A legjobb lúgos ásványvíz

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. Konzultáció szakemberrel vásárlás előtt.

Tudományosan bizonyított, hogy a lúgos ásványvíz javítja az emésztést, lassítja az öregedési folyamatokat és erősíti az immunrendszert. A lúgos víz pH-értéke a közönséges ivóvízzel összehasonlítva magasabb, akár 8-9 pH-értéket is elérheti. Segít hatékonyan leküzdeni az acidózist, a savas refluxot és a fertőzéses-gyulladásos folyamatokat a szervezetben. A jó minőségű lúgos víznek ásványi anyagokat is tartalmaznia kell, és negatív redox-potenciállal kell rendelkeznie. Válassza ki a legjobb lúgos ásványvizet a piacon az Expertology szakértői csapatával.

Kell-e lúgos ásványvizet inni??

A lúgos víz emberi szervezetre gyakorolt hatását már sokszor vizsgálták. Az orvosi közösségen belül azonban még mindig vannak viták arról, hogy a lúgos oldatokat teljesen egészséges egyéneknek kell-e fogyasztaniuk. A világ egyik legnagyobb magán orvosi és kutatási központjának, a Mayo Clinic-nek a szakértői például egy jelentést tettek közzé, amelyben azt javasolják, hogy az egészséges emberek naponta semleges pH-szintű vizet igyanak. Az orvosok azzal magyarázzák megállapításaikat, hogy a lúgos tulajdonságú folyadékok hosszú távú fogyasztásának a szervezetre gyakorolt hatását még nem vizsgálták eléggé.

Ezt számos hiteles tudományos tanulmány ellensúlyozhatja:

 1. 2012-ben Jamie Kuffman, a New York-i Orvosi Főiskola klinikai fül-orr-gégész professzora publikálta a következő tanulmánytkutatások bizonyítják, hogy az artézi kutakból származó, 8,8-as pH-értékű természetes szénsavas víz fogyasztása segíthet a pepszin hatástalanításában. Ennek az enzimnek a feleslege viszont savas refluxot vagy gastrooesophagealis refluxbetegséget (GERD) okoz.
 2. A Shanghai Textile első kórházának kínai orvosai megerősítették, hogy a lúgos ionizált víz 3-6 hónapon át történő fogyasztása csökkenti a vérnyomást, a vércukorszintet és a lipidszintet a magas vérnyomásban, cukorbetegségben és hyperlipidaemiában szenvedő embereknél.
 3. Egy másik fontos tanulmány a lúgos víz emberi szervezetre gyakorolt hatásairól szólMegjelent a Journal of the International Sport Nutrition Society folyóiratban. A vizsgálatban 100 aktívan sportoló résztvevő vett részt. A tudósoknak sikerült kideríteniük, hogy a sima ivóvíz helyett lúgos ásványvizet ivó embereknél 6,3%-kal csökkent a vér viszkozitása. Növeli a véráramlást és javítja az oxigénszállítást a szövetekbe.
 4. Megbízható orvosi statisztikák is vannak, amelyek azt mutatják, hogy a lúgos ásványvíz segít kiegyensúlyozni az emésztőrendszert, helyreállítani a normális testsúlyt, lassítja az öregedési folyamatot és növeli a szervezet ellenálló képességét a rák ellen.

Hogyan válasszunk minőségi lúgos ásványvizet

A lúgos ásványvíz kiválasztásának legfontosabb kritériuma a természetessége. A természetes forrásvíz természetes módon szerves ásványi anyagokkal gazdagodik, mivel porózus kőzeteken keresztül áramlik. Ezen ásványi anyagok felhalmozódása a pH-szint 8-9-re történő emelkedéséhez vezet. Az Egészségügyi Világszervezet legtöbb szakértője egyetért abban, hogy csak a természetes ásványi sókkal és biológiailag aktív összetevőkkel telített víz lehet igazán jótékony hatással az emberi egészségre. Az ilyen termék címkéjén feltétlenül fel kell tüntetni a területet (a kút száma, a forrás neve).

Ma már jó néhány márka mesterségesen előállított lúgos víz van a piacon. A folyadékok ipari lúgosítása ionizációval vagy elektrolízissel történik. Ezekben az eljárásokban a csapvíz szabadon áramlik át a platina- és titánlemezeken, ami a vízmolekulák lebontását és a pH-érték emelését eredményezi. Sajnos az így nyert víz mérgező nyomokban tartalmazhat fémeket, valamint a csapvízben lévő vegyi anyagok klasszikus koktélját, mint például klórt, fluoridokat, alumíniumot és még növényvédő szereket is.

Fontos figyelni az ásványi sók és a biológiailag aktív összetevők (BAC) koncentrációjára is. Ezen elv szerint minden ásványvíz 3 kategóriába sorolható:

 1. Asztal.Az ásványi sók és a BAC tartalma az ilyen vízben kevesebb, mint 1 gramm/liter, ami lehetővé teszi, hogy korlátozás nélkül fogyaszthassa.
 2. Gyógyászati ivóvíz.Az ilyen víz ásványianyag-tartalma literenként 1-10 gramm ásványi sót tartalmaz, ami lehetővé teszi, hogy megelőző jelleggel, de nem állandó jelleggel fogyasszuk.
 3. Terápiás.A Borjomi literenként 10-15 gramm ásványi sót tartalmaz, ezért csak korlátozott mennyiségben és kizárólag orvosi rendelvényre fogyasztható.
Olvasson tovább  23 legjobb kávémárka

A negatív egészségügyi hatások elkerülése és a minőségi ásványvíz kiválasztása érdekében fontos meggyőződni arról, hogy természetes forrásból származik, és elegendő mennyiségű jótékony mikroelemet tartalmaz.

A legjobb lúgos ásványvíz értékelése

Jelölés Helyszín Név Értékelés
A legjobb lúgos ásványvíz értékelése 1 Borjomi 5.0
2 Donat Mg 4.9
3 DI
 • JAN
 • 4.8
  4 Essentuki No17 4.7
  5 Rychal-Su 4.6
  6 AQUAdetox 4.5
  7 Narzan 4.4
  8 Szibéria legendája 4.3

  Borjomi

  Értékelés: 5.0

  Borjomi

  A legendás vulkanikus eredetű ásványvíz, a Borjomi, Grúzia védjegye. A “Borjomi” a nátrium-hidrokarbonátos ásványvíz kategóriájára utal, amely 8-10 km mélységből tör a felszínre. A szén-dioxid hatására a víz a felszínre tör, és több tucat különböző kőzetfajtán keresztül nyomul a felszínre. Ennek eredményeképpen a Borjomi mikrotápanyag-összetétele körülbelül 60 különböző ásványi anyagot tartalmaz, beleértve a hidrokarbonátokat, kloridokat, nátriumot, kalciumot, magnéziumot stb. A “Borjomi” általános ásványianyag-tartalma 5-7,5 gramm/liter, ami megfelel a gyógyhatású asztali víz kategóriájának. Ez azt jelenti, hogy az ilyen ásványvizet csak korlátozottan szabad használni, és nem szabad a testnedvek fő forrásaként használni.

  A Borjomi különleges “szóda” ízzel rendelkezik, amelyre mindenki emlékszik, aki egyszer már kipróbálta ezt a természetes terméket. A víz csak szénsavas formában kapható. Ez nem csak a természetes gázok jelenlétének köszönhető, hanem annak is, hogy a palackozáskor CO2-vel dúsítják. Szén-dioxidját természetes tartósítószerként használják. A szénsavmentes ásványvíz kedvelői ivás előtt leereszthetik.

  A “Borjomi” emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatását tudományos kutatások és az évszázados történelem is megerősíti. Ez a víz különösen ajánlott a gyomor-bélrendszer, a máj, a vese, az epehólyag és az epeutak betegségeiben szenvedőknek. Normalizálja a savasságot, az ásványi anyag gyorsan megszabadul a gyomorégéstől és hatékonyan megakadályozza a gyomorfekély kialakulását. A gazdag ásványi összetétel segít normalizálni az anyagcserét, csökkenti a cukorszintet és a koleszterinszintet, és megbirkózik a másnapossággal, amit gyakran megjegyeznek a fogyasztói véleményekben.

  Előnyök

  • Természetes vulkáni eredetű
  • egyedülálló mikrotápanyag-összetétel, beleértve több mint 60 ásványi anyagot;
  • bizonyított egészségügyi előnyök;
  • Az emésztőrendszerre, a húgyutakra és az immunrendszerre gyakorolt széles körű hatásai;
  • Enyhe, brakkos ízű, ami a legtöbb fogyasztó ízlésének megfelel;
  • évszázados recept a kivonáshoz és a palackozáshoz;
  • stílusos üveg dizájn üvegből és műanyagból.

  Hátrányok

  • viszonylag magas ár;
  • nincs szénsavmentes forma.

  Donat Mg

  Értékelés: 4.9

  Donat Mg

  A Donat Mg egy természetes magnézium-szulfát-hidrokarbonátos víz, amelyet a szlovéniai Rogaška Slatina forrásaiból nyernek. Hatékonysága öt ásványi anyag kombinációján alapszik. A szulfátok pozitívan hatnak a bélműködésre, míg a hidrogén-karbonátok segítenek normalizálni a gyomor pH-értékét. A magnéziummal, nátriummal és kalciummal együtt ezek az ásványi anyagok serkentik az emésztést, javítják az immunitást és a jó közérzetet. A Donat Mg víz magas ásványianyag-tartalmának köszönhetően (13-14 gramm/liter) a gyógyvíz kategóriába tartozik. Ez azt jelenti, hogy nem szabad korlátlan mennyiségben fogyasztani. Annak érdekében, hogy segítsen a fogyasztóknak kiszámítani a napi bevitelüket az egyéni szükségleteiknek megfelelően, a Donat kifejlesztett egy ingyenes alkalmazást okostelefonokra.

  A felhasználók a Donat Mg ízét szokatlanul “édesnek” írják le. A víz szénsavas, de a gázok nem okoznak puffasztó érzést vagy más kellemetlen hatást. Az első használat után a legtöbb embernek hashajtó hatása van. Néhány nap múlva azonban az emésztési folyamat stabilizálódik, a széklet szabályos lesz, és a kellemetlenségek, például a gyomorégés és a gyomorban jelentkező nehézkedés teljesen megszűnnek. A Donat gyomor-bélrendszerre gyakorolt pozitív hatását egy 2015-ben Németországban végzett klinikai vizsgálat tudományosan bizonyította. A terméket alacsony vérnyomású embereknél óvatosan kell alkalmazni, mivel a magnézium elősegíti a hipotenziót.

  Előnyök

  • természetes szénsavas víz a Rogaška Slatina tiszta forrásaiból;
  • magas szintű mineralizáció, ami lehetővé teszi a termék gyógyszerként való besorolását;
  • Öt alapvető ásványi anyag kombinációja;
  • tudományosan igazolt pozitív hatása az emésztésre;
  • Ingyenes mobilalkalmazás a napi bevitel kiszámításához;
  • A krónikus fáradtság tüneteinek megszüntetése és a közérzet javulása rendszeres használat mellett.

  Hátrányok

  • Sajátos “édeskés” íz;
  • Erős hashajtó hatás a használat első napjaiban;
  • viszonylag magas ár.

  DI
 • JAN
 • Értékelés: 4.8

  DI<li></div><p>JAN ” src=”/wp-content/uploads/2023/11/61516666197771-24lu.jpg” height=”343″ title=”DI</p><li>JAN”><p>DI tiszta ásványvíz</p><li>A JAN-t Örményország hegyvidékén egyetlen forrásból, Dilijan közelében lévő mély kútból nyerik. Kiváló ökológiájának és a sok kőzetrétegen való áthaladásnak köszönhetően az itt kitermelt víz egyedülálló gyógyhatással rendelkezik. A teljes ásványianyag-szint 3,3-4,1 gramm/liter. Ez a mutató lehetővé teszi a lúgos ásványvíz DI<li>A JAN a terápiás diétás kategóriába tartozik. Ezt a vízkategóriát naponta kis mennyiségben lehet fogyasztani anélkül, hogy az egészségre ártalmas lenne. Az ásványi összetevők közül a nyomelemek, például a nátrium, a magnézium és a hidrogén-karbonátok különösen fontosak.<p>Ellentétben a legtöbb társaival, amelyeknek lúgos a környezetük is, a DI ásványvíz</p><li>A JAN kellemesen enyhe ízű, a szóda sajátos utóíze nélkül. Rendszeres fogyasztása kifejezetten pozitív hatással van, különösen az emésztőrendszerre. A krónikus gyomorhurut, gyomor- és nyombélfekély, valamint különböző máj- és epebetegségek.<h4>Előnyök</h4><ul><li>ökológiailag tiszta hegyvidéki kitermelési régió;</li><li>Enyhe mineralizáció a gyógyászati asztali víz kategóriájának szintjén;</li><li>Kellemes íz, jellegzetes lúgos szag és utóíz nélkül</li><li>Kifejezett pozitív hatások a gyomor-bél traktusra;</li><li>a szervezet finom tisztítása;</li><li>viszonylag alacsony ár.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Hosszú távú fogyasztás szükséges az észrevehető hatás eléréséhez.</li></ul><h3>Essentuki No17</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Essentuki No17

  A Yessentuki 17 klorid-hidrokarbonátos nátriumvíz, amelyet az Észak-Kaukázus hegyeiben termelnek ki, és tudományosan bizonyított terápiás tulajdonságokkal rendelkezik. a neve arra utal, hogy a vizet a 17. számú kútból nyerik, amely akár 1,5 km mélyen is lehet. A több tucatnyi kőzetrétegen áthaladó víz természetes módon szűri és ásványi anyagokkal gazdagítja. Klinikai és laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy az Essentuki 17 több mint 30 különböző mikroelemet és biológiailag aktív összetevőt tartalmaz. A legfontosabbak a hidrogén-karbonát, a nátrium, a szulfátok, a kloridok, a kálium, a magnézium és a bórsav. A víz általános ásványianyag-szintje nagyon magas (10-14 gramm/liter), ezért csak akkor kell használni, ha ez javallott, és nem szabad túllépni az ajánlott adagot.

  Az Essentuki 17 gyógyászati ásványvíznek a hidrogén-szulfid jelenléte miatt különleges íze és szaga van. A természetes víz minden hasznos összetevője megmarad, mivel a terméket nem kell hosszú szállításnak alávetni, és a termőhely közvetlen közelében palackozzák. A víz különösen ajánlott a gyomor-, bél-, máj- és hasnyálmirigy-betegségekben szenvedőknek. A termék normalizálja az emésztést, enyhíti a puffadás érzését, növeli a bélperisztaltika aktivitását és szabályozza a gyomor savasságát. Emellett az Essentuki 17 fogyasztása segít az immunrendszer erősítésében és növeli a fertőző és vírusos kórokozókkal szembeni ellenállást. A termék hatékonyságát a Pjatigorszki Tudományos Kutatóintézet tudósai által végzett kutatások igazolják.

  A

  • Egyedülálló ásványi összetétel, amely több mint 30 különböző mikroelemet tartalmaz;
  • egy magasan fekvő forrásból történő kitermelés;
  • A palackozás megszervezése a gyártási hely közvetlen közelében;
  • Figyelemre méltó hatások az emésztőrendszerre;
  • erősíti az immunrendszert és véd a fertőző baktériumok ellen;
  • A hatékonyságot a Pjatigorszki Tudományos és Kutatóintézet szakemberei is megerősítették.

  Hátrányok

  • sajátos szaga és íze;
  • a nagyon magas ásványianyag-tartalom, ami felelősségteljes megközelítést igényel az adagolás megválasztásakor.

  Rychal-Su

  Értékelés: 4.6

  Rychal-Su

  A Rychal-Su lúgos ásványvizet Dél-Dagesztán hegyeiben egy természetes, alacsony hőfokú forrásból nyerik. A termék alapját a Shalbuzdag-gleccser olvadt vize képezi. Az enyhe, literenként 4-5 grammos ásványi anyag tartalma miatt a víz a gyógyászati célú asztali vizek kategóriájába tartozik, amely lehetővé teszi a rendszeres, korlátozások nélküli fogyasztását. Bikarbonátokat, szulfátokat, nátriumot, magnéziumot és kalciumot tartalmaz. Az ilyen gazdag ásványi anyag összetétel segít enyhíteni a krónikus gyomorhurutban és gyomorfekélyben szenvedőket.

  A fogyasztók kizárólag a Rychal-Su víz kellemesen lágy ízét veszik észre, jellegzetes “szóda” utóíz nélkül. A termék egyedülálló terápiás tulajdonságokkal rendelkezik, mivel képes felgyorsítani az anyagcserét. Ez hatékonyan eltávolítja a méreganyagokat és a káros radionuklidokat a szervezetből. Ezenkívül sok felhasználó súlycsökkenést tapasztal, amikor az ásványvizet hosszabb időn keresztül fogyasztja. Ez a hatás a szénhidrátok emésztésének megváltoztatásával érhető el. Ezzel kapcsolatban a Rychal-Su víz különösen hasznos az elhízásban szenvedő és fogyni vágyó emberek számára.

  Előnyök

  • a természetes víz egyedülálló ásványi összetétele;
  • Enyhe mineralizáció, amely nem terheli a szervezetet;
  • kellemes íz, szódaszerű utóíz nélkül;
  • Pozitív hatás az emésztésre;
  • Jelentős anyagcsere-gyorsulás;
  • a testtömeg fokozatos csökkentése;
  • megfizethető ár.

  Hátrányok

  • nincs fontos információ a címkén.

  AQUAdetox

  Értékelés: 4.5

  AQUAdetox

  Az AQUAdetox egy enyhe lúgos víz, amelyet a Valday és a Seliger-tó közelében található természetes forrásokból nyernek. A palackozás egy új, modern üzemben történik, amelynek technológiai rendszerei megfelelnek a legmagasabb nemzetközi szabványoknak. Ennek a víznek a pH-középértékei elérik a 8,6-8,8 értéket, ami az emberi szervezet számára hasznos tulajdonságok egész sorát biztosítja. Az AQUAdetox lágy mineralizációja lehetővé teszi az orvosi ajánlás nélküli használatát az első életévtől kezdve. Ezt a természetes és mesterséges gáz hiánya is elősegíti.

  Az első dolog, amit a fogyasztók észrevesznek az AQUAdetoxról, az a kellemes, enyhe íz. Ennek a természetes lúgos víznek a rendszeres fogyasztása nagyszámú lúgos iont biztosít a szervezet számára, amelyek hatékonyan semlegesítik az oxidatív folyamatokat és normalizálják a sav-lúg egyensúlyt. Az ilyen hatásnak köszönhetően az anyagcsere felgyorsul, a veszélyes méreganyagok eltávolításra kerülnek, és a természetes öregedési folyamatok lelassulnak. Az AQUAdetox egy másik pozitív hatása, amelyet sok felhasználó említ a véleményeiben, az energiaszint növekedése.

  Előnyök

  • Természetes ásványvíz bizonyított hatékonysággal;
  • palackozás egy modern, európai szintű gyártóüzemben;
  • a dietetikusok pozitívan értékelik;
  • A pH-érték 8,6-8,8;
  • a gáz hiánya;
  • az élet első évétől kezdve lehetőség van a szedésére;
  • Kellemesen enyhe ízű;
  • az emésztés normalizálása és az anyagcsere felgyorsítása.

  Hátrányok

  • viszonylag magas ár.

  Narzan

  Értékelés: 4.4

  Narzan

  A Narzan Oroszország egyik legnépszerűbb ásványvize, amely több mint 120 éve bizonyítja hatékonyságát. Ez az egyedülálló természetes víz az Elbrusz-hegy gleccsereinek olvadásából származik, majd hosszú utat tesz meg a sziklákon keresztül Kislovodszk városáig, ahol kitermelik. A víz természetes módon mineralizálódik az út során, így több mint 20 ásványi anyaggal és nyomelemmel telítődik. Ugyanakkor a szakértők azt mondják, hogy a termék mineralizációja enyhe (2-3,5 gramm/liter), ami lehetővé teszi a rendszeres ivást a test megterhelése nélkül.

  A Narzan íze enyhén sós, de a legtöbb fogyasztó kellemesnek találja. A vizet elsősorban az emésztőrendszer, a máj, a hasnyálmirigy és a húgyúti rendszer betegségeinek hatékony megelőzésére és kezelésére használják. A Narzan egyedülálló tulajdonsága a magas kalcium- és magnéziumtartalom. Tanulmányok szerint ennek a víznek a fogyasztása fedezi egy felnőtt napi szükségletének 30-35%-át. Mivel a magnézium bizonyítottan képes csökkenteni a vérnyomást, a Narzan-t hipotenzióban szenvedő személyeknél óvatosan kell alkalmazni.

  Előnyök

  • enyhe ásványianyag-tartalom 2-3,5 gramm/liter szinten
  • Több mint 20 ásványi anyag és mikroelem a szerkezetben;
  • Természetes (természetes) levegőztetett víz;
  • magas kalcium- és magnéziumtartalom;
  • bizonyítottan pozitív hatással van az emésztésre és az anyagcserére;
  • semleges, enyhén sós íz.

  Hátrányok

  • kifejezett hipotóniás hatás.

  Szibériai legenda

  Értékelés: 4.

  Szibéria legendája

  A Legend of Siberia egy természetes lúgos, gázmentes ásványvíz, amelyet az orvosok napi ivásra és kezelésre ajánlanak. A vizet 832 méteres mélységből nyerik ki a Novoszibirszki régió ökológiailag tiszta területén. A termék teljes ásványianyag-tartalma a gyógyászati célú sós víz szintjén van, és körülbelül 3-4 gramm/liter. A pH-középérték indexe eléri a 7,8-8,2-t, ami lehetővé teszi, hogy hatékonyan küzdjön az oxidatív folyamatokkal, és pozitívan befolyásolja az emésztést. A szibériai legenda számos hasznos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, többek között bikarbonátokat, kalciumot, vasat, ezüstöt és szelént.

  A víznek enyhe, alig érezhető lúgos íze van, de ennek ellenére a legtöbb fogyasztó szerint a termék tökéletesen alkalmas a mindennapi használatra. A szibériai legenda segít eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből az anyagcsere felgyorsításával és az emésztés normalizálásával. a víz egyedülálló természetes összetétele segít az immunrendszer erősítésében és az öregedési folyamatok lassításában is.

  Előnyök

  • vízkitermelés Szibéria ökológiailag tiszta régiójában;
  • Enyhe mineralizáció 3-4 gramm/liter;
  • A lúgos pH-érték 7,8-8,2 körül van;
  • gazdag és változatos ásványi összetételű;
  • Kellemes ízű, enyhén lúgos ízzel;
  • Felgyorsítja az anyagcserét és megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól;
  • Az emésztési folyamatok normalizálása;
  • megfizethető ár.

  Hátrányok

  • nincs azonosítva
  • Lúgos ásványvíz – a természet igazi ajándéka az emberi egészségnek. A termék kiválasztásakor fontos figyelni a mineralizáció szintjére és a terápiás hatások körére. Valódi vásárlói vélemények és az Expertology szakértőinek szakértői véleménye segít a helyes választás meghozatalában.
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: