Calangean típusok és fajták

Virágok otthon az ablakpárkányon – már régóta ismerős. Ha az ablakkertészetet tervezi, akkor tudnia kell, hogy milyen virágok igényelnek tapasztalatot a növények kezelésében, hosszú és összetett ellátásban, és milyen könnyű ahhoz, hogy víz, amikor emlékszel. A kezdők számára alkalmas növények egyike – Kalanchoe.

Sajátosságok

Calanechoe utal pozsgások (növények, amelyek felhalmozódnak a víz belsejében egyes részek, ebben az esetben – a vastag levél), és ezért rendkívül igénytelen a locsolás módban. A természetben megtalálható a trópusok és a forró országokban, így ez a növény megtalálható Afrikában és minden országban Latin-Amerika. Annak köszönhetően, hogy Kalanchoe hazája nagyvonalúan tehet a nap, a virág jól tolerálható magas hőmérséklet.

A széleinkben a Kalanchoe egy dekoratív üzemként elvált, annak ellenére, hogy ez a közeli gyomfű közeli rokona. Legalábbis azelőtt volt, de a természetes sokszínűség, a tenyésztők és a nerds után közeledett ehhez a fajhoz. Most már több mint 200 alfaj ez a virág. Sokszínűsége valóban csodálkozik – ez a család magában foglalja mind a cserje, mind a lágyszárú egyének, mind a törpe, mind a csak óriási növények, mind a virágzó, mind a pelyhek – Mindez csak egy agyrázkódáshoz tartozik.

Virágzó fajták

A sokszínűség ellenére a CalaneChoe minden fajta két fő csoportra osztható: virágzó és hibás. Tehát, Kalanchoe Blossfeld, Mangin, Kalanchoe Bechar, Rosalina Mix, Rombopyloose, Tirsalina és Kalanchoe, Terry tartozik a növény virágzó alfajához.

Az egyik leggyakoribb virágzó faj – Kalanchoe Blossfelda. Azt is ismert, mint Kalanchoe White, mivel a vad körülmények között többrétegű hófehér virágokkal virágzik. Idővel, más fajtáikat tenyésztették, így most a növény teljesen virágozhat minden árnyalatra – a legszebb színekből a sárga és a telített piros között. Nagyon gyakran minden egyes színárnyalat jelzi az új neveket, visszavonva egy külön alfajba.

De meg kell emlékezni, hogy a legtöbb keverék alapja pontosan CalanChoe Blossfeld.

Ez a fajta Madagaszkár a szigetről van, és nem vonatkozik a színekre, hanem a cserjék táncosaira, így a növény mérete 15-20 cm-ről egy vagy több méterre változhat. Nagy levelek, ovális alakú, sötétzöld, vöröses határon a széleken. Ez a faj természetes környezetében kezd virágozni az első olvadással – február és május.

Következő virágzó fajta – Kalanchoe Becherskoe. A Madagaszkár-szigeten is megtalálható, de ezen kívül Ázsia délkeleti részén található. Enyhén “bolyhos” vékony szár és ugyanazok a levelek sötétzöld, szinte olíva árnyék. A levelek formája változatos – vannak lehetőségei mind a hullámos vonal, mind a háromszög alakja. A nyár közepén virágzik (általában június végén és július végén, kevésbé gyakran – július vége), és virágzik a kis halvány arany színű virágok.

KALANCHOE DEGEMONA – Az egyik legszokatlanabb virágzó fajta. Az egyediségét a tenyésztés módszere: A növények kis példányai megjelennek a virág leveleiben, amelyek a földön jönnek ki, miután elszakadnak az anyától. Annak ellenére, hogy ez a fajta a növények füves kategóriájára utal, elérheti az 1, 5-2 métert.

Megkülönböztetheti a degrúgást más fajoktól a leveleken – háromszög alakú, meglehetősen nagy (elérheti a tíz centiméter hosszúságú). A lap széleiben, különös “szegfűszeg” nő. Ezen túlmenően, a levelek egy dupla színek – a felső oldalon lehet teljesen zöld, kivéve egyenetlen élek, és az alsó – egy kicsit unalmas, szürke árnyalatú, jól észrevehető lila csíkok.

Ez a növény virágzik kis rózsaszín virágvirágokkal, amelyek hasonlítanak a harangokhoz (néha ez a fajta “rózsaszín pillangóknak is”). Az érés után az újszülöttek elrepülnek az anyai növény széléből, és elkezdik a gyökereket saját, a talajban.

Ebben a tekintetben a Degree a Calangean egyetlen formája (a, talán és a növények egésze), amelyet nipheynek nevezhetünk.

Mangin (Mangini) – Kalangean egy másik érdekes választéka, amelynek szokatlansága a virágaiban fekszik. Leggyakrabban zöld vagy piros (de ha hirtelen a növény virágzik a hideg szezonban, akkor az a tény, hogy a rügyek narancssárga leszek). A virágok formájában hosszúkás, hosszúkás, valami hasonlít a borsó gyümölcszsákra.

A rügyek súlyosságának köszönhetően általában a lap szélén helyezkedik el, a növény szárai fokozatosan lehajolnak, így ez a fajta növekszik, érdemes gondolkodni a kalangean kényelmes növekedésének minden szükséges feltételének megteremtésében.

Kalanchoe – Tirsciflora (cső) egy másik szokatlan alfaja. Ez a család meglehetősen nagyobb képviselője – a magasság elérheti az 50-60 centiméter. A fő különbsége másoktól – a növény nem csak felfelé nő. Vízszintesen szétszórja a kis gallyak leveleit is, amelyek hosszúságúak lehetnek tíz vagy több centiméterre.

Mint más képviselőivel Calanchoe, tirsphorora hajtásokat is található, a vízszintes levelek, de nem teljes hosszában, de csak a csúcsa az egyes levél. A zöld levelek, a hajtások szürke-zöldek, és úgy néznek ki, mintha normális zöld árnyék lenne, de nagyon festették őket. vegye figyelembe, hogy A Tirsciflora három fajtára osztható a növekvő magasságtól függően.

Kiemelje a magas, közepes és alacsony fajokat. A rügyek különböző árnyalatok – lila-lila és hófehér között.

A CALANETE DISEATTED DISEATHE-t kapott a levél, hasonló a csipke rácshoz. A növény levelei nagyon sűrűek, de vékony rövid síkokat termesztenek, amelyek több fő szárhoz vannak csatlakoztatva. Ennek köszönhetően a valami nyitott, fonott, vagy a korallzátony vastagságainak hasonlítása.

Mérete szerint elérheti az egy métert, így ha úgy tervezi, hogy ezt a fajta otthon, vigyázzon arra, hogy biztosítsa a szükséges mennyiségű szabad helyet. A szár és a levelek színe világos zöld, de nem sötét, de virágzik ezt a kis sárga vagy narancssárga négy luminokat.

Rosalina Mix a Blossfeld változatosságának mini-példánya. A kis nagysága ellenére akár tízig virágzik (vannak esetek és hosszabb virágzás) hetek. A levelek sűrűek és nagyok, mivel a növény nagyon terjedelmes. Felületi lap fényes és sima. A kaporok esernyőjeinek virágzása, és ugyanolyan hosszú és vékony szárúak. A színes színezés a legváltozatosabb.

A CalaneChoe következő változata sok címmel rendelkezik: Terry, úgytal, “macska füle”. A fajta megkapta a nevét, mivel a lekerekített levelek kissé élesek a tippeken, és nagyon puha, bolyhos. Bloss ugyanúgy, mint a Rosalina keverékek – kiold egy hosszú nyíl, amelyből egy kis élénk színekkel rendelkező esernyő kiderül.

Ez a faj meleg hőmérsékletet szeret.

A Kalanchoe Rombopilose az egyik legritkább dekoratív faj, és ez a legnehezebb gondoskodás. Otthon nagyon kevés. A szín hasonlít egy kőszalagra, néha barna csíkokkal. A sűrű nagy levelek egyenetlen alakúak és hasonlítanak a hullámokhoz. Nagyon lassú. Érdemes tudni ezt A normál fejlődés és a növekedés esetében ez a virág nagy mennyiségű fényt igényel, így a szokásos elektromos világítás nem elegendő.

Ezzel az alfajokkal együtt ajánlott egy speciális lámpát vásárolni.

Nem álomfajok

Nem mindenféle kalangeai virágzó. Vagy néhány virágzás nagyon ritkán, így a pelyhek is tulajdoníthatók. Például bizonyos típusú virágzó és “szarvas szarvak” bizonyos körülmények között gyakorlatilag nem virágzik.

Filc (A fentiekben említettük, ezek ugyanazok a “macska fülek” vagy a büvős) még és anélkül, hogy virágzás nagyon aranyos, és képesek kényelmet teremteni, a puha levelek miatt, enyhe pelyhek. DE “Oleni Horns (Laziniat)” legalább megvásárolható a levelek, amelyek növekednek, összetett nyitott mintázatot alkotnak.

Hogyan válasszuk ki?

A Calangean megfelelő változatosságának kiválasztásának előnyben részesítése az Ön ízlésének és beszerzésének céljaitól függ. Tehát minden alfaj dekoratív, és alkalmas otthoni termesztésre. Az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venni – Minden nézetnek van saját sajátosságai, így egyetlen rendszer használatával mindenki számára kockáztatod, hogy csak megsemmisítsék az üzemet.

A belső tér díszítéséhez bármilyen különböző Kalangean, amely alkalmas a helyzet adott stylistára, és továbbá, ha úgy gondolja, hogy Fengshui tanításai, a leginkább nemes növény. A legjobb választás a felfüggesztett dekoráció elemek díszítéséhez Kalanchoe Mangina. Az elmosódott rügyek súlya alatt a szárak leereszkednek, színes levegőt alakítanak ki.

Ha Ön az alternatív gyógyászat vagy az indiai kultúra rajongója, akkor tisztában kell lennie a CALANECHOE játszott szerepével (“Deer Horn”). Bár valójában nem rendelkezik gyógyászati ​​tulajdonságokkal. Az alfaj Calanechoe Pumile nagyon régóta használják a gyógyászatban és elismert forrás hasznos anyagok, mint például a vitaminok, ásványi anyagok, poliszacharidok és egyéb.

Göndör calanechoe – az egyik leghíresebb gyógyító alfaj. Segít megbirkózni a gyomorbetegségekkel és a női genitális szervek betegségeivel, valamint a vesékkel és az urogenitális rendszerrel. Szükség esetén fertőtlenítőszerként és antibakteriális szerként használható, szerencsétlen károsodással a felső bőr rétegeknél.

Nem ajánlott szívproblémákkal rendelkező embereket használni.

Német író Johann Wolfgang Guete úgy vélte, hogy a Deevenon segíthet a férfi betegségekben. De nem csak – a degonona szintén antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és gyógyító. Kalanchoe Fedchenko – inkább ritka, de nagyon szép fajta. Antiallergiás és gyógyító szerként használják sekély égési sérülésekkel. Úgy vélik, hogy a Calanechoe néhány fajtája széles körben elterjedt a kozmetológiában A bőr felszíni rendellenességeinek gyógyítására. Amellett, hogy a növény már régóta használt A fogászati ​​fájdalom tömörítése.

Majdnem mindenféle Calangean gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, de változó fokokban – Ha nagymamáinkat néhány, mások hasznos tulajdonságaival kezelték, csak az idejünkben nyitottak. Ez nem meglepő – annak ellenére, hogy az egyik nagy, minden növénynek saját egyedi vegyi anyagcsoportja van, amely olyan személy számára szükséges lehet.

Az otthoni ellátás általános szabályai

Amint azt már említettük, minden nézetre külön gondoskodó rendszer van, és lehetetlenné kell vigyázni az összes fajtára egyaránt. De számos általános szabályokat, amelyek betartása az segít a növény túlélni rögtön a vásárlás után, miközben keresi a szükséges információt az illetékes tartalmát a virág.

Kalanchoe csomópontok a meleg országokból Állva tolerálja a magas hőmérsékletet és a napot. Pontosabban, a nap még több, mint a szokásos növényekre van szükség. Ezek a virágok nem szeretik túl kövér talajt. Igazgatvánnyal ez a helyzet, hogy ez az eset, amikor a növény jobb, ha a szüneteltetésre van szükség, mert a növény zamatosokhoz kapcsolódik, ami azt jelenti, hogy tudja, hogyan kell felhalmozni a nedvességet. Ugyanezen okból vigyázzon a pot telepítésére Vízelvezető rendszer.

A kis fajoknál jobb választani keskeny magas vázákat.

Néha szükség van a kültéri napfényt kevésbé fényes, de nem hagyja el az árnyékban, mivel a rothadó kockázata nő. Jobb, ha egy kis lombkorona építése a naptól a könnyű anyagból, és időről időre, hogy megnyissa a potot egy növényrel. Kerülje el az alacsony hőmérsékletet – a levelekben küzdő nedvesség egyszerűen lefagy, és a virág meghal a szuperhoolingból.

Ne felejtsük el permetezni egy növényt a permetezőből, de nem túl gyakran – csak néhány nap múlva. A Föld egy vázában meg kell törni egy kicsit, hogy biztosítsa az oxigén beáramlását.

Gyakran előfordul, hogy Calangean nem virágzik és kinyújtja. A probléma megoldása érdekében az alábbi videóból tanulhat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: