g. Az üzletek különböző színű műanyag karosszériákat kínálnak – fekete, kék, lila…

  A mátrix itt, bár nem túl kifinomult a legújabb technológia szempontjából, de még mindig IPS, ami azt jelenti, hogy a láthatóság szögeknél rendben van, ellentétben a TN típusú képernyőkkel, amelyek szörnyű torzulásokat okoznak, amikor megváltoztatja a szöget. A felbontás minimálisan optimális ehhez az árhoz és a készülék osztályához képest – 1520×720. A 287 pixel / hüvelyk sűrűségű pixel láthatósága valószínűleg nem zavaró, mert a képernyő végül is nem hatalmas, különösen azért, mert csak nemrégiben az ilyen felbontások még a laptopok képernyőin is normálisnak számítottak.

  A kamera itt kettős, egy vezető 13MP-es hátsó modullal és egy 5MP-es másodlagos modullal. A képek nem rosszak, különösen nappali fényben. A fő kamera még autofókusszal is rendelkezik. LED villanás segít a sötétben. A szelfik előlapi 8 megapixeles, ami egy ilyen olcsó okostelefonhoz képest teljesen elfogadható és még jó is.

  Teljesítményét tekintve ez az egység képes meglepetést okozni az összes. Itt mindent egy 8-magos MediaTek processzor táplál

 • o P60. A gyártó nem spórolt és a RAM – itt 3 GB, bár a legközelebbi versenytársak gyakran két gigabájtra korlátozódnak. A 32 GB-os, nagyon korlátozott belső memória mellett a flash kártyák külső memóriájának bővítőhelyét is használhatja, a maximális kapacitás pedig tisztességes 256 GB.

  Az akkumulátor élettartamát tekintve nincsenek csodák, és az akkumulátor eléggé szabványos, 3000 mAh kapacitású. Itt is érdemes megjegyezni, hogy a piacon rengeteg okostelefon van kisebb akkumulátor-kapacitással. Intenzív használat esetén az okostelefonnak minden nap fel kell töltenie, de a napi éjszakai töltés – ez a bevett gyakorlat, és senki sem zavarodott össze. Ha az okostelefont csak alkalmanként használják, egyetlen teljes töltéssel több mint egy napig is kibírja. USB Type-C-n keresztül töltődik. Hasznos extrák közé tartozik az ujjlenyomat-olvasó.

  Előnyök

  • elég vékony;
  • IPS mátrix jó betekintési szögekkel;
  • Kettős hátsó kameraegység;
  • autofókuszos fő kamera;
  • Processzor, amely jól mutatja a teljesítményt;
  • 3 GB RAM;
  • A tárhely bővítése memóriakártyákkal;
  • üzemidő újratöltés nélkül mérsékelt üzemmódban – két nap;
  • ujjlenyomat-olvasó.

  Hibák

  • Egy ilyen árért nincsenek kézzelfogható hátrányok.

  HONOR 9S

  Értékelés: 4.6

  HONOR 9S

  Ezután nézzünk meg egy kicsit drágább készüléket, de ebben a kategóriában az árkülönbség a definíció szerint jelentéktelen. Ez a Huawei egyik legsikeresebb fejlesztése, amelyet a HONOR márkanév alatt adtak ki, és amely az utóbbi időben egyre magabiztosabbnak érzi magát a piacon. Ebben minden nagyon jól, és a legkézzelfoghatóbb problémák csak egy – nincs Google szolgáltatások. A híres amerikai-kínai vita kezdete óta ez most már közös probléma az összes Huawei és HONOR készülék esetében.

  A képernyő jellemzői nagyrészt hasonlóak a BQ 5732L Aurora képernyőjéhez. A méret átlósan viszonylag kicsi – 5.45 hüvelyk, 70 cm-es lábtérrel.94×146.5×8.35mm. A készülék súlya 144 g. Három színválaszték közül választhat – klasszikus fekete, kék vagy piros. Ezek az árnyalatok azonban már mind “klasszikusnak” tekinthetők. IPS mátrix, valamivel jobb szint, mint a BQ 5732L Aurora SE, de a hosszú oldalon valamivel alacsonyabb felbontással – 1440×720. A különbség azonban jelentéktelen, és vizuálisan nem érzi magát, különösen azért, mert a pontok sűrűsége még magasabb – 295 per inch.

  A Huawei okostelefonok híresek szuper felvételi képességeikről, de a “kistestvéreik” HONOR nem mindig büszkélkedhetnek ilyen előnnyel. Ezt a helyzetet látjuk itt – a hátsó kamera csak egy, és a felbontása mindössze 8 megapixeles. Emlékezzünk vissza, az előző, olcsóbb modell az elülső kamera alábbi jellemzőivel rendelkezik. Itt viszont az előlapi kamera még gyengébb – 5 Mpix. Videó F-ben

   lHD 1920×1080 lehet lőni, de amikor a fotózásról van szó, akkor meg kell elégednie a leghétköznapibb eredményekkel.

   A processzor itt nagyon jó, mint egy ilyen osztályú eszköz esetében – 8-magos Mediatek He

  • o P22 PowerVR GE8320 videomodullal. A RAM csak 2 GB, de ez nem hátránya ennek a modellnek, hanem egy teljesen normális konfiguráció, és nincs szükség arra, hogy “megforduljon” a BQ 5732L Aurora SE három gigabájtjával. A beépített memória sem sok – 32 GB -, de a memóriakártyák támogatottak, és pokolian sok – akár 512 GB méretű – memóriakártyát is tartalmaz. És a nyílás dedikált, egy második SIM-kártyával semmilyen módon nem keresztezi egymást.

   A kommunikáció tekintetében itt eléggé szabványos funkciókkal rendelkezünk. Két nanoSIM mobilszolgáltatót támogat, a mobilkommunikáció minden népszerű technológiában működik, beleértve a 4G LTE-t is. A Bluetooth modul új és gyors – 5. verzió.0. A Wi-Fi “normális” – 802 szabvány.11n, valamint közvetlen átvitel Wi-Fi Direct eszközökre. Műholdas navigáció BeiDou, GLONASS, GPS és A-GPS hidegindítással.

   Az okostelefont egy nem cserélhető akkumulátor táplálja, amelynek kapacitása szinte ugyanaz, mint az előző verzióé – 3020 mA⋅h. Csak a nyilvánvalóan elavult micro-USB csatlakozón keresztül történő töltés.

   Előnyök

   • Jó IPS mátrix;
   • 512 GB-ig terjedő memóriakártyák támogatása;
   • dedikált foglalat memóriakártyák számára;
   • szabvány 3.5 mm-es fejhallgató kimenet;
   • Egy jó processzor és következésképpen a teljesítmény;
   • Bluetooth 5.0;

   Hátrányok

   • Gyenge hátsó kamera;
   • Nincsenek Google szolgáltatások;
   • elavult micro-USB csatlakozó.

   Samsung Galaxy A01

   Értékelés: 4.5

   Samsung Galaxy A01

   A felülvizsgálat egy olcsó okostelefonnal folytatódik, ahol a fogyasztót már a Samsung Galaxy szó is varázslatosan befolyásolja. Még ha felismerjük is, hogy egy nagyon, nagyon alacsony költségvetésű gadgetről van szó, a gyártóba vetett bizalom még mindig gyakran befolyásolja a választást, és a Samsung esetében ez a motiváció meglehetősen ésszerű.

   A tok színei ugyanazok, mint az előző modellé: fekete, kék, piros. Nyilvánvalóan nem ez a legfontosabb jellemző, amivel egy okostelefon-értékelést kezdenénk, de furcsa módon a felhasználók a színek kiválasztására figyelnek. A telefon mérete 70.9×146.2×8.3mm, súly 149g. Két nanoSIM-kártya támogatása.

   A kijelzővel a gyártó nagyon furcsán járt el. Mérete és felbontása nem kelt különösebb benyomást – közönséges 5.7 hüvelyk képátlóval és még hétköznapibb 1520×720 pixeles, 295 dpi felbontással. De a dolgok sokkal érdekesebbek a mátrix technológiával. Ez egy PLS-mátrixot használ. Sietünk megnyugtatni azokat az olvasókat, akik “feszültek”, tudván, hogy a kütyügyártók milyen ügyesen próbálnak különböző rövidítések mögé bújni tökéletlen TN-mátrixok mögé. Itt minden rendben – a PLS technológia az IPS közvetlen folytatása. Nincs benne semmi különösebben forradalmi, és valójában ugyanaz az IPS, csak még mélyebb feketével és nagyobb fényerővel.

   Ugyanakkor ezek a fejlesztések nem teszik olcsóbbá a PLS-mátrixokat, épp ellenkezőleg, ahogy azt a Samsung Galaxy A01 okostelefon (minden értelemben) szembeötlő példáján láthatjuk. Mindenekelőtt a PLS-mátrixok szinte a teljes sRGB színteret lefedik, mint az IPS csak a legdrágább “hiposztázisban” büszkélkedhet.

   A kamera helyzete ebben a modellben lényegesen jobb, mint az előző modellben. A hátsó egység egy pár kamerából áll – egy 13MP-es fő kamera autofókusszal és egy 2MP-es mélységélesség-érzékelővel. LED villanás. Az előlapi kamera eléggé szokásos – 5 Mpix-es. Az elülső kamera alatt egy könnycsepp alakú kivágás található – ez jó kompromisszum az “egy szemöldök” és a “pont” között. A hátsó kamera akár F minőségű videót is készíthet

    lHD 1920×1080. A multimédiás és kommunikációs jó dolgok közül – van a szokásos szokásos szokásos fejhallgató kimenet mini-jack 3.5 mm.

    Teljesítmény szempontjából ez az okostelefon tetszik, bár költségvetés-barát, de modern Qualcomm Snapdragon 439 processzor nyolc maggal 2 GHz-en. RAM, várhatóan egy kicsit – 2 GB, és beépített nagyon “élő bér” – 16 GB. Szerencsére, támogatott memóriakártyák, és nagy – akár 512 GB, és egy külön nyílás a kártyák és nem kell választani a memória és egy második SIM-kártya között.

    Az akkumulátor szabványos kapacitása 3000 mAh, és ebben az esetben ez nem is olyan rossz, figyelembe véve az általában nem túlságosan falánk rendszert. Sok gyártó kevesebb akkumulátorkapacitással szereli fel az energiaigényesebb okostelefonokat.

    Előnyök

    • Megbízható márka;
    • PLS-mátrix;
    • széles betekintési szögek;
    • Megnövelt fényerő és fekete mélység;
    • Nem rossz kettős hátsó kamerás egység;
    • Standard fejhallgató kimenet 3.5 mm;
    • Nagy memóriakártya-támogatás 512 GB-ig;
    • Dedikált foglalat a memóriakártyák számára;
    • jó akkumulátor-üzemidő.

    Hátrányok

    • sok felesleges alkalmazás, amelyeket nem lehet eltávolítani (szubjektíven);
    • elavult microUSB csatlakozó.

    Szia

   • ps Xenium S266
   • Értékelés: 4.4

    Philips Xenium S266

    A Philips márka egy másik olcsó modellje, amelyet mindannyian ismerünk gyermekkorunkból. A fenti változatoknál egyharmaddal nagyobb kapacitásnak köszönhetően nagyon jó akkumulátoros üzemidővel tud lenyűgözni, valamint azzal a ténnyel, hogy 2020-ra új – az okostelefont nemrég, idén júliusban jelentették be.

    Kezdjük a külsővel. A dizájn várhatóan minden értelemben a legklasszikusabb – minimalista és jellegzetesen elegáns egy modern okostelefon számára. A test mérete 72.8×155.6×8.8 mm, súly 168 g. Nincs szerencsém a színekkel – csak egy lehetőség van fekete színben.

    De a képernyő átlója már nagyobb – 6.08 hüvelyk, és a nagyobb kijelzők rajongói számára már lesz egy kivezetés is. Annál is inkább, hogy a mátrix itt nem rossz, IPS 1560×720. A pontsűrűség tűrhető 283 per inch. Az extravagáns képjavítás itt nem figyelhető meg, csak egy normál, jó minőségű mátrix, az IPS minden előnyével a széles betekintési szögek és a mélyfekete tekintetében.

    A kamerákhoz a fejlesztők sajátos módon közelítettek. Nincs mélységérzékelő, helyette egy pár tizenkét megapixeles kamera egyenként 12 megapixeles érzékelővel. Akiknek fontos a bokeh, azoknak nem kell aggódniuk – a második kamera itt van elhelyezve, hogy értékelje a háttér elmosódását, és létrehozza ezt a bokeh-t. Az előlapi kamera egy hagyományos 5 megapixeles kamera f/3 rekeszértékkel.0.

    Menjünk végig az előadáson. “A rendszert egy Spreadtrum SC9863 8-magos processzor vezérli. Beépített memória várhatóan 32 GB, aki nem elég, bővítheti a kötetet egy külső flash kártyán keresztül. És ez az a pont, ahol a modell lemarad szomszédaihoz képest: egy második SIM-kártyával kombinált memóriakártya-nyílás és egy 128 GB-os maximális kártyakapacitás. Azonban sem az első, sem a második nem tekinthető hátránynak. Az esetek túlnyomó többségében a költségvetési okostelefonok kártyahelyek kombinálva vannak egy második SIM-kártyával, és az a tény, hogy a fenti modellek dedikált nyílásokkal rendelkeznek, ez a fényes előnye, nem pedig hátránya Philips Xenium S266. Ugyanez elmondható a maximális memóriakártya-kapacitásról is.

    És most néhány szó a modell nyilvánvaló előnyéről. Míg a készülék elektronikája több mint takarékos az energiafogyasztás tekintetében, a gyártók az okostelefont egy olyan akkumulátorral szerelték fel, amely egy teljes harmaddal erősebb, mint a felülvizsgálatban korábban leírt összes változat – 4000mAh. Lehetővé teszi, hogy a készüléket töltés nélkül, mérsékelt üzemmódban akár néhány napig is használhassa.

    Előnyök

    • újdonság 2020-ban;
    • Minőségi IPS mátrix;
    • Egy jó kettős hátsó kamerás egység;
    • nagy kapacitású akkumulátor;
    • ujjlenyomat-olvasó;
    • nagy teljesítményű akkumulátor.

    Hátrányok

    • Elavult microUSB csatlakozó.

    ZTE Blade A7 (2020) 2/32GB

    Értékelés: 4.3

    ZTE Blade A7 (2020) 2/32GB

    A felülvizsgálat ezen részének folytatása egy másik innováció 2020-ban – a ZTE Blade A7 sorozat által gyártott okostelefon. A kínai ZTE vállalat, mielőtt felfedezte volna az okostelefonok területét, komoly elismerést szerzett a világon minőségi és megfizethető távközlési berendezéseivel. A vállalat első lépései a hordozható kütyük területén eddig elég sikeresnek tűnnek.

    Ez az okostelefon két SIM-kártyát is támogat, csak nanoSIM formátumban. Ma aligha ez a legelterjedtebb formátum. Kiszerelés – 72.7x155x8.95 mm, súly – 164 g. A design minden értelemben klasszikus. A méret nagy képernyőre utal. Valóban, az átló itt tisztességes – 6.09 hüvelyk.

    A képernyő teljesítménye tisztességes ehhez az árkategóriához képest. A mátrix felbontása alacsony, de elegendő – 1560×720, elfogadható pontsűrűséggel – 282 pont/ inch. IPS-érzékelő a betekintési szögek és a színvisszaadás minden előnyével együtt.

    A készülék “üzemeltető” része a készülék gyártója felelősségteljesen, sőt nagylelkűen közeledett a készülékhez. Egy ilyen megfizethető árban sikerült “elférnie” egy hármas hátsó kameraegységnek. 16MP-es autofókuszos vezető kamera, 8MP-es nagylátószögű kamera és 2MP-es mélységérzékelő a háttér elmosódásához. Az elülső kamera – 8 megapixeles.

    Egy kis megjegyzés a kamerákról. Abszolút értelemben, és ha összehasonlítja a felülvizsgálat szomszédjaival, a kamera konfigurációja itt nagyon tisztességes. De azok, akik korábban használták az előző generációs okostelefon ZTE Blade A5, csalódottak lesznek. Valamilyen ismeretlen és nagyon furcsa okból a kamerák itt rosszabbul lőnek, mint az A5-ben. A fiatalabb modell észrevehetően jobban teljesít az expozíció, a fényerő, a kontraszt és a telítettség kombinációja, a fehéregyensúly, a fényerő és a színtelítettség kombinációja terén. Másrészt a régebbi modell jobban teljesít a dinamikatartomány teljesítménye szempontjából. Ami ennél is fontosabb, ez elég nyilvánvaló. Ezért a kamera teljesítményét egyszerre tekintjük előnynek és hátránynak, hogy a ZTE Blade korábbi generációinak felhasználói ne legyenek túlzó elvárásaik.

    Az okostelefon teljesítménye meglehetősen tisztességes, az alacsonyabb árkategóriához képest. Van egy olcsó, de új Mediatek He processzor

   • o P22 nyolc 2 GHz-es maggal. RAM és belső memória – 2 és 32 GB, vagyis a minimum, amire ezen az áron számíthatsz. Memóriakártyával bővítheti a tárolókapacitást – a foglalat akár 512 GB-ig támogatja a nagyméretű kártyákat.

    Az akkumulátorért is érdemes köszönetet mondani az okostelefon-gyártónak – nem minden, még sokkal drágább modell is 3000 mAh-nál nagyobb kapacitással büszkélkedhet, itt pedig akár 4000 mAh is van.

    Előnyök

    • 2020-as újdonság;
    • Kiváló minőségű mátrix jó színvisszaadással;
    • Három tápfeszültségű kameraegység;
    • Standard fejhallgató kimenet 3.5 mm;
    • Nagyméretű memóriakártyák támogatása 512 GB-ig;
    • nagy kapacitású akkumulátor.

    Hátrányok

    • a kameraegység hátrányai a ZTE Blade okostelefonok előző generációjához képest.

    Szia

   • ps Xenium S566
   • Értékelés: 4.2

    Philips Xenium S566

    A felülvizsgálatunk első választékát egy másik, pontosan ugyanabból a Xenium sorozatból származó Philips, de csak a régebbi S566 modell. Sok közös vonása van a fenti S266-tal, de ez is nagy keresletnek örvend, sőt, egyenrangú vele. Kicsit magasabb árfekvés mellett kínál néhány olyan előnyt, amely sokak számára fontos lehet. A különbségekre fogunk összpontosítani, nem pedig a hasonló specifikációk megismétlésére.

    A külső adatok tekintetében a régebbi modell szinte megkülönböztethetetlen a fiatalabbtól. Pontosan ugyanazok a méretek, ugyanaz a kialakítás, ugyanaz a képernyő átlója. Ez a tok azonban ütésálló, bár a gyártó nem írja le részletesen, hogy pontosan mit bír ki. Mindazonáltal ez a tény még mindig extra előnyhöz juttatja a modellt.

    A képernyő esetében a helyzet pontosan ugyanaz – egy teljesen hasonló 6 hüvelykes képernyő, ugyanazzal a mátrixszal és felbontással – IPS és 1560×720 pixel. És a multimédia (mármint a kamerák) is pontosan ugyanaz – egy pár 12 MP-es hátsó modul és egy 5 MP-es elülső modul.

    A modell teljesítménye tekintetében van néhány pozitív előrelépés. Ha a processzor ugyanaz – Spreadtrum SC9863 nyolc maggal, a RAM 3 GB, nem 2, mint a fiatalabb modellben. És ez az egy gigabájt korántsem olyan csekélység, mint gondolnád. Ilyen kis mennyiségű RAM-on minden gigabájt olyan, mint egy lélegzetvételnyi levegő. A beépített memória pontosan ugyanaz a 32 GB, mint a Xenium S266 esetében, és a memóriakártya-nyílás segítségével bővíthető. A kapacitáskorlátozás ugyanaz – 128 GB.

    Végül, pontosan ugyanez a kedvező helyzet az akkumulátor élettartamát illetően. Ha a gyártók itt nem is javítottak a felszereltségen, de biztosan nem rontottak rajta – ugyanaz a 4000mAh-s akkumulátor, amely mérsékelt használat mellett több napig is kitarthat.

    A modell rövid összefoglalása. Az S566, hacsak nem számítjuk a nagyon speciális pontokat, csak abban különbözik az S266-tól, hogy 3 GB RAM-mal rendelkezik a 2 GB-hoz képest. Ez a különbség megéri az extra néhány száz rubelt? Mindenképpen megéri.

    Előnyök

    • törésálló burkolat;
    • jó érzékelő;
    • nem rossz processzor;
    • 3 GB RAM;
    • két LTE üzemmód támogatása (FDD és D);
    • ujjlenyomat-olvasó;
    • nagy kapacitású akkumulátor.

    Hátrányok

    • elavult microUSB csatlakozó.

    A legjobb okostelefonok 7000 rubel körül

    Az Expertology 2020 legjobb 7000 rubel alatti okostelefonjainak áttekintésének második válogatása a drágább modellekre összpontosít, amelyek ára 7000 rubel körül van. Vagyis az értékesítési helytől, a vásárlás helyétől és az esetleges promócióktól függően ezek a modellek ára, ha nem is jelentősen több, mint ez az ár, és a közeljövőben tovább csökkenhet.

    ZTE Blade V10 Vita 3/64GB

    Értékelés: 4.9

    ZTE Blade V10 Vita 3/64GB

    Kezdjük a választást a márka fentebb már bemutatott modelljével. Most egy okostelefon lesz ugyanabból a Blade sorozatból, de egy másik modell – V10. Ezt a modellt minden gond nélkül megvásárolhatja kevesebb mint 7 ezerért. Nem olyan drága, de gyakran többért is eladják.

    Kezdjük a legszembetűnőbb dologgal – a képernyővel, és ez itt egy tisztességes méret – 6.26 hüvelyk átlósan, és ez több, mint a fentebb vizsgált ZTE Blade A7 esetében. A további specifikációk nagyjából ugyanazok. Nem forradalmi, de elég jó IPS mátrix 1520×720-as felbontással. A pontsűrűség szintén messze nem megfizethetetlen, különösen az átlót figyelembe véve, de elfogadható – 269 képpont hüvelykenként. Ennél az átlós méretnél az okostelefon testének mérete 75.8×157.1×8.1mm. Súlya 150g.

    Azok, akik azt várták ettől az okostelefontól, hogy komoly előnyei legyenek a ZTE Blade A7 (2020) fényképezéssel szemben, kissé csalódottak lesznek. A V10 nem tudja legyőzni a viszonylag “menő” tripla A7 kameraegységet. De azok számára, akik nem fognak részt venni az összehasonlító elemzésben, a kettős kamera elég lesz a jó felvételekhez, még a háttér elmosódása esetén is. A fő kamera itt 13 Mpix, a második modul 2 Mpix, és ez csak egy mélységérzékelő, amelynek leolvasása alapján algoritmusok alkotják a háttér elmosódását. A főmodul autofókuszos.

    Az elektronikát és az összes folyamatot az Unisoc SC9863A nyolcmagos 1.6GHz. A memória helyzete jobb, mint az előző csoportban vizsgált okostelefonok bármelyikénél. Míg a 3 GB RAM még mindig átjött, a 64 GB belső tárhely nem. Mindazonáltal még ez a kapacitás is kevés lehet sokak számára, különösen, ha sok videót készít. Ezekre az esetekre mindig lehet külső kártyát használni. A második SIM-kártyahelyhez kombinált flash kártyahely 256 GB-ig támogatja – ez több mint elegendő hely.

    Az okostelefon akkumulátorkapacitása egyfajta kompromisszum a szabványos 3 ezer és a. mAh és egy egyértelműen “bőkezű” 4 ezer. mAh. Itt a kapacitás 3200 mAh. A gyártó szerint ez 14 óra beszélgetési időre elegendő. Mi nem lennénk ennyire optimisták, de úgy gondoljuk, hogy az akkumulátor élettartamának adatai még mindig tisztességesek.

    Az alapfunkciókon kívül van néhány további funkció is. Így például egy ujjlenyomat-olvasó az engedélyezéshez nagyon hasznos lehet. Az arcfelismerő funkció inkább dekoratív funkció, amelyet szórakozásra használhat. Nem tud versenyezni az iPhone-okkal az okostelefonok ezen részén. Ami tapsot érdemel, az az NFC jelenléte, amely 2020-ban már az érintés nélküli fizetés legkényelmesebb eszköze mindenhol.

    Előnyök

    • nagy képernyő;
    • minőségi mátrix széles betekintési szögekkel, torzítás nélkül;
    • A fényképezőgép az éles színvisszaadással és az éles kontraszttal igazi szemet gyönyörködtető;
    • Nem rossz kameraegység a mélységérzékelővel és a háttér elmosódásával;
    • akkumulátor élettartama;
    • teljesítmény (ebben az árkategóriában);
    • memóriakártya-támogatás;
    • NFC modul az érintés nélküli fizetéshez;
    • ujjlenyomat-olvasó.

    Hátrányok

    • Gyenge kamerablokk;
    • hibák a firmware-ben (részben kezelhető frissítésekkel).

    Xiaomi Redmi 7A 2/32GB

    Értékelés: 4.8

    Xiaomi Redmi 7A 2/32GB

    Kevés okostelefon-értékelés nélkülözheti a Xiaomi-t, és a márka széles körű elterjedtsége miatt ez elég tisztességes. Semmi természetfeletti nincs ebben a modellben, de ebben az árkategóriában mindenképpen “felhasználói díj”. Néhány más modell ára 7k körül van. a csomag hatalmas és többnyire pozitív visszajelzéseket kapott. Egy időben, tavaly 2019-ben, ez volt az egyik első okostelefon, a Mi 9T-vel együtt, amely megkapta a globális MIUI 11 firmware-t.

    Vessünk azonban egy pillantást ezekre a nagyon szerény specifikációkra, amelyek mögött megbízhatóság, tartósság, kiszámíthatóság, kényelem és hibatűrés áll. A készülék méretei – 70.41×146.3×9.55 mm, súlya 165 g. Az okostelefon meglehetősen “régimódinak” tűnik – hangsúlyos szegélyekkel a tetején és az alján. De ez még csak nem is hátrány, mivel a modell kezdetben nem tesz úgy, mintha bármilyen trendnek megfelelne.

    A képernyő itt minden értelemben átlagos – mérete átlóban 5.45 hüvelyk. IPS mátrix 1440×720-as felbontással és meglehetősen nagy, 295 pont/ inch sűrűséggel. A képminőség rendben van, nem kiemelkedő, de még mindig jó, korrekt színvisszaadással, jó kontraszttal és többé-kevésbé normális minőséggel.

    A kamerák itt, őszintén szólva, egy kicsit szegényesek… Ez a tény az okostelefont egy különleges kategóriába helyezi – olyan felhasználók számára, akik nem törődnek a képminőséggel vagy az olyan fejlett funkciókkal, mint a mutatós éjszakai felvételek és a bokeh effektek. Itt csak arra kell hagyatkoznia, amire az egyetlen 13MP-es hátsó kamera és az egyetlen 5MP-es előlapi kamera képes. Ha azonban összehasonlítjuk a nagyon olcsó modellekkel, ezek a 13MP-es fő kamerák is elég jól néznek ki.

    A teljesítmény ebben a modellben a következőképpen írható le: tisztességes. Az okta-core Qualcomm Snapdragon 439 processzor és a 2 GB RAM a megfelelő kombináció ahhoz, hogy az alkalmazások zökkenőmentesen fussanak. A beépített tároló természetesen nem rekordot döntő – a szokásos 32 GB, de a memóriakártya-nyílás lehetővé teszi, hogy sokkal nagyobb mennyiséget használjon – akár 256 GB-ot is.

    Végül az akkumulátor élettartama. Itt már az okostelefon a csúcson van, bár a 4000 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkező modellek már szerepeltek a fentiekben. Itt viszont a rendszer eleve nem túl energiaigényes, és ennek megfelelően ez a kapacitás elegendő a hosszabb ideig tartó használathoz.

    Előnyök

    • Nagy megbízhatóság és hibatűrés;
    • az idő próbáját;
    • fröccsenésálló;
    • jó minőségű, széles látószögű mátrix;
    • Klasszikus fejhallgató csatlakozó 3.5 mm;
    • Viszonylag nagy teljesítményű processzor;
    • Akár 256 GB-os flash kártyák támogatása
    • nagy kapacitású akkumulátor.

    Hátrányok

    • gyenge hátsó kamera.

    HUAWEI Y5 (2019) 32GB

    Értékelés: 4.7

    HUAWEI Y5 (2019) 32GB

    Nem hagyhattuk figyelmen kívül a HUAWEI okostelefonok alacsonyabb árkategóriáját, különösen azért, mert a “kistestvérük” HONOR bekerült a felülvizsgálatba. Ugyanez a probléma itt a Google szolgáltatások hiánya, és a közvetlen hiba itt végül is nem a HUAWEI, aki a kereskedelmi háború ténye miatt hibáztatható.

    Külsőleg az okostelefon nem próbál “drágának és gazdagnak” tűnni, a dizájn itt minden szempontból rendkívül klasszikus. méret 70.78×147.13×8.45 mm, súly 146 g. Képernyőméret 5.71 hüvelyk átlósan, félköríves kivágással az elülső kamera számára. tok árnyalatok – fekete, kék, barna. Felbontás IPS mátrix – 1520×720. Ez azt jelenti, hogy a teljesítmény meglehetősen közönséges, eltekintve a képernyő fényerejének jó margójától. És érdemes számolni – automatikus üzemmódban a fényerő elérheti a 600 cd/m értéket. sq, ez egy nagyon tisztességes szám, ami azt jelenti, hogy a nappali fény nem zavarja a kép láthatóságát, és a képernyő csak közvetlen napfényben “megvakul”.

    A processzornak sok mindent el kell mondania az okostelefon teljesítményéről. Itt a központi chip egy négymagos MediaTek He

   • o A22 (MT6761) 2GHz-es frekvenciával. Ha figyelembe vesszük, hogy a régebbi Huawei Y6 modell pontosan ugyanazt a processzort használja, úgy tűnik, hogy a Huawei Y5 megelőzte korát. De nem, ez egy nagyon, nagyon költségvetés-barát lehetőség, amelyet még mindig olyan népszerű modellek használnak, mint a Vivo Y90 és a Redmi 6A. A RAM itt még mindig ugyanaz a megpróbáltatás, több, mint a minimális 2GB. Beépített tárhely 32 GB. De legalább a memóriakártyák nagy, akár 512 GB-os kapacitással támogatottak. Tehát nagyjából egyértelmű, hogy a teljesítmény messze nem ennek a modellnek a legerősebb pontja.

    A dolgok ugyanolyan aszketikusak a kamerákkal. A hátsó főmodul az egyetlen 13 megapixeles felbontású érzékelővel, autofókusszal és LED vakuval. Az előlapi kamera 5 Mpix. F

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: