10 legjobb telefon idősek számára

Minden évben egyre több új okostelefon jelenik meg az üzletekben, amelyek valamilyen javulást kapnak. A gyártók igyekeznek erős processzort, színes kijelzőt és rengeteg memóriát adni nekik. Az általánosan használt operációs rendszer az Android. Sokan már jó ideje ismerik a “zöld robotot”, így nincs probléma. Van azonban egy külön kategóriája azoknak az embereknek, akik félnek egy modern okostelefon használatától. Természetesen az idősekről beszélünk – ők sokkal inkább hozzászoktak ahhoz, hogy egy nyomógombos gépet hívjanak. Ha ilyen személy számára keres telefont, javasoljuk, hogy figyeljen a választékunkra. Ez a szöveg a tíz legjobb telefonról szól, amelyeket eredetileg kifejezetten idősek számára terveztek. Röviden, beszélni fogunk az úgynevezett “nagymama telefonokról”.

A legjobb telefonok értékelése idősek számára

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb telefonok értékelése idősek számára 1 ONEXT Care-Phone 6 2 190€
2 Sigma mobil Comfort 50 4 300€
3 Nobby 240B 1 430€
4 VERTEX C315 1 890€
5 Q BQ-2441 Komfort 1 560€
6 VERTEX C311 1 690€
7 teXet TM-B226 1 390 €
8 MAXVI B2 879€
9 ONEXT Care-Phone 5 1 590€
10 teXet TM-D429 999€

ONEXT Care-Phone 6

Értékelés: 4.9

ONEXT Care-Phone 6

Míg a kagylós okostelefonok szinte teljesen eltűntek, az időseknek szánt mobiltelefonok alkalmanként pontosan ebben a formában készülnek. Természetesen nem kell várni egy extra képernyőre a felső borítón – ez a “funkció” örökre a 2000-es években maradt. Az ONEXT Care-Phone 6 helyett piros SOS gombot kapott. Ha megnyomja, a telefon egy előre beprogramozott algoritmus szerint kezd el működni. Az első beállítás legfeljebb öt számot kínál – ezek azok a számok, amelyeket SMS küldésére és hívások indítására használnak majd. Az SOS gomb ilyen viselkedése nem segíthet, de kérjük – sokkal hasznosabb, mint a sziréna hangja. A sziréna azonban a beállítások közé is beilleszthető – ez elriasztja a rablót vagy a zsarnokot, aki megtámadja az idős hölgyet. Az opciók között szintén elérhető az “Automatikus újratárcsázás” funkció aktiválása. Ez azt jelenti, hogy az SOS gomb megnyomása után az előre telepített számokról érkező hívások automatikusan megválaszolásra kerülnek.

Tudnia kell, hogy az SOS gomb beállításai csak a mobiltelefon második verziójában érhetőek el. Mindenképpen keresse a “rev 2″ matricát a készülék dobozán.0”.

Ez a modell kiváló minőségű kihangosítóval büszkélkedhet. Ez az, ami az automatikus újratárcsázás után aktiválódik. A normál kihangosító nem viselkedik jól – egyesek túl halknak találják majd. Nem lehet növelni a hangerőt – egyszerűen nincs ilyen lehetőség a menüben.

Egyébként ez egy tipikus “nagyi telefon”, amelynek belseje egy műanyag burkolatba van földelve. Ahogy az minden modern telefonhoz illik, ez a modell két SIM-kártya foglalattal rendelkezik. Van egy memóriakártya-nyílás is. Az MP3 zenék tárolásához külső meghajtóra van szükség, amelyek lejátszása is lehetséges. De úgy gondoljuk, hogy ennek a készüléknek a tulajdonosa sokkal valószínűbb, hogy zenét hallgat az FM-rádión keresztül, amely nem is igényel fejhallgatót – a telefonon belül van egy külön antenna. Egy memóriakártya is jól jönne a fényképek mentéséhez. De a célja megkérdőjelezhető, mert az itt beépített kamera felbontása 0,1 megapixel – szinte lehetetlen bármit is látni a képen.

A kép egy egyszerű 2,4 hüvelykes kijelzőn jelenik meg. A menü betűtípusa meglehetősen nagy, így a készüléket még a gyengén látó idősek is használhatják. A termék Bluetooth modullal is büszkélkedhet. Szükséges-e “babushkofonu” – ez egy másik kérdés. Nos, a kütyü tulajdonosa nem fér hozzá a világhálóhoz. Pontosabban, itt WiMAX-támogatás van bevezetve, azonban ezeket a hálózatokat már régóta nem használják hazánkban.

A zseblámpa hasznos bónusznak tekinthető – hasznos lesz abban az esetben, ha a bejáratnál ismét kiégett egy lámpa. Nincs semmi más érdekes a készülékkel kapcsolatban. A beépített memória minimális, az akkumulátor kapacitása pedig kevesebb, mint 1000 mAh, ami rendkívül könnyűvé teszi a készüléket. Furcsa módon még ez a szerény akkumulátor is 10 órán át tart egy 10 órás beszélgetésig. Vagy a telefongyártók hazudnak a számadatokkal kapcsolatban??

Előnyök

 • Kényelmes formafaktor;
 • Van egy SOS gomb;
 • A vészhelyzeti gomb viselkedése programozható;
 • Két SIM-kártyahely van;
 • Nem rossz kijelző;
 • Van egy FM rádió beépített antennával;
 • Tisztességes akkumulátor-üzemidő;
 • Van egy fáklya;
 • Automatikusan felveszi a telefont, amikor kinyitja a fedelet.

Hátrányok

 • Az ár egy kicsit borsosnak tűnhet;
 • Szegény kamera;
 • A gombokat meglehetősen erősen nyomja meg;
 • Nem a legjobban viselkedik az audiólejátszó;
 • Csendes hangszóró.

Sigma mobil Comfort 50

Értékelés: 4.8

Sigma mobil Comfort 50

Ez a minősítésünk képviselője a szokásos monoblock. Egy nagyon könnyű és kompakt monoblokk, amelynek súlya nem haladja meg a 98 g-ot. Mint sok más “babuszkofon”, a készülék billentyűi nagyon nagy betűtípussal vannak ellátva. A képernyő képátlója legfeljebb 2,2 hüvelyk. A felbontás csak 96×128 képpont. A számok és menüszövegek megjelenítéséhez aligha elegendő. Azt a benyomást kelti, hogy a számológép használata valószínűleg nem lesz szórakoztató – az alacsony felbontás észrevehető. Ennek fényében meglepő, hogy a gyártó nem tette még monokrómabbá a kijelzőt.

Sok időseknek szánt telefon rendelkezik FM-rádióval. Ez itt is jelen van. És ez az egyetlen módja a hanggal történő zenehallgatásnak. Az a tény, hogy a készülék nem támogatja az MP3 formátumot. Ebben a tekintetben nem kell aggódnia amiatt, hogy nincs memóriakártya-nyílás, egyáltalán nincs mit tárolni egy külső meghajtón. A készülék még fotózásra sem képes – még a legkezdetlegesebb kamerával sem rendelkezik.

Természetesen ez az eszköz nem kínál hozzáférést az internethez. Ez egy egyszerűsített mobiltelefon, amely szigorúan 2G hálózatokon működik. A bejövő hívásokat polifonikus csengőhang jelzi – akárcsak az ezredfordulón. A telefonba csak egy SIM-kártya helyezhető be. De ettől nem kell megijedni. A gyakorlat azt mutatja, hogy az időseknek gyakran egyáltalán nincs szükségük többre belőlük. Sokkal inkább az automatikus tárcsázás és a kihangosítás érdekli őket – ezek a funkciók itt teljes mértékben jelen vannak. A zseblámpa hasznos lehet.

A telefon hátulján egy meglehetősen nagy SOS gomb található. Ha a készüléket fejjel lefelé fordítja, hozzáférhet két speciális gombhoz, amelyek a megfelelő beállítási szakaszban vannak programozva. Ajánlott ezeket a gombokat elhelyezni, hogy azokat az embereket hívja, akikkel az idős személy a leggyakrabban beszél. Ha a készülék felszereltségéről beszélünk, az meglehetősen szegényes. Csak a bölcsőt lehet kiemelni – ez a tartozék nagyban leegyszerűsíti a hálózati adapter csatlakoztatását. Ez azért fontos, mert az idősebbek gyakran szembesülnek problémákkal a micro-USB dugó használatával (túl szűk, hogy beférjen a nyílásba).

Előnyök

 • Nagyon alacsony költségek;
 • Van egy SOS gomb;
 • Néhány programozható billentyű van jelen;
 • A készlet tartalmaz egy bölcsőt és egy vezetékes fejhallgatót;
 • Az automatikus tárcsázás megvalósult;
 • Beépített zseblámpa;
 • FM rádióval rendelkezik;
 • Elég hosszú ahhoz, hogy teljes töltéssel dolgozzon;
 • Csak 98g súlyú.

Hátrányok

 • Nincs Bluetooth-támogatás;
 • Alacsony felbontású kijelző;
 • Nincs MP3 zenei támogatás;
 • Csak egy SIM-kártyahely.

Nobby 240B

Értékelés: 4.7

Nobby 240B

Egy másik monoblokk a mi értékelésünkben. A billentyűk és számok hatalmas betűtípussal is büszkélkedhetnek. És a különbség a fent tárgyalt modellhez képest a kisebb számú gombok száma. Amint azt már észrevehette, nincs két programozható gomb. Egyébként a készülék nem rendelkezik jelentős egyszerűsítésekkel és hiányosságokkal. Az orosz boltokban 1600-1700 rbl-ért árulják. Egy ilyen eszköz nagyon tisztességes árcédula, így a gyártó nem próbált meg mindent megtakarítani. Különösen nem hagyta el a minőségi 2,4 hüvelykes színes kijelzőt, amelynek felbontása 320×240 pixel. A menü a lehető legegyszerűbb, a kezelése a legtöbb esetben csak két billentyűt tartalmaz.

Szép, hogy a készülék két SIM-kártya foglalattal rendelkezik. A műanyag burkolat alatt pedig egy microSD-kártya foglalat rejtőzik. A firmware legfeljebb 16 GB tárhelyet támogat. Először is, a memóriakártyára van szükség az MP3-zene tárolásához, amelynek támogatása itt teljes mértékben megvalósult. A beépített tárolóba nem lehet zeneszámokat elhelyezni, mivel annak kapacitása csak 32 MB. És ez nem hátránya egy adott modellnek – ugyanannyi memória szinte az összes “nagymama telefonok”. Egyébként van egy FM rádió is. Lehetővé teszi egy idős ember számára, hogy zenét hallgasson és olvassa a híreket.

Sok képviselője a mi minősítés nagyon szerény akkumulátorral rendelkezik. A kapacitása itt 1500 mAh-ra emelkedik. Sajnos a gyártó nem számolt be az akkumulátor élettartamáról és a modellről szóló véleményekről – a telefon csak egy hónappal a cikk megírása előtt került értékesítésre. De ne számítson arra, hogy a töltőt három-négy naponként egynél többször kell használnia. A képernyő a legnagyobb energiafogyasztással rendelkezik a nagyon nagy felbontás miatt. A zseblámpa is aktívan fogyaszt energiát, de elég ritkán aktiválódik. Nos, ez annál több, amit a készülék nem büszkélkedhet. Csak 2G-hálózatokban működik, nem lehet online menni. A vezeték nélküli modulok között csak a Bluetooth 2 szerepel.1. Egy fejhallgató csatlakoztatására szolgál. Természetesen egy idős ember valószínűleg nem fogja gyakran használni ezt a funkciót – általában nincs rá szüksége. A szabály alól kivételt képeznek a hallássérültek, de ők sokkal könnyebben használnak vezetékes fejhallgatót.

Előnyök

 • A legkisebb méret és a legkönnyebb súly;
 • Nagy felbontású kijelző;
 • Két SIM-kártyahely van;
 • Az MP3 támogatás megvalósult;
 • Lehetőség van FM-rádió hallgatására;
 • Van egy memóriakártya-nyílás;
 • Nagy kapacitású akkumulátort használ;
 • A fáklyát sem felejtették el;
 • Az ár nem túl magas;
 • Van egy SOS gomb.

Hátrányok

 • Nem túl nagy betűtípus a menüben;
 • Undorító kamera.

VERTEX C315

Értékelés: 4.7

VERTEX C315

Talán a legfontosabb jellemzője ennek az idősebb telefonnak a kijelzője. A képernyő mérete 2,31 hüvelykre nőtt, a felbontás 320×240 képpont. Minden menüpont jól látható, és a betűtípus elég nagy. De ami a legfontosabb, a kép jól látható, még a szabadban is, ha a telefont napfény éri.

Egyébként ez egy tipikus képviselője a minősítésünknek, amelyet monoblokk formájában terveztek. Azonban a műanyag burkolatú termék, amelyet 1600 rbl-ért árulnak., Képes egy másik tulajdonsággal is büszkélkedni. Megvalósul a hívások rögzítése! Természetesen ehhez be kell helyeznie egy memóriakártyát, mivel a beépített tároló mennyisége hagyományosan nem jó semmire, de egy ilyen funkció ténye nem tud örülni! Ez jól jöhet abban az esetben, ha a címét vagy más fontos információt akar diktálni, és nem talál kéznél egy tollat.

Szüksége lesz a microSD-kártyára, ha MP3-dalokat szeretne lejátszani csengőhangként. Külső tároló nélkül csak polifonikus dallamok választhatók, amelyek kevéssé érdekesek. A telefon FM rádióval is rendelkezik. Mint könnyen kitalálható, fejhallgató nélkül fut – ezért bármikor elkezdheti hallgatni a “Lighthouse” -t, még akkor is, ha a házon kívül van. Ha pedig fejhallgatót kell használnia, akkor a 3,5 mm-es audiocsatlakozót vagy a Bluetooth 2.1.

Természetesen ez a készülék nem támogatja további alkalmazások telepítését, és nem biztosít internet-hozzáférést sem. De van benne kamera. Felbontása 0,3 megapixel, így ne reménykedjünk lenyűgöző képek készítésében. Ez is van egy zseblámpa – a Nokia kedves keze szinte minden nyomógombos telefonok tervezett idősek kaptak azt.

Hozzá kell tenni, hogy a mobil hátlapja alatt egy 1000 mAh kapacitású akkumulátor rejtőzik. 7-8 órányi beszélgetési időre elegendő. A feltöltés hagyományos módon történik – a mikro-USB aljzaton keresztül, ami nem a legkényelmesebb.

Előnyök

 • Kiváló LCD kijelző;
 • Egy fáklya van jelen;
 • Legalább néhány kamerát tartalmazott;
 • A telefon vezeték nélküli headset-csatlakozással rendelkezik;
 • Egy memóriakártya foglalat áll rendelkezésre;
 • Hívásrögzítési funkciót valósítottunk meg;
 • Van egy FM-rádió;
 • Nem feledkeztünk meg az SOS gombról sem;
 • Két SIM-kártyahely van beépítve;
 • Megfelelő ár.

Hátrányok

 • Az akkumulátor nagyobb kapacitású lehetne;
 • Nem túl kényelmes a névjegyekből történő hívás (sok plusz koppintás);
 • Folyamatosan lóg a “nincs SIM-kártya” felirat (szoftverhiba);
 • Meglehetősen nagy a hibás példányok száma.

BQ BQ BQ-2441 Comfort

Értékelés: 4.6

BQ BQ BQ-2441 Comfort

Egy másik mobiltelefon, amelyet az orosz márkanév alatt forgalmaznak. Ez a minősítésünk képviselője szintén egy monoblokk. Az egyetlen jelentős különbség a fenti eszközökhöz képest a nagyobb számú színválaszték – az értékesítésben nemcsak fekete, hanem például piros készüléket is találhat. Ahogy kell, az előlap területének mintegy felét a billentyűzet foglalja el. Minden gomb gond nélkül kattintható, és a számok nagyon nagy betűtípussal jelennek meg. Az egyetlen probléma a válasz és az elutasító gombok – ezek nem zölddel és pirossal vannak kiemelve. Tehát az idős embernek emlékeznie kell arra, hogy a “válasz” a jobb oldalon van, a “fogadás” pedig a bal oldalon.

A termék a legegyszerűbb menüvel rendelkezik, amely mindössze két gomb segítségével szerveződik. Szép, hogy minden ikon jól látható – a 2,4″-es, 320×240 pixeles felbontású kijelzőnek köszönhetően. A betűtípus kicsinek tűnhet, de könnyen nagyítható. Alacsony ára ellenére a készülék kamerával és képmegjelenítővel büszkélkedhet. Azonban nagyszerű fotózás – ez biztosan nem erről a telefonról szól. A lencse alatt egy egyszerű mátrix rejtőzik, amely több zajt produkál, mint hasznos információt. Itt is van egy SOS gomb. A készülék egy plusz, és a bölcső, amely a következőkkel érkezik. Ez azonban egy darab műanyag, amely alapként szolgál, de nem több annál. Az USB csatlakozót mindenképpen be kell dugni a telefon tetején lévő megfelelő nyílásba (a zárógomb felett).

A készülék viszonylag kicsi és könnyű. Ugyanakkor a hátsó borítás alatt helyet talált két SIM-kártya számára. Van egy microSD foglalat is. A gyártó azt állítja, hogy alkotása még egy 32 gigabájtos merevlemezt is képes felismerni. A legtöbben azonban ragaszkodnak a négyszer kisebb kapacitású kártyákhoz, amennyiben több tucat vagy akár több száz MP3-dal számára elegendő hely áll rendelkezésre. FM rádió is van, így memóriakártya használata nélkül is élvezheti a zenét. Nem elfelejtve és mindenféle extra funkciók – például a készülék ébresztőóraként is használható.

Természetesen ez a készülék nem tudja, hogyan lehet hozzáférni az internethez. De rendelkezik Bluetooth modullal is. Ismert, hogy a készüléket vezeték nélküli fejhallgatóval párosítva lehet használni. A vásárló azonban sokkal jobban örül, ha nagy kapacitású akkumulátorral rendelkezik. Egy teljes feltöltés három-négy napos akkumulátor-üzemidőre elegendő, és rendszeres hívásoknak van kitéve.

Előnyök

 • Dokkolóállomással érkezik;
 • Az akkumulátor kapacitása eléri az 1450 mAh-t;
 • Van egy memóriakártya foglalat;
 • Két SIM-kártyával használható;
 • A Bluetooth nem merül feledésbe;
 • Az FM-rádió be van építve;
 • Van egy SOS gomb;
 • Kiváló LCD kijelző;
 • Kis méret;
 • A súlya nem haladja meg a 110 grammot;
 • Három színválaszték áll rendelkezésre;
 • Az ár nem túl magas.

Hátrányok

 • Nincs fáklya;
 • Néhányan kissé kínosnak találják a menüt;
 • A válasz- és fogadókulcsok nincsenek színkódolva.

VERTEX C311

Értékelés: 4.5

VERTEX C311

A VERTEX márka évről évre egyre népszerűbb hazánkban. És míg a márkás okostelefonok aggodalomra adnak okot, ugyanez nem mondható el a vezetékes telefonokról. A VERTEX C311 például nem fekszik a boltok polcain – gyorsan megtalálja vásárlóit. Ugyanakkor a készülék sok pozitív véleményt gyűjt. Az emberek szeretik a kis méretét és a kék vagy pirosra festett műanyag burkolatot. A billentyűk könnyen tapinthatók a sötétben, ami ritka eset, amikor nem egyetlen folyamatos billentyűzetbe vannak összevonva.

Mint sok más “babuszkofonban”, ez is egy egyszerűsített menüt használ, amelyben való navigáláshoz csak két billentyűt kell használni. A képek színes kijelzőn jelennek meg, amelynek átlója mindössze két hüvelyk. A kijelző felbontása 176×220 képpont. Nem sok, de elég a menü és a hívó fél nevének megjelenítéséhez. A készülék még akkor is mutat valamit, amikor aktiválja a kamerát. De ez valami, ne számítson a képminőségre, mert az érzékelő felbontása csak 0,3 megapixel.

A 93 grammos eszköz egy Bluetooth modult tartalmaz, amely vezeték nélküli fejhallgatóhoz csatlakozik. Természetesen nem valószínű, hogy a telefon tulajdonosa legalább egyszer kihasználja az ilyen lehetőséget, mert az ilyen fejhallgatók többe kerülnek, mint ez az eszköz. oktatás 1 A telefon tulajdonosa legalább egyszer kihasználja az ilyen lehetőséget. Mindazonáltal kellemes, hogy manapság még az ilyen olcsó mobilok is kapnak “kékfogat” (az elmúlt évtizedben ennek támogatása szörnyű ritkaság volt). Ami a vezetékes fejhallgatókat illeti, azok csatlakoztatása is lehetséges, a gyártó nem felejtette el a 3,5 mm-es audiocsatlakozót. Ezenkívül az MP3 zenehallgatáshoz memóriakártyára van szüksége az összes zeneszám tárolásához. Azonban nem csak őket lehet hallgatni, hanem az FM-rádiót is.

A legtöbb modern telefon legalább két SIM-kártya foglalattal rendelkezik. A VERTEX C311 – nem kivétel a szabály alól. Van egy zseblámpa is, ami segíthet a tulajdonosnak, ha váratlanul sötétben van.

Egyébként ez egy tipikus mobil, amely a MediaTek MT6261 köré épül – egy processzor, amely alig néhány dollárba kerül. A készüléket nem internetes böngészésre tervezték. De nagyon hosszú ideig képes teljes töltéssel működni. Ennek oka nem a firmware okos optimalizálása, hanem az akkumulátor, amelynek kapacitása eléri az 1400 mAh-t.

Előnyök

 • Egy egyszerű dokkolóállomás is tartozik hozzá;
 • A készülék zseblámpával rendelkezik;
 • Elég erős akkumulátor;
 • Nem feledkeztünk meg a memóriakártya foglalatáról sem;
 • Van egy Bluetooth modul;
 • Az FM-rádió be van építve;
 • Van egy fotós;
 • Minimális méret és súly;
 • Két SIM-kártyát helyezhet be;
 • Megfelelő ár;
 • Van egy SOS gomb.

Hátrányok

 • Nehéz levenni a hátsó borítót;
 • Sok rossz példány;
 • A firmware nem mindig írja ki a hívó nevét;
 • Az SOS gomb véletlenszerű megnyomása;
 • Csendes hangszóró.

teXet TM-B226

Értékelés: 4.5

teXet TM-B226

Egy másik a ranglistánkon. Ha megnézzük a fotókat, úgy tűnik, hogy a készülék rendkívül kicsire sikerült. Ez nem igazán. Az előlapon nem ok nélkül van hely a kijelzőnek, amely 2,31 hüvelyk átlójú! A gombok itt is elég nagyok, így könnyen megnyomhatók. Még egy rosszul látó, szemüveg nélküli személy is el tudja olvasni a számokat. Az is jó, hogy a válasz és a hívás gombok megfelelő színűek.

Az itt elhelyezett képernyő felbontása 320×240 pont. Érdemes megjegyezni, hogy a modern nyomógombos telefonok egyike sem büszkélkedhet magasabb paraméterrel, még akkor sem, ha egy meglehetősen fejlett modellről beszélünk. Azonban az idősek értékelni fogják nem a felbontás, és egy nagy betűtípussal, amely betűzve az összes elemet a menüben. Egy másik kellemes meglepetés az, hogy a betekintési szögek a képernyő – elég tisztességes, és a napfényben a kijelző szinte nem fakó. A hátlap kialakítása is tetszeni fog Önnek. Itt nem csak a kamera lencséje található, amely egy LED vakuval van kiegészítve, amely egyúttal zseblámpaként is működik, hanem egy SOS gomb is. Jelentős, hogy szinte semmi sem látszik, míg más ilyen típusú eszközökben a gombot pirosra festik, ami elrontja a telefon megjelenését.

Ez a modell két SIM-kártyával képes működni. A hátsó borítás alatt külön memóriakártya-nyílás is található. A maximálisan támogatott külső tárolókapacitás 16 GB. A memóriakártya nemcsak a beépített kamera által készített fényképeket, hanem MP3-zenéket is tartalmazhat. Sajnos a telefon egy egyszerű hangszórót használ, amelyet egyáltalán nem akarsz hallgatni. A probléma fejhallgató vagy külső hangszóró csatlakoztatásával oldható meg. Érdekes módon nem feltétlenül kell a 3,5 mm-es audiocsatlakozót használnia – a Bluetooth is használható. A telefon FM-rádióval is rendelkezik – úgy tűnik, minden nagymama telefonja rendelkezik ilyennel.

Lehetetlen nem elismerni, hogy az eszköznek számos hátránya van. Javasoljuk, hogy csak végső megoldásként nézzen az irányába, ha nem találja a fentiekben áttekintett mobiltelefonokat. És még csak nem is az akkumulátorról van szó, amelynek kapacitása lehetne egy kicsit nagyobb is. A probléma az, hogy a készülék nem büszkélkedhet kiváló minőségű építéssel. Történetesen a legtöbb vélemény erről a modellről valamilyen hibát ír le.

Előnyök

 • Az akkumulátor kapacitása tekintélyes 1250 mAh;
 • Van egy fáklya;
 • A fényképek rögzítése lehetséges;
 • Van egy memóriakártya foglalat;
 • Bluetooth is rendelkezésre áll;
 • Két SIM-kártya használata lehetséges;
 • Az FM-rádió be van építve;
 • Kompakt méret és könnyű súly;
 • Ésszerű árcédula;
 • Az SOS gomb jelen van;
 • Nagy felbontású kijelző.

Hátrányok

 • Gyorsan leesik;
 • Az akkumulátor kijelzője szinte nem látható.

MAXVI B2

Értékelés: 4.4

MAXVI B2

Egy másik monoblokk a ranglistánkon. És, meg kell mondani, az egyik legkompaktabb! A készülék magassága mindössze 112,5 mm. A terület nagy része az előlap, mint azt könnyű kitalálni, a billentyűzet. A gombokon lévő számok fehér színűek és nagyon nagy betűtípussal vannak írva. A háttér a négy választható szín egyike lehet – még a piros és sárga MAXVI B2 is megtalálható a kínálatban. Kissé meglepő, hogy a gyártó úgy döntött, hogy az SOS gombot az elülső oldalra helyezi – valójában a szerepét a központi gomb látja el. Fennáll a gyanú, hogy egy idős ember nem emlékezne egy ilyen gomb létezésére, míg egy külön kulcs mindig emlékeztetne rá. A táskában történő véletlen nyomkodás azonban szinte teljesen megszűnt, és a hátlap most sokkal elegánsabbnak tűnik. Szigorúan véve a hátsó fedél csak a kamera lencséjének, a zenei hangszóró rácsának és a gyártó logójának menedéke.

Ennek a modellnek a költsége nem haladja meg az 1100 rubelt. Érthető, hogy butaság egy ilyen olcsó telefontól bármilyen lenyűgöző tulajdonságot elvárni. A mérnökök szinte mindent leegyszerűsítettek, amit le lehet egyszerűsíteni. Például egy apró kijelzőt választottak. Átlója 1,77 hüvelyk, felbontása 128×160 pixel. Nem valószínű, hogy az ilyen paraméterek megfelelnek egy látásproblémákkal küzdő személynek. Jó hír, hogy a képernyő színes marad, és a kép még közvetlen napfényben is jól látható.

Egy másik egyszerűsítés a kamerára vonatkozik. 0,3 megapixeles felbontású érzékelőt tartalmaz. Undorító minőségű fotókat készít, amelyek még egy ilyen kis kijelzőn sem néznek ki a legjobban. A harmadik egyszerűsítés az akkumulátorban található – kapacitása mindössze 1200 mAh. Rangsorunk azonban azt mutatja, hogy néhány “nagymama-telefon” még szerényebb akkumulátort kap.

Szerencsére a készülék néhány aspektusa még mindig képes érdekelni a potenciális vásárlót. A készülék például egyszerű MP3-lejátszóként is használható. Csak emlékeznie kell, hogy vásároljon egy memóriakártyát, mert szinte nincs beépített tároló – nos, nem számítva, mint egy ilyen szerény 32 MB-ot? A telefon beépített antennával is rendelkezik az FM-rádióhoz. Ez azt jelenti, hogy egy adott rádióállomás hallgatásához csak válassza ki a megfelelő ikont a menüben, a fejhallgatót nem kell csatlakoztatni. És van egy hangrögzítő, ami bizonyos esetekben szintén hasznos lehet. Talán a készülék előnyei között szerepelhet és súlya – nem éri el a száz grammot.

Érdekes, hogy a gyártó GPRS modult is beépített az alkotásba. Mivel ilyen lassú telefonnal nincs értelme mobil weboldalakat látogatni, ajánlott azonnal letiltani a megfelelő kapcsolattípust.

Előnyök

 • Négy színválaszték;
 • Két SIM-kártya foglalat;
 • Nagyon kis méret és súly;
 • Lehetőség van fényképek készítésére;
 • FM rádióhallgatásra van lehetőség;
 • Van egy memóriakártya foglalat;
 • Van egy fáklya;
 • A készlethez fejhallgató is tartozik;
 • A beszélgetési idő hangjelzéssel is rendelkezik;
 • Nagyon alacsony költségek;
 • Nem a leggyengébb akkumulátor.

Hátrányok

 • Kicsi kijelző minimális felbontással;
 • Az SOS gomb nem különálló;
 • A fogadó és a válaszkulcsok nem külön színnel vannak kiemelve.

ONEXT Care-Phone 5

Értékelés: 4.3

ONEXT Care-Phone 5

A mi értékelés már említette a telefon az idősek számára, felszerelt kamera felbontása 0,1 megapixeles. Nos, itt az ideje, hogy egy másik ilyen eszközről meséljek. Az ONEXT Care-Phone 5 pontosan ugyanezzel a beépített kamerával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy nem lehet vele fényképezni. A normális kép helyett csak zaj lesz látható. Egy ilyen modul költségét azonban centben, nem pedig dollárban számolják, így a kamera eltávolítása nem befolyásolja a végső árat.

A készülék hátulján nem csak a lencse és az SOS gomb található – közvetlenül alatta található. Piros színe nem hagyja, hogy egy idős ember elfelejtse egy ilyen gomb jelenlétét. A telefon hátulján egy zenei hangszóró is található. Leggyakrabban csengőhangok lejátszására használják. A készülék tulajdonosainak egy része azonban MP3-számok hallgatására is gondolhat. Itt ilyen lehetőség van, de egy kikötéssel: a zenét memóriakártyán kell tárolni. Ha nem akar ezzel bajlódni, akkor aktiválhatja az FM-rádiót. A legfontosabb, hogy nem kell fejhallgatót csatlakoztatnia a rádióhallgatáshoz – az antenna már be van építve a telefonba. Ez azonban sok “nagymama-telefon” jellemzője is.

Természetesen fejhallgatón is hallgathat zenét, élvezve a jobb hangminőséget. Ezek a felső végén található 3,5 mm-es audiocsatlakozóval vannak összekötve. Nos, ha van vezeték nélküli fejhallgatója, a Bluetooth modul jól jön – meglepő, hogy egy ilyen olcsó telefon gyártója nem ment bele.

A kép az 1,8 hüvelykes színes kijelzőn jelenik meg. Alacsony felbontású, így nem minden menüpont fér el a képernyőn. Mégis, a terméknek van egy zseblámpája, amely megvilágíthatja az utat valahol a város sötét sarkaiban. Nos, energiaforrásként itt a legegyszerűbb 1200 mAh kapacitású akkumulátort használják. A gyártó állítása szerint 12 óra beszélgetési idő. Ezt a számot nehezen hiszem el.

Hozzá kell tenni, hogy a készülék két SIM-kártyahelyet tartalmaz. És míg a cikkben áttekintett eszközök közül sokan pelyhesnek bizonyultak, ez a modell 120 grammot nyom.

Előnyök

 • A burkolat négyféle színre festhető;
 • Két SIM-kártya foglalat;
 • A méret nem nevezhető nagynak;
 • Bluetooth is rendelkezésre áll;
 • Elérhető FM-rádió hallgatni;
 • Van egy memóriakártya foglalat;
 • Nem feledkeztünk meg az SOS gombról sem;
 • Van egy fáklya;
 • Tisztességes akkumulátor-üzemidő;
 • Alacsony költség.

Hátrányok

 • A képernyő kicsi és alacsony felbontású;
 • A fényképek minősége siralmas;
 • Sok hibás példány;
 • A gombok nem programozhatók gyorstárcsázásra;
 • Alacsony hangerejű zenei hangszóró.

teXet TM-D429

Értékelés: 4.3

teXet TM-D429

A legtöbb időskorúaknak szánt telefon műanyagból készült alaptesttel rendelkezik. Ez a készülék könnyen megsérülhet – elég, ha valahol a járdára vagy a burkolólapokra dobja le. A teXet TM-D429 nem. A készülék teste szintén műanyagból készült, de a tetején számos gumipárna található. Magabiztosabbá teszi a mobil használatát. Mondhatni, hogy ez az egyetlen biztonságos telefon a rangsorunkban. El kell azonban ismerni, hogy a vízvédelem hiányzik, így a vízbe esés még mindig végzetes lenne a készülékre nézve.

A választék legtöbb képviselőjéhez hasonlóan a teXet TM-D429 is két SIM-kártya foglalattal rendelkezik. Jó, hogy a gumipárnák alig befolyásolták a készülék súlyát. De nem volt hely egy nagy képernyőnek – a gyártónak 1,77 hüvelykes, 160×128 pixel felbontású kijelzőt kellett adnia alkotásának. Ellenkező esetben a gombokat elég kicsire kellett volna készíteni, és az ilyen gombok megnyomása gyakran kényelmetlen még egy fiatal számára is. A menük navigálására használt narancssárga joystick az egyik legjobb a maga nemében. Bár nem tagadhatjuk, hogy az erős igénybevétel ennek a tervezési elemnek a meghibásodásához vezethet. Nem így egy másik narancssárga színű kezelőszerv, a zseblámpa aktiváló gombja az oldalon, amely a készülék elülső részén található.

Ez a telefon lehetővé teszi az MP3 zenehallgatást. A tároláshoz memóriakártyát kell használnia. FM rádiót is hallgathat. A gyártó nem felejtette el a 3,5 mm-es audiocsatlakozót, és a fejlettebb felhasználó a hang átvitelét fejhallgatóra Bluetooth-on keresztül. Kellemes bónusz a már említett zseblámpa – a gyakorlat azt mutatja, hogy az idősek számára rendszeresen jól jön, még a saját lakásukban is.

Amiről a biztonságos telefonok híresek? Talán a nagy kapacitású akkumulátorral. 1500 mAh-s akkumulátort használ. Ez, ahogyan talán észrevették, egy rekord. Legalábbis azoknál a “nagymama telefonoknál”, amelyeket ebben a rangsorban vizsgáltak meg.

Előnyök

 • Nagyon alacsony költségek;
 • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
 • Két SIM-kártya foglalat van;
 • Megerősített tok;
 • Kényelmes menüvezérlés;
 • Van FM-rádió;
 • Nem feledkezve meg a fáklyáról;
 • A memóriakártya számára van egy foglalat;
 • Bluetooth elérhető.

Hátrányok

 • A méretek túl nagynak tűnhetnek;
 • Szerény kiállítás;
 • A joystick aggodalomra ad okot;
 • Undorító kamera;
 • Nincs SOS gomb.

Következtetés

Amint azt észrevehette, a cikkünkben említett eszközök nem kínálnak széles körű funkciókat. Ennek oka, hogy ma már teljesen veszteséges egy nyomógombos telefont fejlett szoftverrel ellátni. És miért lenne egy idős ember gép, amely támogatja a Java alkalmazásokat és minőségi kamerával rendelkezik? A gyakorlat azt mutatja, hogy a nyugdíjasoknak egyszerűen nincs rá szükségük. De a használhatóság és a hangos csengőhang rendkívül fontos – általában a “nagymama telefonok” büszkélkednek vele.

Olvasson tovább  25 Legjobb játékok játszani a telefonon
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: