Az orchideák dugványai reprodukálása

Sok kertész elvált az orchideák shilling használatával. Könnyűvé teszi, hogy megszorozzák a növényt otthon, hogy még egy üvegben is megtehessék. Az orchidea tenyésztéséhez ismernie kell néhány árnyalatokat. Ebből attól függ, hogy növekszik-e egy növényt, vagy sem. A csírák küldéséhez tudnia kell, hogyan kell vágni a dugványokat. Az orchideáknak meg kell vágniuk az egyik csúcsot vagy egy színtelepőt, amelyet általában több részre vágnak. Ha levágja az ingét, tegye meg együtt a levegő gyökereit, köszönhetően a dugványok, amit meg fognak tenni, és növekszik. A fungicid vagy az aktivált szén, a vízben elvált, meg kell vizsgálni a sérült hét szakaszokat. Miután a dugványokat el lehet ültetni és elküldeni az üvegházba.

Az orchideák dugványai reprodukálása

Hogyan lehet szaporodni a dugványokat?

Ez a módszer nem egyszerű, de hatékonyabb, különös figyelmet és ellátást igényel. Valamint az ilyen tenyésztés abban a tényben, hogy a dugványok megkapják az anyai virág összes adatait. Ez a módszer elengedhetetlen azok számára, akik ritka és egyedi orchideákat termesztenek. A szín, nem csak a hőmérséklet-rezsim, hanem a páratartalom szintje, amelyet szisztematikusan támogatni kell. Mínusz lángok virágokkal abban a tényben, hogy nem mindegyikük megkezdi a gyökereket, sokan csak rothadtak és haldoklik. Ez a fajta dugványok igényesebbek, és hosszabb gondot igényelnek, mint a virág tetejéről származó szokásos folyamatok. A növény vegetatív reprodukciójára szüksége lesz:

 • Egy éles kés, használhatja a szikét, a legfontosabb dolog az, hogy a szerszám éles és a színes üléses rekesz, anélkül, hogy károsodna a növény maga;
 • fertőtlenítő;
 • Aktivált szén tabletták;
 • Műanyag palack, amelyben Planoros leszel.

Válasszon egy virágpontot csak a tavasz elején. Ebben az időszakban az orchideák aktívan megszorozódnak, tele vannak erősséggel és készen állnak a vegetatív reprodukcióra. Meg kell venned a virágzást, amely már elrúcsúzik.

Az orchideák dugványai reprodukálása

A szárnak hosszúnak kell lennie, hogy többszörös alvó vesékkel kell rendelkeznie. Ne vigye a virágot, amely beteg vagy szenvedett stresszt.

Kiemelve műanyag palackokban vagy tartályokban

Módosítsa a növényt két módszerrel. Az orchidea szín-lépcsős reprodukciója, színes eset esetén.

 1. Vágja szépen éles virágmentes bluer virág nélkül.
 2. Több részre osztja meg egy késsel. A botok mindegyikének a lehető legközelebb kell lennie az alsó vágáshoz.
 3. Csomagolt aktivált szén és megszórjuk a sérült területeket.
 4. Megszórjuk a vágás szénét, amely maga a növényen maradt.
 5. Óvatosan fontolja meg a vesecay-t, amely megvédi őket.
 6. Előre előzetesen egy műanyag palack ültetésére helyezze Moss Sphagnumot, és permetezze az esővíz birtokát, vagy tisztítsa meg.
 7. Tegye a dugjait a palackba vízszintes helyzetben.
 8. Tegye egy pohár üveg tetejére, vagy eltömődött az élelmiszerfilm.
 9. Tegye át a palackot egy meleg helyre, ahol a levegő hőmérséklete +25 fok.
 10. Minden nap az üveget oxigénnel kell dúsítani, ezért távolítsa el a bevonatot (üveg vagy film) 10 percig.
 11. A szellőztetés idején győződjön meg róla, hogy a tőzegben vízpermetezővel permetezzen.

Az orchideák dugványai reprodukálása

Vízi halloween

Második módszer az ilyen cselekvésekben fekszik.

 1. A vízbe szántott vágott szeletek, a vízbe helyezhetők, a víznek szobahőmérsékletnek és puhanak kell lenniük. Ezt önmagában teheti meg, add hozzá a borostyánsavas tabletta vízhez, több kálium-permanganát kristályt úgy, hogy a víz szelíd rózsaszín árnyalatot szerezzen, több aktivált szén tablettát és több csepp biológiai stimulátort. Számítsa ki az ilyen számot a padlón liter vízre.
 2. Telepítsen egy palackot vagy üveget vízzel és hajtsa végre egy meleg helyen, ahol a közvetlen napsugarak esnek.
 3. Fedje le a filmet vagy egy különleges sapkát az üvegházhatás létrehozásával.
 4. Győződjön meg róla, hogy gazdagodik az oxigénnel, cserélje ki 4 naponta.
 5. Néhány hét múlva eldobhatja a veséket, levághatja őket és transzplantálhat a földre.

Az orchideák dugványai reprodukálása

A propagate orchideák lehetnek ikrek nyilak

A növény folyamatosan kialakult gyerekek, nyilak, akik készítenek szárat. Segítségével Shine Orchid. Az ilyen folyamatokat megfelelően meg kell vágni és felkészíteni, könnyebben növelni a növény növekedését. Mínusz ilyen tenyésztés az, hogy az üzemnek nincs az orchidea anya tulajdonságai. Ez a módszer nem alkalmas olyan kertészekre, amelyek tenyésztett ritka és tiszta fajták.

Fontos pont, amikor egy vágó kiválasztása a vegetatív megkülönböztetésének képessége. Az ügyes kertészek rendkívül professzionálisan, mindig megkülönböztethetik az egyik kilátást a másikról. A tapasztalatlan kertészek mindig csak az eredmény körülbelül 15% -át kapják meg, mivel ezért csak néhány dugvány. Vegetatív reprodukciót készítsen a nyilak segítségével.

 1. Vágja a nyílat az anyai szárhoz.
 2. Kezelje az aktivált szénat a vágás minden sérült szakaszával, és maga az orchidea.
 3. Töltsön ki egy műanyag palackot vagy egy potot speciális keverékkel: moha-Safagnum, fenyő kéreg, páfrány gyökerei 1: 3 arányban: 1. A tartályban lyuknak kell lennie a vízelvezetéshez.
 4. A rétegelt módszer nedvesítse meg az aljzat területét, és dobja le a nyilakat.
 5. Támogassa a levegő hőmérsékletét +23 és +25 fok között.
 6. Rendszeresen hidratálja, hogy ne álljon meg.
 7. Zárja le a száraz leveleket, amelyek fokozatosan elhalványulnak.
 8. Várja meg, hogy a hajtás elérje az 5 cm méretét, és miután átültetheti a földre.

Az orchideák dugványai reprodukálása

Lépjen be a primerbe

Miután a dugványok emelkedtek, átültetniük kell a földre. A Föld készen áll, vagy önállóan vásárolható. Ehhez keverje össze a fenyő kéregét, a fát és az sfagnum moha. Tegyen vízelvezetést a kavicsoktól vagy agyagból. Mielőtt összekeverjük az összes összetevőt, győződjön meg róla, hogy forraljuk a fenyő kéregét, szárítás és csiszolás után (a daraboknak legfeljebb 10 mm-es méretnek kell lenniük). Ezt követően a mangartee-készítés sphagnumának megoldásában, a kerámitát forró vízzel kezeljük.

Szomorú leszállás

Hogy a dugványok ne részegek legyenek, mindent feldolgozni kell, beleértve egy műanyag edényt is.

 1. Hogy a vízelvezetés szép lyukába kerüljön, hogy a felesleges nedvesség kiugrott, és a levegő a földbe áramlott. A potnak átláthatónak kell lennie ahhoz, hogy időben észleljük a gyökerek rothadását.
 2. Helyezze el a vízelvezetést (Előfeldolgozás).
 3. Feldolgozási hely a központban és megszórjuk az előkészített keverékkel, fedjük le a moha.
 4. Permetezővíz a porlasztóból, néhány napos vízből.

Az orchideák dugványai reprodukálása

Ne feledje, ha a hajtások megsérültek, és gyengén fertőtlenítetted a szerszámot, és fertőzött, a hajtás megmenthető. Ehhez tegye meg a mangán oldatát.

További vágás

A fiatal növénynek meleg és napfényre van szüksége. Ha a hajtás nem elegendő napfény, speciális lámpákat használhat, vagy helyezze az ablak napkeleti és keleti oldalára. Támogassa a hőmérsékletet legalább + 18 ° C-on, de legfeljebb + 25 ° C-on. Télen a megengedhető hőmérséklet +12 és +15 fok között van.

Szisztematikusan hidratálja a primert. Ha van egy kis mennyiségű víz – ez nem ijesztő, a talaj alatt nem kívánatos orchideák számára. A vizet mindig meleg és puha, egyszerűen forralhatja vagy desztillálhatja. Az üzemet 14 nappal az átültetés után kell táplálni. Ehhez speciális megoldásokat használhat, amelyeket egy virágboltban értékesítenek.

Válassza ki a gyengéd megoldásokat, válassza ki a minimális adagolást, jobb, ha az ajánlott adaggyártó 4-szeresére csökkenti azt. Támogassa a magas páratartalmat a helyiségben, ahol a hajtások található, mintegy 70%. Ön állandó permetezést végezhet a permetezőből, a vízvirág nem fog fájni.

Az orchideák dugványai reprodukálása

A rothadt folyamatok feldolgozása

A növény súlyos öntözésből és baktériumokból származik, amely a kezeletlen eszközt hozta. Lehetőség van annak megállapítására, hogy az üzem újratöltötte, vizuálisan lehetséges: a növényt fekete foltokkal borítják, az alsó forma, a rothadás szaga van. Ebben az esetben a növény nem menthető meg. Ha csak a rothadás kezdete, barna folt megjelenik a rizóma. Ebben az esetben ilyen intézkedéseket kell tenni.

 1. Húzza ki a kelbimút a talajból, öntsük előre, hogy a talaj puha legyen, és az üzem könnyen kihúzható.
 2. Fertőtlenítse a kést, és tisztítsa meg a rhizomot a rothadásból és a fertőzött gyökerekből, vágja le az összes levelét, amelyen látni fogja a gomba.
 3. Öntsünk egy fluungicid oldatot a tartályba, és hagyj egy növényt fél órára. A levelek apróra vágott aktivált szén.
 4. Ezt követően tegye a hajtást az új talajra, a potot teljesen antibakteriális szerrel kezeljük, a vízelvezetést is feldolgozni kell. Ehhez csak forralhatja.
 5. A kálium-permanganát oldatát kb. Az oldat színének meg kell vernie a halvány rózsaszínt.

Az orchideák dugványai reprodukálása

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása