A 8 legjobb kolbász márka

A kolbászok ízletes és gyors ételek, amelyek minden asztalhoz illenek. Ma már azonban számos különböző vállalat gyártja ezt a terméket. És nem mindenki készít minőségi kolbászt. Gondosan kell választani, hogy csak természetes és egészséges termékeket fogyasszunk. Megvizsgáltuk a Roskatcheck értékeléseit és több tucat fogyasztó visszajelzéseit, hogy megtaláljuk a legjobb kolbászmárkákat. Megtalálja a legfinomabb és legtermészetesebb márkákat, amelyeket Ön és családja szeretni fog.

Hogyan válasszuk ki a legjobb kolbász márkát

Valójában a kolbászok kiválasztása sokkal egyszerűbb, mint amilyennek hangzik. Fontos azonban, hogy körültekintően válasszunk. Ezért összeállítottunk egy listát a tippekből, hogy segítsünk Önnek:

 1. Nézze meg a kompozíciót. Először is fontos tanulmányozni összetételüket. Lehetőleg ne tartalmazzon a következő összetevőket: csirkehús, karragén, szója vagy kukorica, nitrites só, keményítő. Ezek az összetevők nem károsak, de nincs helyük egy igazi kolbászban.
 2. Tanulmányozza a termelési technológiát. Nem, nem kényszerítünk arra, hogy kivizsgálja, hogyan készülnek a kolbászok. Csak derítse ki, hogy a GOST vagy a TU szerint készültek-e. Az első lehetőség előnyösebb – akkor a termékek természetesebbek. Mindössze hatféle kolbászra vannak állami szabványok: “Tejes”, “Különleges”, “Krémes”, “Amatőr” (mind a legmagasabb kategória), valamint “Marhahús” és “Orosz” (első minőségi kategória).
 3. olvassa el figyelmesen a nevet. A GOST kolbász márkák szabályozzák a nevet. Például a “Dairy” és a “Dairy Special” kolbász nem ugyanaz. Ez utóbbiak bármilyen adalékanyagot tartalmazhatnak, mivel nincsenek GOST-ok, és csak TU szerint gyártják őket.
 4. Fordítson figyelmet a legmagasabb kategóriájú termékekre. Ezek a legtermészetesebb és legegészségesebb. A csúcsminőségű termékek mindig a GOST-ok szerint készülnek, nincs bennük semmi felesleges.
 5. Ne vásároljon olcsó termékeket. Ne feledje: Minél olcsóbb kilónként, annál kevésbé természetes.
 6. Vizsgálja meg a megjelenést. A termékek nem lehetnek élénkpirosak vagy kifejezetten rózsaszínűek. Ez az árnyalat azt jelzi, hogy sok nitritesót tartalmaznak, amely nagy mennyiségben káros az egészségre. A nitritfelesleg nélküli természetes termékek szürkés árnyalatúak, mint a valódi főtt hús.
 7. Érzékelje a terméket a csomagoláson keresztül.A minőségi kolbászoknak meg kell tartaniuk az alakjukat és szilárdnak kell lenniük. A helytelenül főzött vagy helytelenül összeállított termékek túl puhák, és nem nyerhetik vissza alakjukat.
Olvasson tovább  A 17 legjobb tábla étcsokoládé

Használja ezeket a tippeket a legjobb minőségű kolbászok megtalálásához. És akkor nem csak egy ízletes és egészséges terméket vásárol, hanem nem fog a szervezetbe bevinni olyan káros anyagokat, amelyek a rossz minőségű kolbászokban lehetnek.

A legjobb kolbászmárkák értékelése

Jelölés hely termék neve kilogrammonkénti ár.
A legjobb kolbászmárkák rangsora 1 Üdvözöljük 573€
2 Dymov bajor 693€
3 Pit-termék 349€
4 Miratorg 500€
5 Yola 444€
6 MIKOYAN 529€
7 Családi kolbászok 318€
8 Ostankino filé kolbászok 455€

Velcom tejüzem

Értékelés: 4.9

Velcom tejüzem

A minősítés csúcsán egy ízletes és teljesen természetes kolbász cég “Velcom”. “A tejtermékek a GOST szerint készülnek, és megfelelnek minden minőségi előírásnak. Ezek a kolbászok a legtermészetesebbek: nem tartalmaznak tartósítószert és nagyon kevés élelmiszer-adalékanyagot. Következésképpen a termék tökéletesen biztonságos a fogyasztása. Légmentes és átlátszó csomagolásban.

A vásárlói vélemények széles körben dicsérik a terméket: jó íze és illata van. Elég jól megfőzve, így hidegen is fogyaszthatóak gond nélkül. Fontos: A Velcom termékekben karragént és keményítőt találtunk, amelyek nem szerepelnek a címkén. Ez nem rossz dolog – az anyagok egyáltalán nem károsak a szervezetre. Mégis, jobb, ha tudatában vagyunk a jelenlétüknek a kompozícióban.

Előnyök

 • 100%-ban biztonságos kolbászok.
 • Az összetétel természetes, nem tartalmaz antibiotikumokat vagy GMO-kat.
 • Ízletes és kellemes illatú.

Hátrányok

 • Néhány nem felsorolt összetevő.

bajor Dymov

Score : 4.8

Dimov bajor kolbászok

A “bajor” kolbászokat a TU szerint állítják elő, mivel a GOST nem ad ilyen receptet. Ez azonban nem akadályozza meg őket abban, hogy minőségi és ízletesek legyenek: ez pontosan az a helyzet, amikor a gyártó úgy döntött, hogy nem él vissza a lehetőségekkel, és normális terméket készít az emberek számára. Nem tartalmaznak káros szennyeződéseket, bár vannak bennük tartósítószerek, színezékek és mononátrium-glutamát. Általánosságban elmondható, hogy tökéletesen biztonságosak.

A füstölt termékekben elég sok keményítő van: főzéskor szétrepednek, ami vizuálisan nem vonzó. Ez azonban nem befolyásolja az ízét. De ne feledje, hogy a termék túlságosan sós, így nem mindenki számára alkalmas. A véleményekben sok ügyfél dicséri a jó ízlést, de nem 100% -ban természetes összetételű.

Olvasson tovább  9 orosz saláta receptek

Előnyök

 • Jó ízlés.
 • Teljesen biztonságos.
 • Olcsó a csúcsminőségű termékekhez képest.

Hátrányok

 • Az összetétel nem természetes.

Pit-termék tej

Score : 4.7

Pit-termék tejtermék

A jól megérdemelt harmadik helyet egy olyan termék nyerte el, amely a GOST “tejes” kolbászokra vonatkozó összes szabályának megfelelően készült. A termék egyértelmű előnye a természetesség. Nem tartalmaz egyetlen káros vagy nemkívánatos összetevőt sem. Tartósítószer, karragén, keményítő, növényi fehérje vagy akár sertéshúsbőr nélkül. Következésképpen a termék teljesen biztonságos, és használata ajánlott.

A termék íze kellemes, aromája enyhe és vonzó. Forraláskor nem pukkadnak ki és nem forrnak fel. A felhasználók versengve dicsérik a termék ízét, nem felejtve el megemlíteni a természetességét. Az ár azonban egyenesen “harapós”, ami egy minőségi termék esetében teljesen logikus.

Előnyök

 • A készítmény 100%-ban természetes és biztonságos.
 • Finom és illatos.

Hátrányok

 • Drága.

Tej Miratorg

Értékelés: 4.6

Tej Miratorg

Az egyik legnagyobb oroszországi hús- és húskészítménygyártó kolbászai. Ennek köszönhetően a termék igazán finom és kiváló minőségű. Az összetétel nem túl természetes, tartósítószerekkel és mononátrium-glutamáttal. A termék teljesen biztonságos. A fűszerek és gyógynövények kivételével nem találtak szóját vagy más növényi összetevőket a termékben.

A “Milk” mély és világos ízt kapott a bükkfán és a kézi cellulózbőrön történő füstölés technológiájának köszönhetően. Országszerte elérhetőek és viszonylag olcsók. Ez teszi őket szinte a fogyasztók ezreinek kedvencévé. Általában kolbásznak nevezhetők, amelyek ára és minősége optimálisan összehangolt.

Előnyök

 • Tisztességes íz és illat.
 • Alacsony ár a jó minőségért.

Hátrányok

 • Nem természetes összetétel.

Yola tejüzem

Értékelés: 4.5

Yola tejes kolbász

Kirívóan olcsó tejes kolbászok a Yoshkar-Ola-tól. Alacsony ára ellenére határozottan biztonságosnak tekinthető: nem tartalmaz semmit, ami károsíthatja az emberi szervezetet. Növényi összetevőket, tartósítószert, keményítőt vagy karragént nem tartalmaz. Ez a természetesség és ártalmatlanság jó mutatója.

A vásárlók szerint a terméknek jellegzetes húsíze van. Természetes membránt használnak, amely szorosan tapad a termékhez. Ezért nagyon nehéz lehúzni anélkül, hogy a termék integritása sérülne. Az egyetlen csalódás az, hogy a kolbászok nem terjedtek el az egész országban. Mert ezen az áron megéri, hogy magas minőséget kapjon.

Előnyök

 • 100% természetes és biztonságos összetétel.
 • Alacsony költség.
Olvasson tovább  A 7 legjobb tejtermelő

Hátrányok

 • Nem elterjedt.

MIKOYAN Tejtermék

Értékelés: 4.4

MIKOYAN tejes kolbászok

Állami szabvány szerint készült “tejes” kolbászok. De nem szabad összetéveszteni a hasonló termékkel, a “Mikoyan tejes kolbásszal”! A TU szerint készülnek, és alacsonyabb minőségűek. Az összetétel természetesen nem ideális: a mononátrium-glutamát mellett stabilizátorokat és tartósítószereket is tartalmaznak. A termék azonban megfelel a minőségi követelményeknek, és fogyasztása teljesen biztonságos.

A kolbászok meglehetősen tisztességes összetételüknek köszönhetően ízletesek, de csak a “személyes ízlésnek” köszönhetően. Erős ízűek és aromájúak, puhák és lédúsak. Nem pukkan ki a főzési folyamat során, mivel nem tartalmaz keményítőt. Egyes vásárlók azonban nem tartják elég természetesnek az ízét.

Előnyök

 • Kifejezett íz és aroma.
 • Főzés közben nem pukkadnak ki.

Hátrányok

 • Nem természetes összetétel.
 • Ugyanannak a növénynek van egy duplikált márkája, könnyű összetéveszteni.

Családi kolbászok Tejipari

Értékelés: 4.3

Családi kolbászok Tej

Ezek kiváló minőségű kolbászok, amelyeket a követelményeknek és a recepteknek szigorúan megfelelve állítanak elő. Az összetétel szinte ideális: nincsenek tartósítószerek vagy extra összetevők, mint a szója vagy a mononátrium-glutamát. A készítmény azonban darált csirkehúst tartalmaz, ami szokatlan egy tejes kolbász esetében. Ezt leszámítva minden összetevő megfelel a GOST-nak.

A kiváló összetétel ellenére a termék nem a legsikeresebb. Nincs jellegzetes ízük vagy szaguk. Néhány vásárló azt írja, hogy van egy határozott füstszag, amit sokan szeretnek. A textúra nagyon sűrű, a hús száraz. De vannak szerelmesei ennek a terméknek, és aktívan dicsérik a véleményekben.

Előnyök

 • Jó kompozíció.
 • Füstös szag.

Hátrányok

 • Rosszul kifejezett íz.
 • Kemény és száraz.

Filet Ostankino

Értékelés: 4.2

Ostankino kolbászos szűzpecsenye

Befejezzük a kolbászok értékelését, amelyek a TU alatt készültek, de nem rossz ízűek és minőségűek. Sertéshús nincs, helyette csirkemellfilét használnak, ahogyan azt a név is jelzi. Tartósítószerek, növényi összetevők és stabilizátorok nélkül. Érdekes módon a termékben a hivatalosan tiltott antibiotikum, a szulfonamidok nyomait mutatták ki. Nem káros, de nem szabad gyakran antibiotikumos kolbászt enni. Egyébként megfelel a biztonsági követelményeknek.

Mérsékelt ízűek és megfelelő mennyiségű sót tartalmaznak (bár egyes fogyasztók sósnak találják őket). Az íze és az aromája kissé eltér a standardtól, a csirke miatt. A termék meglehetősen száraz: a hús nem lédús, ami csalódást okozott.

Előnyök

 • Csirke helyett sertéshús.
 • Kellemes íz.

Hátrányok

 • Száraz hús.
 • Antibiotikumok nyomai.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: