11 legjobb NFC-vel ellátott okosóra

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt feltétlenül konzultáljon szakemberrel.

Az NFC technológia a mobileszközökben elsősorban azért érdekes, mert érintés nélküli fizetési kártyaként használható. De az ember nem lenne önmaga, ha nem akarná leegyszerűsíteni a dolgokat – egy NFC-képes telefonnak fizetéshez elő kell kerülnie, és a gondolat, hogy elveszik vagy ellopják, kellemetlen (még akkor is, ha figyelembe vesszük, hogy nem lehet blokkolt fizetést végrehajtani). De van egy olyan szerkentyű, amely mindig veled van, és biztonságosan a kezedhez van rögzítve – nem csoda, hogy az NFC technológia megjelent az okosórákban.

Azonban nem minden egyszerű. Ahhoz, hogy egy okosórát kifejezetten érintés nélküli fizetésre lehessen használni, az NFC fizikai támogatása mellett a megfelelő szolgáltatási alkalmazást is futtatni kell – ez pedig elsősorban a Google Pay az Android készülékek esetében és az Apple Pay az “almás” kütyük esetében. Míg az Apple-é egyértelmű, az Android órák esetében zavar van: nem minden óra támogatja a Google Pay-t, helyette saját fizetési rendszert kínálnak. Jelenleg nem mindegyikük működik Oroszországban, például a Xiaomi által támogatott MiPay.

A legjobb NFC-s okosórák értékelése

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb NFC-vel rendelkező okosórák értékelése 1 Apple Watch Series 5 GPS 44 mm-es alumínium tok sportpánttal 34 990€
2 Garmin Fenix 5X Plus Zafír 63 690€
3 Apple Watch Series 4 GPS 44 mm-es alumínium tok sportpánttal 26 090€
4 Samsung Galaxy Watch (46 mm) 23 990€
5 Apple Watch Series 3 42 mm-es alumínium tok sport szíjjal 17 990€
6 Garmin Vivoactive 3 21 109€
7 Samsung Gear S3 Frontier 21 990€
8 FOSSIL Gen 4 Sport okosóra 41mm 17 990€
9 Samsung Galaxy Watch Active 14 737€
10 Amazfit GTS 8 490€

Ez az áttekintés a technikai specifikációk elemzésén alapul onsmartwatch/.

Apple Watch Series 5 GPS 44 mm-es alumínium tok sportpánttal

Értékelés: 4.9

Apple Watch Series 5 GPS 44 mm-es alumínium tok sportpánttal

A Fifth Series okosóra első feltűnő jellemzője, hogy a kijelzője (Retina technológiával készült) soha nem kapcsol ki. Több mint száz különböző óralap minden ízlésnek megfelelően. Maga a képernyő 30%-kal nagyobb lett a még mindig népszerű harmadik sorozathoz képest, a képernyő felbontása is nőtt – jobb olvashatóság.

Két érzékelő felelős a fizikai állapot megfigyeléséért a fitneszalkalmazásokhoz: optikai és elektromos (amely a harmadik generációs órában nincs). Az okosóra automatikusan figyelmeztet, ha a pulzusszám túl magas vagy túl alacsony. A beépített gyorsulásmérő többek között képes automatikusan vészjelzést indítani, ha a viselője olyan esést észlel, amely veszélyeztetheti az egészségét.

Az óra zökkenőmentesen működik mind a GPS-szel, mind a GLONASS-szal, így a műholdas geopozíció meghatározás gyorsan és egyszerűen elvégezhető. Barometrikus magasságmérővel és – az Apple Watch-on először – hardveres iránytűvel is rendelkezik, amely akkor is képes irányt mutatni, ha viselője nincs műholdas lefedettségen kívül vagy nem mozog (a műholdak csak mozgás közben, a koordináták változásai alapján képesek irányt számítani).

Robusztus, alumíniumból készült tok, mint a korábbi szériáknál. A gyártó garantálja a vízzáróságot 50 méteres mélységig történő búvárkodáshoz. Egy másik plusz – a beépített memória mennyisége megduplázódott az Apple Watch 4-hez képest (16 GB-ról 32 GB-ra), és megnégyszereződött a “hárommal”. Hasznos például akkor, ha az okosórát vezeték nélküli fejhallgatóval együtt médialejátszóként használja.

Olvasson tovább  A 20 legjobb kínai okostelefon

A beépített akkumulátor akár 18 órán át is bírja a használatot – ezt az értéket a folyamatosan bekapcsolt képernyő ellenére sikerült a korábbi modellekkel azonos szinten tartani.

Előnyök

 • Problémamentes fizetési rendszer működik Oroszországban;
 • Funkcionalitás;
 • Tartósság;
 • Nagy memória.

Hátrányok

 • Szoros kapcsolat az Apple szolgáltatásaihoz, mint más Apple termékekhez.

Garmin Fenix 5X Plus Zafír

Értékelés: 4.8

Garmin Fenix 5X Plus Zafír

Az Apple okosórához képest a zafírkristályos rozsdamentes acélból készült Garmin sokkal konzervatívabbnak tűnik – egy közönséges férfi karóra stílusában. De majdnem kétszer annyiba is kerül, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Az érintés nélküli fizetés csak a saját Garmin Pay-en keresztül támogatott, amelyet a MasterCard és Visa kártyákkal támogatnak, ha nem is minden, de a legtöbb bank Oroszországban. Tehát az óra használata fizetéskor nem okozhat problémát.

Az óra erőssége az, hogy képes egyetlen töltéssel dolgozni: “Office” üzemmódban a minimális energiafogyasztással, a felülvizsgálatokban mértek szerint (nem a gyártó nyilatkozata) – akár 400 óra, folyamatosan a GPS-en – akár 32 óra. Ez az egyik legnagyobb teljesítményű okosóra a piacon, és a térképezési támogatással kombinálva a Garmin okosóráját nemcsak az edzőteremhez, hanem az utazáshoz is az egyik legjobb választásnak nevezhetjük. Összehasonlításképpen, az előző modell, a Garmin 5X csak 288 órán át bírta minimális energiafogyasztás mellett, a GPS működése pedig legfeljebb 20.

A hosszú utazások során történő felvételek energiatakarékos rögzítéséhez egy speciális üzemmód áll rendelkezésre

  traTrac. Csökkenti a GPS-aktiválások gyakoriságát, a szünetekben, amelyek között a pálya matematikailag felépül a gyorsulásmérő adatai alapján. A sávok pontosan rögzülnek, nincsenek “szakadt” területek.

  A túrázók számára hasznos funkció az óra beépített oxigéntelítettség-érzékelője. Külső vezeték nélküli érzékelőkkel is működik, mint például pulzusmérőkkel, kerékpármérőkkel és más eszközökkel.

  Az óra a Garmin 5X-től eltérően támogatja az európai Ga műholdas rendszert is

 • Az óra korábban csak GPS-szel és GLONASS-szal volt elérhető.

  Előnyök

  • Hosszú munka egyetlen töltéssel;
  • Tartósság és megbízhatóság;
  • Követési pontosság;
  • Térkép-támogatás.

  Hátrányok

  • Magas ár.

  Apple Watch Series 4 GPS 44 mm-es alumínium tok sportpánttal

  Értékelés: 4.7

  Apple Watch Series 4 GPS 44 mm-es alumínium tok sportpánttal

  Az ötödik Apple Watch sorozathoz képest a negyedik nem sokban különbözik, ami nem meglepő: az “ötös” valójában a “négyes” frissítése. Az Apple Watch 4 ugyanolyan Retina képernyővel rendelkezik, de folyamatos működés helyett automatikus kikapcsolással. Sajnos az akkumulátor élettartama nem növekszik – az itt használt kétmagos S4 processzor kevésbé üzemanyag-takarékos, mint a jelenleg csúcsmodellnek számító S5.

  Watch támogatja a GPS és a GLONASS, de mivel a hiánya miatt a hardver iránytű, hogy meghatározza az oldalán a világ csak akkor lehetséges, ha egy erős műholdas jel és a mozgás. Figyelembe kell venni, hogy az Apple Watch 4 és az Apple Watch 5 okosórák árszintje összehasonlítható, ezért úgy gondoljuk, hogy indokolt lesz a modernebb modell megvásárlása, amely funkcionálisabb és kétszer annyi beépített memóriával rendelkezik. oktatás 1 Az Apple Watch 4 és az Apple Watch 5 okosórák árszintje összehasonlítható.

  Előnyök

  • Jó támogatás az Apple Pay fizetésekhez Oroszországban;
  • Vízálló 50 méteres merülésekhez;
  • Minőségi és informatív kijelző.

  Hátrányok

  • Kevesebb funkció az Apple Watch 5 készülékhez hasonló áron.

  Samsung Galaxy Watch (46 mm)

  Értékelés: 4.7

  Samsung Galaxy Watch (46 mm)

  A Samsung okosórája gondosan utánozza a hagyományos mechanikus órát, de komoly funkciókkal rendelkezik. Támogatja a GPS és GLONASS segítségével történő földrajzi helymeghatározást, a Bluetooth 4-es verziója támogatott.2, beleértve a fejhallgatóként való használatot és a zene vezeték nélküli fejhallgatóra történő átvitelét is. Azonban figyelembe kell venni, hogy az okosóra csak 4 GB belső memóriával rendelkezik, amelyből csak 1,5 GB áll a felhasználó rendelkezésére – ami a médialejátszók szabványaihoz képest kicsi.

  A beépített akkumulátor jó üzemidőt biztosít – akár 23 óra GPS használatakor, akár 16 óra zenehallgatáskor Bluetooth-on keresztül, akár 168 óra minimális használat esetén. Ez több, mint az Apple Watch, de a Garmin referencia okosórájához képest már érezhetően kevesebb. Ha aktiválja az állandó képernyőtevékenységet, az akkumulátor élettartama még tovább csökken.

  A pulzusmérő, a gyorsulásmérő és a giroszkóp a fitneszalkalmazásokban használható. Ez az a minimális készlet, amely lehetővé teszi, hogy egy okosórát működőképesnek tekintsünk, azaz teljes mértékben el tudja látni a feladatát.

  Az órában használt operációs rendszer a Tizen, a Samsung saját fejlesztésű rendszere. Emiatt a Google Pay nem áll rendelkezésre, a vállalat azt javasolja, hogy használja a saját fizetési rendszerét, a Samsung Pay-t. Használatához szükség lesz egy ugyanolyan fizetési rendszerrel rendelkező, csatlakoztatott okostelefonra, ami azt jelenti, hogy a Samsung az ügyfelet szilárdan a termékeihez köti, hogy működjön az érintés nélküli fizetésekkel

  Vízállóság – 5 bar-ig, ami 50 méter mélységig történő merülésnek felel meg. Állítása szerint megfelel a MIL-STD-810G katonai szabványnak is, amely a por- és nedvességvédelmi követelményeket írja elő.

  A megbízhatóság átlagos – elég sok olyan véleményt találtunk, amelyekben meghibásodásra vagy nem megfelelően működő műszerekre panaszkodtak, ezért érdemes ezt szem előtt tartani vásárláskor.

  Előnyök

  • Jó por- és vízállóság;
  • Tisztességes akkumulátor-üzemidő;
  • Elérhető alkalmazások gazdag könyvtára.

  Hátrányok

  • Kis mennyiségű memória;
  • Az érintés nélküli fizetésekhez Samsung telefon és az óra párosítása szükséges.

  Apple Watch Series 3 42 mm-es alumínium tok sport szíjjal

  Értékelés: 4.7

  Apple Watch Series 3 42 mm-es alumínium tok sport szíjjal

  Az Apple Watch harmadik szériája elavultnak tűnik az újabb Apple Watch-hoz képest. Kisebb a képernyője (mind átlósan, mind fizikai felbontás tekintetében), ezért az információk olvashatósága rosszabb, maga a tok vastagabb és masszívabb. De ugyanakkor és a kiindulási ár fele annyi – ha az Apple Watch 5 az Apple márkaboltban az Apple márkaboltban 32990 p-től kérik., A harmadik szériás óra ára 15990 p.

  Tekintettel erre a különbségre, a kevesebb funkcionalitás is megbocsátható: az Apple Watch 3 különösen hiányzik a segélyszolgálatok automatikus értesítése veszélyes esés esetén. Szívritmus-érzékelő – csak elektromos, nincs további optika. A vezérlőkerékből hiányzik a tapintható visszajelzés. Az S3 processzora a jelenlegi csúcsmodell S5-höz képest majdnem kétszer olyan “lassú” az Apple mérései szerint.A gyorsulásmérő által mért gyorsulási tartomány a fele (16g vs. 32g), a belső memória négyszer kisebb (8 gigabájt vs. 32).

  Mindazonáltal az Apple Watch 3 teljesen működőképes az okosóra modern értelmében, és a költségvetésén belül továbbra is érdekes vásárlás a tulajdonságok szempontjából.

  Előnyök

  • Retina kijelző;
  • Az Apple Pay támogatása;
  • Robusztus, vízálló (50 m-ig).

  Hátrányok

  • Kevesebb akkumulátor élettartam, mint a Garmin vagy a Samsung.

  Garmin Vivoactive 3

  Értékelés: 4.5

  Garmin Vivoactive 3

  Ez az okosóra-modell inkább a városlakónak való, aki ritkán megy ki a városból, mint a turistáknak: az akkumulátor élettartama aktív GPS-szel itt csak 13 óra maximálisan. De ez a bizonyos okosóra lett az első a Garmin kínálatában, amely megkapta az érintés nélküli fizetés lehetőségét NFC-n keresztül a Garmin Pay szolgáltatás segítségével.

  A sportfunkciók gazdagok: több mint egy tucat profil van beépítve, köztük például a “kerékpározás”, a “snowboardozás” és még a “golf” is. A pulzusszám-érzékelő optikai, jó pontosságú. A kijelző kissé egyszerűnek tűnhet, de a tulajdonosok véleménye szerint a kijelző minden fényviszonyok mellett is jól olvasható. Érintőképernyő – jó érzékenységgel és, ami fontos, nedves kézzel is megfelelően működik. Vízállóság – nagyjából szabványos, 50 méterig.

  Előnyök

  • Robusztus, vízálló tok;
  • A képernyő jó olvashatósága;
  • Rengeteg sport üzemmód.

  Hátrányok

  • Nincs térképezési támogatás;
  • Az akkumulátor élettartama egyetlen töltéssel kevesebb, mint a versenytársaké.

  Samsung Gear S3 Frontier

  Értékelés: 4.4

  Samsung Gear S3 Frontier

  Ezt a modellt 4 évvel ezelőtt vezették be a Classic sorozatú okosóra frissítéseként. Az okosóra robusztusabb tokot kapott, valamint eSIM-támogatást, amely. Még mindig nem releváns Oroszországban. A por- és vízállóság megfelel az általános IP68 szabványnak, valamint a katonai MIL-810G szabványnak. Érdemes megjegyezni, hogy az IP68 minősítés garantálja a vízállóságot 1 méternél nagyobb mélységbe való merüléshez fél óráig, de nem jelzi a maximális mélységet, míg ez ma már a legtöbb okosórán szabványos.

  Az óra töltése vezeték nélkül, egy praktikus dokkolóállomásról történik. Az akkumulátor élettartama teljes feltöltéssel – akár 4 nap készenléti üzemmódban, ami kevesebb, mint az azonos árú jelenlegi versenytársaké: a modell kora már látszik, és ebben a.

  Előnyök

  • A tok masszívsága;
  • Szép alkalmazásválaszték a Galaxy Apps boltban.

  Hátrányok

  • A modern szabványok szerint nem a legmagasabb akkumulátor-üzemidő;
  • Csak akkor működik a fizetésekkel, ha olyan telefonhoz csatlakozik, amely támogatja a Samsung Pay-t.

  FOSSIL Gen 4 Sport okosóra 41mm

  Értékelés: 4.4

  FOSSIL Gen 4 Sport okosóra 41mm

  A Fossil okosórája a Google Wear OS-en fut, így az érintés nélküli fizetéssel sincs gond: a Google Pay teljes mértékben támogatott, és úgy működik, ahogy kell.

  Csak GPS műholdak állnak rendelkezésre, a GLONASS nem támogatott. Az eszköz képes önállóan rögzíteni a pályákat anélkül, hogy csatlakoznia kellene egy okostelefonhoz, ami lehetővé teszi az akkumulátor élettartamának növelését, amely már alacsony – a gyártó nem ad pontos adatokat, jelezve, hogy az akkumulátor elég “1-2 napig”. Ez mai mércével mérve nem sok. A tulajdonosok arról számoltak be, hogy a töltés körülbelül 24 órán át tart tipikus használat mellett, gyakori GPS vagy pályanaplózás nélkül.

  Vízállóság – 3 bar, azaz akár 30 méteres merülésig, ami szintén kevesebb, mint sok jelenlegi okosóra modell névleges 50 méteres merülésig.

  Előnyök

  • Szép design;
  • Robusztus alumínium ház;
  • Google Pay támogatás.

  Hátrányok

  • Alacsony akkumulátor élettartam;
  • Nem a legmagasabb vízállóság.

  Samsung Galaxy Watch Active

  Értékelés: 4.3

  Samsung Galaxy Watch Active

  A műholdas rendszerek támogatása maximálisan megvalósult: a Galaxy Watch Active a ma már szabványos GPS és GLONASS mellett a kínai Beidou és az európai Ga

 • Leo. Az aktív geopozicionálással az óra akár 15 órán át is tart – nem a legnagyobb szám, de legalább a Fossil Gen 4-et veri (kb. 2 nap normál használatban).

  Mivel az okosóra a Tizen operációs rendszert használja, itt nincs Google Pay támogatás, és a Samsung Pay fizetési rendszerrel beállított telefont kell a zsebében tartania, csakúgy, mint a koreai cég más okosóráin.

  A képernyő kicsi (átlója – 1,1 hüvelyk), de jól olvasható és jó orleofób bevonattal rendelkezik. Az órának nincs lünetta, így semmi sem akadályozza az ujját a működtetés során. Vízállóság a modern szabványok szerint, 50 méterig.

  Az “Active” előtag nélküli Samsung Galaxy Watch-hoz hasonlóan ez az óra vezeték nélküli fejhallgatóval párosított médialejátszóként használható, de ugyanazzal a korlátozással – a felhasználó nem férhet hozzá több mint 1,5 GB belső memóriához. Szintén nem támogatja az aptX protokollt a Bluetooth-on keresztüli minőségi hangátvitelhez.

  Előnyök

  • Minőségi képernyő oleofób bevonattal;
  • Kényelmes operációs rendszerhéj;
  • Normál nedvességállóság.

  Hátrányok

  • Alacsony akkumulátor élettartam;
  • Samsung Pay használata a Google Pay helyett.

  Amazfit GTS

  Értékelés: 4.2

  Amazfit GTS

  A Xiaomi költségvetési okosórája nagy és jól olvasható képernyővel rendelkezik (1,65 hüvelyk, 348×442), amely vonzó lesz azok számára, akik a látási problémák miatt sok okosórán használt képernyők 320×320 túl kicsinek tűnnek. oktatás 1 A Xiaomi okosórája nagy és jól olvasható képernyővel rendelkezik (1,65 hüvelyk, 348×442). Maga a képernyő és maga az óra stílusa nagyon hasonlít az Apple Watch 5-re – a kínai gyártók drágább márkáinak ismerős mimikrije.

  Az állandó GPS akkumulátor élettartamával – akár 25 óra, ebben a tekintetben a kínai okosóra a Samsung és a Fossil kétszer drágább óráinak par, sőt, megelőzi őket. A kütyü azonban nem a vezeték nélküli dokkolóról, hanem fizikai érintkezőkön keresztül töltődik, ami azt jelenti, hogy szigorúan meghatározott módon kell a dokkolóra helyezni, és nem töltheti fel az órát az irodában vagy egy vendég házában rendelkezésre álló vezeték nélküli töltőről.

  Az érzékelőkészlet alapfelszereltség: gyorsulásmérő, mágneses érzékelő, barometrikus érzékelő, pulzusszám-érzékelő. Lehetővé teszi a fitneszalkalmazások teljes körű használatát, a pulzusszám és a lépésszámlálás pontossága normális, megfelelően működik a merülés meghatározása úszás közben.

  Az óra fő hátránya, hogy a hivatalos “európai” változatban egyáltalán nincs NFC, a “kínai” változat pedig nem működik az orosz bankokkal. Így ezt az órát most nem tudjuk kifejezetten fizetési eszközként ajánlani.

  Előnyök

  • Nagy és fényes kijelző;
  • Nagyszerű akkumulátor-üzemidő;
  • Ésszerű ár.

  Hátrányok

  • A töltés nem vezeték nélküli, csak egy márkás dokkolóról;
  • Nincs NFC az óra hivatalos európai verziójában.
  Olvasson tovább  Top 10 okostelefon processzor
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: